Wednesday, March 22, 2017

KESKIVIIKKO 22.03.2017

KESKIVIIKKO 22.03.2017
01.PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu kiisti tiedot, joiden mukaan Venäjän presidentti Putin olisi kieltänyt Israelia iskemästä aseita kuljettavia autosaattueita vastaan Syyriassa. IAF on iskenyt toistamiseen saattueisiin, jotka kuljettavat ohjuksia ja muita pitkälle kehitettyjä sotilaallisia laitteita Hizbullahille Libanoniin. Syyrialaiset kapinalliset ilmoittivat keskiviikkona IAF:n koneitten iskeneen keskiviikon vastaisen yön aikana Qasioun vuorella lähellä Damaskosta Syyrian armeijan tukikohtia vastaan, joka on neljäs ilmaisku vajaan viikon sisällä.
Ilmaiskujen aiheuttamista tuhoista ei ole tietoja, eikä IDF:n taholta ole kommentoitu uutista.
Jännitys kohosi huomattavasti viikonvaihteen aikana, jolloin IAF:n raportoitiin iskeneen Syyriaan maanantain vastaisen yön aikana, kuten Syyrian media ilmoitti maanantaina. Sen mukaan IAF iski useisiin kohteisiin lähellä Syyrian ja Libanonin rajaa. Iskukohteisiin kuuluivat Hizbullahin aseita kuljettava autokolonna sekä Syyrian armeijan sotilastukikohtia.

Aiemmin sunnuntaina raportoitiin israelilaisen miehittämättömän lennokin (drone) tuhonneen ohjuksellaan auton, jossa sai surmansa Syyrian hallitusta tukevan sotilaallisen ryhmän komentaja.
Aikaisin perjantaiaamuna IAF: koneet iskivät aseita kuljettavaan autokolonnaan. Aseet ja ohjukset olivat osa Hizbullahin joukkojen siirtämistä Palmyran kaupungin laitamista etelään Israelin rajan tuntumaan, jonne Iran haluaa perustaa tukikohdan Hizbullahin kanssa. IAF:n koneita tulitettiin ohjuksilla maasta, ja yksi ohjuksista SA-5, jossa oli 250 kg räjähdekärki, aktivoi Israelin puolelle sijoitetun Arrow2-ohjuspatterin, joka ampui torjunta-. ohjuksen tuhoten sen ilmassa. Ohjusten räjähtäessä syntynyt valtava pamaus rekisteröitiin Jerusalemin itäosassa ja Modiinin alueilla. Ohjusten sirpaleita levisi laajalle alueelle, osa Jordanian puolella, mutta ne eivät aiheuttaneet vahinkoa.
Debkafilen raportin mukaan Quneitran kaupungin lähellä Syyrian Golanilla sunnuntaina 19.03. lennokin ohjusiskussa surmansa saanut (Hizbullahin?)komentaja oli nimeltään Yasser Sayad.
DF kertoo edelleen, että IDF on varuillaan tiedoista, joiden mukaan Irakin shia-muslimien joukkoja on Iranin Al-Qods komentajan Qassem Soleimanin johdolla siirtymässä etelään vahvistaakseen Hermonin Golanin operaatioita. Tämä ryhmä. Jota kutsutaan nimellä Al-Nojba ryhmittymä, nauttii Hizbullahin varakomentajan sheikki Naieem Qassemin erityistä suosiota. Hän lähetti upseereitaan kouluttamaan heitä Irakissa.
IDF raportoi tiistaina, että sen Skylark lennokki syöksyi teknisen vian vuoksi maahan Quneitran lähellä sunnuntaina 19. 03. Syyrian armeija ilmoitti aiemmin ampuneensa sen alas.  

02.Syyrian tilanteen kehitystä seuratessa ei voi välttyä päätelmältä, että jossakin vaiheessa Israelin on pakko puuttua tilanteeseen, tai se joutuu pohjoisesta ja etelästä maahan tunkeutuvien veren-himoisten joukkojen tallaamaksi. Näitten joukkojen yhteinen nimittäjä on Iran, joka Obaman hallituksen suosiollisella avustuksella on jatkanut vastoin tekemiään sopimuksia sekä ydinaseensa että ballististen ohjusten suunnittelua ja rakentamista. Obaman siirryttyä syrjään täysin palvelleena USA:n paikalle on noussut Venäjä presidentti Putinin johdolla. Venäläisiä joukkoja on jo sijoitettu Syyriaan, ja niitä sijoitetaan seuraavaksi Libyaan ja Egyptin länsiosiin suojelemaan Venäjän intressejä siellä. IDF varoo huolellisesti iskemästä kohteisiin, joihin on sijoitettu venäläisiä joukkoja, mikä voi osoittautua yhä vaikeammaksi, sillä venäläiset upseerit valvovat Venäjän toimittamien IT-torjunta-patteristojen S-300 ja S-400 toimintaa etenkin laivastosatamansa ja lentokenttänsä suojana.

Saudi Arabia, joka tukee maltillisiksi katsomiaan kapinallisia ryhmiä Syyriassa, seuraa tilanteen kehitystä ja Iranin vaikutus-vallan kasvua rajansa täkänä kasvavalla huolella, mutta ei ole lähettänyt joukkojaan taistelemaan Syyriaan.

03.Turkki pyrkii luomaan Syyrian puolelle rajaa puskurivyöhykkeen, jonne pakolaiset voivat sijoittua seuraamaan tilanteen kehitystä. Turkilla on ollut aluevaatimuksia Syyrian kanssa, jotka se tullee toteuttamaan nyt joukkojensa taistellessa Syyriassa IS:n joukkoja vastaan. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganilla on vanha haave ottomanihallituksen vallan palauttamiseksi Lähi-Itään. Tarkkailijat ovat kuitenkin varoittaneet, ettei Erdoganin vallan-tavoittelu rajoitu pelkästään Lähi-Itään, vaan sen perimmäisenä tavoitteena on levittää valtansa myös Eurooppaan, missä sen NATO-jäsenyys antaa sille huomattavaa etua.
Erdogan on pettynyt EU:n kieltäydyttyä hyväksymästä Turkkia jäsenvaltioksi, mikä olisi avannut rajat pakolaisille siirtyä suoraan muihin EU-maihin. Erdogan on kuitenkin käyttänyt pakolaisia hyväkseen antaen uhkavaatimuksia EU-maille avata rajansa Turkin pakolaisleireissä asuvien pakolaisten vapaaseen muuttoon rajan yli, ellei hänen vaatimuksiinsa suostuta.
Erdogan kehotti äskettäin länsimaissa asuvia muslimeja hankkimaan ainakin viisi lasta perheeseen. Tämä toteuttaisi Libyan entisen diktaattorin Muammar Ghaddafin ennustuksen, että muslimit tulevat valloittamaan Euroopan laukaustakaan ampumatta naisten kohdun kautta.

04.TURKKI on pitänyt hyviä suhteita Hamasin kanssa, vaikka pyrkiessään parantamaan diplomaattisia suhteitaan Israelin kanssa, se väitti sulkeneensa Hamasin virallisen keskuksen Turkissa ja kehottaneensa sen virkailijoita poistumaan maasta.
Äskettäin paljastunut skandaali, jossa Turkin kansainvälisen yhteistyön ja kehityksen agentuurin (TIKA) kautta on valunut runsaasti varoja Hamasille Gazaan, paljastaa Turkin todellisen luonteen. Järjestön toiminnanjohtaja Gazassa Muhammad Murtaja pidätettiin viime kuussa epäiltynä, että hän toimii Hamasin hyväksi, kuten Shin Bet raportoi tiistaina.
Pidätys osoittaa Turkin ja Hamasin väliset läheiset suhteet, kuten ToI:n artikkelissa todetaan.

MURTAJAA vastaan esitetyissä syytteissä vihjataan, ettei Turkin tarkoituksena ollut käyttää Murtajaa varojen siirtämiseksi Gazaan, vaan myös antaa Hamasin sotilassiivelle Izza al- din Al-Qassam prikaatille tiedustelutietoja Israelista. Syytteiden pääosa käsittelee häpeämätöntä tapaa, millä Murtaja ja hänen avustajansa Hamasin sotilassiivessä pyrkivät hyödyntämään Gazan asukkaitten köyhien avustamiseen tarkoitettuja varoja.
Ensimmäisessä Murtajan paljastaneessa tapauksessa hän osti TIKA:lta saamillaan, Gazan köyhien auttamiseksi tarkoitetuilla, varoilla 14 000 ruokapakettia, joista hän antoi 7 000 Hamasin virkailijoille.
Toisessa tapauksessa Murtaja antoi Turkin virkailijoille 8 000 tekaistun perheen nimet Gazassa. Pakettien päälle oli kiinnitetty lappu englanniksi, jossa todettiin: "Turkin kansan lahja palestiinalaisille". Hamasin sotilassiiven virkailijat poistivat laput pakettien päältä ja myivät niiden sisällön korkeasta hinnasta asukkaille. Eikä tämä suinkaan ole ollut ensimmäinen tapaus, sillä vastaavanlaisia tapauksia on paljastettu toistenkin hyvän-tekeväisyysjärjestöjen toiminnassa Gazassa.

ToI:n artikkelissa kerrotaan Qatarin myöntämistä varoista, jotka oli tarkoitettu Khan Younisin Gazan kesäsodassa 2014 kotinsa menettäneiden perheitten uusien kotien hankkimiseksi ilmaiseksi, vaikka Hamas vaati satojen tuhansien NIS maksujen suorittamiseksi kutakin perhettä kohti sähkö- ja vesijohtoihin liittämiseksi niihin.
Murtaja on ollut Hamasin jäsen vuodesta 2018 lähtien. Hän opiskeli rakennusinsinöörioppia Turkissa ja puhuu sujuvasti turkin- kieltä, asuu Gazan kaupungin keskustassa ja on vuosien ajan kuulunut Hamasin sotilassiiven Shati-prikaatiin. Hänen sujuvan turkinkielen hallintansa ansiosta hänet valittiin edustamaan sotilassiipeä TIKA:ssa. Ennen tätä Murtaja palveli Turkin hyväntekeväisyyssäätiössä, joka tunnetaan lyhenteellä IHH. Tämä järjestö oli keskeisenä suunnittelemassa ja toteuttamassa Gazan saarron murtamiseksi tarkoitettua laivasto-osastoa v. 2010, jota johti surullisen kuuluisa alus Mavi Marmara.
Murtaja toimi myös tulkkina Hamasin johtajien Ismail Haniyehin ja Ismail Radwan tavatessa turkkilaisten järjestöjen edustajia.
Seuraamassani ToI:n artikkelissa kerrotaan Murtajan aikaisempia vaiheita ja hänen päätöksestään matkustaa Israelin kautta turkkiin hyvin tiedostaen, että Shin Bet oli tietoinen hänestä. Valmistautuessaan matkalle hän vakuutti Hamasille, että Turkin tiedustelu oli hankkinut karttoja, joihin oli merkitty israelilaisia kohteita tarkemmin kuin GOOGLE:n kartoissa, ja jotka hän lupasi tuoda mukanaan palatessaan Turkista. Murtaja ilmeisesti luotti työnantajansa TIKA:n kykyyn suojella häntä pidätykseltä http://www.timesofisrael.com/arrest-exposes-hamas-turkish-connection/

05.UUTISIA LYHYESTI
·        IDF;n komentaja Gadi Eeisenkott sanoo Knessetin Knessetin valvontakomitean istunnossa, etteivät Gazasta Israelin puolelle kaivetut tunnelit muodosta kuolemanvaaraa maalle, niin pelottavia kuin ne ovatkin. Hän totesi näin puhuessaan IDF:n toimien puolustamiseksi Gazan 2014 kesäsodan jälkipyykin käsittelyssä keskiviikkona. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/IDF-chief-Hamas-tunnels-are-not-a-strategic-or-existential-threat-484853
·        Israelin kansainvälisessä tietolähteessä esitetyt tiedot avioliitoista voivat olla vaarallisia tuleville juutalaisille ihmisille. Uskonnollisten palvelujen ministeriö valmistelee sellaisen rekisterin laatimista, jonka tarkoituksena on estää ihmisiä solmimasta avioliittoa uudelleen vastoin Halakhan vaatimuksia, kuten eräs rabbi puolustelee hanketta. Rabbi Hizkiyahu Samin kertoi JP:n toimittajalle Euroopan rabbiinisen keskuksen vuosikokouksessa Italiassa, että tietopaketti täydentää nykyisin pidettyä rekisteriä. http://www.jpost.com/Israel-News/Israel-international-marriage-database-denounced-as-dangerous-to-future-of-Jewish-people-484854
·        18-vuotias Gazan arabi sai surmansa ja kaksi muuta haavoittui tankin ammuksesta heidän lähestyessään turva-aitaa kielletyllä sotilaallisella vyöhykkeellä yön aikana. Tapaus sattui Rafahin lähettyvillä.   http://www.timesofisrael.com/gazan-said-killed-by-idf-while-attempting-to-cross-border/
·        2000 asevelvollista kutsuttiin yllätysharjoituksiin Gazan sodan varalta. IDF:n tiedottajan mukaan se ei liity Gazan muuttuneeseen tilanteeseen, vaan se oli sovittu aiemmin. Harjoituksissa on mukana mahdollisuus tunkeutumisesta Gazan alueelle potentiaalisen uuden sodan aikana. http://www.timesofisrael.com/2000-reservists-train-for-war-in-gaza-with-surprise-drill/
·        Poliisi jatkaa Israelin valtion omistaman suurimman yhtiön IAI:n sisällä paljastuneen korruption tutkimista. Poliisi pidätti 2 epäiltyä ja 10 muuta kuulusteltu asian yhteydessä. Yksi pidätetyistä on poliisin vuotamien tietojen mukaan hallituksen Likud-ministerin poika. Pidätykset suoritettiin aikaisin keskiviikkoaamulla ja heidän kodeissaan suoritettiin tarkastukset. Viime viikolla pidätetyt ovat IAI:n ja yksityisyhtiön palveluksessa, Poliisi ei paljasta heidän nimiään. http://www.timesofisrael.com/ministers-son-reportedly-arrested-as-part-of-probe-into-iai-defense-firm/
·        FBI:n Iranissa kadonneen entisen virkailijan Robert Levinsonin omaiset ovat nostaneet syytteet Iranin valtiota vastaan epäillen, että Iran salaa tietoja hänestä. http://www.timesofisrael.com/family-of-jewish-ex-fbi-agent-sues-iran-over-disappearance/
·        Mossadin entinen johtaja Tamir Pardo sanoo Meir Daganin kunniaksi järjestetyssä konferenssissa Netanyassa, että Israelin hallitus kaivaa päänsä hiekkaan toivoen, että ongelma PA/PLO:n ja Hamasin arabien kanssa häviää itsestään ajan myötä. "Israel on päättänyt olla valitsematta toivoen, että ongelma ratkeaa yhtenä päivänä eräänlaisena ihmeenä." Pardo toteaa, että ellei Israel päätä toimia erottaakseen itsensä palestiinalaisista, Länsirannan ja Gazan arabit tulevat lähitulevaisuudessa ylittämään juutalaisten määrän. Siksi juutalaisten ja palestiinalaisten tulee erottautua toisistaan, jotta Israel säilyttäisi sionistisen näkynsä. http://www.timesofisrael.com/no-2-state-solution-is-existential-threat-to-israel-ex-mossad-chief/
·        Pääministeri Netanyahu vakuuttaa, että Israelin rakentaminen pääkaupungissaan Jerusalemissa ei kuulu neuvottelujen piiriin, se on Israelin oikeus ja velvoite. Hän vakuutti pitävänsä lupauksestaan rakentaa uuden Amonan kaupungin äskettäin tuhotun sijaan. Hän sanoi olevansa valmis sopimaan Trumpin hallituksen kanssa juutalais-yhteisöistä ja niiden rakentamisesta Juudeassa ja Samariassa, mutta Jerusalemin tilanne ei kuulu niihin, kuten hän vakuutti journalisteille Kiinassa. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-says-building-in-east-jerusalem-non-negotiable/
·        Kaksi IDF:n sotilasta ajoivat vahingossa Beir Fajjarn arabi-kylään lähellä Betlehemiä ja joutuivat asukkaitten kiven-heittäjien kohteiksi, toinen heistä haavoittui kivistä. Millähän nimellä tällaista tulisi kutsua, onko tämä rasismia vai raakaa juutalaisvihaa? Ihmeenä voi pitää sitä, että he selviytyivät hengissä. http://www.timesofisrael.com/idf-soldier-lightly-hurt-after-accidentally-entering-palestinian-town/
·        Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman vakuutti sunnuntaina, että jos Syyria ampuu uudelleen IAF:n koneita, IDF ei arkaile tuhota koko Syyrian ilmapuolustus-järjestelmän. http://www.jewsnews.co.il/2017/03/20/israel-will-not-hesitate-to-destroy-syrian-air-defenses.html
·        Sharialaki tekee tuloaan Ruotsissa, vaikkei kukaan siihen painosta. Merimieslähetyksen kirkko Tukholman itäisellä satama-alueella ensimmäinen lesbopiispa sanoi puhuessaan kirkossa, vaatien pappia selittämään, mitä hän tekisi jos kirkkoon pyrkisi ei-kristittyjä henkilöitä, jotka haluaisivat rukoilla kirkossa. Kutsuen muslimivieraita "enkeleiksi" hän kirjoitti myöhemmin blogiinsa, että muslimit tuntisivat olonsa kotoisemmiksi, jos ristit poistettaisiin kirkoista. Lesbopiispan blogi herätti vastalauseita, ettei kirkko ole sama kuin mikä tahansa rukoustila, mihin piispa viittasi.  http://www.jewsnews.co.il/2017/03/19/first-lesbian-bishop-orders-church-crosses-replaced-with-islamic-symbols-to-make-them-feel-more-at-ease.html
·        Poliisiaseman rakentaminen on joutunut vaikeuksiin Tukholman Rinkerbyssä, sillä rakennukselle ei löydetä urakoitsijaa. Maahantunkeilijoitten asuttama Rinkeby on kuin vieraan valtion hallitsema alue, jonne poliisit uskaltautuvat vain armeijan suojeluksessa. Tämä on maailman "vapauden mallimaan" nykyinen tila. http://www.jewsnews.co.il/2017/03/19/sweden-cant-find-contractor-willing-to-build-police-station-in-muslim-migrant-suburb-its-too-dangerous.html.

06.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -17; Tiberias 13 -22; Suolameri 18 -24; Eilat 16 -25 +C-astetta. Taivas pysyttelee puolipilvisenä, huomenna voi tulla paikoin sadekuuroja. Lämpötiloissa ei tapahdu suuria muutoksia.


No comments: