Friday, September 01, 2017

PERJANTAI 01.09.2017

PERJANTAI 01.09.2017
01. SE ON sitten syksy, vaikkei kesä ole edes alkanutkaan, sanoi entinen auringonpalvoja. Se tarkoittaa sitä, että koulut alkavat tänään Israelissa ja myös sitä, että tarvitsin lisäpeitettä aamuyöstä. Jotkut ennustelijat varoittavat, että tämän kuukauden aikana tulee tapahtumaan suuria muutoksia maailmassa. Saapa nähdä, miten käy. Joillakin ikävuosi ainakin vaihtuu, mutta se tuskin on maailmaa järisyttävä tapahtuma.

02. Noin 2 272 000 opiskelijaa aloittavat aherruksensa lukuvuonna 5777 -5778. Opetusministeriö lupaa lisätä opintomahdollisuuksia etenkin syrjäisillä alueilla pohjoisessa ja Negevissä, joissa vain 7 % opiskelee enimmillään viidessä matematiikan yksikössä. Ministeriö lupaa kaksinkertaistaa tämän 14 %:in viiden vuoden sisällä. Englantia opiskelee 17 %, mitä on tarkoitus nostaa 65 %:in viiden vuoden kuluessa.
Toinen päämäärä on pienentää luokkien kokoa, etenkin alimmalla tasolla. Vaikeutena on kuitenkin koulun johtajien ja apujohtajien puute luokkien määrän kasvaessa.
Tänään aloittavat ehkä pitkänkin opintoputkensa 163 000 lasta, edellisvuonna 161 000. Toisen opintovuotensa aloittavia on noin 123 000, edellisvuonna 121 000.
Koulujen alkaminen on perinteisesti antanut myös poliitikoille mahdollisuuden esittäytyä julkisuudessa, eikä tämä ole poikkeus. Presidentti Reuven Rivlin pyrkii ahtamaan ylipursuneen ahterinsa elämänsä ensimmäistä koulupäiväänsä aloittavien pulpettiin Nofei Haselah koulussa Maale Adumimissa pormestari Benny Kasrielin todistamana. Rivlin osallistuu ensimmäisen asteen ensimmäiselle opintotunnille.
Pääministeri osallistuu opetusministeri Naftali Bennettin kanssa Harish-koulun avajaisseremonioihin Haifassa. http://www.jpost.com/Israel-News/First-day-of-class-for-Israeli-students-Room-to-improve-503969

03. Rabiininen oikeus (sanhedrin) teki päätöksen, jonka mukaan israelilainen messiaaninen pari ei voi saada juutalaista hää-seremoniaa. Oikeus tutki ennen päätöstään hääparin taustoja ja asian tultua käsitellyksi erityispaneelissa ja saatuaan asiantuntijan mielipiteen kristinuskon ja lähetyskultin toiminnoista sekä kuulusteltuaan hääparia, tuli lopputulokseen, että tunnustaessaan Jeesuksen Jumalaksi ja otettuaan kasteen Isän, Pojan ja Pyhän hengen nimeen, he olivat luopuneet juutalaisuudestaan ja kääntyneet toiseen uskontoon.
Kysymyksen monimuotoisuuden vuoksi Tel Avivin rabbiininen oikeus halusi ennen päätöstään sekä kuulla rabbiinisen oikeuden varapresidentin ja kahden kokeneen rabbiinin oikeuden tuomarin mielipiteet, joiden näkemykset perustuivat kristinuskon ja lähetystoiminnan asiantuntijaan, että kuulustella hääparia.
Pari tunnusti uskovansa Jeesukseen Messiaana sekä olevansa kastettu "Pyhän Kolminaisuuden Nimeen". He myös sanoivat tehtäväänsä kuuluvan Evankeliumin levittämisen toivoen koko juutalaisen kansan tunnustavan Jeesuksen Messiaakseen.

Tuomarit viittasivat korkeimman oikeuden päätökseen vuodelta 1992, jossa oikeus päätti, ettei juutalainen USA:ssa asuva paris-kunta ole oikeutettu saamaan Israelin kansalaisuutta paluu-oikeuslain perusteella, koska kristinusko ei kuulu juutalaisuuteen.
Messiaaniset juutalaiset puolestaan viittaavat Jesajan kirjan sanoihin: "Paaduta tämän kansan sydän, kovenna sen korvat, sokaisen se silmät, ettei se näkisi silmillään eikä kuulisi korvillaan, ei ymmärtäisi sydämellään, eikä kääntyisi ja tulisi parannetuksi".
(Jes.6:10; Rm11:7 -8)
Rabbiininien oikeus sanoi lopuksi, että voidakseen tulla hyväksytyksi pariskunnan tulee luopua kristinuskostaan ja lupautua noudattamaan Maimonideen 13 uskon periaatetta. https://www.timesofisrael.com/messianic-israeli-couple-cannot-marry-in-jewish-ceremony-rabbinical-court-rules/,JP 31.08.2017.

04. UUTISIA LYHYESTI
• Israel vaatii, että UNIFIL poistaa majuri Yahya Husseinin etu-vartioasemasta, koska hän on Hizbullahin yhdysupseeri. Israel valittaa, että YK:n rauhanturvaosaston Etelä-Libanonissa sijaitsevassa komentokeskuksessa työskentelevä majuri Hussein on Hizbullahin agentti ja
hänet tulee poistaa välittömästi keskuksesta. Israelin näkemyksen mukaan Hizbullah sijoitti Husseinin UNIFIL:n komentokeskukseen lisätäkseen vaikutustaan Libanonin armeijan sisällä. Raportissa todetaan, että Hussein on ensimmäinen korkea Libanonin armeijan upseeri, joka toimii Hizbullahin hyväksi. YK:n turvallisuusneuvosto päätti keskiviikkona jatkaa UNIFIL:n mandaattia rauhanturvaajana Libanonissa. YKTN lisäsi samalla UNIFIL:n oikeutta tehdä tarkastusmatkoja EteläLibanonin kyliin, joihin se on tähän saakka tarvinnut Hizbullahin suostumuksen ja valvonnan. Israel on toistuvasti vuosien kuluessa valittanut, ettei UNIFIL ole pystynyt suorittamaan tehtäväänsä estää Hizbullahia aseistautumasta vastoin YKTN:n kieltoa, koska siltä on puuttunut tarkastusoikeus.
https://www.timesofisrael.com/israel-says-lebanese-officer-on-israel-border-a-hezbollah-plant-report/,
• Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah kehotti Libanonia sieppaamaan Dov-vuoren Israelilta. Televisioidussa puheessaan, jonka hän tavallisesti antaa salaisessa bunkkerissaan EteläLibanonissa, hän tunnusti tehneensä harvinaisen poikkeuksen turvallisuuteensa tekemällä salaisen vierailun presidentti Bashar Assadin luokse Damaskoksessa. Hänen puheensa pääpaino oli kuitenkin kehotus "aloittaa suunnitelmat ja toteuttaa itsenäiset päätökset Shebaa-farmin ja Kfarshouba-kukkulan vapauttamiseksi", kuten hän vaati puheessaan, jonka englanninkielinen versio julkaistiin Nahametnews web-sivulla. Shebaa-farmi – tunnettu nimellä Dobvuori – on pieni maapalanen, jonka Israel valtasi Syyrialta 1967 sodassa, mutta jota Libanon vaatii omakseen, vaikka se on 1950-luvulta lähtien kuulunut Syyrialle.
https://www.timesofisrael.com/hezbollah-chief-urges-recapture-of-mt-dov-from-israel/
• IAEA sanoo lausunnossaan, että vaikka USA:n presidentti Trump syyttää Irania JCPOA-sopimuksen hengen vaan ei sopimus-rikkomisesta, Iran kuitenkin pääosin noudattaa sopimuksen sille antamia rajoitteita. IAEA hylkäsi samalla Iranin armeijan vakuutukset, ettei Iran tule koskaan sallimaan ulkomaiden tarkastuksia sen sotilasasemissaan. IAEA katsoo, että sen tarkastajilla tukee olla ja on vapaa oikeus tehdä tarkastuksia haluamissaan johteissa valitsemanaan aikana. Lisätäkseen USA:n painostusta Iranille USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley tapasi IAEA:n johtajan Amanon viime viikolla tehdäkseen selväksi USA:n näkemyksen, että Iranin sotilaskohteet ovat osa IAEA:n tarkastusmandaattia.
Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanslian virkailija välitti presidentin kieltävän kannan IAEA:n tarkastuksista. Iranin hallituksen tiedottaja Mohammad Bagher Nobakht torjui tarkastusvaatimukset kuvitelmina.
Amano kieltäytyi suoraan vastaamasta journalistien kysymyksiin todeten, ettei hänen instituuttinsa reagoi uutisraportteihin. Hän kuitenkin selvitti AP:n toimittajalle, ettei IAEA tee erotusta siviili- ja sotilaskohteen välillä pyrkiessään varmistamaan, että Iran noudattaa sitoumuksiaan. IAEA on kuitenkin joutunut taipumaan pakon edessä ja antaa Iranin suorittaa maastotutkimuksia ja ottaa maanäytteitä IAEA:n haluamista kohteista. https://www.timesofisrael.com/un-atomic-energy-agency-iran-complying-with-nuclear-deal/
• USA:n armeijan korkea upseeri kenraaliluutnantti Stephen Townsend sanoo joittenkin tiedustelutietojen vahvistavan olettamuksia, että IS:n johtaja Abu Bakr al-Bagdadi voi sittenkin olla elossa, eikä saanut surmaansa Venäjän ohjusiskussa, kuten aiemmin on raportoitu. Useassa yhteydessä hänen uskottiin haavoittuneen pahoin tai jopa kuolleen, mutta hän ilmestyi aina uudelleen julkisuuteen. https://www.timesofisrael.com/us-commander-is-leader-al-baghdadi-probably-still-alive/
• Rotterdamin juutalaisyhteisö jätti poliisille syytteen protestoijia vastaan, jotka 22.07. mielenosoitusten aikana huusivat iskulauseita, joissa vaadittiin juutalaisten tappamista, koska he surmasivat Jeesuksen. Mielenosoitukseen osallistuivat BDS liike ja Al Aqsa säätiö,
joka salaisen palvelun mukaan on Hamasin etujärjestö. Protestoijat viittasivat Khaybarin massamurhaan, jossa Mohammed seuraajineen surmasivat kaikki antautuneet juutalaiset miehet alistaen naiset ja lapset orjikseen. https://www.timesofisrael.com/protesters-chant-about-killing-jews-at-netherlands-rally/
• Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, joka valmistelee Ottoman-imperiumin kaltaisen islamin sulttaanikunnan perustamista Lähi-Itään, kritisoi perjantaina joitakin hänen henkivartijoitansa vastaan nostettuja syytteitä protestoijien pahoinpitelemisestä toukokuun Valkoisen Talon vierailun yhteydessä. Tilanteesta otetussa videofilmissä on mukana 19 ihmistä - niiden joukossa Erdoganin henkivartijoita – kurdien järjestämässä mielen-osoituksessa Erdoganin ja Trumpin tapaamisen jälkeen. USA:n virkailijat lisäsivät listaan useita nimiä seurattuaan henkivartijoitten törkeää kurdien pahoinpitelemistä ja potkimista. Erdogan kyseli, miksi USA salli kurdi-mielen-osoittajien päästä 50 m:n päähän hänestä.
https://www.timesofisrael.com/erdogan-blasts-scandalous-us-indictment-of-turkish-bodyguards/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -28; Tiberias 24 -36; Suolameri 26 -36, Eilat 25 -37 +C-astetta. Huomiset lämpötilat lähellä tämän päiväisiä.
Onko tässä Euroopan loppu sellaisena kuin me sen tunnemme, kyselee Infowars artikkelissaan. 4 EU-maata, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja ja EU, lähettivät edustajansa Pariisiin sopimaan yhteysestä projektista, jolla Afrikan maat voivat lähettää uutta kotimaata/elintasoa havittelevat Eurooppaan turvallisesti EU:n suojeluksessa. Ne varmaan sopivat myös kunkin EU-maan kiintiöistä, mikä sitoo niitä ilman vastaväitteitä YK:n hyväksymän NWO:n ja Agenda 2030 toteuttamiseksi. Siinä tuhotaan juutalaiskristillinen kulttuuri ja kansanperinteet hukuttamalla ne piittaamattomien massojen alle. https://www.infowars.com/this-is-it-the-total-destruction-of-europe-has-just-been-decided-upon/

No comments: