Sunday, June 04, 2017

SUNNUNTAI 04.06.2017

SUNNUNTAI 04.06.2017
01. MAAILMA on tulossa entistä vaarallisemmaksi paikaksi asua, mutta onko meillä muita mahdollisuuksia?
Lontoon suositulla London Bridge alueella ja läheisellä markkina- paikalla terroristit surmasivat ainakin 6 – ehkä 7 – viatonta siviiliä ja haavoittivat ainakin 20 muuta sunnuntain vastaisena yönä.
Poliisi ampui kolme terroristia kuoliaaksi, joista kahdella oli vaarattomat pommivyöt yllään. Lontoon Sillalla terroristit ajoivat henkilöautollaan yleisö-joukkoon lähettäen heidät suin päin pakoon, ja romutettuaan autonsa siitä hyppäsi ulos kolme terroristia, jotka alkoivat huitoa puukoillaan kaikkia eteensä joutuneita siviilejä. Haavoittuneiden joukossa oli poliisiupseeri, joka sai pahoja mutta ei hengen-vaarallisia iskuja päähänsä, kasvoihinsa ja jalkaansa.
Tämä muistuttaa toukokuussa sattunutta terrori-iskua samalla sillalla, jossa 6 ihmistä sai surmansa.
Poliisi tutkii mahdollisuutta, että osa terroristeista on edelleen vapaalla jalalla etsien tilaisuutta iskeä uudelleen. http://www.timesofisrael.com/police-confirm-6-victims-3-suspects-killed-in-london-terror-attacks/,
http://www.timesofisrael.com/london-attackers-wore-fake-suicide-vests-police/,
http://www.timesofisrael.com/london-police-declare-hit-and-run-stabbing-terrorism/,
Silminnäkijät kertoivat kolmen terroristien huutaneen astuessaan ulos autostaan: "Tämä on Allahin hyväksi" ennen kuin aloittivat summittaisen puukotuksensa. Pääministeri Thereza May sanoi varovaisesti, että se oli potentiaalinen terrori-isku. Poliisin tiedotteen mukaan isku oli terroritapahtuma (terrorist incident). Sunnuntain vastaisena yönä sattunut isku on osa Englantia kohdanneesta islamilaisesta terrorihyökkäysten sarjasta, joista kaksi viimeistä kahden kuukauden kuluessa.
Itsemurhapommittaja surmasi Manchesterissä toukokuussa 2017 22 nuorta ihmistä – joukossa pieniä lapsia – haavoittaen 116. Teon suorittaja Salman Abedi kuului Islamin Valtion seuraajiin.
22.03.2017 viisi ihmistä sai surmansa ja yli 55 haavoittui
Westminster sillalla Lontoossa. Poliisi ampu hyökkäyspaikalla i Kahlid Mahmoodon kuoliaaksi, jota kutsuttiin "yksinäiseksi sudeksi".
05.12.2015 schitzopheriaa sairastava mies puukotti kahta ihmistä Lontoon Leytenstone maanalaisen asemalla kaksi päivää sen jälkeen, kun Englanti teki ensimmäisen ilmaiskunsa jihadisteja vastaan Syyriassa. 30-vuotias Muhadin Mire Somaliasta tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. http://www.timesofisrael.com/london-ramming-stabbings-could-be-latest-in-string-of-islamist-terror-attacks/

02. MANILASSA Filippiineillä aseistetut miehet hyökkäsivät lomanviettoalueen kasinoon sytyttäen sen tuleen, joko vahingossa tai tarkoituksella. Poliisi ei osaa sanoa, oliko kyse terrorismista. Aikaisin perjantaina tehdyssä Iskussa kuoli ainakin 36 ihmistä, osa heistä myrkyllisistä savukaasuista. Hyökkääjät pimensivät TV-ruudut kivääreillään, kaatoivat bensiiniä pöydille sytyttäen ne tuleen. Surmansa saaneilla ei ollut luodinreikiä, mikä osoittaa heidän kuolleen tukehtumalla savukaasuihin huoneisiinsa. Poliisin mukaan sillä ei ollut yhteyksiä taisteluun ISIS-joukkoja vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/230464http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/230450,

03. Filippiinien armeija jatkaa armotonta taisteluaan maahan tunkeutuneita ISIS ja niiden kanssa liittoutuneita joukkoja vastaan.

Filippiinienm ilmavoimat hyökkäsivät ISIS tukiasemia vastaan Marawissa maan eteläosissa pommittaen alueita, joissa niiden arvioitiin piileskelevän. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/230441

www.atimes.com kertoo Steve Quaylen artikkelissa Filippiinien armeijan käymästä taistelusta ISIS-seuraajia vastaan Marawissa. Taisteluissa IS-seuraajan Filippona Maute ryhmän taistelijoita vastaan on saanut surmansa sekä malesialaisia että indonesian kansalaisia. Seitsemättä päivää kestäneissä taisteluissa 61 militanttia, 20 hallituksen sotilasta ja 17 siviiliä raportoidaan saaneen surmansa. Filippiinien sovittelija kenraali Jose Calida ilmoitti virallisesti, ettei kysymys ole enää kapinaliikkeestä, vaan
se on muotoutunut ulkomaisten terroristien maahan tunkeutumiseksi, jotka seuraavat ISIS:n taisteluhuutoa.
Singaporen isäministeriö ilmoitti, että Singaporen kansalainen Ali Abdul Rahiman on asunut Mindanaossa ja että hän on osallistunut terroriin liittyviin hyökkäysiin alueella 1990-luvulta lähtien. Hänen osuuttaan Marawin taisteluihin tutkitaan. Filippiinit ovat aikaisemminkin joutuneet terrorihyökkäysten kohteeksi. Indonesialainan. Al-Qaidan kanssa liittoutunut terroriryhmä Jemaah Islamiah perusti sotilaallisen koulutuskeskuksen Filippiinien eteläosaan 1994. Siitä lähtien filippiiniläisten tiedetään kouluttaneen militantteja Malesiaan, Singaporeen, Thaimaahan ja muihin Aasian kaakkoisosan maihin sekä arabimaihin. IS:n verkoston pelätään levittäytyneen laajemmalle kuin tiedetään. Filippiinien Maute-ryhmän perustivat Omar ja Abdullah Maute, veljekset, jotka olivat oleskelleet Lähi-Idässä palaten sitten kotimaahansa. Tämä ääri-islamistinen ryhmä johtaa Marawin piiritystä. Se osallistui aiemmin rikollisiin toimiin, mutta saatuaan islamistisen tartunnan Lähi-Idästä liittoutui IS:n seuraajiin. Ainakin kolmen muun filippiiniläisen ryhmän tiedetään liittyneen IS:än. http://www.atimes.com/article/islamic-state-jihad-explodes-southeast-asia/,
Filippiinien presidenttiä Rodrico Dutertea syytetään kovista otteista taistellessaan huumeiden salakuljettajia ja rikollisuutta vastaan, mutta kuten edellä osoitetaan, kysymys on elämästä ja kuolemasta, jossa huumeiden salakuljetus on osa varainhankintaa. Duterte suunnittelee matkaa Israeliin välineitten hankkimiseksi taisteluissaan jihadisteja vastaan, joita myös Israel käy.

04. PA:n opetusministeri Sabri Saidam sanoo tukevansa oppikirjoissa esitettyjää Israelin vastaisia solvauksia ja häväistyksiä, sillä "niiden tarkoituksena on turvata palestiinalainen kertomus". "Israel pitää kiinni omista kartoistaan ja sankareistaan, ja palestiinalaiset tekevät samoin omistaan". Hän sanoo holokaustiin viitaten, että Israelin tulee opettaa kouluissaan "nakbasta", katastrofista, jonka he kärsivät Israelin itsemäsityessä. Hän väittää Israelin vaatiman uudistuksen päämääränä olevan valmistaa palestiinalaisia opiskelijoita työmarkkinoille.
Sabri Saidam valvoo uuden opetusohjelman valmistumista PA:n
kouluja varten. Se julkistetaan kesäkuun 3. päivänä.
Hän sanoo toivovansa, että koulutus ja harjoitukset valmistavat opiskelijoita entistä paremmin työmarkkinoiden vaatimuksiin.

Äskettäin "Timesille" myöntämässään haastattelussa Saidam puolustaa Israelin tuomitsemia PA:n opetusohjelmia, joissa kiihotetaan opiskelijoita Israelin vastaisuuteen ja konflikteihin. Hän sanoo, että kartta, joissa Israelia ei esiintynyt, joissa Israelin olemassaoloa ei tunnusteta ja joissa terroristeja kutsutaan marttyyreiksi, on saanut alkunsa konfliktin vanavedessä.
"Kun konflikti lopulta lopetetaan, kaikki tuo loppuu" hän väittää. Hän lupaa aloittaa holokaustin opettamisen palestiinalaisille, kun Israel aloittaa nakban opettamisen omissa kouluissaan.

Saidamin valvoman uudistuksen tärkein elementti koskee ylioppilas tutkintoa (tawjihi). Uudessa järjestelmässä opiskelijat voivat uusia jopa neljä tutkintoa, jos he epäonnistuvat tai haluavat korottaa arvosanojaan brittien A-tason mukaisesti.
Opettajat pitävät salkkua (portfolio) kustakin opiskelijasta, jossa heidän suorituksensa mitataan, innovaatíon, aloitteellisuuden, ajanhallinnan, esitystaidon, johtavuuden ja paineen alla tapahtuvan työskentelyn alueilla.
Saidam uskoo näillä uudistuksilla opiskelijoitten voivan päästä toteuttamaan piileviä lahjojaan, joita perinteinen opetus-menetelmä ei pysty tuomaan esiin. (steve-jobs, viitaten henkilöihin, jotka menestyivät elämässä vaikka epäonnistuivat kouluopinnoissaan, kuten Bill Gates ja Steve Jobs).
Vuonna 2016 nuorten palestiinalaisten (15 -29) työttömyys oli
39 %. Ilman korkeampia opintosuorituksia omaavat palestiinalaiset menestyivät paremmin työmarkkinoilla kuin sellaisen oppiarvon hankkineet.

SAIDAM ei tunnusta, että Israelin Knessetissä hyväksymät kartat ja määritelmät ovat hyväksi palestiinalaisille. "Haluan esittää karttoja, jotka palestiinalaiset voivat hyväksyä. Israelin esittämässä versiossa sen maa-alue ulottuu Niilinvirrasta Eufratvirtaan, mutta lopullista rajaa ei tiedetä, se muuttuu".
Saidam selittää, että myös Israel nimittää katujaan ja puustojaan tunnettujen henkilöitten ja tapahtumien mukaan, ja PA tekee samoin. Hän ei suostu näkemään eroa useita siviilejä murhanneen terroristin ja aidon ihmisystävän välillä. Hän ei myöskään halua tunnustaa historiallisia ja uskonnollisia faktoja suhteessa kuvitelmiin, joissa nykyisyys ja historian faktat sekoittuvat harhanäkyihin ja toiveisiin.

UNRWA, jonka ylläpitämissä kouluissa opiskelee palestiinalaista Juudeassa ja Samariassa 312 000, Jerusalemissa 50 000 sekä Gazassa 262 000, pyrki saamaan muutoksia PA:n opetus-ohjelmiin, minkä johdosta PA katkaisi suhteensa sen kanssa tilapäisesti, mutta solmien ne myöhemmin uudelleen.
Saidam sanoo, ettei kukaan PA:n ulkopuolella saa oikeutta tutkia ohjelmaa ennen sen ottamista käyttöön. "Sen ovat kirjoittaneet palestiinalaiset palestiinalaisille; carriculumkeskus, joka ottaa vastaan kommentteja internetin kautta, mutta uudistettu ohjelma tulee voimaan suunnitellun aikataulun mukaisesti".
http://www.timesofisrael.com/defending-new-curriculum-against-incitement-charges-pa-education-chief-says-hes-safeguarding-palestinian-narrative/,

05. UUTISIA LYHYESTI
• Israel suunnitteli ydinpommin räjäyttämistä Siinailla, jos kuuden päivän sota olisi kääntynyt katastrofiksi maalle kirjoittaa New York Times viitaten äskettäin julkistettuun haastatteluun, kutsuen sitä tuomiopäivän näkymäksi, mihin ei kuitenkaan ollut aihetta käyttää IDF voittojen ansiosta. Varmistaakseen Israelin elinehdot vihamielisessä ympäristössä ja valtavan ylivoiman alaisuudessa Israel valmisteli tuomiopäivän aseen varoittaakseen arabimaita, kuten Israelin johtava ydinfyysikko Avner Cohen yhdessä prikaatinkenraali Yitzhak Yaacovin kanssa kertoo. Raportin mukaan Yaakov valvoi suunnitelman laatimista. Cohen vakuuttaa, että se on viimeinen kuuden päivän sodan salaisuus. Hän selittää, että niissä oloissa Israelin selviytymismahdollisuudet olivat heikot, ja se oli pakotettu turvautumaan kaikkiin mahdollisuuksiin elämän ja kuoleman välisessä leikissä, jossa armoa ei anneta.
Pieni laskuvarjo-osasto lähetettäisiin pääministerin ja sotilaskomentajan käskystä Siinaille Egyptin armeijan harhauttamiseksi ja ajan varaamiseksi valmisteluille ydin pommin räjäyttämiseksi.
He uskoivat räjäytyksen sieni-pilven ja valon välähdyksen näkyvän kauas, ehkä Kairoon saakka. Israel ei koskaan ole tunnustanut julkisesti omaavansa ydinaseita, mutta johtavat henkilöt ovat epäsuorasti viitanneet niihin, viimeksi Shimon Peres. Yaacov pidätettiin syytettynä salaisuuden paljastamisesta, mutta hän sai lopulta 2 vuoden tuomion, jota ei toteutettu, salaisten tietojen vuotamisesta julkisuuteen. http://www.timesofisrael.com/israel-planned-to-detonate-atomic-bomb-in-sinai-if-six-day-war-went-wrong/
• Presidentti Trump sanoo Lontoon viimeisten hyökkäysten osoittavan hänen muslimeja koskevan matkustuskieltonsa oikeellisuuden. Hän vetoaa korkeimman oikeuden päätökseen asiassa, jota monet vastustavat. http://www.timesofisrael.com/trump-uses-london-terror-attack-to-push-his-travel-ban/,
• PA:n olympiakomitean puheenjohtaja ja potentiaalinen puheenjohtaja Jibril Rajoub sanoi lauantaina armollisesti, että "tottakai Israel saa pitää Temppelivuoren länsimuurin hallussaan, mutta Temppelivuori kuuluu PA:n valvontaan". Puhuessaan TV-2;n ohjelmassa Rajoub ylisti presidentti Trumpia, jonka hän uskoi pystyvän runnomaan sopimuksen Israelin ja PA:n välille, vaikka moni on siinä epäonnistunut. Fatahin keskuskomitean jäsenenä hänen lausunnollaan on kantavuutta. Hän johtaa myös PA:n jalkapalloliittoa pyrkien FIFA:n päättäjiä sulkemaan Juudean ja Samarian alueella toimivat juutalaiset joukkueet kansainvälisten turnausten ulkopuolelle, osana Israelin julistamista laittomaksi. http://www.timesofisrael.com/top-pa-official-of-course-jews-must-be-sovereign-at-western-wall/
• Satoja mielenosoittajia kokoontui oikeuskansleri Avichai Mandelbittin asunnon lähettyville vaatien Netanyahun tuomitsemista, ja toiseksi vastustaen korkeimman oikeuden päätöstä osoittaa mieltään julkisten viranomaisten kotien ulkopuolella. Mielenosoitukset pidettiin Petah Tikvassa. http://www.timesofisrael.com/hundreds-rally-near-a-gs-home-over-netanyahu-probes/
• Juutalaisyhteisöjen johtajat Juudeassa ja Samariassa sanovet, että pääministerin lupaama 2 600 asuntoyksikön hyväksyminen ensi viikolla on aivan liian pieni. He katsovat sen tarkoittavan, että Netanyahu ylläpitää osittaista rakennuskieltoa juutalaisille Juudeassa ja Samariassa, vaikka vakuuttaa aivan muuta. http://www.timesofisrael.com/settler-leaders-say-governments-construction-plans-insufficient/
• Raporttien mukaan Qatar karkottaa maastaan useita Hamasin korkeita virkailijoita, jotka ovat nauttineet siellä kissanpäiviä paettuaan IDF:n vastatoimia. Tämä johtunee artikkelin mukaan etenkin Saudi Arabian vaatimuksesta. Hamas kieltää, että sen virkailijoita karkotettaisiin Qatarista. http://www.timesofisrael.com/hamas-main-backer-qatar-said-to-expel-several-members/
• Pääministeri Benyamin Netanyahu matkusti Länsi Afrikan maiden ECOWAS konferenssiin Ugandassa puhuakseen siellä ja voidakseen voittaa kannatusta YK:n jäsenmaissa. Marokon kuningas Mohamed VI ei halua liata käsiään vääräuskoisen kättelyssä – ja ehkäpä vielä juutalaisnaisen Sara Netanyahun kanssa, ja kiitti kunniasta: Kiitos mutta ei kiitos. Näin se tasa-arvo toteutuu arabimaissa. http://www.timesofisrael.com/pm-heads-to-west-african-summit-seeking-support-at-un/
• SÄÄTILAT TÄNÄÄN Jerusalem 19 -29:; Toberias 21 -35: Suolameri 28 -38; Eilat 27 -39 +C-astetta. Sää vähän viilentyy, mutta keskiviikosta lähtien lämpötila alkaa nousta uudelleen.


Post a Comment