Wednesday, September 13, 2017

KESKIVIIKKO 13.09.2017

KESKIVIIKKO 13.09.2017
01. Juhlat on juhlittu ja siirrytty odottamaan seuraavaa vuoden vaihtumista, joiden määrä on Hänen käsissään, joka omistaa kaikkien sielut. Kiitos näistä vuosikymmenistä Paimenelle, joka virvoittaa sydämemme ja ohjaa meidät oikealle polulle Nimensä tähden. (Ps23)

02. Israelin korkein oikeus käsitteli tiistain istunnossaan hallituksen vuonna 2015 hyväksymää ohjelmaa, jolla haredim-nuoret asevelvolliset rekrytoidaan suorittamaan asepalveluaan. Korkein oikeus oli odottanut kärsivällisesti hallituksen muuttavan tätä ohjelmaansa, mutta koska näin ei ollut tapahtunut, oikeus katsoi ajan tulleen puuttua asiaan.

Oikeus katsoi hallituksen laatiman ohjelman diskriminoivan muuta väestöä ja antoi sille vuoden aikaa laatia uusi ohjelma ja laki ennen hätäsäännösten voimaan tuloa, joka vaatii kaikkien ase-velvollisten rekrytoimista ilman poikkeusta haredim-kansalle.
Puolentoista vuoden kuluessa hallitus ei ollut kutsunut kuulemista Haredim-kansan asevelvollisuudesta, vaan oli vesittänyt voimaan tulleen lain siten, että se huomioi Haredim-kansan vaatimukset. Tämä ei tyydyttänyt korkeinta oikeutta eikä suurta osaa kansasta, jotka protestoivat oikeudelle hallituksen diskriminoimisesta.
Viimeisen kuulemisen v. 2016 jälkeen oikeus oli vaatinut hallitusta antamaan selityksen, millä tavoin lakia ei voida sen mielestä pitää diskriminoimana.
Valtio puolestaan odotti oikeuden määritelmää voidakseen välttää aktivistien hyökkäyksiä juridiselta pohjalta, mikä voisi räjähtää silmille ja lopettaa hallituspuolueitten yhteistyön.
Ei-uskonnolliset kansalaiset eivät hyväksy Haredim-kansalle myönnettyä erivapautta asevelvollisuudesta. Vastakohta suurenee vuosien kuluessa, koska Haredim-kansa lisääntyy muuta kansaa nopeammin.
Korkein oikeus päätti asiasta äänin 8 –1, uuden presidentti Miriam Naorin äänestäessä ensimmäistä kertaa. Ei-äänen antoi Noam Sohlberg.
Yair Lapid (Yesh Atid) esitti 2013 hallituspuolueena, ilman Haredim-puoluetta, vuonna 2014 hyväksytyn laina, joka vaatii kaikkien 18-vuotiaiten asevelvollisten suorittamaan palveluksensa. Hallitus vesitti kuitenkin Lapidin lain esittämällä uuden lain 2015. Tämä antoi korkeimmalle oikeudelle virikkeen puuttua asiaan. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Court-orders-govt-to-pass-new-law-or-draft-all-haredim-504901

03. ISRAELIN NGO-järjestö ihmisoikeus tarkkailu (Human Rights Watch) julkisti keskiviikkoaamuna raportin, jossa se muistuttaa, että domestic-laki oikeuttaa maan pankkilaitokset kieltäytymään rahoittamasta "setlementti-toimintaa".
Tämä vasemmistolainen järjestö on vuosikaudet julistanut, että Israelin hallituksen toiminta 1967 sotaa edeltävien aselepolinjojen itäpuolella, mukaan lukien Golanin ylänkö ja Jerusalemin itäosat, on laitonta ja se tulee lopettaa.
Israel HRW järjestön raportti keskittyy kuitenkin selvästi Juudean ja Samarian ns. C-alueille, joilla Israel vastaa täysin niiden siviilihallinnosta ja turvallisuudesta. Israel ei kuitenkaan ole ulottanut omia lakejaan C-alueille, vaan siellä noudatetaan Turkin ottomaanihallituksen jä Jordanian miehitysvallan lakeja, mikä aíheuttaa toistuvia epäselvyyksiä ja ristiriitoja etenkin juutalais-väestön keskuudessa.
HRW:n raportissa todetaan mm. "Israelin pankit avustavat olevien "setlementtien" pysymistä hengissä avustaen niitä laajentamaan rakennettua aluettaan ja anastamaan PA:n arabien maata, sekä kiihdyttäen territorioitten liittämistä Israeliin. Kaikki tämä toiminta on vakavaa ihmisoikeuksien ja kansainvälisen lain rikkomisena".

Israelin hallitukset, sekä vasemmisto- että oikeistoenemmistöiset, ovat antaneet tilanteen jatkuvan puuttumatta siihen vakavalla kädellä osoittaakseen Israelin täydet oikeudet ns. kiistanalaisiin maihin Juudeassa ja Samariassa
, jotka Israel vapautti vieraan maan miehityksestä puolustussodassa, jonka päämääränä oli Israelin valtion tuhoaminen ja juutalaisten massamurha tai karkottaminen sinne, mistä he olivat tulleetkin.
Israelin pankit reagoivat tammikuussa Ditch Research keskuksen Danwatch raporttiin tähän tapaan: "Diskriminointia estävä laki, estää pankkeja, jotka tarjoavat palveluksia, diskriminoimasta pankkipalvelujensa toimittamisessa rodun, uskonnon, uskonnollisen ryhmän, kansallisuuden, alkuperämaan, sukupuolen, seksuaalisen poikkeavuuden, mielipiteen, eriävän mieltymyksen, henkilökohtaisen vanhemmuuden perusteella. Se myös edellyttää asiaan kuulimattomien esteiden poistamista pankkipalvelujen tarjoamiseksi". JPOST 13.09.2017

04. Pääministeri Benyamin Netanyahun vieraillessa Buenos Airesissa, Argentiinassa, tiistaina hänelle ojennettiin tuhansia Toisen Maailmansodan aikaisia dokumentteja. Netanyahu totesi saatuaan dokumentit: "Uusi aamunkoitto sarastaa Israelin ja Latinalaisen Amerikan välisissä suhteissa".
Argentiinan presidentin Mauricio Macrin luovuttamat Digitalisoidut dokumentit sisältävät lähes 140 000 salaista mappia ja valokuvia vuosilta 1939 – 1950. Niihin sisältyy kirjeitä, sähkeitä ja raportteja, jotka saatettiin digitalimuotoon Argentiinan ja USA:n holokaust-museon toimesta Washingtonissa.

Presidentti Macri totesi, että he halusivat luovuttaa digitalisoidun dokumenttiaineiston Israelille varmistaakseen, että ne tullaan huolella tutkimaan. "Tämä on tärkeää maillekin" hän sanoi.
Dokumenttien uskotaan paljastavan, mitä apua natsirikolliset saivat Argentiinasta paettuaan Saksasta hävityn sodan jälkeen. Argentiina pysytteli neutraalina sodan aikana, mutta sen jälkeen se tarjosi turvallisen pakoreitin sotarikollisille.
Dokumenteissa on yhteystietoja Argentiinan ja useiden sotaan liittyneiden maitten kanssa, sekä Argentiinan lähetystön raportteja Saksasta Argentiinaan. Myös natsien laatima musta lista juutalaisista liittyy dokumentteihin. https://www.timesofisrael.com/argentina-hands-israel-thousands-of-wwii-files-to-probe-aid-to-nazis/

05. UUTISIA KYHYESTI
• SYYTTÄJÄT vaativat maksimirangaistusta vieraapelko solun ainoalle eloon jääneelle jäsenelle, jotka rotuvihan vuoksi surmasivat turkkilaisia siirtolaisia Saksassa. Ainoa solun elossa oleva jäsen on neonatsi, nainen.
https://www.timesofisrael.com/life-term-sought-for-
suspect-in-germany-neo-nazi-murders/
• Israel pyrkii kaikin voimin estämään PA:ta saamaan täyden jäsenyyden UNWTO turismijärjestössä. Muutamat Israelin ystävät YK:ssa – joita ei todellakaan ole monta – ovat pyrkineet käyttämään vaikutusvaltaansa, jotta PA/PLO vetäisi jäsenanomuksensa pois. USA:n edustaja viittaa tosiasiaan, ettei PA ole valtio eikä oikeutettu jäsenyyteen. Yritykset PA/PLO:n jäsenyyden estämiseksi lienevät kuitenkin toivottomia, sillä YK:n turismijärjestö katsoo PA:n alueen muodostavan yhden nopeasti kasvavista kohteista, vaikka puukotukset ja väkivalta kukoistavatkin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/235452
• USA;n presidentti Trump ja Israelin pääministeri Netanyahu tavannevat toisensa pikaisesti YK:n yleiskokouksen aikana. Molemmat kansansa johtajat puhuvat YK:ssa. Trump tavannee myös PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin, jonka uskotaan taas kerran esittävän perättömiä valheitaan koko maailman silmien edessä, eikä kukaan uskalla puuttua niihin, koska hän on YK:n suosikkielätti. https://www.timesofisrael.com/trump-and-netanyahu-to-meet-on-sidelines-of-un-confab-us-confirms/
• Lähi-Idän kummallisuuksien joukkoon mahtuu omituisuus, ettei Turkki pidä Hamasia terrorijärjestöä. Turkissa itsenäisyyttä havitteleva kurdijärjestö PKK sen sijaan on Turkin presidentti Erdoganin mielestä terrorijärjestö, minkä myös Netanyahu myöntää. Hän kuitenkin kannattaa kurdien itsenäisyyttä Syyriassa ja Irakissa. Kurdit pitävät vaalit 25. syyskuuta, päivän sen jälkeen, kun Saksa äänestää tulevasta johtajastaan 24.09.2017. Saksalaiset ovat aina ihannoineet vahvoja johtajia, ja Angelika Merkel on ollut sitä.
Hänen siirtolaispolitiikkaa suosiva kantansa hämmentää saksalaisia, ja etenkin maan 200 000 juutalaista ovat sormi suussa, ketä tulisi äänestää. https://www.timesofisrael.com/rebuffing-former-top-general-netanyahu-says-kurdish-pkk-a-terror-group/
• Israelin vastauksena Iranin, Syyrian ja Hizbullahin suunnitelmiin varmistaa alueita Syyriassa ja Libanonissa aivan Israelin pohjoisrajan tuntumaan IDF aloitti tiistaina 12.09. toisen vaiheen viikkoa aiemmin alkaneille sota-harjoituksille, joissa harjoitellaan Libanonin eteläosan miehittämistä aina Awalijoelle saakka. Libanonilaiset lähteet kertoivat maanantaina kahden IAF:n koneen hävittäjäpommittajan F15 ylilennosta Sidonin kaupungin yllä. Lähteiden mukaan Syyriasta ammuttiin kaksi S-200 torjuntaohjusta, mutta ne eivät osuneet kohteisiinsa. Tietoa ei ole vahvistettu muista lähteistä, mutta S-200 ohjuksen ampumisesta otettuja kuvia on levitetty laajalle. Syyrialaiset lähteet kertovat iranilaisten sotilaitten määrän suuresti nousseen viimeisten päivien aikana. Iranilaisten kerrotaan linnoittautuvan venäläisten joukkojen valvomien kohteiden ulkopuolelle, mutta tosiasia on, että Iran rakentaa tukikohtia Syyrian ja Hizbullahin kanssa pohjoisrajan takana. Tarkkailijoiden mukaan on suuri vaara, että Israel iskee Iranin ja Syyrian kohteisiin, mutta voi vahingossa osua venäläisiin tukikohtiin surmaten sotilaita. Venäjä on ilmaissut reagoivansa hyvin vakavasti sellaiseen mahdollisuuteen. http://www.debka.com/article/26223/Iran-buildup-in-S-Syria---riposte-for-IDF-drill
LÄMPÄTÌLAT TÄNÄÄN
Jerusalem 20 -33: Tiberias 24 -41; Suolameri 27 -40; Eilat 27 -42 +C-astetta, huomenna pari astetta vähemmän.


No comments: