KESKIVIIKKO 06.09.2017

KESKIVIIKKO 06.09.2017
01. HURRIKAANI Irma on voimistunut ja laajentunut Atlantilla pyyhkien kulkiessaan Caribianmeren saaria aiheuttaen välittömän vaaran pienille pohjoisen Leewards saarille mukaan lukien Antigua ja Barbuda, kuten myös brittien ja USA:n Neitsytsaaret ja Puerto Rico. Edellinen suuri myrsky iski Floridaan 2005, jolloin Wilma myrsky möyhensi osavaltiota 195 km/h tuulilla surmaten 5 ihmistä.
Floridan kuvernööri Rick Scott julisti valtioon hätätilan antaakseen paikallis-hallinnolle tarpeeksi aikaa ja resursseja sekä joustoa valmistautumaan lähestyvän myrskyn varalle. Presidentti vahvisti kuvernööri Scottin julistaman hätätilan kuten FEMA (Federal Emergency Management Agency) raportoi ennen myrskyä.
Scott varoitti, että vaikka myrskyn reittiä ei tarkoin tiedetä, tuulten voima tulee olemaan äärimmäinen ja elämää uhkaava, ja että sen vaikutus tunnetaan sisämaassa rannikon ohella. Hän kehotti Floridan kansalaisia noudattamaan evakuointimääräyksiä.
"Myrskyllä on potentiaali tuhota valtiomme, ja se tulee ottaa vakavasti" Scott sanoi valtion hätäoperaatioiden keskuksessa valtion pääkaupungissa Tallahasseessa. "Me voimme rakentaa kotinne uudelleen, mutta emme palauttaa elämäänne".

Florida Key alueilla, 42 alhaalla sijaitsevat saaret, joihin kuuluu Key West, hallituksen virkailijat sanoivat, että vierailijoiden tulee poistua keskiviikkona ja asukkaitten torstaina, "eikä tämä ole leikkiä", kuten Monroe maan tiedottaja Cammy Clark totesi.
Asukkaat ovat pyrkineet hankkimaan ruoka- ja muita tarpeita sekä vettä tyhjentäen markettien hyllyt odotellessaan Irman saapumista viiden kategorian voimalla ja laajuudella. Autoilijat ovat täydentäneet kulkuneuvojensa bensatankit sekä suojanneet talojensa ikkunoita ja ovia vanerilevyillä toivoen talonsa pysyvän pystyssä hirmumyrskyn kourissa. Saariketju Florida Key on yhdistetty mantereelle yhden valtatien kautta, eivätkä saarille jääneet voi luottaa pelastusoperaatioihin hätätilanteessa, virkailijat varoittavat. Kanaaleissa olevat suuret alukset sidotaan mangroven juuriin, pienemmät alukset kuljetetaan varastoihin olettaen, että ne edes siellä säästyvät myrskyn raivolta.
https://www.timesofisrael.com/anxious-florida-prepares-for-evacuations-as-hurricane-irma-nears/, https://apnews.com/d56a7d7c285d465b9c0aa1f77704484d/Florida-on-edge;-evacuations-coming-as-Hurricane-Irma-nears,

02. ISRAEL on aina ollut ensimmäisten joukossa tarjoten ja kuljettaen apuaan ja avustustyöntekijöitä luonnonkatastrofien tai ihmisten aiheuttamien onnettomuuksien uhreille, eikä hurrikaani Harvey ole poikkeus säännöstä.
Vapaaehtoisten muodostaman ZAKAn lähettämät 8 vapaaehtoista lennätettiin Texasiin avustamaan puhdistusten suorittamisessa, synagogien korjaamisessa, sekä tarjoten ruokaa ja inhimillistä avustusta. Zakan etsintä- ja pelastuspartiot liikkuvat Houstonin kaupungissa FEMA:lta saamansa informaation pohjalta, joka valvoo selviytymisoperaatiota. Voidakseen koordinoida toimintansa paikallisen juutalaisyhteisön kanssa he ottivat myös yhteyttä Ortodoksiseen Unioniin, joka koordinoi vapaaehtoisten toimia Houstonin juutalaisyhteisöissä.

15 tuntia kestäneen lentomatkan jälkeen Zakan vapaaehtoiset aloittivat välittömästi toimintansa työskennellen Yhdistyneen Ortodoksi-synagogan puhdistamiseksi ja avustaen ja toimittaen kosher-ruokaa uhreille. Maanantaina he työskentelivät yhdessä pastori Keenan kanssa Gulf Meadows kirkosta. ZAKA:n puheenjohtaja Yehuda Meshi-Zahav totesi: "Oli erittäin merkittävää pastori Keenanille, että vapaaehtosiryhmä Pyhältä Maalta on tullut tarjoamaan apuaan".

HARVEY:n kuolonuhrien lukumäärä on noussut ja on nyt 65, mutta monet tyhjilleen jätetyt asunnot ovat vielä tarkastamatta tulvassa menehtyneitten löytämiseksi, mikä voi nostaa lukumäärää.
YK hyväksyi ZAKA:n kansainväliseksi inhimillisten vapaaehtois-työntekijöitten järjestöksi. Se on tunnustettu asiantuntijaksi etsintä-, pelastus- ja elvytystoimenpiteissä luonnollisten tuhojen ja terrorihyökkäysten jälkeen kaikkialla maailmassa. https://www.timesofisrael.com/zaka-team-helping-with-hurricane-clean-up-in-houston/
03. ISRAELIN lähetystö Washington DC:ssä välitti useita tonneja avustuksia Harvey hirmumyrskyn uhreille Texasissa. Israelin lähetystö USA:ssa tarjosi avustavaa kättään liittoutuen IsraAid ja Amerikan Israelin muuttoyhtiön kanssa avustusten saamiseksi joustavasti perille Houstonin onnettomuuden uhreille. Hurrikaani Harvey tuhosi laajoja alueita Texasissa Houstonin kaupungista ja sen ulkopuolelta naapurivaltioon Lousianiin asti.

Liittäen voimansa ja kapasiteettinsa Israelin avustusjärjestön ja USAIsrael 495 muuttoyhtiön kanssa Israelin lähetystön virkailijat osallistuivat henkilökohtaisesti avustuspakettien paketoimiseen ja tarvikkeiden lastaamiseen rekkoihin niiden kuljettamiseksi suoraan Houstoniin. Rekkojen saavuttua määräpaikkaansa tavarat annetaan sinne lähetettyjen Israelin avustustyöntekijöitten käsiin, jotka jakavat niitä eniten tarvitseville. Israelin lähetystö DC:ssä sanoo toimivansa kiinteässä yhteistyössä Israelin paikallisen konsulaatin kanssa.
IsraAid vapaaehtoiset matkustivat paikalle viime viikolla tuoden mukanaan tuhonhallinnan asiantuntijoita, henkisen hyvinvoinnin experttejä sekä insinöörejä. Hurrikaanin surmaamien ihmisten lukumäärän noustua useisiin kymmeniin ja tuhottua tuhansia asuntorakennuksia lähetystö otti yhteyttä IsraAid:iin tiedustellen, miten he voisivat auttaa. Bar Dov IsraAidistä sanoo, että saatuaan listan tarvikkeista – etenkin elvytys- ja puhdistustarvikkeista tuhotuilla alueilla - he järjestivät avustusten laajan kuljetuksen painoltaan useita tonneja.
Bar Dov tähdentää, ettei tärkeintä ollut materiaalinen apu, vaan päämääränä oli osoittaa, että "Israel seisoo rinnallanne".
https://www.timesofisrael.com/israeli-embassy-in-dc-ships-several-tons-of-aid-to-harvey-victims-in-texas/

04. UUTISIA LYHYESTI
• Muutamat Floridan asukkaat eivät halua antaa valtaa pelolle, joka kuitenkin nakertaa jokaisen aivolohkossa aavistellen, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan. Ehkä vuosisadan pahimmaksi hurrikaaniksi uskottu IRMA rantautunee USA:n mantereelle loppuviikosta. Se hioo lopullista voimaansa kokeilemalla sitä pienillä saarilla ja saariketjuilla. Se on lisännyt 4 kategorian voimaansa viiteen, joittenkin ennustusten mukaan jopa kuuteen, jos merkit pitävät paikkansa, mikä olisi korkein koskaan mitattu USA:ssa.
IRMA:lla on kolme potentiaalista suuntaa: Kääntyä Meksikonlahdelle jatkaakseen Harveyn aloittamaa tuhoa; iskeä suoraan Floridaan, mitä pidetään todennäköisimpänä, tai kääntyä pohjoiseen tuhoten kulkiessaan USA:n itärannikkoa aina New Yorkiin saakka ja sen taakse.
Valmisteluja myrskyn varalta tehdään monella tasolla sekä yksityisten että valtion ja eri järjestöjen toimesta. Ihmisten pelastamisen kannalta tärkein on hyvin suunniteltu ja toteutettu evakuointi, joka tulisi suorittaa ajoissa. https://www.timesofisrael.com/bubbe-lives-in-the-path-of-hurricane-irma-now-what/
• Israel antoi kehotuksen kansalaisilleen Floridassa pakata kamppeensa ja joko muuttaa heti pois alueilta tai ainakin noudattaa viranomaisten evakuointimääräyksiä. Dominikaanisessa tasavallassa asuvia kehotetaan poistumaan rannikoilta. https://www.timesofisrael.com/israelis-advised-to-pack-up-as-hurricane-irma-threatens-caribbean/
• Taiteilijat ja musiikin sepittäjät ovat mukautumassa olevaan tai kuviteltuun todellisuuteen maustamalla teoksiaan ennen aikakauttamme sekoittamattomina pidetyillä materiaaleilla ottaen palasia sekä Israelista että arabimaailmasta. Tuloksia voidaan arvioida ensimmäistä kertaa Jerusalemin konsertti- ja taidetapahtumassa, jossa pyritään kuvittelemaan toisen-laista rauhallista Lähi-Itää. Tapahtuman nimenä on KULNA, joka toteutetaan suunnitelmien mukaan torstaina Jerusalemissa. Kulna merkitsee "kaikki yhdessä" arabiaksi. (hepreaksi kulanu)
https://www.timesofisrael.com/jerusalem-concert-and-art-show-imagines-a-different-kind-of-middle-east/
• Israelissa on suurella mielenkiinnolla tai pelonsekaisella tyrmistyksellä seurattu kuukaudesta toiseen jatkuvaa
korruptio- ja lahjontaskandaalin tutkimusten kehittymistä, jossa korrektisuus- tai muista syistä johtuen pääministeri Netanyahu on jätetty epäiltyjen ulkopuolelle, mutta mitä pitemmälle poliisitutkimukset edistyvät, sitä tiukemmaksi hirttosilmukka näyttää muuttuvan hänen kaulallaan. Sivullisen on tietenkin mahdotonta antaa puoltavaa tai kieltävää lausuntoa Netanyahun osuudesta sukellusvene-kauppaa koskevasta oman voiton pyynnistä. Se, mikä sivullista eniten häiritsee, on se, onko tämä maailman valoksi ja moraaliseksi johtotähdeksi määritelty maa todella niin korruptoitunut korkeimmalla tasolla, kuten media halukkaasti kuvaa, vai onko kysymys henkilökohtaisesta ajojahdista, kuten pääministeri sanoo. Netanyahulla on vihollisia korkeimmallakin tasolla, jotka mielihyvin näkisivät hänen valtansa romahtavan. Hän on kuitenkin ohjannut maan kehittymistä ja varastumista onnistuneesti maailman talouden polkiessa paikoillaan tai kokevan jatkuvia takaiskuja yleisen epävarmuuden ja kolmannen maailman-
sodan uhkan varjossa. http://www.jpost.com/Israel-News/Analysis-Milchan-bribery-probe-makes-Netanyahu-indictment-more-likely-504351
• Presidentti Donald Trump on joutunut havaitsemaan, ettei kaikki olekaan aivan niin helposti peruutettavissa, kuten hän vaalipuheissaan vakuutti. Iranin kanssa solmittu kansainvälinen Iranin ydinteollisuussuunnitelmaa rajoittava JCPOA sopimus on yksi tärkeimmistä ja myös Israelia suuresti kiinnostava kysymys. Trump ei ole pystynyt löytämään avainta, jolla sen asettama lukko avataan, ja siksi hän haluaa työntää vastuun sopimuksen kohtalosta maansa kongressille. USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley sanoi puheessaan, että presidentti Trumpilla on kaikki tarvittava todistusaineisto käsissään, jos hän haluaa kiistää Iranin noudattavan sopimuksen sille antamia velvoitteita. USA:;n kongressin käsittelemä laki, jonka esittivät senaattori Ben Cardin D-Mar ja senaattori Bob Corker R-Ten, asettaa hajallaan olevat palaset yhdeksi kokonaisuudeksi, sanoi Haley todeten, että kysymystä on harkittava uudelleen.
http://www.jpost.com/International/As-deadline-looms-Trump-may-punt-fate-of-Iran-deal-to-Congress-504306
• Israelin ja EU:n väliset suhteet ovat heikommat kuin pitkiin aikoihin, eikä ole selvää, miten niitä tulisi kehittää "molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla", kuten diplomatian kielellä todettaisiin. Israelin kauppa EU-maiden välillä on vaikeasti korvattavissa, mutta suurimmat erimielisyydet ovat diplomatian alueilla, ja siellä Israelin ja PA/PLO:n väliset suhteet, joita kuvataan "mahdottomiksi selvittää", kuten myös Kushner epäili. Ironista tässä on se, että monet EU-maat ovat kahdenkeskisissä neuvotteluissa todenneet kannattavansa Israelin kantaa, mutta tunnustavat samalla olevansa sidottuja Brysselissä vallitsevaan arabimyönteisyyteen ja Israel vastaisuuteen. Kuin osoittaakseen mielipiteensä selkeyden, EU rahoittaa ja rakennuttaa laittomia "setlementtejä" beduiineille ja arabille Israelin täydessä valvonnassa oleville C-alueille, ja vaatii Israelin korvaavan aiheuttamansa menetykset Israelin purettua laittomat rakenteet Juudeassa ja Samariassa.
EU haluaa Israelin tekevän itsemurhan suostumalla rauhan-sopimukseen, jolla Israelille vihamielinen arabimaa perus-tettaisiin 1967 sotaa edeltäville aselepolinjoille pää-kaupunkinaan Jerusalemin itäosat, sekä sallimaan arabi-pakolaisille paluuoikeuden alueille, joista heidän esi-isänsä lähtivät taisteluja pakoon.
http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/When-will-a-formal-EU-Israel-dialogue-take-place-504336, https://www.timesofisrael.com/more-israelis-like-the-eu-than-dislike-it-poll-finds/,

• Stevequaylen julkaisemien artikkelien mukaan USA:n kansalliskaarti käyttää hyväkseen IRMAA riisuakseen kansalaiset aseista ja ammuksista, kuten tapahtui Neitsyt-saarilla. Toiseksi byrokraatit katsovat oikeudekseen pakottaa ihmiset alistumaan alastontarkastuksiin, scannata, ampua, vakoilla, taserin käyttämiseen pidättämisen yhteydessä sekä pidättää ihmisiä halunsa mukaan.
Kolmanneksi huomioidaan Pedon-2017 merkin asentamisen ihmisiin alkaneen toden teolla. Se aloitetaan
huomaamattomasti ottaen kohteiksi suurten yritysten työntekijät, joille se luvataan asentaa ilmaiseksi yhtiön järjestämillä ohjelmallisilla illallisilla muine etuisuuksineen. Artikkelin alussa todetaan: "Mitä te todistatte ja koette, on lopun alkua, mikä kaikki tulee tapahtumaan, ja aloittamaan yhden ajanjakson päättymisen. Artikkeli on kirjoitettu ilmoituksen tapaan viestinä Jumalalta, kaiken luodun Isältä ja Hänen Pojaltaan Yahshualta. Artikkeliin liittyy 15 minuutin video, jossa sanoma myös esitetään.
http://dailycaller.com/2017/09/05/virgin-islands-allows-national-guard-to-seize-guns-ammo-ahead-of-hurricane-irma/; https://www.rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/what_country_is_this_forced_blood_draws_cavity_searches_and_colonoscopies?utm_source=The+Rutherford+Institute&utm_campaign=1cdbde390f-EMAIL_CAMPAIGN_2017_09_05&utm_medium=email&utm_term=0_d7ffde3304-1cdbde390f-42104341,
https://z3news.com/w/mark-beast-2017-begun/
SÄÄATILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -29; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -32;
Eilat 24 -39 +C-astetta, huomenna ei muutoksia.





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021