Sunday, January 01, 2017

SUNNUNTAI 01.01.2017


 SUNNUNTAI 01.01.2017

01.                        Täytyypi olla tarkkana, että aikamäärät ja muutkin vimpaimet ovat kohdallaan, sillä länsimaisen uuden vuoden ensimmäisen päivän ensimmäisen kuukauden kunniaksi kaikki näyttää vähän - eikä aivan vähänkään – remppaavan, mutta se kuulunee asiaan. Juutalaiset aloittivat vuoden 5777 jo kuukausia sitten, mutta joutuvat sivussa seuraamaan myös länsimaista almanakkaa.

Israelissa uusi vuosi ja uusi päivä alkoivat puolipilvisenä mutta ilman sateita, lämpötilan ollessa 05 -11 lukemissa. Huomisesta alkaen ennustetaan paikallisia sadekuuroja lämpötilan pysytellessä lähellä tämän päiväisiä. Tuulet voivat olla kiusallisen kovia.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 03 -11; Tiberias 09 -16; Suolameri 12 -21; Eilat 08 -20 +C-astetta. ToI ennustaa kuurottaisia sateita tiistaiksi, JP jo maanantaiksi, mutta mitä pienistä eroavuuksista. Lumisateita ei ole ennustettu paitsi aivan pohjoisessa, jossa Hermonin rinteet jouduttiin sulkemaan ajoittain sakean lumentulon vuoksi.
Kinneretin (Genessaretin) vedenkorkeus nousi joulukuun aikana 23 Sm, ja on nyt 213.61 m Välimeren pinnan alapuolella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222572,

Raporttien mukaan Turkissa satoi lunta ja vettä siten, että paikoin kaduilla oli vettä autojen ikkunoihin saakka. Pohjoinen arktinen sää on koetellut myös Amerikan pohjoisosia, USA:ssa lähelle Kaliforniaa ja Floridaa. Lienee muistutukseksi siitä, että on parasta pitää tummat kyntensä poissa Israelin ja Jerusalemin asioista, etteivät ruoskaniskut kovene entisestään.
Raportit kertovat myös, että Italian nuorten poliisien kuoliaaksi ampuman Berliinissä kuorma-autolla murhaaman israelilaisen naisen pahoin haavoittunut mies Rami Elyakim, 60, asetettiin lääkinnälliseen koomaan, josta hän nyt alkaa herätä. Hänen perheensä on vihainen Israelin viranomaisille, jotka eivät tunnusta, että hän joutui terrorismin uhriksi. Hänen vaimonsa Dalia haudattiin heidän kotikaupunkiinsa Herzliaan. Berliinin joulukadulle tehdyssä terrori-iskussa kuoli kaikkiaan 12 siviiliä ja n. 40 haavoittui. Mies voi joutua shokkiin vaimon menehtymisestä.

02.                        TERRORIJÄRJESTÖT uhkailivat jo hyvissä ajoin ennen joulun ja
uuden vuoden juhlallisuuksia, että ne tulevat osallistumaan juhlintaan aidoin pommein ja luodein sekä muilla välineillä verisesti, mikä näyttää toteutuvan eri motiivein, jotka eivät aina ole selviä. Yhteisenä piirteenä lienee viha juutalais-kristillistä kulttuuria vastaan sen eri ilmenemismuodoissaan. Eräs imaami selitti länsi-journalistille, että te voitte kutsua väkivalta-aaltoa kaikkea länsimaista vastaan miten tahdotte, mutta muslimeille se tarkoittaa kulttuurien välistä sotaa, jota on vaihtelevasti käyty siitä lähtien, kun islamin vyöry länsimaita vastaan alkoi Muhammedin aikana alistaen valtansa alle Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja suuren osan Euroopan eteläisiä ja kaakkoisia osia, pysähtyen vasta Ranskaan ja Itävaltaan.
Islamin ideologian mukaan sen joskus miehittämät alueet kuuluvat ikuisesti sen valtapiiriin, vaikka se olisi tilapäisesti tungettu kauemmas niistä. Islam käyttää nyt siirtolais-jihadia ulottaakseen valtansa pitkin Eurooppaa ja Yhdysvaltoja, joiden avointen rajojen politiikka sallii valvomattoman kulkuluvan.

03.                        Istanbulin Bosborinsalmen länsipuolella sijaitsevaan Reina
yöklubiin tuliasein tehty terrori-isku surmasi ainakin 39 ihmistä, 16 heistä ulkomaalaisia, ja haavoitti eriasteisesti 69.
Isku alkoi 1.15 aikaan sunnuntaiaamuna. Dagan uutistoimiston mukaan terroristeja oli kaksi, ja he olivat pukeutuneet joulu-pukeiksi, Toisten tietojen mukaan ampuja oli yksin, eikä häntä välittömästi aloitetusta ajojahdista huolimatta ole saatu kiinni.

TULITUS aiheutti kaaoksen yöklubissa ihmisten rynnistäessä kohti poistumisteitä; useat naiset pyörtyivät jännityksestä ja pelosta, ja ihmiset rusikoivat toisiaan polkien lattialle kaatuneitten yli. Jotkut heittäytyivät veteen paetessaan luoteja. Iltapukuihin pukeutuneita miehiä ja hempeisiin coctail-asuihin sonnustautuneita naisia virtasi klubista kaduille shokkitilassa.
Yleisen kaaoksen ja ihmisten kirkunan vuoksi laukausten äänet häipyivät, eivätkä useimmat tienneet, mitä oli tapahtunut. Ainakin yksi israelilainen nainen haavoittui ja toinen on kadoksissa.

04.                        Bagdadin Al-Sinek markkinoilla tehdyt kaksoispommitukset surmasivat lauantaina ainakin 18 ihmistä, toisten tietojen mukaan 21, sekä haavoittivat ainakin 38 ihmistä.
Mikään ryhmittymä ei ole vielä tunnustanut osallisuutensa iskuihin, mutta koska Islamin Valtio on tehnyt useimmat, sen otaksutaan tehneen tämänkin.
Edellinen verinen isku Irakissa tehtiin lokakuussa.

Irakin hallituksen turvallisuusvirkailijat ovat olleet korkeassa hälytysvalmiudessa lokakuun 17. päivästä lähtien, jolloin Irakin armeija aloitti tehostetun hyökkäyksen Mosulin kaupungin vapauttamiseksi ISIS-joukkojen käsistä.

Terrori-iskujen kohteeksi joutuneeseen markkinapaikkaan oli ahtautunut lauantaina runsaasti varastojaan täydentäviä tukkukauppiaita sekä päivittäisiä työntekijöitä, jotka työnsivät kärryjään markkinatorilla. http://www.timesofisrael.com/twin-blasts-kill-at-least-18-in-baghdad-market/,

05.                        ENGLANNIN turvallisuusministeri Ben Wallace antoi varoituksen lauantaina, että ISIS haluaa tehdä massiivisen terrori-iskun Brittein saarilla, eikä tunne omantunnon tuskia kemiallisten aseitten käyttämisestä, kuten ei muissakaan verisissä iskuissa.
TELEGRAPH raportoi, että ISIS (Islamin Valtio) käyttää kemiallisia aseita Irakissa ja Syyriassa. Wallace viittasi Marokkolaisiin viranomaisiin, jotka olivat helmikuussa pidättäneet ISIS-solun, jolta löydettiin kemiallisia aineita, joita voidaan käyttää joko pommeissa tai kehittää niistä myrkyllisiä yhdisteitä. Hän viittasi myös eurooppalaisiin tietoihin kemiallisista aseista ISIS:n käsissä.
Wallace kertoi lauantaina The Times lehdelle, että ISIS:n haaveena on mahdollisimman suuren uhriluvun aiheuttaminen terrorisoidakseen viattomia ihmisiä laajalti. Hän sanoi olevansa varma, että ISIS on käyttänyt niitä Lähi-Idässä, Syyriassa ja Irakissa. Siten on johdonmukaista olettaa, ettei Eurooppa ole poikkeus. Hänen varoitustaan edelsi Englannin ulkomailla toimivan M16 johtajan Alex Youngin varoitus viime kuussa, että Britanniaa uhkaa ennen kokematon terroriuhka, joka ei pienene niin kauan kuin Syyrian sota jatkuu. Euroopassa on ollut useita yksityisten terroristien suorittamia terrori-iskuja, joista Nitzaan ja Berliiniin tehdyt ovat olleet vaikuttavimmat.

06.                        UUTISIA LYHYESTI
·        Jordanian yleisesikuntapäällikkö Mahmoud Freihat kertoi BBC:lle antamassaan arabiankielisessä haastattelussa, että ISIS joukoilla on Syyrian puoleisella Golanilla käytössään pitkälle kehitettyjä aseita, joilla he uhkaavat jordanialaisia sotilaita Syyrian rajana tuntumassa. Hän luetteli, että heillä on tankkeja, panssaroituja ajoneuvoja, konekiväärejä sekä ilmatorjunta-ohjuksia. ISIS ilmoitti jokin aika sitten, että miehittäessään Palmyran kaupungin uudelleen, he löysivät sieltä venäläisiä it-ohjuksia sekä sen läheisestä USA:n tukikohdasta ilmatorjuntaohjuksia, "eivätkä he ole ensimmäisiä, jotka niitä ovat saaneet". USA:n CIA:n tiedetään luovuttaneen it-aseita tukemilleen kapinallisille, ja on luultavaa, että niitä myydään nyt mustan pörssin kaupoissa, kuten Syyriassa ja Irakissa on tapana.
·        Pohjois-Korea ilmoittaa valmistautuvansa laukaisemaan mannerten välisen ICBM-ohjuksen, joka voidaan varustaa ydinkärjellä. Maan yksinvaltias Kim Jong Un kertoi uuden vuoden puheessaan, että alustavat testit ja valmistelut on suoritettu loppuun laukaisua varten. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222571,
·        USA:n presidentiksi valittu Donald Trump vakuuttaa, että Israel on hänelle hyvin tärkeä. Samalla hän kritisoi USA:n kieltäytymistä käyttää veto-oikeuttaan UNSC:n istunnossa, sekä ulkoministeri John Kerryn pitämää puhetta, jossa hän esitti kuuden kohdan ohjelman, jota Israelin tulee toteuttaa voidakseen aloittaa rauhankeskustelut PA/PLO:n kanssa. Puhuessaan journalisteille Mar-a-Lago lomanvietto-keskuksessa Floridassa, Trump kiisti POLITICO:n mukaan Kerryn äskeiset syytökset, että juutalaiskodit Israelissa, Juudeassa ja Samariassa, ovat esteenä rauhalle.
Trump vakuutti, että USA:n tule suojella Israelia, mikä on hyvin tärkeää hänelle, lisäten ettei hän hyväksy sitä, mitä Kerry on tehnyt Israelille. "Emme voi hyväksyä tapaa kohdella Israelia täydellisellä halventamisella ja epä-kunnioituksella. He olivat USA:n hyviä ystäviä, mutta ei enää. Lopun enne oli kauhea Iran-sopimus, ja nyt tämä UNSC! Rohkeutta Israel, tammikuun 20 päivä lähestyy!". Kerry ei kuitenkaan ole vielä lopettanut Israelin kanssa. Hän aikoo esittää Pariisin rauhankonferenssissa 15 01.2017 suunnitelmansa Israelin pakottamiseksi rauhanehtoihin, mikä tarkoittaa "Auschwitzin rajojen" eli 1949 tulitauko-linjojen hyväksymistä, joille IDF:n tulee vetää joukkonsa ja tyhjentää kaikki laittomasti rakentamansa siirtokunnat sen itäpuolella, mukaan lukien Jerusalem.
Netanyahu sanoi, että UNSC:n päätös tarkoittaa sotaa, sillä Israel ei tule koskaan hyväksymään noita vaatimuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222431
·        PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas ennustaa, että vuosi 2017 tulee olemaan se vuosi, jolloin Palestiina saa itsenäisyyden. Hän puhui näitä pehmosiaan Fatahin johtajille järjestön perustamisen 52-vuotisjuhlan soihtujen sytyttämistilaisuudessa. Hän viittasi UNSC:n pääyökseen, jonka mukaan kaikki juutalaisten rakentaminen 1949 aselepolinjojen itä. puolella on laitonta. Tilaisuus pidettiin Jasser Arafatin haudan äärellä Ramallahissa Mukatan hallintokeskuksessa. Hän vihjaili, "ettei PA/PLO tule sallimaan Israelin suunnitelmia laajentaa kolonialismiaan Juudeassa, Samariassa sekä Jerusalemissa". Israelissa nähdään, että UNSC antoi Obaman ohjauksessa avoimen valtakirjan PLO:lle israelilaisten murhaamiseksi. http://www.timesofisrael.com/abbas-2017-will-be-the-year-of-palestinian-statehood/, http://www.wnd.com/2016/12/obamas-u-n-move-seen-as-ok-for-violence-by-palestinians/,
·        Sekä Israelissa että valtaosassa USA:n kansaa on toivottu, että vajaassa kolmessa viikossa Obamasta päästään eroon lopullisesti. Obama kuitenkin uhkaa, että luovutettuaan vallankahvan Donald Trumpille hän aikoo jäädä Washingtoniin parin vuoden ajaksi, kunnes Sasha-tytär on suoriutunut koulustaan. Obama vakuuttaa jatkavansa aktiivisuuttaan yhteisön organisoijana yksityishenkilön ominaisuudessa. Hänen pelätään pyrkivän saamaan YK:n pääsihteerin paikan Ban ki-Moonin poistuessa etuvasempaan. Obama hankki asunnon Washingtonin Kaloraman lähiöstä. Hän lupaa nostaa Demokraattisen puolueen lamaannuksesta, johon se painui Hilary Clintonin epäonnistuneen presidenttivaalityön seurauksena. Puolue menetti sekä kongressin molemmat kamarit että Valkoisen Talon presidenttiyden.
Presidenttinä Donald Trump lupaa aloittaa välittömästi saatuaan virallisen vahvistuksen korjatakseen Obaman hallituksen aiheuttamat vauriot USA:n hallinnossa ja palauttaa sen suuruuden maailman valtojen silmissä. Hänen lupauksensa toteuttaminen vaatii jättiläismäisen työn, jos hän selviää vasemmiston ja illuminaatin uhkauksista saattaa koko maa kaaokseen ja sen talous konkurssitilaan estääkseen Trumpin suunnitelmat nousta maailman johtoon. Trumpilla on kansan tuki, mutta USA:n media vastustaa häntä henkeen ja vereen asti, ja voi aiheuttaa pahaa sekaannusta julkaisten vääristeltyjä ja valheellisia tietoja, kuten se on tehnyt tähänkin asti. http://www.wnd.com/2016/12/obama-i-wont-leave-on-jan-20/
·        Maailman kristityt odottavat suurin toivein Donald Trumpin astuessa USA:n laivan ohjaamoon ja ohjatessa maan ja koko maailman pois siitä kaaoksesta ja väkivallasta, mihin ne Obaman hallituksen sekavan politiikan seurauksena ajautuivat. Libery Council puheenjohtaja Mathew Staver arvioi, että Jumala antoi USA:lle toisen tilaisuuden korjata niitä moraalisia ja eettisiä repeytymiä, mihin maa ohjattiin Obaman moraalittoman ja maan perinteille vieraan kulttuurin nimissä.

Post a Comment