SUNNUNTAI 21.01.2018

SUNNUNTAI 21.01.2018
01. USA:n varapresidentti Mike Pence aloitti Lähi-Idän vierailunsa tapaamalla lauantaina Egyptin presidentti Abdel Fattah el-Sissin Kairossa.
Pence vakuutti Sissille presidentti Trumpin tukevan edelleen kahden valtion petiaatetta, ja on vahvasti antautunut työskentelemään Israelin ja palestiinalaisten välisen rauhan saavuttamiseksi, vaikka hän on hyvin tietoinen hänen Jerusalemin asemaa Israelin pääkaupunkina arabimaailmassa aiheuttamasta suuttumuksesta.
Presidentti Sissi sanoi rauhankysymyksen hallinneen heidän keskustelujaan.
Pence totesi keskustelujen jälkeen: "Me halusimme kuulla, mitä presidentti el-Sissi sanoi. Hän kertoi minulle sen, mitä hän puhui julkisesti, erimielisyydestä ystävien kesken koskien Jerusalemin asemaa Israelin pääkaupunkina".
Pence kertoi journalisteille vakuuttaneensa Sissille: "Me haluamme ehdottomasti säilyttää tasapainotilan koskien Jerusalemin pyhiä kohteita, emmekä ole esittäneet lopullisia rajoja tai muita kysymyksiä, joista
tulee neuvotella. Muistutin presidentti El-Sissiä, että presidentti Donald Trump katsoo tukevansa kahden valtion periaatetta, jos molemmat osapuolet suostuvat siihen. Käsitykseni mukaan Sissi näytti rohkaistuvan tästä viestistä".
Presidentti Sissin kanslian tiedotteen mukaan Sissi vakuutti Egyptin tukevan "kahden valtion periaatetta ja Palestiinan kansan oikeutta perustaa itsenäinen valtio pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa".
USA:n ja Egyptin yhteisessä lausunnossa osapuolet vakuuttavat yhteisestä rintamasta terrorismia vastaan Lähi-Idässä.
Varapresidentti Mike Pence on korkein Yhdysvaltain viranomainen liittolaismaassa Egyptissä lähes vuosikymmenen aikana.
Pence viittasi Trumpin haluun vahvistaa siteitä Sissin kanssa aikana, jolloin maat näyttävät loittonevan toisistaan. Hän sanoi USA:n tuntevan Egyptin surun menetettyjen ihmishenkien vuoksi äskeisissä terrori-iskuissa Egyptin alueilla.
Pence viittasi veriseen hyökkäykseen kristittyjä vastaan joulukuussa, militaristien avattua tulen Kairon lähiön kirkon
ulkopuolella surmaten ainakin 9 ihmistä.
Hän muistutti myös moskeijan sisällä tehtyyn iskuun viime marraskuussa Siinain pohjois-osassa, jossa 311 ihmistä sai surmansa.
Pence vakuutti USA:n taistelevan Egyptin rinnalla terrorismia vastaan. Keskusteluissa kosketeltiin turvallisuusyhteistyötä, taloudellisia siteitä, sekä yhteisiä ponnisteluja taistella ISIS-ryhmiä vastaan.

Viimeaikaisista iskuista viisastuneena turvallisuusmiehet eivät ensin päästäneet lehtimiehiä ulos busseistaan, eikä heitä päästetty palatsin saliin kansanjohtajien kuvaustilaisuuteen. Vasta virkailijoiden sopiessa keskenään proseduurista heidän sallittiin päästä seuraamaan tapaamista ja kuulla heidän lyhyet lausuntonsa. He eivät myöskään saaneet vastauksia kysymyksiinsä.

Pence lensi Jordaniaan lauantaina, josta hän jatkaa matkaansa Israeliin sunnuntaina.

