PERJANTAI 16.02.2018

PERJANTAI 16.02.2018
01. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu sanoo jatkavansa maansa johtamista ja sen turvallisuuden turvaamista huolimatta poliisin oikeuskanslerille luovuttamiensa 14 kuukautta kestäneiden tutkimustensa tulokset, joissa se suosittaa syytteiden nostamista pääministeriä vastaan.
Netanyahu lensi Sara-vaimonsa kanssa
Myncheniin, jossa hän osallistuu Euroopan turvallisuusneuvoston kokoukseen ja tapaa sinne saapuvia kansanjohtajia, https://www.timesofisrael.com/ahead-of-munich-confab-pm-says-he-wont-accept-limits-on-syria-strikes/,

02. Seuraavana päivänä poliisin suositusten jälkeen suoritetun mielipidetiedustelun mukaan 59 % vastanneista sanoo tutkimusten vahingoittavan Netabyahun kykyä jatkaa maansa johtamista; 48 % uskoo hänen olevan korruptoitunut; 43 % suosittaa häntä pysymään paikallaan, 23 % poistuvan; 22 % eroavan toistaiseksi; 10 % ei osaa sanoa.
Likudin kannatus on edelleen korkea, ja BIBIN
kannatus jopa nousussa poliisin tutkimuksista ja paljastuksista huolimatta.
Jos Netanyahu tuomitaan, Gideon Saar on suosituin ehdokas johtamaan Likudia, häntä seuraavat Israel Katz, Gilad Erdan ja Tzahi Hanegbi. Valtaosa haluaa jonkun muun.
Puolueiden kannatus on nyt: Likud 28 %, Yesh Atid 22; Sionist Union 15; Joint Arablist 12; Beit Yehuda 11; Kulanu 7; Israel Beitenu 7; UTJ 7; Meretz 6; Shas 5 %. http://www.jpost.com/Israel-News/Benjamin-Netanyahu/Nearly-60-percent-say-PMs-ability-to-run-Israel-harmed-by-probes-542792.

03. Oikeuskansleri Avichai Mabdelblit sanoo poliisin toimineen tutkimuksia suorittaessaan ammatillisesti ja huolellisesti, ja tyrmää hänen ja poliisin välisestä välirikosta, kuten myös Netanyahun syytökset poliisin puolueellisuudesta.
"Nämä tutkimukset suoritettiin ohjekirjan mukaan, juuri siten, kuin poliisin odotetaan toimivan käsitellessään tämän kaltaisia kysymyksiä - ammattimaisesti, tarkasti, huolellisesti, etevästi ja päättäväisesti totuuden löytämiseksi", hän sanoi puhuessaan Tel Avivin yliopistossa. Hän kehui läheistä, hedelmällistä yhteistyötä poliisin ja syyttäjien välillä, mukaan lukien useat tapaamiset. Hän tyrmäsi TV-raportit syyttäjien valituksista, ettei poliisilla ollut tarpeeksi todisteita, jotka oikeuttaisivat muutamiin syytöksistä, joita poliisin tiistaina julkistamassa raportissa esitetään, ja että tapaus julkistettiin ennenaikaisesti
Mandelblit myöntää, että oli eriäviä mieli-piteitä joistakin kohdista, mutta kuitenkin kokonaisuutena hän katsoo niiden pohjalta voivansa antaa päätöksensä. Hän vakuutti sulkevansa korvansa kaikelta taustahälyltä voidakseen keskittyä totuuden paljastamiseen, eikä pidä pahana erilaisten käsitysten esittämistä, koska "siten tutkimukset hoidetaan".

Ehkä tämä on käytäntö, mutta se herättää vaikean kysymyksen: Jos Mandelblitin johtamat syyttäjät osallistuivat poliisin toimittamiin tutkimuksiin niiden aikana, eivätkö syyttäjien ja oikeuskanslerin mielipiteet ohjanneet poliisin tutkimuksia haluamaansa suuntaan? Eikö olisi parempi antaa poliisin suorittaa tutkimuksensa ilman syyttäjien ja oikeuskanslerin puuttumista niihin?
Tarkkailijat toteavat, että oikeuskanslerin lupaama totuuden löytäminen voi kestää vuoden ja pitempäänkin. Israelilla ei nykyisessä varallisessa tilanteessa olisi varaa antaa maansa johtamisen ja sen turvallisuus-politiikan toteuttamisen pääministerille, joka ei voine toimia täysipainoisesti jatkuvan painostuksen ja syytösten uhan alaisena. https://www.timesofisrael.com/attorney-general-hails-police-for-thorough-professional-probe-of-netanyahu/

04. Yesh Atid-puolueen puheenjohtaja Yair Lapid, joka pitää itseään itseoikeutettuna pääministeriehdokkaana, kieltää Bibin ja Likudin kansanedustajien väitteet, että hän johtaisi Bibin vastaista kampanjaa, tai olisi ollut päätodistaja poliisin tutkimuksissa. "Älkää uhkailko minua. En anna kansan päätyä tilanteeseen, jossa kunnialliset, rehelliset ihmiset ovat peloissaan kertoa totuutta, kun poliisi kutsuu heidät antamaan todistuksensa" Lapid sanoi Hadashot news ohjelmassa vastauksena Likudin syytöksiin.
Lapid toimi talousministerinä Netanyahun hallituksessa. Hän informoi poliisia Bibin esittämästä verolain muutoksesta, joka olisi vapauttanut maahanmuuttajat ja ulkomailla työskennelleet maksamasta veroa, mikä olisi hyödyttänyt Hollywood tuottaja Arnin Milchania miljoonilla USD.
Netanyahu erotti Lapidin, joka on kääntynyt häntä vastaan. Hän kiisti antaneensa avain-tietoja Netanyahun toimista, joku toinen oli antanut ne poliisille joka kutsui hänet antamaan todistuksensa yhdestä tapauksesta, minkä hän teki totuuden-mukaisesti. Hän väittää unohtaneensa koko verokysymyksen, ennekuin poliisi muistutti siitä. Hän sanoo estäneensä lain, koska se hyödytti moguleja, mutta ei Israelin kansalaisia.
Poliisin näkökannan mukaan "Bibi halusi lain voidakseen vaatia Milchanilta sikaareja ja shampanjaa". Lapid sanoo työskennelleensä Milchanille 22 vuotta, mutta oikeusministeriö ei nåhnyt siinä mitään väärää tai oman voiton tavoittelua."Talousministerin tulee jossain vaiheessa voida sanoa EI". https://www.timesofisrael.com/lapid-rejects-claim-he-was-central-witness-in-pm-probes/

05. Floridan koulumurhaaja Nikolas Crus kertoi kuulustelijoille poliisin pidätettyä hänet, että hän tulitti opiskelijoita Marjoriy Stoneman Douglasin koulussa Parklandissa Miamin pohjoisosassa, kuten Broward piirikunnan sheriffin toimisto kertoi. Crus kertoi sheriffille tuoneensa lisää patruunoita selkärepussaan, kunnes hän pääsi campus-alueelle.
Crus tulitti aseillaan kolmea luokkahuonetta, neljää niistä ensimmäisessä ja yhtä toisessa kerroksessa, sheriffi kertoo.
Tulitettuaan 3 minuutin ajan hän nousi kolmanteen kerrokseen jättäen sinne AR-15 kiväärinsä ja selkäreppunsa ammuksineen. Sieltä hän juoksi rakennuksesta sekoittuen pakenevien opiskelijoitten joukkoon.
Sen jälkeen Crus ajoi metrolla ravintolaan ostaen drinkin, ja käveli sieltä McDonaldsille. Hänet pidätettiin 40 minuutin päästä lähdettyään McDonaldsista.
Lyhyessä oikeuskäsittelyssä hän oli pukeutunut punaiseen hyppypukuun. Hänen nais-asianajajansa pyrki antamaan hänestä kuvan murheellisesta ja pelokkaasta inhimillisestä olennosta kietoen käsivartensa suojelevasti hänen ympärilleen.
Hänen kerrotaan harjoitelleen ampumista takapihallaan, ja käyttäneen savukranaatteja sekasorron aiheuttamiseksi ja opiskelijoitten kokoontumiseksi ryhmiin tulituksen ajaksi. Häntä vartioidaan itsemurhapelon vuoksi.

Nikolas Crus murhasi 17 opiskelijaa, ja haavoitti 50. Sumansa saaneiden joukossa oli viisi paikallisen juutalaisen seurakunnan jäsentä. Hän kuului oikeistolaiseen valkoinen ylivalta-liikkeeseen.
https://www.timesofisrael.com/florida-gunman-had-extra-ammo-at-school-fired-for-3-minutes/
Kaikkien ihmetellessä, miten tällaista voi tapahtua Amerikassa, massamurhaajan omainen kertoo hänen olleen psykiatrisen lääkinnän alaisena, noiden pienten mieltämuuttavien pillereitten alaisena pelottavine sivuvaikutuksineen, joihin kuuluvat itsemurhahaaveet ja murha-tavoitteet. Artikkelissa valitetaan, että tästä huolimatta lehdistö eivätkä muutkaan kysy ja tutki oleellisia kysymyksiä psykiatristen lääkkeiden vapaasta markkinoinnista ja ostamisesta ilman seurantaa. 19-vuotiaan Nikolas Crusin äidin sisko Barbara Kumbatovich kertoi Miami Herald-lehdelle, että hän uskoo lääkinnän johtaneen hänen henkilökohtaiseen tragediaansa. http://www.wnd.com/2018/02/media-ignoring-1-crucial-factor-in-florida-school-shooting/
http://www.wnd.com/2018/02/fbi-agent-bureau-dropped-the-ball-with-florida-shooter/.
http://www.wnd.com/2018/02/the-motives-behind-the-massacre/

06. Israelin entinen varapääministeri Dan Meridor joutui vihamielisen opiskelijajoukon vihellysten ja ivahuutojen kohteeksi, jotka jatkuivat 90 minuutin ajan, tarkoituksenaan puhua Lontoon Kingd Collegessa. Hän oli saanut puhua rauhassa Durhamissa ja Oxfordissa, mutta ei Lontoossa.
Pinsker Keskuksen , joka muodostettiin juutalaisten opiskelijoitten jouduttua väkivaltaisen häirinnän kohteiksi 2016 , Kings Collegen taholta todetaan, että sen tehtävänä on säilyttää puheen vapaus brittien yliopistokeskuksissa, sekä sallia vihamielisyydestä vapaan keskustelun myös Israelista. Se yhdistää voimansa muiden yliopistojärjestön kuten paikallinen Israel-yhteisö, joka on osa Lontoon Yliopiston Kingsin osastoa. Puhetilaísuuden olivat järjestäneet Pinsker, Kingsin Israel-yhteisö ja kaupungin Yliopiston Israel-järjestö.
Mielenosoituksen oli sponsoroimut Kings Collegen Action Palestiina yhteisö (LCLAP) joka oli mainostanut tilaisuutta FB:ssa kehottaen ihmisiä tulemaan ja protestoimaan tilaisuudessa Meridorin puheen johdosta.
Tilaisuus oli tarkoitettu vain pääsylipun ostaneille, mutta 60 heistä pýsyi salin ulko-puolella aloittaen siellä huutamisen ja viheltämisen puheen estämiseksi. Sisään pyrkivät joutivat tunkeutumaan mellakoivan massan läpi, joka huusi Meridorille "Sotarikollinen" ja "Shame" (häpeä). Valokuvaajia häirittiin ja turvallisuusmiehiä painostettiin poistamaan kuvat kameroista. Poliisi oli ehkä kutsuttu paikalle, mutta College kiistää sen. Häpeäksi Englannin yliopistomaailmalle, joka tunnetaan reiluksi. https://www.timesofisrael.com/dan-meridor-welcomed-with-shouts-of-shame-protests-at-london-university-event/

07. UUTISIA LYHYESTI
• Israel aikoo rakentaa kolme tarkkailu-suojaa Jerusalemin Vanhankaupungin sisäänkäyntien yhteyteen poliisin ja sotilaitten suojelemiseksi puukottajilta. Arabit aikovat järjestää mielenosoituksia Jerusalemin "juutalaistamista" vastaan. https://www.timesofisrael.com/palestinians-threaten-protests-over-new-damascus-gate-watchposts/
• Halamish terroristi, joka murhasi Salomón perheen, tuomittiin neljään elinkautiseen eikä häntä saa vapauttaa vankienvaihdon yhteydessä. Eipä se näytä terroristia häiritsevän, iloisena hymyilee ja vilkuttaa kannattajilleen. Monelle arabille elämä Israelin vankilassa on parempi kuin ulkopuolella, vapaa täyshoito ja opiskelumahdollisuus. https://www.timesofisrael.com/military-court-hands-down-4-life-sentences-to-halamish-terrorist/
• Iran syyttää länsimaita liskojen käyttämisestä vakoiluun Iranin ydinlaitoksissa Näin väittää Ali Khamenein neuvonantaja-. https://www.timesofisrael.com/iran-accuses-west-of-using-lizards-for-nuclear-spying/
• USA:n ulkoministeriön virkailija todistaa, että USA ja Israel ovat parhaita ystäviä ikuisesti. Sehän sopii näin ystävän päivänä, ja miksei muulloinkin. Eipä ole Israelilla juuri ystäviä, vihollisisia kyllä riittää vaikka muille jakaa. https://www.timesofisrael.com/state-department-official-us-and-israel-are-best-friends-forever/
• Tilanne Gazassa kehittyy kohti kriisiä, ja Israel kääntyy maailman puoleen tilanteen hoitamiseksi. Israel vie päivittäin 450 rekka-autollista tavaroita ja elintarvikkeita Gazaan, Egypti silloin tällöin, kun uskaltaa pitää Rafahin portit auki terroristien pelossa. https://www.timesofisrael.com/as-gaza-strip-deteriorates-israel-turns-to-world-for-help/
• Abbas sanoo, että sovintoneuvottelut Hamasin ja Fatahin välillä aloitetaan vasta sitten, kun Hamas luopuu vallasta Gazassa. Kaistan suurin sairaala sulki ovensa, koska siivoojan tekivät lakon. Toinen ongelma Gazan sairaaloilla on se, ettei ole sähkövirtaa polttoöljyn puutteen vuoksi. https://www.timesofisrael.com/abbas-refuses-reconciliation-until-hamas-cedes-control-of-gaza-pa-ex-minister/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 7 -17; Tiberias 13 -24; Suolameri 15 -24; Eilat 12 -23 + C-astetta, puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna vesisadetta. Lämpötila alenee vähän.


-

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019