Sunday, August 07, 2016

SUNNUNTAI 07.08,2016

SUNNUNTAI 07.08.2016
01.RIO2016 OLYMPIALAISET alkoivat levottomissa tunnelmissa, kuten mediaotsikot asian näkevät, eivätkä ensimmäiset kilpailut suosineet pienen juutalaismaan suurinta 47 hengen kilpailujoukkuetta. Libanonin olympiajoukkueen johtajat eivät osoittaneet rehtiä kilpailuhenkeä estämällä israelilaisia kilpailijoitaan nousemaan samaan bussiin, jolla heitä kuljetettiin kilpailujen avajaistilaisuuteen. "Israelilaiset ovat tulleet tänne aiheuttamaan vaikeuksia", heille sanottiin. http://www.jpost.com/Israel-News/Sports/Disappointing-opening-day-for-Israelis-in-Rio-463430, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Diplomatic-play-in-Rio-The-Lebanese-refused-to-board-a-bus-with-Israelis-463379,

02.Poliittisella rintamalla USA:n presidentti Barack Obama odotteli turhaan, että joku sentään huomaisi hänen saavutuksensa (leagazi) , ja kun sitä ei alkanut kuulua, hän päätti muistuttaa siitä itse. Hän rehenteli puhuessaan sopimuksen vuosijuhlassa, että osoituksena Iranin ja P5+1 maiden välisen sopimuksen toimimisesta on se, että jopa Israel, joka viimeiseen saakka vastusti sopimuksen syntymistä sanoen sen antavan Iranille länsimaiden suojeluksen ydinpommin rakentamiseksi, on nyt kaikessa hiljaisuudessa hyväksynyt sen.
Pääministeri Netanyahu vastasi kiireisesti, ettei USA:n presidentti lue oikein aikain merkkejä, eli Israelin kanta on jos mahdollista entistäkin kielteisempi sitä vastaan.

Israelin puolustusministeri julkisti oman – ehkä puolustusministeri Libermanin laatiman – vastineen sanoen, että sopimus on samantapainen kuin Neville Chamberlainin tekemä Mynchenin sopimus Hitlerin kanssa, jolla hyväksyttiin Tsekkoslovakian jakaminen. Ministeriön lausunto on herättänyt tiettyä ärtymystä muistuttamalla, "etteivät amerikkalaiset hevin unohda tällaisia loukkauksia", kuten Yesh Atid puolueen puheenjohtaja Yair Lapid sanansa asetteli.

Puolustusministeriön lausunto oli hätiköity eikä kunnolla harkittu, mikä voi aiheuttaa poliittisia ongelmia. USA:n kansa on näennäisistä sisäisistä kahinoistaan huolimatta hyvin isänmaallinen ja asettuu herkästi puolustamaan presidenttiään. Netanyahu sanoutui irti puolustus-ministeriön lausunnosta ja soitti tiedon siitä USA:n lähettiläälle Israeliin Dan Shapirolle.
Pääministeri on pyrkinyt vakuuttamaan hyvää tahtoaan Iranin sopimuksen maiden välisiin suhteisiin aiheuttaman särön korjaamiseksi, että "antaa asioiden riidellä, mutta pysytään me ystävinä niistä huolimatta". Tämä on tärkeää erityisesti nyt, kun USA ja Israel neuvottelevat USA:n Israelille myöntämästä 10-vuotisesta MoU sopimuksesta.
Toinen arkaluonteinen näkökohta on Israelin päätös pysytellä USA:n presidentinvaalien ulkopuolella ottamatta kantaa kummankaan puolueen ehdokkaasta.  Joku voi katsoa tämän hyökkäykseksi demokraatteja vastaan, mikä ei suinkaan ollut tarkoitus. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Defense-Ministry-slams-Obama-likens-Iran-deal-to-Munich-463439, http://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-to-have-been-blind-sided-by-libermans-iran-munich-deal-comparison/,

03.SÄÄTILAT tänään.
Jerusalem 20 -29; Tiberias 26 -37; Suolameri 30 -39; Eilat 20 -41 +C-astetta. Lämpötila jatkaa nousuaan siten, että
Tiistain lukemat ovat Jerusalemissa 21 -32 astetta. Eilatissa peräti 43 astetta.
Vanha tuttava ja ilonaiheuttaja mustarastas oli joko palattuaan ulkomaanmatkaltaan tai paranneltuaan käheää kurkkuaan vastassa heti ennen kuutta kuuluttaen äänekkäästi ja vakuuttavasti: "Its a big favour", se on suuri suosionosoitus, tai siten sen ainakin tulkitsin. Varsin miellyttävä muistutus, ettei meidän tule ihmetellä aikaa, jossa elämme: "Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa elätte, ikään kuin teille tapahtuisi jotain outoa, vaan iloitkaa sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös Hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuista".  (1Pt.4:12-13) On hyvä muistaa, että itse aiheutamme useimmat kärsimyksemme, mikä ei ole ollenkaan sama kuin osallisuus Kristuksen kärsimyksiin.

04.MAAILMANLAAJUINEN avustusjärjestö World Vision kertoi lausunnossaan perjantaina, että Saksa ja Australia ovat lopettaneet järjestön avustamisen, kunnes viime viikolla julkistettu järjestön Gazan kaistan avustamiseen tarkoitettujen varojen karkea väärinkäyttö on selvitetty. World Vision on evankelisten kristittyjen v. 1950 perustama humanitäärinen avustusjärjestö, joka toimii kansainvälisellä sektorilla.
Australian hallituksen ulko- ja kauppa-asioiden ministeriö (DFAT) julkisti perjantaina lausunnon, jossa se sanoo olevansa syvästi huolestunut väärinkäytöksistä, ja sanoi odottavansa pikaisia tietoja World Vision järjestöltä ja Israelin hallitukselta.
Israelin poliisin ja Shin Betin suorittamien alustavien tutkimusten mukaan järjestön Gazan toimisto siivilöi sen Gazan olojen kohentamiseen tarkoitettuja varoja 7.2 miljoonaa USD vuodessa terrorijärjestö Hamasille.
Australian epäuskoisessa lausunnossa todetaan, että "kaikkien Australian ja kansainvälisen yhteisön myöntämien runsaitten varojen väärinkäyttö Hamasin terroristiseen tai sotilaalliseen tarkoitukseen tutkitaan tarkoin, mikä ei voi olla vahingoittamatta palestiinalaista kansaa". DFAT (ministeriön) lausunnon mukaan Australia on viimeisen kolmen vuoden aikana myöntänyt 4.35 miljoonaa USD palestiinalaisten avustamiseen territorioissa.
World Vision tiedottaja ilmoitti perjantaina, että Saksan federatiivinen kehitysministeriö sekä ulkoministeriö ovat keskeyttäneet 3.6 miljoonan Euron avustuksensa tutkimusten ajaksi.
Saksan vihreän puolueen kansanedustaja Volker Beck, joka johtaa Saksan-Israelin ryhmää Bundestagissa (parlamentissa) toteaa lausunnossaan: "World Vision aiheuttaa massiivista tuhoa luottamukselle, mikä on elintärkeä avustustoiminnalle Gazan kansalle. Hamas on terrorijärjestö, jota ei tule tukea verovaroilla".
Vihreiden lehden mukaan Saksan avustukset World Vision järjestölle olivat vuodesta 2010 lähtien 1.1 miljoonaa E.
Israelissa Saksan ja Australian päätöksiä keskeyttää avustustoiminta toistaiseksi tervehditään tyydytyksellä.

WORLD VISION Gazan operaatioiden johtaja Muhammad al-Hamadi pidätettiin Shin Betin ja Poliisin toimesta 15.06. Erez terminaalissa hänen ollessaan paluumatkalla Gazaan. Hänen toimiaan on seurattu vuosikaudet.
Järjestön lausunnon mukaan Hamadi oli mallivirkailija, joka nautti paitsi järjestön myös kansainvälistä luottamusta. Hän nimitettiin Gazan operaatioiden johtajaksi 2010. Hän on Hamasin jäsen nuoruudestaan saakka, ja on vain syventänyt suhteitaan siihen.
Kuulusteluissa Halabi myönsi syytökset oikeiksi.
Ulkoministeriön pääsihteeri Dore Gold lähetti tiedotteen kaikille Israelin lähetystöille vaatimaan avustusjärjestöjä suorittamaan tuplatarkastukset kaikista avustuksistaan ja etenkin työntekijöistään Gazassa. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Germany-Australia-suspend-funding-for-World-Vision-463434
Odottelen vain päivää, jolloin samantapainen kupla puhkaistaan EU-maiden ja USA:n PA:lle myöntämien varojen väärinkäytöksistä. Siinä on kysymys miljardeista.

05.UUTISIA LYHYESTI
·       Kolme viikkoa IDF:n epäonnistuneen miehittämättömän pienkoneen (lennokki, drone) alasampumis-ýrityksen jälkeen Venäjä myöntää, että kone oli heidän, eikä Hizbullahin, kuten luultiin. UAV-kone tunkeutui Israelin ilmatilaan Syyriasta heinäkuun 17. päivänä. IDF yritti ampua sen alas kolmeen kertaan, mutta ei onnistunut. IDF ampui kaksi Patriot ohjusta ja IAF:n hävittäjä ampui ohjuksen konetta kohti kuitenkaan osumatta. Israelissa arvioidaan, että lennon tarkoituksena oli testata Israelin ilmapuolustusjärjestelmän tehoa. Israel toimitti Venäjälle useita drone-koneita, ehkä tämä oli yksi niistä? http://www.timesofisrael.com/russia-not-hezbollah-sent-drone-into-israel-report/
·       Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump
heitti täyslaidallisen kilpailijaansa Hillary Clintonia vastaan todeten, että ISIS kuolaa odottaessaan Hillaryn presidenttiyden tarjoamia mahdollisuuksia. Tämä voitaneen tulkita siten, ettei Trump luota Hillaryn kykyyn hoitaa vaikeita kansainvälisiä ongelmia. Hillaryn läheisin neuvonantaja ja vuoteen jakaja, kuten jotkut otaksuvat, Huma Abedin on muslimi., jolla on läheiset suhteet muslimiveljes-kunnan kanssa.
Toinen syy voi olla se, että USA:ssa seurataan tarkoin Hillaryn mielenterveyden kehitystä. Hänellä esiintyy videoituina pakkoliikkeitä, ja hänen purkauksensa tulevat rajuina ja hallitsemattomina. Muistettakoon hänen 45 minuutin haukkumisensa Netanyahua puhelimessa varapresidentti Joe Bidenin Israelin vierailun jälkeen, koska Israelissa julkistettiin samaan aikaan muutaman sadan asunnon rakentaminen ortodoksien asumalähiöön Jerusalemissa. Hillaryn väitetään valehdelleen FBI:n johtajalle esittäen syyksi: "Ehkä minulle tuli oikosulku", mihin Trump tarttui: "Ei sellainen henkilö ole sopiva USA:n presidentiksi".  
·       Arabiankielinen päivälehti Al-Quds kertoo viime viikolla julkaistussa artikkelissaan, että jopa 400 000 Juudean ja Samarian nuorta ihmistä on muuttanut ulkomaille, useimmat heistä Yhdysvaltoihin, viimeisten vuosikymmenien aikana. Raportissa kerrotaan kylistä, joiden asukkaiden enemmistö – kuten kristittyjen asuma Dir Dabuan, on lähes kokonaan autioitunut, vain muutamia vanhempia asukkaita sinnittelee edelleen niissä. Ramunin kylän asukas sanoi, että koulun 44:stä oppilaasta 40 asuu USA:ssa ja että loput odottavat muuttolupaa. Hän vakuuttaa, että elämä USA:ssa on paljon helpompaa kuin Juudeassa ja Samariassa. USA:n konsulaatin toimisto Ramallahissa avustaa muuttoluvan hakijoita ja konsulaatti käsittelee hakemukset Jerusalemissa. (Se palvelee vain PA:n arabeja)
Lehti kertoo, että Gazassa tehdyn gallupin mukaan 45 % asukkaista muuttaisi pois jos se olisi mahdollista.
Demografi Jacob Feitelson toteaa, että Palestiinan keskusrekisteritoimisto PCBS vääristelee USA:n tavoin maasta muuttaneiden lukumääriä, eivätkä sen antamat luvut ole muutenkaan luotettavia. Begin Sadat strategisten asiain keskus arvioi, että PA:n ilmoittama asukkaitten lukumäärä 3.8 miljoonaa on vahvasti liioiteltu, ja että oikea luku on lähellä 2.5 miljoonaa. PCBS määrittelee ulkomaille muuttaneiden asumispaikaksi Juudea ja Samaria 7 vuoden ajan. Jerusalemin 200 000 arabiasukkaat laskettiin kahteen kertaan, koska he olivat myös Israelin rekisterissä.
Tämä asukasluvun vääristely johtuu siitä, että länsimaiden, USA:n, YK:n ja EU:n avustukset määritellään asukasluvun perusteella. Toiseksi sitä käytetään poliittisesti osoittamaan, miten arabi-naisten kohtua käytetään aseena juutalaisia vastaan, kuten jo Jasser Arafat totesi aikoinaan. Israelilaisten naisten synnytykset naista kohti ylittävät useimpien arabimaitten, ja myös Juudean ja Samarian arabinaisten synnytysten määrän. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/report-accelerated-arab-emigration-from-judea-and-samaria/2016/08/07/
·       Viidakkoveistä heiluttava arabi hyökkäsi kahta nais-poliisia vastaan Charleroissa Brysselin eteläpuolella Belgiassa lauantai-iltapäivänä huutaen Allahu akhbar. Arabi käveli kahden naispoliisin luo poliisilaitoksen edessä, kaivoi aseensa laukustaan ja ehti haavoittaa toista naispoliisia, ennen kuin lähellä seisonut kolmas naispoliisi ampui arabia rintaan ja jalkaan. Arabi kuoli myöhemmin haavoihinsa. Poliisin edustaja valitteli journalistille, miten vaikeaa poliisille on ampua ihmistä lähietäisyydeltä, vaikka tämä yrittääkin haavoittaa häntä ja surmata hänet. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/terrorist-shouting-allahu-akbar-attacks-two-female-police-with-machete-in-brussels-suburb/2016/08/06/
·       Israelilainen yhtiö "insights" pääsi murtautumaan IS:n salaiseen online viestiryhmään "telegram" paljastaen IS:n suunnittelemia iskukohteita eri puolilla maailmaa, TV-10 kertoi keskiviikkona. Tähän salaiseen iskujoukkoon kuuluu vain 500 jäsentä, ja uusia nimitetään vain entisen jäsenen suosituksesta. Ryhmän jäsenille annetaan iskukohteita internetin kautta koodattuina, ja jäsenen tehtävänä on hoitaa iskua edeltävät järjestelyt. Yksi kohteista oli Normandian katolinen kirkko, jonka yli 80-vuotias pappi murhattiin alttarin edessä. Muita kohteita ovat USA:n lentotukikohdat eri puolilla maailmaa. Telegram joutunee uusimaan koko järjestelmänsä.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216055
·       Hamasin terroristi sai surmansa hyökkäystunnelin romahdettua Gazassa, kertoi AFP lauantaina. Tämä lienee kolmas romahtanut tunneli kuukauden sisällä. Niitä on romahtanut viitisentoista muutaman kuukauden sisällä. IDF:n väitetään kehittäneen uuden salaisen järjestelmän tunnelien löytämiseksi ja tuhoamiseksi, mutta yksityiskohtia ei tunneta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216057
·       Brasilia on lisännyt turvallisuusjärjestelyjään lisääntyneen terroriuhan vuoksi. Yksi terrorisolu paljastettiin juuri ennen avajaisia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/215966Post a Comment