Wednesday, May 10, 2017

KESKIVIIKKO 10.05.2017

KESKIVIIKKO 10.05.2017
01. ISRAELISSA valmistellaan kuumeisesti presidentti Donald Trumpin Jerusalemin vierailua. Järjestelyjä näyttää haittaavan tosiasia, etteivät USA:n järjestelyt ole vielä valmiit, eikä siten tiedetä hänen vierailusuunnitelmistaan eri kohteissa. Vain se näyttää varmistuvan, että hän asettuu valtavan kokoisen seurueensa kanssa King David hotelliin ja on varannut koko hotellin käyttöönsä. Hotellin toimintaoperaatioitten johtaja Sheldon Ritz, joka hoitaa kaikki diplomaattiset vierailut hotellissa, sanoo, että "vaikka hotelli joutuu peruuttamaan kaikki muut varaukset Trumpin vierailun toukokuun 21 -23 välisenä aikana, menetykset ovat minimaaliset verrattuina siihen, että voimme majoittaa tiloihimme USA:n presidentin". Asia varmistunee hyvissä ajoin ennen matkan alkamista.
Hotelli palaa normaalirutiiniin pari tuntia sen jälkeen, kun Trumpin presidentillinen kone on jättänyt Israelin ilmatilan. Vasta silloin pääsee hotellin henkilökunta vapautuneisiin tiloihin. Tämä koskee kaikkien valtiojohtajien vierailua hotellissa.
Amerikkalaiset ovat tilanneet yli 1000 hotellihuonetta, minkä johdosta joudutaan sulkemaan pari muuta Dan-ketjun hotellia.
USA:n vierailua valmistelevat tiimit saapuvat maahan toukokuun 19. ja 20. päivä. Heihin kuuluu 350 USA:n salaisen palvelun jäsentä, sekä yksiköitä laivaston Navy Seals ja Army Rangers.
Jotkut Trumpin seurueesta asuvat toisissa Jerusalemin hotelleissa, mutta Trumpin tytär Ivanka puolisonsa Jared Kushnerin kanssa asuvat King David hotellissa kuten myös ulkoministeri Rex Tillerson, puolustusministeri James Mattis sekä kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H R McMaster.

KING DAVID hotellilla on 3 superylellistä hotellisviittiä: Jerusalem, Presidential ja Royal Suite, joihin korkeat vieraat majoitetaan. Keskimääräinen maksu on 5 500 USD/yö. Sviitti on kooltaan suuren huoneiston kokoinen, sisältäen "kuninkaankokoisella" vuoteella varustetun makuuhuoneen, suuren Egyptin-tyylisen pesuhuoneen erillistiloin suihkua ja WC-pyttyä varten, laajan olohuoneen, siihen liittyvän ruokailuhuoneen ja hyvin varustettuine pienoiskeittiöineen, vaikka tuskinpa Melanie tarvitsee sitä. Tiloja voidaan erottaa tarpeen mukaan paljeovilla toisistaan.

King David hotelli sijaitsee erillään kadun varresta eikä siinä ole lasista julkisivua. Sviiteistä on esteetön näkymä Jerusalemin vanhaan kaupunkiin tarjoten ainutlaatuisen panorama-näkymän.
Presidentinsviitillä on oma erillinen ilmastointijärjestelmänsä, ettei myrkyllisiä kaasuja voida levittää sinne ilmastoinnin kautta. Sviitti on rakennettu pomminkestäväksi, että vaikka hotelli räjäytettäisiin, sviitti säilyy ehjänä blokkina. Sen sisällä olevat voisivat haavoittua, mutta säilyisivät hengissä.

USA:n presidentin valtiovierailut ovat kaikkine turvallisuus- ja muine järjestelyinen valtavat kuten myös kustannukset. USA järjestää Dan Panorama hotelliin lehdistökeskuksen sekä Amerikan virkailijoitten että Israelin informaatiotiimien käyttöön, sekä arviolta 120 mukana seuraavan journalistin ja 50 -70 muun matkalaisen tarpeita varten. Erikoisuutena mainitaan, ettei hotelli perinteensä mukaisesti varusta punaista mattoa vierailua varten, mutta tämä voinee muuttua, jos amerikkalaiset haluavat.
Presidentin konetta seuraa aina ilman tunnusmerkkejä varustettu ns. "tuomiopäivän koe", jossa ovat koodit, joilla presidentti voi antaa käskyn ydinohjusten laukaisemiseksi.
http://www.jpost.com/American-Politics/No-red-carpet-at-the-King-David-for-Trump-490231,

02. PRESIDENTTI Trump erotti tiistaina FBI:n johtajan James Comeyn, mikä artikkelin kirjoittajan Julie Pacen mielestä yllätti kaikki, vaikka sitä on ounasteltu jo kauan. Artikkelissa myös todetaan, että maan korkeimpaan poliisitoimeen kuuluvan johtajan erottaminen on hyvin harvinaista, eikä sitä ole tapahtunut presidentti Rickhard Nixonin ajoista lähtien. Trump osoittautuu siten ensimmäiseksi epäilyttäväksi (dubious) presidentiksi Nixonin jälkeen, joka uskaltautuu erottaa hänen ja hänen avustajiaan toimiaan tutkineen FBI:n johtajan haastaen samalla instituutin, joka luotiin nimenomaista tarkoitusta varten saadakseen myös maan korkeimmat viranomaiset vastuullisiksi toimistaan.
Presidentin vaalien alla FBI:n johtaja Comey julkisti johtamansa instituutin aloittaneen tutkimukset Trumpin ja hänen avustajiensa epäillyistä yhteyksistä Venäjän kanssa vain 10 päivää ennen vaaleja, mikä herätti epäilyjä hänen yrityksestään vaikuttaa äänestäjiin. Comet perui ilmoituksensa, mutta vahinko oli päässyt tapahtumaan, joka iski häntä itseään kantapäähän.

TRUMPIN kanslia ilmoittaa, että Comeyn erottamisen syynä oli FBI:n haparoiva tutkimus Hillary Clintonin neuvonantajan Huma Abedinin vastuuttomasta tavasta käsitellä salaisia dokumentteja, sillä hänen miehensä Anthovy Weinerin sylimikrosta löydettiin niitä sadoittain, jotka Abedin oli toimittanut hänelle. Trump antoi tunnustusta FBI:n toimille ja Comeille tehdä oikea päätös.
FBI:n taholta kerrottiin vain tunteja ennen Comeyn erottamista, että dokumentteja oli vain pieni määrä.

Trumpin päätös erottaa FBI:n johtaja Comey herättää vastustusta demokraattien parissa, vaikka he syyttävät FBI:tä Hillaryn häviöstä vaaleissa. FBI:n arvovalta ja uskottavuus ovat myös kolhiutuneet pahoin sen haparoivan toiminnan ja lausuntojen vuoksi.
Trump on järjestelmällisesti torjunut kaikki epäilyt hänen tai hänen avustajiensa vahingollisista suhteista Venäjän kanssa.

Trumpin päätös hajottaa myös republikaanien leiriä, sillä hänellä on todella ollut myös epäilyttäviä otteita ja hän on tehnyt päätöksiä, joiden mielekkyyttä voidaan kritisoida. Kriitikot muistuttavat, että Trump oli tottunut liikemaailmassa siihen, että hän tekee yksin päätökset, ja että hän soveltaa tätä toimiessaan maansa presidenttinä. Hän unohtaa, että demokraattinen hallinto-valta edellyttää asioitten tutkimista komiteoissa ja valiokunnissa ennen päätösten tekemistä. He näkevät pahana sen, että Trump erotti Comeyn tutkimusten ollessa kesken. http://www.timesofisrael.com/trump-thrusts-us-presidency-into-perilous-area/, http://www.timesofisrael.com/after-comey-dismissal-democrats-call-for-special-prosecutor-on-russia-probe/, http://www.timesofisrael.com/what-now-for-the-fbis-trump-russia-probe/,
03. VENÄJÄN ulkoministeri Sergey Lavrov tapaa USA:n presidentti Donald Trumpin Valkoisessa Talossa keskiviikkona. Presidentti Trump ilmoitti äskettäin, että USA:n ja Venäjän väliset suhteet ovat nyt alempana kuin pitkään aikaan. Lavrov ei ole vieraillut Valkoisessa Talossa sen jälkeen, kun Venäjä miehitti ja liitti Krimin niemimaan Venäjään vuonna 2013.
USA:n ulkoministeri Rex Tillerson vieraili Kremlissä 12. huhtikuuta luodatakseen erimielisyyksien syvyyttä. Avoimesti maailmalla puhutaan kylmän sodan palaamisesta maitten välille, vaikka Trump on painottanut diplomaattisuhteiden normalisointia.

Suhteet painuivat kuitenkin entistä alemmas Trumpin syyttäessä Venäjän osallisuutta Syyrian ilmavoimien epäillystä kemiallisin asein tehdystä ilmaiskusta kapinallisten valvomaan kaupunkiin. Rangaistukseksi USA ampui 59 Tomahawk-ohjusta Välimerellä sijaitsevista sota-aluksistaan lentokentälle, josta Syyrian koneet olivat lähteneet pommituslennolle tuhoten kolmanneksen Syyrian ilmavoimista, mutta varoen haavoittamasta sen läheisyyteen majoittuneita Venäjän armeijan sotilaita.

USA:n ja Venäjän on kuitenkin toimittava yhdessä voidakseen lopulta löytää ratkaisun Syyrian sisällissodan lopettamiseksi, joka on surmannut 400 000 syyrialaista ja aiheuttanut valtavan pakolaisongelman miljoonien paetessa taisteluja Syyriassa.
Venäjä esitti laatimansa suunnitelman neljän turvallisuus- vyöhykkeen perustamiseksi, joissa aseitten ja ilmapommitusten käyttö on kielletty. USA:n puolustusministeri James Mattis sanoo, että suunnitelmaa tukitaan vielä, ja että siihen liittyy lukuisia kysymyksiä, joihin odotetaan vastauksia. Venäjän laatimaan suunnitelmaan eivät kuulu alueet, joilla USA:n johtama koaliittio taistelee IS:n joukkoja vastaan. http://www.timesofisrael.com/trump-may-meet-top-russian-diplomat-in-white-house-says-us-official/

04. USA:n presidentti Trump yrittää ujuttaa Netanyahua ja Abbasia kuin käärmettä pulloon pyrkien välttämään myrkyllistä pistoa. Israelissa todetaan tyydytyksellä, että Trump vältti piston
kieltäytymällä vierailemasta Jasser Arafatin haudalla Ramallahin Mukata hallintokeskuksessa, mitä Abbas toivoi. PA/PLO:n neljäksi vuodeksi valittu mutta kahdettatoista vuottaan puheenjohtajana toimiva Mahmoud Abbas sen sijaan katsoo innokkaana päivään, jolloin hän voi toivottaa Trumpin tervetulleeksi Betlehemiin tämän Israelin vierailun yhteydessä. Abbas kertoo yllättyneensä ystävällisestä ja arvostavasta vastaanotosta Valkoisessa Talossa, ja sanoo Trumpin voivan hyvinkin pystyä runnomaan sopimuksen Israelin ja PA/PLO:n välillä.
Abbas sanoo olevansa tapaamaan Netanyahun koska vain, kuitenkin selittäen samaan hengen-vetoon, että neuvottelujen pohjana ovat pääministerinä toimineen Ehud Barakin vuonna 2008 esittävät kartat, joissa Barak oli valmis luovuttamaan 97 % Juudeasta ja Samariasta sekä vaihtamaan loput sadasta %:sta samanarvoisella maalla, pitäen rajoina 1949 aselepolinjoja, joita Israelissa pidetään Auschwitzin rajoina. Suunnitelmaan sisältyi myös maayhteys Gazasta Juudeaan ja Samariaan halkaisten Israelin maan kahtia.
Abbas selitti Saksan presidentti Steinmeyerille Ramallahissa, että hän kannattaa kahden valtion periaatetta 1967 rajoilla, mikä sallii Israelin ja Palestiinan valtion elävän rinnakkain turvallisina, rauhassa ja ystävyydessä. Steinmeyer sanoi, että aikaa on tuhrattu aivan liikaa sen toteuttamiseen, lisäten, että kahden valtion periaate on ainoa toteuttamiskelpoinen ratkaisu.

Presidentti Trump vakuutti tavatessaan Abbasin Washingtonissa, että hänen uskoakseen rauhansopimus on käden ulottuvilla. Hän perustaa uskomuksensa kokemuksiinsa liikemaailmassa, jossa hän kunnostautui vaikeiden sopimusten solmimisessa.
Israelissa katsottiin suu auki, miten Abbas lateli valheen toisensa perään Trumpin kuunnellessa ymmärtämättä, että hän kuunteli emävalheita, mitä islamin moraali ja etiikka eivät kiellä.
Kansainvälisessä diplomatiassa näyttää olevan kiellettyä totuuden paljastaminen, vaikka valheellisuus olisi kaikkien nähtävissä. Kuvaava esimerkki tästä ovat UNESCO:n viimeiset päätökset. http://www.timesofisrael.com/abbas-says-hes-ready-to-meet-netanyahu-as-part-of-trump-peace-push/,
05. UUTISIA LYHYESTI
• Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA aristelee päätöksen tekemistä asiassa, jossa ei pitäisi olla mitään ongelmia. PA:n olympiakomitean puheenjohtaja Jibril Rajoub esitti PA:n nimissä vaatimuksen, että Juudeassa ja Samariassa toimivat juutalaiset jalkapallojoukkueet tulee sulkea kansainvälisten ottelujen ulkopuolelle. Tasapuolisuuden nimessä myös kaikki PA:n joukkueet tulisi sulkea samalla tavoin. Muslimien vaikutus tuntuu yhä selvemmin kaikilla aloilla. http://www.timesofisrael.com/fifa-delays-decision-on-israeli-settlement-soccer-clubs/
• Israelin oikeusministeri Ayelet Shaked varoittaa presidentti Trumpin Israelin vierailun alla, että erot Israelin ja PA/PLO:n näkemysten välillä ovat liian suuret, jotta Trumpin toivomat rauhanneuvottelut voisivat alkaa. ToI:n julkaiseman artikkelin kirjoittaja Ben Sales kertoo, miten Shaked vieraili Hebronin juutalaisyhteisössä, joka pyrkii selviytymään 150 000 muslimin asuttamassa kaupungissa. Elämä ei ole heille helppoa, sillä Hebron tunnetaan useitten terroristien kaupunkina, ja jossa Hamasilla on paljon kannattajia. Shaked kehotti juutalaisia Hebronissa rakentamaan, hyödyntäen USA:n presidentin myötämielisyyttä. Vastaus terrorismiin on rakentaa, silloinkin, kun tulevaisuus näyttää mustalta. http://www.timesofisrael.com/shaked-when-two-state-deal-goes-nowhere-trump-will-think-out-of-the-box/,
• IDF:n parissa ruoditaan toistuvia tapauksia, joissa kysymys on joko aseettoman ja neutraloidun miehen surmaamisesta epäillen, että hänellä voi olla pommivyö tai ase piilotettuna vaatteisiin, tai toistuvista syytöksistä upseereita vastaan, jotka ovat käyttäneet arvovaltaansa naissotilaitten alistamiseksi laittomiin suhteisiin. IDF tulee aina taistelemaan voidakseen säilyttää moraalisen ryhtinsä ja vuosituhansien muotoutuneet juutalaisen uskonsa vaatimat oikeamielisyyden ja tasapuolisuuden periaatteet vaipumatta tasolle, missä vastustajat ne täysin hylkäävät.
Seuraamassani artikkelissa selvitetään kysymystä, miten IDF:n pääasianajaja prikaatinkenraali Sharon Afek näkee.
http://www.timesofisrael.com/israels-military-advocate-general-defends-taking-hebron-shooter-to-trial/,
• Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kehotti kaikkia maailman muslimeja tulvimaan Temppelivuorelle puolustamaan Al-Aksa moskeijaa, jolla ei ole mitään hätää ja jonka ainoa uhka tulee muslimien taholta, jotka vievät sinne palopommeja ja ilotulitusraketteja, joilla he pommittavat aluetta suojelevia poliiseja ja turisteja. Erdogan, joka haluaa rakentaa kalifaatin Ottomaanien raunioille, pyrkii esiintymään muslimien suojelijana, mikä on vaikeaa, koska hän ei ole arabi. Presidentti Reuven Rivlin vastasi hänelle, että juutalaiset ovat olleet enemmistönä Jerusalemissa Ottomaanihallinnosta lähtien. Jerusalemia ei tarvitse juutalaistaa, se on jo sitä, ollut vuosisatojen ajan.
http://www.timesofisrael.com/in-jab-at-turkey-rivlin-says-jerusalem-has-jewish-majority-since-ottoman-rule/
• PA:n terroristivangit olleet pari viikkoa syömälakossa vaatien kännyköitä, lisää vierailuja, opiskeluvapautta yliopistoarvoon saakka ja muuta pienempää. Marwan Barghouti joutui vartijoitten ansaan, jotka olivat piilottaneet hänen selliinsä suklaapatukoita ja jotain muuta, jotka hän söi halukkaasti. Nyt PA vaatii, että YK tarttuu heidän asiaansa. Heidän asianajajansa Abdelhardy Nasser väittää, ettei Israel ole vastannut heidän vaatimuksiinsa, ja vaati lopetettavaksi eristyssellit, kidutukset, lääkintähoitojen poistamisen sekä hallinnollisen pidätyksen ja kollektiivisen rangaistuksen. http://www.timesofisrael.com/palestinians-appeal-to-un-over-hunger-striking-prisoners/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 20 -34; Tiberias 22 -41; Suolameri 27 -42; Eilat 26 -39 + C-astetta. Huomisesta alkaen lämpötila alenee. Taivas on pilvetön, mutta tuuli voi haitata ajoittain.
Denverin metroalueella sattui 08.05. outo raesade Kadut olivat täynnä golfpallon kokoisia rakeita.
http://www.geoengineeringwatch.org/geoengineering-frequency-transmissions-and-weather-warfare/?inf_contact_key=ad34e8acabf345674c2ebe14b583ad16a865fa9c099aa564795fe548ce6bc512, http://strangesounds.org/2017/05/denver-hailstorm-videos-pictures.html.


Post a Comment