PERJANTAI 17.11.2017

PERJANTAI 17.11.2017
01. Mustarastas oli palannut luultavasti ulkomaan matkaltaan ja esitti riemukkaan aamulaulunsa, mikä ennustanee, että tästä tulee jyvä päivä. Eilen nuoriso halusi käydä merenrannalla, ja valitsivat Tel Avivin pohjoispuolella sijaitsevan Apollonian kansallispuiston vierailun kohteeksi, koska nyt ei ole uimasesonki hiekkarannoilla. Kuten kaikki kohteet Pyhässä Maassa tämäkin on joutunut vuosien saatossa useitten maahan tunkeilijoitten rakentamisen ja tuhon kohteeksi. Asutusta paikalla on ollut 1800 vuoden ajan, mutta foinikialaiset rakensivat siihen valvonta asemia ja linnoituksen, joista tarkkailtiin laivaliikennettä merellä. Rannikko oli luonnollinen merisatama ja laivojen varustuspaikka. Foinikialaiset antoivat paikalle sodan ja myrskyn jumalansa Resherin mukaan nimen Arsuf. ItäRooma muutti nimen hellenistisellä ajalla 400-luvulta alkaen eKr. oman sodan jumalansa Apollon mukaan Apolloniaksi. Heitä seurasivat muslimit, ristiretkeläiset – jotka korjasivat linnoitusta ja alueen muureja - ja uudelleen muslimit karkotettuaan viimeiset ristiretkeläiset, kunnes britit miehittivät Pyhän Maan ja Apollonian 2017.
Tarkoitus oli käydä syömässä Ikean kuuluisia lihapullia, mutta ystävämme kutsui meidät vieraileman kodissaan Metullassa. Siinäpä se päivä menikin varsin tarkkaan. https://en.wikipedia.org/wiki/Apollonia-Arsuf,

02. SAUDI ARABIAN nuori ja huimapäinen kruununprinssi Mohammed bin Salman on aloittanut maassaan kehityskulun, joka aiheuttaa hämminkiä ja runsaasti ristiriitaisiakin huhuja ja olettamuksia tarkkailijoitten ja analyytikoiden keskuudessa. Aamun uutisten mukaan saudien 81-vuotias kuningas Salman alias Abdulazis al-Saud valmistelee valtikkansa luovuttamista pojalleen Mohammedille ensi viikolla. Asiasta raportoi brittilehti Daily Mail tabloidissaan viitaten lähteeseen lähellä kuninkaallista perhettä.

Kuninkaallinen vallanvaihto tulisi sinetöimään saudien kuningas-kunnassa viime viikkojen ja päivien aikojen tapahtumat, joiden tarkoituksena on vahvistaa maan sekä sisäistä että ulkoista voimaa ja vaikutusvaltaa.
Puhdistukset ovat koskeneet suuressa määrin Saudi Arabian
15 000 vahvuista prinssien joukkoa, joista on pidätetty satoja syytettyinä korruptiosta ja varojen tuhlauksesta, kuten valtion ministereitä ja korkeissa viroissa olevia viranomaisia. Varoja on pidätetty 800 miljardin USD arvosta, jolla voi sotia pitkään.
Daily Mailin artikkelin mukaan Mohammed, MBS, tulisi saamaan muodollisen maan johtajan aseman, mutta ei maan johtamista. Myös USA:n uutislähteet vihjaavat vallanvaihdosta Saudi Arabiassa, kuten New York Times raportoi tällä viikolla.
Kuningas Salmanin sairaudesta on huhuttu siitä lähtien, kun hän sai valtikan v. 2015 kuningas Abdullahin kuoleman jälkeen, mutta hänen sairautensa lienee vanhuuteen liittyvää dementiaa, mikä vaikeuttaa hallitsemista nopeasti muuttuvissa oloissa.
Hän syrjäytti kruununprinssin Mohammed bin Nayefin ja valitsi kesäkuussa tänä vuonna uudeksi kruununprinssiksi Mohammed bin Salmanin, josta käytetään lyhennettä MBS.
MBS tunnetaan päättäväiseksi mutta myös impulsiiviseksi, jopa harkitsemattomaksi ja kärsimättömäksi. Hän haluaa nopeita tuloksia, joutuen siinä toimimaan sekä perinteisiä tottumuksia kuten myös Saudi Arabiaa sen perustamisesti lähtien valvonutta Wahhabi-sunnisuunnan vahvaa mullahin ja imaamien valtaa vastaan pidättäen lukuisi myös heidän joukostaan.
Analyytikot pyrkivät arvioimaan, kestääkö MBS:n saama valta, jota kuningas Salman tukee, vai suistuuko maa sisäiseen valta-taisteluun ellei peräti sisällissotaan. Tilanne antanee suotuisat olosuhteet ulkomaille – etenkin Iranille ja sille myötämielisille Gulfmaille – kiihottaa Saudi Arabian Persianlahden rannikolla asuvia shia-muslimeja vastarintaan MBS:n hallituksen häiritsemiseksi. Maan öljylähteet sijaitsevat siellä.
MBS on 3 vuoden kuluessa saanut kuningaskunnan valvonnan politiikan kaikilla tärkeimmillä sektoreilla: politiikassa, turvallisuudessa ja taloudessa. Puolustusministerinä hän johtaa Jemenissä käytävää sotaa Iranin tukemia Houthi-kapinallisia vastaan. Hän on ottanut kovanlinjan asenteen Irania vastaan.

MBS on Daily Mail lehden saamien tietojen mukaan suunnittelemassa suoraa toimintaa Hizbullahia vastaan, ja hän aikoo aloittaa tulen sitä vastaan Libanonissa. Lehden mukaan MBS lupaa diplomaattisten suhteiden normalisoimista Israelin kanssa ja miljardeja USD avustuksina, mikäli Israel osallistuu Hizbullahin vastaisiin taisteluihin saudien kanssa. Israel on lehden mukaan vaikean ratkaisun edessä, sillä hizbullah voi iskeä 150 000 ohjuksellaan Israeliin saaden aikaan rumaa jälkeä, ennen kuin Israelin vastaiskut lamauttavat sen ohjuskeskukset.
Israeln armeijan komentaja Gadi Eisenkot antoi harvinaisen haastattelun Saudi Arabian medialle Elaph, jossa hän lupaa Israelin jakavan Irania koskevat tiedustelutietonsa Saudi Arabian kanssa. Lupaus on ennen kokematon.
https://www.timesofisrael.com/report-claims-saudi-king-81-to-hand-reins-to-son-next-week/,
Edellinen kehitysmalli aiheuttaa muutamia kysymyksiä. Onko todella niin, että saudit olisivat juutalaiskansan liittolaisia tulevissa voimainmittelyissä Lähi-Idässä, joka näyttää väistämättä tulevan? Psalmin 83 kehityskulun mukaan arabit käyvät salaisia neuvotteluja keskenään Israelin tuhoamiseksi, ja saudikaupunkeja mainitaan niiden maitten ja kohteitten joukossa, jotka Israel joutuu tuhoamaan pelastuakseen. Ehkä olisi parempi puhua arabien asemesta muslimeista, koska sunnit ja shiat ovat aiemminkin liittoutuneet yhteen vaaran eliminoimiseksi. Tämä näyttäisi osoittavan, että joko MBS:n suunnitelmat muuttuvat tai että hänen valtansa kukistuu ja uusi johtaja ottaa vastuun. Psalmi 83 käyttää sanoja "Sinun vihollisesi" ja "Sinun vihaajasi" nostavat päänsä todeten, että "heillä on kavalat suunnitelmat kansaasi vastaan". Ne kansat ovat Israelin Jumalan vihollisia ja vihaajia.
Sellainen mahdollisuus on myös olemassa, että MBS käyttää Israelia hyväkseen vain osana laajempaa suunnitelmaa, tai että jos Israel hylkää tarjouksen, MBS kääntyy sitä vastaan.

03. WND kertoo Brandon Smithin laatimassa artikkelissa, että maailmaa järkyttävän kaaoksen oikea nimi on "taloudellinen sota". Hän kertoo aluksi, miten USA:n ja Saudi Arabian välinen sopimus kuningas Saudin hallituksen alusta lähtien oli laadittu hyödyttämään nimenomaan Yhdysvaltoja, joka sopimuksen puitteissa oli saudien suurin raakaöljyn ostaja. Tämä toi runsaasti petrodollareita Saudi Arabiaan, joka käytti suurimman osan niistä pitkälle kehitettyjen aseitten ja tuotteiden ostamiseen USA:sta.
Siten sopimus hyödytti molempia maita, ja järjestelmä pelasi hyvin Saudi Arabian valvoessa öljyn hintaa OPEC:ssa.
Smith kertoo, että vuosien ajan hän on varoittanut vaaroista, mihin USA joutuu ja sen mukana koko läntien maailma, jos petro-dollariin perustuva järjestelmä luhistuu. USD on hallinnut maailman valuuttajärjestelmää, mutta nyt sille on tulossa vakavia kilpailijoita. Kiina on vuosikymmenien aikana hankkinut omistukseensa valtavat määrät kultaa – kuten myös Venäjä. Kiina on pyrkinyt saamaan valuuttansa Yuanin maailmanvaluutaksi ja sopimaan kauppasopimuksia sen pohjalta. Venäjä suostui siihen toimituksissaan öljyä ja kaasua Kiinaan, mutta Intia ja Japani sekä Saudi Arabia ovat hidastelleet odottaen USA:n reaktiota. Kiina on tehnyt kauppasopimuksia joittenkin maitten kanssa perustaen ne kullan arvoon, johon ne luottavat enemmän. Kullan arvo kuitenkin nousee tämän johdosta, mitä ne eivät ehkä ole huomioineet.
USD on menettämässä maailman varavaluuttansa (reserve) aseman, mikä romahduttaa sen arvon maailmalla, ja voi saada maailman talouden kaaokseen, josta useat muutkin ovat varoittaneet.

Smith sanoo, että USA:n arvon romauttaminen on globalistien suunnitelmien mukainen, koska se pakottaa maailman suostumaan yhteen valuuttaan. Pankkimaailma ei voi suostua syntipokin asemaan, vaan syyttää dollaria kaaoksesta, mikä tekee välttämättömäksi siirtyä uuteen maailmanjärjestykseen, ja sen perustamaan yhteen valuuttayksikköön ja maailman luonnon-varojen yhteiseen valvontaan ja jakamiseen..

SMITH ennustaa, että seuraava vaihe koskee USD:n dominoivan aseman romahtamisen myötä uuden järjestelmän hyväksyminen.
Hän sanoo, että MBS on jo lämmittänyt suhteitaan sekä Kiina että Venäjän kanssa valmistellessaan päätöstään. Merkittävä käänne Saudi Arabian diplomatiassa on myös MBS:n salainen vierailunsa Israelissa, jonka aikana hän esitteli suunnitelmiaan Hizbullahin tuhoamiseksi. Israel tulisi siinä näyttelemään tärkeää osaa, joka koskisi myös Syyriaa ja sen presidentti Assadia, jonka saudit sanovat osallistuneen Libanonin pääministerin Saudi-huoneen ystävän Rafik Haririn murhaan Beirutissa 2005, mutta jonkin asteinen sopimus Israelin kanssa lienee piirustuslaudalla.
Artikkelissa todetaan, että maailman maat ovat kautta aikain turvautuneet sotaan sisäisten ongelmiensa peittämiseksi, ja ne ovat enemmän tai vähemmän onnistuneesti pystyneet kääntämään kansan huomion todellisista ongelmista vuosikymmeniksi eteenpäin pankkilaitosten kääriessä voitot.
Smith ennustaa, että saudit tulevat kohdistamaan huomionsa sekä Libanoniin että Syyriaan. On vain tulevaisuuden kysymys, miten halukas Iran ja sen tukija Venäjä ovat tulemaan mukaan, ja mitä tekee Yhdysvallat. Hän ei usko sotaan PohjoisKorean kanssa, mutta jonkinasteinen kansainvälinen sopimus sen ydinaseista ja ballistisista ohjuksista joudutaan runnomaan Kiinan avulla. http://www.alt-market.com/articles/3316-saudi-coup-signals-war-and-the-new-world-order-reset

04. UUTISIA LYJYESTI
• Saudi Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeir vaati torstaina antamassaan lausunnossa Hizbullahin riisumista aseista ja sen karkottamista Beirutista ja Libanonista. Riyadissa pitämässään lehdistötilaisuudessa hän sanoi, että terrorijärjestö Hizbullah on "Iranin vallankumouskaartin työväline ja ensi luokan terrorijärjestö, jota Iran käyttää häiritäkseen Libanonin ja alueen tasapainotilaa. Hizbullah on kaapannut Libanonin järjestelmän". Hän kielsi huhut, että Saad Hariri olisi pidätetty Riyadissa hänen pääministerin tehtävistä eronsa jälkeen. Hariri tapasi Riyadissa Ranskan lähettilään minkä jälkeen hän ilmoitti matkustavansa Pariisiin parin päivän sisällä. Libanonin presidentti Aoun vahvisti, että Hariri matkustaa lauantaina perheineen Pariisiin, jossa hän lepää muutaman päivän. Aoun odottaa häntä Beirutiin sopimaan seuraavasta päätöksestä koskien hallituksen asemaa. Libanonin ulkoministeri Gibran Bassil sanoi ulkomaan kiertueensa yhteydessä, että Libanon odottaa Haririn paluuta. https://www.timesofisrael.com/saudi-arabia-calls-on-hezbollah-to-disarm-calls-for-ouster-from-lebanon/
17-vuotias arabimies ajoi autonsa tahallaan 70-vuotiaan vanhuksen yli ja sen jälkeen 35-vuotiaan miehen yli. 70-vuotias mies haavoittui päähän. Terroristi poistui sen jälkeen autosta yrittäen puukottaa paikalla olleita sotilaita, mutta nämä avasivat tulen ampuen hänet kuoliaaksi. 35 vuotiaan miehen tila on vakava, vaikka ensin uskottiin sitä kohtalaisen vaikeaksi. Hän joutuu leikkaukseen. Terroristi iski ensin 70 vuotiaaseen mieheen ja jatkoi sieltä ajoaan Gush Etzionin risteykseen haavoittaen 35-vuotista miestä. https://www.timesofisrael.com/palestinian-tries-to-stab-soldiers-in-west-bank-is-shot-army-says/,
• USA ja Venäjä syyttävät toisiaan Syyriassa käytetystä hermokaasusta hallituksen joukkojen taisteluissa kapinallisia joukkoja vastaan. https://www.timesofisrael.com/russia-shoots-down-us-backed-extension-of-syria-gas-attacks-probe/
• Israelin ja Irakin kauneimmaksi valitut kuningattaret pyrkivät rakentamaan siltoja näiden kahden vihollismaan välille esiintyen yhteisissä kuvissa ja osoittaen ystävyyttä keskenään. He molemmat kilpailevat maailman kauneimman kruunusta, mutta tietäen mullahien tunteet Irakin kauneimman kotiinpaluu voi olla vähemmän miellyttävä ja ystävällinen.
• Davidin kaupungissa Jerusalemissa kaivausten yhteydessä löydetty fossiloitunut ruokakassi antaa kuvan siitä, mitä Jerusalemissa syötiin 1 100 vuotta sitten mulsimiajan alkuvaiheilla. https://www.timesofisrael.com/what-was-for-dinner-in-jerusalem-1100-years-ago-a-massive-refuse-pit-tells-us/
• Tuhansia Etiopian juutalaisia kokoontuu viikonvaihteen aikana osallistuakseen Siqd-juhlaan maahanpaluun kunniaksi, joka toteutti heidän vuosisatojen toiveensa palata Siioniin. Kaikilla maahan muuttaneilla ei kuitenkaan mene hyvin, sillä ongelmia on kasapäin ja menestys-tarinoita vähän. https://www.timesofisrael.com/thousands-of-ethiopian-jews-gather-in-jerusalem-for-sigd/

• Irakin armeija sanoo vapauttaneensa viimeisen IS:n miehittämistä kaupungeista Rawan kaupungin. Al Kaman kaupungista sanottiin samaa. mutta IS:n joukot palasivat ja miehittivät osia siitä uudelleen. Niiden elinehto on jatkaa taistelua, jos ei Syyriassa ja Irakissa, sitten ulkomailla. http://www.jpost.com/Middle-East/ISIS-Threat/Iraqi-forces-recapture-last-Islamic-State-held-town-514503
• Frankfurtin valtionoikeus määritteli rasismin siten, ettei se koske kanalallisuuksia, eli Kuwaitin lentoyhtiö voi boikotoida israelilaisia matkustajia. http://www.jpost.com/Middle-East/German-court-rules-Kuwait-airline-is-allowed-to-ban-Israelis-514467,
• 62 Bnei Menashe heimon jäsentä lensi Israeliin yhdistyen siten aiemmin tulleitten sukulaistensa kanssa. Heitä on vielä 7000 Intiassa odottaen vuoroaan, sanoo Shavei Israel http://www.jpost.com/Israel-News/Members-of-Indian-lost-tribe-reunited-with-families-in-Israel-514444
• Zimbabwen syrjäytetty diktaattori Robert Mugabe kieltäytyy eroamasta neuvotellessaan vallansyrjäyttämistä johtaneitten kenraalien kanssa. Entinen pääministeri ja Mugaben uskottu Morgan Tsangirai kehottaa Mugabea eroamaan kansan nimissä, ja vaatii siirtymäkauden mekanismia, jolla taataan järjestyksen säilyminen. https://www.timesofisrael.com/mugabe-meets-generals-refuses-to-stand-down/
• Jerusalemin kaupungilla on salainen maailma, jonka kauneudesta ja edustavuudesta tavallinen ohikulkija tai matkailija ei tiedä mitään eikä osaa edes etsiä. Valokuvaajat ovat yhdessä ryhmien johtajien kanssa pyrkineet tuomaan näitä jalokiviä päivänvaloon.
Kuvassa Kishle, sotilastukikohta ja vankila.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 13 -25; Tiberias 18 -33; Suolameri 21 -31; Eilat 20 -33 +C-astetta. Huomenna pari astetta vähemmän.

Terrorijärjestö ISIS julkaisi muutamia päiviä ennen satojen tuhansien pyhiinvaeltajien kokoontumista Pyhän Pietarin aukealle aiheuttavansa Chrismas Blood nimellä terrori-iskun Vatikaania vastaan käyttäen autoja ja kranaatinheittimiä. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/isis-christmas-thre at-pope-terror-11520855,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019