Friday, February 10, 2017

PERJANTAI 10.02.2017

PERJANTAI 10.02.2017
01.USA:ssa henkien taistelu presidentti Donald Trumpin ja hänen valintaansa vastustavien välillä jatkuu koskien sekä presidentin tekemiä päätöksiä että hänen hallituksensa ministerinimityksiä. Luonnonvoimatkin näyttävät osallistuvan voimien mittelyyn, sillä USA:n koillis- ja itäosaa koettelevat myrskyt ja lumisateet ovat peruuttaneet lukuisia lentovuoroja ja sulkeneet kouluja.

Israelissa jatkuu tavanomainen arki: välillä paistaa aurinko, välillä tihkuttaa vettä. ISIS joukot sanovat ampuneensa ne 4 rakettia keskiviikkoiltana kohti Eilatin kaupunkia, ja arabiterroristit yrittävät nostaa osakkeitaan joutuessaan kasvokkain Allahinsa eteen pyrkien murhaamaan juutalaisen tai mieluummin useita, tai ainakin haavoittamaan mahdollisimman monia. Pääministeri Benyamin Netanyahua vastaan nostetut syytökset lahjusten vastaanottamisesta kovenevat entisestään. Pääministeri joutui hätäpäissään päästämään ilmeisen hätävalheen, ettei hän tiennyt vaimonsa Saran saaneen shampanjaa ja jalokiviä lahjaksi joltain ulkomailla menestyneeltä liikemieheltä. Haredikansa osoittaa mieltään asepalvelusta vastaan, minkä johdosta poliisi pidätti useita haredi-nuoria yleisen rauhan rikkomisesta. Kuten jo mainitsin: aivan tavanomainen arkipäivä, sillä niin turtuneita kansalaiset alkavat olla toistuviin uutisotsikoihin.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -15; Tiberias 09 -20; Suolameri 14 -21; Eilat 11 -23 +C-astetta. Tänään on aurinkoista, huomenna puolipilvistä; sunnuntaina ja maanantaina ennustetaan ajoittaisia sadekuuroja. Tuuli on paikoin luvattoman kova, mikä häiritsee muuten siedettävää säätä.
Voimakas talvimyrsky iski torstaina USA:n koillisosaan, minkä johdosta tuhansia lento-vuoroja jouduttiin peruuttamaan ja kouluja sulkemaan. Myrskyvaroituksia annettiin Marylandista Maineen. New Yorkissa lumisateen arvioidaan pakkautuvan 25 -35 sm:n nietoksiin lumisateen jatkuessa jopa 5 sm:n vahvuudella tunnissa.
New Yorkin pormestari Bill de Blasio ilmoitti tweet sivullaan, että kaupungin koulut ovat suljettuina torstaina. Yli 3 300 lentovuoroa jouduttiin peruuttamaan. Kansallinen sääpalvelu varoitti kansalaisia menemästä ulos vahvimman lumisateen aikana, koska näkyvyys on lähes olematon ja eksymisvaara on todellinen. Lumituisku varoituksia annettiin koko Long Islandin alueelle New Yorkissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224730
02.KOLMEN tuomarin muodostaman paneelin kahden tuomarin kieltäydyttyä saattamasta voimaan presidentti Trumpin hallinnollista päätöstä, jolla 7 maasta tulevat matkustajat olisi pysäytetty 90 päivän ajaksi lentokentille, turvallisuus-järjestöt ovat joutuneet lisäämään tuntuvasti federaation tuomareiden turvallisuutta saatuaan useita vakavasti otettavia uhkauksia.
CNN:n raportin mukaan poliisipartioita on lisätty ja valvontaa tiivistetty potentiaalisten hyökkäysten varalta federaation tuomareita vastaan. San Franciscon 9. US Circuit Court vetoomustuomioistuin kieltäytyi aiemmin peruuttamasta alemman tuomioistuimen päätöstä, jolla presidentin hallinnollinen päätös matkustuskiellosta estettiin tulemasta voimaan.
Vetoomustuomioistuimen päätöksessä todetaan, ettei hallitus ole pystynyt osoittamaan matkustuskiellon antamia etuja tai että sen peruuttaminen aiheuttaisi korjaamatonta vahinkoa.
Presidentti Trump sanoi saatuaan tiedon oikeuden päätöksestä, että se oli poliittinen lain tulkinta lisäten "Tavataan oikeudessa". Hän myös muistutti, että jos jatain todella pahaa tapahtuu matkustuskiellon peruuttamisen seurauksena, tuomarit joutuvat itse vastaamaan siitä, sillä kysymys on maan turvallisuudesta.

Trump aikoo taistella oikeuden päätöksen kumoamiseksi. Hallituksen oikeus-ministeriö sanoo tutkivansa annettuja päätöksiä ja harkitsee optioita, joita sillä on käytettävissään. Valkoisen Talon neuvonantaja Kellyanne Conway esitti mielipiteenään, että seuraavassa vaiheessa tultaneen vakuuttamaan matkustuskiellon antamia etuja.
Senaatin enemmistöjohtaja Chuck Schumer kehotti presidenttiä harkitsemaan uudelleen antamaansa matkustuskieltoa. Alahuoneen demokraattien johtaja Nancy Pelosi vakuutti demokraattien jatkavan Trumpin vastaista taisteluaan "saadakseen tämän vaarallisen ja perustuslain vastaisen päätöksen" kumottua.
Kolmatta viikkoaan aloitteleva presidentti Donald Trump antoi alentavia lausuntoja USA:n oikeuslaitoksesta. Tämä sai hänen nimittämänsä ja senaatin vahvistuksen USA:n oikeuskansleriksi saaneen tuomarin Neil Gorsuchin kritisoimaan Trumpin lausuntoja kutsuen niitä oikeuden arvovaltaa alentaviksi ja masentaviksi.  
(demoralizing and disheartning)

03.Presidentti Trumpin hallituksen aiemmasta kiellosta huolimatta sen korkea sotilaallisten asiain neuvonantaja Michael Flynn oli todella tavannut Venäjän Washingtonin lähettilään ennen Trumpin astumista virkaansa, kertoo Washington Post artikkelissaan torstaina.
Viitaten nimeltä mainitsemattomaan USA:n virkailijaan lehti kertoo, että FBI tutkii Michael Flynnin ja Venäjän USA:n lähettilään Sergey Kislyakin välillä käytyjä keskusteluja. Flynn on armeijasta eronnut 3-tähden kenraali, jonka Trump nimitti kansallisen turvallisuuden neuvonantajaksi.
Lehti väittää, että Flynn kertoi Venäjän lähettiläälle, ettei kannata suhtautua Obaman asettamiin Venäjän vastaisiin sanktioihin turhan vakavasti.
Flynn kielsi kahdesti keskiviikkona koskaan keskustelleensa Kislyakin kanssa sanktioista, mutta hänen tiedottajansa totesi torstaina, että Flynn oli vihjaillut, että vaikka hänellä ei ole selvää muistikuvaa keskusteluista, puheet sanktioista eivät tulleet esiin hänen ja Kislyakin välisissä puheissa.

PRESIDENTTI Barack Obama oli joulukuussa asettanut Venäjän vastaisia sanktioita siksi, että hänen hallituksensa epäili Venäjän hakkeroineen USA:n poliittisia internetsivuja ja E-mail tilejä ennen marraskuun USA:n presidentin vaaleja.
Washington Postin mukaan sen toimittaja keskusteli yhdeksän USA:n tiedustelu-ja turvallisuusvirkailijan kanssa, joista yksi todisti, että Kislyak sai keskusteluistaan Flynnin kanssa mielikuvan, että Trump voi peruuttaa sanktiot, vaikka mitään kirjallista todistetta lupauksesta ei ole.

Viime kuussa Trump sanoi Wall Street Journal haastattelussa, että koska Venäjä avustaa Yhdysvaltoja esim. taistelussa väkivaltaisia ääriliikkeitä vastaan, hän voi harkita sanktioitten poistamista kokonaan. WSJ kertoo edelleen, että Flynn sai rahaa Venäjän tiedotusyhtiöltä RT osallistuakseen Moskovan gaalaan viime vuonna, jossa hän istui presidentti Vladimir Putinin juhlapöydässä. Edelleen väitetään, että Flynn oli keskustellut Venäjän Washingtonin lähettilään kanssa joulupäivänä ja lähettänyt hänelle tekstiviestin "onnellisen joulun ja uuden vuoden" johdosta.

NEUVONANTAJAN asemassa oleva Michael Flynn ei ole hallituksen jäsen, mutta häntä kunnioitetaan yhtenä luotetuimmista neuvonantajista. Palveltuaan US armeijan joukoissa Afganistanissa ja Irakissa hän antoi varsin kärkeviä lausuntoja islamista, mutta hän suhtautuu paljon joustavammin Venäjään ja Kiinaan.    http://www.timesofisrael.com/report-despite-denials-trump-national-security-advisor-did-discuss-sanctions-with-russia/

04.Kiinan ja USA:n diplomaattiset suhteet olivat todella kireällä presidentti Trumpin annettua luonteensa mukaisia suorasukaisia lausuntoja Kiinan harjoittamasta hegemoniasta sekä Etelä Kiinan merellä että muutamista kalliosaarista Japanin ja Kiinan välisellä merialueella, joita molemmat väittävät omikseen.
USA:n puolustusministeri Jeff Mattisin rauhoittelevat lausunnot Kauko Idän matkansa aikana saivat tilanteen laukeamaan Kiinan johtajan todetessa: Järki voitti asiassa, jonka kärjistäminen olisi johtanut tarpeettomaan tuhoon ja kärsimyksiin. Kiinan kerrottiin jo valmistautuvan antamaan ohjusiskuja USA:n tukikohtiin Kauko Idän alueilla. Kiina on ulottanut merialueensa monen naapurimaan vesialueille, jotka eivät pysty vastaamaan Kiinan sotilaalliseen ylivoimaan. Kysymystä tultaneen aikanaan pohtimaan kansainvälisessä forumissa, Näiden merialueitten kautta kulkevat lukuisat meriyhteyksien laivareitit, minkä johdosta kysymys on kansainvälinen ja vaatii yhteisiä sopimuksia.

Kiinan uhkan vähentyessä Yhdysvalloilla on kuitenkin toinen potentiaalinen vihollinen: Pohjois-Korea, joka toistuvasti uhkailee Yhdysvaltoja ydinaseillaan. Sillä on myös nopeasti kehittyvä ja lisääntyvä ballististen ohjusten arsenaali, joilla sen pelätään pystyvän aiheuttamaan USA:lle tuntuvia vahinkoja.
Vuosikymmenien ajan Yhdysvalloissa on keskusteltu ja vaadittu hallituksen toimenpiteitä maan haavoittuvan sähköverkoston ja sen välitysmekanismin suojelemiseksi yllättäviä ohjusiskuja vastaan, mutta Obaman 8 vuoden hallinto ei myöskään puuttunut tilanteen korjaamiseen.
Yksityiset järjestöt ja painostusryhmät ovat toistuvasti kehottaneet kansalaisia varustautumaan päivään, jolloin kaikki sähköllä toimivat laitteet ja järjestelmät pysähtyvät vuosiksi tai vuosikymmeniksi.  Kauppojen varastot tyhjenevät parissa päivässä, eikä voida täydentää; jääkaapit sulavat ja niihin kootut ruuat pilaantuvat; Julkiset tiedotusvälineet hiljenevät; liikenne pysähtyy; terveyspalvelut loppuvat, koska apteekeissa ei ole lääkkeitä, eivätkä lääkärit pääse potilaittensa luokse;
sähkövalot sammuvat sekä kaduilla että taloissa, koko ympäristö on pimeä, jossa liikkuvat vain ruokaa ja juomaa etsivät jengit tunkeutuen taloihin. Viemärit eivät vedä, eikä kukaan korjaa roskia kaduilta. Palataan keskiaikaan, jolloin likavedet juoksevat katujen ojissa ja naiset tyhjentävät likaämpärinsä ikkunasta kadulle. Poliiseja ja muita turvallisuushenkilöitä on turha odottaa, koska autot eivät liiku.  
Tämän EMP-pulssin aiheuttamiseksi tarvitaan vai parin kolmen ydinpommin laukaiseminen USA:n yläpuolella. Niitä kuljettavat ohjukset voidaan laukaista jopa kauppa-alukselta, joita kaikkia kukaan ei pysty tarkastamaan.

NASA:n entinen avaruusluotain-ohjelman asiantuntija Jim Oberg, joka työskenteli myös USA:n avaruus-komennuskunnan palveluksessa, antoi oman lausuntonsa. Hän sai 2012 luvan vierailla Pohjois-Korean Sohae avaruus-laukaisuasemalla maan luoteisosassa. Hän varoittaa, että Pohjois-Korea voi ampua avaruuteen satelliitin, johon on sijoitettu pieni ydinpommi. Se voidaan laukaista Yhdysvaltain yläpuolella EMP-iskun aiheuttamiseksi.  Oberg selittää isäntiensä vakuuttaneen aseman rauhanomaista merkitystä, mutta miksi jatkuvaa rahapulaa kärsivä ja kansanvälisten sanktioitten alla toimiva maa uhraa käsittämättömän määrän varojaan kehittääkseen ydinaseitaan ja ohjuksiaan, joista sillä ei ole mitään taloudellista hyötyä? http://www.wnd.com/2017/02/new-alarms-sounded-over-north-koreas-emp-potential/

05.UUTISIA LYHYESTI
·        Iranin presidentti Hassan Rouhani vakuuttaa, että sen sotilaallinen voima on tarkoitettu pelkästään maan puolustamiseksi. Voidaan kysyä heti kärkeen Pohjois Korean tapaan, minkä puolustamiseen se tarvitsee ballistisia ohjuksia ja ydinpommeja? Iran on jatkanut ohjustensa testaamista USA:n varoituksista huolimatta. Varaa sillä on, kun Obama poisti Iranin vastaiset sanktiot ja salaa maksoi hyvän miehen palkkioina satoja miljoonia USD ennen poistumistaan Valkoisesta Talosta. Presidentti Trump asetti sopimusrikosten vuoksi 25 yksityistä ja järjestöä, joilla oli yhteyksiä ohjuskokeiluihin, uusien sanktioitten alaisiksi. Iran ilmoitti asettaneensa amerikkalaisia järjestöjä ja liikemiehiä boikottiin. Iranin varapresidentti Eshag Jahangiri totesi, että todellisia häviäjiä ovet ne, jotka turvautuvat väkivallan kieleen suhteissaan Iraniin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224755
·        Venäjä ilmoitti keskiviikkona, että se aloittaa - tai on aloittanut – täsmä-ohjusten toimittamisen Syyrian armeijalle nostattaakseen sen iskukykyä taistellessaan ISIS joukkoja ja muita kapinallisia vastaan Syyriassa. Venäjän Federaation neuvoston apulaispuheenjohtaja Iliyas Umakhavov totesi: "Venäjä jatkaa epätasapainon korjaamista terrorismin vastaisessa taistelussa, mikä voi sisältää joukkojen uudelleen ryhmittämisen – ja tietenkin pitkälle kehitettyjen täsmäaseitten toimittamisen Syyrian armeijalle". Hän perusti lausuntonsa kahteen tosiasiaan:
1.     Sotilaallinen yhteistoiminta USA:n, Venäjän, Syyrian ja Trukin kesken, minkä ensimmäiset ovat jo nähtävissä Syyrian pohjois- ja itäosissa.
2.     Venäjän arvion mukaan Syyrian armeijan toimintakyky ja asevalmius tulee nostaa samalle tasolle toisten osapuolten kanssa. Venäjän puolustus-ministeri Sergei Shoigu totesi 08.02. julkistetun raportin mukaan, että Venäjän armeija oli testannut 160 pitkälle kehitettyä asetyyppiä Syyrian rintamalla syyskuusta 2015 alkaen.
Debkafilen mukaan Venäjän toimitukset Syyrian armeijalle voisivat sisältää seuraavia aseita: Pienet täsmäpommeilla varustetut lennokit; olalta-ammuttavat laserohjatut pst- ja it-ohjukset; itseohjaavat ammukset, jotka lentokoneista pudotettuina seuraavat kohdettaan; pienet lennokit tunnelien puhdistamiseksi; yönäkövarusteet ja –kiikarit; laser ja infrapunatähtäimet; tiedusteluvälineet; sala-ampujan pitkän matkan kiväärit. (voisiko joku keksiä lennokin tilalle paremman termin kuvaamaan ohjaajatonta pienkonetta)
On täysin selvää, että Israel on hyvin kiinnostunut näistä tekniikan tarjoamista sotilaallisista välineistä, koska ennen pitkää niitä on myös Hizbullahilla, joka on Israelin vaarallisin vihollinen 150 000 ohjuksellaan. http://www.debka.com/article/25918/Russia-to-give-Syrian-army-high-precision-weapons,
·        Torstaina 18-v. Sadeq Nasser Abu Mazen – tuskin sukua Abbasille, joka aktiivi-terrori-aikoinaan käytti nimeä Abu Mazen – ampui Petah Tivan marketin edessä ostoksilleen tulleita siviilejä turvautuen sitten puukkoon. Hän haavoitti kuutta ihmistä ja pakeni sitten ompelimoon, jonka asiakkaat saivat taltutettua hänet ompelukoneen avulla. Hänellä oli puukko edelleen kädessään poliisin saapuessa paikalle pidättämään hänet. IDF:n sotilaat tekivät ratsian terroristin kotiin aikaisin perjantaiaamuna Beita Al-Fokeh arabikylässä lähellä Sikemiä (Nablus) pidättäen hänen sukulaisiaan kuulusteluihin. Puolustusministeriö ilmoitti peruuttaneensa perheen jäsenten työ- ja kulkuluvat Israeliin.
Eri operaatioissa turvallisuusjoukot pidättivät 10 etsittyä arabia, joiden epäillään avustaneen laittomasti Israelin puolelle tulevia. He löysivät myös osista internetohjeitten mukaan koottuja aseita, joista Carlo (Carl Gustav) rynnäkkökivääri on suosittu, Tzurif-arabikylästä lähellä Hebronia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224761
·        Perjantaiaamuna PA:n rekisterilaatoilla varustetun auton kuljettaja yritti iskeä autollaan IDF:n tarkastuspisteen sotilaisiin lähellä Beit Haggaita. Hän epäonnistui yrityksessään ja jatkoi ajoaan Yattan arabikylään. Hän ilmeisesti pääsi pakoon, mutta IDF varmaan etsii häntä ja löytääkin, varsinkin, jos rekisterinumero jäi muistiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224771
·        IDF:n sotilasta vastaan hyökättiin Bnei Brak lähiössä haredim-ääriainesten toimesta, jotka vastustavat asepalvelua. Viimeisen neljän päivän aikana haredim Yerusalmi haara, rabbi Shmuel Auerbachin johtama Litvish ryhmä, on osoittanut mieltään asepalvelun suorittamista vastaan. Monet heistä ovat saaneet kutsun tulla suorittamaan asepalveluaan. Mielenosoitukset aloitettiin poliisin pidätettyä yhden ryhmän jäsenen, mutta nyt poliisi on pidättänyt useita lisää. Yksi IDF:n sotilas yritti hajottaa ympärilleen kokoontunutta joukkoa pippuriruisketta käyttäen, mutta hänet kaadettiin maahan, ja koko joukko alkoi potkia ja pahoinpidellä häntä. Lopulta ohikulkijat saivat pelastettua sotilaan, jonka onneksi vammat olivat lieviä. Apulaispuolustusministeri rabbi Eli Ben Dahan tuomitsi hyökkäyksen muistuttaen, ettei Torah anna lupaa tällaiseen laittomuuteen toivoen, että poliisi pidättäisi pian syylliset, sillä tämä voi helposti johtaa verenvuodatukseen ja laajempaan epäjärjestykseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224743
·        Presidentti Donald J Trump osoittaa viimeisillä lausunnoillaan, että honeymoon Israelin kanssa on ohi ja edessä on harmaa arki. Hän sanoi Israel HaJom lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei "setlementtien" kasvu palestiinalaisten alueille ole sittenkään hyväksi
rauhalle.  Hän pyrki selvittämään, että Israelin ja PA/PLO/HAMAS välinen rauhansopimus on osa laajempaa Lähi-Idän ongelmaa, jonka hän haluaa selvittää. Ei lupaa hyvää helmikuun 15.päivän keskusteluille. Tämä päivä on samalla Toran mukainen puiden istuttamispäivä, jota pidetään uuden elämän alkuna. Toisaalta Netanyahun lopullisesta kannasta ei tiedä, vaikka se hyvinkin sopisi yhteen Trumpin esittämän kuvitelman kanssa. http://www.timesofisrael.com/trump-to-israeli-paper-settlement-growth-not-good-for-peace/

Sunnuntaina on Israelissa puitten istuttamisen vuosipäivä Tu B´shwat. Se on samalla juutalainen toimintapäivä pakolaisten hyväksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224757, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224655,

.                      


     


No comments: