Friday, March 24, 2017

PERJANTAI 24.03.2017

PERJANTAI 24.03.2017
01.Tämä on sitten niitä päiviä, jolloin kaikki on tunnin myöhässä. Olisi pitänyt muistaa siirtää kellon viisareita tunnilla eteenpäin, mutta eletään nyt sitten vielä tunnin verran eilistä päivää. Se on sitten kesä, sanovat suunnittelijat, vaikka lämpömittarin osoitin hipoo tuskin 16 lämpöastetta. Lienee hallituksen toimia, se kun lupaa jotakin ja vetää sen heti takaisin.
LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 09 -17; Tiberias 13 -24; Suolameri 18 -27; Eilat 14 -26 +C-astetta. Vaikka ilma on vielä viileä, toivossa on hyvä elää, sillä sunnuntaista lähtien lämpötilat alkavat nousta inhimillisiin lukemiin. Taivaankasi on enimmäkseen puolittain pilvien peitossa, vain sunnuntaina ennustetaan selkeämpää.
02.Pian alkavien suurimpien koskaan pidettyjen sotilaskoneitten ilma-harjoitusten aikana juutalaisvaltion piskuinen ilmatila tulee täplittymään lähes sadan sotilaskoneen pyrkiessä osoittamaan taitojaan parin viikon aikana. Mukana on seitsemän maata, Ranska, Saksa, Intia ja Italia tulevat liittymään perinteisten kumppanien Kreikan, Puolan ja USA:n lentovoimien rinnalle, kertoi IAF:n kansainvälisten asiain johtaja everstiluutnantti Richard Hecht torstaina, Siviililentokoneet ja sotilaallisia tehtäviään suorittavat koneet pyrkivät suoriutumaan normaaleista tehtävistään aktiivisuuden lisääntymisestä huolimatta. Ulkomaisia sotilaskoneita seuraavat sadat ohjaajat ja huoltohenkilökunnan jäsenet. Suunnitelmien mukaan koneitten harjoituksiin kuuluvat ilmataistelut, iskut maahan sekä pysyviin että liikkuviin kohteisiin sekä kuvitellut maasta ilmaan torjuntaiskujen ja – ohjusten välttäminen.  http://www.timesofisrael.com/israel-to-host-seven-overseas-air-forces-for-massive-drill/,

03.Eilen julkaistujen raporttien mukaan presidentti Trumpin nimittämä Lähi-Idän rauhanneuvottelija Jason Greenblatt olisi Israelin vierailunsa aikana vaatinut, että Israelin tulee lopettaa kokonaan suurten asutuskeskusten ulkopuolella tapahtuva rakentaminen Juudeassa ja Samariassa. Tämä aiheutti melkoista rauhattomuutta Israelin sisäpolitiikassa, sillä tämän katsottiin sotivan Trumpin aikaisempia lausuntoja vastaan. Ministeri Uri Ariel ilmoitti eroavansa hallituksesta, jos tieto pitää paikkaansa, ja Naftali Bennett kummasteli, miksi Trump söi sanansa, ja miksi Netanyahu hajottaisi hallituksensa tämän takia.

Haaretzin artikkelin mukaan Netnayahu ei hyväksynyt USA:n vaatimusta viitaten kansan yleiseen hyväksymiseen rakentamisesta blokkien ulkopuolelle. Greenblattin ja Israelin edustajien välisten keskustelujen päätteeksi annetussa lausunnossa todetaan osapuolten yhteisen sitoumuksen pyrkiä todelliseen ja kestävään rauhaan Israelin ja PA/PLO/Hamasin arabien välille, mikä tulee vahvistamaan Israelin turvallisuutta ja alueen tasapainotilaa. Lausunnossa todetaan myös, että osapuolet suostuivat etsimään formulaa Israelin rakentamisesta Juudeassa ja Samariassa, joka tukee rauhaa ja turvallisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/227152

04.KORKEA israelilainen diplomaatti kiisti torstaina tiedot, että Trumpin hallitus olisi vaatinut rakennuskieltoa suurten blokkien ulkopuolella Juudeassa ja Samariassa. Rakentaminen Jerusalemissa ei kuulu keskusteltavien asioitten joukkoon. Keskiviikon raporttien mukaan Kiinan matkalla väsynyt ja osittain sairastunut pääministeri osallistui pitkiin keskusteluihin Greenblattin kanssa löytääkseen yhteisymmärryksen USA:n ja Israelin välisen näkemyseron kaventamiseksi tai poistamiseksi. Presidentti Trump esitti viime kuussa toiveen, että "Netanyahu rajoittaisi rakentamista setlementeissä".
Israelilainen diplomaatti kiisti tiedot, että USA olisi esittänyt vaatimuksia rakentamisen kieltämiseksi. TV2:n mukaan Greenblatt oli tehnyt esityksen, ettei USA vastusta rakentamista blokkien sisäpuolella vuosittaisen määrän mukaisesti, mutta ettei rakentamista suoriteta niiden ulkopuolella.
Netanyahu hylkäsi esityksen, koska se estäisi häntä toteuttamasta lupaustaan uuden kaupungin rakentamiseksi Amonasta karkotetuille juutalaisille. Toiseksi Netanyahu halusi määritellä blokkien rakentamisen tapahtuvan niiden kuntarajojen sisällä, mikä kolminkertaistaisi rakennusmaan.
Netanyahu lähetti sunnuntaina kansliapäällikkönsä Yoav Horowitzin Washingtoniin jatkamaan neuvotteluja yhdessä USA:n lähettilään Ron Dermerin kanssa Trumpin lähettilään kanssa. Keskiviikkona Bibi ilmoitti keskusteluissa saavutetun merkittävää edistystä. Kiinasta käsin hän ilmoitti, että rakentaminen Israelin pääkaupungissa ei kuulu neuvoteltaviin asioihin. Keskustelut rakentamisen sääntelemisestä Juudeassa ja Samariassa ovat kesken. Niissä ei puututa ollenkaan arabien laittomaan rakentamiseen C-alueilla. Raporttien mukaan arabien laittomia ilman rakennuslupaa ja viranomaisten valvontaa rakentamia rakennuksia on tuhansittain. Lisäksi EU ja YK rakentavat omia laittomia setlementtejään beduiineille C-alueille ja Negevissä. http://www.timesofisrael.com/israeli-official-denies-reports-us-demanded-freeze-in-isolated-settlements/

Sivusta seuraten tulee mieleen, eikö Israelin neuvottelijoitten tulisi tehdä selväksi, että Luvatun Maan rajat määriteltiin jo runsaat 3000 vuotta sitten, eikä siinä ole varaa neuvotteluihin eikä maapalojen vaihtamiseen – eikä myöskään pakanoitten hallitseman valtion perustamiseen Israelin rajojen sisäpuolelle. Rajat määriteltiin Egyptin purosta suuren Eufratvirtaan ja Jordanian vuorilta Filistealaisten eli Välimereen saakka. Israelin nykyjohtajia vaivaa sama jättiläisten pelko, mikä – vakoilijoitten kertoessa linnoitetuista kaupungeista ja jättiläisistä Kanaan maassa – sai kansan lähes kivittämään Moseksen ja valitsemaan uuden johtajan palatakseen Egyptin lihapatojen ääreen. Lähes kolmannes juutalaisista haaveilee palaamisesta Länsimaihin.

ToI:n raportin mukaan "presidentti Trump on esittänyt huolensa Israelin harjoittamasta setlementtien rakentamisesta", ja että Israelin tulee "huomioida hänen huolehtimisensa" pyrkiessään USA:n neuvottelijoitten kanssa määrittelemään rakentamisen volyymin Juudeassa ja Samariassa. http://www.timesofisrael.com/after-us-israeli-talks-white-house-expresses-concerns-with-settlement-building/

05.ENGLANNIN parlamenttitalon ulkopuolella tapahtunut terrori-isku
on verinen todistus siitä, etteivät IS:n mahti ja voima ole suinkaan kukistetut, ne vain etsivät uusia muotoja länsimaissa. Islamin Valtion agentteja pääsi sadoittain pakolaisten mukana ilman valvontaa Euroopan maihin ja Yhdysvaltoihin, ja siellä he suunnittelevat uusia iskuja lähes avoimia kohteita vastaan.
Westminsterin murhaajaksi on tunnistettu 52-vuotias Englannissa syntynyt Khalid Masoud, jota IS kutsuu "islamin sotilaaksi". Torstaina, 23. maaliskuuta hän murhasi autollaan ja veitsellään 3, toisten tietojen mukaan 5 ihmistä, ja haavoitti kymmeniä virallisten lukujen vaihdellessa 10 -40 välillä.

24 tuntia Lontoon murhaiskun jälkeen Antwerpenissä, Belgiassa, pidätettiin mies, joka suurta ylinopeutta ajaen yritti ohjata autonsa väkijoukkoon, mutta hänet saatiin pysäytettyä ennen kuin kukaan loukkaantui. Hän oli 39-vuotias Mohammed R, Pohjois-Afrikasta Ranskaan muuttanut Ranskan kansalainen. Hänen autostaan löydettiin veitsiä, tuliase sekä kaasu (bensiini) kanisteri.
Ranskan ja Belgian poliisit sanovat, että Antwerpenin ja Lontoon iskut ovat sidotut toisiinsa.
Antwerpenin hyökkäyksen oli tarkoitus tapahtua keskiviikkona, Brysselin lentokentällä ja maanalaisessa tapahtuneen itsemurha-pommituksen vuosi-päivänä. Siinä murhattiin 32 ihmistä.
Westminsterin murhaaja - murhattuaan lukuisia ihmisiä sekä autollaan että puukollaan ja haavoitettuaan kymmeniä autonsa pysähdyttyä – pyrki lopuksi parlamentin sisälle, mutta poliisi ampui kuoliaaksi ennen sitä.
Englannin pääministeri Thereza May puolusteli vartioitten puuttumista elintärkeitten parlamenttirakennusten ja läheisen Westminster-sillan sisäänkäynneissä viitaten Englannin perinteiseen ylpeilyyn vapaudestaan ja demokratiastaan.
Nämä iskut ja niiden yritykset ovat saaneet turvallisuusjärjestöt vakavaan itsetutkisteluun toimiensa riittävyydestä, mutta ensimmäisenä toimena vartioitten tuntuvaa lisäämistä. Länsimaitten on vaikea tunnustaa, että vapaamielisyys ja avoimuus sopivat huonosti aikamme raakaan todellisuuteen.  http://www.debka.com/article/25976/UK-Parliament-terror-tied-to-Antwerp-attack
06.UUTISIA LYHYESTI
·        Presidentti Trumpin nimittämä Israelin lähettiläs David Friedman sai USA:n senaatin vahvistuksen. Sekä pääministeri Netanjyahu että Israelin juutalaisyhteisöjen johtajat Juudeassa ja Samariassa ilmaisivat tyytyväisyytensä nimityksen varmistuttua Senaatin hyväksynnällä. Israelin USA:n lähettiläs Ron Dermer onnitteli Friedmania twitter-sivullaan sanoen odottavansa tilaisuutta työskennellä hänen kanssaan. Hän on 52-vuotias entinen vararikko-asianajaja. Hän puhuu hepreaa, on hyvä ystävä presidentin kanssa, ja hän haluaa toimia Jerusalemissa. Hänet tunnetaan juutalais-yhteisöjen tukijana ja rajoittajana Juudeassa ja Samariassa. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-settlers-welcome-confirmation-of-trump-envoy-pick/
·        Israelin tilastokeskuksen julkaiseman tiedotteen mukaan juutalaisten rakentaminen Juudeassa ja Samariassa nousi 2016 aikana 40 %. ToI:n henkilöstö muistaa laatimassaan artikkelissa viitata Peace Now antamaan lausuntoon, jossa se syyttää Israelin hylänneen kahden valtion periaatteen. http://www.timesofisrael.com/west-bank-settlement-construction-up-in-2016-report/
·        YK:n uusi pääsihteeri Antonio Guterrez hylkää edeltäjänsä Ban kiMoonin (Monkiboonin) Israelin vastaisuuden ja pyrkii korjaaman hänen aiheuttamiaan vahinkoja, jotka voivat pahimmillaan uhata koko järjestön toimia. Tavatessaan Maailman Juutalaisen Kongressin presidentti Ronald Lauderin hän toisti aiemmin Israelin radiossa julkaistun lausuntonsa, jossa hän tunnustaa juutalaisten 2000 vanhat siteet Jerusalemiin ja Temppelivuoreen, jossa olivat molemmat juutalaisten Temppelit. PA/PLO:n ja Hamasin johtajat ovat pyrkineet poliittisista syistä kieltämään juutalaisten oikeudet kumpaankaan ja juutalaisten oikeudelliset ja uskonnollis-historialliset siteet Israelin maahan.  http://www.timesofisrael.com/un-secretary-general-reaffirms-ancient-jewish-ties-to-jerusalem/
·        USA:n senaattorit esittävät uusia Iranin vastaisia sanktioita sen uudistuneitten ydinaseitten ja ballististen ohjusten rakentamisen vuoksi, vaikka sopimuksissa ne kielletään. Iranille aseita tai niiden osia myyneitä yhtiöitä asetetaan boikottiin ja niitä rangaistaan. http://www.timesofisrael.com/senators-bring-new-iran-sanctions-bill-over-missile-tests-terrorism/
·        IDF ilmoittaa ampuneensa yhden palopommeja heitelleen nuoren arabin ja haavoittaneet kolmea muuta Beit Elissä Samariassa torstaiaamuna. IDF:n mukaan ryhmä arabeja nousi autoistaan lähellä Beit Elin juutalaiskylää alkaen heitellä palopommeja yhteisön sisälle. Sotilaitten tultua paikalle arabit hajaantuivat ja ajoivat autollaan pois.  http://www.timesofisrael.com/palestinian-teen-throwing-firebomb-killed-by-troops-idf/
·        USA:ssa JCC:n keskuksia pommeilla uhannut nuorukainen saatiin kiinni. Hän on USA:n Israelin kansalainen, hänen väitetään kärsivän mielenterveysongelmista ja syöpäkasvaimesta päässään. http://www.timesofisrael.com/reported-online-slip-up-led-police-to-jcc-bomb-threat-suspect/


Post a Comment