Friday, March 03, 2017

PERJANTAI 03.03.2017

PERJANTAI 03.03.2017
01.USA:ssa on järjestetty mielenosoituksia maassa lisääntyneitten anti-semiittisten hyökkäysten johdosta. Tämä määrittely, mikä on semiittistä ja mikä ei, on harhaanjohtava ja epäselvä, sillä hyökkäykset kohdistuvat useimmiten nimenomaan juutalaisia henkilöitä tai heidän instituutioitaan ja järjestöjään vastaan. Seemiläisiä kansoja on paljon muitakin kuin juutalaiset. Nooalla oli kolme poikaa: Sem, Ham ja Japhet, joista nykyisten kasojen katsotaan periytyneen.
Selvempää olisikin kutsua noita hyökkäyksiä juutalaisvastaisiksi tai hyökkäyksiksi Israelia vastaan.

Pennsylvanian kuvernööri sanoo lausunnossaan, että antiseemiläiset rikokset uhkaavat jokaista meistä.
Juutalainen Federaatio sanoo järjestäneensä torstaina pidetyn uskonnollisten järjestöjen välisen mielenosoitusmarssin "palauttaakseen tunteen turvallisuudesta ja rauhasta yhteisössämme ja herättääkseen kansan vastustamaan USA:ssa monin paikoin yleistyneet viharikokset ja vandalismi juutalaisia hautausmaita vastaan".  
Mielenosoituksen aikana Pennsylvanian demokraattinen kuvernööri Tom Wolf kutsui "hautausmaita kohtaan aiheutettua vandalismia arvokkaina pitämiemme arvojen häpäisemiseksi ja pommiuhkausten aiheuttamaa pelkoa hyökkäyksenä jokaista meitä ja yhteistä humanismia vastaan".
Laajemman Philadelphian Juutalaisen Federaation toimitusjohtaja Naomi Adler sanoi olevansa "syvästi liikuttunut niin lukuisten eri sukupolvia edustaneitten ihmisten osallistumisesta kylmästä ilmasta huolimatta seistäkseen vihaa vastaan", kuten Philadelphia Inquirer raportoi.
Yli sata hautamuistomerkkiä ja hautakiveä oli tuhottu Carmel hautausmaalla. Poliisi ei ole vielä tehnyt pidätyksiä eikä ole pystynyt määrittelemään rikollisten motiivia.
Kuluneen viikon aikana juutalaisia keskuksia ja kouluja vastaan esitettiin pommiuhkauksia ainakin 12 osavaltiossa: tämä oli viiden uhkausaalto tammikuusta lähtien.  Pennsylvanian oikeuskansleri Josh Shapiro sanoi informoineensa presidentti Trumpia pommiuhasta ja vandalismista.
New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo komensi valtion poliisin aloittamaan täydet tutkimukset Rochester hautausmaalla tehdyn vandalismin vuoksi; kolmas sellainen tapaus USA:ssa vajaan kahden viikon aikana. Vandalismia havaittiin Hakolel hautaus-maalla New Yorkin länsiosassa. Vaikka lähellä asuvat eivät näekään haudoille aiheutettua vandalismia viha- tai antisemiittisenä rikoksena, kuvernööri Cuomo totesi, että hyökkäys näyttää olevan osa viha-rikosten dramaattista äskettäistä lisääntymistä osavaltiossa. http://www.timesofisrael.com/hundreds-in-philadelphia-rally-against-hate-after-cemetery-vandalism/, http://www.timesofisrael.com/bipartisan-group-in-congress-demands-trump-take-action-on-anti-semitism/,http://www.jpost.com/Diaspora/Jewish-cemetery-vandalized-in-Rochester-NY-third-incident-in-US-in-less-than-2-weeks-483083,

02.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -12; Tiberias 12 -19; Suolameri 15 -24; Eilat 12 -23 +C-astetta. Tänään ja huomenna on puolipilvistä ja paikallisia sateita voi esiintyä. Lämpötila alkaa nousta uudelleen lauantaista lähtien siten, että maanantain lukemat ovat 11 -19 +C-astetta.

ETELÄNAPAMANTEREELLA (Antarctica) lämpötilat ovat nousseet ennätyskorkealle 64.5 F-astetta (17.5 C-astetta). Tutkijat seuraavat tilannetta Etelänapamantereella voidakseen määritellä, miten maapallon lämpötila kehittyy. Mantereen jäätiköt ja lumet sisältävät 90 % maapallon juomavedestä ja niiden sulaminen voisi nostattaa merenpinnan korkeuden n. 60 m (200 ft). Mantereen jäätiköllä on havaittu yli 100 mailin mittainen halkeama ja se näyttää kasvavan, mikä aiheuttaa pelottavia arviolta kooltaan Delawaren suuruisen jäälautan irtautumisesta mereen. https://www.yahoo.com/news/antarctica-hits-record-high-temperature-balmy-17-5-133209804.html,

03.USA:n presidentinvaalien tultua ratkaistuksi ja uuden presidentin
vannottua uskollisuuden valansa odotettiin, että sisäpoliittinen tilanne vakiintuisi ja normalisoituisi.
Useat merkit kuitenkin osoittavat, että julkisuuden taustalla kuohuu ennalta aavistamaton pohjavirta, joka voi syöstä maailman johtavan suurvallan sekasortoon, joittenkin tahojen jopa ennustaessa sisällissodan vaarasta.

Edellinen presidentti Barack Obama asettui ostamaansa ja remontoimaansa rakennuskompleksiin parin mailin päähän Valkoisesta Talosta. Edelliset presidentit muuttivat kauas pääkaupungista kuin osoittaakseen, etteivät he sekaannu seuraajansa tapaan hallita maata. Raporteissa kerrottiin, että Obama olisi keskittynyt tenniksensä ja muistojensa laatimiseen, mutta viimeisten raporttien mukaan hän on aktivoitumassa johtaakseen Demokraattisen puolueen presidentti Trumpia vastaan aloittamaa kampanjaa tarkoituksenaan pakottaa hänet eroamaan vapaaehtoisesti tai oikeuskampanjan kautta.
Demokraattien strategiaan kuuluu Trumpin hallituksen ministerien pakottaminen eroamaan parjauskampanjan avulla yksi kerrallaan, mitä on harjoitettu onnistuneesti.
Obama tuntee vastenmielisyyttä Trumpia kohtaan, mitä lisää Trumpin aloittama kampanja Obaman perinnön murskaamiseksi, joista Obamacare-terveysjärjestelmä muodostaa keskeisimmän kohteen, mutta toinen on Obaman aloittama pakolaispolitiikka, jonka johdosta maahan tulvii satoja tuhansia siirtolaisia ilman valvontaa. Alla olevassa artikkelissa mainitaan 64 tapaa, joita Obama käyttää estääkseen Trumpin hallituksen toiminnan tai pakottaakseen hänet eroamaan presidentin virastaan. http://www.wnd.com/2017/03/64-ways-obama-is-sabotaging-trump/, http://www.wnd.com/2017/03/civil-war-ii/, http://allnewspipeline.com/Deep_States_Latest_Attack_Against_Trump_Admin.php, http://thefreethoughtproject.com/russian-officials-dead-election-day/,

Merkittävä NGO-järjestö, joka seuraa USA:n hallituksen politiikkaa, luovutti laatimansa muistion, miten USA:n veronmaksajain varoja vasemmiston ja miljardööri George Sorosin toimesta käytettiin demokraattisten hallitusten kaatamiseksi useissa maissa. Viimeisin esimerkki on artikkelin mukaan Makedonia, jossa USAID antoi 5 miljoonaa USD Sorosin ryhmälle vuodesta 2012 lähtien.

Trumpin USA:n hallituksen oikeuskansleriksi nimittämä Jeff Sessions, joka sai kongressin hyväksymisen, antoi torstaina julkilausuman, jossa hän kieltäytyy osallistumasta oikeus-ministeriön vaatimiin tutkimuksiin Venäjän osallistumisesta vuoden 2016 presidentin vaaleihin. Hän sanoi, että hänen varahenkilönsä Diana Boente vastaa tutkimuksista hänen puolestaan. Demokraatit syyttävät, että Sessions valehteli kongressin kuulusteluissa kieltäessään yhteytensä Venäjän kanssa. http://www.wnd.com/2017/03/democrats-target-sessions-in-russia-inquiry/,http://www.jsmineset.com/2017/03/01/they-are-playing-with-a-revolution-by-joe-six-pack/,

04.UUTISIA LYHYESTI'
·        Venezuelan talousongelmat ovat pakottaneet kansalaiset haalimaan syötäväksi kelpaavaa jätekasoista ja jäteastioista. Ihmiset ovat alkaneet erotella syötäväksi kelpaavat muista jätteistä. Tämä helpottaa niiden elämää, joitten on tultava toimeen etsimällä ruokatarpeita myös jätteistä. https://panampost.com/sabrina-martin/2017/03/01/venezuelans-are-separating-food-from-waste-as-more-people-forced-to-eat-from-garbage/
·        Miljoonien kalojen raportoidaan kuolleen eri puolilla maailmaa Itävallasta Australiaan, kuten WND raportoi. 20 tonnia kuolleita karppeja huuhtoitui Neusiedlin hiekkarannoille Itävallassa.
Satoja kuolleita kaloja löydettiin Huatulcon hiekkarannoilla Meksikossa.
Satoja kuolleita kaloja löydettiin virrassa New South Walesissa Australiassa. Ne olivat kuolleet hapen puutteesta.
Kuollut valas huuhtoutui rannalle VirginiassaCheaspeake alueella, toinen tapaus viikon aikana.
Tuhansia kaloja oli kuollut Magdalena virrassa Colombiassa. Niiden kuoleman aiheutti maanvyörymä, joka saastutti virran veden mudalla Campo Alegren kunnassa.
Satoja kuolleita kaloja huuhtoutui hiekarannoille Montevideossa ja Canelonessa Uruguayssa. Kalojen uskotaan kuolleen maassa vallitsevan lämpöaallon vuoksi.
Massoittain kaloja kuolee Thanh Hoa joessa Vietnamissa. http://www.thebigwobble.org/2017/03/another-week-on-paradise-millions-of.html

Merileijonia on huuhtoutunut rannoille USA:n länsirannalla. Eläinten luusto oli muuttunut keltaiseksi massaksi, joka on täynnä syöpäsoluja.  

·        Kaakkois-Aasian kardinaaliksi kutsuttu Charles BO, Yangon arkkipiispa, sanoi ennen paastoaikaa pitämässään puheessa seuraavat kohtalonomaiset havaintonsa.
"Tänään me havaitsemme olevamme keskellä ekologosta holokaustia", hän sanoi uskonnollisille järjestetyssä konferenssissa jatkaen: "Tämä on hyvin vakava hetki. Paavi Francis (I) nosto äänekkään huudon tätä uhkaavaa tuhoa vastaan, puhuessaan modernin ajan synneistä, ekologisesta synnistä, joita ihmiset aiheuttavat joko yksilöinä tai kollektiivisesti tuhoten maapallon".  
Tämän ihmisen aiheuttaman ekologisen tuhon parantamiseksi kardinaali kehottaa uskollisia Aasiassa ja Oseaniassa elvyttämään "profeetallisen hyppäyksen" tullakseen armon lähetyssaarnaajiksi oikeamielisen ekologian hyväksi. "Ahneus on aiheuttanut ekologisen terrorismin tätä maata vastaan" hän sanoo. Sään muutos on totta ja planeettamme kuumenee aiheuttaen tuhansittain ekologisia pakolaisia. Sään muutos on atomipommi, joka on räjähtämäisillään. Me olemme menossa kohti ekologista tuhoa. Tämä apokalypsinen tuho on seurausta ekologisesta synnistä Jumalan luomakuntaa vastaan". https://www.lifesitenews.com/news/asia-cardinals-lenten-message-repent-an-ecological-apocalypse-is-about-to-d
·        Presidentti Donald Trump torjuu painostuksen oikeuskansleri Josh Sessionsia vastaan hänen Venäjä yhteyksiensä vuoksi kutsuen sitä "noitavainoksi". Hän sanoo, että Sessions olisi voinut olla yksityiskohtaisempi kongressin kuulustelutilaisuudessa. Hänen syytetään käyttäneen "poliittisia varoja" matkustaessaan Clevelandiin tapaamaan Venäjän USA:n lähettilästä Sergey Kislyakia. Hän käytti vaalikampanjastaan saatuja varoja eikä senaatin myöntämiä varoja. Hän sanoo, ettei hän tavannut Kislyakia Trumpin virkailijana vaan senaattorina. Trump sanoo, että koko syytöskampanja on osa noitavainoa häntä vastaan.  http://www.timesofisrael.com/trump-dismisses-pressure-over-russia-contacts-as-witch-hunt/
·        Iranin uskotaan käyttävän hyväkseen Iranin vastaisen asevientikiellon päättymistä 2020 aloittaakseen laaja-mittaisen uusien sota-alusten, sukellusveneitten ja risteilyohjusten hankintaohjelman toteuttamiseksi, kuten USA:n meritiedustelun kanslia tiedottaa. Raportin mukaan Iran katsoo meripuolustuksen muodostavan kriittisen osan ulkoa tulevia uhkakuvia vastaan, ja siksi se tulee keskittymään oman laivastonsa kehittämiseen. http://www.timesofisrael.com/iran-will-likely-seek-new-subs-warships-once-arms-ban-expires-in-2020/
·        Nahariyan sairaala ilmoitti äskettäin, ettei se voi jatkaa Syyriasta tulleitten haavoittuneiden hoitamista, ellei valtio maksa heidän hoitokulujaan.
Uutisraportti kertoo, että Israelin sairaalat hoitavat vuosittain kymmeniä tuhansia Gazasta ja PA:n valvomilta alueilta Juudeassa ja Samariassa tulleita potilaita, mikä rasittaa ennestäänkin ylikuormitettua taloutta maan terveysjärjestelmässä, kuten Makor Rishon raportoi perjantaina. Tämä järjestelmän venyttäminen aiheuttaa pitempiä odotusaikoja etenkin spesialisteilta ja diagnostisissa laitoksissa- israelilaisten potilaitten kustannuksella.  
PA/PLO kieltäytyy järjestelmällisesti maksamasta PA:n ja Hamasin alueilta tulevien potilaitten sairaalakuluja, mikä aiheuttaa lisähuolia sairaaloille.
Vuonna 2015 yli 97 000 PA:n arabia hoidettiin Israelin sairaaloissa; Gazasta tulleita potilaita hoidettiin 31 787. PA/PLO yleensä maksaa 10 USD hoidosta, joka maksaa 100 USD. Yleensä hoitoa annetaan potilaille, joita PA:n ja Gazan sairaaloissa ei pystytä antamaan. Kuten aiemmin on raportoitu, potilaita tulee myös monista arabimaista, joiden kanssa Israelilla ei ole diplomaattisuhteita. Heidän hoitonsa tapahtuu hyvin hienovaraisesti, eikä heidän nimiään ja maataan paljasteta julkisuudessa. http://www.jewishpress.com/news/israel/report-despite-severe-overcrowding-israeli-hospitals-admit-tens-of-thousands-of-gazan-patients/2017/03/03/
·        Oikeusministeriö ei ole antanut lupaa Abu Khdeirin juutalaisen murhaajan kotitalon tuhoamiseksi todeten, että jos juutalainen terrorismi olisi yleisempi, juutalaisia terroristeja kohdeltaisiin kuten muitakin. Yosef Haim Ben-David murhasi 16-vuotiaan Muhammad Abu Khdeirin julmasti 02.07.2014 Jerusalemin metsikössä. Tämä oli jonkinlainen kosto Hamasin jäsenten murhattua 3 yeshiva-opiskelijaa.
·        Amonan juutalaiskylästä karkotetut juutalaiset pystyttivät protesti-telttansa pääministerin asunnon eteen, ja osa karkotetuista aloitti torstaina syömälakon painostaakseen Netanyahua pitämään lupauksensa rakentaa Amonasta karkotetuille uuden kaupungin, eikä peräytyä lupauksestaan, kuten hän vihjaili. http://www.jpost.com/Israel-News/Hunger-striking-settlers-Netanyahu-must-keep-pledge-to-build-new-settlement-483013
·        Israelissa on noussut kuumeinen kiire liittää Maale Adumimim kaupunki Jerusalemiin. ToI:n asiaa koskevassa artikkelissa 40 000 asukkaan kaupunki on edelleen "setlementti" ja sen asukkaat "setleteitä", mikä kertoo uutistoimiston poliittisen suuntauksen. Netanyahun pyynnöstä äänestys Jerusalemin laajentamisesta itään siirrettiin seuraavaan viikkoon.
Kuumin peruna on ollut Jerusalemin ja Maale Adumimin välisen E-1 alueen kohtalo, jonne Israel veti infra-struktuurin, mutta jota se ei USA:n ja EU/YK:n vastustuksen pelossa ole uskaltanut rakentaa. E-1 alue on valtion omistamaa maata ja se on ns. C-aluetta, eli täysin Israelin valvonnassa. EU/YK sen sijaan ei ole tuntenut moraalisia eikä eettisiä rajoitteita pystyttäessään sille rahoittamiaan rakennuksia beduiineille, rakentaen Israelin omistamalle maalle ilman lupaa, ja varastaen sähköt ja vedet Israelin johdoista. Tämä sopinee hyvin arabimuslimien moraaliin, joille varastaminen on ollut perinteinen elinkeino, ja jota he jatkavat Juudean ja Samarian alueilla varastaen juutalais-yhteisöistä lampaita, lehmiä ja maatalouden työkaluja, sekä autoja pitkin Israelia. Suurimmillaan autoja varastettiin
45 000 vuodessa. Siitä voi itsekukin laskea miten paljon se maksoi Israelille vuodessa. http://www.timesofisrael.com/coalition-mks-delay-push-for-maale-adumim-annexation/
·        Jewish Home puheenjohtaja Naftali Bennett lisää painostustaan Netanyahuun, ettei hän vetäytyisi aiemmin käyttämäänsä pelkotilaan tekemättä mitään, mistä Amonan asukkaille annettu lupaus on ensimmäinen testi Trumpin aikakaudella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/226051
·        PA/PLO:n ilman mandaattia hallitseva Mahmoud Abbas suunnittelee vierailua Moskovaan toukokuussa. Hän haluaa kuulla Putinin mielipiteen rauhanprosessista Israelin ja PA/PLO:n välillä. Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov sanoi keskiviikkona, että Putin kutsuu Abbasin ja Netanyahun Moskovaan keskustelemaan ongelmistaan. PA/PLO:n johto on ollut sormi suussa Trumpin voitettua vaalit ja ottaessa
täysin uudenlaisen asenteen PA/PLO:n johtoa vastaan sanoen, että arabien tulee ansaita itsenäisyys, jota Trump ei tarjoa heille hopealautasella. Trump odottaa, mitä Netanyahu sanoo, eikä halua kiirehtiä, mutta hän sanoo hyväksyvänsä myös yhden valtion periaatteen.
Abbasin nimittämä varamies Mahmoud al-Aloul totesi äskettäin, että hän myös hyväksyy yhden valtion periaatteen, jos arabeille annetaan Israelin täydet kansalais-oikeudet äänestysoikeuksineen, kuten Israelin arabit. Hän kuitenkin epäilee, että Israel koskaan suostuu siihen. Abbas vannoo toistamiseen, ettei hän koskaan hyväksy juutalaista valtiota, mutta sanoo, ettei itsenäisessä Palestiinan valtiossa saa koskaan asua yhtään juutalaista. Jos tämä ei ole rasismia, mikä sitten on? YK/EU on täysin hiljaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/226042

Wednesday, March 01, 2017

KESKIVIIKKO 01.03.2017

KESKIVIIKKO 01.03.2017
01.Täytyypi ihan tarkistaa, että kirjoitin päivämäärän oikein, eli nyt on ensimmäinen päivä maaliskuuta, eikä karkauspäivä, vaikka aamuhartaudessa luin vahingossa Oswald Chambersin 29.02. tekstin. Ihan hyvä teksti sekin, ei siinä mitään, mikä tilaston vuoksi tulkoon mainituksi.  
Paljon on taas maailmalla tapahtunut kuten myös kotirintamalla, jossa lopulta julkaistiin valtiontarkastajan Joseph Shapiran raportti v. 2014 Gazan kesäsodasta, josta käytetään nimeä Protective Edge. Eikä taivas ole pudonnut, vaikka huomion kohteiksi joutuneet voivat tulkita asioita toisin. Surkeinta kohtaloaan valittavat ne keskellä talvea kodeistaan karkotetut Ofran yhdeksän perhettä tietämättä, minne mennä. Hallitus ei näytä piittaavan siitä, miten ihmiset tulevat toimeen, kunhan vain poliittinen korrektiivisuus tulee saavutetuksi. Karmeinta Amonan ja Ofran karkotuksissa on se, että korkeimman oikeuden päätökset tuhota nuo juutalaisyhteisöt perustuvat Yesh Hadin NGO-järjestön esittämiin väitteisiin maapohjan arabiomistuksesta, mitä mikään puolueeton elin ei ole niitä tarkastanut, eikä Knessetin äskettäin hyväksymä laki, joka antaa hallitukselle valtuudet pakkolunastaa maata niin halutessaan, koskenut vielä Ofraa.
Tämäkin kummajainen täytynee niellä, vaikka pahalta se maistuu.

02.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -17; Tiberias 15 -21; Suolameri 21 -26; Eilat 15 -24 +C-astetta. Tänään ja koko ennusteajan aina lauantaihin saakka taivas on puolipilvinen ja paikallisia sadekuuroja esiintyy. Lämpötila laskee myös siten, että perjantain lukemat ovat 08 -13 astetta, alkaen sen jälkeen hitaasti nousta inhimillisiin lukemiin.

Heprealaisen yliopiston tutkijat väittävät, että kasvojesi ilmeiden perusteella on mahdollista arvata melkoisen korkealla toden-näköisyydellä nimesi. He sanovat havainneensa, että ihmisen nimeen sisältyy määrättyjä odotuksia ja toimintoja, jotka puolestaan vaikuttavat identiteettiisi ja ulkonäköösi. Ruth Mayon ja Uonat Zwebnerin johtama tutkijaryhmä esittivät ihmisten valokuvia joukolle ihmisiä ja pyysivät heitä valitsemaan heille nimet neljän nimen listasta. He valitsivat oikeat nimet suuremmalla asteella kuin pelkästään sattuman vuoksi. Tutkijat päättelivät tuloksista, että 38 %:n oikea valinta edustaa suurempaa tulosta kuin 25 %:n arvaamalla saatu tulos. He havaitsivat myös, että olettamus päti myös iästä ja etnisyydestä riippumatta. Tutkijat tekivät kokeita sekä Israelissa että Ranskassa. Niistä ilmeni, että israelilaisten oli vaikeampaa identifioida ranskalaisia nimen perusteella, tai ranskalaisten israelilaisia. Tämän perusteella he arvioivat, että kulttuuriperinne vaikuttaa nimen ja kasvojen ilmeen riippuvaisuuteen.   
Voit tehdä omakohtaisen testin artikkelin yhteydessä olevalla kuvalla ja 4 nimen listalla.

03.PRESIDENTTI Donald Trump osallistui kongressin istuntoon, jossa tuomittiin antisemitismi. "USA seisoo yhtenäisenä tuomitessaan vihan ja pahan sen kaikissa muodoissaan" Trump sanoi kongressin edustajille pitämässään puheessa. Hänen puhettaan edelsivät pommiuhkaukset useita juutalaiskeskuksia (JCC) ja hautausmaita vastaan eri puolilla maata.
Ensimmäisessä kongressin molempien kamarien yhteisistunnossa "mustan kuukauden loputtua" tiistaina 28.02.2017 pitämässään puheessa Trump sanoi äskettäin lisääntyneiden pommiuhkausten ja juutalaisten hautausmaiden häpäisemisen olevan muistutuksena kansamme tiestä ihmisoikeuksien kunnioittamiksi ja työstä, joka meitä odottaa.

Presidentti Trump viittasi pommiuhkauksiin juutalaiskeskuksia vastaan ja vandalismiin juutalaishautausmailla sekä Kansas Cityn ampumatapauksen viime viikolla, jotka "muistuttavat meitä, että vaikka me olemme poliittisesti hajonnut kansa, kansamme seisoo yhtenäisenä tuomitsemassa vihan ja pahuuden kaikissa muodoissaan".
Viime viikon aikana satoja juutalaisia hautakiviä Pennsylvaniassa ja Missourissa oli kaadettu ja juutalaiset instituutiot saivat pommi-uhkauksia – maanantaina yksistään 29 – viidennen pommiuhkan- ja hyökkäysaallon tammikuusta lähtien. USA:ssa on esiintynyt lukuisia muita antisemiittisiä tapahtumia vaalien jälkeisinä päivinä, mukaan lukien hakaristien ja rasististen, halventavien kirjoitusten raapustaminen kouluissa ja muissa instituutioissa.
Trump tapasi muutamaa päiviä aiemmin Valkoisessa Talossa ryhmän USA:n oikeuskanslereita, joille hän vihjaili epäilevänsä, että pommiuhkaukset on voitu esittää poliittisin motiivein.
Pennsylvanian oikeuskansleri Josh Shapiro, joka on juutalainen, sanoi BuzzFeed reportterille, että Trump kutsui pommiuhkauksia, joiden vuoksi lähes 100 juutalaiskeskusta jouduttiin evakuoimaan – paheksuttaviksi lisäten Trumpin sanoneen, että joskus tarkoitus oli päinvastainen selittämättä, mitä hän tarkoitti.
Valkoinen Talo ilmoitti, että Shapiron tulkinta ei vastaa Trumpin tarkoitusta.
Tiistaina Hillaryn varapresidenttiehdokas Tim Kaine lähetti avoimen kirjeen FBI:n johtajalle James Comeylle kehottaen häntä aloittamaan yleisen tutkinnan suuresti kohonneen uhkausaallon vuoksi juutalaiskeskuksia vastaan koko maassa. Hän sanoi juutalaisten kärsivän kasvavaa pelkoa ja hätää juutalaisvastaisten uhkausten vuoksi. Samoin juutalaisjärjestöt ovat vaatineet Trumpilta tekoja sanojen asemesta.
Reformijuutalaisten unionin presidentti rabbi Rick Jacobs tunnusti presidentin puheen voimallisen vaikutuksen, mutta "keskeinen kysymys on terrorikampanjan tutkimus ja lopettaminen". Israelin oppositiojohtaja Isaac Herzog kehotti hallitusta varautumaan juutalaisten pakolaismassojen tulvaan USA:sta. http://www.timesofisrael.com/trump-opens-joint-session-of-congress-with-condemnation-of-anti-semitism/

"Seiskäämme yhdessä juutalaisten veljiemme ja siskojemme rinnalla, sanoi Indianan pormestari Lloyd Winnecke presidentti Trumpin tuomitessa antisemitismin hyökkäysaallon.
FBI aloitti tutkimukset luokkahuoneen ikkunassa havaitun ilmeisen luodinreiän vuoksi. Temple Adath B´nai Israel synagogan rabbi Gary Mazo Evansvillessä, havaitsi luodinreiän tiistaiaamuna arvellen, että se ammuttiin sunnuntaiaamuna, raportoi 14 News.com. FBI arvioi, että tapaus lienee viharikos. Evansvillen pormestari Winnecke kutsui ampumista "iljettäväksi vihan ja kiihkoilun toimeksi, mitä ei voida suvaita".
"Mitä tapahtuu täällä ja pitkin USA:n maata, on sairasta ja tuomittavaa käyttäytymistä. Lapsemme kaipaavat parempia roolihahmoja kuin nuo, jotka toimivat vihan ja laittomuuden alaisina". http://www.timesofisrael.com/fbi-to-probe-apparent-bullet-hole-at-indiana-synagogue/,

04.VALTIONTARKASTUSVIRASTON Gazan kesäsotaa koskeva raportti julkaistiin eilen illalla. Valtiontarkastajan Joseph Shpiran kauan odotettu raportti v.2014 Protectiv Edge nimellä kulkevasta Gazan kesäsodasta osoittaa, että IDF oli valmistautumaton Hamasin kaivamiin tunneleihin Gazasta Israeliin, ja että pääministeri Netanyahu epäonnistui pitämään turvallisuuskabinettia valvonnassaan (tai väheksyi sen merkitystä).
Raportti suomii kovin sanoin sekä sotilaallista että poliittista johtoa sodan aikana.
Raportissa osoitetaan selviä aukkoja sotilaallisessa tiedustelussa ennen sotaa, sekä selvästi määriteltyjen operatiivisten suunnitelmien puute tunnelien tuhoamiseksi. Raportissa vihjataan, että nuo puutteet ovat voineet johtaa tarpeettomiin IDF:n sotilaitten menehtymiseen 50-päiväisen sodan aikana.

Raportin keskeisimmät syytökset kohdistuvat kuitenkin pääministerin kansliaan, joka ei informoinut turvallisuus-kabinetin jäseniä maan alla kulkevien tunnelien aiheuttamasta uhasta. Raportti julkaistiin kansalle vasta tiistaina, mutta poliitikoille ja armeijan upseereille jaettuja raportin luonnoksia on vuotanut lehdistölle jo toukokuusta 2016 lähtien. Poliitikot ja armeijan upseerit ovat esittäneet kriittisiä arvioitaan raportista kuukausia ennen sen julkistamista.
Raportin yksi osa käsittelee tunneleita ja IDF:n suunnitelmia niiden tuhoamiseksi varsin ylimalkaisesti. Toisessa osassa esitetään paljon tarkemmin tunnelien aiheuttamaa uhkaa.

Operaatio Protective Edge sai alkunsa siitä, että Hamasin agentit sieppasivat 3 juutalaista yeshiva-opiskelijaa 12.06.2014  ja murhasivat heidät. Heidän löytämisekseen aloitettiin laaja operaatio Brothers Keeper. (Veljeni Vartija)
Israelin turvallisuusjoukot pidättivät satoja epäiltyjä Juudeassa ja Samariassa, useimmat heistä Hamasin jäseniä.
Hamas aloitti satojen rakettien ampumisen Israelin puolelle, vaikka se oli keskellä talouskriisiä PA/PLO:n kieltäytyessä maksamaan sadoille tuhansille Hamasin jäsenille.
IDF vastasi lähettämällä lentokoneitaan ja helikoptereitaan Gazan ylle tuhoamaan Hamasin asevarikoita, aseverstaita, varastoja sekä harjoituskenttiä varoen osumasta siviileihin.

Heinäkuun 7. päivänä 2014 hallitus hyväksyi Gazan operaation. 10 ensimmäisen päivän aikana IDF kävi tavanomaista sotaa Hamasia vastaan, mutta edettyään muutaman sadan metrin päähän turvallisuusaidasta IDF:n upseerit havaitsivat tunnelien aiheuttaman uhan ja keskittyivät niiden tuhoamiseen, ja operaatio pysähtyi siihen. Seuraavien viikkojen aikana IDF tuhosi 30 tunnelia, joista 14 ulottui Israelin puolelle turvallisuusaitaa. Sotilaat joutuivat istuvan ankan asemaan, joita Hamasin pyssymiehet ja tarkka-ampujat tulittivat käsiasein ja kranaatein joutumatta itse suureen vaaraan. He olivat miinoittaneet rakennuksia, kouluja ja moskeijoita sekä varastoineet aseita ja pommeja kaivamaansa tunneliverkostaan Gazan alueella.

Terminologialtaan epämääräinen tukitaukosopimus allekirjoitettiin 28.elokuuta 2014. Hamas oli laukonut tuhansia raketteja ja kranaatteja Israelin siviilikohteisiin, aina Tel Avivin ja Jerusalemin esikaupunkeihin saakka, jonne Hamasin Siinailta salakuljettamat sekä parannetut kotitekoiset raketit ylsivät.
Israelin menetykset olivat 74 kuollutta, heistä 68 sotilaita, joista 11 kuoli tunnelien kautta Israelin puolelle tulleitten pyssymiesten toimesta. Kuusi surmansa saanutta olivat siviilejä.
Gazan arabeista sai surmansa arviolta 2000 ihmistä, joista IDF:n laskelmien mukaan puolet siviilejä, Hamasin laskelmissa 70 %. Maailmassa on syytetty Israelia vähäisestä uhrimäärästä, se vaatii, että juutalaisten kuolleita pitää olla saman verran. Maailmalla ei haluta ymmärtää, että Hamas oli tieten tahtoen asentanut rakettialustojaan asutusalueitten keskelle, ja tunnelien alkupää oli sijoitettu rakennusten sisälle, jotka oli miinoitettu.
Aseita ja ammuksia sijoitettiin moskeijoihin ja kouluihin. Hamas käytti siviilejä ihmiskilpinä pakottaen naisia ja lapsia talojen katoille estääkseen IAF:n pommitukset.
Valtion tarkastajan Joseph Shapiran raskain syytös kohdistuu pääministeriin, joka halusi leikkiä kenraalia ja johtaa sotaa yksin pitäen hallituksensa ministerit ulkona operaation kulusta ja tiedustelutiedoista väittäen, että ministerit ovat epäluotettavia. Opetusministeri Naftali Bennet kävi omalla luvallaan tutustumassa tilanteeseen Gazan rintamalla haastatellen sotilaita, koska hän halusi tietää tunnelien aiheuttaman uhan, Tämä aiheutti korjaamattoman särön Bennettin ja puolustusministeri Moshe Yaalonin välille, joka syyttää Bennettiä tunkeutumisesta sotilasalueelle taistelujen aikana. http://www.timesofisrael.com/blistering-gaza-war-report-scorches-netanyahu-yaalon-and-gantz-over-tunnel-failures/
Raporttien mukaan Hamas on kaivanut 15 uutta tunnelia Israeliin, ja Hizbullah on samoin kaivanut omia tunneleitaan Libanonista Israelin puolelle.

05.UUTISIA LYHYESTI
·        Egyptin presidentti Abdel Fatah al.Sisi on joutunut puolustuskannalle kristittyjen koptiperheitten alkaessa paeta Siinailta IS:n harjoittaman systemaattisen vainon vuoksi. Kymmeniä koptiperheitä on paennut Egyptin puolelle. Yksi perhe murhattiin IS:n toimesta ja heidän talonsa poltettiin El-Arishissa. IS syyttää kopteja, että he asettuivat armeijan puolelle sen kaataessa Mohammed Mursin hallituksen 2013. Eräs IS:n jäsen videoi kristittyjen vastaisen puheensa tehden viime joulukuussa itsemurha-iskun koptikirkkoon Kairossa surmaten 11 ja haavoittaen 29 ihmistä. Armeijan edustaja sanoo sen tekevän kaikkensa siviilein suojelemiseksi, mutta Israelin kanssa tehty rauhan-sopimus rajoittaa Egyptin armeijan joukkojen ja aseistuksen määrää Siinailla. Israel on antanut sille oikeuden lisätä joukkojaan Siinailla, koska IS uhkaa myös Israelia.  http://www.timesofisrael.com/sisi-defends-anti-is-fight-after-copts-flee-sinai/
·        Israelin poliisi poisti eilen viimeiset aktivistit Ofran tuhoamista vastustavat kylästä ja lähetti raivaustraktorinsa tuhoamaan kylän 9 pysyviksi asuinrakennuksiksi rakennetut talot tasoitellen maan arabeille sopivaan kuntoon.
Tämä on yksi uusi osoitus Israelin hallituksen harjoittaman
politiikan järjettömyydestä, mikä johtunee siitä, ettei maahan ole vielä ilmaantunut johtajaa, joka voisi laatia kansaa yhdistävän kokonaissuunnitelman, ja joka myös pystyisi toteuttamaan sitä ulkoisesta vastustuksesta huolimatta. Oppositio syyttää, että Netanyahun taktiikkana on vain tilanteen säilyttäminen ennallaan, eli hän toimii syntyvien ongelmien ratkaisijana. Rukouspyynnöt tulee osoittaa Israelin Pyhälle, joka nostaa ja alentaa kansojen johtajia. http://www.timesofisrael.com/police-removing-last-protesters-in-ofra-settlement-home-demolition/
·        Negevin eteläosassa eilen sattunut äkillinen raekuuro aiheutti tulvia, minkä johdosta Eilatin lentokenttä suljettiin ja liikenne tärkeillä maanteillä katkaistiin. Ryhmä 12.luokkalaisia yläGalileasta oli retkeilemässä Nahal Netafim kanjonissa, jossa he viettivät yönsä. Äkillinen raekuuro runsaine sateineen tuli yllätyksenä. Vapaaehtoiset yhdessä poliisin kanssa toimittivat 130 opiskelijaa Eilatiin. He olivat hyvässä kunnossa, eikä kukaan loukkaantunut. http://www.timesofisrael.com/130-teens-rescued-from-flooded-campsites-near-eilat/
·        Islamilaisen Tasavallan Uighurista tulleet taistelijat sanovat palaavansa kotimaahansa "saaden veren vuotamaan kuin virrat". Uighurit asuvat vähemmistönä Kiinassa. Kiina on vuosikaudet syyttänyt ulkomailla asuvia Uighur-asukkaita väkivaltaisuuksien lietsomisesta Kiinan Xinjiand-provinssissa maan länsiosassa, missä Uihghurit asuvat. Puolen tunnin video julkaistiin pian sen jälkeen, kun IS oli teloittanut yhden petturin informaation antamisesta vihollisille. http://www.timesofisrael.com/bloody-islamic-state-video-puts-china-in-cross-hairs/
·        Isaac Herzog vaatii Netnayhua eroamaan kriittisen Gaza-raportin vuoksi. Netanyahu joutunee Knessetin jäsenten tenttiin vastaamaan häntä vastaan esitettyihin syytöksiin. http://www.timesofisrael.com/opposition-mks-skewer-netanyahu-over-gaza-war-report/, http://www.timesofisrael.com/netanyahu-to-be-questioned-by-lawmakers-on-gaza-war-report/,http://www.timesofisrael.com/we-deserve-answers-families-of-slain-soldiers-say-after-gaza-report/,
·        Kiina ja Venäjä estivät YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman hyväksymisen, jossa Syyriaa syytetään kemiallisten aineitten käyttämisestä Syyrian sodassa. http://www.timesofisrael.com/russia-and-china-veto-new-un-sanctions-on-syria/
·        Gazan sodassa kaatuneen IDF:n sotilaan isä kummastelee, mikä se sellainen armeija on, joka ei halua voittaa. IDF:n ja hallituksen johtoa syytetään siitä, että ne keskeyttivät Gazan 2014 operaation kesken, vaikka ne olisivat voineet kaataa Hamasin hallinnon. Jos Hamas kaadetaan, sen tilalle tulee PA/PLO tai Hamas ja IS, joilla on vankka sija Juudean ja Samarian arabialueilla. Miksi IDF:n tulisi sotia PA/PLO:n hyväksi, joiden lopullinen päämäärä on Israelin tuhoaminen ja eloonjääneitten juutalaisten karkottaminen tai orjuuttaminen, kuten PA:n arabit avoimesti sanovat? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225912
·        Brooklinin yläasteen opiskelijat Midwoodissa evakuoitiin pommiuhan vuoksi, joka esitettiin opiskelijoille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225891
·        Moshe Feiglinin perustama uusi puolue ZEHUT, identiteetti, piti ensimmäisen konferenssissa Tel Avivissa. Feiglin edusti Likudia Knessetissä, mutta Netanyahu karkotti hänet puolueesta. Feiglin sanoi puheessaan, että tässä historiallisessa konferenssissa puolue aloittaa vallan siirtämisen takaisin kansalle.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225875,


Sunday, February 26, 2017

SUNNUNTAI 26.02.2017

SUNNUNTAI 26.02.2017
01.ISRAEL odottaa selvitystä, miksi Uusi Seelanti oli yksi UNSC:n päätöslauselman 2334 laatijoista ja äänesti sen puolesta joulukuussa viime vuonna? Ihmetystä herättää nimenomaan se, että Uuden Seelannin ulkoministeri Murrey Mc.Cully oli Israelissa pari viikkoa ennen YK:n turvallisuusneuvoston (UNSC) istuntoa neuvotellen pääministeri Netanyahun kanssa 90 minuutin ajan, mutta ei maininnut sanallakaan päätöslauselmasta. "Onko tämä tapa, millä ystävät toimivat" pääministeriä lähellä oleva viranomainen kyselee. UNSC:n päätöslauselma 2334 hyväksyttiin äänin 14 -0, USA:n pidättyessä äänestämästä, mutta kieltäytyessä käyttämästä veto-oikeuttaan, mikä oli Israelille suuri pettymys. Sitä pidetään USA:n presidentti Barack Hussein Obaman alias Barry Soetoron viimeisenä osoituksena pääministeri Netanyahua kohtaan tuntemastaan vastenmielisyydestä.

Uuden Seelannin ohella UNSC:n päätöslauselman laatijoina toimivat Senegal, Venezuela ja Malesia.
Israel reagoi UNSC:n päätöslauselmaan katkaisemalla diplomaattiset ja kaupalliset suhteensa Senegalin ja Uuden Seelannin kanssa. Senegalin kanssa Israelilla oli kahdenvälisiä avustustoimia, jotka myös keskeytettiin välittömästi. Israelilla ei ole diplomaattisia suhteita Venezuelan ja Malesian kanssa.

UUDEN Seelannin pääministeri Bill English keskusteli Australian pääministeri Malcolm Turnbullin kanssa UNSC:n päätös-lauselmasta ja sanoi saaneensa kuvan, ettei Turnbull hyväksynyt Uuden Seelannin käyttäytymistä sen laatimisessa ja äänestäessä sen puolesta.
Turbull tuomitsi UNSC:n lauselman 2334 op-ed artikkelissaan, joka julkaistiin australialaisessa lehdessä päivää ennen Netanyahun vierailua maassa.
Pääministeri Bill English, joka tuli pääministeriksi John Keyn erottua joulukuussa 2 viikkoa ennen YK:n päätöslauselmaa, tunnustaa, että Israel tunsi tulleensa syvästi loukatuksi, mutta uskoi suhteiden vähitellen normalisoituvan, vaikka diplomaatti-suhteet tuskin palautuvat aivan lähitulevaisuudessa. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Wellington-surprised-Israel-by-sponsoring-anti-settlement-UN-resolution-482555,

02.Keskustellessaan Australian ulkoministeri Julie Bishopin kanssa pääministeri Netanyahu teki selväksi., ettei Israel tule koskaan luovuttamaan Juudean ja Samarian turvallisuuden takaamista minkään kolmannen osapuolen vastuulle. Hän selitti kokemusten osoittavan kansainvälisten joukkojen epäonnistuneen turvaamaan suojamaansa valtioita naapurimaiden väkivaltaisilta hyökkäyksiltä.

PÄÄMINISTERI Netanyahua lähellä oleva nimeämätön virkailija puhui sunnuntaina pääministeriä seuraavien journalistien kanssa informaatio-tilaisuuden aikana.
Pääministeri Netanyahu kutsui vierailuaan Australiassa - ensimmäistä Israelin toimivana pääministerinä – ihmeelliseksi ennen nousemistaan koneeseen aloittaakseen 20 tuntia kestävän lentomatkan kotimaahansa. Hän tapasi 2 päivää kestävän virallisen valtiovierailun aikana Australian johtavia henkilöitä, mukaan lukien pääministeri Malcolm Turbull ja oppositiojohtaja Bill Shorten. Kaupallisten suhteitten ohelle – jotka ovat surkean alhaiset, vain 1 miljardi USD – keskusteluissa kosketeltiin etenkin turvallisuusyhteistyön ja turistimatkojen lisäämistä. Turnbull kutsui Israelia "ihmeeksi".  
Australia on ollut monille antisemitismiä ja terrorismia pakeneville juutalaisille neitseellisen luvattu maa, mutta sen utuisen haaveellinen kuva on nopeasti himmentynyt väkivaltaisuuden lisääntymisen vuoksi, mikä kohdistuu myös maan laajaan juutalaisväestöön. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-israel-wont-relinquish-security-control-of-west-bank/

03.PÄÄMINISTERI Netanyahu vältti antamista tukeaan kahden valtion periaatteelle, mutta keskustellessaan oppositiojohtaja Bill Shontenin kanssa tämä kertoi journalisteille sanoneensa selvästi ja yksiselitteisesti, että hänen mielestään juutalaisten rakentamat kylät ja kaupungit Juudeassa ja Samariassa ovat esteenä rauhalle. Hän nosti tämän kysymyksen keskustelun aiheeksi tavatessaan pääministeri Netanyahun perjantaina Sidneyssä.
Shorten ja kolme keskusteluun osallistunutta Australian työväenpuolueen jäsentä ilmaisivat keskusta-vasemmistoon lukeutuvan puolueensa tuen kahden valtion periaatteelle Israelin ja PA/PLO:n välisen konfliktin ratkaisemiseksi.
"Me haluamme Israelin säilyvän rauhassa ja turvassa, mutta me myös tuemme palestiinalaisten oikeutta omaan valtioonsa" Shroten kertoi journalisteille tapaamisen jälkeen. "Me ilmaisimme hyvin selvästi ja yksiselitteisesti, että setlementit ja niiden laajentaminen ovat esteenä rauhalle ja tuhoavina rauhan-prosessille". Hän vakuutti maansa pääpuolueitten ihailun Israelille ja jatkuvan tukensa sille.

NETANYAHUN kanslerin antamassa tiedotteessa todettiin hänen keskustelleen Shortenin kanssa diplomaattisista ja alueellisista kysymyksistä kuten Syyria, Iran ja palestiinalaiset, sekä esittäneen huolensa Iranin ydinasehaaveista ja laajennustavoitteista alueen johtavaksi valtioksi.
Australian työväenpuolueen entiset johtomiehet kuten entinen pääministeri Kevin Rudd ja Bob Hawke sekä entiset ulkoministerit Gareth Evans ja Bob Carr, ovat tuskastuneina rauhanprosessin hitauteen vaatineet, että Australian tulee liittyä 137 muuhun valtioon, jotka jo ovat tunnustaneet sen, ja antaa Palestiinan valtiolle diplomaattinen tunnustus.

Netanyahu esitti näille "entislle" raflaavan kysymyksen: "Haluan esittää molemmille entisille pääministereille kysymyksen: Minkälaisen valtion puolesta te puhutte? Valtiosta, joka vaatii Israelin tuhoamista? Valtiosta, jonka aluetta radikaali islam tulee välittömästi käyttämään hyökkäyksiin Israelin alueelle?" Hän jätti mainitsematta kahden valtion periaatteen lehdistötilaisuudessa pääministeri Malcolm Turnbullin kanssa, joka ilmaisi tukevansa kahden maan periaatetta, mutta kahdenkeskisten neuvottelujen tuloksena. http://www.timesofisrael.com/meeting-pm-australia-labor-head-pushes-palestinian-state/,

04.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 13 -21: Tiberias 12 -24; Suolameri 18 -26; Eilat 16 -30 +C-astetta.
Tänään on aurinkoista koko maassa ja lämpötila ihastuttavan miellyttävä, jopa niin, että voimme avata ovia ja ikkunoita lämmön johtamiseksi sisätiloihin. Huomisesta lähtien pilvisyys alkaa lisääntyä ja keskiviikkona ennustetaan paikallisia sadekuuroja jopa Suolamerellä, jossa perínteen mukaan sataa vain kerran vuodessa. Lämpötila laskee samalla 10 -16 lukemiin.

KAZAKHSTANISSA on niin suuret lumikinokset, että asukkaitten tulee kaivaa tunneleita lumeen päästäkseen ulos kodeistaan. Lumituiskut ovat olleet niin  runsaita etenkin Pincechnoen kaupungissa, , että osa valtion aktiivisuudesta on pysähtynyt kokonaan. http://strangesounds.org/2017/02/there-is-so-much-snow-in-kazakhstan-right-now-that-people-have-to-build-tunnels-to-get-out-of-their-homes.html

05.UUTISIA LYHYESTI
·        Ennen valtiontarkastajan laatiman Gazan 2014 kesäsotaa kuvaavan raportin julkistamista silloinen puolustusministeri Moshe Yaalon, jonka Netayahu erotti ilman seremonioita, vakuuttaa, että IDF:n Gazan operaatio oli erinomainen.
"Ensi viikon aikana tulemme kuulemaan paljon operaatiosta Protective Edge" Yaalon kirjoitti lauantaina FB:n sivullaan.

"He tullevat kertomaan, että emme tienneet; että emme kertoneet heille; ettemme raportoineet heille; ja suurin valhe: ettemme olleet varustautuneet sotaan, ja siksi hävisimme. Se kaikki on pötyä".
Valtiontarkastajan raportti tullaan julkistamaan tiistaina. Siitä vuotaneiden tietojen mukaan siinä syytetään, ettei IDF ollut valmistautunut sotaan eikä Hamasin kaivamiin tunneleihin Gazasta Israelin puolelle. Siinä syytetään myös poliittisia johtajia, etteivät he johtaneet sotaa kunnolla.

Yaalon syytti opetusministeri Naftali Bennettiä, joka ilman IDF:n lupaa soluttautui etulinjaan haastatellen sotilaita tunneleista. Yaalon totesi FB:n sivullaan: "Toiset vuotavat salaisuksia julkisuuteen, toiset taistelevat". Hän todisteli tilastotietojen ja videoiden avulla puhuvansa totta.

IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Gadi Gantz kesäsodan aikana antoi tunnustusta armeijan tiedustelulle ja sen johtajalle Aviv Kochaville todeten, että tiedustelu oli erinomainen. Hän kutsui Kochavia parhaaksi tiedustelu-johtajaksi viimeisen 40 vuoden aikana ja vakuutti olevansa valmis seuraavaan sotaan tämänlaisen tiedustelun kanssa. http://www.timesofisrael.com/yaalon-gantz-come-out-swinging-ahead-of-gaza-war-report/
·        Ranskan presidentin vaaleissa äärioikeistoa edustava ehdokas Marine Le Pen voi ToI:n artikkelin mukaan voittaa samojen voimien avulla, jotka saivat aikaan Englannin brexitin, eroamisen EU:sta, ja nostivat Donald Trumpin valtaan USA:ssa. Tämän kaiken taustalla on ideologinen harhanäky, jonka mukaan maailma on yksi yhteinen koostumus ilman rajoja, rotuja tai kansallisuuksia. Sen seurauksena Euroopan maat ovat joutuneet islamin hyökyaallon kouriin, joka käyttäen hyväkseen olematonta rajavalvontaa ja hyväksyvää lainsäädäntöä, joka suosii vähemmistöjä ja toisinajattelijoita sekä siirtolaisia, sekä ulkoisen rahoituksen turvin, on tukehduttamassa valtioitten talouden, sekä murskaamaan perinteiset lännessä arvokkaina pidetyt moraaliset, eettiset ja uskonnolliset arvot, pyrkien tunkemaan niiden tilalle omaa sharia-lakiaan, joka perustuu satoja vuosia sitten vallinneisiin olosuhteisiin ja hallintomalliin väittäen edustavansa kehittyneempää kulttuuria.
Kansojen alkaessa havaita traagisen erehdyksensä ne ovat aloittaneet vastakampanjan voidakseen kääntää kehityksen pyörän valitsemalla maittensa johtoon henkilöitä, jotka pyrkivät palauttamaan perinteisen kulttuurinsa arvot. Taistelu on hidas ja tuskallinen, sillä demokraattinen järjestelmä toimii vaalien kautta. http://www.timesofisrael.com/yes-marine-le-pen-could-win-in-france/
·        JSTREET painostusryhmän ensimmäinen julkinen keskustelutilaisuus, JStreet kansallinen konferenssi Trumpin aikakaudella, alkaa sunnuntaina lauantai-iltana pidetyn avajaistilaisuuden jälkeen. Puhujien joukossa on 6 kongressin jäsentä, 4 israelilaista Knessetin jäsentä, PA/PLO:n rauhanneuvottelijana tunnettu Saeb Erekat, mutta ei yhtään republikaanisen puolueen edustajaa.
Demokraattien presidenttiehdokas Bernie Sanders, joka hävisi Hillarylle, väittää tukevansa lujasti juutalaista valtiota. "Uskon Israelin olemassa oloon, sillä on kaikki oikeus tuhota terrorismi. Mutta Gazassa, siellä oli 10 000 haavoittunutta siviiliä ja 1 600 v. 2014 kesäsodassa surmattua. Tätä hän piti suhteettomana lopputuloksena.
·        USA:n Demokraattisen Kansallisen Komitean puheenjohtajaksi valittiin puolueen entinen sihteeri Tom Perez, joka äänestyksessä voitti täpärästi ennakkosuosikin, muslimin, Keitgh Ellisonin. Ellisonin menneisyys antisemitistinä ja kriittisesti Israeliin suhtautuvana ilmeisesti vaikuttivat vaalin tulokseen. Perez nimitti Ellisonin varapuheenjohtajaksi. http://www.timesofisrael.com/tom-perez-elected-to-chair-dnc-defeats-keith-ellison/
·        Hamas syyttää Egyptiä tunnelien korjaamistyössä olleen 3 työntekijän myrkyttämisestä suihkuttamalla tunneliin myrkyllistä kaasua. Egypti on tuhonnut useita satoja Gazasta Siinain puolelle kaivettuja tunneleita, mutta Hamas kaivauttaa niitä lisää ja korjaa tuhottuja. http://www.timesofisrael.com/hamas-blames-egypt-for-death-of-3-in-gaza-tunnel/
·        Ranskan sisäministeri Bruno Le Roux ilmaisi perjantaina syvän paheksumisensa nähdessään "kahden juutalaisen veljen" joutuneen sahalla uhatun hyökkäyksen kohteiksi. Kaksi juutalaista veljestä, 29- ja 17 vuotiaita yarmulkat pääsään joutuivat hyökkäyksen kohteiksi Bondyn lähiössä Pariisissa. Ajaessaan autoaan he joutuivat sanaharkkaan viereisen autoilijan, isä ja poika. kanssa liikennevaloissa. Toisesta autosta huudettiin: "Minä tapan sinut, likainen juutalainen". Heidät pakotettiin pysähtymään baarin edustalla, jossa 5 -6 muuta tuli hyökkääjien tueksi. Yksi hyökkääjistä tuli sahan kanssa haavoittaen toista juutalaista käsiin, toisen ollessa hyökkääjien pitelemänä. Veljeksiä potkittiin ja hakattiin eri puolille ruumista, ja sahan kanssa toimiva yritti osua toisen päähän. Onneksi veljekset pystyivät estämään murhan, mikä oli hyökkääjien tavoitteena. Lopulta hyökkääjät pakenivat paikalta, mutta molemmat veljekset olivat veren tahraamia ja mustelmia täynnä. Ranskan parlamentin juutalainen jäsen sanoi, että antisemitismi kohdistuu Israelia vastaan riippumatta siitä, mitä Israel tekee, yhä enemmän ranskalaisten toimesta. Arvailujen varassa on väite, että äärioikeiston nousu vaaleissa olisi aiheuttamassa väkivallan kasvun, joka alkaa muistuttaa anarkiaa. http://www.timesofisrael.com/french-minister-expresses-indignation-over-latest-anti-semitic-attack/
·        Israelin oppositiossa olevan Yesh Atid puolueen puheenjohtaja Yair Lapid sanoi puhuessaan USA:n kongressille ja senaatille, että jokaisen velvollisuus on taistella Israelin laittomaksi julistamista vastaan. Hän kehotti kongressin molempia kamareita tukemaan presidentti Trumpin päätöstä erota YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Hän sanoi tämän taistelun koskevan molempia pääpuolueita, missä tulee unohtaa puolue-erot. Sunnuntaina uutistoimistot raportoivat USA:n hallituksen jättävän eroanomuksen UNHCR:n esitettyä hylkäävänsä Israelin oikeuden antaman 18 kuukauden tuomion IDF:n sotilaalle Elor Azarialle miehentaposta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225672
·        USA:n noidat ja muut vastaavat manaajat pyrkivät asettamaan noita-renkaan presidentti Donald Trumpin ja hänen kannattajiensa ympärille. Heillä oli yhteinen kokous New Yorkissa Trumpin tornin edessä, ja sosiaalisilla kanavilla Trumpin vastustajia pyydettiin osallistumaan hengessään maagiseen loitsuun Trumpin hallituksen lamauttamiseksi. Tolaisuuksia jatketaan 3 seuraavan kuukauden aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225635,
·        Israelin tiedusteluministeri Israel Katz sanoo, että Trumpin hallitus pyrkii avaamaan uuden rauhanprosessin alueellisten sunnivaltioitten tukemana. Artikkelissa sanotaan, että maltillisina pidetyt sunnivaltiot ovat mukana prosessissa, joiden kanssa Trump kehottaa Israelia tiivistämään suhteitaan. Israelilla on diplomaattiset suhteet vain Egyptin ja Jordanian kanssa, mutta joiden kanssa Israelilla on rauhansopimus, mutta joiden kansa on edelleen vihamielinen Israelille. Viha juutalaista ja Israelia kohtaan on suurinta PA/PLO:n ja Hamasin hallitsemilla alueilla, jotka eivät ole edes aloittaneet kansansa opettamiseksi hyväksymään juutalaista naapurikseen, mitä Oslon sopimukset vaativat. Sukupolven ajan kestänyt vihan ja halveksimisen, mitä on opetettu lastentarhoista alkaen yliopistoihin saakka kaikissa tiedotusvälineissä, kääntäminen toiseen suuntaan ei tapahdu hetkessä, se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.  http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israeli-minister-Trump-opening-new-peace-path-with-Israel-Sunni-efforts-482614.