Presidentti Trump on rakentanut uudelleen strategista yhteistyötä Egyptin presidentti Sissin kanssa, joka rohkaisee Trumpia lisäämään osallistumistaan Lähi-Itään. Trump antoi tunnustusta Sissille hänen vapautettuaan egyptiläis-amerikkalaisen avustus-työntekijän Alya Hijazin, joka oli ollut pidätettynä lähes 3 vuoden ajan. https://www.timesofisrael.com/pence-says-us-stands-shoulder-to-shoulder-with-egypt/

02. Egyptin ja USA:n väliset strategiset suhteet ovat kärsineet ylä- ja alamäkeä USA:n välillä vähentäen vuosittaisia avustuksiaan, mikä on saanut Egyptin hakemaan kompensaatioita Venäjältä, joka toimittaa Egyptiin aseita, lentokoneita ja ohjuksia, sekä rakentaa maan ensimmäisen ydinlämpövoimalan Saudi Arabian tai UAE:n rahoittamana.
USA pyrkii painostamaan Egyptiä korjaamaan ihmisoikeuskysymyksiään, mikä on paha särö maitten suhteissa. Egyptin suurin ongelma on kuitenkin nopeasti kasvava lähes 97 miljoonan väestö, joka syö kaikki uudistus-varat.
Egyptille tärkeitä ovat palestiinalaisten elin-olot ehkä enemmän poliittisista kuin veljellisistä syistä johtuen.

03. Jordaniassa USA:n varapresidentti Mike Pence kohtasi mielenosoittajat, jotka jo ennen hänen saapumistaan maahan kokoontuivat USA:n Ammanin lähetystön eteen protestoiden USA:n Lähi-Idän politiikkaa vastaan. He huutelivat iskulauseitaan jotka olivat karkean loukkaavia liittolaismaan johtajaa vastaan: "Amerikka on käärmeen pää", viitaten Iranin lausuntoon USA:sta suurena käärmeenä, sekä "Sionistisen Amerikan oikeistolainen lähettiläs (Pence) ei ole tervetullut" Jordanialaisten olisi hyvä muistaa, että USA maksaa vuosittain satoja miljoonia USD maan turvallisuuden hyväksi, ja että USA ja Israel viime kädessä turvaavat hashemiitti-monarkian jatkuvuuden maassa. Jordaniassa on voimakas Muslimiveljeskunta, ja myös Al-Qaida ja ISIS, jotka kärkkyvät vain sopivaa tilaisuutta kuningas Abdullah II:n hallituksen kaatamiseksi.

Jos palestiinalaiskysymys on tärkeä Egyptille, se on kaksin verroin sitä Jordanialle, jonka väestöstä arviolta 65 % on peräisin Juudeasta ja Samariasta, ja joilla on läheisiä siteitä niissä asuviin sukulaisiinsa.
Kuningas Abdullah II:n vaimo Rina on kotoisin Samariasta. Abdullahin hallinto perustuu pääosin maan eteläosan beduiinien uskollisuuteen, mikä ei ole suikaan taattu.

Kuuden päivän sodan aikana Israel vapautti Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosan Jordanian miehityksestä.
Israelin puolustusministeri Moshe Dayan teki elämänsä virheen luovuttamalla Temppeli-vuoren päivärutiinin valvonnan Ammanissa sijaitsevalle islamin säätiölle wagf, kuitenkin säilyttäen sen omistuksen Israelille. Wagf on käytännössä toiminut vastoin sopimusta väittäen omistavansa Vuoren, ja on suorittanut useita muutos- ja lisätöitä ilman rakennuslupia, rakennus- tai arkeologista valvontaa, minkä johdosta menetettiin korvaamattoman arvokkaita muinaisesineitä ensimmäisen ja toisen Temppelin ajoilta.

USA maksaa vuosittain nousevaa, v. 2016 n. 1,6 miljardia USD, Jordanialle sen poliittisen ja taloudellisen tasapainon säilyttämiseksi.
Trump esitti uhkauksen, että hän tulee
ottamaan uuteen tarkkailuun liittolaismaille
maksetut avustukset, koska niiden saajat eivät osoita edes kiitollisuutta eduistaan. Kuningas Abdullah II pitää itseään Jerusalemin sekä Juudean ja Samarian islamille ja kristityille arvokkaiden kohteiden suojelijana, missä ominaisuudessa hän antaa usein hyvinkin kärjekkäitä Israelin vastaisia lausuntoja.
Varapresidentti Pence tavannee Jordaniaan sijoitettuja USA:n armeijan sotilaita ennen lentoaan Jerusalemiin, jossa hänen uskotaan saavan osakseen myös aitoa lämpöä. Hän tavannee pääministeri Benyamin Netanyahun, joka palasi Intiaan tekemältään 5 päivän vierailultaan, käy tutustumassa Jad vaShem holokaustimuseoon sekä tiistaina ennen kotimatkaansa myös Länsimuurilla.
Israelin arabivähemmistöä edustavat arabi-kansanedustajat aikovat boikotoida Pencen puhetta Knessetissä. Tämä on sellaista käyttäytymistä, jota pidetään häpeällisenä maalle, jonka parhaan tukijan ja liittolaisen varapresidentti vierailee maassa.
https://www.timesofisrael.com/pence-met-with-protest-in-jordan-amid-unease-over-us-recognition-of-jerusalem/.https://www.timesofisrael.com/arab-mk-calls-pence-dangerous-messianic-will-boycott-his-knesset-speech/,

04. UUTISIA LYHYESTI
• Presidentti Donald Trumpin juhliessa presidentiksi vihkimisensä vuosipäivää kongressin demokraatit järjestivät samana päivänä hallituksen sulkemisen (shutdown) kieltäytymällä tukemasta esitettyä rahoitussuunnitelmaa, mikä on tapahtunut vain 18 kertaa USA:n historiassa. Useimmat niistä ovat kestäneet alle 10 päivää, osa 21 tai 16 päivää. Niiden vaikutus on ollut lähes olematon pörssikursseihin tai talouteen. Tällä kertaa sulkemisen pelätään kestävän viikkoja, koska sekä demokraatit että republikaanit uskovat vastapuolen menettävän ja itse voittavansa konfliktin jatkumisesta. Se voi kuitenkin vaikuttaa ensi vuoden Trumpin hallinnon keskikauden vaaleihin. https://www.zerohedge.com/news/2018-01-20/both-sides-are-dug-why-government-shutdown-could-last-long-time
• USA ja Kiina käyttivät EteläKorean olympialaisia hyväkseen saadakseen jännityksen laukeamaan PohjoisKorean kanssa menettämättä kasvojaan. Tiedotusvälineissä liikkuu kuitenkin arvioita, ettei ongelma ole ollenkaan ohi. Pentagon valmistelee sotaa ja Kiina siirtää joukkojaan, kameroitaan ja radioaktiivisuuden mittareitaan PohjoisKorean rajalle. Erään artikkelin mukaan helmikuun talviolympialaiset tarjoavat erittäin otollisen tilaisuuden "false flag" peiteoperaatiolle. Hawaijiin todella ammuttiin ohjus, mutta se pudotettiin, vaikka kansalle syötettiin pajunköyttä. Samoin Japanin ylle ammuttiin ohjus, mutta sekin torjuttiin. https://globalnews.ca/news/3975147/china-north-korea-border-security/amp/?, __twitter_impression=true. http://allnewspipeline.com/Olympics_False_Flag_Perfect_Globalist_Scheme_For_WW3.php.
• Malesian puolustusministeri Hisshammuddin Tun Hussein sanoi maansa armeijan olevan valmiina täyttämään maan ylimmän johtajan Yang di-Pertuan Agong antaman käskyn, vaikka se tarkoittaisi Jerusalemin vapauttamista juutalaisilta. Puolustus-ministeri vakuuttaa armeijan terävimmän johdon olevan valmis ja kykenevä suorittamaan sille annetut tehtävät https://www.jewsnews.co.il/2018/01/19/islamic-malaysia-says-its-army-is-on-standby-waiting-for-the-signal-to-invade-jerusalem-and-take-it-from-the-jews.html
• Israelissa kuitenkin pyöritään samojen vuosisatojen aukaisten kysymysten parissa, mikä on halakhan mukaan sallittua, mikä ei. UTJ:n kunnianarvoiset valkohapsiset saget ovat huolissaan naisten ja miesten ahtautumisesta panssarivaunun ahtaaseen teräskoppiin, mutta yhtä tärkeää on valvoa, että minikaupatkin pidetään suljettuina sapattina. Etteivät omat kädet likaantuisi, he esittävät goijimien, ei-juutalaisten, palkkaamista valvojiksi. Toiseksi he vaativat Bibiä valvomaan Libermania, ettei tämä enää mene sapattina avoimille markkinoille
Ashdodissa puolestaan osoitetaan mieltä niiden sulkemista vastaan. https://www.timesofisrael.com/ultra-orthodox-party-calls-on-pm-to-rein-in-liberman-over-sabbath-activity/https://www.timesofisrael.com/thousands-protest-in-ashdod-against-shabbat-store-closures/,
• Isreal asettaa tuhansia poliiseja valvomaan varapresidentti Mike Pencen ja hänen seurueensa turvallisuutta hänen 2-päivää kestävän vierailunsa aikana. USA tuo omia turvallisuus-agenttejaan Israeliin. Useita katuja tullaan sulkemaan ja siviilejä tarkataan kotkan silmin poikkeavan käyttäytymisen havaitsemiseksi. https://www.timesofisrael.com/thousands-of-police-deploy-ahead-of-pences-visit-to-israel/
• Poliisin toimettomuuden vuoksi FBI aikoo ulottaa binary-option tutkimuksensa myös Israeliin epäiltyjen löytämiseksi. FBI on suorittanut kaikessa hiljaisuudessa useitten epäiltyjen kuulusteluja. Israelin poliisi ei ole löytänyt aiheita syyttämiseen. https://www.timesofisrael.com/amid-police-inaction-on-binary-options-fraud-fbi-pursues-suspects-in-israel/
• Afganistamissa Kabulin loistohotelliin tehty hyökkäys on päättynyt. Terroristit hyökkäsivät hotelliin surmaten ainakin 6 siviiliä, heidän joukossa ulkomaalainen, mikä aiheutti 12 tuntia kestäneen tulitaistelun terroristien ja turvallisuus-miesten välillä. Osa hotellista syttyi tuleen, mikä sai kauhistuneet ihmiset pakenemaan. 4 terroristia hyökkäsivät hotelliin lauantaiyönä avaten tulen asiakkaita ja henkilökuntaa kohti. Muutamat vieraat pyrkivät turvaan lakanaköysien avulla, ainakin yhden menetettyä otteensa ja pudoten maahan. Ei tiedetä vielä keitä hyökkääjät olivat. https://www.timesofisrael.com/at-least-six-dead-as-kabul-hotel-attack-ends-officials/
• Manchesterissä koulu varoittaa lasten vanhempia huppupäisestä laihasta miehestä. Jonka uskotaan pelottelevan lapsia. Yksi sellainen tallentui yksityis-henkilön CCTV valvontakameraan, jossa mies pyrkii ottamaan 11-vuotiaan tytön kiinni ja seuraten häntä kouluun saakka. Poliisi tutkii asiaa. Toinen tapahtui Skotlannissa. Lieneekö saman-tapainen ilmiö, joita on havaittu Yhdysvalloissa, jossa tyttöporukka sai laihan pitkän miehen kehotuksen mennä määrättyyn puistoon, jossa heidän oli määrä tavata. Poliisi löysi heidät, jotka kertoivat surmanneensa yhden tytön laihan miehen käskystä. http://www.dailymail.co.uk/news/article-5292129/Hooded-man-grabs-11-year-old-girl-chilling-CCTV-footage.html

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 8 -15.Tiberias 10 -22: Suolameri 15 -23; Eilat11 -24 +C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, tiistaina sadetta.



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019