PERJANTAI 08.09.2017

PERJANTAI 09.08.2017
01. INTERNETYHTEYS ulkomaailmaan on toistaiseksi poikki – ollut eilisestä lähtien – enkä sen vuoksi pysty antamaan lähdetietoja tai linkkejä normaaliin tapaan. Kirjoitan JP:n paperikopion mukaan toivoen, että voisin julkaista sen jossain välissä. Yhteys palautui osittain lauantain aikana.

02. EUROOPAN tilanne on ollut kaaoksessa siitä lähtien, kun EU-maiden toisenlaisiin olosuhteisiin laadittujen lakien ja normien vuoksi hallitsematon ja ilmeisesti ulkomaisten avustusten turvin alkanut ja edelleen jatkuva invaasio on hukuttanut jäsenmaiden paikallishallinnon kestokykyjensä äärirajoille. Kestokyky vaihtelee tietenkin kunkin maan vaurauden ja järjestelykyvyn mukaan.

Saamieni tietojen mukaan, joita en pysty vahvistamaan tieto-lähteiden pysyessä internetin vaikeuksien vuoksi edelleen saavuttamattomissa, Euroopan maissa on vahvistumassa kolme toimintasuunnitelmaa, joista yksi valitaan toteuttamiskelpoiseksi. Osa tiedoista tulee epätavallisista lähteistä, mikä tulee huomioida.

Ensimmäisen suunnitelman mukaan tilanne todetaan sellaisena kuin se nyt on ja jatkunee, mutta tarvittavia tilanteen huomioivia lakeja ja sääntöjä muuttaen ja uusia lisäten pyritään sopeutumaan olosuhteisiin sellaisina kuin ne tulevat. Tämä tarkoittanee raja-valvonnan palauttamista jäsenmaiden välille sekä Unionin ulkoisille rajoille, kuten myös rekisteröintitoiminnan tehostamista, mitä myös turvallisuustilanteen valvonta edellyttää. Saksan, Ranskan, Italian ja Espanjan ja EU:n sekä Nigerin ja Chadin edustajien Pariisissa laatima sopimus Eurooppaan haluavien siirtolaisten järjestelmällisen siirrosta hallitusti ja laillisesti kansainvälisen valvonnan alaisena lienee ensiaskeleita tähän suuntaan. Siirtolaisuutta ei estetä, mutta tehdään turvalliseksi.

Toisen suunnitelman mukaan EU-maat – tai keskeiset maat Unionista – toteavat tilanteen kehittyneen hallitsemattomaksi ja ilmoittavat julkisesti luopuvansa juutalaiskristilliseen kulttuurin demokratian toteuttamisesta, koska se on ajautunut umpikujaan. Arabi- ja muslimimaat eivät ole koskaan hyväksyneet demokratiaa sellaisena, kuin länsimaat ovat sitä heille tarjonneet. Niiden perinteen mukaan yksi kansalainen nousee toisten johtajaksi tehden koko kansaa koskevat päätökset kantaen myös vastuun niistä, mikä muistuttaa NL:n maissa toteutettua kommunistista järjestelmää. Ne katsovat vaaleilla valitun hallituksen merkitsevän valtaan nousseen enemmistön valtaa vähemmistön yli, missä hallitsevan eliitin vallan jatkuvuus turvataan ns. turvallisilla ehdokaspaikoilla äänimäärästä riippumatta. Tämä antaa edulliset olosuhteet korruptiolle ja läheisten suosimiselle, ne sanovat.

Tämän suunnitelman mukaan EU nostaa kädet pystyyn ilmoittaen julkisesti luovuttavansa valtansa toista kulttuuritaustaa edustavalle hallintomallille. Eräs italialainen poliitikko ilmaisi jo vuosia sitten juutalaiskristillisen kulttuurin vararikosta ehdottaen hallinnon antamista uusille yrittäjille. Hän ei huomioinut sitä, ettei hänen edustamansa kulttuuri ollut osoittautunut virheelliseksi, vaan että sitä harjoittavat johtajat ja poliitikot olivat menettäneet moraalisen ja eettisen selkärankansa.
Tässä toteutuisi Ilmestys-kirjan ilmoitus 10 kuninkaasta (sarvesta), jotka yksimielisesti antavat valtansa ja voimansa pedolle osallistuen sen taisteluun juutalaiskristillistä kulttuuria vastaan. (Ilm17:12 -14)

Kolmannessa toimintamallissa EU päättää aloittaa taistelun ulkoa tulevaa uhkaa vastaan, mikä edellyttäisi jonkinasteisten sotatila-lakien hyväksymistä ja kansan liikekannallepanoa. Se edellyttäisi EU:n parlamentin hyväksyntää ja tarvittavan vallan luovuttamista hallitukselle ja sen alaisille laitoksille ja instituutioille, ennen kaikkea EU:n armeijalle ja siviilipuolustukselle. Se voisi tarkoittaa myös EU:n hajoamista etenkin periferiassa sijaitsevien maiden kohdalla, joista monet kokevat syrjintää EU:n keskusjohdon taholta ja halutessa itsenäisyytensä palauttamista. Se okisi sotaa, kutsuttakoon sitä kulttuurien väkiseksi tai uskonsodaksi.

03. PUOLUSTUSMINISTERI Avigdor Liberman totesi vastatessaan Syyrian esittämiin syytöksiin Israelin tekemistä hyökkäyksistä sen sotilaallisia keskuksia vastaan Radio FM100 haastattelussa tähän tapaan: "Israel tekee kaikkensa estääkseen shia-muslimien käytävän Teheranista Irakin ja Syyrian kautta Välimerelle ja Israelin maan pohjoisrajan tuntumaan".
Liberman antoi kommenttinsa torstaina muutamia tunteja sen jälkeen, kun Syyria ilmoitti tuomitsevansa Israelin tekemän hyökkäyksen armeijan sotilaallista keskusta vastaan.
Israelin puolustusministeriön julkistaman lausunnon mukaan keskuksessa valmistettiin ja varastoitiin kemiallisia aseita sekä pitkälle kehitettyjä ohjuksia, kuten tehdyissä analyyseissä ilmeni. Israel ei etsi sotilaallista seikkailua Syyrian kanssa" Liberman totesi. "Mutta me pyrimme päättäväisesti estämään vihollista haavoittamasta tai edes luomasta edellytyksiä vahingoittaa Israelin kansalaisten turvallisuutta. Siksi me teemme kaikkemme estääksemme shia-käytävän toteuttamiseksi Teheranista Damaskokseen".
Syyrian virallinen uutistoimisto syytti Israelia armeijan keskus-komennon tiedonantoon viitaten, että IAF ampui useita ohjuksia Syyrian ilmatilassa 2.42 am Al-Talai tutkimuskeskuksen itään Masyafista Hamassa surmaten 2 armeijan sotilasta ja vahingoittaen instituutiota. Syyrian armeija varoitti vakavista seurauksista tämän hyökkäävän toiminnan johdosta alueen turvallisuudelle ja tasapainolle, sekä esittäen suoran syytöksen Israelin tuesta Islamin Valtiolle.
Israelin sotilastiedustelun johtaja kenraalimajuri Hertzi Halevi sanoi torstai-iltana, että Israelille esitetyt syytökset antoi Iranin osittain rahoittaman ja tukeman armeijan organisaatio. "Uhkaus on vakava, mutta ei existentiaalinen", hän arvioi. Hän puhui Israelin kuudennen presidentin Chaim Herzogin muisto-tilaisuudessa. Herzog palveli kahdesti myös IDF:n tiedustelun johtajana. Halevi totesi Israelin vihollisten tiedostavan IDF:n päättäväisyyden sekä tarkan tiedustelun ja iskukyvyn kokonaisuuden.
IDF:n tiedustelun entinen johtaja ja Tel Avivin kansallisen turvallisuus-tutkimuksen keskuksesta totesi, ettei isku ollut rutiiniluonteinen, sillä Al-Talain keskuksessa valmistettiin myrkkykärjin varustettuja ohjuksia, jotka oli tarkoitus kuljettaa Hizbullahille Libanoniin. Hän kehotti tarkkailemaan Syyrian potentiaalisia vastaiskuja. IAF:n entinen komentaja kenraalimajuri Amir Eshel sanoi, että IAF iski viiden vuoden sisällä 100 kertaa asekolonnia ja muita kohteita vastaan Syyriassa. JP 08.09.
Israel pyrkii etenemään Syyrian alueilla hyvin varovaisesti, sillä Venäjä on asentanut S-300 ja S-400 ilmatorjunta ohjuspattereita Syyriassa olevien tukiasemiensa, lentokenttien sekä sataman turvaksi. Israel on pyrkinyt koordinoimaan lentotoimintansa Venäjän kanssa yhteenottojen välttämiseksi.

04. UUTISIA LYHYESTI
• Floridan juutalaiset valmistautuvat hurrikaani Irman potentiaaliseen suoraan hyökkäykseen Floridaan, mikä päivän uutisten mukaan on vahvistumassa. Pahinta siinä tilanteessa on sähkötoimitusten keskeytyminen ja koko alueen menettäessä valonsa ja kaikkien sähköllä toimivien laitteiden pysähtyminen, mikä vaikuttaa ihmisten mielen-tasapainoon. Juutalaisyhteisöt ovat huomioineet tämän ja valmistelevat tukipartioiden lähettämistä alueille, joiden asukkaat ovat kaukana rannikosta asuen päättäneet pysytellä kodeissaan. Asukkaita on matkustanut naapuri-valtioihin kuten Atlanta, ja tässä toiminnassa juutalaisten avustusjärjestöt kuten Young Israel, jotka ovat järjestäneet vastaanottokeskuksia ja majoitustiloja evakuoiduille. Irman voimakkuus on nyt kategoria 5, ja sen vanavedessä kulkevan myrskyn vahvuus on toistaiseksi kategoria 3.
• USA:n presidentti Donald Trump ei osannut tai halunnut sanoa mitään varmaa, onko Lähi-Idän rauhansopimus edes mahdollinen, vaikka välillä lipsuukin positiiviseksi. Trump piti yhteisen lehdistötilaisuuden Kuwaitin emiirin kanssa torstaina. Hän kutsui Israelin ja PA/PLO:n välistä ongelmaa maailman monimutkaisimmaksi ja vaikeaksi, mutta vakuutti tekevänsä laillensa sen ratkaisemiseksi.
• Jerusalemin kaupungin johtajat sanovat nyt pahoittelevansa, että olivat äänestämästä rabbi Shlomo Amirin pääkaupungin rabbiksi. Rabbi Amir on antanut toinen toistaan ristiriitaisimpia ja oudompia lausuntoja, joita hänen ei voitaisi olettaa julkistavan.
• Korkein oikeus ei anna lupaa uuteen oikeuskäsittelyyn murhan vuoksi elinkautiseen tuomitulle miehelle, vaikka hän sanoo tunnustaneensa ollessaan huumattu.
• Tiedonvälitysministeri Aioub Kara sanoo vakavasti, että hän tulee lopulta lopettamaan Al-Jazeeran toimiston Israelissa. Hän sanoo, että jos sen väki haluaa aukaista suunsa, tehkööt sen hammaslääkärissä.
• Jerusalemin Nof Zion lähiö tulee laajentumaan pääasiassa arabien asuttaman alueen suuntaan. Lähiössä on nyt 91 juutalaisten omistamaa asuntoa, mutta suunnitelmissa on 176 asuntoyksikön rakentaminen. Lähiö rajoittuu etelässä Jebel Mykaber arabilähiöön. Israel käy jatkuvaa sotaa arabeja vastaan omistusoikeuksista, mutta juutalaisten hidas laajentuminen koko muinaisen pääkaupunkinsa

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 20 -33; Tiberias 28 -42; Suolameri 28 -40; Eilat 26 -40 +C-astetta. Huomenna on ehkä vähän lauhtuvaa.


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019