Friday, November 03, 2017

PERJANTAI 03.11.2017

PERJANTAI 03.11.2017
01. Haluan aloittaa perjantaipäivän raporttini lyhyellä yleis-katsauksella maailmassa hyvin tiedostaen rajalliset tietoni.

Nykyistä suhteellisen rauhan aikaa voitaisiin kuvailla presidentti Trumpin sanoin tyyneksi ennen myrskyä, kuitenkin yksilöimättä vertaustaan. Talousasiantuntijat vertaavat tilannetta tsunamiin kutsuen sitä taloudelliseksi tsunamiksi, joka on tulossa. He selittävät, että syvällä meren pohjassa tapahtunut maanjäristys saa aikaan meriveden aaltoliikkeen, joka leviää ympäristöönsä ilman, että meren pinnalla tuskin huomataan mitään erikoista. Merenpinta on rauhallinen, ehkä vain pientä poreilua esiintyy, mutta saavuttuaan rannikolle se päästää voimansa valloilleen.

Talousasiantuntijat perustavat huomionsa siihen, että maailman talous toimii aaltoliikkeen tavoin; välillä nousten huippulukemiin, mitä seuraa jyrkkä alamäki. Nykyinen trendi on nostanut lukemat korkealle pudotakseen jyrkästi alas aivan lähitulevaisuudessa.
Esimerkkinä kerrotaan maanviljelijästä, joka kertoo vaikeuksiensa vuoksi lypsävänsä lehmää 3 -4 kertaa päivässä. Tämä tuo hetkellisen helpotuksen, mutta lisääntynyt tuotanto alentaa maidon hintaa. Inflaation asemesta saadaan deflaatio. Se tarkoittaa kulutuksen lisääntymistä lyhyellä tähtäyksellä, koska rahalla saa enemmän kuin aiemmin. Investoinnit teollisuuteen ja tuotantoon kärsivät, ja ennen pitkää ihmiset alkavat säästää rahaa inflaation odotuksessa, mikä lisäisi rahan arvoa tulevaisuudessa.
Maat, kuten Japani ja Kiina, jotka ovat perustaneet talous-suunnittelunsa suurelta osin viennin varaan, näkevät vientinsä kärsivän, koska ostajamaat eivät osta niiden tuotteita.
Asiantuntijoiden mukaan EU on saavuttamassa kriittisen tilanteen ennen kuluvan vuoden loppua ja joutuu vähentämään tuontiaan. Se puolestaan romahduttaisi Japanin talouden, jonka valtion velka on suhteellisesti suurimpia maailmassa.
Kiina on raporttien mukaan solmimassa kauppasopimuksiaan kullan varaan, koska sen rahayksikkö yuan ei ole vielä saavuttanut yhtä arvostettua asemaa kuin USD, jonka se haluaa syrjäyttää. Neuvottelut Venäjän kanssa ovat johtaneet kultapohjaiseen sopimukseen, mutta neuvottelut Saudi Arabian kanssa ovat vielä kesken saudien odotellessa tilanteen selkiintymistä. Venezuela on tiettävästi sopinut Kiinan kanssa perustuen kultaan.

Weiss Instituutin analyytikko Mike Burnick arvioi analyysissaan, jonka Oursiders Club julkaisi, että Wall Streetiä kohtaava pörssi-romahdus. "tsunami" ns. K-aalto, tulee aiheuttamaan fyysisiä menetyksiä, säästöjen menetystä, liiketoiminnan häiriöitä sekä välttämättömyystavaroiden – ruuan, veden, vaatteiden - loppumista kaupoista.
Burnick ennustaa, että tuomiopäivä tulee kohtaamaan koko maailmaa, eivätkä EU-maat säästy siltä, sillä sen 28 jäsenmaasta 19 ovat suurissa vaikeuksissa velkojensa vuoksi.
Burnick ennustaa artikkelinsa lopussa pahaenteisesti, että hallitukset pyrkivät kaikin tavoin pitämään kiinni vallastaan, ja että sisäiset vaikeudet pakottavat ne etsimään ulkoisia ongelmia, mikä tarkoittaa sotaa.
Alla on linkki pitkään artikkeliin, jossa asiaa tarkastellaan. https://www.moneyandmarkets.com/reports/RWR/stockmarket-tsunami-ext/ext3-mb-197/?ccode=&em=&sc=OCL&ec=7510278&campid=

02. Yhdysvalloissa Antifa (Antifasisti) liike yhdessä Revolucionist Communist Movement (Vallankumouksellinen kommunistijärjestö) päättivät yhdessä järjestää mielenosoituksia, joita kutsutaan fasismin vastaisiksi, mutta jotka käytännössä on tarkoitettu Trumpin hallituksen kaatamiseksi. Mielenosoitus-päiväksi valittiin lauantai 04.11. Venäjällä maaliskuussa 1917 alkaneet väkivaltaiset mielenosoitukset nostivat valtaan ensimmäisen kommunisti-hallituksen Venäjällä marraskuun 4. päivänä 1917.
USA:n mielenosoituksen järjestäjät kutsuvat mielenosoituksia aseelliseksi kapinaksi, kuten WND kirjoittaa artikkelissaan. Siinä kerrotaan myös, että 3 Antifa-järjestön jäsentä matkustivat Ouklandista Hampuriin Saksaan osallistuakseen suuriin mielenosoituksiin siellä, ja tapasivat Al-Qaidan ja ISIS jäseniä siellä saaden opastusta pomminrakentamiseksi sekä kaasu-ja kemiallisten aseitten käyttämisestä USA:ssa.
New York Times julkaisi koko etusivun artikkelin, jossa ihmisiä kehotetaan osallistumaan mielenosoituksiin kaikkialla USA:ssa.
https://www.moneyandmarkets.com/reports/RWR/stockmarket-tsunami-ext/ext3-mb-197/?ccode=&em=&sc=OCL&ec=7510278&campid=, https://www.infowars.com/full-page-ny-times-ad-demands-antifa-revolution-to-overthrow-trump/

03. New Yorkissa 8 ihmistä murhannut ja 12 haavoittanut terroristi Sayfullo Saipov, 29, oli ISIS joukkojen sotilas, sanovat ryhmän edustajat. NYPD:n poliisi ampui häntä vatsaan saadakseen hänet pysäytettyä ilman lisävahinkoja. Hän ei osoita mitään merkkejä tekonsa katumiseksi, vaan vaatli huoneeseensa IS:n lipun tunteakseen olonsa kotoisammaksi.
Presidentti Trump esitti hänet vietäväksi tunnetulle vankila-saarelle, ja myöhemmin, että hänet tulee teloittaa. Poliisi löysi hänen asunnostaan 3 veistä, tuhansia IS:n painattamia propaganda lehtisiä ja videoita, joissa esitetään IS:n suorittamia vankiensa murhaamista katkaisemalla heidän kaulansa. https://www.timesofisrael.com/new-york-attacker-was-soldier-of-islamic-state-group-says/

04. Israelin puolustusministeriö kielsi räjäytetyn Gazasta Israeliin johtavan hyökkäystunnelin raunioihin jääneiden arabien ruumiiden poistamisen ennen kuin Hamas suostuu palauttamaan Gazan kesäsodan aikana kaatuneiden 2 IDF:n sotilaan ruumiit ja pidättämänsä kolme Israelin kansalaista. Hamas olettaa, että viisi ihmistä on vielä Islamic Jihadin kaivattaman tunnelin raunioissa niiden Israelin puolessa osassa. Tunnelia kaivettiin Khan Younisista kohti Israelin kibbutsia Kissufim. Hamas pyysi Kansainvälistä Punaista Ristiä välittämään neuvotteluissa, koska IDF ei neuvottele Hamasin kanssa. COGAT:n komentaja Mordechai kertoi IRC:n edustajille Gazassa, että ensin tulee tapahtua edistystä Israelin esittämien vaatimusten toteuttamiseksi.
https://www.timesofisrael.com/israel-denies-request-to-recover-hamas-terrorists-bodies-from-tunnel/,

05. Syyrian ulkoministeriö vaatii viestissään YK:n turvallisuus-neuvostolle voimallisia ja välittömiä toimia Israelin koneitten Syyrian ilmatilassa suorittamien lentojen lopettamiseksi. Esityksessä varoitettiin, että ylilentojen jatkuminen voi johtaa koko alueen ajautumisen kaaokseen. Syyrian vaatimuksessa syytetään myös, että IDF suorittaa ilmaiskujaan Syyrian alueilla. Viimeisin isku tapahtui Lebanon 24 News mukaan Syyrialaisen Homsin kaupungin lähelle Libanonin ilmatilan kautta. https://www.timesofisrael.com/syria-complains-to-un-over-alleged-israeli-airstrikes/

06. Englannin pääministeri Thereza May kielsi tunnepitoisessa puheessaan Balfourin julistuksen 100-vuotisjuhlassa Lontoossa PA/PLO:n esittämän vaatimuksen, että Englannin hallituksen tulee pyytää anteeksi julistusta ja parlamentin tulee peruuttaa se. Hän vakuutti, ettei Englanti ehdottomasti tule esittämään anteeksi-pyyntöä, mutta että Israelin ja arabien väliset suhteet ovat vielä keskeneräiset. Hän ylisti Israelin valtion edistystä todellisena start-up nation valtiona. Hän vakuutti, että kriittinen suhtautuminen Israeliin ei koskaan vaikuta sen oikeuteen olla olemassa. Hän tarjosi avustusta Israelin turvallisuudelle. Pääministeri Netanyahu puolestaan kehotti arabeja hyväksymään Israelin olemassa olon, ja tunnustamaan sen juutalaisen kansan kansavaltiona, mikä avaisi ovet todelliseen rauhaan. https://www.timesofisrael.com/british-pm-emphatically-rejects-call-to-apologize-for-balfour-declaration/

07. "Israelin modernissa historiassa on merkillinen 50-vuoden aalto" totesi pastori David Parsons, Kansainvälisen Kristillisen lähetystön varapresidentti Jerusalemissa. Kristilliset sionistit ovat 50 vuoden välein odottaneet jotain tapahtuvaksi, ja siten myös tänä vuonna 2017. He katsovat, että maailman 700 miljoonaa evankelista kristittyä kuuluvat juutalaisten kumppaneihin Jumalan suunnitelmissa. He uskovat ortodoksijuutalaisten tavoin, että suuren maailmansodan jälkeen Messias ottaa juutalaisen kansan kuninkuuden Jerusalemissa johtaen maailman rauhaan ja menestykseen. Juutalaisten odottaessa Messiaansa tulevan ensimmäistä kertaa, sionistiset kristityt sanovat leikkiä laskien. "Jouduttakaamme Messiaan tuloa, silloin nähdään, onko Hän Israelissa ensimmäistä vai toista kertaa.". https://www.timesofisrael.com/in-big-anniversary-year-for-israel-christian-zionists-see-signs-of-the-messiah/,

08. Israel Democracy Institute tutkijat sanovat, että Israel putosi kaksi sijaa World Bank Doing Business for 2018 sijalta 52 sijalle 54. Sen mielestä syynä on Israelin raskas ja hidasliikkeinen business ilmapiiri, mikä vaikuttaa negatiivisesti maan kilpailukykyyn. 11 vuotta sitten Israel oli vielä sijalla 26. Alhainen sijoitus vaikuttaa ulkoisten ja maan sisäisten investoijien halukkuuteen sijoittaa Israeliin, sanotaan instituutin arviossa. https://www.timesofisrael.com/israels-heavy-bureaucracy-leads-to-corruption-think-tank-says/

09. "Israelin rakentamat yhteisöt Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa ovat täysin laillisia, eivätkä ne koskaan olleet PA:n hallinnon alaisina. PA kiihottaa lapsiaan vihaamaan juutalaisia ja ylistää terroristeja roolihahmoina. Israelin hallitus puolestaan vastustaa väkivaltaa ja vihapuhetta ketä tahansa vastaan, mukaan lukien PA:n arabit," sanotaan Israelin ulkoministeriön tällä viikolla julistamissa pamfleteissa, jotka laadittiin apulaisulkoministeri Tzipi Hotovelyn toimeksiannosta. Niissä annetaan muutamia aiheita keskustelujen pohjaksi, kuten: "The Jewish Settlements";" A Centuri of Terror"; "The Quest For Peace", "The Wonder of Israel". Israel ei tule pyytä

10. mään anteeksi 3000 vuotta sitten alkamaansa rakentamista aloittaessaan pitkää polkuaan Juudeassa ja Samariassa. Tuon teille vahvan viestin, ettei rauhaa ole saatu syntymään sukupolven ajan kestäneen kiihotuksen vuoksi nuoren arabisukupolven keskuudessa", Hotoveli sanoi valmistautuessaan Yhdysvaltioihin puhujamatkalle kolmeen johtavaan yliopistoon. https://www.timesofisrael.com/the-case-for-the-settlements-assertive-booklets-for-pro-israel-students/

11. Hamas ilmoittaa, että se on hylännyt Israelin vaatimuksen. Siten terroristien ruumiit jäteteään toistaiseksi mätänemään tunneliin. https://www.timesofisrael.com/hamas-rejects-israeli-conditions-for-return-of-terrorists-bodies/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -19; Tiberias 16 -29; Suolameri 19 -27; Eilat 16 -27 +C.astetta; huomenna lähes samat lukemat, Tänään voi sadella.

No comments: