Friday, December 15, 2017

PERJANTAI 15.12.2017

PERJANTAI 15.12.2017
01. OTC:n keskiviikkopäivän kestänyt konferenssi Istanbulissa kärsi ensimmäisen haaksirikkonsa jo ennen sen alkua tärkeimpien muslimimaiden Egyptin, Saudi Arabian sekä UAE:n jättäytyessä pois ja osallistuneittenkin maitten lähettäessä sinne alemman tason virkailijoitaan.
Tämä ei kuitenkaan estänyt maitten edustaja pitämästä kiihkeitä ja kiihottavia puheita päivän aikana, mutta mistään käytännön toimista ei pystytty sopimaan. Päin ja toistaen sen päinvastoin monissa puheissa ilmeni tarve tilanteen rauhoittamiseen.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas oli tietenkin arvostettu osanottaja - joskaan ei ehkä kaikkien kunnioittama - mutta joka kuitenkin symboloi arabien Israelin vastaista agendaa.
Abbas sanoi ennen konferenssin avausta - ja toistaen sen avauspuheessaan - uhkasi peruuttaa kaikki Oslon sopimusten myötä solmitut sopimukset selittäen, että Trumpin Jerusalemia koskeva lausunto Israelin pääkaupunkina pudotti pohjan pois Yhdysvaltain toimimisesta tasapuolisena välittäjänä rauhanprosessissa.

Istanbulin "huippukokouksen" isäntä Turkin presidentti Recep Tayiip Erdogan toisti aiemman syytöksensä Israelista terrorivaltiona, tuomiten USA:n sekä esittäen pitkän listan PA/PLO:n arabeille myönteisiä julkilausumia. Hän jätti kuitenkin toistamatta aiemman uhkauksensa rikkoa Israelin kanssa solmitut diplomaattisuhteet.

Abbas toisti myös päätöksensä hakea täyttä jäsenyyttä "Palestiinan valtiolle" YK:ssa, jota se haki jo v. 2011 YK:n turvallisuusneuvostossa, mutta jonka YKTN hylkäsi. Abbas on sen jälkeen pyrkinyt saamaan YK:n yleiskokouksen jäsenten mieleen hokemansa mantran "Palestiinan valtiosta 1967 rajoilla pääkaupunkinaan Jerusalem".
Abbas julisti lisäksi: "Jokaisen, joka kannattaa kahden valtion periaatetta, tulisi samalla tunnustaa toisen, "Palestiinan valtion", oikeudet". Huolimatta kiihottavista puheista tuen osoittamiseksi Abbasille päätöksiä ei saatu aikaan.
Ennen Abbasin hakemuksen käsittelyä YK:n yleiskokouksessa sen tulee saada turvallisuus-neuvoston myönteinen päätös, minkä saaminen on mahdotonta ilman USA:n suostumusta.
V. 2011 Obaman hallitus esti veto-oikeudellaan PA/PLO:n hakemuksen, ja Trumpin hallitus tuskin tulee poikkeamaan siitä etenkin Abbasin Trumpin asemaa ja Yhdysvaltoja loukkaavien lausuntojensa vuoksi. Abbasin heiluttama kirves osui kirvelevästi omaan nilkkaan.

YEDIOT AHARONIT uutislehti kertoi keskiviikkoillan
artikkelissaan, että PA/PLO pyrkii estämään Yhdysvaltoja osallistumasta YKTN:n äänestykseen, jonka kohteena on Trumpin Jerusalemia koskevan lausunnon peruuttaminen ja samalla Jerusalemin tunnustaminen Palestiinan valtion pääkaupungiksi. Niiden edustajat väittävät, ettei USA voi osallistua äänestykseen päätöksestä, joka koskee se omaa käyttäytymistä. V. 1960 esimerkki, jossa estettiin onnistuneesti Argentiinan oikeus osallistua äänestykseen koskien Israelin oikeutta siepata natsirikollinen Adolf Eichman Argentiinasta. Argentiina ei silloin ollut YKTN:n täysjäsen.
On kuitenkin vaikea kuvitella tilannetta, jossa USA estettäisiin osallistumatta YKTN:n äänestykseen Palestiinan pääsemiseksi YKTN:n täysjäseneksi.

USA:lla ei ole veto-oikeutta YK:n yleiskokouksessa, jossa PA/PLO:lla on automaattinen enemmistö. Sen päätökset ovat kuitenkin suositusluonteisia eikä niillä ole jäsenmaita velvoittaa painoarvoa.

OIC julisti loppulausunnossaan USA:n hallituksen tunnustamisen Jerusalemin Israelin pääkaupunkina ja poistavan sen aseman rauhansopimuksen välittäjänä. Siinä viitataan tarpeeseen "rauhan kansainvälistämiseksi ja vedotaan kansainväliseen yhteisöön yleisesti hyväksytyn poliittisen, uskottavan prosessin aloittamiseksi kestävän rauhan saavuttamiseksi kahden valtion
periaatteen pohjalla".
PA ja Hamas ilmoittivat boikotoivansa USA:n vara-presidentti Mike Pencen Israelin vierailua eikä suostuvansa tapaamaan häntä Betlehemissä.
Artikkelissa viitataan Amerikan pitkään vieteriin, joka sallii ja ymmärtää arabien venkoilut Trumpin julkistaman lausunnon johdosta hyvin tiedostaen, että he hakkaavat poikki oksaa, jolla itse istuvat.
Liikemiehenä Trump haluaa arabien vilpitöntä suhtautumista hänen tarjoukseensa ja nielevän vihantäyteisen torjuntansa, jolla on rajansa.
USA:n ohella ei – kuten myös EU:n johto toteaa – ole vaihtoehtoa. Se on ota tai jätä tilanne.
https://www.timesofisrael.com/erdogan-and-abbas-bark-about-jerusalem-but-their-threats-have-no-bite/,

02. PA:n ja Hamasin kannattajat ovat jatkaneet mielenosoituksiaan Trumpin Jerusalemin asemaa koskevan ilmoituksen jälkeen, mutta into näyttää laantuneen eikä niissä ole enää samaa pontta.
Turvallisuusjoukot eivät anna suhteellisen rauhan-tilan pettää itseään ja varautuvat väkivallan uusiutumiseen etenkin perjantaiaamun moskeija-rukousten jälkeen, joissa islamin uskonnolliset johtajat kiihottavat osallistujia väärillä syytöksillä, kuten "Al-Aksa on vaarassa", joka oli jo 1920-luvulla hajj al-Husseinin sotahuuto lähettäessään muslimit hyökkäämään juutalaisia vastaan missä
heitä kohdanneekaan. Mielenosoituksia on odotettavissa tänään Temppelivuorella. Poliisi antoi kuitenkin luvan kaikille nousta Temppelivuorelle, jolla on ollut rauhoittava vaikutus. Poliisi usein rajoittaa arabien pääsyn Vuorelle vain yli 40-vuotiaille; naisille rajoituksetta.

PA/PLO:n johto ja islamin mullahit ovat väärin syyttäneet, että Trump antoi koko Jerusalemin juutalaisille heidän pääkaupunkinaan. Trump on muistuttanut lausuntonsa sanamuodosta, jossa ei mainita mitään enempää potentiaalisten valtioiden välisistä rajoista, kuten ei myöskään Jerusalemin kuntarajoista. USA:n lähetystön muutto Tel Avivista Jerusalemiin odottaa sopivaa aikaa, mikä voi ulkoministeri Rex Tillersonin mukaan vaatia 2-3 vuotta. Arabit haluavat lupauksen Jerusalemin itäosasta, mikä ei sisältynyt Trumpin lausuntoon.

Parin viimeisen päivän aikana turvallisuusmiehet ovat pidättäneet 37 ihmistä pääkaupungin itäosan lähiöistä: A-Tur, Shuafat, Wadi Joz, Ras-al-Amid, Issawiya, sekä vanjasta kaupungista. Kaikkiaan 67 ihmistä pidätettiin Trumpin lausunnon jälkeen; 30 muuta ihmistä pidätettiin mielenosoitusten aikana.
Poliisi sanoo pidättäneensä väkivaltaisten mielenosoitusten johtajia kenttätyön, tiedustelun ja uudenlaisen teknologian yhteistyön ansiosta. Mielenosoittajat ovat käyttäneet kiviä, lasipulloja, bensiinipommeja ja muita välineitä, katujen sulkemisen ja palavien autonrenkaitten heittämisen poliiseja vastaan sekä tuliaseillaan ja ilotulitusraketeillaan tulittamisen ohella.
Myös Juudean ja Samarian alueilla ovat päivittäiset hyökkäykset poliiseja ja sotilaita vastaan arkista
todellisuutta.
Sekä poliisi että IDF ovat vahvistaneet joukkojaan kaiken varalta odottaessaan tilanteen selkenemistä tai huononemista.

Gazasta ammuttiin Trumpin puheen jälkeen yli tusinan verran raketteja Israelin puolelle, joista Iron Dome on tuhonnut ilmassa muutamia. Hälytyssireenien ulvonta varoittaen lähestyvästä raketista aiheuttaa asukkaissa pelkotiloja ja etenkin lapsissa ahdistusta ja unettomuutta.
Puolustusministeri Avigdor Libermanin rahoittelu vieraillessaan Sderotissa, jonne ammuttiin 2 rakettia, eivätkä kehotukset rauhoittua poista tosiasiaa, että Gazan rajan pinnassa asuvat Israelin kansalaiset elävät jatkuvan sodan varjossa. https://www.timesofisrael.com/forces-brace-for-second-week-of-friday-protests-over-us-jerusalem-move/

03. UUTISIA LYHYESTI
• Muutamia päiviä sen jälkeen, kun IDF tuhosi Jihadin omistaman tunnelin Israelin puolelle surmaten 12 Jihadin johtajaa, IDF:n eteläisen prikaatin komentaja varoitti Gazan rajan läheisyydessä asuvia israelilaisia, että hyökkäystunneleita on kaivettu enemmän Israelin puolelle. Vieraillessaan Nirim-kibbutsissa hän vakuutti asukkaille, ettei tunneleista ole heille vaaraa. Viitatessaan Gazasta ammuttuihin yli tusinaan rakettiin hän sanoi, että dynaaminen jännitys siellä leviää kuin vierivä lumipallo, jota me pyrimme lopettamaan juoksunsa. Hän selitti, etteivät Gazan terroristit ajattele järjellä kuin me, vaan tarttuvat jokaiseen tilaisuuteen Israelin vahingoittamiseksi unohtaen asukkaitten hyvinvoinnin. Komentaja kertoi, että 2 miljardia NIS maksava maanalainen este on paljastanut uusia tunneleita, joita löydetään lisää töiden edistyessä. Kilometrin pituinen tunneli, josta pari sataa metriä oli Israelin puolella, oli Hamasin rakennuttama, vaikka sinne menneet terroristit olivat Jihadin jäseniä. https://www.timesofisrael.com/idf-officer-says-there-are-more-gaza-tunnels-leading-into-israel/
• USA:ssa toimiva painostusryhmä JSTREET, jota kutsutaan maltilliseksi, yhtyi lausunnossaan AIPAKIN aiemmin antamaan lausuntoon, jossa tuomitaan Mahmoud Abbasin Istanbulin OIC:n konferenssin aikana pitämät puheet hajottavina ja kiihottavina. Tilaisuuden yhteydessä otetut lehtikuvat osoittavat osanottajien yrmeät ja ilottomat kasvon ilmeet. https://www.timesofisrael.com/in-rare-rebuke-j-street-joins-aipac-in-panning-abbas-over-jerusalem-speech/
• Israelilainen pillerinpyörittäjä ja erilaisten maitotuotteiden valmista TEVA on taloudellisissa vaikeuksissa, ja aikoo irtisanoa tuhansia työntekijöitä, heistä 1750 Israelissa. Kaikkiaan 14 000 työntekijää globaalisti on vaarassa joutua lopettamaan työnsä parin vuoden sisällä TEVA Pharmaceutical yhtiössä. Israelissa mielenosoittajat ovat vastustaneet TEVA:n suunnitelmia. https://www.timesofisrael.com/teva-bought-the-pharm-and-now-it-may-have-bought-the-farm/
• NJ:n imaami sheikki Aymen Elkasaby joutunee uudelleen kasvatukseen, aluksi tapaamaan uskontojenvälisiä johtajia, esittäessään perättömiä huhuja, että juutalaiset olivat Siinaissa tehdyn terrori-iskun takana, jossa kuoli 305 muslimia ja pari sataa haavoittui. Saarnatessaan New Jerseyn Islamilaisen keskuksen moskeijassaan viime viikolla hän sanoi toivovansa kaikkien juutalaisten kuolemaa. "Allah kosta juutalaisille Temppeli-vuoren sortajille ja tapa heidät viimeistä sielua myöten", kuten MEMRI käänsi löysästi suomennettuja. Sheikki Elkasaby piti naurettavina tietoja, että ISIS olisi tehnyt Al- Rawda moskeijan verilöylyn24.11. 2017. Hän uskotteli, että vain islamin vihollinen olisi pystynyt siihen, eli juutalaiset. Sheikki ei ilmeisesti ole kuullutkaan Syyrian ja Irakin taisteluissa, joissa tuhansia muslimeja on tapettu toisten muslimien toimesta. https://www.timesofisrael.com/nj-imam-to-be-retrained-after-hoping-in-sermon-that-all-jews-die/
• Viimeisessä Trumpin vastaisessa hyökkäyksessään EU sanoo asemansa olevan edelleen saman, eli perustuvan kahden valtion periaatteeseen. Ranskan laatimaa luonnosta jouduttiin hieman pehmentämään ennen sen hyväksymistä. EU:n lausunnossa todetaan, että Jerusalemin asema pitää selvittää neuvotteluissa, kuten myös Israelin ja PA/PLO:n välinen konflikti, kahden valtion periaatteella. EU:n ulkoasiain johtaja italialais-syntyinen nainen Mogherini sanoi Trumpin syösseen Lähi-Idän entistäkin pimeämpään aikaan". Tsekki ja Unkari olivat avustaneet Ranskan esittämän version lieventämiseksi. https://www.timesofisrael.com/in-fresh-rebuke-eu-says-jerusalem-stance-unchanged/
• Jerusalemin ja Betlehemin asemasta on kiistelty – Betlehemin vähemmän – vaikka se on yhtä tärkeä kuin Jerusalem. JP Magazine julkaisi perjantain lehdessään artikkelin nimeltä "Jerusalemin taistelu, Amerikka vs. Eurooppa. Siinä kerrotaan, että YK:n yleiskokous julkisti 1948 päätöslauselman pohjautuen 1947 jakosuunnitelmaansa no 303 IV. Siinä esitetään Jerusalemista ja Betlehemistä muodostettavaksi erityisen "corpus separatun" alueen, joka olisi erikseen muodostettavan hallinnon alainen. Siksi YK:n henkilöstö on siitä lähtien asunut ja toiminut Jerusalemin "Pahan neuvon vuorella" mukamas hallitakseen Jerusalemia, mutta tekemättä mitään muuta kuin vakoillakseen Israelin toimia Juudeassa ja Samariassa häiriten Israelin turvallisuusjoukkojen toimintaa. Tästä johtuen, jos YK ja EU-maat eivät hyväksy Jerusalemia kuuluvaksi Israeliin, niiden tulisi johdonmukaisuuden vuoksi samoin kieltää Betlehem osaksi PA/PLO:n hallintoa. Kuka oli se Israelin pääministeri, joka luovutti Betlehemin PA/PLO:lle? Se tulisi mitä kiireimmin julistaa mitättömäksi Betlehemin alkuperäisyyden ja kristittyjen vuoksi, jotka molemmat ovat vaarassa hävitä muslimien hillittömän paineen ja sorron alla. http://www.jpost.com/Magazine/The-battle-for-Jerusalem-Europe-vs-America-517958, http://www.jewishvirtuallibrary.org/vie-bethlehem,
• Irak on julistettu vapaaksi ISIS joukkojen vallasta, mutta teurastus on vasta alkamassa, nyt niiden, jotka taistelivat hallitusta vastaan. Irak hirtti äskettäin 38 ISIS:n/ Al-Qaidan jäsentä ja kannattajaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/239358

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 7 -15; Tiberias 12 -22; Suolameri 14 -24; Eilat 11 -23 +C-astetta, huomenna samat lukemat eikä sateita.

Onko helvetillä Jes 5:14 laajentamisprojekti meneillään, vai mitä ovat ne oudot huminat ja vasaroiden äänet syvältä maan sisästä? Kukaan ei tiedä, mutta ne ovat todellisia ja niitä on rekisteröity monilla paikoilla. http://www.skywatchtv.com/2017/12/14/hell-enlarging-isaiah-514-scientists-capture-mysterious-hum-deep-inside-earth-no-one-knows/

No comments: