Friday, March 03, 2017

PERJANTAI 03.03.2017

PERJANTAI 03.03.2017
01.USA:ssa on järjestetty mielenosoituksia maassa lisääntyneitten anti-semiittisten hyökkäysten johdosta. Tämä määrittely, mikä on semiittistä ja mikä ei, on harhaanjohtava ja epäselvä, sillä hyökkäykset kohdistuvat useimmiten nimenomaan juutalaisia henkilöitä tai heidän instituutioitaan ja järjestöjään vastaan. Seemiläisiä kansoja on paljon muitakin kuin juutalaiset. Nooalla oli kolme poikaa: Sem, Ham ja Japhet, joista nykyisten kasojen katsotaan periytyneen.
Selvempää olisikin kutsua noita hyökkäyksiä juutalaisvastaisiksi tai hyökkäyksiksi Israelia vastaan.

Pennsylvanian kuvernööri sanoo lausunnossaan, että antiseemiläiset rikokset uhkaavat jokaista meistä.
Juutalainen Federaatio sanoo järjestäneensä torstaina pidetyn uskonnollisten järjestöjen välisen mielenosoitusmarssin "palauttaakseen tunteen turvallisuudesta ja rauhasta yhteisössämme ja herättääkseen kansan vastustamaan USA:ssa monin paikoin yleistyneet viharikokset ja vandalismi juutalaisia hautausmaita vastaan".  
Mielenosoituksen aikana Pennsylvanian demokraattinen kuvernööri Tom Wolf kutsui "hautausmaita kohtaan aiheutettua vandalismia arvokkaina pitämiemme arvojen häpäisemiseksi ja pommiuhkausten aiheuttamaa pelkoa hyökkäyksenä jokaista meitä ja yhteistä humanismia vastaan".
Laajemman Philadelphian Juutalaisen Federaation toimitusjohtaja Naomi Adler sanoi olevansa "syvästi liikuttunut niin lukuisten eri sukupolvia edustaneitten ihmisten osallistumisesta kylmästä ilmasta huolimatta seistäkseen vihaa vastaan", kuten Philadelphia Inquirer raportoi.
Yli sata hautamuistomerkkiä ja hautakiveä oli tuhottu Carmel hautausmaalla. Poliisi ei ole vielä tehnyt pidätyksiä eikä ole pystynyt määrittelemään rikollisten motiivia.
Kuluneen viikon aikana juutalaisia keskuksia ja kouluja vastaan esitettiin pommiuhkauksia ainakin 12 osavaltiossa: tämä oli viiden uhkausaalto tammikuusta lähtien.  Pennsylvanian oikeuskansleri Josh Shapiro sanoi informoineensa presidentti Trumpia pommiuhasta ja vandalismista.
New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo komensi valtion poliisin aloittamaan täydet tutkimukset Rochester hautausmaalla tehdyn vandalismin vuoksi; kolmas sellainen tapaus USA:ssa vajaan kahden viikon aikana. Vandalismia havaittiin Hakolel hautaus-maalla New Yorkin länsiosassa. Vaikka lähellä asuvat eivät näekään haudoille aiheutettua vandalismia viha- tai antisemiittisenä rikoksena, kuvernööri Cuomo totesi, että hyökkäys näyttää olevan osa viha-rikosten dramaattista äskettäistä lisääntymistä osavaltiossa. http://www.timesofisrael.com/hundreds-in-philadelphia-rally-against-hate-after-cemetery-vandalism/, http://www.timesofisrael.com/bipartisan-group-in-congress-demands-trump-take-action-on-anti-semitism/,http://www.jpost.com/Diaspora/Jewish-cemetery-vandalized-in-Rochester-NY-third-incident-in-US-in-less-than-2-weeks-483083,

02.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -12; Tiberias 12 -19; Suolameri 15 -24; Eilat 12 -23 +C-astetta. Tänään ja huomenna on puolipilvistä ja paikallisia sateita voi esiintyä. Lämpötila alkaa nousta uudelleen lauantaista lähtien siten, että maanantain lukemat ovat 11 -19 +C-astetta.

ETELÄNAPAMANTEREELLA (Antarctica) lämpötilat ovat nousseet ennätyskorkealle 64.5 F-astetta (17.5 C-astetta). Tutkijat seuraavat tilannetta Etelänapamantereella voidakseen määritellä, miten maapallon lämpötila kehittyy. Mantereen jäätiköt ja lumet sisältävät 90 % maapallon juomavedestä ja niiden sulaminen voisi nostattaa merenpinnan korkeuden n. 60 m (200 ft). Mantereen jäätiköllä on havaittu yli 100 mailin mittainen halkeama ja se näyttää kasvavan, mikä aiheuttaa pelottavia arviolta kooltaan Delawaren suuruisen jäälautan irtautumisesta mereen. https://www.yahoo.com/news/antarctica-hits-record-high-temperature-balmy-17-5-133209804.html,

03.USA:n presidentinvaalien tultua ratkaistuksi ja uuden presidentin
vannottua uskollisuuden valansa odotettiin, että sisäpoliittinen tilanne vakiintuisi ja normalisoituisi.
Useat merkit kuitenkin osoittavat, että julkisuuden taustalla kuohuu ennalta aavistamaton pohjavirta, joka voi syöstä maailman johtavan suurvallan sekasortoon, joittenkin tahojen jopa ennustaessa sisällissodan vaarasta.

Edellinen presidentti Barack Obama asettui ostamaansa ja remontoimaansa rakennuskompleksiin parin mailin päähän Valkoisesta Talosta. Edelliset presidentit muuttivat kauas pääkaupungista kuin osoittaakseen, etteivät he sekaannu seuraajansa tapaan hallita maata. Raporteissa kerrottiin, että Obama olisi keskittynyt tenniksensä ja muistojensa laatimiseen, mutta viimeisten raporttien mukaan hän on aktivoitumassa johtaakseen Demokraattisen puolueen presidentti Trumpia vastaan aloittamaa kampanjaa tarkoituksenaan pakottaa hänet eroamaan vapaaehtoisesti tai oikeuskampanjan kautta.
Demokraattien strategiaan kuuluu Trumpin hallituksen ministerien pakottaminen eroamaan parjauskampanjan avulla yksi kerrallaan, mitä on harjoitettu onnistuneesti.
Obama tuntee vastenmielisyyttä Trumpia kohtaan, mitä lisää Trumpin aloittama kampanja Obaman perinnön murskaamiseksi, joista Obamacare-terveysjärjestelmä muodostaa keskeisimmän kohteen, mutta toinen on Obaman aloittama pakolaispolitiikka, jonka johdosta maahan tulvii satoja tuhansia siirtolaisia ilman valvontaa. Alla olevassa artikkelissa mainitaan 64 tapaa, joita Obama käyttää estääkseen Trumpin hallituksen toiminnan tai pakottaakseen hänet eroamaan presidentin virastaan. http://www.wnd.com/2017/03/64-ways-obama-is-sabotaging-trump/, http://www.wnd.com/2017/03/civil-war-ii/, http://allnewspipeline.com/Deep_States_Latest_Attack_Against_Trump_Admin.php, http://thefreethoughtproject.com/russian-officials-dead-election-day/,

Merkittävä NGO-järjestö, joka seuraa USA:n hallituksen politiikkaa, luovutti laatimansa muistion, miten USA:n veronmaksajain varoja vasemmiston ja miljardööri George Sorosin toimesta käytettiin demokraattisten hallitusten kaatamiseksi useissa maissa. Viimeisin esimerkki on artikkelin mukaan Makedonia, jossa USAID antoi 5 miljoonaa USD Sorosin ryhmälle vuodesta 2012 lähtien.

Trumpin USA:n hallituksen oikeuskansleriksi nimittämä Jeff Sessions, joka sai kongressin hyväksymisen, antoi torstaina julkilausuman, jossa hän kieltäytyy osallistumasta oikeus-ministeriön vaatimiin tutkimuksiin Venäjän osallistumisesta vuoden 2016 presidentin vaaleihin. Hän sanoi, että hänen varahenkilönsä Diana Boente vastaa tutkimuksista hänen puolestaan. Demokraatit syyttävät, että Sessions valehteli kongressin kuulusteluissa kieltäessään yhteytensä Venäjän kanssa. http://www.wnd.com/2017/03/democrats-target-sessions-in-russia-inquiry/,http://www.jsmineset.com/2017/03/01/they-are-playing-with-a-revolution-by-joe-six-pack/,

04.UUTISIA LYHYESTI'
·        Venezuelan talousongelmat ovat pakottaneet kansalaiset haalimaan syötäväksi kelpaavaa jätekasoista ja jäteastioista. Ihmiset ovat alkaneet erotella syötäväksi kelpaavat muista jätteistä. Tämä helpottaa niiden elämää, joitten on tultava toimeen etsimällä ruokatarpeita myös jätteistä. https://panampost.com/sabrina-martin/2017/03/01/venezuelans-are-separating-food-from-waste-as-more-people-forced-to-eat-from-garbage/
·        Miljoonien kalojen raportoidaan kuolleen eri puolilla maailmaa Itävallasta Australiaan, kuten WND raportoi. 20 tonnia kuolleita karppeja huuhtoitui Neusiedlin hiekkarannoille Itävallassa.
Satoja kuolleita kaloja löydettiin Huatulcon hiekkarannoilla Meksikossa.
Satoja kuolleita kaloja löydettiin virrassa New South Walesissa Australiassa. Ne olivat kuolleet hapen puutteesta.
Kuollut valas huuhtoutui rannalle VirginiassaCheaspeake alueella, toinen tapaus viikon aikana.
Tuhansia kaloja oli kuollut Magdalena virrassa Colombiassa. Niiden kuoleman aiheutti maanvyörymä, joka saastutti virran veden mudalla Campo Alegren kunnassa.
Satoja kuolleita kaloja huuhtoutui hiekarannoille Montevideossa ja Canelonessa Uruguayssa. Kalojen uskotaan kuolleen maassa vallitsevan lämpöaallon vuoksi.
Massoittain kaloja kuolee Thanh Hoa joessa Vietnamissa. http://www.thebigwobble.org/2017/03/another-week-on-paradise-millions-of.html

Merileijonia on huuhtoutunut rannoille USA:n länsirannalla. Eläinten luusto oli muuttunut keltaiseksi massaksi, joka on täynnä syöpäsoluja.  

·        Kaakkois-Aasian kardinaaliksi kutsuttu Charles BO, Yangon arkkipiispa, sanoi ennen paastoaikaa pitämässään puheessa seuraavat kohtalonomaiset havaintonsa.
"Tänään me havaitsemme olevamme keskellä ekologosta holokaustia", hän sanoi uskonnollisille järjestetyssä konferenssissa jatkaen: "Tämä on hyvin vakava hetki. Paavi Francis (I) nosto äänekkään huudon tätä uhkaavaa tuhoa vastaan, puhuessaan modernin ajan synneistä, ekologisesta synnistä, joita ihmiset aiheuttavat joko yksilöinä tai kollektiivisesti tuhoten maapallon".  
Tämän ihmisen aiheuttaman ekologisen tuhon parantamiseksi kardinaali kehottaa uskollisia Aasiassa ja Oseaniassa elvyttämään "profeetallisen hyppäyksen" tullakseen armon lähetyssaarnaajiksi oikeamielisen ekologian hyväksi. "Ahneus on aiheuttanut ekologisen terrorismin tätä maata vastaan" hän sanoo. Sään muutos on totta ja planeettamme kuumenee aiheuttaen tuhansittain ekologisia pakolaisia. Sään muutos on atomipommi, joka on räjähtämäisillään. Me olemme menossa kohti ekologista tuhoa. Tämä apokalypsinen tuho on seurausta ekologisesta synnistä Jumalan luomakuntaa vastaan". https://www.lifesitenews.com/news/asia-cardinals-lenten-message-repent-an-ecological-apocalypse-is-about-to-d
·        Presidentti Donald Trump torjuu painostuksen oikeuskansleri Josh Sessionsia vastaan hänen Venäjä yhteyksiensä vuoksi kutsuen sitä "noitavainoksi". Hän sanoo, että Sessions olisi voinut olla yksityiskohtaisempi kongressin kuulustelutilaisuudessa. Hänen syytetään käyttäneen "poliittisia varoja" matkustaessaan Clevelandiin tapaamaan Venäjän USA:n lähettilästä Sergey Kislyakia. Hän käytti vaalikampanjastaan saatuja varoja eikä senaatin myöntämiä varoja. Hän sanoo, ettei hän tavannut Kislyakia Trumpin virkailijana vaan senaattorina. Trump sanoo, että koko syytöskampanja on osa noitavainoa häntä vastaan.  http://www.timesofisrael.com/trump-dismisses-pressure-over-russia-contacts-as-witch-hunt/
·        Iranin uskotaan käyttävän hyväkseen Iranin vastaisen asevientikiellon päättymistä 2020 aloittaakseen laaja-mittaisen uusien sota-alusten, sukellusveneitten ja risteilyohjusten hankintaohjelman toteuttamiseksi, kuten USA:n meritiedustelun kanslia tiedottaa. Raportin mukaan Iran katsoo meripuolustuksen muodostavan kriittisen osan ulkoa tulevia uhkakuvia vastaan, ja siksi se tulee keskittymään oman laivastonsa kehittämiseen. http://www.timesofisrael.com/iran-will-likely-seek-new-subs-warships-once-arms-ban-expires-in-2020/
·        Nahariyan sairaala ilmoitti äskettäin, ettei se voi jatkaa Syyriasta tulleitten haavoittuneiden hoitamista, ellei valtio maksa heidän hoitokulujaan.
Uutisraportti kertoo, että Israelin sairaalat hoitavat vuosittain kymmeniä tuhansia Gazasta ja PA:n valvomilta alueilta Juudeassa ja Samariassa tulleita potilaita, mikä rasittaa ennestäänkin ylikuormitettua taloutta maan terveysjärjestelmässä, kuten Makor Rishon raportoi perjantaina. Tämä järjestelmän venyttäminen aiheuttaa pitempiä odotusaikoja etenkin spesialisteilta ja diagnostisissa laitoksissa- israelilaisten potilaitten kustannuksella.  
PA/PLO kieltäytyy järjestelmällisesti maksamasta PA:n ja Hamasin alueilta tulevien potilaitten sairaalakuluja, mikä aiheuttaa lisähuolia sairaaloille.
Vuonna 2015 yli 97 000 PA:n arabia hoidettiin Israelin sairaaloissa; Gazasta tulleita potilaita hoidettiin 31 787. PA/PLO yleensä maksaa 10 USD hoidosta, joka maksaa 100 USD. Yleensä hoitoa annetaan potilaille, joita PA:n ja Gazan sairaaloissa ei pystytä antamaan. Kuten aiemmin on raportoitu, potilaita tulee myös monista arabimaista, joiden kanssa Israelilla ei ole diplomaattisuhteita. Heidän hoitonsa tapahtuu hyvin hienovaraisesti, eikä heidän nimiään ja maataan paljasteta julkisuudessa. http://www.jewishpress.com/news/israel/report-despite-severe-overcrowding-israeli-hospitals-admit-tens-of-thousands-of-gazan-patients/2017/03/03/
·        Oikeusministeriö ei ole antanut lupaa Abu Khdeirin juutalaisen murhaajan kotitalon tuhoamiseksi todeten, että jos juutalainen terrorismi olisi yleisempi, juutalaisia terroristeja kohdeltaisiin kuten muitakin. Yosef Haim Ben-David murhasi 16-vuotiaan Muhammad Abu Khdeirin julmasti 02.07.2014 Jerusalemin metsikössä. Tämä oli jonkinlainen kosto Hamasin jäsenten murhattua 3 yeshiva-opiskelijaa.
·        Amonan juutalaiskylästä karkotetut juutalaiset pystyttivät protesti-telttansa pääministerin asunnon eteen, ja osa karkotetuista aloitti torstaina syömälakon painostaakseen Netanyahua pitämään lupauksensa rakentaa Amonasta karkotetuille uuden kaupungin, eikä peräytyä lupauksestaan, kuten hän vihjaili. http://www.jpost.com/Israel-News/Hunger-striking-settlers-Netanyahu-must-keep-pledge-to-build-new-settlement-483013
·        Israelissa on noussut kuumeinen kiire liittää Maale Adumimim kaupunki Jerusalemiin. ToI:n asiaa koskevassa artikkelissa 40 000 asukkaan kaupunki on edelleen "setlementti" ja sen asukkaat "setleteitä", mikä kertoo uutistoimiston poliittisen suuntauksen. Netanyahun pyynnöstä äänestys Jerusalemin laajentamisesta itään siirrettiin seuraavaan viikkoon.
Kuumin peruna on ollut Jerusalemin ja Maale Adumimin välisen E-1 alueen kohtalo, jonne Israel veti infra-struktuurin, mutta jota se ei USA:n ja EU/YK:n vastustuksen pelossa ole uskaltanut rakentaa. E-1 alue on valtion omistamaa maata ja se on ns. C-aluetta, eli täysin Israelin valvonnassa. EU/YK sen sijaan ei ole tuntenut moraalisia eikä eettisiä rajoitteita pystyttäessään sille rahoittamiaan rakennuksia beduiineille, rakentaen Israelin omistamalle maalle ilman lupaa, ja varastaen sähköt ja vedet Israelin johdoista. Tämä sopinee hyvin arabimuslimien moraaliin, joille varastaminen on ollut perinteinen elinkeino, ja jota he jatkavat Juudean ja Samarian alueilla varastaen juutalais-yhteisöistä lampaita, lehmiä ja maatalouden työkaluja, sekä autoja pitkin Israelia. Suurimmillaan autoja varastettiin
45 000 vuodessa. Siitä voi itsekukin laskea miten paljon se maksoi Israelille vuodessa. http://www.timesofisrael.com/coalition-mks-delay-push-for-maale-adumim-annexation/
·        Jewish Home puheenjohtaja Naftali Bennett lisää painostustaan Netanyahuun, ettei hän vetäytyisi aiemmin käyttämäänsä pelkotilaan tekemättä mitään, mistä Amonan asukkaille annettu lupaus on ensimmäinen testi Trumpin aikakaudella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/226051
·        PA/PLO:n ilman mandaattia hallitseva Mahmoud Abbas suunnittelee vierailua Moskovaan toukokuussa. Hän haluaa kuulla Putinin mielipiteen rauhanprosessista Israelin ja PA/PLO:n välillä. Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov sanoi keskiviikkona, että Putin kutsuu Abbasin ja Netanyahun Moskovaan keskustelemaan ongelmistaan. PA/PLO:n johto on ollut sormi suussa Trumpin voitettua vaalit ja ottaessa
täysin uudenlaisen asenteen PA/PLO:n johtoa vastaan sanoen, että arabien tulee ansaita itsenäisyys, jota Trump ei tarjoa heille hopealautasella. Trump odottaa, mitä Netanyahu sanoo, eikä halua kiirehtiä, mutta hän sanoo hyväksyvänsä myös yhden valtion periaatteen.
Abbasin nimittämä varamies Mahmoud al-Aloul totesi äskettäin, että hän myös hyväksyy yhden valtion periaatteen, jos arabeille annetaan Israelin täydet kansalais-oikeudet äänestysoikeuksineen, kuten Israelin arabit. Hän kuitenkin epäilee, että Israel koskaan suostuu siihen. Abbas vannoo toistamiseen, ettei hän koskaan hyväksy juutalaista valtiota, mutta sanoo, ettei itsenäisessä Palestiinan valtiossa saa koskaan asua yhtään juutalaista. Jos tämä ei ole rasismia, mikä sitten on? YK/EU on täysin hiljaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/226042

No comments: