Wednesday, January 31, 2018

KESKIVIIKKO 31.01.2018

KESKIVIIKKO 31.01.2018
01.TÄNÄ iltana voivat muutamat siihen armoitetut seurata kolmea taivaallista erikoisuutta. Kuu on silloin kiertoradallaan lähimpänä maapalloa näyttäen 14 % kirkkaammalta kuin normaalisti. Sitä kutsutaan nimellä "superkuu". Se voi näkyä koko komeudessaan tai vain osassa siitä riippuen katsojan olinpaikasta. Se tapahtuu aina 27 vuoden välein.
Toiseksi se on toinen täysikuu kalenteri-kuukaudessa; se tunnetaan nimellä "sininen kuu". Ensimmäinen näkyi – niille joille se näkyi – 1. ja 2. tammikuuta.
Kolmanneksi tämä on kolmas sarjassa "superkuu". Jolloin kuu on kiertoratansa lähimmässä kohdassa maahan verraten.
Tämän kertainen kosminen tapahtuma on kuitenkin harvinaisuus – kuun täydellinen eclipse, kuunpimennys, maapallon ehtiessä auringon ja superkuun väliin; tapahtui edellisen kerran 152 vuotta sitten. Seuraava tapahtuma koetaan kuitenkin jo v. 2028, eli 11 vuoden kuluttua, ja sitä seuraava 8 vuoden kuluttua siitä v. 2037. http://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Rare-blue-moon-total-lunar-eclipse-to-be-visible-Wednesday-night-540239
Mitä nuo kosmiset tapahtumat sitten ilmentävätkin, on jokaisen itsensä harkittavissa oman hengellisen näkökykynsä mukaan. Muistettakoon kuitenkin, että kuu on merkkinä Israelille ja aurinko merkkinä "pakanakansoille". Israel "pimenee kokonaan muille maapallon kansoille", voisi sanoa yksinkertaistaen ruosta kosmisesta tapahtumasta.
02. POLIITTINEN tilanne maapallolla kehittyy kuitenkin omaa vääjäämätöntä rataansa seuraten. USA:n presidentti Donald Trupm piti ensimmäisen "Unionin tilaa" koskevan puheensa viime yön aikana. Hän osoitti siinä rauhoittavan elementin, mutta halun elävöittää omaa asemaansa keskittyen maahanmuuton hillitsemiseen.
Trump kuulutti puheessaan kansallisen yhtenäisyyden tarvetta ja rajojen vahvistamista. Hän on toiminut USA:n presidenttinä yli vuoden, jota ovat värittäneet katkeruus, hajaannus ja skandaalit, kirjoittaa Andrew Beatty artikkelissaan.
Hän kävi läpi hallituksensa saavutuksia ensimmäisen hallintavuotensa aikana, joista USA:n romahtaneen talouden nostaminen Obaman 8 vuoden tarkoituksellisen taantumisen ja hajaannuksen korjaamiseksi on hänen suurimpia saavutuksiaan, jonka jokainen USA:n kansalainen voi tuntea ja kokea omalla kohdallaan. Hänen mottonsa nostaa "Amerikka suureksi" uudelleen on alkanut suotuisissa merkeissä.
"Tänään kutsun kaikkia meitä panemaan sivuun erimielisyytemme etsiäksemme yhteistä maaperää, ja kootaksemme tarvittava yhtenäisyys voidaksemme toimittaa kansalle sen, mitä varten meidät valittiin palvelemaan" Trump julisti kongressin molempien kamarien yhteisessä tilaisuudessa. "Tänä iltana haluan puhua siitä, millaisen tulevaisuuden me tulemme saamaan, ja millainen kansa me tulemme olemaan. Me kaikki yhdessä yhtenä tiiminä, yksi kansa, yhteinen Amerikan perhe".
Artikkelin kirjoittajan mukaan Trumpin puhe oli epätavallisen tasoitteleva, vaikka hän ei luvannut mitään siltoja päätökselleen rajoittaa siirtolaisten muuttovirtaa, jota hän syytti vastuulliseksi lukuisiin sosiaalisiin epäkohtiin.
Puhetta seurasivat demokraattiset lainlaatijat, osa puettuna edelleen mustiin sympatian osoitukseksi seksuaalisen häirinnän uhreille, osa pitäen edelleen takkinsa käänteessä perhosen kuvaa osoituksena siirtolaisten tukemisesta – nämä kaksi sosiaalista kysymystä, jotka enemmän kuin mitkään muut ovat ärsyttäneet Amerikkaa Trumpin aikakaudella.
Kuulijoitten joukossa oli myös hänen perheensä jäseniä, heidän joukossaan Melanie, jota peruutti yhteisen matkan Davosin WEF:n kokoukseen, ja jota ei ole nähty yhdessä miehensä kanssa sen jäkeen, kun median keltaisen sivut raportoivat hänen maksaneen "hushmoney" hiljentääkseen pornotähti Stormy Danielsin, minkä Valkoinen Talo ehdottomasti kiistää.
Tradition vastaisesti he kuitenkin saapuivat Washingtoniin eri matkaa. Unionin tilaa koskeva puhe on ollut vedenjakaja, jolla presidentit ovat pyrkineet selittämään politiikkansa suuntaa, mutta sen merkitys on hímmentynyt vuosien saatossa, ehkä eniten Obaman hallituskaudella, jonka päämääränä oli "irrottaa Amerikan kansa muinaisesta suuruudesta ja saattaa se todellisten mittojensa mukaiselle tasolle", kuten hän selitti.

Presidentti Trump käsitteli maahanmuuttajien asemaa tavalla. mikä antoi vastustajille aiheen syyttää häntä heidän kriminalisoimisestaan, mikä ei ole totta, sillä hän totesi vain, että heidän mukanaan maahan on tullut paljon rikollisia ja huumeiden välittäjiä. Hän esitti vaatimuksen, että avointen rajojen sijaan USA:n tulee vahvistaa rajojensa valvontaa ja estää laittomasti maahan tunkeutuminen rakentamalla tehokkaan raja-aidan Meksikon vastaiselle rajalle.
"He (demokraatit) sallivat miljoonien huonosti palkattujen työntekijöitten pääsyn maahan kilpaillakseen työpakoista ja palkoista Amerikan köyhimpiä vastaan. Traagisesti he ovat aiheuttaneet monien viattomien kuoleman". Hän syytti näistä maahan tulleita jengejä.
"Yhdysvallat on huolehtiva yhteisö, mutta USA:n presidenttinä, minun suurin vastuuni ja suurin huoleni, ovat Amerikan lapset, Amerikan kamppailevat työläiset ja unohdetut yhteisöt".
Trump viittasi pörssin romahtaneen kerran toisensa jälkeen saavuttaen 8 triljoonaa USD voiton, vaikka pörssiarvot romahtivat tiistaina eniten 8 kuukauteen kuplan särkymisen pelossa.
"Vaalien jälkeen olemme luoneet 2.4 miljoonaa uutta työpaikkaa, mukaan lukien 200 000 uutta työpaikkaa teollisuustuotannon aloilla. Vuosia kestäneen laman jälkeen palkat ovat alkaneet nousta uudelleen". Hän kertoi ylpeänä suosittamastaan veroalennuksesta, suurimmasta Amerikan historiassa, kuten lupasi vaali- puheissa. Hän vaati oikeamielisiä kauppasopimuksia myös kansainvälisessä kaupassa.
Trump viittasi päätökseensä Jerusalemista Israelin pääkaupunkina, kuten myös PohjoisKorean ydinasehaaveet ja ballistiset ohjukset. Hän vakuutti Amerikan seisovan niiden kansojen tukena, jotka etsivät vapautta. "PohjoisKorean vastuuton ohjelma ballististen ohjusten rakentamiseksi voi pian uhata kotimaatamme", Trump totesi. Hän viittasi äskeiseen Kansalliseen Turvallisuusstrategiaan , joka näkee geopoliittiset vastustajat suurempana uhkana kuin terrorismin. Kiina ja Venäjä haastavat Amerikan intressit, sen talouden ja arvomaailman. Hän kehotti pitämään Guantanamo Bay vankilan portit avoinna todeten, että USA on liittolaisineen vapauttanut lähes 100 % maa-alueista, jotka kuuluivat ISIS ryhmien valvontaan todeten, että paljon on vielä tekemättä
https://www.timesofisrael.com/trump-appeals-for-unity-in-inaugural-state-of-the-union-speech/,
http://www.wnd.com/2018/01/trump-rocks-america-in-1st-state-of-the-union-address/
03. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu käväisi Moskovassa esittelemässä presidentti Vladimir Putinille ajankohtaiset huolensa pyytäen samalla, että Venäjän tsaari suhtautuisi niihin suosiollisesti. Keskeisiä huolen aiheita olivat Iranin pyrkimykset vaikutuksensa lisäämiseksi Syyriassa, Teheranin yritykset rakentaa ohjustehtaita Libanoniin Hizbullahille, jonka Englanti asettanee kokonaan terrorijärjestöjen listalle, sekä Israelin ja USA:n yritykset saada muutoksia kv. JCPOA sopimukseen, jolla voitaisiin paremmin valvoa sekä Iranin ydinaseen että ballististen ohjusten rakentamista, kuten TV-10 raportoi viitaten korkeaan israelilaiseen diplomaattiin.
Netanyahun ja Putinin tapaamisen seurauksena laaja venäläinen delegaatio saapuu Israeliin tänään keskiviikkona. Delegaatiossa on mukana korkeita turvallisuusupseereita ja apulaisministereitä.
Israelin korkea virkailija kertoi TV-10 toimittajalle, että delegaatio tulee keskustelemaan samoista kysymyksistä, joita käsiteltiin Moskovassa. Netanyahu vahvisti tiedot delegaation saapumisesta, jota johtaa Venäjän turvallisuus-neuvoston päällikkö Nikolai Patrushev, ja lisäksi ulkoministeriön, oikeusministeriön, ja yleisten turvallisuuskysymysten apulaisministerit, sekä kenraaleita ja korkeita sotilas-ja tiedustelu-virkailijoita.
Netanyahu kertoi, että delegaation ja israelilaisten virkailijoitten tapaamisen isäntänä toimii Israelin turvallisuusneuvoston johtaja Meir Ben-Shabat, ja että keskusteluissa käsitellään alueellisia kysymyksiä, sekä muita esiin nousevia Venäjää ja Israelia koskevia yhteisiä intressejä. Hän selitti lisäksi, että keskeinen kysymys on, tuleeko Iran linnoittautumaan Syyriaan, vai voidaanko prosessi keskeyttää."Jos se ei lopu itsestään, me tulemme keskeyttämään sen" pääministeri uhkasi. Hän mainitsi journalisteille puhelininformaatiossa, että Libanonista on tulossa täsmäohjusten rakentamisen teollisuusyritys, joka on tällä hetkellä työn alla. "Israel tulee tekemään kaikkensa näiden yritysten estämiseksi". Netanyahu kertoi keskustelleensa näistä Trumpin kanssa ja saaneensa käsityksen, että USA on valmis eroamaan Iran-sopimuksesta. Mutta ei osannut sanoa, mitä Putin ja hänen korkea esikuntansa niistä-ajattelevat, mutta Putinin nopea päätös delegaation lähettämisestä osoittaa, että he ymmärsivät Israelin tarkoittavan täyttä totta. https://www.timesofisrael.com/after-netanyahu-putin-meeting-large-russian-delegation-to-visit-israel/,

04. UUTISIA LYHYESTI
• Puolassa käsiteltävänä oleva lakiesitys, jolla Puolan liittäminen natsien kuolemanleireihin on rikos, on saanut Israelin ja holokausti kokeneet esittämään voimallisia vastalauseita. Puolassa sen sijaan ihmetellään, miksi näin voimakas reaktio, ja mielenosoituksia järjestellään Israelin lähetystön edessä. Itävalta sen sijaan ilmoitti rohkeasti olevansa syyllinen eikä halua laistaa vastuutaan. https://www.timesofisrael.com/israeli-criticism-of-holocaust-bill-sparks-anti-semitic-backlash-in-poland/ https://www.timesofisrael.com/amid-spat-over-holocaust-bill-yad-vashem-honors-poles-who-saved-jews/.
• Irlannissa oli käsiteltävänä laki, jolla pyrittiin boikotoimaan Juudean ja Samarian juutalais- yhteisöissä valmistettuja tuotteita. Israelin esitettyä kärkeviä vastalauseita Irlannin senaatti hyllytti lakiesityksen toistaiseksi. https://www.timesofisrael.com/after-israeli-protest-irish-senate-freezes-bill-to-ban-settlement-goods/
• Fed Ex yhtiön matkustaja kone oli vain 5 sekunnin päässä tragediasta yksityiskoneen harhauduttua lento-ohjelmastaan ja siirryttyä matkustajakoneille varatuille alueille Ben Gurionin lentokentällä. Matkustaja koneen ohjaaja huomasi vaaran viime sekunnilla ja teki koneellaan äkillisen väistöliikkeen. Koneet ohittivat toisensa 100 m:n päässä toisistaan, kuten TV-10 raportoi tiistaina. https://www.timesofisrael.com/within-5-seconds-of-disaster-2-planes-nearly-collide-over-tel-aviv/
• Eilen 30.01. oli juutalaisten puiden uusi vuosi, Tu Bishvat jolloin juutalaiset istuttavat uusia puuntaimia. Lapsille järjestetty istutustilaisuus sai ikävän käänteen arabiterroristien alkaessa kokoontua heidän ympärilleen ja alkaessa kivittää lapsia ja heidän valvojiaan. Otzma Yehudit videoi tilaisuuden. Arabit tulivat Urif-arabikylästä. Otzma Yehudit järjestö tallensi videolle arabien kivityksen Kumi Ori kukkulalla vaatien, että turvallisuus-miesten tulee pidättää terroristit. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241378
• EU valuuttaa nostavansa "welfare", avustus-maksujaan PA:lle täyttääkseen USA:n jättämän aukon. Näyttää, että siinä järjestössä järki on jäätynyt jo kauan sitten ja se keskittyy noudattamaan NWO;n hyväksymää agendaa 2021 ja 2030 uuden maailman järjestyksen saattamiseksi voimaan. USA:n oli tarkoitus olla malliesimerkki, jota Obama toteutti, mutta Trump tuli väliin. Hänen henkensä on jatkuvassa vaarassa, kuten koko hänen perheensä. https://www.jewsnews.co.il/2018/01/31/the-eu-vows-to-increase-its-welfare-payments-to-palestinian-terrorists-to-make-up-for-the-billions-in-funding-trump-has-decided-to-cut.html
• Ruotsi oli ensimäinen EU-maa, joka päätti tunnustaa Palestiinan valtion., Slovenia ilmoittaa nyt seuraavansa Rotsin esimerkkiä. Mitähän se kuvittelee kostuvansa tästä? https://www.jewsnews.co.il/2018/01/31/slovenia-to-recognize-palestine-as-independent-state.html
• Episkopaalinen diakonaatti Washingtonissa D C ilmoittaa hyväksyneensä sukupuolettoman asenteen Jumalaan, tunnustavansa sukupuolensa vaihtaneet ja avaavansa kaikki rajat unohtaen ketä vastaan sen tulee taistella. Se on taas yksi esimerkki antautumis-mentalisuudesta https://www.jewsnews.co.il/2018/01/31/disgraceful-this-christian-church-is-now-pushing-open-borders-for-immigrants-and-a-gender-neutral-g-d.html,
• Ranskan presidentti Emmanuel Macron tuomitsi 8 vuotiasta juutalaiapoikaa vastaan tehdyn hyökkäyksen antisemiittisenä. Tapaus sattui Sarcellesissa lähellä Pariisia. Häntä piestiin toisessa vastaavanlaisessa hyökkäyksessä alueella 3 viikon aikana. https://www.timesofisrael.com/jewish-boy-8-attacked-in-paris-suburb-in-second-incident-in-3-weeks/

SÄÄTILAT TÄVÄÄN.
Jerusalem 5-13; Tiberias 8 -20; Suolameri 12 -20, Eilat 7 -22 +C- astetta Tänään puolipilvistä huomenna ja ylihuomenna aurinkoista. Kinneretin vedenpinta nousu 3 mm.

Marokon eteläosassa satoi lunta ensimmäistä kertaa 50 vuoteen saattaen maan kaaokseen. https://watchers.news/2018/01/30/first-snow-in-50-years-hits-southern-morocco-exceptional-snowfall-paralyzes-the-country/

.


No comments: