SUNNUNTAI 03.09.2017

SUNNUNTAI 03.09.2017
01. TURVALLISUUSJOUKOT poistivat väkivaltaisesti Amonan juutalais-yhteisön 40 perhettä helmikuussa tämä vuonna korkeimman oikeuden päätettyä, että läheisen arabikylän joittenkin asukkaitten esittämien dokumenttien mukaan yhteisö oli ainakin osittain rakennettu arabien omistamalle maalle. Hallitus lupasi rakentaa karkotetuille uudet asunnot välittömästi, mutta lupaus on edelleen toteuttamatta.
Hallitus lupaa hyväksyä 55 miljoonaa NIS rakennustöiden aloittamiseksi. Projektiin on käytetty tähän mennessä 60 miljoonaa NIS. Hallituksen odotetaan samalla hyväksyvän 5 miljoonan NIS lisäbudjetin Amonasta poistetun 40 perheen tilapäisten asuntojen järjestämisesi, kunnes pysyvät asunnot valmistuvat. He ovat asuneet tähän saakka Ofran koulutiloissa. Hallitus hyväksyi maaliskuussa suunnitelmat kokonaan uuden asuntoyhteisön rakentamiseksi Amonasta karkotetuille. Yhteisö on nimeltään Amichai. Se on tarkoitus rakentaa Shiloan lähelle Binjamin alueella Samariassa. Projekti ei ole kuitenkaan edennyt varojen puutteen vuoksi. Hallitus hyväksyi rahoituksen tänään.

Samanaikaisesti alustaien rakennustöiden kanssa ylin suunnittelu-neuvosto Juudeassa ja Samariassa työskentelee yleiskaavan ja rakennussuunnitelmien hyväksymiseksi Amichai-yhteisölle.
Läheisen Jalud-kylän asukkaat väittävät omistavansa osia maasta, jolle Amichai-yhteisö on tarkoitus rakentaa. He ovat esittäneet valituksensa korkeimmalle oikeudelle, mikä tulee aiheuttamaan viivytyksiä, sillä korkein oikeus ei itse tutki maanomistussuhteita – se tulisi suorittaa alueoikeuksissa – vaan luottaa esitettyjen dokumenttien oikeellisuuteen, jotka usein ovat puutteellisia omistusoikeuden periytyessä ottomaanihallituksen tai Jordanian miehityksen ajoilta, tai tarkoituksellisesti peukaloituja.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaisia alustavia rakennustöitä kuitenkin jatketaan, vaikka varojen hyväksyminen hallituksessa on vielä kesken, eikä tiedetä, mikä korkeimman oikeuden päätös tulee olemaan.
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-set-to-approve-NIS-55-million-budget-for-new-settlement-503996,
02. Japanin viranomaiset vahvistavat, että PohjoisKoreassa tapahtui sunnuntaina 6.3 R-asteen maanjäristys lähellä Punggye-ri ydinaseen testausaluetta. Japanin puolustusministeriön mukaan maanjäristyksen aiheutti ydinräjäytys, ja lähetti kolme sotilas-konetta testaamaan mahdollista säteilyä.

USA:n tutkijat vahvistavat BBC:n toimittajalle, että jos maanjäristys aiheutui ydinlatauksen räjäyttämisestä, se oli suurin PohjoisKorean suorittamista. "Tämä voisi olla suurin PohjoisKorean suorittamista atomitesteistä. Meidän tulisi todella olla suuresti huolestuneita" sanoi Dave Schmerler ydinaseen levittämistutkimusten James Martin keskuksesta.

ETELÄKOREAN asevoimien yleisesikuntapäällikkö totesi Seoulissa annetussa lausunnossaan maansa armeijan voimistaneen seurantaansa ja valmiuttaan sekä tutkien erimahdollisuuksia vastatoimista, joita se tulisi tekemään yhdessä USA:n kanssa. Lausunnon mukaan seismiset aallot havaittiin 12.34pm -12.36pm sunnuntaina Pungguye-ri alueella.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4847508/North-Korea-claims-developed-advanced-hydrogen-bomb.htm

03. KONDON DailyMali raportoi lauantaina PohjoisKorean kertoneen uuden kehittyneen ydinpommin rakentamisesta, jolla on suuri tuhoamisvoima. Internetissä esitetyissä kuvissa nähdään PohjoisKorean johtajan Kin Jong Un tarkastavan hydrogen-pommia, joka voidaan asentaa uuden mannertenvälisen ballistisen ohjuksen kärkeen.
Hydrogen-pommin voimakkuutta voidaan säätää, ja se voidaan räjäyttää korkeassa ilmatilassa. Toisin sanoen, se on ihanteellinen EMP:n (elektromagneettisen pulssin) aiheuttamiseksi Japanin tai USA:n yllä, mikä lamauttaisi niiden sähköiset toiminnot jopa vuosikymmenien ajaksi.
PohjoisKorea kehittelee kehittää läntistä maailmaa hämmästyttävällä nopeudella. PohjoisKorea ja Iran työskentelevät yhdessä sekä ydinaseen että ballististen ohjusten kehittämiseksi. Tämän johdosta Israel seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä, mutta vastatoimet ilman täyttä sotaa ovat vähissä. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4847508/North-Korea-claims-developed-advanced-hydrogen-bomb.html

04. Iran jatkaa Israelin saartamista voimistamalla taloustukeaan Israelin naapureissa toimiville terrorijärjestöille sekä toimittamalla niille pitkälle kehitettyjä aseitaan ja ohjuksiaan, kuten Times of Israel raportoi artikkelissaan.
Islamilaisen Valtion menettäessä yhä enemmän miehittämiään alueita Irakissa ja Syyriassa, IS:n pyssymiesten poistuessa tuki-kohdistaan niiden tilalle tukevat Iranin tukemat terroriyksiköt, joista vaarallisin on Hizbullah, jonka pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoo sen ohjuskaluston nousseen 150 000 ohjukseen, joista laser- tai GPS-ohjatut yltävät lähes kaikkialle Israeliin, uhaten Dimonan tutkimusreaktoreita. Tämä asettaa Israelin sotilas-suunnittelijat vaikean ongelman eteen: Iskeäkö ensin vai odottaako vihollisen ensimmäistä ohjussalvoa. Ensimmäisen iskun tehneellä on selvä etuasema, koska se voi lamauttaa vastustajansa sodanjohtokeskuksia, lentoasemia ja ohjuspattereita, sekä tiedon-välitystoimintoja, mikä aiheuttaisi kaaoksen maassa.

Akuutti tilanne on kehittymässä Libanonin ja Syyrian eteläosassa Israelin pohjoisrajan takana. USA:n ja Venäjän neuvotteleman tulitauko-sopimuksen Hizbullahin ja Iranin tai sen tukemien järjestöjen joukot voivat täyttää terrori-järjestöjen jättämät tyhjiöt.
Hizbullah on myös siirtänyt Iranille uskollisia joukkojaan Libanonin ja Syyrian eteläosiin käyttäen hyväkseen YK:n suojelun alla olevia ympäristö-tarkkailijoita, joille se on rakentanut tähystystorneja. IDF:n valitukset YK:lle eivät ole saaneet toivottua tulosta, sillä YK:n Libanoniin lähettämät UNIFIL rauhanturvaajat toimivat Hizbullahin ehdoilla. YK:n turvallisuusneuvosto jatkoi rauhanturvaajien mandaattia antaen niille sanalla oikeudet tehdä tarkastuksia ja ratsioita EteläLibanonin kyliin ilman Hizbullahin valvontaa.

ISRAEL on tiedottanut liittolaistensa kautta Iranille, ettei se tule sallimaan iranilaisia tai Iranin tukemia terrorijärjestöjen joukkoja pohjoisrajansa takana Libanonissa ja Syyriassa.
Iranin tuore puolustusministeri Amir Hatami sanoi lauantaina Iranin keskittyvän maansa ohjusohjelman kehittämiseen ja pitkälle kehitettyjen aseiden viemiseen liittolaisilleen niiden aseman voimistamiseksi. Iran rakentaa maanlaisia ohjustehtaita Libanonin eteläosiin, minkä Libanon kiistää.
Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman informoi asiasta YK:n pääsihteeri Antonio Guterresia hänen 3-päivän Israelin vierailunsa yhteydessä. Liberman ei suoraan uhannut iskeä rakenteille oleviin tehtaisiin Libanonissa, mutta totesi: Libanonin hallituksen ja sen eteläosissa asuvien kansalaisten tulee tiedostaa, että Israel toimii täysillä seuraavissa sodissa.
Artikkelin mukaan Iran ei ole vielä saanut maanalaisia tehtaitaan toimintakuntoon, sillä se haluaa käyttää samaa taktiikkaa kuin Venäjä saadessaan kansainväliset oikeudet Latakian satamalleen.
Iranin tärkeimpiä päämääriä on turvallisen maakäytävän luominen Teheranista Välimeren rannikolle Irakin ja Syyrian kautta. Iran on myös pyrkinyt nostamaan imagoaan rahoittamalla internetti-verkoston ja kaivosten rakentamista.

USA on pysytellyt kovin hiljaa näissä kuvioissa, mikä osoittanee Trumpin hallituksen ja ulkoministeriön vielä opettelevan ulko-politiikan läksyään voidakseen keskittyä maan sisäisten asioitten selvittelemiseen, mikä osoittaa hälyttävää hajanaisuutta. https://www.timesofisrael.com/iranians-at-the-gates/
http://www.debka.com/article/26209/Iran-Hizballah-noose-tightens-around-Israel-.

05. UUTISIA LYHYESTI
• Voidakseen estää IS:n pyssymiesten ja heidän perheittensä siirron Libanonin rajalta Irakin rajalle USA pommitti teitä, joita pitkin 17 bussin oli tarkoitus ajaa pohjoiseen. USA uhkaa pommittaa myös busseja, jos ne yrittävät kiertää esteet toista reittiä myöten. Ne kuitenkin aloittivat matkansa uhasta huolimatta. Aktivistit syyttävät Yhdysvaltoja mahdollisista siviilien kuolemasta ruuan ja lääkintähoidon puutteeseen matkallaan erämaassa. https://www.timesofisrael.com/evacuating-is-convoy-said-to-move-ahead-despite-us-airstrike-threat/
• Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tutkii mahdollisuuksia ostaa S-400 ohjustorjunta järjestelmän Venäjältä, mikä herättää ristiriitaisia tunteita läntisissä maissa, sillä Turkki on NATO:n jäsen ja sellaisena pidetty yhtenä sen voimakkaimmista armeijoista. Venäjän ja Turkin välit ovat olleet perinteisesti ristiriitaiset, mutta Erdoganin haaveitten romahdettua EU-jäsenyydestä hän on kääntänyt yksinvaltaiset pyrkimyksensä islamilaisen tasavallan luomiseksi, missä luodaan uusia suhteita toiselta pohjalta. https://www.timesofisrael.com/turkey-eyes-deal-for-russian-air-defense-system-irking-west/
• Saudi Arabian virkailijat raportoivat, että tämän vuoden hajj-pyhiinvaellukseen osallistuu 2.34 miljoonaa muslimia, heistä 1.75 miljoonaa 168 maasta, kertoo SPA uutistoimisto. Näihin aikoihin muslimit ovat ehtineet vaelluksensa kohokohtaan Arafat vuorella, jossa musliminen profeetta Mohammed piti viimeisen saarnansa. Pyhiinvaeltajien hartauteen on ilmestynyt entistä selvemmin taloudellisen hyödyn siivilöiminen miljoonilta hartailta vaeltajilta. Mattokauppiaan seuraavat tarjouksineen jopa pyhimpiinkin paikkoihin, kuten artikkelissa todetaan. "Pyhiinvaeltajat tuhlaavat tänä vuonna 20 -25 miljardia rialia (5.5 -6.7 miljardia USD) sanoi Mekkan kauppakamasin johtaja Maher Jamal, mikä tarkoittaa 70 %:n kasvua viime vuodesta. Ennen öljymarkkinoiden löytämistä hajj-toiminta muodosti Saudi Arabian tärkeimmän tulolähteen. Saudit pyrkivät kuumeisesti löytämään muita tulolähteitä öljynhinnan heilahdellessa laidasta laitaan sekoittaen samalla valtion budjetit, mikä ei ole tervettä taloudenhoitoa. http://www.jpost.com/Middle-East/Saudi-Arabia-funds-families-of-Palestinian-martyrs-to-make-Hajj-pilgrimage-503873 https://www.timesofisrael.com/they-come-for-the-hajj-but-leave-with-carpets-as-saudis-chase-tourism-dollars/, http://www.jpost.com/Middle-East/Saudi-Arabia-funds-families-of-Palestinian-martyrs-to-make-Hajj-pilgrimage-503873,
• Pääministeri Benyamin Netanyahun neuvonantajan ja ns. sukellusvenetapauksessa pääsyytetyn Miki Ganorin siirtyessä valtion todistajaksi poliisi suoritti kuuden uuden epäillyn pidättämisen tehden ratsioita heidän toimistoihinsa ja koteihinsa. Saksalainen laivanrakennusyhtiö ThyssenKrupp rakensi Israelin tilaamat sukellusveneet ja on mukana uusien veneitten rakentamiseksi. Kauppoihin, jotka solmittiin Saksan valtion suosiollisella avustuksella, liittyy kuitenkin epäselvyyksiä, joita poliisi on tutkinut ja jatkaa edelleen voidakseen jättää tulokset syyttäjälle. Netanayahu ei itse ole epäiltyjen tai syytettyjen joukossa, mitä vasemmistopoliitikot ja muut Bibin syrjäyttämistä etsivät ovat odottaneet. Hänen lakimiehensä David Shimron on ollut useasti poliisin erikoisryhmä Lahavin hiostettavana.
Pääministeri vaimo Sara Netanyahu voi saada syytteen 10 päivän sisällä, kertoo JP etusivun artikkelissaan. https://www.timesofisrael.com/ex-netanyahu-aide-top-officers-said-arrested-in-submarine-probe/
http://www.jpost.com/Israel-News/Channel-2-Sara-Netanyahu-to-be-indicted-within-10-days-504039, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/234927,
• Hebronin juutalaisyhteisö sai itsenäisen kuntayhteisön oikeudet, eikä se tarvitse enää toimia Hebronin muslimi-kaupungin kautta esim. asioidessaan siviilihallinnon kanssa.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 21-33; Tiberias 26 -42; Suolameri 29 -41; Eilat 27 -42
+C-astetta. Huomenna samat lukemat.
Massiivinen hurrikaani Irma uhkaa New Yorkia muistuttaen
11.09. 2001 myrskyä, joka oudosti muutti suuntaansa. http://mashable.com/2017/08/31/hurricane-irma-intensifying-looms-in-atlantic/#vJRWfa7LVaqm








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019