Sunday, February 19, 2017

SUNNUNTAI 19.02.2017

SUNNUNTAI 19.02.2017
01.KASTELIN alueella oli aamulla niin kylmää, että ulkolämpömittarin lämpötilaa osoittava nestevana oli painunut lasiseen koppinsa mittarin alaosassa. Siltä se ainakin näytti ja tuntuikin viiden asteen lämmöstä huolimatta, sillä tuuli oli varsin voimakas. Taivaankansi on ennusteen mukaan pilvetön tänään ja huomenna sekä keskiviikkona, mutta tiistaiksi ennustetaan puolipolvisyyttä. Lämpötila heilahtelee 12 ja 14 asteen välillä korkeimmillaan.
ÄAMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -13; Tiberias 07 -19; Suolameri 13 -22; Eilat 08 -22 +C-astetta.
Kalifornian tulvatilanteesta raportoidaan, että rajujen sateitten ja myrskyisten tuulten painopiste on siirtynyt alueen eteläosiin, joissa kaupunkien kadut ovat tulvineet veneillä kuljettaviksi. Orovillen suurpato kestää edelleen, vaikka sen sortumista seurataan henkeä pidätellen. Sacramenton kaupungin joen viereiset ranta-alueet tulvivat kuitenkin, minkä oletetaan johtuvan joen suojapenkereiden sortumisesta veden noustessa. Tämän johdosta varoitetaan, että kaupunkia uhkaava vaara on moninkertaistunut, jos pato kuitenkin sortuu sateitten alkaessa uudelleen. Asukkaat ovat alkaneet poistua kaupungista ennen virallista evakuointimääräystä. http://www.thecommonsenseshow.com/2017/02/18/sacramento-is-being-flooded-even-before-0roville-dam-breaks-paul-preston-interview/,
02.USA:n republikaanien presidenttiehdokas senaattori John McCain, joka on omaksunut kriittisen Trumpin-vastaisen asenteen, totesi NBC:n "meet the press" tilaisuudessa, että vapaa lehdistö on elintärkeä demokratian säilymiseksi hengissä. Hän lisäsi, että pyrkimys journalistien vaientamiseksi on tapa, millä diktaattorit ovat aloittaneet.
Arizonan senaattori McCainille esitettiin kysymys, miten hän suhtautuu presidentti Donald J Trumpin tweet-sivullaan esittämiin syytökseen, että "vääriä tietoja levittävä (fake news
) media on Amerikan kansan vihollinen". Hän vastasi: "Me tarvitsemme sitä. Kun me katsomme historiaa, diktaattorit ensimmäiseksi hiljentävät lehdistön". Hän kuitenkin vakuutti, "ettei hän väitä Trumpin pyrkivän diktaattoriksi, vaan että historian opetukset on syytä huomioida".  

03.PRESIDENTTI Donald Trumpin lopetellessa neljättä viikkoaan vielä muotoiluvaiheessa olevan hallituksensa kanssa, hän vetäytyi kampanjoimaan omistamaansa yksityisklubiin Mar-a-Lagoon Floridassa. Puhuessaan reportterien kanssa presidentin Air Force One yksityiskoneessa hän kiisti tiedot, että hänen hallituksensa olisi epäjärjestyksessä. Hän sanoi "kaiken etenevän sujuvasti vaikka hän sai perinnökseen edelliseltä presidentiltä suuren sekasorron" hän selitti. "Rakentaaksemme Amerikan uudelleen suureksi, se vaatii ehdottomasti kampanjaa, etenkin kun samalla taistelemme lehdistöä vastaan".  
Tämä on presidentti Trumpin kolmas työviikonloppu Floridan yksityisklubilla. Hän sanoi haastattelevansa viikonlopun aikana ainakin neljää ehdokasta USA:n kansallisen turvallisuuden neuvonantajan virkaan kenraali Michael Flynnin jouduttua eroamaan häntä vastaan nostettujen syytteiden johdosta, joiden mukaan hänellä olisi ollut laittomia yhteyksiä venäläisten virkailijoiden kanssa. Toisten tietojen mukaan hänestä tehtiin syntipukki presidentti Trumpin suojelemiseksi, mikä vihjailee, että myös Trumpilla olisi epäilyttäviä yhteyksiä venäläisiin. Tämän tiedon mukaan USA:n läheiset liittolaiset ovat päättäneet pidättää salaisten tiedustelutietojen jakamista Trumpin hallituksen kanssa peläten niiden vuotavan. -  On mahdotonta päätellä, mitkä tiedot ovat luotettavia, mutta epäluottamus median uskottavuuteen on suuri, mikä alkoi vaalikamppailun aikana.

Presidentti Trump sanoi lauantaina, että hänellä on useita ehdokkaita avoinna olevan viran täyttämiseksi luvaten tehdä päätöksensä parin päivän sisällä. Listan ensimmäinen ehdokas vara-amiraali Robert Harward kieltäytyi kunniasta.
Myös 4 tähden kenraali, CIA:n entinen johtaja David Petraeus oli ehdolla, mutta Valkoisen Talon tiedottaja Sean Spicer sanoi lauantaina, ettei hän ole mukana kisailussa. Petraeusta syytettiin
salaisten dokumenttien luovuttamisesta elämäntarinansa kirjoittajalle, jonka kanssa hänellä oli suhde, ja jota epäiltiin vihamielisen valtion agentiksi.

Kenraali Flynn jätti eroanomuksensa Trumpin pyynnöstä maanantaina median paljastettua, että Flynn ei ollut kertonut totuutta keskustellessaan varapresidentti Pencen kanssa. http://www.timesofisrael.com/trump-rallies-supporters-tears-into-dishonest-media/

04.USA:n senaattorit vaativat hallituksen instituutteja ja virkailijoita luovuttamaan heille säästämänsä tutkimusraportit Trumpin Venäjä-suhteista. Asiaa koskevat kirjeet lähetettiin pian suljetun kokouksen jälkeen, jossa FBI:n johtaja James Comey esitteli senaattoreille FBI:n laatiman raportin.
Raportissa kerrotaan Venäjän väitetystä sekaantumisesta USA:n presidentin vaaleihin sekä muista niihin liittyvistä kysymyksistä, kuten kongressin avustaja kertoi anonyymisti lauantaina, vaikka hänellä ei ollut lupaa paljastaa raportin sisältöä.
Senaatin tiedustelupaneeli lähetti viralliset pyyntönsä yli 12 järjestölle, agentuureille ja yksityisille, että ne luovuttaisivat paneelille kaikki epäilyjä Venäjän sekaantumista USA:n v. 2016 vaaleihin koskevat dokumentit.  
Torstaina senaatin demokraatit lähettivät kirjeen Valkoiselle Talolle, ja turvallisuusjärjestöille ja henkilökunnalle vaatien niitä säilyttämään kaikki kysymystä koskevat dokumentit, jotka koskevan Venäjän mahdollista sekaantumista 2016 vaaleihin.
Kongressin henkilökunta vakuuttaa, ettei sen tiedossa ole mitään tietoja Venäjän väitetystä sekaantumisesta. http://www.timesofisrael.com/senators-want-materials-saved-for-russia-probe/

Alex Jones varoittaa, että presidentti Trump on täydessä sodassa median ja edellisen presidentti Obaman muodostaman varjo-hallituksen kanssa, mikä voi johtaa sotatilan julistamiseen maassa.
Obaman perustama Organizing for Action, jota artikkelin mukaan tuetaan runsailla varoilla, tekee kaikkensa Trumpin hallituksen kaatamiseksi ja Obaman perinnön pelastamiseksi.
Paul Sperry kirjoittaa New York Postissa, että Obamalla on agitaattorien armeija – yli 30 000 – joka on valmis taistelemaan republikaanista presidenttiä vastaan. Obama johtaa armeijaansa bunkkerista, joka on vain 2 mailin päässä Valkoisesta Talosta. Obama johtaa aiemmin omaksumansa taktiikan mukaan taustalta. Organisaation jäsenet uhkaavat "murskata konservatiivien pääkallot pysäyttääkseen Trumpin suunnitelmat "Suuresta Amerikasta". Tämä viittaa jo kapinaan. http://www.frontpagemag.com/fpm/265808/obamas-shadow-presidency-matthew-vadum

05.USA:n varapresidentti Mike Pence katsoi aiheelliseksi vakuuttaa ensimmäiseksi USA:n horjumatonta tukea NATO:lle Trumpin esittämän epäilyksen jälkeen sen puolustuskyvystä puhuessaan vuosittaisessa Mynchenin kansainvälisessä turvallisuus-konferenssissa lauantaina. "Teidän taistelunne ovat meidän taistelujamme, Onnistumisenne ovat meidänkin onnistumisia. Lopulta me marssimme tulevaisuuteen yhdessä". Hän kuulutti yhteistyön merkitystä, mikä vahvistaa jokaista osapuolta. Tämä katsotaan Pencen vakuutukseksi, ettei USA aio vetääntyä pois Euroopan ja maailman kysymyksistä. Hän ei kuitenkaan maininnut puheessaan Euroopan Unionia, johon Ranskan ulkoministeri Jean-Mark Ayrault takertui kirjoittaen twitter-sivullaan: Varapresidentti Pence vakuutti Amerikan tukea Atlantinliitolle (NATO) mutta ei sanaakaan Euroopan Unionista.

Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel, joka johtaa Saksan sosiaali-demokraatteja, epäili myös Trumpin lupauksia. Hän totesi, ettei ulkopolitiikkaamme tulisi ohjata ideologisin perustein, sillä ne voivat johtaa vihamielisiin toimiin, joita on vaikea korjata. Hän vaati USA:n vastaavan omasta tuestaan, kuten Euroopan valtiot omasta 2 %:n tuestaan NATO:n vahvistamiseksi.  
Saksan liittokansleri Angelika Merkel sanoi puheessaan, ettei Saksa pysty yksin taistelemaan islamilaista terrorismia vastaan.
"Me tarvitsemme USA:n sotilaallista voimaa" hän vakuutti.
Merkel vetosi islamin uskonnollisiin auktoriteetteihin puhumaan selvin sanoin tehdäkseen eron rauhanomaisen islamin ja islamin nimellä kulkevan terrorismin välillä.
USA:n kotimaan turvallisuusministeri John Kelly vakuutti, että presidentti Trump työskentelee virtaviivaistaakseen aiemmin allekirjoittamansa lain, jolla rajoitetaan 7 muslimimaasta tulevien matkustajien määrää. Kelly mainitsi puheessaan 7 maata, mikä ounastelee, että maiden lukumäärää lisätään. http://www.timesofisrael.com/pence-offers-unwavering-nato-pledge-leaves-open-questions/,

06.UUUTISIA LYHYESTI
·        Pääministeri Benyamin Netanyahu informoi hallituksensa ministereitä Washingtonin ja Lontoon matkansa tuloksista ja muista ajankohtaisista kysymyksistä sunnuntaina ennen hyppäämistään uudelleen lentokoneeseen viralliselle matkallaan Australiaan ja Singaporeen. Sunnuntaina ilta-päivällä (Israelin aikaa) hän lentää Singaporeen ja sieltä tiistaina Australiaan. Vierailu on ensimmäinen pääministerin suorittama virallinen vierailu noissa maissa.
Australian Israelin lähettiläs Dave Sharma painotti Israelin ja Australian välisten suhteitten hyvin läheistä laatua ja kutsui pääministerin vierailua maassaan "massiivisen merkittäviksi ja historialliseksi". Hän vakuutti maansa odottavan paljon tältä vierailulta; ajasta, jonka pääministeri viettää Australian poliittisen johdon seurassa ja tapaa juutalaisen yhteisön, voidakseen antaa Israelin näkemyksen maailman kysymyksistä. Netanyahu on myös hyvin tietoinen vierailunsa merkityksestä sen jälkeen, kun viime vuonna Israelin presidentti Reuven Rivlin peruutti sovitun matkansa viime minuuteilla ja matkusti sen sijaan Venäjälle. Netänyahu ja hänen silloinen ulkoministerinsä Avigdor Liberman peruuttivat vierailunsa Australiassa 2014, joten oli korkea aika yrittää korjata syntyneet vahingot.
Singaporessa Netanyahu viettää yhden päivän ja yön. Hän
Tapaa Singaporen presidentin Tony Tan Keng Yamin ja
Pääministeri Lee Hsien Loongin sekä vierailee paikallisessa synagogassa. Israelin ja Singaporen välinen kauppa on 1.35 miljardia USD/vuosi. Maitten välillä on runsaasti akateemisia ja kulttuurisiteitä kuten myös sotilaallisella sektorilla, missä Israelilla on merkittävä asema.  http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Netanyahu-leaves-Sunday-for-historic-visits-to-Singapore-Australia-481946
·        Times of Israel (ToI) artikkelin mukaan USA, Egypti ja Jordania esittelivät John Kerryn laatiman alueellisen rauhan-suunnitelman salaisessa tapaamisessa 21.02.2016 Netanyahulle, jolla oli kuitenkin varauksia suunnitelman sisältöön kuten myös siihen, ettei hän uskonut saavansa hallituksensa tukea sille ja siksi hän hylkäsi sen. Asiasta raportoitiin Haaretz lehdessä sunnuntaina. John Kerry oli neuvotellut etukäteen Israelin naapurimaitten kanssa ja kansainvälisten pelaajien kesken. Haaretz kertoo saaneensa tiedot Obaman hallituksen edustajilta nimettömänä. Suunnitelman sisältö on sen sijaan tuntematon. Netanyahu ei halunnut kommentoida asiaa. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-rejected-regional-peace-plan-in-may-2016-report/
·        USA:n varapresidentti Pence vakuutti, ettei USA tule koskaan sallimaan Iranin rakentaa ydinasetta eikä uhata sillä Israelia. Miten USA aikoo estää sen, hän jätti kertomatta. http://www.timesofisrael.com/pence-us-will-never-allow-iran-to-threaten-israel-with-nukes/
·        Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah uhkaa iskeä Dimonan tutkimusreaktoriin. Hän sai uhkaukselleen tukea Libanonin presidentiltä, joka myös uhkaili Israelia
·        Hizbullahin arvioidaan saaneen venäläisvalmisteisia Yakhount ohjuksia, joilla se voi uhata Israelin kaasulauttoja Välimerellä. Tämä ohjus voi olla käänteentekevä kehitys, joka tulee rajoittamaan Israelin merialusten kykyä puolustaa kaasukenttiä. Asia tuli julkisuuteen nimeltä mainitsemattomien läntisten tiedustelu-upseerien kautta Mynchenin turvallisuuskonferenssissa. Nämä uhkakuvat tuovat entistä lähemmäs tilanteen, jossa Israel pakotetaan suorittamaan ennakolta ehkäiseviä iskuja. (Ps83) Vuonna 2014 raportoitiin Hizbullahin saaneen 12 Yakhount ohjusta. Asiasta kertoi Wall Street Journal. Puolustusministeri Moshe Yaalon hylkäsi raportin perättömänä. http://www.timesofisrael.com/hezbollah-said-to-have-obtained-game-changing-anti-ship-missiles/, http://www.timesofisrael.com/lebanon-president-issues-warning-to-israel-in-spat-over-hezbollah/.
·        Irakin armeijan joukot aloittivat uuden rynnäkön Mosulin kaupungin lopulliseksi vapauttamiseksi IS:n joukoilta. Kaupunki on kärsinyt massiivista tuhoa sodan aikana, http://www.timesofisrael.com/iraq-forces-launch-operation-to-retake-west-mosul-pm/
·        Presidentti Trumpin hallituksen selviytymisestä sitä monelta taholta uhkaavilta hyökkäyksiltä ovat lukuisten artikkeleitten aiheina. Viimeksi entinen ulkoministeriön johtaja Shlomo Avineri julkisti lauantaina oman arvionsa, jossa hän ennustaa Trumpin hallinnon kaatuvan ennen 4 vuotta kestävän toimikautensa päättymistä. Poliittisen tieteen professorina Heprealaisessa Ylipistossa toimiva Avineri katsoo toistuvien salaisten tietojen vuodot kuten myös Trumpin persoonallisen käyttäytymisen olevan pääsyitä negatiiviseen arvioonsa. http://www.timesofisrael.com/veteran-israeli-diplomat-predicts-premature-end-to-trump-presidency/
·        Mynchenin konferenssin järjestäjät peruivat aiemman suunnitelmansa antaa Libermanin ja Iranin ulkominiosteri Zarifin puhua tunnin välien samana päivänä sunnuntaina. http://www.timesofisrael.com/munich-conference-cancels-joint-session-with-liberman-zarif/
·        Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan sanoi, ettei ole mitään syytä rajoittaa tuhansien juutalaisten muuttoa asumaan ja rakentamaan Juudeaan ja Samariaan. Trump esitti pyynnön Bibille hillitä liikaa vauhtia edes hiukan. Erdan katsoo, että satoja tuhansia juutalaisia voidaan asuttaa Juudeaan ja Samariaan, eikä USA vastusta sitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225246.
·        Trumpin hallitus kiistää tiedot 11-sivuisesta protokollasta, joiden mukaan Trump halusi kutsua 100 000 kansalliskaartin miestä asepalvelukseen. Heidät olisi sijoitettu 11 valtioon, joissa asuu lähes puolet maahantunkeutujien kokonais-määrästä 11.1 miljoonaa. 11-sivuisessa protokollassa selvitetään suunnitelman yksityiskohtia. Valkoisen Talon tiedottaja Sean Spicer kielsi tiedot 100 % väärinä. – Tämä voi olla toistamiseen julkaistuja vääriä tietoja Trumpin hallituksen uskottavuuden vähentämiseksi. Sos-demarit aikovat tuhota Trumpin hallituksen poistamalla yhden ministerin kerrallaan väärennettyjen tietojen kautta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225224
·        Martin Sherman kertoo Jewish Press artikkelissaan, että Israel pystyy aivan hyvin selviytymään Jordanin länsipuolella pysyvästi asuvista arabeista, mutta toisen koulukunnan mukaan ei selviydy. Sherman on aiemmin puhunut arabien poistamisesta Juudeasta ja Samariasta korvausmenettelyn kautta, minkä johdosta JP poisti hänet artikkeleiden vakio-kirjoittajistaan poliittisen suunnan muutoksen vuoksi.   http://www.jewishpress.com/indepth/columns/into-the-fray-martin-sherman/into-the-fray-rift-on-the-right-over-sovereignty-cont/2017/02/19/


Post a Comment