Wednesday, August 10, 2016

KESKIVIIKKO 10.08.2016

KESKIVIIKKO 10.08.2016
1.    HAUTOVAN kostea lämmin sää tullee jatkumaan tänään ja huomenna lämpötilan pysytellessä yli 31 asteen - ja jos mahdollista, nousten huomenna asteen verran. Times of Israel antaa hieman erilaisia lukuja, sen mukaan lämpötila laskee huomenna asteen verran, mutta alkaa nousta uudelleen siten, että lauantain lukemat ovat 22 -33 +C-astetta pääkaupungin alueilla.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -31; Tiberias 26 -39; Suolameri 32 -40; Eilat 29 -41 +C-astetta. Eilatin lämpötila noussee lauantaina 42 asteen.
02. USA:n presidentinvaaliehdokkaitten retoriikka näyttää kiihtyvän ja saavan jopa vaarallisia äänenpainoja, mikä ei lupaa hyvää maassa, jossa mielialat ovat kiihtyneitä.
Republikaanien ehdokas Donald Trump tuli sanoneeksi puheessaan, että "aseitten omistajien tulee estää Hillary Clintonin valinta, koska he pystyvät siihen". Connecficatin demokraattinen kuvernööri Dan Malloy kertoi NSMBC lähetyksessä, että Trumpin lausunnot muistuttavat sitä, mikä vallitsi Israelissa ennen Yitzhak Rabinin murhaa.
"Israelissa oli mielenosoituksia, joissa vaadittiin kuolemaa Rabinille, eivätkä poliitikot puuttuneet siihen" Malloy totesi lisäten: "Tämä on epätervettä, sairautta, se on pahaenteistä, republikaanien, demokraattien ja riippumattomien tulee puuttua tähän, sillä muuten mielettömyys saa vallan omassa maassamme uhaten elämäämme. Meillä on ollut tarpeeksi teloituksia, tarpeeksi kuolemaa, ja meidän tulee torjua tämä". Hän sanoo raivostuneensa Trumpin "sairaasta" vuodatuksesta. "Ei tämä ole vihellyskutsu koiralle, tämä on kehotus taisteluun" Malloy selitti.
TRUMP sanoi puhuessaan Wilmingtonissa Pohjois-Carolinessa, että Hillaryn päämääränä on mitätöidä perustuslain toinen lisäys, jossa tunnustetaan kansalaisten oikeus kantaa aseita. "Jos hän saa tilaisuuden nimittää tuomarinsa, te ette mahda asialle mitään, huolimatta siitä, että maassa lienee kansalaisia, jotka puolustavat toisen lisäyksen säilyttämistä, mutta en tunne asiaa".
HILLARYN vaalitoimisto esitti vaatimuksen, että Trumpin tulee selittää kansalle, ettei hän kehota väkivaltaan. Trumpin vaalitoimisto selitti Trumpin vain tarkoittaneen, että aseiden omistajat muodostavat voimallisen äänestäjäjoukon.
Kansallinen kiväärijärjestö – laajin painostusjärjestö USA:ssa – totesi lausunnossaan Twitterissä, että Trump on oikeassa varoittaessaan Hillaryn oikeudesta mitätöidä toinen lisäys. "Mutta vaalipäivänä meillä on mahdollisuus vaikuttaa ja äänestää no 2A", kuten Twitterissä todetaan.
USA:n salainen palvelu, joka turvaa sekä Hillaryn että Trumpin koskemattomuuden, sanoo olevansa tietoinen Trumpin lausunnosta, mutta ettei se oikeuta tutkimuksiin.
Donald Trumpin puheet ja hänen tapansa käsitellä arkojakin asioita kansantajuisesti ja hiomattomina, poikkeavat täysin poliitikkojen silotellusta ja peitellystä esitystavasta, mikä helposti ärsyttää vastapuolta suorasukaisuudellaan antaen sille aiheen vastahyökkäykseen. Trumpia on syytetty toistamiseen tosiasioiden kiertämisestä, mitkä kuitenkin ovat aina osoittautuneet tosiksi. http://www.timesofisrael.com/us-governor-trump-comments-like-pre-rabin-assassination-rhetoric/
03. Demokraattisen puolueen johtajat ovat huolestuneina seuranneet presidenttiehdokkaansa Hillary Clintonin pyrkimyksiä etsiä republikaanien entisten vaikuttajien tukea.
Hillary lähetti tunnustelijoita USA:n entisen ulkoministerin Henry Kissingerin ja samalla tavoin myös muiden republikaanien entisten vaikuttajien luo saadakseen heiltä tukea, mikä nostatti hätääntyneitä kysymyksiä vasemmiston ja Demokraattisen puolueen keskuudessa.
Heidän ensimmäinen huolensa koskee Hillaryn haurasta sopimusta kilpailijansa Bernie Sandersin ja hänen kannattajiensa kanssa, mikä voi aiheuttaa ongelmia.
Hillary pyrkii hyödyntämään republikaanien entisten vaikuttajien, jotka eivät ole vielä määritelleet kantaansa, tyytymättömyyttä Trumpin vaalitapaan. Hillaryn argumentin mukaan Trumpin ystävällisyys Venäjän ja sen presidentti Vladimir Putinin kanssa vaarantaa USA:n turvallisuuden, koska Venäjä on Yhdysvaltain vaarallisin vastustaja.
Tusinoittain republikaaneja, entisiä diplomaatteja ja turvallisuuspalvelun johtajia, julkaisivat lausunnon, joka ensiksi julkistettiin New York Timesissa: "Me olemme huolissamme, että Donald Trump tulisi olemaan vaarallinen presidentti, joka vaarantaa turvallisuutemme ja hyvinvointimme". Lausunnon allekirjoittajat eivät lupaa äänestää Hillarya, mutta eivät ainakaan Trumpia.
HILLARYN pyrkimykset saada Kissingerin kannatus, joka palveli ulkoministerinä Nixonin ja Fordin presidenttikausien aikana, voi karkottaa monia demokraatteja, jotka pitävät Sandersin tavoin Kissingerin toimintaa katastrofaalisena. Hänen aikanaan USA pommitti Kaakkois-Aasiassa ja tuki Etelä Amerikan fasistisia hallituksia, mitä vasemmisto kammoaa.
Hillary voi tuntea pakokauhua, mitä pahentavat hänen fyysiset ja psyykkiset ongelmansa, jotka eivät kestä jatkuvaa henkistä painetta, kuten tarkkailijat otaksuvat. Hänen etumatkansa Trumpiin on enää 3 %.
USA:n presidentin valinta koskettaa läheisesti Israelia, sillä maan puolustus ja aseistus on pääosin USA:ta ostettua, ja kriisin aikana USA:n hallitus voi painostaa Israelin hallitusta kieltämällä aseitten ja varaosien toimitukset. Molemmat ehdokkaat ovat vakuuttaneet tukevansa Israelia, mutta jos Hillary presidenttinä jatkaa Obaman politiikkaa, joka kauden lopussa on kääntynyt entistä enemmän vihamieliseksi Israelille, juutalaisvaltio voi odottaa epävakaista kautta. http://www.timesofisrael.com/in-courting-kissinger-does-clinton-risk-losing-the-left/
04. Israelin Shin Betin ja poliisin paljastamat World Vision järjestön varojen väärin käyttö ja sen virkailijoiden osoittautuminen Hamasin agenteiksi ovat syventyneet entisestään. Eilen julkistettiin UNDP, YK:n kehitysprojektin, parissa työskentelevän insinöörin pidättämisestä. Hän on Israelin pidättämä kolmas World Vision tukeman YK:n kehitysprojektin työntekijä vajaan viikon sisällä. Borsh pidätettiin Erez rajanylityspaikassa heinäkuussa hänen ollessaan matkalla Gazaan. Hän asuu Jabalyassa Gazassa.
SHIN BETIN antamien tietojen mukaan insinööri Wahid Abd Allah Borsh, 38, sekä toimitti tarvikkeita terrorijärjestölle että suojasi Hamasia ongelmilta kansainvälisessä järjestössä. Hän takavarikoi asemansa perusteella YK:n virkailijana Israelin 2014 kesäsodan aikana löytämät ohjukset, joita oli varastoitu kouluihoin ja moskeijoihin, ja luovutti ne Hamasille.
Hän kertoi kuulusteluissa, että Hamas antoi 2014 hänelle tehtäväksi soluttautua UMDP:n palvelukseen voidakseen täysin hyödyntää asemaansa Hamasin hyväksi. Shin Betin lausunnossa tähdennetään sitä, miten Hamas varasti itselleen Gazan kansan elinolojen parantamiseksi tarkoitettuja rakennuskohteita ja varoja.
Borsh kertoi kuulusteluissa ohjanneensa UNPD:n kohteita siten, että ne hyödynsivät Hamasia kansan kustannuksella.
Hän kertoi saaneensa UNPD:n antamaan etusijan Hamasin virkailijoitten asuma-alueen kunnostamiseksi. Hän antoi kuulusteluissa tietoja muista UNPD:n virkailijoista, joilla on yhteyksiä Hamasin kanssa, ja paljasti tunnelien ja sotilas-tukikohtien sijaintia, joista hän sai tietoja työssään.
Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon otti paljastuneet väärin-käytökset esiin YK:ssa vaatien, että voidakseen todella palvella Gazan asukkaitten hyvinvoinnin hyväksi, sen tulee poistaa työntekijöistään kaikki ne, joilla on yhteyksiä terroristeihin. http://www.timesofisrael.com/israel-charges-un-employee-with-aiding-hamas-in-gaza/
05. UUTISIA LYHYESTI
·       Mielenosoitukset Ashkelonin sairaalan ulkopuolella kääntyivät väkivaltaisiksi, minkä seurauksena poliisi pidätti 13 juutalaista ja arabia. Terrorismista tuomittu Bilal Kayed on kieltäytynyt syömästä 56 vuorokauden aikana, minkä johdosta hänet siirrettiin sairaalaan. Ihmisoikeusjärjestön lääkärit sanovat, että Kayedin tila on huonontunut, hän ei pysy pystyssä ja on vaarassa halvaantua. Arabien mukaan hänellä on munuais-ongelmia. Eilen arabit järjestivät mielenosoituksen sairaalan sisällä todeten, että hallinnollinen pidätys on lain vastainen. Mukana oli arabi-kansanedustajia.  Israelissa on 7 500 arabivankia, heistä 700 hallinnollisesti pidätettyjä tutkimusten ollessa kesken. Ihmisoikeus-järjestöt kotona ja maailmalla vastustavat tapaa pidättää ihmisiä usein epämääräisen ajan ilman oikeustoimia. http://www.timesofisrael.com/13-arrested-as-jews-arabs-clash-over-palestinian-hunger-striker/
·       Turkki varoittaa Yhdysvaltoja vaarantamasta suhteitaan Turkin kanssa Fethullah Gulenin vuoksi, joka asuu maanpaossa Pennsylvenian osavaltiossa USA:ssa. Turkissa on esiintynyt syytöksiä, että USA olisi epäsuorasti sekaantunut epäonnistuneeseen vallankumousyritykseen, minkä Obaman hallitus kieltää jyrkästi. Turkin oikeus-ministeri Bekir Bozdag sanoo, ettei ole oikein USA:lle uhrata maitten välisiä suhteita yhden terroristin vuoksi. Presidentti Erdogan, joka oli juuri vierailulla Venäjällä, syyttää 75-vuotiasta Gulenia heinäkuun 15. päivänä suoritetusta kaappausyrityksestä ja vaati häntä Turkkiin vastaamaan syytöksiin oikeuden edessä. Erdogan käyttää kaappausta hyväkseen vangitsemalla potentiaalisia vastustajiaan, etenkin lehtimiehiä ja tiedottajia. http://www.timesofisrael.com/turkey-warns-us-not-to-sacrifice-ties-over-gulen/
·       USA:n ulkoministeriön tiedottaja Elisabeth Trudeay kutsuu Israelin suorittamia laittomasti ja EU:n tuella pystytettyjen kolmen asuntoparakin ja kahden muun rakennuksen tuhoamista "huolestuttavaksi, mikä antaa kuvan, ettei Israel ole kiinnostunut rauhasta, jättäen tusinoittain ihmisiä asunnottomiksi". Trudeyn lausuntoa voidaan kutsua erittäin huolestuttavaksi, koska se antaa kuvan, että USA:n hallitus haluaa laittomin keinoin puuttua Juudean ja Samarian tulevaisuuteen vaatien, että Israelin tulee sallia arabien laittomat maan anastukset Israelin täysin hallitsemilla C-alueilla. Talot oli pystytetty Carmel-juutalaiskylän läheisyyteen pieneen beduiinien asumaan Umm El-Kheir kylään Hebronin kukkuloilla. B`tzelemin mukaan 27 ihmistä jäi ilman kotia, heistä 16 alaikäistä, mutta beduiinit asuvat mieluiten teltoissa. EU:n Israelin lähettiläs Lars Faaborg Andersen paljasti, että Israel oli tuhonnut miljoonan E:n arvosta EU:n laittomasti
rakentamia rakennuksia C-alueilla. Hän kertoi Israelin tuhonneen puolen vuoden aikana 91 laittomasti ja EU:n tuella rakennettuja parakkiasumuksia. Vuonna 2015 luku oli 70. EU on kahden vuoden aikana käyttänyt eurooppalaisten verovaroja 21 miljoonaa E PA:n arabien elinolojen parantamiseksi. Israelin tulisi karkottaa maasta vieraan valtion edustajat, jotka tarkoituksella rikkovat maan lakeja ja puuttuvat sen sisäiseen politiikkaan. Faaborg Andersen ei osoita katumusta, vaan uhkaa jatkaa EU:n verovarojen väärinkäyttöä Juudeassa ja Samariassa. http://www.timesofisrael.com/us-troubled-by-demolitions-of-eu-funded-palestinian-homes/
·       Netanyahu poika Yair on joutumassa poliisin kuulusteluihin osallisuudesta isänsä rahanpesuun ja korruptioon. Poliisin mukaan Yairein todistus oli ajankohtainen. Poliisi vapautti aiemmin pidättämänsä ja kuulustelemansa Netanyahun entisen henkilöstöpäällikön Ari Harow. Poliisi epäilee laajaa rahanpesua ja korruptiota, mutta tutkimukset ovat pahasti kesken. Israelissa esitettiin lakialoite, jolla pääministeri vapautetaan oikeustoimista vähäisten rikosten vuoksi. http://www.timesofisrael.com/pms-son-to-be-questioned-in-ongoing-corruption-probe/
·       Turvallisuusjoukot pidättivät terroristin, joka oli osallistunut tulitukseen IDF:n sotilaita vastaan tarkastuspisteessä Samariassa. Arabi Ahmed Abu Rub Qabatiaysta pidätettiin Shin Betin, poliisin ja IDF:n yhteisen rutiinitarkastuksen aikana. Yön aikana ne pidättivät 13 PA:n arabia Juudeassa ja Samariassa. Heidän epäillään osallistuneet kivittämiseen, palopommien ja ilotulitusrakettien heittämiseen autoilijoita vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216206
·       Israelin judoka-edustaja Yarden Gerbi Rio 2016 kisoissa voitti pronssia, ensimmäinen mitali epäonnen jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216204
·       Paikallinen pelastuspartio pystyi pelastamaan hukkumaisillaan olleen leopardin, joka oli pudonnut 60 jalkaa syvään kaivoon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216205
·       Israelin vankienhallinto tulee poistamaan vankien oikeuden puhelimien käyttämiseen. Terroristivankien on havaittu suunnittelevan ja johtavan iskuja vankilasta käsin. Arabimiesten spermaa ovat juristit salakuljettaneet vankiloista terroristien jälkikasvun turvaamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/216138
·       PA:n poliisi tunkeutui ampuma-aseineen C-alueelle Rimonim risteyksen lähelle Ramun arabikylän viereen Makuhjoen varteen mukanaan rakentajia varusteineen, joiden tarkoitus oli aloittaa laittoman jätteenkaatopaikan rakentaminen Saksan myöntämän avustuksen turvin. Regavim järjestön mukaan Green Now sai oikeuden päätöksen, jolla rakentamista siirrettiin 21. elokuuta. PA:n poliisit laukoivat aseitaan ilmaan kuin osoittaakseen, ettei heitä mikään pysäytä. Tämä on taas yksi EU:n yritys sabotoida rauhan mahdollisuutta. Ympäristöaktivistien mukaan kaatopaikka on suunnitellussa muodossa terveydelle vaarallinen, joka levittää saastetta ympäristöönsä. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/palestinian-authority-police-open-fire-in-israels-area-c-video/2016/08/10/

Post a Comment