Friday, December 23, 2016

PERJANTAI 23.12.2016


 PERJANTAI 23.12.2016

01.DONALD TRUMPIN pasuunan ääni alkaa tuntua yhä selvemmin maailman asioita selvitellessä, vaikka nykyisen USA:n presidentin Barack Hussein Obaman, alias Barry Soetoron, "halvaantuneen ankan" toimikausi jatkuukin lähes kuukauden ajan. Kirjoitin Obaman nimen kokonaisena pelkästään tilastointia varten. https://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama#Early_life_and_career
YK:n turvallisuusneuvostossa (UNSC) käytiin torstaina omituinen näytelmä, jossa tuli entistäkin selvemmin esiin tämän maailman-järjestön Israelin vastaisuus ja tekopyhyys, jonka YK:n eroava pääsihteeri Ban ki-Moonkin sanoi havainneensa juuri ennen luopumistaan tehtävistään, mutta vasta sitten.
Egyptin laatima Israelin juutalaisyhteisöjen rakentamista Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemin itäosiin käsittelevä päätöslauselma-ehdotus oli UNSC:n äänestyslistalla torstaina iltapäivällä, mutta eri syistä johtuen Egyptin veti esityksen pois viime hetkellä. Raporttien mukaan Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisiä painostettiin ankarasti sekä Israelin että Trumpin toimesta, jonka kerrotaan soittaneen al-Sisille taivuttaakseen tämän muuttamaan mielensä.
REUTERSIN mukaan Trump ja al-Sisi keskustelivat muutamia tunteja sen jälkeen, kun äänestystä oli päätetty siirtää. "Presidentit keskustelivat alueellisista kysymyksistä ja kehityksestä Lähi-Idässä sekä UNSC:n äänestyslistalla olevasta Israelin setlementtejä koskevasta esityksestä. He katsoivat olevan tärkeää, että USA:n uusi hallitus saa täyden tilaisuuden käsitellä palestiinalaiskysymystä kaikilta tahoiltaan täydellisen ja lopullisen ratkaisun saavuttamiseksi". Äänestystä päätettiin siirtää al-Sisin kehotettua YK:n lähettilästä vetämään esityksen pois listalta.

Trump antoi julkisen lausunnon, jossa hän kehotti Obamaa käyttämään veto-oikeuttaan estääkseen julkilausuman hyväksyminen, jota Turmp kutsui "erittäin yksipuoliseksi ja Israelin vastaiseksi vaatien kaiken Israelin harjoittaman setlementti-toiminnan täydellistä lopettamista Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa".
Trump soitti myös Obamalle kehottaen häntä estämään päätös-lauselman hyväksymisen veto-oikeuttaan käyttäen.
Obama oli kuitenkin jo päättänyt pitäytyä äänestyksestä, mikä olisi tarkoittanut esityksen hyväksymistä. Ulkoministeri John Kerry oli aiemmin luvannut PLO:n johdolle, ettei USA vastusta esitystä.
Tämä oli kuin piste i:n päällä, osoittaen Obaman Israelin vastaisuuden, mikä tosin on ollut havaittavissa hänen toimi-kautensa aikana aiemminkin, joskin peiteltynä.

ISRAELISSA jo ehdittiin vetää henkeä syvään helpotuksesta, mutta se osoittautui ennen aikaiseksi.
YK:n turvallisuusneuvoston neljä jäsenmaata, Uusi Seelanti, Venezuela, Malesia ja Senegal antoivat Egyptille ultimaatumin muodossa aikaa torstaipäivän loppuun saakka selvittääkseen, miten se aikoo edetä, kuten REUTERS raportoi.
Ultimaatumissa todetaan: "Siinä tapauksessa, ettei Egypti voi edistää esitystään äänestykseen torstain aikana tai anna selitystä määräajan kuluessa, neljän maan lähettiläät pidättävät oikeuden saattaa esitys äänestykseen niin pian kuin mahdollista".
Ultimaatumin Egyptille antaneet maat ovat UNSC:n kiertäviä jäseniä, joista vain Senegal jatkaa jäsenyyttään ensi viikon jälkeen. Tiedotteessa annettiin ymmärtää, että tarkoituksena oli myös helpottaa Egyptiin kohdistettua painetta esityksen tekijänä. Kysymystä käsitellään perjantaiaamuksi sovitussa tilaisuudessa.

PA/PLO:n lähettiläs Jamal al-Shobaki kertoi journalisteille Kairossa, että Egypti tarvitsee aikaa, ja että keskusteluja jatketaan parin seuraavan päivän aikana. Äänestyksen siirron johdosta arabi-maitten lähettiläät pitivät hätäkokouksen painostaakseen Egyptiä edistämään äänestystä, mutta Arabiliiton komitea päätti Kairossa jatkaa keskusteluja, miten jatketaan tästä eteenpäin.

Kokenut UNSC:n diplomaatti totesi, että esitys on luultavasti haudattu pysyvästi. "Oli olemassa otollinen avoin ikkuna, mutta ei ole selvää, onko se edelleen avoinna" hän sanoi.

ISRAELIN YK:n lähettiläs Danny Danon tervehtii tyydytyksellä äänestyksen siirtymistä, mutta "työtä on jatkettava". http://www.timesofisrael.com/security-council-members-threaten-to-push-anti-settlement-draft-if-egypt-wont/,

02.Ranska ilmoittaa etenevänsä suunnittelemansa rauhan-konferenssin valmisteluissa, joka avataan 15. tammikuuta 2017. Mukaan on ilmoittautunut 70 maata, mutta sekä PA/PLO että Israel ilmoittavat jäävänsä siitä pois. Konferenssissa keskustellaan kahden valtion toteuttamisen mahdollisuutta Israelin ja PA/Hamasin arabien välisen ongelman ratkaisemiseksi.
Ranska aikoo kutsua sekä Netanyahun että Abbasin Pariisiin konferenssin jälkeen, informoidakseen heitä keskusteluista. Ranska piti ennakoivan konferenssin kesäkuussa, ja halusi pitää jälkikonferenssin joulukuussa, johon Netanyahu ja Abbas kutsutaan mukaan, mutta se siirrettiin tammikuuhun 2017. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222163


03.Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli sekä opetusministeri Naftali Bennett syyttävät YK:n turvallisuusneuvostoa UNSC teeskentelystä, mikä sopisi Guinnessin maailmanennätykseksi., kuten Bennett luonnehti torstaiksi suunniteltua äänestystä neuvoston kokouksessa. Hotoveli totesi: "YK:n palestiinalaisille antama tuki vahvistaa heidän äärimmäisiä vaatimuksiaan ja työntää rauhan kauemmas. Odotamme ystävämme USA:n estävän sen vetollaan, koska tämän tapaiset lausumat tuhoavat tulevat mahdollisuudet ratkaisun löytämiseksi".
Naftali Bennett sanoi puhuessaan BESHEVAN sponsoroimassa johtajien kokouksessa: " Vain puolen tunnin matkan päässä täältä tapahtuu ihmisten massamurhia satojen tuhansien lasten naisten ja miesten joutuessa lahdattaviksi maailman pysyessä vaiti. Maailma on sen sijaan kokoontumassa torstai-iltana tuomitakseen Israelin sen rakentamisesta omassa maassaan. Parin sadan metrin päässä täältä sijaitsee muinainen Jerusalem, joka on kuulunut meille 3000 vuoden ajan. Ne, jotka kokoontuvat tuomitsemaan meitä, tekemättä mitään taistellakseen molotovin koktaileja ja murhaa vastaan, elää historian väärällä puolella".

Bennett totesi Israelin seisovan eturivissä taistelussa hyvän ja pahan välillä, hyvän joukkojen eturivissä taistelussa Hizbullahin ja ISIS:n joukkoja vastaan pohjoisessa ja Hamasia vastaan etelässä, ja silti vapaa maailma tuomitsee meidät, vaikka me taistelemme myös heidän puolestaan.
"Sanon jokaiselle turvallisuusneuvoston jäsenelle, jos te nostatte kätenne tai pysytte vaiti äänestettäessä Israelia vastaan, te tuette terrorin joukkoja, te tuette lentokoneita, josta iskevät rakennuksiin New Yorkissa, ja kuorma-autoja jotka tappavat ihmisiä Berliinissä, terrori-iskuja Brysselissä, Orlandossa ja Dallasissa". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222124

04.Islamin Valtio, IS, julkaisi arabienkielisen, salaisen listan tuhansia kirkkoja käsittävistä kohteista USA:n 50 osavaltion alueilla. 
ISIS julkaisi keskiviikkoiltana Vocativ.com raportin mukaan ryhmän "Jihadistien salaisuudet" sosiaalisessa mediaryhmässä sala-kirjoitettua app Telegrammia käyttäen.
Käyttäjä nimeltä "Abu Marya al-Iraqi" arabiankielisen viestin kehottaen "kristittyjen uuden vuoden verisiin juhlallisuuksiin" ilmoittaen samalla ryhmän suunnitelmista sen sosiaalisia verkkoja käyttäen hyödyntäen "yksinäisten susien hyökkäyksiä kristittyjen uuden vuoden muuttamiseksi veriseksi kauhuelokuvaksi". Kohteiden nimet ja osoitteet oli ilmoitettu useissa julkaisuissa, monet niistä olivat jo aiemmin käytettävissä online, joihin kuuluivat kirkkojen julkiset osoitetiedot.

TOINEN Jihad-ryhmä, joka kutsuu itseään nimellä "Islamin pojat", kehottaa julkaisussaan iskemään kirkkoihin, tunnettuihin hotelleihin, suosittuihin kahviloihin, katuihin, marketteihin ja julkisiin paikkoihin. Julkaisussa esitettiin lista kohteista ja niiden osoitteet Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa ja Alankomaissa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään yllätys, sillä viime kuussa St Peterin ja St Paulin koptikristittyjen kirkkoja vastaan Egyptin Kairossa tehdyt pommitukset olivat muslimien tekemiä surmaten 25 ihmistä ja haavoittaen lukuisia muita. 
Heinäkuussa katolisen kirkon iäkkään papin kurkku oli viilletty auki Normandiassa Ranskassa hänen toimittaessaan messua. Murhan suorittajaksi ilmoittautui ISIS.
Berliinin joulumarkkinoilla kuorma-autolla jouluostoksiaan suorittavia vastaan tehty hyökkäys surmasi 12 ja haavoitti 40. Kuolleitten joukossa on yksi israelilainen nainen, jonka mies haavoittui iskussa pahoin.

FBI:n entinen terrorin vastainen agentti John Guandolos blogin "Uhan Ymmärtäminen" mukaan hän on saanut viimeisten viikkojen aikana lukuisia raportteja poliisilta, papeilta ja kirkon jäseniltä muslimien suorittamasta vakoilusta tulevaa toimintaa varten. Tuntematon henkilö tulee istumaan kirkon takapenkkiin, seuraten tapahtumia, valokuvaten ja videoiden. Kirkon henkilökunnan yrittäessä puhua hänen kanssaan hän joko pakenee tai kertoo olevansa kiinnostunut kääntymään, tai tekevänsä jotain tutkimusta.

Helmikuussa FBI esti suuren ampumishyökkäyksen Detroitin suurimmassa katolisessa kirkossa, minkä suunnittelija oli muslimiksi kääntynyt Sebastian Gregerson, joka käytti nimeä Abu Rayyan. Häneltä takavarikoitiin suuri määrä aseita, sotilas-käyttöinen AK-47, howitzer sekä ISIS:n käyttämiä puukkoja. Oikeuden pöytäkirjojen mukaan hän oli saanut rahaa aseitten ostoon Marylandin imaamilta. FBI olettaa, että imaamit rahoittavat aseitten ostamista kaikkialla USA:ssa.
Turvallisuusvirkailijat kehottavat seurakuntien jäseniä ja virkailijoita tarkkaavaisuuteen etenkin tulevien juhlien aikana. http://www.wnd.com/2016/12/secret-isis-list-ids-u-s-churches-for-attack-during-holidays/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05-13; Tiberias 10 -18; Suolameri 12 -19; Eilat 12 -19 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen seuraavien päivien aikana, ja paikallisia sadekuuroja esiintyy. Lämpötilat alenevat hieman.
05.UUTISIA LYHYESTI
·        Italialainen ministeri Marco Minniti sanoo, että poliisien kanssa tulitaistelussa surmattu mies on ilman epäilystä Berliinissä kuorma-autolla 12 ihmistä murhannut mies, nimeltään Anis Amri. Poliisin mukaan he pysäyttivät hänen autonsa rutiinitarkastusta varten kolmen aikaa aamuyöstä. Amri avasi tulen poliiseja kohti haavoittaen kahta, mutta hän itse menehtyi poliisien luodeista saamiinsa vammoihin. http://www.timesofisrael.com/berlin-truck-attack-suspect-shot-dead-in-milan-italian-media/
·        Israelin arabikansanedustaja (Joint List) Basel Ghattas luopui kansanedustaja koskemattomuudestaan nähtyään poliisin saamat todisteet kirjekuorien luovuttamisesta vankilassa tuomioitaan kärsiville terroristeille. Poliisi pidätti hänet välittömästi kuulusteluja varten kuudeksi päiväksi. Hänen tapaustaan käsiteltiin Rishon LeZionin alue-oikeudessa perjantaiaamuna. Hänen rikoslistaansa lisättiin materiaalisen avun toimittaminen Hamasille. Ghattas myönsi puhelimien luovuttamisen vangeille, mutta väitti sen kuuluneen humanitäärisiin ja poliittisiin kysymyksiin, mutta ne eivät liittyneet terrorismiin, eikä suostunut paljastamaan, kuka puhelimet toimitti hänelle. Häntä pidetään Ramlessa sijaitsevassa Nitzan pidätyskeskuksessa. Oikeudessa häntä tukivat Hanin Zoabi ja Jamal Zahalka. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222177
·        Bouldorn kaupungin valtuusto Coloradossa äänesti hyväksyä kaupunkinsa tytärkaupungiksi Nablusin, jonka juutalaiset tuntevat heprealaisesta nimetään Sikem. Coloradon juutalaisyhteisön neuvosto antoi julkilausuman, jossa se sanoo olevansa syvästi pettynyt 13.12.tehdystä päätöksestä, koska Nablus tunnetaan Israelin vastaisesta toiminnastaan ja vihamielisyydestään juutalaisia kohtaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222171
·        Turkin ilmavoimat surmasivat torstaina 47 siviiliä Syyrian pohjoisosassa sijaitsevaa ISIS-joukkojen tukikohtaa vastaan. Surmattujen joukossa oli 14 lasta ja 9 naista. Turkin joukot ovat viikkojen aikana taistelleet Al – Baba tukikohtaa vastaan onnistumatta valtaamaan sitä. Hyökkäys tehtiin sen jälkeen, kun ISIS joukot olivat surmanneet 14 turkkilaista sotilasta Al-Baban ympäristössä, suurin menetys Turkille. Turkkilaisia joukkoja lähetettiin Syyriaan Turkille myönteisen kapinallisjoukon tueksi, joka taistelee sekä ISIS:n että kurdien sotilaita vastaan Al-Baban alueella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222158
·        Euroopan juutalaisjohtajat kehottavat seurakuntia ja yksityisiä sytyttämään hanukka-kynttilät pimeyden karkottamiseksi, mikä voidaan ymmärtää aivan konkreettiseksi tai symboliseksi väkivalta-aallon riehuessa pitkin Eurooppaa ja maailmaa. Tämä vuosi on sikäli erikoinen, että juutalaisten sytyttäessä hanukka-kynttelinsä kristityt sytyttävät omat joulukynttilänsä. Tämä voitaisiin nähdä merkiksi siitä, että juutalaisten ja kristittyjen olisi korkea aika poistaa vuosisataiset vihollisuutensa ja epäluulonsa ja liittoutua yhteistä vihollista vastaan, joka on keskittynyt hyökkäyksiin sekä juutalaisia että kristittyjä vastaan tuhotakseen molemmat. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222157
·        Shin Betin ja poliisin joukot yhdessä IDF:n kanssa löysivät suuren maanalaisen asetehtaan Hebronissa, takavatikoiden runsaasti valmiita aseita ja niiden osia sekä ohjeita niiden valmistamiseksi, sekä ammuksia ja muita tarvikkeita. IDF:n sotilas haavoittui Nablusissa Balatan pakolaisleiriin tehdyn ratsian aikana. Sotilas haavoittui jalkaan arabien ampumista luodeista. Sotilaat löysivät aseita ratsian aikana.  http://www.timesofisrael.com/soldier-injured-by-gunfire-during-west-bank-arrest-raid/
Koska tulevan viikonvaihteen jälkeisten juhlien vuoksi raporttien laatiminen on epäselvää, toivotan kaikille rauhallista ja antoisaa joulunviettoa. Hän, joka meitä vahvistaa, on uskollinen ja vanhurskas, ei Hän nuku eikä torku.
                       

Post a Comment