Wednesday, September 14, 2016

KESKIVIIKKO 14.09.2016

KESKIVIIKKO 14.09.2016
01.    Syksyn viileys alkaa jo tuntua aamulla kuuden maissa, mutta eipä hätää, lämpötila tullee nousemaan päivän aikana 28 asteeseen. Ollaanhan me sentään jo syyskuun puolivälin tuntumassa, ja luonto seuraa omaa vääjäämätöntä aikatauluaan, kuten luonnon kanssa sopusoinnussa elävät luontokappaleet muuttolintuja myöten, jotka kokoilevat – tai ovat jo koonneet – Suomen saloilla matkaryhmiään pitkää ja vaarallista matkaa varten lämpöisemmille seuduilla talvehtiakseen siellä. Onnettomuudeksi vain entiset merkit, joilla luonnontapahtumia seurataan, ovat nekin muuttuneet aikain saatossa, mistä yllättävät lumisateet ja -myrskyt Israelissa ovat olleet vaikuttavia todisteita.
SÄÄTILAT tänään
Jerusalem 19 -27; Tiberias 24 -29, Suolameri 27 -35; Eilat 24 -35 +C-astetta. ToI:n ennusteen mukaan helteinen sää jatkuu lähes tasaisena ainakin sapattiin saakka, jonka jälkeen annetaan uudet ennusteet. Näissä helteisissä merkeissä tulemme jatkamaan seuraavaan merkki-paaluun saakka, odottaen luottavaisina Luojamme armollista suojaa ja varjelua.
02.    ELÄMÄN kiertokulku jatkuu sekin vääjäämättä koskien myös ihmisen elämän kaarta, joskin siinäkin voidaan osoittaa melkoisia heittoja. Ihmiselle määritelty 70 -80 vuoden ikä heittää toisten kohdalla jopa kymmeniä vuosia.
Täten Israelin presidenttinä toiminut aktiivipoliitikko ja useilla elämän alueilla jopa kohtalokkain seurauksin vaikuttanut Shimon Peres on viimeinkin yli 93-vuotiaana taistelemassa viimeisen elonpisaransa puolesta ennen joutumistaan vastaamaan Luojansa edessä maallisista toimistaan, kuten me tavalliset kansalaisetkin.
Peresin taistellessa hengestään hänen poikansa kehottaa rukoilemaan isänsä puolesta lisäten, että seuraavat tunnit ovat kriittisiä.
Peresin kanslian maanantaiaamuna julkistaman tiedotteen mukaan Peresin kunto on vakaa mutta hengenvaarallinen.
SHEBA terveyskeskuksen johtaja professori Yitzhak Kreis sanoi, että Peres oli saanut ankaran halvauskohtauksen mihin liittyi huomattava verenvuoto aivoihin. Hänelle annettiin asianmukainen hoito. Hän on nyt rauhoittavan lääkityksen alaisena jatkuvassa tarkkailuhoidossa, josta annetaan tiedotteita tilanteen mukaan.
Toinen Presiä hoitava lääkäri Shlomi Matetsky sanoi, että verenvuoto aivoihin on estetty ja että Peres on kevyen lääkityksen alla ja on saavuttanut osittaisen tietoisuuden. Lääkäri sanoi, ettei kirurgisella leikkauksella voitaisi auttaa tilannetta.
Sheban sairaalan johtavat lääkärit vakuuttavat, ettei kaikkea toivoa ole vielä menetetty, mutta lisäsi että he joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä seuraavien tuntien aikana.
Vähän ennen halvaantumistaan Shimon Peres kehotti israelilaisia ostamaan Israelissa valmistettuja tuotteita.
Hänen perheensä on koolla sairaalassa seuraten tiiviisti entisen presidentin terveyden tilanteen kehittymistä. Hänen poikansa muistutti, että Israelin kansa ja sen kohtalot ovat olleet tärkeimmät hänen isänsä listalla sanoen rukoilevansa isänsä puolesta kehottaen kansaa tekemään samoin.
Shimon Peresin nimi liitetään kiinteästi Oslon sopimusten laatimiseen ja Jasser Arafatin ja hänen tuhansien Libanonin taisteluissa karaistuneitten taistelijoittensa kutsumiseen ensin Gazaan ja Jerikoon, ja sen jälkeen muihin Juudean ja Samarian arabikaupunkeihin. He saivat tuoda aseensa mukanaan. Oslon sopimukset ja niihin liittyvät PA:n perustaminen ja muut jatkotoimet ovat Israelissa edelleen arkaluonteisia, joista ei mielellään keskustella julkisuudessa eikä lehtien analyyseissä Oslon puuhamiesten säästämiseksi. http://www.timesofisrael.com/as-peres-fights-for-his-life-his-son-urges-prayers-says-next-few-hours-critical/,

03.    MAAILMAN tietoisuuden valokeilassa on ollut USA:n demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin terveydentila. Siitäkin on pyritty vaikenemaan tai selittelemään, ettei tässä mitään, jokainen väsyy joskus ja tuntee olevansa sairas. Julkisuuden henkilölle kuten Hillary julkisuus ei salli ylellisyyttä, mikä tavalliselle pulliaiselle on tarjolla, vetäytyä omaan yksityisyyteensä omassa kammiossaan, vaan hänen jokaista liikettään seurataan suurennuslasin avulla.
HILLARY Clintonin tapa torjua lääkärien suosituksia ja jatkaa lähes murhaavaa matka-ohjelmaansa maailman sivu tunnettiin jo vuosien takaa, kuten Lisa Lererin ja Ken Thomasin laatimassa ja ToI:n julkiasemassa artikkelissa todetaan. Hillarylla oli kehittynyt verentukkeama jalkaan hänen toimiessaan ulkoministerinä, mutta sen sijaan, että hän olisi suostunut ottamaan viikon lepotuokion, Hillary kiinnitti sairaanhoitajan hoitamaan hänen jalkaansa jatkaen tiukkaa matkaohjelmaansa.

NYT Hillary pyrkii jatkamaan "yhden naisihmisen suorittamaa vaalitaisteluansa" kuten artikkelissa todetaan, eikä kuunnellut lääkärinsä varoituksia keuhkotulehduksen vaarasta. Hillaryn nähtiin usein kompuroivan jyrkkiä portaita milloin lentokoneeseen, milloin hotelliinsa tai kokoustilaan avustaen tukiessa häntä käsivarsista. Hänen afrikkalaista perimää omaavaan mustaihoiseen miesavustajaan kiinnitettiin erityistä huomiota, sillä tämä käyttäytyi varsin tuttavallisesti kietoen välillä kätensä suojelevasti Hillaryn hartioitten ympärille hänen puheensa aikana ja hätistellen muita avustajia kauemmas. Miehellä oli ilmeisesti jokin ruisku tai pilleripurkki kourassaan, jota myös seurattiin. Hänen henkilöllisyyttään arvioitiin, mutta lopulta hänet todettiin turvallisuusvirkailijaksi.

Vasta tuuperruttuaan YK:n tuplatornien tuhoamisen vuosijuhlan aikana Hilary joutui tunnustamaan voimiensa alkaneen huveta vaarallisesti. Hänet autettiin kesken juhlallisuuksia kaiken kansan nähden autoonsa, jolla hänet vietiin tyttärensä asuntoon. Siellä hän antoi lausunnon, jolla hän perui kaikki seuraavien päivien aikana sovitut puhe-tilaisuudet. Hänen lääkärinsä totesi keuhkotulehduksen puhjenneen vaaralliseksi ja määräsi vuodelepoa. Parin päivän jälkeen lääkäri totesi Hillaryn toipuvan nopeasti ja ennusti hänen voivan palata kiertueilleen entistä voimallisemmin.

Analyytikot ja muut poliittiset bandiitit aloittivat spekulaation, kuka tulisi seuraamaan Hillaryn jälkeen, jos hän ei pysty jatkamaan. Varapresidentti Joe Bidenin nimi mainittiin vahvana ehdokkaana. On kuitenkin selvää, että poliittisen sodan lähestyessä ratkaisutaistelujaan armeijan komentajan puuttuminen taistelurintamalta ei ole voinut olla vaikuttamatta armeijan moraaliin ja taistelukuntoon. Lisäksi se antoi katkeran vihollisensa Donald Trumpin armeijalle tilaisuuden koota joukkojaan ja lisätä aseitaan seuraavia yhteenottoja varten. Trump käyttäytyi kuitenkin suhteellisen armeliaasti ja "presidenttimäisesti" toivoen vastustajalleen pikaista paranemista. http://www.timesofisrael.com/clinton-has-history-of-ignoring-health-and-paying-a-price/
Mielipidetiedustelut osoittavat Hillary Clintonin edelleen nauttivan varsin tuntuvaa suosiota juutalaissyntyisten äänestäjien parissa. Tämä on outoa, mitä ihmeteltiin etenkin Obamaa valittaessa, jolloin hänen suosionsa oli yli 75 %:n luokkaa. Hillaryn kannatus on 61 %, vaikka hänen tiedetään voivan jatkaa Obaman omaksumaa Israelille vihamielistä politiikkaa. Juutalaisten on vaikeaa kannattaa republikaanien ehdokasta, koska he "farisealaisesti" sanovat hylkäävänsä oikeiston edustaman varallisuuteen perustuvan maailmankuvan. Juutalaisia on aina kuvattu rahanahneina ja rahamaailman hallitsijoina.  USA:n juutalaiset sanovat, että Hillary pystyy paremmin taistelemaan terrorismia vastaan kuin Trump ja yhdistämään Obaman hajaannuttaman kansan. Tämäkin tuntuu oudolta perusteelta, kun tiedetään, että Hillaryn läheisintä neuvonantajaa ja vuoteen lämmittäjää Huma Abedinia pidetään muslimiveljeskunnan kätyrinä ja jopa Saudi Arabian vakoojana.
Juutalaiset käyttäytyvät kuin perhoset, jotka toistamiseen lentävät kohti avointa tulta kuvitellen sen vain antavan lämpöä, kuten Obaman tapauksessa. http://www.timesofisrael.com/poll-shows-clinton-trouncing-trump-among-jewish-voters/,

04.    UUTISIA LYHYESTI
·         Sheban sairaalan tiedotteen mukaan Shimon Peres vietti rauhallisen yön eikä välitöntä hengenvaaraa ole. Hän jopa vastasi lääkärin kädenpuristukseen. Peresin tila muistuttaa nyt suuresti sitä, miten Ariel Sharonin halvauskohtaus eteni aivoverenvuotoineen ja jatkui hänen elintoimintojensa saattaessa hänet kasvin asteelle ilman merkkejä henkisestä paranemisesta.
Israelin päärabbit Yitzhak Yosef ja David Lau julkistivat lausuntonsa, joissa he ylistivät hänen ansioitaan taivaisiin asti vuosikymmenien työn aikana Israelin kansan hyväksi, etenkin hänen ansioitaan Israelin turvallisuuden parantamiseksi valtion perustamisesta lähtien, toivoen hänen pikaista paranemistaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/217775
·         Hillary Clinton uhkaa aloittaa vaalityöskentelynsä uudelleen torstaina. Hän peruutti aiemmin kolmen päivän puheensa kärsittyään - kuten avustajat totesivat "lääketieteelisen ilmiön" osallistuessaan 11/09 seremonioihin, mikä osoittautui pneumoniaksi.  Hillary sanoi tuntevansa olonsa nyt paljon paremmaksi, mutta hän luki vuoteessaan palautteita vaalikiertueista ja lehtien artikkeleista, soitellen ihmisille ja vastaten hänelle tehtyihin soittoihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/217768
·         Israelin korkein oikeus sanoi lausunnossaan, että vankilaviranomaisilla on oikeus suorittaa syömälakkoon suostuneille vangeille pakkosyöttöä, mikä aiemmin on ollut kielletty eettisistä syistä.
Korkein oikeus jätti huomiotta useita vetoomuksia nykyisen tilanteen säilyttämiseksi. Yksi vetoojista on lääkärit ilman rajoja, joka vetosi lääkäreihin rikkoa lakia ja toimia mieluummin hippokrateen valansa ja eettisen tuntonsa mukaan antaa potilaansa kuolla nälkään, jos hän niin haluaa.
Israel Beitenun kansanedustaja Oded Forer sanoi INN_lle antamassaan lausunnossa, että lääkärit ilman rajoja on radikaali järjestö, joka toimii vastoin Israelin intressejä ja sen säätämiä lakeja.
"Sen tulisi keskittyä vain lääkinnällisiin kysymyksiin, mutta kun tarkkaat sen toimia, ja korkeimman oikeuden päätökseen suhtautumista. Huomaat, ettei heillä ole tuntoa laillisuudesta eikä laista. He edustavat radikaalia maailmankuvaa. He tervehtivät ilolla heille myönteisiä päätöksiä, mutta kehottavat kollegojaan rikkomaan lakia, jos päätös ei ole heille myönteinen". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/217778,
·         Israelin valmistama kaupallinen AMOS satelliitti tuhoutui USA:ssa kantoraketin räjähdyksessä laukaisutelineissään.
Toinen epäonnistuminen näyttää kehittyvän Israelin puolustusministeriön ja aerospaceindustrin yhteistyössä laukaiseman OFEC II tiedustelusatelliitin yhteydessä. Laukaisu tapahtui tiistaina iltapäivällä Palmachim tukikohdassa maan eteläosassa. OFEC II on erittäin herkillä valokuvauslaitteilla varustettu satelliitti, joka pystyy kattamaan koko Lähi-Idän alueen. Laukaisua siirrettiin huonon ilman vuoksi, mutta se ammuttiin eilen iltapäivällä. Pian ilmaantui vaikeuksia saada yhteys satelliittiin. Tiedustelukone lähetettiin Välimeren ylle tarkkaamaan tilannetta. Yhteys saatiin myöhemmin, mutta puolustusministeriön johtaja Amnon Haran sanoi, ettei kaikki ole aivan kunnossa eivätkä laitteet toimi suunnitellulla tavalla, mutta korjausyrityksiä jatketaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/217778'
·         Hamas ilmoittaa, ettei se ole hylännyt Israelin ja Hamasin välille esitettyä vankien vaihtoesitystä. Hamas tulee esityksen mukaan luovuttamaan pidättämänsä Israelin kansalaiset ja vuoden 2014 kesäsodassa Protective Edge kaatuneen 18 sotilaan ruumiin jäännökset. Israel vapauttaa 18 pidätettyä palestiinalaista. Erään lähteen mukaan Hamas vaatii kaikkien Israeliin salaa tunkeutuneitten kymmenien palestiinalaisten palauttamista. Muutamia beduiineja on vuosien aikana päässyt soluttautumaan Gazan turva-aidan yli ja Hamasin uskotaan pidättäneen heidät. http://www.timesofisrael.com/hamas-denies-rejecting-israeli-prisoner-exchange-offer/
·         USA:n armeija ilmoitta tuhonneensa suuren petrokemiallisen tehtaan Mosulissa, mikä tulee oleellisesti vähentämään Assadin armeijaa vastaan taistelevien ryhmittymien mahdollisuuksia saada käsiinsä kemiallisia aseita. Islamin Valtio oli muuntanut Mosulissa sijaitsevan valtavan tehtaan massatuhoaseita valmistavaksi tehtaaksi. USA ilmoittaa koneittensa tuhonneen tehtaan. http://www.timesofisrael.com/us-says-it-destroyed-massive-islamic-state-chemical-plant/
·         Syyriassa sovittu aselepo näyttää pitävän alun epäselvyyksien jälkeen, mutta Aleppossa sadat tuhannet siviilit odottavat kauan kaipaamiansa avustus-tarvikkeita. Al-Nusra Front nimellä tunnettu Al-Qaidan alaosasto Syyriassa ilmoittaa vastustavansa aselepoa, koska se hyödyttää Assadiin armeijaa. Yksittäisiä väkivaltaisuuksia on raportoitu kymmenittäin, ja Turkki sanoo ottaneensa vastaan kaksi Syyriassa haavoittunutta ihmistä. YK:n edustaja Staffan Mistura raportoi oleellisesta väkivallan heikkenemisestä viimeisen 24 tunnin aikana. Sadat ihmiset osoittivat mieltään YK:ta vastaan ja vaativat, että Syyria lopettaa Aleppon saarron, jossa asuu vielä 250 000 ihmistä Etenkin entisen suurkaupungin itäosa kaipaa avustuksia, se on edelleen kapinallisten hallussa. http://www.timesofisrael.com/syrian-cease-fire-holds-as-aleppo-awaits-relief/
·         Israelin ja USA:n edustajat pystyivät sopimaan maitten väille sovitusta avustus-paketista, joka kattaa seuraavat 10 vuotta. Paketti, lyhyesti MOU, on suuruudeltaan 38 miljardia USD, suurin mitä USA on koskaan solminut minkään maan kanssa. MOU sopimus allekirjoitettiin tiistaina Washingtonissa. Siinä Israel lupaa toteuttaa useita rajoitteita, joita ei ollut edellisessä sopimuksessa, ja joka ennakkotietojen mukaan tulee jopa vaarallisesti vaarantamaan Israelin turvallisuutta ja rajoittamaan sen itsenäistä toimintaa kriisitilanteissa. Monet analyytikot varoittivat sopimuksesta todeten, että olisi parempi odottaa uutta presidenttiä USA:n johtoon. Hillary tulisi kuitenkin jatkamaan ja jopa kiihdyttämään Obaman omaksumaa USA:n suurvalta-asemaa horjuttavaa politiikkaa, johon kuuluu Israelin erikoisaseman poistaminen.  http://www.timesofisrael.com/us-israel-finalize-massive-military-aid-deal/
USA:n entinen ulkoministeri Henry Kissinger sanoi aikoinaan, että valtioitten olisi parempi pidättyä niiden toimintaa rajoittavaista sopimuksista, koska ne pystyisivät ilman niitä itse selviytymän paljon paremmin.


Post a Comment