Sunday, July 31, 2016

SUNNUNTAI 31.07-2016

SUNNUNTAI 31.07.2016
01.OLKOOT maailman asia kuten ovat, ja satakoon tai paistakoon Euroopan mantereella, se ei vaikuta siihen, että Israelissa jatkuvat helteiset, kosteat ja nihkeät helle-säät ainakin ToI:n ennusteajan eli tiistain loppuun saakka, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu, on Luojamme käsissä. Onko tämä ennuste otettava myös symbolisesti, jääköön jokaisen oman harkinnan varaan.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 23 -32; Tiberias 27 -39: Suolameri 31 -40; 29 -42 +C-astetta. Lämpötila nousee vielä asteen tai pari keskiviikkoon mennessä. Taivaankansi pysyy pilvettömänä eikä sateista ole tietoakaan.

02.Jos maailman asiat ovatkin useimpien tarkkailijoiden mukaan lievästi sanoen katastrofin partaalla, mitä tukevat lisääntyneet levottomuudet ja vavistukset maankuoren pinta-kerroksissa toistuvine maanjäristyksineen ja tulivuorten purkauksineen, merieläinten joukko-kuolemisineen ja vaarallisten merieläinten kokoontumisineen ihmisten suosimien hiekkarantojen tuntumaan luonnollisen ravintoketjun poistumisen vuoksi, tavalliset kansalaiset pyrkivät jatkamaan normaalia elämäänsä heitä uhkaavista uhkakuvista välittämättä – tai useimmissa tapauksissa – niistä tietämättöminä.

Israel ei liene tässä kysymyksessä millään tavoin poikkeus-asemassa – sillä onhan tämä maailmankolkka asian-tuntijoittenkin mukaan todettu maailmassa vaaralliseksi ellei vaarallisimmaksi asua. Mutta juutalaiselle kansalle se on ainoa pakopaikka silloin, kun koko muu maailma kääntyy sitä vastaan etsiessään syntipukkia yhä laajenevan ja pahenevan sekasorron ja kaaoksen aiheuttajaksi. Juutalaisia on kautta länsimaisen historian toistuvasti syytetty milloin minkin katastrofin aiheuttajiksi, ja nämä keskiajalla yleiset syytökset toistuvat modernin yhteiskuntammekin aikana, kuten PA/PLO:n äskettäin esittämät syytökset kansainvälisissä instituutioissa Juudean ja Samarian juutalaisasukkaita vastaan heidän juomavetensä myrkyttämisestä, tai toiseksi arabilasten surmaamisesta saadakseen verta pääsiäisleipänsä leipomista varten – täysin mieletön syytös, sillä juutalainen Laki kieltää syömästä verta.

Syytöksiä esitetään myös surmattujen terroristien sisäelinten poistamisesta ja kauppaamisesta maailmalla.
Tämä ei liene aivan mahdoton syytös esim. huomioiden USA:ssa abortoitujen lasten ruumiinosien myymisen tunnottomien liikemiesten toimesta, joiden myynti-esitteissä näytetään paloiteltujen lasten ruumiinosia hintatietoineen lihakauppiaiden tapaan. On jopa esitetty tapauksia, joissa Kauko-Idän kaupoissa myydään ihmiselle syötäväksi tarkoitettua vauvanlihaa purkitettuna.

Jumalattomuus, kannibalismi, inhimillisten ja kulttuuri-arvojen syrjimisen vuoksi yleinen moraali ja eettinen suojaverho repeilevät pahasti länsimaissa antiikin aikaisen kulttuurin rynnätessä hyökyaallon tapaan täyttääkseen maallistuneen juutalaisuuden ja kristinuskon jättämän tyhjiön. Poliittinen korrektivisuus ja myöntyväisyys ovat periaatteina, ettei noiden ryntääjien mieltä pahoitettaisi.  
Korkea italialainen virkailija esitti muutamia kuukausia sitten, että kristinusko on kulkenut tiensä päähän, jospa annettaisiin islamille mahdollisuus korjata tehdyt virheet.
Belgialainen valtiomies ja kansainvälinen poliitikko Paul-Henri Spaak,, joka oli avainasemessa perustettaessa EU:ta ja Natoa sekä monia kansainvälisiä järjestöjä, lausui 1960-luvulla: "Jos jostakin löytyy olento – olkoon ihminen tai paholainen, joka pystyy ratkomaan maailmaa ahdistavat ongelmat – me lausumme hänet tervetulleeksi". Järkyttävä lausunto kristittyä Eurooppaa edustavalta johtajatason henkilöltä, mikä osoittaa hänen piittaamattomuutensa edustamansa uskonnon perusteista ja vastuuttomuudesta virastaan. Ei tainnut maallinen poliitikko aavistaa, että 60 vuoden kuluttua hänen toiveensa on toteutumassa kirjaimellisesti. https://www.britannica.com/biography/Paul-Henri-Spaak,

Moderni yhteiskunta syyttää juutalaisia maailman talouden ja rahavarojen hallinnasta, mikä antaa sille aiheen epäillä juutalaisten johtamasta kansainvälisestä salaliitosta, jonka päämääränä on maailmanhallitus, jonka valta ylittää kaikki paikalliset hallintojärjestelmät ja lain-säädännön alistaen ne maailmanhallitukselle kuuliaisiksi. Suunnitelmiin, joista viimeisin tunnetaan nimellä Accord 2030, kuuluu myös maailman väkiluvun alentaminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tasolle, jonka maailman talous pystyy luonnonvarojen ehtymisen vuoksi hallitsemaan. Nämä periaatteet ilmaistiin jo hämäräperäisen järjestön toimesta Georgian Elbert kuntaan 22.03.1980 pystytetyissä "opaskivissä".  https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones, https://www.google.co.il/search?q=georgia+guidestones+conspiracy&client=opera&hs=VZl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj2z46Z-5zOAhUB7BQKHc9bC2MQsAQIJQ&biw=1366&bih=658,

03.USA:n ulkoministeri John Kerry tapasi PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin esikuntineen Pariisissa. PA/PLO:n pääneuvottelijana tunnettu Saeb Erekat kertoi lehdistölle neuvottelujen jälkeen, että Kerryn ja Abbasin keskustelut olivat hyvin rakentavia. Diplomaattikieleltä tavalliselle kielelle tulkittuna tämä tarkoittanee, ettei niissä vaihdettu rakkaudentunnustukia tavanomaisen diplomatian vaatiman kohteliaisuuden ohella. Kerry alkaa osoittaa turhaantumisen merkkejä. Aikaa ei ole enää paljon Obaman ulkopolitiikan leagasin muodostamiseksi edes yhdessä onnistuneessa kohteessa, joten paine alkaa tuntua ahdistavalta.

SAEB EREKAST, joka tunnetaan melkoisena suupalttina, kertoili journalisteille, että PA/PLO vaatii neuvottelulle aikataulua, sekä toista sopimuksen toteuttamiseksi, ja lisäksi kansainvälistä valvontaa, kuten AFP raportoi.

PA/PLO on hyväksynyt Ranskan tekemän aloitteen neuvotteluiden aloittamiseksi, mutta Israel hylkäsi sen. Israel vaatii suoria neuvotteluja PA/PLO:n kanssa.

KERRYN toimisto sanoo lausunnossaan, että johtajat keskustelivat alueellisista haasteista ja luovista aloitteista voidakseen edetä kahden valtion periaatteen pohjalta.  
Erekat varoitti journalisteille, että Islamin Valtio tulee saamaan muslimimaailman moraalin johtoaseman, ellei Israel taivu tunnustamaan PA:n arabien valtiotoiveita. Erekat valisti heitä historiassa. "Islamin perustamisesta lähtien on aina esiintynyt ryhmiä, jotka ovat käyttäneet uskontoa verukkeena tavoitteensa saavuttamiseksi. ISIS (dash) on siinä numerolla 803". Hän vakuutti, että jos maltilliset ryhmät kuten PA sortuvat, ISIS ottaa johtoaseman. "Tällä hetkellä ISIS nähdään vastuuttomana joukkiona rikollisia terroristeja. Kukaan ei tunnusta heitä. Jos he huomenna täyttävät syntyneen tyhjiön maltillisten johtajien kuten minä ja Abbas poistuessa ja alkavat surmata israelilaisia, kuka miljardista muslimista vastustaa sitä?"  
JOHN Kerryn sponsoroimat ja Obaman tukemat rauhan-keskustelut romuttuivat Abbasin alkaessa kuherrella Hamasin kanssa kaksi vuotta sitten, eikä uusista neuvotteluista ole mitään todisteita ennen Obaman virkakauden loppumista tammikuussa 2017.
(Olisiko korrektia muistuttaa bulgarialaisen naisen "profetiasta", jonka mukaan USA:n 44. presidentti on viimeinen. Sekä Hillaryn että Donaldin toiveet päästä USA:n presidentiksi romahtaisivat.)

PÄÄMINISTERU Netanyhau on toistamiseen vakuuttanut tukevansa kahden valtion periaatetta, viimeksi viime viikolla, minkä hän antoi Israelin USA:n lähettiläälle Ron Dermerille tehtäväksi saattaa Obaman hallituksen tietoon, mutta hän ei halua välittäjien valvomia vaan suoria kahdenkeskisiä neuvotteluja ilman ennakkoehtoja. Hänen keskeinen vaatimuksensa on, että PA/PLO tunnustaa Israelin juutalaisena, itsenäisenä valtiona, mitä PA/PLO:n johto ei ole voinut hyväksyä. Toiseksi Israelin vaatimuksena on, että PA/PLO lopettaa väkivallan ja terrorismin israelilaisia siviilejä vastaan.

SAEB Erekat vertasi ISIS-joukkojen länsimaissa harjoittamaa terrorismia siihen, miten Israelin armeija toimii PA:n ja Hamasin arabeja vastaan, kuten seuraamani ToI:n artikkelin otsikossa kerrotaan. http://www.timesofisrael.com/kerry-abbas-hold-very-constructive-meeting-in-paris/

04.PA:n johtajiston sisällä on herätetty kysymys, ovatko viattomien israelilaisten murhaajat terroristeja vaiko marttyyreita. Kysymys sai alkunsa Mahmoud Abbasin huhtikuussa antamasta haastattelusta Hebrew News uutistoimistolle.
Puhuen suoraan israelilaisille Abbas sanoi vastustavansa satoja israelilaisia siviilejä vastaan tehtyjä lokakuussa 2014 alkaneita hyökkäyksiä. Tähän saakka kaikki hyvin, mutta Abbas jatkoi, että hyökkäyksiin osallistuneet ovat kansan sankareita. Jos he saavat hyökkäyksessä surmansa, heitä tullaan arvostamaan marttyyreina. Heidän nimellään tullaan nimittämään julkisia tapahtumia – etenkin lapsille ja nuorille tarkoitettuja – sekä katujen ja puistojen nimiä, kuten toistuvasti tapahtuu.
Israelin johto pitää tätä arabikansan kiihotuksena ja tuomitsee sen jyrkin sanoin. Lisäksi se herättää tarpeetonta vihaa ja kostonhalua israelilaisissa.

ABBASIN nimittämä PA:n korkeimman sharia-oikeuden tuomari tri Mahmoud Habbash, joka toimii Abbasin neuvonantajana uskontoa ja islamia koskevissa kysymyksissä, selvitti asiaa ToI:n toimittajalle.
Habbas sanoi, että marttyyrillä islamissa tarkoitetaan jokaista, joka saa surmansa taistelussa ei muslimia vastaan. Hän sanoi PA/PLO:n käyvän avointa sotaa Israelin harjoittamaa miehitystä vastaan, ja siksi jokainen muslimi, joka saa surmansa, joko suoraan tai epäsuorasti, miehittäjää vastaan, on marttyyri. Jopa sellainenkin selvä rikollinen murha, kuin 13-vuotiaan vuoteessaan nukkuvan tytön perusteeton murhaaminen, oikeuttaa marttyyrin aseman murhaajalle, joka tekonsa jälkeen sai surmansa vartijoiden luodeista.
Habbash vertasi israelilaisten takertumista marttyyriyteen kuin suden jälkien etsimiseen sen sijaan, että nähtäisiin päätekijä eli susi, jolla hän tarkoittaa miehitystä, ja jolla he tarkoittavat koko maata Jordan-joesta Välimereen, siis koko Israel mukaan lukien.
Habash asui aiemmin Gazassa ja on edelleen Hamasin jäsen, mutta vakuuttaa uskollisuuttaan Abbasille ja Fatahille sanoen eroavansa, jos/kun Abbas eroaa.
Habash selitti, että myös Länsimuuri kuuluu islamín wafg:lle eli säästiölle, mutta voi jakaa sen juutalaisten kanssa. Hän pitää pelkkänä myyttinä Israelin väitettä, että juutalaisten 1. ja 2. Temppelit olisivat sijainneet Temppelivuorella. Hän kieltäytyi vastaamasta toimittajan kysymykseen, oliko Salomon Temppeliä olemassa varoittaen aloittamasta uskonsotaa 1.6 miljardia muslimia vastaan. http://www.timesofisrael.com/between-martyr-and-murderer-abbass-top-cleric-takes-on-a-most-emotive-term/

05.UUTISOTSIKOITA
·       USA:ssa Texasin osavaltion pääkaupungissa Austinissa torstaina aamuyöstä käydyssä tulitaistelussa raportoidaan yhden saaneen surmansa ja lukuisten muiden haavoittuneen. KXAN uutistoimisto mukaan surmansa saanut nainen oli 30-vuotias. Poliisin antaman lausunnon mukaan tulitusta tapahtui kahdessa kohteessa ja että poliisilla on tilanne hallinnassaan. http://www.timesofisrael.com/multiple-victims-reported-in-downtown-austin-shooting/
·       Hallitus tarjoaa toista maapalaa Amonan asukkaitten siirtämiseksi pois kiistanalaiselta paikalta, mutta asukkaat vastustavat tarjousta. http://www.timesofisrael.com/state-said-to-approve-land-to-relocate-amona-outpost/
·       Hizbullah julkistaa dokumentteja, jotka sen mukaan osoittavat, miksi v. 2006 sota Israelia vastaan alkoi. Kolmena sarjana esitetyssä julkaisussa annetaan myös taustoja iDF:n sotilaitten Ehud Goldwasserin ja Eldad Regevin sieppaamiseen, mikä johti vankien vaihtoon. Israel neuvotteli uskossa, että sotilaat olivat elossa, mutta heidät tuotiin vankien vaihtoon mustissa ruumisarkuissa. 5 muuta IDF:n sotilasta kuoli epäonnistuneessa pelastusoperaatiossa, joka aloitettiin pahasti myöhästyneenä. 34 päivää kestäneessä sodassa kuoli 165 israelilaista, mukaan lukien 44 sotilasta. Hizbullahin ja Libanonin siviilien menetykset olivat 1100 surmansa saanutta. http://www.timesofisrael.com/hezbollah-broadcasts-video-of-attack-that-sparked-2006-lebanon-war/
·       2 kuoli ja 16 haavoittui Kuseifen beduiinikylässä Beershebasta itään kahden kilpailevan heimon välisissä kahinoissa, joissa käytettiin autoja tappovälineinä. Verinen näytelmä alkoi lauantai-iltana yhden auton hurjastellessa kovaa vauhtia kylän kadulla laukoen aseitaan ilmaan. Asukkaat kokoontuivat kadulle katsomaan, mistä oli kysymys. Paikalle huristanut toinen auto ajoi suoraan väkijoukkoon surmaten yhden ja haavoittaen toista vaarallisesti, joka kuoli myöhemmin haavoihinsa. Useita ihmisiä vietiin Sorokan sairaalaan. Yksi heistä oli haavoittunut hangenvaarallisesti. http://www.timesofisrael.com/two-dead-16-hurt-in-car-ramming-at-brawl-in-bedouin-town/
·       Turvallisuuskomitean vt johtaja ja neuvonantaja Yaacon Nagel sai tehtäväkseen viimeistellä USA:n Israelille tarjoaman tukipaketin MoU yksityis- kohdista. Israelia on varoitettu hyväksymästä sopimusta esitetyssä muodossa, sillä se sitoo IDF:n kädet itsenäisestä toiminnasta kriisitilanteissa, jotka vaativat nopeita päätöksiä. Sopimus on voimassa seuraavat 10 vuotta. Caroline Glick varoitti JP:n artikkelissa MoU sopimuksen vaaroista.  http://www.timesofisrael.com/top-israeli-official-heads-to-us-to-seal-defense-aid-deal/, http://www.jpost.com/Opinion/Column-one-Time-to-walk-away-from-US-aid-462677,
·       Golanin druusijohtaja tarttui YK:n paikallisedustajan laatimaan raporttiin palestiinalaisten kärsimyksistä Israelin miehityksen alaisena, sanoen raportin olevan korkeintaan karkeaa pilaa viattomien ihmisten kustannuksella. Dulan Abu Saleh, Golanin ylängön suurimman druusikylän pormestari, tyrmäsi raportissa esitetyt "kärsimykset hänen kylässään". Hän sanoi Makor Rison päivälehdelle perjantaina, että YK:lle esitetty raportti on täydellinen pilajuttu. Golanilla asuu 20 000 druusia, jotka ovat varoneet ottamasta avoimesti kantaa Syyrian ja Israelin välillä. Israel liitti 1967 sodassa vapauttamansa Golanin alueet virallisesti Israeliin 1981. V. 2011 Syyriassa alkanut sisällissodaksi muuttuneet väkivaltaisuudet muuttivat tilanteen täysin, ja sen jälkeen sadat druusit ovat hakeneet Israelin kansalaisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/215738
·       Turkin poliisin joukot piirittivät Ircinlikin NATO:n lentoaseman vieden sen ympärille arviolta 7 000 poliisia ja mellakantorjunta-autoja. Lentoasema on ollut piirityksen alaisena epäonnistuneen vallan-kaappaus yrityksestä lähtien. Turkki katkaisi sinne johtavat vesi- ja sähköjohdot, mutta ei tiedetä, miten kauan sen varatankit ja generaattorit toimivat. Turkissa liikkuu huhuja uudesta kaappausyrityksestä, mutta onko NATO:n lentoaseman piirityksen tehostamisella jotain tekemistä huhujen kanssa, on epätietoista. Tukikohdassa on USA:n ydinpommeja, mikä voi olla yksi syy varmistaa sen turvallisuus, mutta miksi sen huolto katkaistiin? Tiedot perustuvat Russia Today uutistoimiston tietoihin. Turkin EU-asiain ministeri sanoo Russia Today mukaan, että kysymys on turvallisuus-harjoituksesta, eikä ole syytä huoleen. Presidentti Erdpgan käyttää julistamaansa 3 kuukauden hätä-tilaa hyväkseen jatkaessaan toisin ajattelijoiden puhdistamista laitoksista, instituutioista, armeijasta ja poliisista. Erdoganin epäillään hätätilaa käyttäen pyrkivän toteuttamaan haavettaan julistautua sulttaaniksi, joka vastaa arabimuslimien kaliifia, eli kaikkien muslimien uskonnollista johtajaa. Erdogan ilmoitti yksilöimättä "mahdollisista uusista toimista", mikä tarkoittanee uusia puhdistuksia etenkin tiedotusvälineitten, radion, TV:n ja lehdistön parissa, eli uusia journalistien pidätyksiä.

Post a Comment