Wednesday, August 17, 2016

KESKIVIIKKO 17.08.2016

KESKIVIIKKO 17.08.2016
01.TÄNÄÄN on keskiviikko, 17. elokuuta armon vuonna 2016, juutalaisen ajanlaskun mukaan 13. Av-kuuta 5776. Taivas on pilvinen, ja lämpötila 18 astetta, joka noussee 27 asteeseen iltapäivään mennessä.
LÄMPÖTILAT Tänään:
Jerusalem 19 -27; Tiberias 27 -35; Suolameri 28 -37; Eilat 27 -39 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen tänään ja huomenna, mutta kirkastuu perjantaina lämpötilan noustessa siten, että lauantain lukemat ovat 21 -31 lämpöastetta.
02.HELLESÄÄSTÄ huolimatta Israelin turvallisuusjoukot ovat olleet jatkuvasti valppaina etsien vihollisen asettamia ja rekrytoimia terrorisoluja Israelin alueella.
Päivän uutisten mukaan Shin Bet, Israelin turvallisuus-järjestö, paljasti useita terrorisoluja Juudean ja Samarian alueilla. Solut saivat ohjeensa Hizbullahin eliittiyksiköltä 133 Libanonissa ja Gazassa internetin välityksellä. Ohjeiden mukaan soluille annettiin ohjeita hyökätä sotilaskohteita ja -yksiköitä vastaan tuliasein ja pommein.

Kalkiliyassa paljastettua solua kehotettiin iskemään sotilaspartioita vastaan. Solun johtajan, Mustafa Kamedl Hindin, rekrytoi Hizbullahin agentti nimeltä Bilal Face-bookin kautta antaen hänelle ohjeita internetin välityksellä. Hindi rekrytoi soluunsa 4 paikallista miestä, joiden ikä vaihtelee 19 -22 vuosien välillä. Kullekin heistä annettiin tehtävänsä vakoilla IDF:n partioitten liikkeitä ja aikatauluja, sekä pommin rakentamisesta. He suorittivat kuivaharjoituksia iskuista ja pommien räjäyttämisestä. Shin Bet paljasti ja pidätti solun jäsenet heinäkuussa ennen kuin ne ennättivät toteuttaa ensimmäisen tuliasein suunnitellut iskunsa IDF:n partiota vastaan.
Solun jäseniä vastaan on nostettu syytteet alueen sotilas-tuomioistuimessa. Shin Bet toimii yhteistyössä Poliisin ja IDF:n tiedusteluyksikön kanssa.


ISRAELIN YK:n lähettiläs Danny Danon esitti vaatimuksen YK:n turvallisuusneuvostolle tiistaina vaatien, että YKTN määrittelisi Hizbullahin terrorijärjestöksi, joka toimii Iranin taloudellisen ja poliittisen tuen varassa. Hän selitti kirjeessään, että terrorijärjestöjen tulee tiedostaa, että ne joutuvat maksamaan korkean hinnan toiminnastaan.

YK:n turvallisuusneuvoston malesialainen puheenjohtaja sanoi odottavansa Israelin virallista vaatimusta YKTN:n terrorinvastaiselle komitealle Hizbullahin asettamiseksi terrorijärjestöksi, sillä hän ei voi toimia Danonin kirjeen perusteella. USA:n ulkoministeriö teki päätöksen 08. lokakuuta 1997, jossa se määritteli Hizbullahin ulkomaiseksi terrorijärjestöksi.

ShiN Ben kertoi paljastaneensa Juudeassa ja Samariassa Hizbullahin asiamiehiä, joita rekrytoi Gazassa toimiva Hizbullahin agentti Muhammad Paiz Abu Yadian. Heidän tehtävänään oli suorittaa itsemurhaiskuja Juudeassa ja Samariassa. He saivat ohjeitaan FB:n sekä salaisten E-mailien kautta. Heille annettiin rahaa toimiaan varten sekä luvattiin suurempi summa onnistuneesta iskusta.  

YKSI palkatuista asiamiehistä on Usama Noaf Sid Najim Kabalan arabikylästä, joka tehtäväksi rekrytoida uusia
Jäseniä soluunsa ja tehdä itsemurhaisku bussia vastaan.
Najim oli yhteydessä Hizbullahin agentin kanssa Libanonissa sekä myös Gazassa toimivan Lui Tasar Ali Salaman sekä Syyriassa toimivan Ýusef Muhammad Yusefin kanssa lisäohjeitten saamiseksi. Häntä kehotettiin perustamaan uusi terrorisolu iskujen suorittamiseksi Juudeassa ja Samariassa. Hänelle annettiin 900 USD toimintaa varten ennen kuin hänet pidätettiin maalis-kuussa 2016.
Jadian rekrytoi Maamen Assam Abdulrahman Nashartin, 22, Jeninin pakolaisleiristä. Hänelle annettiin tehtäväksi iskeä IDF:n sotilaita vastaan M-16 kiväärillä. Hänelle luvattiin 30 000 NIS onnistuneesta iskusta, mutta hänet pidätettiin ennen iskun toteuttamista.
Edelliset esimerkit ovat vain osa Shin Betin paljastamasta Hizbullahin aktiivitoiminnasta Juudean ja Samarian alueilla. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Hezbollah-cells-in-West-Bank-busted-by-Israeli-security-forces-464233

03.KNESSETIN jäsenet vaativat, että IDF raportoi heille tiedoista, joiden mukaan IDF on antanut PA:n poliisille luvan toimia Juudean ja Samarian C-alueilla, joissa Israelilla on täysi siviili- ja turvallisuusvastuu. Osloin sopimusten mukaan PA:n poliisilla ei ole lupaa toimia C-alueilla.
ESIMERKKIKOHDE on elokuun 10. päivän tapaus, jolloin Rummun kylän asukkaat osoittivat mieltään kylän läheisyyteen rakenteilla olevaa maan täyttöpaikkaa vastaan. Sekä juutalaiset että arabiasukkaat vastustavat täyttöpaikan rakentamista Rimonim risteyksen lähelle. IDF kutsui PA:n poliisin paikalle hillitsemään mieltään osoittavia arabeja. PA:n poliisit saapuivat paikalla ampuen kivääreillään ilmaan mellakan lopettamiseksi.
Knessetin jäsenet vaativat armeijaa selittämään, miksi PA:n poliisit kutsuttiin C-alueelle vastoin Oslon sopimuksia, sekä toiseksi, miksi Saksan tuella Calueelle rakennettava täyttöalue palvelee vain PA:n arabeja.  
Knessetin ulko- ja puolustusvaliokunnan alakomitean Juudeasta ja Samariasta puheenjohtaja Moti Yogev piti asiasta hätäkokouksen maanantaina, jossa päätettiin pyytää selvitys IDF:n komentokeskuksen johtajalle kenraalimajuri Roni Numanille osoitetulla kirjeellä.

TÄYTTÖALUE on suunniteltu palvelemaan Ramallahin Biren alueen 320 000 arabiasukkaan kaatopaikan tarpeita. Arabit tuottavat päivittäin 300 tonnia jätettä, jotka tähän saakka on viety 78 yksityisomistuksessa oleviin kaatopaikkoihin, jotka saastuttavat ympäristöä ja vaarantavat pohjaveden käyttökelpoisuuden. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Lawmakers-call-for-a-report-on-Palestinian-police-activity-in-Area-C-464292

04.UUTISIA LYHYESTI
·       Korkein oikeus teki 2009 päätöksen, jolla Jerusalemin läheisyyteen rakennettu kevyt-rakenteinen ja ulkomaisin varoin laittomasti pystytetty koulurakennus voidaan purkaa. Koulussa aloitettiin opetus viikkoa aiemmin kuin muissa PA:n kouluissa. PA aloitti kansainvälisen kampanjan koulun tuhoamisen estämiseksi. Al-Khan Al.Almar koulu sijaitsee pienellä tasanteella valtatie no 1 yläpuolella. Pa järjestää mielenosoituksen tänään koulun paikalle, jonne johtaa vain kapea soratie. Sekä NGO-järjestö Regavim että Maale Adumnimin kaupunki ovat vaatineet, että korkein oikeus pakottaa siviilihallituksen toteuttamaan koulun purkaminen. Tämä on osa PA:n aloittamaa laajempaa kampanjaa, jolla se ulkomaisten avustusten turvin yrittää tunkeutua C-alueille voidakseen saada näyttöjä neuvotteluja varten. Koulun läheisyyteen E1 alueelle beduiinit ovat pystyttäneet EU:n avustusten turvin parakki-asuntoja sataa beduiinia varten ilman lupia ja viranomaisten valvontaa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinians-embark-on-international-campaign-to-stop-IDF-from-razing-school-464275
·       Israel pyrkii jälkikäteen poistamaan PA:n arabien ja ulkomaisten avustusten turvin rakennetut laittomat tuhannet rakennukset C-alueilta. Tässä se on joutunut toimimaan vastoin sekä USA:n että EU:n lausuntoja, joissa Israelia vaaditaan lopettamaan PA:n arabien laittomasti rakentamien rakennusten tuhoaminen. Esimerkkitapaus on Sussiyan beduiinikylä, jonne beduiinit rakensivat parakkiasuntoja lähelle juutalaistaen asuttamaa kylää. EU esitti vaatimuksensa maanantaina purkamisen lopettamiseksi. Viimeisen sanan antaa puolustus-ministeri Avigdor Liberman, mutta hän pyysi pari päivää lisäaikaa asian tutkimiseksi. Korkein oikeus antoi Libermanille aikaa päätöksen tekemiseksi 15.08. mistä hän vaatii parin päivän lykkäystä.
 Beduiinit lisääntyvät ennätysvauhtia, ja heidän lukumääränsä ylittää juutalaisten määrän 2020 mennessä, kuten jotkut ennustavat. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/EU-wants-halt-to-Palestinian-demolitions-Liberman-delays-Sussiya-opinion-464201
·       Nefesh B´Nefesh järjestö iloitsee 2000 uuden siirtolaisen muuttamisesta Israeliin kesän aikana. Keskiviikkona juhlittiin 233 Pohjois Amerikan juutalaisen astumista uuden kotimaansa kamaralle. Seurueen mukana tuli 75 nuorta miestä ja naista, jotka astuvat vapaaehtoisina IDF:n palvelukseen. He muuttavat Israeliin ns. yksinäisinä sotilaina. Israeliin on muuttanut 900 yksinäistä sotilasta USA:sta ja
3 000 maailmanlaajuisesti, jotka jatkavat palvelustaan IDF:n leivissä. http://www.jpost.com/Aliyah-With-NBN/WATCH-LIVE-North-American-olim-touch-down-in-Israel-464147
·       Venäjä informoi sekä USA:n että Israelin johtoa suunnitelmistaan aloittaa pommituslennot Syyrian alueella Iranissa olevista lentoasemistaan. Venäjä käyttää pommituksissaan Tupolev-22M3 pitkän-matkan sekä Sukhoi 34 hävittäjä pommittajia. Tupolev 22M3 on käytetty aiemminkin pommitus-lentoihin Syyriassa, mutta Syyrian kentät ovat liian ahtaita suurelle Tubolev-22M3 koneelle. Venäjän  suunnitelmana on  asettua pysyvästi Syyriaan.  http://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Report-Russia-sends-bombers-to-Iranian-air-base-464223
·       Knessetin auditkomitean puheenjohtaja Karin Elharar (Yesh Atid) totesi komitean kokouksessa tiistaina, että arviolta 50 000 PA:n arabia Juudeasta ja Samariasta käy päivittäin laittomasti töissä Israelissa. "Heidän joukossaan on usein terroristeja" hän totesi, "mikä aiheuttaa turvallisuusongelmia". http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/knesset-committee-chairwoman-illegal-pa-arab-workers-behind-many-terror-attacks/2016/08/17/
·       Useita IDF:n sotilaita haavoittui liikenne-onnettomuudessa Golanilla, jossa APC kolaroi puskutraktorin kanssa. Yksi sotilaista on hengen-vaarassa ja pari muutakin sai pahoja vammoja. Dov-vuoren lähellä tapahtuneessa onnettomuudessa haavoittui IDF:n komentaja ja viisi sotilasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216528
·       FBI lähetti kongressille kirjeen, jossa se muistuttaa että Hillary Clintonin hakkeroituja E-amileja ei saa julkistaa ilman FBI:n tarkastusta ja lupaa. FBI myös selitti kirjeessään, miksi se ei suosittele Hillaryn syyttämistä salaisten tietojen leväperäisestä käsittelemisestä sekä yksityislinkkinsä käyttämisestä salaisten asiakirjojen lähettämiseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216510
·       Kalifornian kuvernööri Jerry Brown julisti Kaliforniaan hätätilan alueella raivoavan tulipalon vuoksi, jota ei ole saatu hallintaan. 82 000 asukasta jouduttiin evakuoimaan turvaan tulen tieltä. Valtatie Los Angelesin ja Las Vegasin välillä suljettiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216525
·       IDF suoritti viime yön aikana suuren terrorin-vastaisen operaation koko maan alueella tunkeutuen kaikkiin terrorin tukipesäkkeisiin. Tiistaiyönä vuorossa oli Al-Fawwar Juudeassa sekä Kfar Halhul Etzionissa etsien aseita ja ammuksia, räjähteitä ja kaikkea, mitä terroristit voisivat käyttää operaatioissaan sotilaita ja siviilejä vastaan. Myös useita pidätyksiä suoritettiin etsintöjen aikana Menashen, Gush Etzionin, Binyamin ja Juudean alueilla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216522

No comments: