Sunday, September 24, 2017

SUNNUNTAI 24..09.2017

SUNNUNTAI 24.09.2017
01. TÄNÄÄN saksalaiset menevät vaaliuurnille valitsemaan Bundestagin, Saksan Federaation parlamentin, jäsenet sekä Federatiivisen tasavallan liittokanslerin. Nykyinen liittokansleri Angelika Merkel, Christian Demokratic Union, CDU, johtaa viimeisten gallupien mukaan 34 %:n osuudella äänistä, mutta äärioikeistoa edustava Altenative for Germany, Vaihtoehto Saksalle, AfD, päässee 13 %:n osuudella äänistä ensimmäistä kertaa parlamenttiin ylittäen reilusti 5 %:n äänikynnyksen.
AfD ei pelota suhteellisen vähäistä juutalaista yhteisöä Saksassa suuruudellaan, mutta sen propagandavaikutus voi olla paljon sen kokoa suurempi. AfD syytetään ihmispelosta ja antisemitismistä, sekä sen NatsiSaksan armeijan ylistämisestä.
AfD:n pääehdokas Alexander Gaulant totesi aiemmin tässä kuussa: "Jos ranskalaiset ovat ylpeitä hallitsijastaan ja englantilaiset Nelsonista ja Churchillistä, meillä on oikeus ylpeillä saksalaisesta sotilaasta kahdessa maailmansodassa".
AfD:n 76-sivun puolueohjelmassa ei mainita taistelua antisemitismiä vastaan, eikä Israelin tukemista, mikä aiheuttaa pahoja aavistuksia juutalaisissa Saksassa sekä Israelissa.
Merkelin puolueen ohjelmassa mainitaan Saksan erityinen vastuu Israelin turvallisuudesta.

Kaikella kunnioituksella Merkelin horjumattomasta tuesta Israelilla, jota edustaa puhtaimmin hänen lausuntonsa Israelin Knessetissä 2008, jossa hän totesi: "Saksan antama tuki Israelin turvallisuudelle ei ole neuvoteltavissa", CDU:n toiminta EU:n sisällä aiheuttaa vaikeita kysymyksiä. Saksa on EU:n johtava maa ja sen mielipiteillä on merkittävä vaikutus sen päätöksiin. Siksi Israelissa todettiin tyydytyksellä CDU:n lausunto, jossa sanotaan, että "joka boikotoi Israelin palveluja ja tuotteita, puhuu samalla äänenpainolla kuin tapa, millä kolmas valtakunta kehotti kansalaisia välttämään juutalaisten tavaroiden ostamista".
EU:n julkistaessa 2015 lausunnon, jossa se kehottaa boikotoimaan juutalaisten valmistamia tuotteita Juudeassa ja Samariassa - joita väärin perustein kutsutaan kiistanalaisiksi - ei Merkel eikä kukaan CDU:n riveissä esittänyt vastalausetta.
EU:n tapaa listata "kiistanalaisilla alueilla" juutalaisyhteisöissä valmistetut tuotteet katsotaan yleisesti EU:n harjoittamaksi BDS-toiminnaksi Israelia kohtaan.
Toinen tapaus ilmentää enkä selvemmin Merkelin ilmeisen Israelia tukevan kannan ristiriitaisuuden hänen antaessaan täyden tukensa ulkoministerilleen Sigmar Gabrielille (SDP), vaikka tämä Israelin vierailunsa aikana kieltäytyi tapaamasta Israeliin vihamielisesti suhtautuvaa NGO-järjestöä ehtona pääministeri Netanyahun tapaamiselle.
SDP:n puolueohjelma kuvastaa CDU:n Israelia tukevaa kantaa "erityissuhteesta Israelin turvallisuuden tukemisesta". Se kuitenkin edellyttää Israelin jatkuvaa antautumista rauhan-SDP:n prosessin jatkumiselle. SDP:n johtaja Martin Schulz, joka haastaa Merkelin aseman Federaation liittokanslerina, on useissa yhteyksissä osoittanut vihamielisyytensä Israelia kohtaan. Hän ylisti PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin 2016 Euro-parlamentissa pitämää puhetta, jossa tämä arvioi antisemitismin johtaneen juutalaisten massamurhiin keskiajalla. Toimiessaan EU-parlamentin puheenjohtajana hän esitti Knessetissä väitteen, jonka mukaan PA:n arabi saa 17 litraa vettä jokaisen israelilaisen 70 litraa kohti. Israelin silloinen diasporaministeri Naftali Bennett poistui salista vastalauseena ilmiselvästä valheesta.
Schulz kuitenkin tuomitsi PA:n arabien antisemitismin vaali-keskustelussa Merkelin kanssa heidän väitellessään maahan-muutosta Saksaan. Schulz viittasi nuoriin arabimuuttajiin, jotka oli kyllästetty antisemitismillä kotimaassaan. "Heille pitäisi opettaa, että tässä maassa heidät hyväksytään vain ehdolla, että he omaksuvat Saksan tavan tukea Israelin turvallisuutta".

SDP:n johtajalla Schulzilla tuskin on mahdollisuutta estää Merkelin jatkavan Federaation liittokanslerina, mutta sekä CDU:n että Merkelin asema johtavana puolueena on kärsinyt Merkelin tavasta avata maan rajat esteettömälle siirtolaisuudelle, joka uhkaa tuhota koko Euroopan juutalaiskristillisen kulttuurin muuttaakseen sen sharialakiin perustuvaksi islamin kalifaatiksi. https://www.timesofisrael.com/germany-heads-to-polls-with-merkel-far-rightists-seen-coasting-to-wins/, http://www.jpost.com/Israel-News/What-does-todays-German-election-mean-for-Israel-505767,

02. LIBANONIN presidentti Michel Aoun huitaisi syrjään syytökset, että terrorijärjestöksi luettu Hizbúllah pitää koko Libanonia kahleissaan ja uhkaa sen turvallisuutta kootessaan Libanoniin ohjusarsenaalin, joka ylittää monen itsenäisen maan voimavarat, ja että varastoimalla niitä ja niiden laukaisualustoja asuntotaloihin hän saattaa koko maan Israelin vastatoimien kohteeksi.
Michel Aoun väittää, että "Hizbullah varmistaa Libanonin vastarinnan Israelin valtiota vastaan, eikä siten ole mitään aihetta Hizbullahin riisumiseksi aseista niin kauan, kuin Israel jättää kunnioittamatta YK:n julkilausumat ja kansainvälisen lain". Aoun väittää, "ettei Hizbullah käytä aseitaan Libanonin kansaa, vaan yksinomaan Israelia vastaan, joka miehittää osaa maastamme ja kieltäytyy toteuttamasta YK:n turvallisuusneuvoston päätöstä palestiinalaisten paluuoikeudesta kotimaahansa", kuten Hizbullahille myönteinen Le Figaro raportoi perjantaina julkaisemassaan haastattelussa, Figaro avusti Aounin valintaa Libanonin presidentiksi.
"Hibullahin tuella Aoun pystyi täyttämään voimatyhjiön, joka Libanonissa syntyi 2.5 vuotta aiemmin presidentti Michel Suleimanin erottua". Aoun selittää, että yhteisymmärrys Hizbullahin kanssa on sopimus eikä liittoutuma. Hän uskoo pelastaneensa Libanonin sisällissodalta. "Hizbullah on muuttanut poliittisen kantansa ja kunnioittaa Libanonin itsenäisyyttä, eikä enää haluaa muodostaa siitä islamilaista tasavaltaa". Libanonin 16 vuotta kestänyt sisällissota päättyi Teifin sopimukseen, jolla oli tarkoitus hajottaa kaikki libanonilaset ja ei-libanonilaiset aseelliset ryhmät, mutta Hizbullahin sallittiin pitää aseensa maan eteläosan puolustamiseksi, ja se sai jäseniään Libanonin hallitukseen oikeudella kiistää hallituksen tekemät sille epäedulliset päätökset.

Kysymykseen, olisiko Libanonin kristityt aseistettava voidakseen puolustautua väkivaltaa vastaan, joka murhaa kristittyjä Syyriassa, Aoun kiistää ehdottomasti: "Se ei ole mahdollista, me uskomme armeijan suojelevan meitä". Aoun on maroniitti kristitty. "Me
vahvistamme armeijaa suojaamaan maata ja myös kristittyjä".
Aoun myöntää, että "2006 tapahtunut rajanylitys ja hyökkäys Israelin partiota vastaan johti toiseen Libanonin sotaan, mutta se johtui Israelin ylireagoinnista rajatilanteeseen, joita tapahtuu päivittäin" viitaten IAF:n koneitten ylilentoihin Libanonissa.

AOUN ei näe mitään väärää Hizbullahin aseistamisessa, vaikka YK:n turvallisuusneuvoston päätös 1701 kieltää sen, ja YK:n nimittämä erityiskoordinaattori Sigrid Kaag varoitti Libanonia, ettei aseita saa olla valtion valvonnan ulkopuolisilla ryhmillä.
Vuoden 2006 Libanonin kakkossodan aikana Hizbullah ampui
4 000 rakettia Israelin siviilikohteisiin, Tänään arviot Hizbullahin ohjus-arsenaalista vaihtelevat 100 000 – 150 000 välillä, mikä määrä ylittää IDF:n mahdollisuudet puolustautua ilman suuria siviiliuhreja.
Aounin syytös Libanonin alueen miehittämisestä tarkoittaa pientä maapalaa, jonka Israel vapautti Syyrialta 1973 sodan aikana.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Lebanese-president-No-Hezbollah-disarmament-while-Israel-violates-international-law-505744

03. Raporttien mukaan Iran laukaisi tiistaina ohjuksen testatakseen keskimatkan ohjusta, jolla se yltää Israelin alueelle.
Presidentti Donald Trump tarttui raporttiin tuoreeltaan esittäen syytöksen, että koelaukaus kyseenalaistaa Iranin kanssa solmitun JCPOA:sopimuksen, joka kieltää ohjuskokeet.
Iran sanoi omassa lausunnossaan, että se koelaukaisi uuden keskimatkan kantaman ohjuksen.
Trump sanoi lausunnossaan: "iran koelaukaisi ballistisen ohjuksen, jonka kantomatka yltää Israelin alueelle. He työskentelevät yhdessä PohjoisKorean kanssa. Eipä ole häävi sopimus" hän sanoi tweet-sivullaan, jota hän käyttää ilmoituskanavanaan turvallisuus-henkilöiden kauhuksi, koska sitä ei pidetä turvallisena.
Presidentti Trump on vihjaillut useita kertoja harkitsevansa JCPOA-sopimuksen joko peruuttamista tai ainakin muuttamista. Israel pitää sopimusta vaarallisena, koska se antaa Iranille oikeuden vuoden 2025 jälkeen korvata aiemmat uraanin rikastuskoneet uudenaikaisilla centrifugeilla, jotka nopeuttavat prosessia tuntuvasti,
USA:n viranomaiset epäilevät Iranin ja PohjoisKorean ohjus-suunnittelijoiden työskentelevän yhdessä, vaikka näköhavaintoja asiantuntijoitten vaihdosta ei olekaan. Samaa voi olettaa tapahtuvan myös ydinasesuunnittelun alueella.
Presidentti Trump raportoi sopimuksen mukaan kongressille lokakuun 15 päivään mennessä, onko Iran noudattanut sopimusehtoja. Trump sanoi keskiviikkona tehneensä päätöksen, mutta hän ei julkaise sitä vielä. Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman sanoi, että koelaukaus vaarantaa koko maailman ja on selvä provokaatio Yhdysvalloille.
https://www.timesofisrael.com/iran-deal-not-much-of-an-agreement-after-missile-test-trump-says/

04. UUTISIA LYHYESTI
• PohjoisKorea järjesti USA:n vastaisen mielenosoituksen maitten välisen sananvaihdon kehittyessä henkilö-kohtaiseksi. PohjoisKorean ulkoministeri varoitti, että hyökkäys Yhdysvaltoja vastaan on väistämätön. Tämä sai puolestaan Trumpin toteamaan, ettei "PohjoisKorean pieni rakettimies ole kauan enää olemassa". USA lähetti pommikoneitaan kauimmaksi Pohjois ja EteläKorean väliselle raja-alueelle voimansa esittämiseksi.
https://www.timesofisrael.com/north-korea-stages-anti-us-
rally-as-war-of-words-escalates/
• Saeb Erekat lensi Washingtoniin uuden keuhkon saamista varten. Mielestäni uuden sydämen saaminen olisi paljon aiheellisempi. Hän antoi "jäähyväisviestin" Palestiinan kansalle PA:n kansallisen TV-kanavan kautta sanoen olevansa ylpeä roolistaan kansansa etujen ajajana. Hän toimi myös PLO:n hallituskomitean pääsihteerinä. https://www.timesofisrael.com/top-palestinian-official-saeb-erekat-in-washington-for-lung-transplant/
• Israel joutui keskeyttämään Tamirin kaasulautan käytön laitteistossa ilmenneen vian vuoksi. Virkailijat toivovat voivansa käynnistää toimitukset keskiviikkona. https://www.timesofisrael.com/officials-hope-natural-gas-supply-to-resume-by-wednesday/
• Kehitysvammaiset järjestivät äkillisen mielenosoituksen sulkien sunnuntaiaamuna pitkältä viikonlopulta töihinsä pyrkivien Tel Avivin valtatien Aiyalon aiheuttaen suuret ruuhkat. Pyörätuoleissaan istuvat vammaiset sulkivat valtatien ja vaativat suurempia korvauksia ja hoitoa. https://www.timesofisrael.com/disabled-protesters-shut-major-tel-aviv-highway/
• Israelissa marihuanan myyminen on sallittua lääkinnällisiin tarpeisiin, kuten viidessä USA:n osavaltiossa. Se on saanut liikemiehet varpailleen vientikaupan äkillisen nousun toivossa. 700 hakemusta on jo jätetty terveysministeriölle, joka sallii kannabiksen viljelemisen lääkkeeksi. https://www.timesofisrael.com/startups-seek-to-cash-in-on-cannabis-but-some-fear-israel-will-take-a-hit/
• Syyrian ulkoministeri Walid Muallem syytti Israelia terrori-jengien tukemisesta puheessaan YK:n yleisistunnossa. Hän myös vakuutti maansa vapauttavan Israelin puoleiset Golanin kukkulat, joita Israel valvoo ja liitti ne valtioonsa. https://www.timesofisrael.com/at-un-syrian-fm-accuses-israel-of-backing-terror-gangs/
• Lontoon Stratford aukiolla jotkut tuntemattomat ruiskuttivat happoa ihmisen silmille haavoittaen viittä ihmistä. Poliisi ei toistaiseksi pidä sitä terrori-iskuna. Yksi mies pidätettiin. Kahdeksan aikaan illalla useat miehet ruiskuttivat myrkyllistä (noxious) ainetta ihmisten päälle. Läheinen olympiastadion suljettiin kaiken varalta. Lontoossa on tehty 431 happohyökkäystä viime vuonna, niistä 398 Stratford aukiolla. https://www.timesofisrael.com/several-hurt-in-suspected-london-acid-attack/
• Sekä Turkki että Irak ovat varoittaneet kurdeja huomenna tapahtuvan neuvoa-antavan äänestyksen vuoksi, jolla pyritään osoittamaan maailmalle kurdien itsenäisyystoiveet. Israelin lippuja on nähty Kurdien omien lippujen ohella, mikä sai Irakin sanomaan: "Ei uutta Israelia Lähi-Itään". https://www.timesofisrael.com/turkey-warns-kurdish-leaders-on-vote-as-parliament-convenes/
• Saudi Arabiassa naiset saivat ensimmäistä kertaa mennä King Fahdi urheilustadiomille juhlimaan kuningaskunnan kansallispäivää, mutta heidät erotettiin miehistä omaan karsinaansa. https://www.timesofisrael.com/in-first-saudi-ariabian-women-allowed-into-sports-stadium/
• Puerto Rico sai tuntea Marian koko voiman, mutta uusi vaara on syntymässä. Kaupungin yläpuolella oleva pato on murtumassa jatkuvien sateitten johdosta. 70 000 ihmistä komennettiin poistumaan kodeistaan ja kaupungista. Marian surmaamia on Karibiassa 33, mutta kansallinen sääpalvelu San Huassa antoi varoituksen äkillisestä tulvimisesta Guajatacajoen varrella asuville ihmisille sanoen, että pato on hajoamassa kokonaan.
Juutalainen rabbi sanoo muinaisten kirjoitusten varoittaneen Irmasta sanoen, että juutalaisen uskomuksen mukaisten neljän elementin – maa, ilma, vesi ja tuli – heprealaisnimien alkukirjaimista muodostuu sana IRMA. https://www.timesofisrael.com/dam-fails-in-puerto-rico-70000-told-to-evacuate/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 16 -26; Tiberias 22 –ä34; Suolameri 24 -33; Eilat 22-34 C-astetta, huomenna asteen verran enemmän.

Alla olevassa linkissä kerrotaan, mitä kaikkea pahaa hurrikaanit Hardey, Irma ja Maria saivat aikaan Karibianmeren saaristossa sekä Texasin, Floridan ja muissa kaupungeissa saivat aikaan. Se on karua luettavaa, yksin Texasissa miljoona autoa tuhoutui eikä joukkoliikennettä ole Houstonissa, 134 500 asuntoa tuhoutui, eikä kukaan tiedä, miten monta liikerakennusta tuhoutui myös. Viemärivesien purkautuessa kaduille se sekaantuu tulvaveteen aiheuttaen kuvottavan hajun, mihin voi liittyä varioituneen kemiantehtaan myrkkypäästöjä. Missä ovat Houstonin sadat tuhannet asukkaat? Miten he tulevat toimeen? Entä Karibianmeren lähes paljaiksi huuhtoutuneet saaret, minne ihmiset ovat paenneet, ja miten paikoilleen jääneet ovat kokeneet myrskyn raivon? https://eventhorizonchronicle.blogspot.co.il/2017/09/vicious-ugly-face-of-hurricanes-harvey.html

No comments: