Friday, August 18, 2017

Perjantai 18.08.2017

PERJANTAI 18.08.2017
01. MUSLIMIT tekevät kaikkensa muistuttaakseen, että hekin ovat vielä olemassa, ja ettei heitä unohdettaisi heidän toteuttaessaan Allahin käskyä maailman saattamiseksi sekasortoon, koska vain se – juutalaisten murhaamisen ja kristittyjen sortamisen ohessa – on edellytyksenä islamin messiaan mahdin ilmestymiseksi Damaskoksen Suuren moskeijan valkoiseen torniin, jonne myös Isa, kristittyjen Jeesus, saapuu antautuakseen mahdin palvelukseen johtaakseen islamin sotajoukot Jerusalemin vapauttamiseksi antikristuksen vallasta, kuten he opettavat.

02. Torstai-iltapäivänä valkoista henkilöautoa ajanut mies ohjasi autonsa tarkoituksellisesti kävelijöitä tungokseen asti täynnä olevalle kadulle Espanjan rannikkokaupungissa Barcelonassa, lisäten vauhtiaan ennen auraustaan ohmisjoukkoon heitellen heitä sivuun ja jättäen jälkeensä ruhjoutuneita ihmisiä virumaan verissään. Vianomaisten laskelmien mukaan 13 ihmistä kuoli välittömästi ja kymmenittäin haavoittui, osa heistä vakavasti.

Kahdeksan tuntia Barcelonan hyökkäyksen jälkeen Audi A3 henkilöauto, jossa oli viisi ihmistä, ohjattiin väkijoukkoon Cambrilsin kaupungissa, 120 km etelään Barcelonasta. Auto haavoitti viittä ihmistä, joista yksi on kriittisessä kunnossa, toinen on poliisiupseeri, kerrottiin Catalonian hallituksen tiedotteessa.
Se kertoi edelleen, että poliisi tulitti autossa olleita miehiä surmaten heistä välittömästi neljä, viides kuoli myöhemmin haavoihinsa. Poliisin mukaan heillä oli pommivyöt yllään.
Poliisi sanoo tutkivansa mahdollisuutta, että hyökkäykset liittyivät toisiinsa.
Cambrilsin hyökkäyksestä, joka tapahtui aikaisin perjantaiaamuna, tiedetään vielä varsin vähän. Silminnäkijät kertovat hyökkäyksen aiheuttamasta kaaoksesta ja kauhusta. Ruumiita lojui pitkin kuuluisaa Kas Ramblas-bulevardia hyökkäyksen seurauksena ihmisten juostessa pakoon kauhuissaan. Kaupunki on maailman eri kulmilta saapuvien turistien suosima lomanviettokaupunki. Hyökkäyskohteet oli selvästi valittu mahdollisimman suuren huomion herättämiseksi ja pelon aiheuttamiseksi sekä Euroopan
muissa osissa että laajemminkin maailmalla.
Barcelonan ja Cambrilsin hyökkäyksissä sai surmansa 13 ihmistä, haavoittuneita oli Barcelonassa yli 80 ja Cambriksissa 5. Osa haavoittuneista ovat edelleen kriittisessä tilassa.
Poliisi kertoo pidättäneensä kaksi epäiltyä, mutta Barcelonan hyökkääjä pääsi pakoon, eikä häntä ole vielä tavoitettu. Epäillyistä yksi on Espanjan, toinen Marokon kansalainen.
Raporteissa ei kerrota, että uhrien joukossa olisi israelilaisia, mutta osaan kaupunkeihin matkustaneista 31 Israelin kansalaisista ei vielä ole saatu yhteyttä.
ISIS:in media uutiskanava Amaq ilmoitti torstaina, että Barcelonan hyökkäyksen tekivät IS:n sotilaat toteuttaen IS:n kehotusta iskeä maihin, jotka osallistuvat taisteluihin IS vastaa Syyriassa ja Irakissa.
http://www.timesofisrael.com/13-dead-over-100-hurt-in-two-spanish-seaside-city-attacks/,
Debkafilen mukaan Barcelonan hyökkääjiä oli kaksi, ja he pakenivat paikalta jalan. Heidän epäillään piileskelevän alueella. Espanjan poliisi määritteli hyökkäykset terrorismiksi. Hyökkäysalueet on eristetty tutkimusten ajaksi. Kaupat ja ravintolat valmistautuivat pitämään ovensa toistaiseksi kiinni. Molempien kaupunkien juutalaissynagogien ja – laitosten vartioita on tuplattu, ja niiden toiminta keskeytetty tutkimusten ajaksi. Twitterissä kerrottiin tulituksesta lähellä turkkilaista ravintolaa. Toisen twitterin mukaan hyökkäys Barcelonassa tapahtui juutalaisten omistaman Maccabi ravintolan edessä. http://www.debka.com/article/26188/Terrorist-kills-at-least-13-in-Barcelona-car-attack

03. Maailman johtajat ilmaisivat torstaina kauhistuksensa tuomitessaan Barcelonan päättömän terrorihyökkäyksen siviilijoukkoon. USA, Saksa, Venäjä, Ranska, Englanti sekä PA olivat tuomitsijoitten joukossa Israelin ohella, Iran ja saudit puuttuvat.
Presidentti Donald Trump esitti tuomionsa twitterissä tarjoten kaikkea tarvittavaa apua. Myöhemmin hän lisäsi siihen ristiriitainen kertomuksen 1900-luvun kenraalista, joka taistellessaan muslimeja vastaa Filippiineillä kastoi kuulat ennen ampumista sian verellä, mikä lopetti hyökkäykset, koska muslimit
pelkäsivät menettävänsä paratiisioikeuden sian veren vuoksi.
Saksan liittokansleri Angelika Merkel totesi lausunnossaan maansa tuntevansa syvää surua toistuvien iskujen uhrien vuoksi.
Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi surunvalitteluissaan Espanjan kuningas Felippe VI:lle "päättäväisesti tuomitsevansa tämän julman ja kyynisen rikoksen siviilejä vastaan".
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmaisi Ranskan osanoton Espanjan siviileille "traagisen hyökkäyksen" johdosta.
Englannin pääministeri Thereza May sanoi twitter sanomassaan ajatuksissaan seuraavan Barcelonan kauhean iskun uhrien kärsimyksiä luvaten tarvittavaa apua. "UK seisoo Espanjan rinnalla taistelussa terrorismia vastaan".
YK:n ja EU:n reaktiot eivät ole ehtineet listaan. http://www.timesofisrael.com/israeli-world-leaders-condemn-barcelona-terror-attack/,
Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi lausunnossaan lähettävänsä osanottonsa Israelin kansan puolesta uhrien omaisille toivoen haavoittuneille pikaista paranemista.
Tel Avivin kaupungintalo sytytti ulkovalonsa torstai-iltana Espanjan terrori-iskujen uhrien kunniaksi Espanjan lipun värein.
Pariisin Eiffeltorni sammutti kaikki valonsa 15 minuuttia ennen määräaikaa Barcelonan uhrien muistoksi. Pariisin pormestari Anne Hidalgo osoitti sanansa Bacelonan kaupungille todeten: "Pariisilaiset ovat rinnallanne. Barcelona ja Pariisi tunnetaan rakkaudestaan ja toleranssistaan. Meidän arvomme ovat paljon vahvemmat kuin terrorismin pelkurimaiset teot". http://www.timesofisrael.com/tel-aviv-city-hall-lights-up-in-solidarity-with-spain/,

04. UUTISIA LYHYESTI
• USA:n kongressin alahuoneen 18 juutalaista jäsentä kehottivat presidentti Donald Trumpia "jatkuvasti ja puolueettomasti taistelemaan rasisteja ja antisemiittejä vastaan" Charlottesvillen äärioikeistolaisten väkivaltaisten mielenosoitusten jälkeen. "Olemme syvästi huolestuneita lausuntonne johdosta, jossa te syytätte molempia osapuolia" todetaan edustaja Sander Levinin (D-Mich) presidentille torstaina lähettämässä kirjeessä.
"Lausuntonne osoittaa syvää historian ja perustavaa laatua
olevan moraalisen kompassin tuntemisen puutetta. Kansamme johtajana presidentin velvollisuutena on nousta vihaa vastaan, eikä antaa laillisuutta noille, jotka väkivaltaisesti rikkovat sitä vastaan" kirjeessä todetaan.

Presidentti Trump tuomitsi neonatsin, joka lauantaina ajoi autollaan väkijoukkoon surmaten Charlotsvillen asukkaan, sekä Ku Klux Klanin ja valkoiset supremacistit (ylivaltaa haluavat), mutta todeten samalla, että monet tahot olivat vastuussa väkivallasta, ja että molemmin puolin on erittäin kunnollisia ihmisiä.
Äärioikeistolaiset järjestivät mielenosoituksia osoittaakseen vastustuksensa kansan keskuuteen levinnyttä maniaa vastaan poistaa tai tuhota kansallisten merkkihenkilöitten patsaita ja muistomerkkejä. Charlottesvillen kaupunki oli suunnitellut poistavansa liittovaltion kenraali Robert E Leen patsaan. Sitä ovat seuranneet Rooseveltin ja Abraham Lincolnin, joka vapautti orjat, patsaan poistaminen.
Mielenosoituksessa joillakin oli natsilippuja ja he huutelivat rasistisia ja antisemiittejä iskulauseita ilman että toiset reagoivat niihin. Kongressin edustajainhuoneessa on 21 demokraattia ja 2 republikaania, jotka ovat juutalaisia. http://www.timesofisrael.com/18-jewish-house-democrats-call-on-trump-to-stand-up-to-hate/,http://www.wnd.com/2017/08/now-president-who-freed-slaves-torched-by-vandals/
• Monet kongressin jäsenet ja muut vastuuta kantavat sekä tavalliset USA:n kansalaiset ovat alkaneet huolestuneina kysellä: Mistä tässä oikein on kysymys? Onko USA vajoamassa samalle kulttuurille ja historialle vihamieliselle tasolle, kuin Islamin Valtio harjoittaessaan väkivaltaisesti muinaisten patsaitten, korkokuvien ja uskonnollisten ja valtiollisten rakennusten tuhoamista kiinnittämättä mitään huomiota niiden kansan historian ja kansanperinteiden säilyttämiseksi tuleville sukupolville? "ISIS:in tapaan uusi barbarismi on Yhdysvaltoihin" kirjoittaa Patrick Buchanan. Artikkelin otsikkona on "Amerikan toinen sisällissota". http://www.wnd.com/2017/08/americas-2nd-civil-war-2/
• KATALONIAN hallituksen sisäministeri Joaquin Forn kertoi paikalliselle radiolle RAC1 aikaisin perjantaina, että Barcelonan ja Cambrilsin iskut muistuttavat toisiaan ja että niillä on selvä yhteys toisiinsa. Hän ei selittänyt tarkemmin vaan sanoi, että Barcelonan terroristi on edelleen vapaalla. Poliisi pidätti perjantaina kolmannen Barcelonan iskuun epäillyn Ripolin kaupungissa Kataloniassa.
Cambrilsin viisi terroristia ajoivat yhteen poliisiauton kanssa haavoittaen siviilejä. Poliisi ampui heidät ja tuhosi heidän yllään olleet pommivyöt myöhemmin turvallisesti.
Katalonian poliisin tiedotteen mukaan keskiviikkoyönä
Alcanarin kaupungissa sattuneella kaasuräjähdyksellä oli yhteys Barcelonan ja Cambrilsin hyökkäyksiin. Kaasuräjähdys surmasi yhden ihmisen. Siitä ei ole annettu yksityiskohtia julkisuuteen.
Ranskan viranomaisten mukaan iskuissa haavoittui 25 ranskalaista. Israelilaisia ei ilmeisesti ollut niiden joukossa. http://www.timesofisrael.com/official-says-spanish-attacks-linked-as-forces-hunt-for-van-driver/, http://www.timesofisrael.com/20-israelis-still-unaccounted-for-after-spain-attacks/,
• PA/PLO:n lähettiläs Yhdysvalloissa Husam Zomlot selvitteli journalisteille PA/PLO:n arabijohtajien kantaa rauhan-prosessiin ja Trumpin nimittämän tiimin mahdollisuuksia torstaina Washingtonissa. Zomlot totesi, että ensimmäiseksi he haluavat Trumpin ilmaisevan selvästi, mihin hän haluaa johtaa neuvotteluja ja mihin ne perustuvat. Hän odottaa Trumpin ilmoittavan kannattavansa kahden valtion periaatetta, sekä PA/PLO:n vaatimusta 1967 sotaa edeltävillä rajoilla pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa.
Trumpin arabimaihin ensiksi lähettämä tiimi, johon kuuluvat Jared Kushner, Jason Greenblatt, David Friedman sekä Dina Powell, Trumpin nimittämä kansallisen turvallisuuden neuvonantaja, vierailevat ensin arabimaissa, mukaan lukien Saudi Arabia ja Egypti, Israeliin he saapuvat loppukuussa. He tapaavat PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin ja neuvottelu-tiimin Ramallahissa 24.elokuuta.
Zomlot sanoo, ettei hän usko Netanyahun pystyvän yksin neuvottelemaan sopimusta PA/PLO:n kanssa. Bibi tunnusti 2009 Herzlian konferenssissa hyväksyvänsä kahden valtion periaatteen, mikä on vainonnut häntä sen jälkeen.

Zomlot luetteli PA/PLO:n minimivaatimukset: kaksi valtiota, 1967 rajoilla; pääkaupunkina Jerusalemin itäosa; Temppeli-vuoren asema, jota he kutsuvat pyhäksi, vaikka eivät osoita sitä käytännössä, ja pakolaisten aseman ratkaisua oikeuden-mukaisesti, sekä isäksi Gazan tilanteen ratkaiseminen.
Abbas on aloittanut Gazan taloudellisen kuristamisen taivuttaakseen Hamasin luopumaan vallastaan, jonka PA menetti Hamasille 2007.
USA:n kongressi hyväksyi Taylor Force Act nimellä kulkevan lain, jolla USA voi poistaa tai pienentää PA/PLO:lle maksamiaan avustuksia. Zomlot varoitti, ettei USA:n tulisi painostaa PA/PLO:ta taloudellisesti, sillä se ei toimi. Hän uhkaili, että PA/PLO kääntyy kansainvälisten järjestöjen YK ja ICC puoleen, elleivät neuvottelut onnistu. Toiseksi hän uhkasi väkivallattoman vastarinnan aloittamisella, mikä tosi-asiassa on jatkunut kuukausien ajan väkivaltaisena. http://www.timesofisrael.com/palestinian-authority-demands-two-state-commitment-from-us/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 21 -32; Tiberias 25 -37; Suolameri 28 -39; Eilat 29 -40 +C-astetta. Lämpötilat ovat huomenna samat kuin tänään.

Wednesday, August 16, 2017

KESKIVIIKKO 16 .08.2017

KESKIVIIKKO 16.06.2017
01. Menetetty sukupolvi
Sosiaalisessa mediassa kerrottiin eilen juutalaisesta perheestä, joka oli autollaan lomamatkalla maan pohjoisosaan. He valitsivat Jordanjoen laakson kautta kulkevan reitin päästäkseen kohteeseensa.
Ajettuaan jonkin matkaa Jerikosta pohjoiseen PA:n rekisterikilvillä varustettu auto ohitti heidät, mutta pysähtyi sen jälkeen keskelle tietä sulkien molemmat ajoradat. Juutalaisauton kuljettaja otaksui ensin, että arabiauton kuljettaja aikoi kääntää autonsa, mutta nähtyään kolmen arabinuoren tulevan ulos autosta, yhdellä heistä ase tai rautatanko kädessään, hän tajusi tilanteen vaarallisuuden. Juutalaisauton kuljettaja piti päänsä kylmänä ja tunki autollaan arabiauton takaa ohi pientareen kautta runnellen autonsa etuosan arabiauton takaosaan, mutta päästen jatkamaan ajoaan. Hän ilmoitti kännykällään tapauksesta poliisille, ja teki virallisen ilmoituksen terrori-iskun yrityksestä poliisiasemalla.
Juutalaisperheen autossa oli kuljettajan lisäksi hänen vaimonsa ja kaksi alaikäístä lastaan. Hän kertoi katsottuaan arabien kasvoihin ymmärtäneensä, mikä heidän kohtalonsa olisi voinut olla.
Poliisi pidätti pian sen jälkeen arabiautossa olleet nuoret.

SAMANA päivänä oli Arutz Shevan websivulla artikkeli, jossa näytettiin arabivaimon istuvan kahden alle 10-vuotiaan poikansa kanssa Al-Aksa moskeijan vieressä. Pojilla oli käsissään leikkikiväärit, joilla he osoittelivat ohi kulkevia sotilaspartioita leikkien tulittavansa heitä. Partion ohitettua paikan pojat menivät keskelle katua leikkien tulittavansa sotilaita takaapäin. Poikien äiti nauroi rohkaisten poikiaan jatkamaan leikkihyökkäystään sotilaita vastaan. Myös tilannetta sivusta seuranneet arabit nauroivat huudellen rohkaisuja heille. On vain ajan kysymys, koska leikki-aseet vaihtuvat aidoiksi tuliaseiksi. Mielenmuokkaus on jo tehty.

TÄMÄ on sitä sukupolvea, joka on kasvanut Oslon sopimusten tultua allekirjoitetuksi 1993. Kuten tunnettua, sopimusasiakirjan hyväksyminen Knessetissä ostettiin lupauksella ministerinpaikasta hallituksessa, johon kuului valkoinen Toyota auto kuljettajineen.
Jasser Arafatin rantautuessa sodissa karaistuneine kaadereineen Israelin vasemmiston ruusun-punaisten rauhanlupausten saattelema ensin Gazaan ja Jerikoon ja sen jälkeen muihin arabi-enemmistöisiin kaupunkeihin Israelissa, PLO ja sen muotoilema PA aloittivat paikallisen arabikansan massiivisen aivopesun Fatahin vallankumousohjelman toteuttamiseksi Israelissa. Aivopesu aloitetaan lastentarhoista ja jatkuen sieltä aina opistoihin ja korkeimpiin oppilaitoksiin saakka. Kaikki medialaitokset on valjastettu julkaisemaan ohjelmissaan vain PA/PLO:n hyväksymiä ohjelmia, joissa Israelin valtio ja sen maa esitetään perustetuksi arabeilta varastetulle maalle, ja joissa juutalaisia halvennetaan sikojen ja apinoitten jälkeläisinä, joita saa tahtonsa mukaan murhata eläinten tavoin ja heidän kotejaan tuhota ilman tunnonvaivoja, koska "Koraani käskee niin tekemään".

TÄMÄN massiivisen avopesun seurauksena, jota toteutetaan Euroopan ja Amerikan veronmaksajain varoilla, kokonainen sukupolvi Israelin rajojen sisällä ja Gazassa asuvista arabeista on menetetty ja vihitty kuolemankulttuurin kahleisiin, joka rakastaa kuolemaa enemmän kuin elämää. Kohottaakseen omaa arvostustaan arabinuoret antautuvat päättömiin hyökkäyksiin israelilaisia vastaan - jotkut jopa etsien kuolemaa.
Golda Meir sanoi: Rauha on mahdollista vasta silloin, kun arabit rakastavat lapsiaan enemmän kuin vihaavat meitä (juutalaisia).

02. ISLAMILAISEN LIIKKEEN pohjoisen haaran johtaja sheikki Raed Salah pidätettiin poliisin toimesta epäiltynä kiihotuksesta, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Kuten ToI:n artikkelissa todetaan, juutalaiset poliitikot hyväksyivät pidätyksen, mutta Israelin arabit vastustavat sitä. Jos hänet tuomitaan vankilaan, se olisi neljäs kerta hänelle kalterien takana. Seuraamassani artikkelissa kerrotaan hänen elämäntarinansa, josta muutamia otteita,

Raed Salah syntyi Umm Al-Fahmissa 1958. Hänen isänsä oli Israelin poliisiupseeri, kuten Raedin kaksi veljeä. Raed valitsi kuitenkin toisen uran. Hän opiskeli islamin lakia Hebronin yliopistossa 1977 -1980. Pian sen jälkeen hän liittyi Islamilaiseen liikkeeseen, joka on Hamasin tapaan Muslimiveljeskunnan haaraosasto. Oslon sopimusten myötä Islamilainen liike hajosi, Eteläiseen ja Pohjoiseen haaraan. Raed toimii sen pohjoisen haaran johtajana. Virallisesti Islamilainen Liike hajosi 1996, jolloin Liike osallistui kansallisiin vaaleihin, jota Raed piti islamin lain vastaisena, koska se edellytti vallan jakamista sekulaarien kanssa.

Raed Salah valittiin Umm Al-Fahmin pormestariksi, mutta hän luopui siitä 2001 vapaaehtoisesti "keskittyäkseen puolustamaan Al-Aksa moskeijaa". Hän oli pystynyt muuttamaan kommunistien valtaaman kaupungin yhdeksi Islamin keskeisistä vaikuttajista.
Hän sanoo Al-Aksan olevan vaarassa Israelin suunnitteleman kolmannen temppelin vuoksi, millä ei ole todellisuusperustaa. Tästä on tullut Raed Salaahin iskulause, jota hän toistelee.
Israel julisti Islamilaisen Liikkeen pohjoisen haaran laittomaksi 2015, mutta se jatkaa toimintaansa maan alla.
Raed Salahin suosio on nousemassa etenkin Israelin arabiväestön keskuudessa, jossa häntä pidetään sankarina, joka uhraa oman vapautensa islamin hyväksi. Hän on myös pystynyt nostamaan Al-Aksan merkitystä kansallisena ja uskonnollisena symbolina. Hän yritti tuoda pyhää vettä Zamzamin kaivosta Mekkasta Saudi Arabiassa vuodattaakseen sitä Al-Aksan vesisäiliöihin, mikä olisi nostanut moskeijan arvoa pyhiinvaellus-kohteena, kuten myös hänen omaa arvostustaan muslimi-maailmassa.
Hanke ei ilmeisesti toteutunut.

VÄHEMMÄN tunnettu on sen sijaan Raed Salahin osuus kahden moskeijan rakentamiseksi Temppelivuorelle. Vuosien 1996 -1988 välisenä aikana Raed Salah johti ns. Salomon tallien muuttamiseksi Lähi-Idän suurimmaksi moskeijaksi Temppeli- vuoren kaakkoisosassa. Toinen pienempi moskeija rakennettiin Al – Aksan alla olevaan kellaritilaan. (muinainen Al-Aksa). Raed Salah muutti toimistonsa Temppelivuorelle rakennustöiden ajaksi.
Israelin viranomaiset seurasivat hölmistyneinä sivusta näitä pyhäin-häväistyksiä tumput suorina tekemättä mitään. Rakennustoimilla tuhottiin määrättömän arvokkaita muinaisjäänteitä I ja II Temppelin ajoilta. Satoja rekka-autollisia
Ki
pattiin läheiseen laaksoon, jossa vapaaehtoiset työntekijät ovat vuosikaudet haravoineet niitä ilman arkeologien virallista tukea.

Rakennustyöt tehtiin ilman hyväksyttyjä suunnitelmia, ja ilman pääkaupungin viranomaisten ja arkeologien valvontaa, mikä on lain vastaista. Israelin hallitusten saamattomuus on kasvattanut muslimeissa tunnon, ettei Israel lopulta ole kiinnostunutkaan Temppelivuoresta, ja että se kuuluu kokonaan muslimeille. http://www.timesofisrael.com/the-rise-of-raed-salah-israels-islamist-leader-who-wants-jerusalem-at-the-heart-of-a-caliphate/

03. UUTISIA LYHYESTI
• Israelin turvallisuusjoukot ovat parhaillaan tuhoamassa HaLamish kylässä Salomon perheen murhaajan kotitaloa Koban arabikylässä. Al-Abed arabiperheen jäseniä tullaan syyttämään siitä, etteivät he estäneet perheensä jäsenen Omar al-Abedin suorittamia murhia. Hän tunkeutui Salomon perheen kotiin heidän ollessa sapattiaterialla ja valmistautuessaan juhlimaan uuden pojan syntymää. Omar al-Abed puukotti kuoliaiksi Salomon isän. 70, hänen kaksi lastaan sekä haavoitti pahoin hänen 68-vuotiasta vaimoaan. Hyökkäyksessä hengissä selvinnyt Michal Salomo viiden lapsensa kanssa sanoo, että tuomio on liian pieni. Murhaaja pitäisi teloittaa ja Abedin perheen tuomioita koventaa. http://www.timesofisrael.com/home-of-halamish-terrorist-razed-as-family-members-face-charges/
• Poliisi yhdessä Shin Betin kanssa tekivät viime yön aikana ratsioita seitsemään arabiasuntoon Jerusalemin itäosassa. He takavarikoivat käteistä 100 000 NIS rahaa, helmiä ja auton pyrkimyksissään murskata terrorismin rahoitukset. Turvallisuus-joukot uskovat takavarikoitujen kalleuksien olleen terroristien heille antamia lahjoja. Perheitten lapset ovat myös osallistuneet terroritekoihin Jerusalemissa. http://www.timesofisrael.com/in-nighttime-raids-security-forces-seize-hamas-funds-from-terrorists-families/
• Mahmoud Abbasin johtama PLO:n keskuskomitea tuomitsi kokouksessaan USA:n senaatin hyväksymän Taylor Forge Act, joka antaa hallitukselle oikeuden poistaa tai pienentää terrorijärjestöille myönnettyjä avustuksia. Abbas on vakuuttanut, että PA/PLO tulee jatkamaan terroristien omaisille maksettuja "stipendejä", pyrkien sisällyttämään ne kirjanpidossaan -. Jos sellaista on – sosiaaliavustuksiksi. http://www.timesofisrael.com/plo-condemns-us-lawmakers-for-bill-targeting-payments-to-terrorists/
• PA/PLO:n ilman mandaattia hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas lähetti onnittelusähkeen PohjoisKorean diktaattorille Kim Jong Un. Tämän hän tekee aikana, jolloin USA ja PK ovat napit vastakkaisin PK:n suorittamien ohjus-ja ydinsasetestien vuoksi vastoin YK:n päätöksiä. http://www.timesofisrael.com/abbas-congratulates-north-koreas-kim-amid-nuclear-tensions/
• YK pelkää, että tuhansittain syyrialaisia on jäänyt satimeen taistelevien osapuolten välille Syyrian ja Jordanian rajalla. Ilmaiskut aiheuttivat paniikkia Hadalat ja Rukban pakolais-leireissä. http://www.timesofisrael.com/un-fears-for-thousands-trapped-on-syria-jordan-border/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 20 -31; Tiberias 24 -37; Suolameri 28 -38; Eilat 28 -40 +C-astetta. Lämpötilai nousevat uudelleen huomenna.,
Sierra Leonissa mutavyöryt ja tulvat surmasivat 300 ihmistä. Israel lähetti avustustarvikkeita Freetowniin. https://watchers.news/2017/08/14/more-than-300-killed-as-landslides-and-flash-flooding-hit-freetown-sierra-leone/.

Sunday, August 13, 2017

SUNNUNTAI 13.08.2017

SUNNUNTAI 13.08.2017
01. KÄYDÄÄN ensin läpi paikallisia uutisia ennen puuttumista kansainvälisiin kysymyksiin, niin pelottavia kuin ne ovatkin.

02. POLIISI julkisti turvallisuuskameran ottaman videon tilanteesta, jossa 60-vuotias arabinainen yritti puukottaa haredimiestä 11.40 aikaan lauantaina lähellä Damaskosporttia ja raitiotieasemaa, Yritys kuitenkin epäonnistui ja mies pääsi pakoon. Nainen ei kuitenkaan hellittänyt vaan yritti puukottaa 31-vuotiasta arabimiestä haavoittaen häntä olkaan. Mies vietiin Hadashan sairaalaan saaman hoitoa; haava ei liene vakava.
Poliisi pidätti naisen kuulusteluja varten ilman vaurioita. Poliisi teki myöhemmin ratsian naisen kotiin takavarikoiden tietokoneen ja dokumentteja tutkimuksia varten. Naisen tekoon on voinut vaikuttaa riita miehensä kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233807.

03. DF:n erikoisjoukot pidättivät muutamaa päivää aiemmin kolme PA:n arabia lähellä Beit Elia. Joukot tunnistivat arabit aiemmista tuliasein tehdyistä hyökkäyksistään sotilaita vastaan, ja sieppasivat heidät kuulusteluja varten ilman välikohtauksia. He olivat tehneet hyökkäyksen tuliasein vähän ennen pidätystä IDF:n tukiasemaa vastaan aiheuttaen tuhoa, mutta yhteisön siviilit eivätkä sotilaat kärsineet vahinkoa. IDF:n tiedottajan mukaan arabit olivat tulleet paikalle Jilazun arabikylästä paeten sinne takaisin hyökkäyksensä jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233472,

04. KYMMENET tuhannet muslimit olivat kokoontuneet perjantaina Al-Aksan moskeijaan Temppelivuorella osallistuakseen perinteisiin rukouksiin ja kuullakseen imaamin pitämän saarnan. Imaami Ismail al-Nawadeh selvitteli siinä Jerusalemin asemaa muslimeille. Hän sanoi "saarnassaan" - jos sitä voidaan kutsua sillä nimellä – että "palestiinalaisten ja islamin herääminen, jonka näimme vastauksena yrityksiin muuttaa Al-Qudsin (Jerusalemin nimi arabiaksi) sen karaktääriä ja vahingoittaa sitä ovat todisteena siitä (kaupungin pyhyydestä), eikä mikään vedä vertoja sen pyhyydelle lukuun ottamatta Medinaa ja Mekkaa" imaami sanoi Hamasille myönteisen uutislehden Palestine mukaan. Hän väitti puheessaan muslimien omistavan lailliset oikeuden Al-Qudsiin eikä kellään ole oikeutta luopua tästä pyhästä paikasta. "Al-Quds pysyy avaimena sotaan ja rauhaan" hän julisti.
Israel asetti metallinpaljastimia ja videokameroita Temppeli-vuorelle johtaville porteille sen jälkeen, kun kolme Israelin arabia Umm el-Fahmista olivat murhanneet 2 poliisia ja haavoittaneet kolmatta vuorelle johtavan portin lähellä pyrkien pakenemaan Al-Aksaan, mutta poliisit saivat heidät kiinni Vuoren ylätasanteella ampuen heidät kuoliaiksi. He saivat tuliaseensa Al-Aksasta, mikä mitätöi muslimien väitteet pyhätön kunnioittamisesta.

Jordaniassa päämajaansa pitävän Vuoren päivärutiinista vastaavan muslimisäätiö Wagfin ja PA:n vaatimuksesta Israel peruutti päätöksensä poistaen paljastimet ja kamerat porteilta, minkä jälkeen näennäinen rauhantila palautui Temppelivuorelle.

Netanyahun johtama hallitus koki häpeällisen tappion antautuessaan täysin muslimien kohtuuttomiin vaatimuksiin. Metallinpaljastamia on asennettu myös sekä Mekkan että Medinan moskeijoiden sisään-käynteihin, kuten myös uskonnollisten rakennusten sisään käynteihin kaikkialla maailmassa. Israelissa lähes jokaisen merkittävän kokoontumispaikan ja supermarketin ulko-ovilla on metallinpaljastimia, eivätkä ne häiritse kenenkään mielenrauhaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233817

05. POLIISI löysi pommin Beitar Jerusalemin jalkapalloseuran omistajan Eli Tabibin Tel Avivin kodin lähettyviltä. Perjantaiaamuna paikalle kutsutut poliisin pioneerit havaitsivat, että kodin läheisyyteen asennettu epäilyttävä esine oli pommi. Talon omistaja Eli Tabib on tällä hetkellä lomamatkalla ulkomailla. Pommi räjäytettiin hallitusti ilman, että siitä aiheutui vauriota ihmisille tai omaisuudelle. Tabibin kodin lähellä olevat kadut suljettiin liikenteeltä lähempiä tutkimuksia varten.
Eli Tabib omistaa Beitar Jerusalemin klubin, mutta hän luovutti
seuran puheenjohtajuuden Eli Ohanalle.
Eli Tabib on aiemminkin joutunut hyökkäysten kohteeksi. Hänen autoaan on tulitettu kranaatein ja tainnutuskranaatein ja häntä on tulitettu ampuma-asein.
Israelin premier league kausi 2017 alkaa viikon päästä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233785

06. KORKEA Hamasin virkailija Gazassa raportoi, että Al Quds Al-Qassam Prikaatit ovat ehdottaneet Hamasin johdolle yleisen suunnitelman, jonka tarkoituksena on helpottaa elinkelvottomiksi muuttuneita olosuhteita Gazassa, kuten turkkilainen Anadolu News kertoi artikkelissaan.
Suunnitelmaan kuuluu neljä kohtaa, jotka voisivat muodostaa Gazaan "turvallisuustyhjiön". Se puolestaan sallisi Hamasin kehittää eri suhteita Israelin kanssa, mukaan lukien sotilaallinen.
Gazaa hallitsee nyt Hamasin nimittämä hallitus, jota tässä kutsutaan nimellä "komitea". Se toimii itsenäisesti hallituksen tavoin. Maaliskuussa valittu komitea valvoo eri toimistoja sekä siviiliasioitten hoitoa Gazassa.
Palestiinan Auktoriteetti valvoo Juudeassa ja Arabiassa asuvien arabimuslimien elämää. Se vaatii, että Hamasin tulee hajottaa muodostamansa komitea antaakseen hallitusvallan Gazassa takaisin PA:lle.
PA ja Hamas ovat pitäneet useita neuvotteluja Egyptin välityksellä sovittaakseen keskinäiset ongelmansa ja sopineet yhteisestä hallinnosta, mutta ne ovat lopulta kariutuneet. PA/PLO:n 82-vuotias puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka 2006 alkanut 4 vuoden virkakausi päättyi useita vuosia sitten, on pahimman kilpailijansa Mohammed Dahlanin pelottelemana aloittanut Gazan kansan kuristamiskampanjan poistamalla virkailijoitten palkkoja ja luovuttamasta Gazalle kuuluvaa tukeaan saadakseen kansan pakottamaan Hamasin luopumaan vallastaan. Hamas kaappasi vallan Gazassa 2007 lähes verettömässä kapinassa, eikä ole tosissaan halunnut luopua siitä.
Viimeiset sovintoneuvottelut Dohassa kariutuivat Hamasin vaatimukseen, että sen edustajia tulee Islamic Jihadin kanssa ottaa osaksi PA:n hallitusta ja PLO:n jäseniksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233782

07. Mahmoud Abbasin vallanhimo ja pelko vallankaappauksesta kasvaa sitä mukaa, kuin hänen maallinen loppunsa lähenee. Abbasin tai hänen hallintonsa kritisoiminen on ehdottomasti kielletty, ja sen rikkomisesta tulee automaattinen poliisin pidätys ja kuulustelut, joissa ihmisoikeudet on unohdettu.
PA/PLO:n puheenjohtaja Abbas antoi "presidentin käskykirjeen", joka antaa hallitukselle oikeuden pidättää kenet hyvänsä syytettynä "kansallisen yhteyden vahingoittamisesta".
Abbasin masinoima sananvapauden räikeä rajoittaminen on tähdätty erityisesti sosiaalista mediaa ja uutistoimistojen websivuja vastaan, kuten AP raportoi perjantaina. Presidentin käskykirjeen sanamuoto on tarkoituksellisen epätarkka, mikä antaa hallitukselle oikeuden esittää syytöksiä kansallisen yhteyden ja sosiaalisen rakenteen vahingoittamisesta.
Pogromi julkistettiin ilman julkista polemiikkia kysymyksestä, mikä antaa aiheen epäillä, että se on Abbasin hallituksen huomattavin askel mielipiteen ilmaisuvapauden rajoittamiseksi PA/PLO:n valvomilla alueilla Juudeassa ja Samariassa.
Palestiinan kehityksen ja mediavapauden keskus MADA raportoi, että hallitus esti 30 websivun toiminnan viime kuussa. Useimmat toimintansa menettäneet websivut olivat suhteissa Abbasin kilpailijan Mohammad Dahlanin tai Gazaa hallitsevan Hamasin kanssa. Jotkut sivuista tulivat IS:n toimintaa Syyriassa ja Irakissa, Mada kertoo AP:n tietoihin perustuen. Uuden lain perusteella PA pidätti 5 journalistia, kertoi yksi pidätettyihin kuulunut lakimies ja toinen PA:n arabien journalistien yhdistykseen kuulunut.
Uusi laki antaa "oikeudelle valtuudet määrätä sen rikkojat vankeuteen viidestä vuodesta elinkautiseen, riippuen rikoksen valtiolle aiheuttamasta vahingosta".
Abbasin kanslian virkailija kieltäytyi kommentoimasta asiaa sanoen, että se kuuluu poliisille ja hallituksen virkailijoille. Abbas on toistuvasti tiukentanut etenkin journalistien vapauksia, mutta myös yksityishenkilöitten vapautta sosiaalisessa mediassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233804
08. PA/PLO:n korkea virkailija, jonka nimeä ei paljasteta, mutta usein viittaa Saeb Erekatiin, vakuuttaa, ettei ole mitään mieltä neuvotella Israelin kanssa niin kauan, kuin pääministeri Benyamin Netamyahu on poliisin rikostutkimusten alaisena. Hän viittaa aiempaan pääministeri Ehud Olmertiin, joka 2008 tarjosi PA/PLO:lle lähes 99.5 % Juudean ja Samarian alueista, tuhansien pakolaisten paluuta Israeliin, Jerusalemin jakamista, maayhteyttä Gazasta PA:n alueille ja monia muita myönnytyksiä, vaikka hänellä ei ollut hallituksen eikä Knessetin vahvistusta myönnytyksiinsä. Virkailija sanoi, että silloin oltiin lähellä sopimusta, mutta että PA/PLO vetäytyi tarjouksesta, koska Olmertin asema oli epävarma. Olmert joutui pian eroamaan rikossyytösten vuoksi.

USA:n presidentti Donald J Trumpin sponsoroimat rauhan-neuvottelut ovat nousemassa uudelleen julkisuuden valo-keilaan. Trumpin nimittämien neuvottelijoiden Jared Kushner, erityis-lähettiläs Jason Greenblatt sekä apulaisturvallisuus-neuvonantaja Dina Powell matkustavat Lähi-Itään tällä viikolla. Artikkelin mukaan he aloittavat maratonkeskustelut keskustelleen vuoron perään Israelin ja PA/PLO:n neuvottelijoiden kanssa.
USA:n delegaatio käy ennen Israeliin saapumistaan Saudi Arabiassa, UAE:ssa, Jordaniassa, Egyptissä ja Qatarissa saapuen Israeliin elokuun loppupuolella.
Jared Kushner, joka kävi raporttien mukaan lähes myrskyisiä keskusteluja PA:n johdon kanssa, on sittemmin esittänyt epäilyksiä, että sovintoa on yleensä mahdollista saavuttaa aivan lähituntumassa, jos ollenkaan. Tämä sai muutamat PLO:n johtoryhmään kuuluvat kuten Haman Ashrawi toteamaan, että Kushner jääväsi itsensä sillä lausunnolla, vaikka hän sanoi sen yksityiskeskustelussa, joka vuodatettiin julkisuuteen.
Ashrawi, jolla on tohtorin arvo USA:n yliopistosta, kuuluu Jasser Arafatin koulukuntaan, joka muistaa sujuvasti mentorinsa Israelin vastaiset teesit maan varastamisineen ja miehityksineen sekä olemattoman Palestiinan kansan orjuuttamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233825

09. PA/PLO julkaisi PA:n You Tube kanavalla propagandavideon hepreaksi, jonka tarkoituksena on demoralisoida Israelia.

Video on osa kampanjaa, jota PA/PLO o käynyt PA:n arabien sosiaalisessa mediassa viime viikkojen aikana. Se viittaa Temppelivuoren äskeisiin tapahtumiin ja Al-Aksan sekä Jerusalemin pyhyyden korostamiseen arabimuslimien pyhinä kohteina, joita maahan tunkeutuneet juutalaiset miehittävät ja saastuttavat pelkällä läsnäolollaan. Linkissä mainitussa artikkelissa kerrotaan lähemmin videon sisällöstä ja sen Israelia häpäisevästä teemasta. Se kehottaa murhaamaan juutalaisia, repimään heidät kappaleiksi, puukottamaan heitä ja tekemään heille, mitä ei ole koskaan ennen tehty.
"Oi setleri, Shin Bet agentti, sotilas, poliisi, minä hyökkään kimppuusi, Teen mitä ei ole ennen tehty Al-Aksa moskeijan vuoksi, jotta juutalaiset tietäisivät, kuka minä olen – muslimi, arabi, palestiinalainen. Minä tapan sinut, vannon uskontoni kautta". Siihen voitaisiin kai lisätä: Olen raakalainen, pahan hengen riivaama, joka ei ole vastuussa eikä tunnontuskissa teoistaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/233828

10. Kreikkalaiskatolinen kirkko valmistautuu vastustamaan kirkon omistamien kiinteistöjen ja maan myymiseksi juutalaisille ostajille. Aiemmin julkisuudessa ostajat on pidetty tarkoin salassa, mutta nyt näyttää asian tulevan julkisuuteen. Theophilos III vaatii maailman johtajia estämään kirkon omaisuuden myymisen juutalaiselle ostajaryhmälle. Pyhän Maan kreikkalais-ortodoksinen patriarkka Theopholius III ilmoitti lauantaina, että kirkko tulee valittamaan maan ja omaisuuden myymisestä.

Kysymys ei ole enää olekaan taloudellisesta kysymyksestä, vaan siinä löyhkää pahasti Israelin vastainen politiikka. Kirkko esti aiemminkin kirkon omaisuuden myymisen, silloin sillä perusteella, että sen oli sopinut myöhemmin syrjäytetty patriarkka, ja myynti-sopimus oli sen vuoksi laiton. Jerusalemin alueoikeus vahvisti kauppasopimuksen2 viikkoa sitten avaten siten tien kolmelle omaisuudelle lähellä Jaffaporttia, vuokraten ne 99 vuoden ajaksi Ateret Cohanim järjestölle, joka pyrkii saamaan haltuunsa ja edelleen juutalaisille aiemmin traditionaalisesti muslimialueilla pääkaupungin itäosissa.
http://www.timesofisrael.com/greek-orthodox-church-aims-to-block-jerusalem-property-sales-in-court/

11. Iranin parlamentti äänesti sunnuntaina esityksestä, jolla se luovuttaa 520 miljoonaa USD ohjusohjelman kehittämiseksi taistelussa Washingtonin aloittamaa seikkailun- ja sanktioitten haluista politiikkaa vastaan sekä voimistamaan maan vallan-kumous-kaartin operaatioita ulkomailla. Parlamentin puheen-johtaja Ali Larijani sanoi pahaenteisesti, että USA:n tulee tiedostaa, että tämä oli ensimmäinen reaktio USA:n kongressin asettamiin uusiin Iranin vastaisiin sanktioihin. Päätöstä tukevat sekä Oranin hallitus että ulkoministeriö, sanoi apulaisulkoministeri Abbas Araghchi.
http://www.timesofisrael.com/iran-votes-to-raise-spending-on-missiles-guards-to-challenge-us/,

12. SANASOTA USA:n ja PohjoisKorean välillä jatkuu edelleen Trumpin varoittaessa, että USA on "kogged and loaded", eli valmiina iskemään. Puolustusministeri "hullukoita" Mattis varoittaa, että sota tulisi olemaan hirmuinen ja suosittelee neuvotteluja. Kiinan presidentti Xi sanoo, että jos PK hyökkää, Kiina tukee Yhdysvaltoja, mutta jos USA iskee ensin, Kiina tukee PK:a. Venäjän kokenut ulkoministeri Sergei Lavrov valittaa Trumpin käyttämää kovaa kieltä ja suosittelee, että USA ottaa ensimmäisen askeleen sovinnon löytämiseksi. Saksan liittokansleri Angelika Merkel suosittaa diplomatian käyttämistä. Jännitystä alueella lisää USA:n ja EK:n yhteiset sotaharjoitukset, jotka alkavat 21. elokuuta.
http://www.timesofisrael.com/xi-urges-trump-to-avoid-exacerbating-north-korea-tensions/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 21 -33; Tiberias 26 -39; Suolameri 28 -39; Eilat 28 -43 +C-astetta, huomenna ehkä asteen verran alempi kuin tänään.