Wednesday, February 22, 2017

KESKIVIIKKO 22.02.2017

KESKIVIIKKO 22.02.2017
01.IDF:n kersantti Elor Azaria tuomittiin tiistaina 21.02. 18 kuukauden vankeus-rangaistukseen 21-vuotiaan PA:n arabiterroristin Abed al-Fattah al-Sharifin surmaamisesta sen jälkeen, kun hänet oli jo "neutraloitu" sotilaitten toimesta ja makasi avuttomana maassa. Azaria kuului IDF:n lääkintäjoukkojen aseelliseen apuhenkilökuntaan. Azaria selitti, että maassa makaava terroristi oli edelleen vaarallinen ja olisi voinut sytyttää takkinsa alle piilotetun pommivyönsä, mitä IDF:n sotilaat eivät olleet tarkastaneet. Sitä hänellä ei kuitenkaan ollut, mutta se mahdollisuus oli todellinen.
Tapaus olisi voitu hoitaa armeijan sisäisenä kurinpitotoimena, ellei paikalle tullut Hebronin arabi ollut videoinut tilannetta NGO-järjestön B`Tzelemin hänelle luovuttamalla videokameralla. Tilanteen tultua julkiseksi siihen puuttuivat armeijan ylin johto ja myös puolustus-ministeri ja pääministeri omine lausuntoineen ja asia ryöstäytyi pois armeija käsistä.
Azaria ampui kuolettavan laukauksensa vuosi sitten maaliskuussa, minkä jälkeen tapausta on puitu toistuvasti tiedotusvälineissä.
Sekä Ararian puolustus että terroristin omaiset ovat tyytymättömiä annettuun tuomioon, vaikka syyttäjä oli vaatinut 3 -5 vuoden vankeus-tuomiota. Azarian perhe aikoo valittaa tuomiosta. Kansanedustajat vaativat armahdusta.

B´Tzelemin tiedottajan mukaan kameroiden luovuttaminen arabeille aloitettiin 2007, ja sillä on satoja vapaaehtoisia kameroineen valmiina videoimaan tilanteita, usein paikalle kutsuttuina. NGO-järjestön nimen suojassa ja ulkomaisten avustusten avulla se toimii Israelissa toimittaen ulkomaisille - tavallisesti Israelille vihamielisille - uutis-järjestöille sekä teksti- että kuvamateriaalia, jota se ensin peukaloi propagandaansa soveliaaksi. Järjestön tiedottajan mukaan Hebronin ampumistapaus on "malliesimerkki PA:n arabien elämästä IDF:n miehityksen alaisina". Vastaavanlaisia tapauksia on toki sattunut ennenkin ilman, että niistä olisi tullut vuosia kestäviä uutisaiheita.  http://www.jpost.com/Israel-News/Analysis-Azaria-would-have-remained-anonymous-if-not-for-viral-video-482253.

02.ISRAELIN pääministeri suoriutui onnellisesti Singaporen virallisesta vierailusta, ja suuntasi matkansa kohti kengurujen maanosaa, Australiaa, joka on ensimmäinen Israelin pääministerin tekemä virallinen vierailu maassa kahden edellisen vierailun peruunnuttua ennen matkan toteutumista isäntien suureksi pettymykseksi, mikä on voinut vaikuttaa heidän tukeensa Israelille kansainvälisillä areenoilla.

Ennen Netanyahun (Bibi) matkaa kauko-itään mediassa kerrottiin Netanyahun hylänneen John Kerryn 2015 laatiman esityksen rauhan-sopimuksesta salaisessa tapaamisessa Jordaniassa, johon osallistuivat Kerryn ohella Jordanian kuningas, Egyptin presidentti sekä Netanyahu. Bibi totesi, että ajatus alueellisesta sopimuksesta oli hänen, ja että hän hylkäsi sen, koska Kerry esitti siinä Israelille vaatimuksia, joita hän ei voinut hyväksyä.

03.AJATUS Israelin ja PA/PLO:n välisen rauhanprosessin laajentamiseksi alueelliseksi on saanut jalansijaa myös presidentti Trumpin ja Bibin välisissä keskusteluissa.
Israelin kansanedustaja Aoub Kara nosti ajatuksen alueellisesta sopimuksesta esittäen, että osapuolten olisi hylättävä kahden valtion idea, jonka toteutuminen on joka tapauksessa osoittautunut mahdottomaksi nykyisessä alueellisessa sekasorrossa.
Kara esittää, että Gazasta muodostettaisiin Hamasin ja PA/PLO:n valtio, jonka aluetta laajennettaisiin Egyptin nykyisin hallitsemalle ja harvaan asutulle Siinain niemimaalle. Egyptin presidentti al-Fattah al Sisi tarjosi v.2014 PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasille Siinain aluetta arabipakolaisten sijoituspaikkana.
Kara esittää, että ajatusta tulisi pohtia vaihtoehtona arabivaltiolle Juudean ja Samarian asemesta. Egypti kielsi tuohtuneena, että Sisi olisi koskaan tehnyt tuollaista esitystä, mutta Israelissa se herätti uutta toivoa. Kansainvälisesti Gazasta Palestiinan valtiona ei ole keskusteltu, mutta kuten seuraamassani JP:n artikkelissa todetaan, tilanteen jatkuminen Juudeassa ja Samariassa ja etenkin Gazassa on kestämätön pitkällä tähtäyksellä, ja vaatii uusien ideoiden tarkastelua, missä laajempi ulkopuolinen kannatus antaisi osapuolille vankemman perustan.

Gazan kysymysten tuntija Fayez Abu Shamala kirjoitti Lontoossa ilmestyvällä Rai a-Youm websivulla, että on korkea aika todeta
setlementteihin perustuvan kahden valtion ratkaisu kuolleeksi.
Hän viittaa sekä demograafisiin että geograafisiin muutoksiin Länsirannalla, jotka "lopullisesti ovat todistaneet maailmalle kahden valtion ratkaisun hautautuneen juutalaisiin setlementteihin".
Shamala toteaa, että PA/PLO:n johtajien Länsirannalla olisi syytä luopua kielteisestä asenteesta uusien ratkaisumallien tutkimiseen, sillä he ovat itse alkaneet vihjailla mahdollisuudesta yhden valtion ratkaisuun. Shamala sanoo, ettei Israel koskaan voi hyväksyä Abbasin ja Erekatin vaatimuksia tasa-arvoisuudesta yhden valtion ratkaisussa. Hän vakuuttaa, ettei Israel ole niin tyhmä, että se – liittäessään Juudean ja Samarian valtioonsa - myöntäisi niiden arabeille täyden kansalaisuuden. "Israel ei koskaan anna arabeille tilaisuutta vaatia demokraattista yhden valtion ratkaisua, jossa arabit voisivat voittaa enemmistön demografian (väestönkasvun) kautta".

Sen sijaan Shamala ennustaa, että Israel tulee suostumaan alueelliseen ratkaisuun, jossa Palestiinan valtio perustetaan Gazaan.
Siihen tultaisiin liittämään osia Siinain pohjoisosasta, ja Israel luovuttaisi korvaukseksi osia Negevistä. Israel tulee liittämään valtioonsa Juudean ja Samarian C-alueet, joissa sillä on täysi hallintavalta, ja sinne jääville arabeille annetaan Israelin identiteetti-kortit. Arabikaupungeille Juudeassa ja Samariassa annetaan rajoitettu autonomia hallinnollisine yhteyksineen Jordaniaan. Israel tulee täysin valvomaan turvallisuutta Välimerestä Jordan-jokeen, hän ennustaa.

Abu Shamala kirjoittaa lisäksi, että PA/PLO:n johdon tulee tunnustaa realiteetti, epäonnistumisensa, hajottaa PA ja sen turvallisuus järjestelmä ja kertoa arabiliiton johdolle kokouksessa ensi kuussa: "Vastuu kuuluu nyt teille". Se aloittaa palestiinalaisen kansan uuden ponnistelun uudella tiellä, mikä vaatii taistelua ja uhrauksia.

Suunnitelma Gazasta ratkaisuksi Juudean ja Samarian ongelmaan ei saa kannatusta Länsirannan arabijohtajien keskuudessa, mikä on luonnollista, Bir Zeit Yliopiston presidentti Ghassan Khatib uskoo, että Netanyahun taktiikkana on pitää alueen status quo: "Mikään ei painosta eikä huoleta häntä, joten hän voi laajentaa setlementtejä". Khatib sanoo, että puhe Gazasta ei poista oleellista kysymystä, mikä on kaksi valtiota, pyrkien estämään "setlementtien laajentamisen laittomana kansainvälisen mielipiteen ja lain vastaisena". http://www.jpost.com/Middle-East/Gaza-Sinai-state-idea-a-danger-under-Trump-warns-Gaza-analyst-482137

04.JORDANIAN kuningas Abdullah II matkusti kiireesti Kairoon, jossa hän tapasi Egyptin presidentin Abdel al-Fattah al-Sisin. Viimeaikaiset keskustelut uusista aloitteista Israelin ja PA/PLO:n välisen ongelman ratkaisemiseksi alkoivat ilmeisesti polttaa hänen jalkojensa alla. Kuningas Abdullah on huolestunut monarkiansa pysymisestä, ja jos jonkin ratkaisun vuoksi Juudeassa ja Samariassa asuvat arabit alkavat muuttaa massoittain Jordanin itäpuolelle, se voi kaataa herkän tasapainon hashemiittien kuningaskunnassa.

Molemmat kansanjohtajat esittivät voimakkaan tuen kahden valtion periaatteen toteuttamiseksi kesäkuun 4. päivän 1967 rajoilla, jossa Jerusalem jaetaan pääkaupungiksi kummallekin osapuolelle.
USA:n presidentti Trumpin lausunnot, joissa hän sanoo tukevansa mitä tahansa ratkaisua, jonka osapuolet hyväksyvät, on häirinnyt pahoin kuninkaan yörauhaa.
(Mitään 04.06.1967 rajoja ei ollut Israelin sekä Juudean ja Samarian välillä. Jordania miehitti 1948 itsenäisyyssodassa Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosat liittäen ne valtioonsa, mutta Israel vapautti ne 1967 sodassa. Jordania luopui myöhemmin kaikista oikeuksistaan Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemin itäosaan säilyttäen islamin pyhien kohteiden valvonnan).  
Trump sanoi, että USA tulee työskentelemään rauhan hyväksi, mutta että hän jättää osapuolten vastuulle päättää lopullisen sopimuksen ehdoista. "Olen tietoinen kahdesta ja yhdestä valtiosta, ja pidän molemmista. Voin elää kumman tahansa kanssa" hän vakuutti pääministeri Netanyahulle Washingtonissa.
Presidentti Trumpin lausunto aiheutti melkoisen käymistilan koko kansainvälisessä kentässä, koska useimmat valtiot ja kv. järjestöt olivat perustaneet Lähi-Itää koskevan diplomatiansa Palestiinan valtion perustamiseen keskelle juutalaisvaltiota ja heidän pyhien kohteittensa liittämisestä muslimivaltioon. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Egypts-Sisi-Jordans-king-say-2-state-solution-not-up-for-compromise-482203

05.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -15; Tiberias 08 -20; Suolameri 13 -21; Eilat 06 -20 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen tänään ja huomenna, perjantaina ja lauantaina pilvetön. Lämpötila nousee tasaisesti siten, että lauantain lukemat pääkaupungissa ovat 09 -19 astetta. Sateita ei ole luvassa.

Kalifornian pohjoisosassa Orovillen pato on vielä paikoillaan veden pinnan vähän laskiessa, mutta odotettavien uusien sateitten johdosta se voi murtua. Butte-alueen sheriffi varoittaa, että jos pato murtuu, asukkaita ei ehditä evakuoida ajoissa. Sateita ja myrskyjä on ennustettu tiistaista lähtien, mikä asettaa vaaratilanteessa asuvat ihmiset vaikean ratkaisun eteen: Paeta ajoissa vai jäädä kohtalon armoille. Viranomaiset ovat kieltäneet asukkaita lähettämästä padosta ottamiaan kuvia ja videoita internetiin syytä ilmoittamatta. http://www.thecommonsenseshow.com/2017/02/21/residents-cant-be-evacuated-in-time-if-oroville-dam-fails-says-local-sheriff/
Myrskyt ja sateet ovat iskeneet myös Texasiin. Kaikkiaan kolmen tornadon sanotaan hajottaneen San Antonion kaupunkia tuhoten 140 kotia ja katkaisten sähköt 40 000 asukkaalta. Tuulten nopeus oli 80 mailia/tunnissa. Juna suistui raiteiltaan Austinissa. Tiistaina myrskyiset tuulet ja sateen siirtyivät Houstoniin, Tuhoista ei vielä ole tietoja. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4242324/Severe-destroys-San-Antonio-leaving-40-000-without-power.html.
Tavallisuudesta poikkeavat sääolosuhteet ovat antaneet aiheen epäillä, että Kalifornia ja Texas ovat testialueita sään käyttämisestä taistelu-aseena. (weather warfare) http://allnewspipeline.com/Lucifer_Weather_Warfare_Oroville_Dam.php

06.UUTISOTSIKOITA
·        Syyrian media väittää Israelin koneitten iskeneen aseita kuljettaneen saattueen kimppuun lähellä Libanonin rajaa. Ilmaiskut tapahtuivat 3.30 am Qalamoun vuoristossa keskiviikkoaamuna. Arabimedian mukaan kohteena olivat Syyrian 3. divisioonan asemat. http://www.timesofisrael.com/israeli-jets-strike-outside-damascus-syrian-media/http://www.jpost.com/Middle-East/ISIS-Threat/ISIS-releases-proof-it-fired-rockets-on-Israel-482278
·        Pääministeri Netanyhau aloitti nelipäiväisen vierailunsa Australiassa tavaten pääministeri Malcolm Turnbullin. Netahnyahu ylisti Australian rohkeutta nousta YK:ssa vallitsevaa tekopyhyyttä vastaan, jossa Israelin vastaisia päätöksiä hyväksytään enemmän kuin muita maita vastaan yhteensä. Pääministeri Turnbull kirjoitti op-ed artikkelissaan australialaisessa lehdessä, ettei hänen hallituksensa tue YK:n turvallisuusneuvoston yksipuolisia päätöslauselmia, joissa kritisoidaan Israelia, ja vastustaa boikottikampanjaa Israelin valtion laillisuuden kieltämiseksi. Australia ei ole nyt YK:n turvallisuusneuvoston jäsen, mutta paheksui joulukuun 23. päivän päätöslauselmaa, jossa Israelin rakentamat juutalais-yhteisöt Juudeassa ja Samariassa tuomitaan laittomina ja kv. lain vastaisina. USA pidättyi tästä äänestyksestä. http://www.timesofisrael.com/in-sydney-netanyahu-lauds-clear-eyed-australia-for-blasting-un/
·        Juutalainen organisaatio tuomitsee presidentti Trumpin hyväksymän siirtolaislain julmana ja vaarallisena. Sen mukaan miljoonia ihmisiä jouduttaisiin karkottamaan USA:sta, jotka tulivat maahan laittomasti. Trump sanoi virtaviivaistavansa lain uuteen asuun, jonka kansa voi helpommin hyväksyä. "Uudet ohjeet ovat erittäin huonosti harkittuja ja vastoin kansan omaksumia arvoja toimia valona maailmassa". Lain mukaan kuka tahansa laittomasti maahan tullut, joka saadaan kiinni rikoksesta, on vaarassa joutua karkotetuksi. Kriitikot varoittavat, että mukana on paljon lapsia, jotka tuotiin maahan ilman saattajia. http://www.timesofisrael.com/us-jewish-groups-decry-cruel-dangerous-new-immigration-rules/
·        Iranin yli kaitsija Ali Khamenei kehottaa aloittamaan "pyhän sodan Israelin nimellä kulkevan syövän tuhoamiseksi". Hän sanoi, että kansainvälinen yhteisö on joutumassa sotaan
Sionistista hallitusta vastaan. Hän puhui hallituksen järjestämässä 6. kv. konferenssissa tiistaina. Ajatollah Khamenei ylisti vastarintaa julmaa miehitystä vastaan, jota hän kutsui "pahimman laatuiseksi sorroksi ihmiskunnan historiassa erityistä ihmisryhmää vastaan". Hän syytti myös Israelin perustajia syyllisiksi Lähi-Itää nykyisin koettelevaan sekasortoon". Palestiinan kansalla ei ole muuta optiota kuin pitää taistelun liekit polttavina luottaen Allahiin, ylistettyyn, ja omaan kyvykkyyteensä, kuten he ovat tehneet.   http://www.timesofisrael.com/iran-leader-hails-holy-intifada-against-cancer-israel/
·        Haredi-miestä puukotettiin Montralissa tiistai-iltana. Tuntematon hyökkääjä astui esiin sivukujalta ja puukotti juutalaista miestä käsiin ja jalkoihin. Lääkintämiehet tulivat nopeasti paikalle antaen ensi avun, jonka jälkeen mies kiidätettiin sairaalaan. 4 epäiltyä miestä pidätettiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225468
·        Shilon entinen pormestari David Rubin sanoo, että useimmat anti-semiittiset hyökkäykset tulevat nykyisin vasemmistosta. USA:ssa juutalaisia keskuksia vastaan on esitetty uhkauksia ainakin viidessä tapauksessa, minkä johdosta ne on suljettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225451
Mellakat jatkuvat edelleen Ruotsissa useita päiviä sen jälkeen, kun presidentti Trump esitti Tukholman mellakat ja väkivaltaisuudet terrorismin symboleina.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/225458
·        USA kulkee 10 vuodessa Ruotsin tietä 8 vuotta kestäneen Obaman avointen rajojen seurauksena, ellei presidentti Trump pysty kääntämään maansa kohtaloa, ellei se jo ole myöhäistä.  http://www.wnd.com/2017/02/u-s-within-10-years-of-becoming-sweden-if-trump-policies-fail/
·        Presidentti Trump aloitti kampanjan lehtiä vastaan, jotka julkistivat vääristeltyjä uutisia. Hänen sanottiin olevan sodassa mediaa vastaan, ja että media on hänen vihollisensa. Trump korjaili tätä käsitystä todeten, ettei hän ole sodassa mediaa vastaan, vaan että media on kansan vihollinen julkistaessaan virheellisiä tietoja kansalle. Nyt valtamedia on WND:n artikkelin mukaan tehnyt parannusta ja alkanut tunnustaa tosiasian, että "kaupungissa on uusi sheriffi", joka toteuttaa ja valvoo lakia ja oikeutta omien sääntöjensä mukaan. Media haluaa lopettaa sodan Valkoista Taloa ja sen sheriffiä vastaan ja paneutua uudelleen sen varsinaiseen tehtävään luotettavien tietojen ja uutisten välittämiseen kansalle. http://www.wnd.com/2017/02/sudden-shift-in-major-medias-war-on-trump/
·        Trump on vihdoinkin lukenut kotiläksynsä ja antoi harkitun lausuntonsa, jossa hän tuomitsee juutalaisia vastaan tehdyt hyökkäykset. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan. http://www.wnd.com/2017/02/trump-addresses-attacks-on-jews-after-criticism/,No comments: