SUNNUNTAI 17.12.2017

SUNNUNTAI 17.12.2017
01. USA:n presidentti Donald Trump lisäsi Abbasille äskettäin uuden päänsärkyä aiheuttavan lausunnon aiemmin esittämiinsä todeten 15.12. perjantaina, ettei hän voisi kuvitella tilannetta, jossa Länsimuuri (Kotel) ei olisi oleellinen osa Israelia. Kuin suolan ripotteleminen avoimeen haavaan on USA:n varapresidentti Mike Pencen suunniteltu käynti Kotellilla, jolla hän vahvistaa Trumpin lausunnon. Pence joutui siirtämään matkaansa sunnuntaista keskiviikkoon, koska häntä tarvitaan tärkeässä USA:n kongressin äänestyksessä.

02. Debkafile (DF) kertoo artikkelissaan, että Mahmoud Abbasin vierailu Riyadissa, jossa hän tapasi kruununprinssi Mohammed bin Salmanin (MBS), vahvisti hänen pahoja aavistuksiaan sekä USA:n ja Saydi Arabian etta Egyptin ja UAE:n tuen menettämisestä.
Abbas teki kiireisen matkan Riyadiin viikkoa ennen NYT:n artikkelia selvittääkseen, mikä on saudien asenne. MBS näytti DF:n artikkelin mukaan Abbasille USA:n laatiman rauhansuunnitelman luonnoksen, sanoen samalla, että arabiliigan 2003 hyväksymä saudi-suunnitelma on kuollut ja nyt noudatetaan toista B vaihtoehtoa. New York Times julkaisi osia siitä maanantaina 11.12.
PA on kiihkeästi kiistänyt julkisuuteen levinneet tiedot Abbasin ja MBS:n tapaamisesta, mutta ne
ovat saamassa vahvistuksen monelta taholta.
MBS selvitti Abbasille B-suunnitelmasta seuraavaa:
• Vuoden 2003 arabiliigan suunnitelma on kuollut eikä sitä noudateta enää.
• Riyad on luopumassa vaatimuksestaan Palestiinan valtiosta pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa.
• Noudatettava suunnitelma on USA:n laatima, jota MBS kutsuu B-suunnitelmaksi.
• Palestiinan valtio perustettaan Gazaan, johon liitetään Siinain niemimaan pohjoisosa. Egypti on MBS:n mukaan hyväksynyt sen. Tämä järjestely pudottaa samalla pois PA/PLO:n vaatimuksen Palestiinan valtion rajaksi 1949 aselepo-linjaa.
• MBS vastasi Abbasin kysymykseen: "entä Jerusalem ja setlementit? niistä sekä B- ja C-alueista neuvotellaan kahden valtion välillä, missä Saudi Arabia tulee avustamaan". Arabipakolaisten paluuoikeus hylätään.

Raporttia ei ole vahvistettu muista lähteistä kuten ei myöskään prinssi Mohammedin toimesta, mutta sitä levitetään maailmalla. Mahmoud Abbas on nyt todella vaikean ratkaisun edessä. Hänen vastustajiensa määrä on suurempi kuin koskaan etenkin Juudeassa ja Samariassa (84 %) että myös Gazassa (27 %) yhteensä km 70 %. Hän ei voi kääntyä Saudi Arabiaa eikä Egyptiä vastaan, eikä torjua Israelin antamaa suojaa, joka turvaa hänen henkensä, kuten Líberman vahvistaa.
DF esittää, että yhtenä vaihtoehtona on kääntyä Iranin ja Hizbullahin puoleen, joilla molemmilla on suunnitelmia vaikutuksensa levittämiseksi PA/PLO:n hallitsemille alueille. Tämä on selvimmin nähtävissä Gazassa, jossa viimeaikaisissa mielenosoituksissa kannettiin Iranin vallankumousarmeijan A-Quds komentajan kenraali Qassem Soleimanin kuvia.
https://www.debka.com/palestinian-claims-jerusalem-lose-saudi-well-us-support/

03. Abbas uhkasi Istanbulin konferenssissa peruuttaa Oslon ja kaikki sen jälkeen tehdyt sopimukset Israelin kanssa esittäen syytöksiä, että Israel väärentää historiaa ja uskontoa pyrkien vakuuttamaan, ettei Israelilla ole oikeutta valtioon ja kehottaa YK:ta peruuttamaan hyväksymisensä.
Toiseksi hän pyrkii saamaan YK:n turvallisuus-neuvoston peruuttamaan Trumpin Jerusalemia koskevat lausunnot kansainvälisen lain vastaisina.
ToI:n julkaisemassa R Ahrenin ja D Lieberin laatimassa artikkelissa ihmetellään, miksi Israelin hallitus ja ulkoministeriö ovat aivan hiljaa näiden syytösten edessä.
JStreet ja Aipac USA:ssa kritisoivat Abbasin puheita
kiihottavina ja epäasiallisina, mikä on harvinaista.
Israelin apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli oli lähes ainoa, joka syytti Abbasia "valheitten polusta kieltäessään juutalaisten siteet ja oikeudet maahan". Netanyahun hallituksen tapa pyrkiä odottelemaan Washingtonin osoittamaa suuntaa ei ole aktiivista ulkopolitiikkaa, vaan osoittaa pelkoa isoveljen harmistumisesta, jos on innokas.
Se avaa kentän avoimeksi PA/PLO:n ja muiden Israelin vihollisille kuljettaa palloa Israelin kenttä-puoliskolle odottamaan sopivaa laukaisuhetkeä.

PA:n Fatahin ja Hamasin ilmoitukset boikotoida USA:n varapresidentti Mike Pencen vierailua ja kieltäytyä tapaamasta häntä sen aikana ei ole omiaan kasvattamaan uskoa PA/PLO:n arabien hyvään tahtoon. Liikemiehenä Trump on oppinut hylkäämään suljetun oven ja avaamaan toisen.

04. Esimerkkinä Abbasin Istanbulin puheesta on seuraava kappale: "En halua tässä yhteydessä väitellä historian ja uskonnon vääristelystä, sillä kukaan ei ole parempi siinä kuin juutalaiset. Lukiessamme Toraa, se sanoo kanaanilaisten eläneen täällä ennen Abrahamia, eivätkä he ole muuttaneet pois. Se on Torassa. Jos he haluavat tehtailla, vääristellä sanoja niiden todellisesta merkityksestään, kuten Jumala sanoi, en halua sekaantua uskontoon".
Sanonta "vääristellä sanojen todellista merkitystä " on Koraanissa ja sillä tarkoitetaan nimenomaan juutalaisia.
Toinen näyte Abbasin puheesta kuuluu Washington Free Bacon kääntämänä näin:
"Kansainvälisen lain mukaan valtion tunnusmerkkejä ovat hallitus, väestö ja rajat. Mutta Israelilla ei ole tunnustettuja rajoja, joten päädymme lopputulokseen, että Israelin tunnustaminen on mitätön". Hän tarkoitti 1933 Montedideo Convention artikkelia valtion oikeuksista ja velvollisuuksista. Sen mukaan valtion tulee täyttää seuraavat vaatimukset: Pysyvä väestö, määritelty alue, hallitus sekä kyky yhteis-toimintaan toisten valtioitten kanssa. Abbas näyttää väittävän, ettei Israelilla ole rajoja eikä siten määriteltyä aluetta.
Abbas sanoi ihmettelevänsä, "miten maailman valtiot pysyvät vaiti Israelin kansainvälisen lain rikkomisesta ja miten ne voivat tunnustaa Israelin ja toimia sen kanssa, joka halventaa kaikkia ja rikkoo kaikkia solmimiaan sopimuksia ja jatkaa kolonialistista toimintaansa ja apartheidin toteuttamista, sekä kansamme, kristittyjen ja islamin pyhien paikkojen saastuttamista".
PA:n virallinen uutistoimisto Wafa julkaisi oman versionsa puheista sekä arabiaksi että englanniksi.

05. Pääministeri Netanyahu vastasi noihin puheisiin toteamalla, että knesset, hallitus, korkein oikeus ja monet instituutit toimivat Jerusalemissa lisäten, ettei Abbasin luettelo herätä kiinnostusta Israelissa. Ehkä hänen olisi suhtauduttava niihin vakavasti, sillä ne oli tarkoitettu maailman kansoille, jotka halukkaasti uskovat arabeja, ja siksi, että PA/PLO:lla on automaattinen enemmistö monissa tärkeimmissä kansainvälisissä instituutioissa, kuten YK ja se alaiset laitokset.

06. PA:n uskonnollisten asiain ministeri Mahmoud al-Habash selvitti "Abbasin puhuneen jostakin, joka on Koraanissa". Hän sanoi, ettei hän vastusta juutalaisia sellaisenaan, vaan juutalaisuutta. "Ei Abbas ole antisemiittinen. Me olemme arabeja ja katsomme olevamme osa seemiläistä kansaa. Emme halua sekaantua uskonnollisiin kysymyksiin, emmekä taistele juutalaisia vastaan. Meidän ja Abbasin kanta on se, että me taistelemme miehitystä vastaan". Habash syytti Israelia "kolonialismista, jonka varjossa se tekee mitä haluaa saadakseen maailman uskomaan oikeuteensa, kuten myös historian väärentämiseen". Joko Habash ei osaa pyhiä kirjoituksiaan, tai tietoisesti vääristelee sen vaatimusta "surmata jokainen juutalainen, jotta islamin mahdi voi tulla". https://www.timesofisrael.com/israels-leaders-atypically-quiet-after-abbas-asserts-their-state-is-invalid/, http://israelupdate.achlak.net/islam-koraanin-valossa/,

07. UUTISIA LYHYESTI
• Poliisi pidätti arabimiehen Samariassa sotilaallisen oikeusrakennuksen ulkopuolella epäillen, että hänellä oli mukanaan pommi. Pioneerit ovat purkamassa sitä. https://www.timesofisrael.com/palestinian-arrested-outside-west-bank-military-court-with-suspected-bomb/
• IDF:n sotilas haavoittui Ramallahissa PA:n arabin puukotuksesta. Arabilla oli lisäksi pommivyö, jota hän ei ehtinyt sytyttää tai se ei toiminut, ennen kuin hänet ammuttiin kuoliaaksi. Mies yritti ohittaa tarkastuksen piiloutumalla journalistien joukkoon päästäkseen lähelle sotilaita. https://www.timesofisrael.com/palestinian-with-suicide-bomb-belt-stabs-border-guard-during-protest-is-shot/
• Abbasin johtama Fatah kehottaa arabeja vihaiseen USA:n vastaiseen protestiin vara-presidentti Pencen Israelin vierailun aikana, jossa hän vierailee myös Länsimuurilla. "Kaikki Jerusalemiin ja sen vanhaan osaan johtavat portit on miehitettävä mielenosoittajilla", kuuluu Fatahin käsky, "eikä hullua saa yllyttää, hän ottaa sen todesta".
https://www.timesofisrael.com/fatah-calls-for-angry-protests-against-us-during-pences-jerusalem-visit/
• TEVA farmaceutical työntekijät protestoivat tänään, he ovat saaneet tuekseen julkisen alan instituutteja. Ben Gurioin kenttä suljetaan aamukahdeksasta keskipäivään, minkä johdosta useita lentoja on siirretty aamu-varhaiseen. Julkinen liikenne toimii. https://www.timesofisrael.com/teva-workers-protest-layoffs-as-solidarity-strike-grinds-country-to-halt/, https://www.timesofisrael.com/public-sector-strike-set-to-paralyze-country-over-drug-maker-layoffs/,
• Kymmeniä tuhansia ihmisiä osoittaa mieltään Indonesiassa USA:n presidentti Trumpin Jerusalemia koskevan lausunnon vuoksi. Arviolta 80 000 ihmistä osoitti mieltään Jakartassa Indonesiassa, maailman väki-rikkaimman muslimimaan pääkaupungissa. https://www.timesofisrael.com/indonesia-clerics-want-boycott-of-us-goods-over-jerusalem-recognition/
• Tel Avivissa sen sijaan sadat mielenosoittajat olivat tungeksineet Rothschild- ja sen sivu-kaduille protestoimaan hallituksen korruptiota vastaan. Netanyahu oli luonnollisesti heidän pääkohteensa, jota
poliisi hiillosti taas kerran.
Raportin mukaan poliisi suosittelee syytteen nostamista häntä vastaan kahdessa lahjusten vastaanotto-tapauksessa. https://www.timesofisrael.com/in-tel-aviv-anti-netanyahu-protest-becomes-a-civics-lesson-for-kids/, https://www.timesofisrael.com/australian-billionaire-says-he-gave-gifts-to-netanyahu-at-pms-request/,
• Euroopan oikeistopuolueiden (joita kutsutaan ääri-oikeistolaisiksi) johtajat kokoontuvat Prahaan keskustellakseen yhteisestä strategista, jolla vastustaa hallitustensa ajamaa siirtolais-politiikkaa. Johtajia tulee Ranskasta, Alankomaista, Italiasta, Englannista, Itavallasta, ja muistakin Euroopan maista. He ovat kyllästyneet laittomille osoitetusta hyväntahtoisuudesta syrjien omaa kansaansa. https://www.timesofisrael.com/european-far-right-leaders-get-together-for-anti-eu-bid/https://www.timesofisrael.com/austrian-far-right-gets-interior-defense-and-foreign-ministries/,
• Euroopassa ja USA:ssa kotiterroristit muodostavat suurimman riskin asukkaille, sillä heillä ei ole ollut suhteita IS:n kanssa eivätkä ole rekisterissä, mutta palattuaan
taistelukentiltä he jatkavat sotaansa omaa kansaansa vastaan. https://www.timesofisrael.com/in-europe-and-us-homegrown-jihadists-remain-largest-terror-threat/
• Egypti avaa muinaisen Siinain kirjaston, jolla on Vatikaanin jälkeen laajin 4.vuosisadan alkuperäiset käsikirjoitukset, niiden mukana Uusi Testamentti. Kirjasto on nyt avoinna yleisölle St Catherinen Luostarissa useiden vuosien uudistustöiden jälkeen. https://www.timesofisrael.com/egypt-reopens-ancient-sinai-library-housing-4th-century-new-testament/
• Saksan presidentti Frank Walter Steinmeier esitti perjantaina vaatimuksen, että "hänen maahansa tulevien siirtolaisten tulee ehdottomasti sanoutua irti antisemitismistä, eikä siitä voida edes neuvotella". Hän viittasi maansa historiaan, holokaustiin ja muihin tuomittaviin tekoihin, joihin Saksa syyllistyi, eikä sen tule koskaan antautua siihen uudelleen. https://www.timesofisrael.com/german-president-immigrants-must-reject-anti-semitism-its-non-negotiable/,
• Orgaanisesti kasvatettujen kanojen kasvattaminen ei sovi heikkohermoisille (chickenhearted) vakuuttaa kanalanpitäjä Arik
Melamed.
Hän vakuuttaa, että israelilaiset pitävät kanoista, tarjottinpa ne sitten snitzelinä ranskalaisilla perunoilla, tai maustettuna kanasoppana tai luuttomina kanaviilokkina, maassa kasvatettua kanaa syödään 58 kg henkilöä kohti vuodessa. 87 % syö sitä.
Hän ei itse asu moshavissa, vaan ajaa edestakaisin laskettuna 3 tuntia mennäkseen kanalaansa. Hän sanoo, että antibioteista vapaan kanan kasvattaminen sujuu helposti, mutta orgaanisesti kasvatetun kanan markkinoita kahlehtivat lukuisat normit ja säännöt. Hänen kanalansa tuottaa jäädytettyjä snitzeleitä kauppaketjuille, sen nimi on Meshek Artzi. Melamed sanoo orgaanisten kanatuotteiden määrän kasvavan ja muuttavan muotoaan Israelissa kuten myös muualla maailmassa. https://www.timesofisrael.com/raising-organic-fowl-isnt-a-task-for-the-chickenhearted/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 .20; Tiberias 14 -24M Suolameri 18 -26; Eilat 16 -26 +C-astetta, huomenna pilvistyvää sateen mahdollisuudella, lämpötilat nousevat hieman.










Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019