Friday, April 14, 2017

PERJANTAI 14.04.2017

PERJANTAI 14.04.2017
01.TÄLLAISET viikot ovat mukavan lyhyitä, muutama arkipäivä ja taas sapatti. Tämä sopii minun arkirutiiniin, vaikka eihän eläkeläisen kiireitten tulisi olla rasittavia. Moni heistä kuitenkin valittaa, ettei aika tahdo riittää mihinkään. Kysymys lieneekin enemmän totutusta tavasta kuin pakosta, sillä kiireiseen työelämään tottuneet tuntevat suorastaan syyllisyyttä joutilaisuudesta, eivätkä osaa hellittää. Joka tapauksessa huomenna on sapatti, ja ensi viikon maanantaina on samoin sapatti merkkinä pessahin loppumisesta.

Aamulla ilma tuntui oudon viileältä ja kostealta eilisen lämpimän jälkeen, vaikka mittarissa oli 12 +astetta. Pikkulinnut oivat jo heränneet sirkuttelemaan ja mustarastaskin esitti pienen näytön uudesta repertuaarista, jota se on harjoitellut viikon aikana. Harmoniaa särki pahoin variksen karkeat rääkäisyt kuin muistutuksena, ettei elämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -19; Tiberias 18 -24; Suolameri 21 -26; Eilat 21 -27 +C-astetta. Taivas pysyttelee puolipilvisenä sunnuntaihin saakka, jolloin pilvet lakaistaan pois, ja ilman lämpötila nousee maanantaina lukemiin 12 -23 +astetta.
02.POHJOIS-KOREA on tiedustelutietojen mukaan valmistautumassa ydinpomminsa testaamiseen. Pyongyongin hallitus varoitti "suuresta tapahtumasta" loppuviikon aikana, minkä USA:n virkailijat katsovat tarkoittavan uutta ydinpommin testiä, mistä kertoo myös lisääntynyt aktiivisuus ydintesti-alueella. Pohjois-Korea viettää lauantaina perustajansa Kim IL Sungin syntymän 105 vuosijuhlaa. Yhdysvaltalainen seurantaryhmä 38North raportoi Pumggue-ri testialueen olevan "varustettu ja valmis". Voice of America raportoi USA:n hallituksen raporttia ja muita lähteitä lainaten, että Pohjois-Korea on asentanut ydinräjähteen tunneliin ja että se voitaisiin räjäyttää lauantaina AM Korean aikaa. USA:n presidentti Donald Trump on toistamiseen vakuuttanut, että hän tulee estämään Pyongyangia kehittämästä ydinkärjellä varustettua ohjusta, joka yltää Yhdysvaltioihin antaen avustajilleen tehtäväksi valmistelemaan kaikkia mahdollisuuksia sen estämiseksi. Hän varoitti samalla, ettei USA anna ennakko-varoitusta sotilaallisista iskuistaan ulkomailla. Trump vastasi journalistien kysymykseen torstaina, onko USA:n Afganistanissa räjäytetty GBU-43/B massiivinen ilmapommi, joka tunnetaan kutsumanimellä "Kaikkien pommien äiti", tarkoitettu varoitukseksi Pyongyongille, ettei hän tiedä, miten he sen ottavat, eikä sillä lopulta ole merkitystä. USA voi iskeä ennen ydintestin suorittamista.
YK on asettanut lukuisia sanktioita Pohjois-Koreaa vastaan sen ydin- ja ballististen ohjusten valmistusohjelmien vuoksi. Presidentti Trump kertoi Wall Street Journalin haastattelussa, että hän lähetti Kiinan presidentti Xi Jinpingin kautta viestin Pohjois-Korealle, että USA:lla on sekä lentotukialuksia että ydinsukellus-veneitä alueella.
Trump kertoi kuunnellessaan Kiinan presidentti Xin 10 minuuttia kestävää selostusta Floridassa tulleensa uusiin ajatuksiin, että vaikka Kiinalla on valtava sotilaallinen kapasiteetti poistaakseen Pohjoi-Korean asettaman uhkan, ettei se ole aivan niin yksinkertaista. "Se ei ole siten, kuin ajattelisit".
Trump vakuutti kuitenkin, että ellei Kiina sitä tee, Yhdysvallat tulee toimimaan yksin liittolaistensa kanssa.  http://www.timesofisrael.com/us-may-launch-pre-emptive-strike-on-north-korea-ahead-of-nuclear-test-officials-warn

03.ENSIMMÄISTÄ kertaa taisteluolosuhteissa USA pudotti suurimman ei-ydinpomminsa nimellä "Kaikkien pommien äiti", 11 tonnin painoisen GPU-43 ilmaräjähdys-pomminsa, jota USA:n ilmavoimat kutsuvat nimellä MOAB. (Mother of all Bombs). Nimi muistuttaa oudosti mooabilaisten nimeä, joka oli MOAV (moab, Isästä), sillä Lotin kaksi tytärtä saivat pojan isästään sukurutsauksen seurauksena, luullen että e olivat ainoat eloonjääneet maailmassa.
Pentagonin tiedottaja Adam Stump sanoi, että se oli ensimmäinen kerta, kun pommia käytettiin tositilanteessa.
Se räjäytettiin 7.32 pm (15.02 GMT) ISIS joukkojen käyttämän tunnelikompleksissa Nangarnar provinssissa Achin alueella Afganistanissa, lähellä Pakistanin rajaa.
ISIS joukot ovat tappioittensa kasvaessa joutuneet turvautumaan yhä enemmän pommiansoihin, bunkkereihin ja tunneleihin. Siksi tämä pommi on oikea ase omien menetysten vähentämiseksi.
USA:n armeijan kenraali John W Nicholson totesi, että USA jatkaa operaatioitaan Ajganistanissa, kunnes ISIS on tuhottu siellä. http://www.timesofisrael.com/us-drops-largest-non-nuclear-bomb-on-is-target-in-afghanistan/, http://www.wnd.com/2017/04/trump-another-very-very-successful-mission/,

ETELÄ-Korean merivoimien komentaja kenraaliluutnantti Jun Jin –goo kehotti torstaina 30 000 miehen vahvuisia joukkojaan valmistautumaan iskeäkseen armotta kostaakseen Pohjois-Korean provokaatiot. Puhuessaan komentajanvaihto-seremoniassa hän sanoi eliittijoukkojen pelanneen avainroolia eturintamassa puolustaakseen maataan. Hän kehotti joukkojaan ylläpitämään täyden valmiuden taisteluhengen mukaisesti armotta kostaakseen vihollisen aiheuttamat provokaatiot.
Japanin pääministeri Shinzo Abe sanoi jännityksen todella kohonneen uudelleen elpyneen aktiivisuuden lisääntyessä Pyongyogin ydinaseen testialueella. Hän oletti, että Pohjois-Korea on voinut kehittää tavan varustaa ohjuksensa Sarin-kaasukärjillä.
Japani on kasvavalla huolella seurannut Pohjois-Korean ydinaseen ja ballististen ohjusten kehittämistä uhaten ampua alas kaikki sen yli ammutut ballistiset ohjukset.
Raportti kertoo, että ainakin 36 ISIS taistelijaa sai surmansa USA:n pudottaessa MOAB-pomminsa Afganistanissa tunneliverkostoon.

04. USA:n presidentti Donald Trumpin vaikutus on alkanut toden teolla siivota myös YK:n ummehtuneita vallan käytäviä ja työtiloja, minkä on pannut alulle USA:n nimittämä uusi YK:n lähettiläs Nikki Haley, joka korkeita piikkikorkojaan näytellen totesi AIPAC;n konferenssissa, että hän on valmis potkaisemaan jokaista, joka tästä lähtien esittää valheellista propagandaa Israelista.
Sanoma näyttää edenneen jo UNRWA:n saakka, joka on aloittanut prosessin sen ylläpitämissä PA:n ja Hamasin kouluissa käytetyn opetusohjelman (carriculum) uusimiseksi ja saattamiseksi vastaamaan historian tosiasioita sekä poistamaan ohjelmaan kuuluvat lasten kouluttaminen terrorismiin ja taisteluleikkeihin. Israel on vuodesta toiseen valittanut asiasta sekä YK:ssa että EU:ssa, jotka tukevat oppikirjojen ja materiaalien hankintaa vuosittain vain saadakseen lausunnon, ettei niissä ole havaittu mitään lapsia vahingoittavaa tai väärää.
PA:n kulttuuri- ja opetusministeriö sanoi Ramallahissa antamassaan lausunnossa katkaisevansa suhteensa UNRWA;n kanssa, kunnes se korjaa suunnitelmansa muutokset Palestiinan opetusohjelmaan UNRWA:n kouluissa.
Ministeriön lausunnoissa väitetään UNRWAn rikkovan maan lakeja ja syyllistyvän maanpetokseen miehityksen alla asuvaa ja identiteettinsä ja kansallisen vapautensa oikeuksien puolesta taistelevaa Palestiinan kansaa vastaan. Opetus-ministeri Sabn Sadam sanoi, ettei hänen ministeriönsä tule alistumaan kenenkään alle eikä hyväksymään häväistystä palestiinalaisten historiaa ja taistelua vastaan. UNRWA:n toimisto Ammanissa lähetti luonnoksia muutoksista Gazaan tutustumista varten. Raportin mukaan muutoksia halutaan tekstiin, jossa puhutaan taistelusta ja sukupuoliroolista, sekä poistamaan kohdat, joissa käsitellään poliittisia kysymyksiä tai koskien islamin fundamentalismiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228137

05.UUTISIA LYHYESTI
·        15 000 ihmistä osallistui Shasin pessahin kunniaksi järjestämään rabbiiniseen konferenssiin Jerusalemin Teddy Stadionilla. Arie Deri jatkaa rabbi Ovadiyan aloittamaa opetusalan vallankumousta, ja hänet otettiin lämpimästi vastaan konferenssissa, jonne osanottajia oli tullut busseilla pitkin maata. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228117
·        Isreaelin arabikansanedustaja haluaa lopettaa happamen leivän jakelun kiellon sairaaloissa pessahin aikana. Hän katsoo sen diskriminoivan arabipotilaita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228112
·        Kymmeniä tuhansia ihmisiä tungeksi Länsimuurin edustalle seuraamaan papillista siunausta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228136
·        NASA sanoo lausunnossaan, että Saturnuksen pieni kuu Enceladus voi olla inhimilliselle elämälle sopiva. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228129
·        Patriarkkain Mausoleumi Hebronissa on myös Israeliin saapuvien turistien suosima kohde, jossa järjestettiin pääsiäisajan rukouksia Tzfat päärabbin Shmule Eliyahun johdolla.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228096

 ,  Post a Comment