Sunday, July 10, 2016

SUNNUNTAI 10.07.2016

SUNNUNTAI 10.07.2016
1.    TÄNÄÄN on 4 kuukautta siitä, kun lääkärit pystyivät harsimaan kokoon tätä Gabrielin murenevaa tomumajaa, että se kestäisi Messiaan tuloon saakka, mikä on toiveeni. Itse asiassa cardial-operaatio tehtiin torstaina, mutta ajan laskenta seuraa omaa sovittua rataansa.
SÄÄENNUSTEET kertovat kauniin aurinkoisen säätilan jatkuvan seuraavien päivien aikana, ehkä muutaman asteen verran nousten, joten helleasut on syytä kaivaa esille.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -32; Tiberias 26 -38; Suolameri 31 -40; Eilat 29 -42 +C-astetta. Keskiviikkona lämpötila noussee Suolamerellä 42 ja Eilatissa 43 asteeseen. Kyllä siinä nahka alkaa jo palaa, ellei ole suojautunut.
02. Leijonakuninkaaksi ToJ:n kolumnistin Raphael Ahrenin nimittämä juutalaisvaltion Afrikan johtajien ruhtinaallisesti kestitsemä ja kunnioittama pääministeri Benyamin Netanyahu palasi perjantaina tänne herhiläisten pesään, joka hellesään kiihottamana kuohuu entistäkin hyökkäävämpänä. Monet hyökkäysyritykset alkoivat hänen vielä ollessaan ulkomailla juhlinnan kohteena, mutta vasta nyt syytösten vakavuus alkaa tulla päivänvaloon. Lisää tästä vähän myöhemmin.
Iranin vallankumousarmeijan apulaiskomentaja prikaatinkenraali Hossein Salami kertoi valtionjohtoisen IRIB-TV:n lähetyksessä 1. päivä kesäkuuta, että 100 000 ohjusta ja rakettia on valmiina Libanonissa Israelin tuhoamiseksi, ja että Iranilla on kymmeniä tuhansia ohjuksia lisää, jotka ovat valmiina pyyhkimään "kirotun mustan pisteen pois maailmankartalta", MEMRI:n käännöksen mukaan. Kenraali-parka ei ole näköjään vieläkään tiedostanut, ketä vastaan hän uhittelee: Ei Israelin valtiota vaan sen Jumalaa vastaan. Herääminen tulee aikanaan, mutta se tulee olemaan tuskallinen ja pelottava. (Ilm.19:11 -16)
Salamin uhkaukset tulevat vähän ennen kuin Saksan tiedustelu kertoo Iranin moninkertaistaneen yrityksiä hankkia korkean teknologian tuotteita ydinaseen ja ballististen ohjusten kehittämisen kiihdyttämiseksi. AP:n raportin mukaan viime vuonna Iran teki tusinoittain sellaisia yrityksiä saksalaisilta yhtiöiltä, eräältä jopa 141 yritystä. Saksan ulkoministeriön mukaan Saksa on tunnustellut toisilta P5+1 mailta toimia Iranin yritysten mitätöimiseksi. http://www.timesofisrael.com/iranian-commander-100000-missiles-ready-to-annihilate-israel/

03.  VIIKKO sitten Sderotin esikouluun iskeytynyt Hamasin Gazasta ampuman raketin jälkeen Israelin kotirintama valmistautuu massiiviseen harjoitukseen seuraavaa hyökkäystä varten, kertoo Judah Ari Gross artikkelissaan.
Tietokoneitten simulaatioharjoituksessa massiivinen raketti osui "Safedin kaupunkiin" lähellä Gazan rajaa. Nimi otettiin todellisesta Safedista, joka sijaitsee Israelin pohjoisosassa. Raketti osui asuntorakennuksiin aiheuttaen kaaoksen: Savua, räjähdyksiä, raunioita, huutoja, verta, kaikki pyro- (ilotulitus) tekniikan tuottamina, mutta videoituina aidoilta näyttävinä.
Todellisuudessa kysymys oli IDF:n kotirintaman suorittamasta etsintä- ja pelastusharjoituksesta Zimin sotilastukikohdassa lähellä Gazan rajaa. Kaikki oli pyritty simuloimaan mahdollisimman tarkoin todellisten tapahtumien mukaan, joista Israelilla on yllin kyllin esimerkkejä ja kokemusta: Sireenien ulvonta varoittaen lähestyvistä raketeista, rakettien iskuäänet ja räjähdykset, haavoittuneiden ja shokkiin joutuneitten ihmisten huudot.
Jopa journalistien suorittamat pelokkaitten ihmisten ja etsintäpartioitten hätäiset haastattelut olivat kaikki kuvitelmaa todellisuudesta. Ihmisiä etsittiin romahtaneitten rakennusten raunioista ja tuhoutuneitten autojen romuista. Useimpien kohdalla kysymys on sekunneista, joiden kuluessa haavoittuneet on saatava tehostettuun hoitoon veren-vuodon lopettamiseksi. Harjoituksen tarkoituksena on löytää mahdolliset puutteet ja päällekkäisyydet toimintojen joustavaksi suorittamiseksi kaaoksen keskellä.
"Tämä edistynyt kuntoutusharjoitus on tarkoitettu myös IDF:n ja poliisiupseerien, Magen David Adom ja palokuntien toiminnan koordinoimiseksi kriisitilanteissa", kertoi Kotirintaman komentaja prikaatikenraali Dedi Simchi. Harjoitus olki suunniteltu kauan sitten, mutta Sderotin raketti-isku vajaa viikko ennen harjoitusta antoi sille todellisuustunnun valmistautumiseksi pahimman varalle.
Israelia uhkaavat "ilkeät naapurit", kuten Jeremia heitä kutsuu, saartavat juutalaisvaltiota lähes joka suunnalta, ja heidän johtajien sotaisista lausunnoista voidaan päätellä, etteivät he tyynnyttelevistä puheista huolimatta ole koskaan luopuneet lopullisesta päämäärästään Israelin tuhoamiseksi.
Vaikka Israelilla on rauhansopimus Egyptin ja Jordanian kanssa, niiden vakaus heiluu niiden alueilla toimivien voimistuvien terrorijärjestöjen aiheuttaman uhkan vuoksi. Voidakseen selviytyä hengissä naapuriensa potentiaalisen salaliiton aiheuttamasta yhteishyökkäyksestä Israel joutunee jossain vaiheessa turvautumaan ennalta ehkäisevään iskuun niitä vastaan samaan tapaan, kuin se tuhosi Egyptin ja Syyrian ilmavoimat muutaman tunnin kuluessa ennen kuuden päivän sodan alkamista, kuten Ps.83 ilmoittaa. Se edellyttää erehtymättömän tarkkaa tiedustelua vihollisten aikeitten paljastamiseksi. http://www.timesofisrael.com/bracing-for-next-war-idf-troops-drill-for-mass-casualty-rocket-strike/
04. Kuten edellä jo vihjaisin, pääministeri Netanyahu joutui heti tuoreeltaan vastaamaan häntä vastaan nostettuihin syytöksiin, jotka ovat pääasiassa hänen talouteensa liittyviä, rahanpesua ja selvittämättömiä rahansiirtoja hänen perheelleen ulkomailta.
Oikeuskansleri Avichai Mandelblit ja kansallisen poliisin tutkimus- ja tiedusteluosaston johtaja Meni Yitzhaki tullevat julkistamaan virallisen lausunnon syytöksistä, joiden mukaan pääministeri on syyllistynyt laajamittaiseen rahanpesuun, jolla voi olla ulkopoliittisia seurauksia, kuten TV-kakkonen totesi uutiskatsauksessaan lauantai-iltana.
Haaretz raportoi johtavien poliisiupseerien vakuuttaneen, että heillä on tarpeeksi todisteita ja näyttöjä asian julkistamiseksi. Israelin TV.10 raportoi samasta asiasta sapattiaaton eli perjantain ohjelmassaan. Sen mukaan ulkomainen taho on siirtänyt suuren määrän varoja Netanyhaun perheen jäsenelle, mutta ei-poliittiseen tarkoitukseen, TV-2 raportoi. Poliisi ei ole vielä ulottanut tutkimuksiaan ulkomaille, mutta voi tehdä niin.
Vasemmisto, jolla on kana kynimättä Bibin kanssa, uhkaa avoimesti, että Knesset voi pakottaa Netanyahun eroamaan. Sekä Sionistinen Unioni että Meretz ovat kauan etsineet sopivaa tilaisuutta yhdistää voimansa Bibin kaatamiseksi. Varoituksia ennen aikaisista vaaleista on alkanut liikkua poliittisella rintamalla. Lähipäivät ja viikot näyttävät, miten poliittisena kameleonttina ja selviytyjänä tunnettu Bibi selvittää tämän poliittisen kriisin. Häntä syytettiin aiemmin myös valtiontarkastajan Shapiron raportissa tuhlailevista ulkomaanmatkoista valtion kustannuksella.
05. UUTISOTSIKOITA
·       Hillary Clintonin kannattajat saivat estettyä "miehityksen" lisäämisestä Demokraattien puolueohjelmaan, mutta sinne lisättiin maininta "palestiinalaisten ongelmista". Toinen Israelia koskeva esitys "laittomista setlementeistä" meni myös läpi. Israelissa hyväksytään yhä selvemmin tosiasia, ettei Israel miehitä Juudeaa ja Samariaa, koska Balfourin julistuksesta lähtien ja Kansainliiton Englannille antamassa mandaatissa ne kuuluivat juutalaisten kotimaahan. USA ja Englanti ovat näiden julistusten suojelijoita, mutta ovat luistaneet velvollisuudestaan. http://www.timesofisrael.com/clinton-supporters-defeat-bid-to-add-occupation-into-dem-platform/
·       Äärivasemmistolaisena tunnettu JStreet antoi lausunnossaan tunnustusta Demokraattien lisäyksille puolueohjelmaansa. USA:n juutalaiset kannattivat n. 78% Obamaa ja näyttävät nyt siirtävän kannatuksensa Hillarylle, vaikka osa kansasta pitää häntä rikollisena. http://www.timesofisrael.com/j-street-lauds-democrats-for-putting-palestinian-rights-in-platform/
·       Israelilainen miesautoilija haavoittui lievästi poskeen terroristin ajaessa hänen autonsa viereen ja avattua tulen häntä kohti lähellä Metzadin juutalaiskylää Hebronin ja Betlehemin välillä lauantai-iltana. Poliisi aloitti terroristin etsinnät. Terrorin uhrille annettiin ensiapua paikalla ja hänet siirrettiin Sharei Zedekin sairaalaan hoidettavaksi. Miehen vaimo ja viisi lasta olivat autossa, mutta he eivät haavoittuneet tulituksessa. Armeija sulki Sair arabikylän etsiessään terroristia, jonka asukkaat hyökkäilivät sotilaita vastaan heidän suorittaessaan etsintöjä kylässä. http://www.timesofisrael.com/israeli-moderatly-injured-in-shooting-attack-on-west-bank-highway/
·       Entinen USA:n edustajainhuoneen puheenjohtaja Newt Gingrich sanoo harkitsevansa spekulaatioita hyväksyä esitys Donald Trumpin varapresidentiksi. Hän ei suoralta kädeltä hyväksy kaikkia Trumpin mielipiteitä, mutta hän pitää tärkeänä muslimisiirtolaisten taustojen tutkimista sharialain pohjalta, mitä se sitten tarkoittaneekin. http://www.timesofisrael.com/gingrich-coy-on-whether-hell-be-trumps-vp-pick/
·       Ranskan presidentti Francois Hollande vaatii toimia Syyriassa toimivan Al-Qaida järjestön kanssa liitossa olevien järjestöjen valvomiseksi. Hän varoittaa, että IS:n viime aikoina saamat voitot voivat rohkaista muita terrori-järjestöjä kiihdyttämään toimiaan Syyrian ulkopuolella. http://www.timesofisrael.com/hollande-calls-for-action-against-syrian-qaeda-affiliate/
·       Islamin Valtio ampui alas venäläisen helikopterin lähellä Palmyran kaupunkia surmaten kaksi lentäjää. Venäjän uutistoimiston mukaan terroristit pystyivät murtamaan Syyrian armeijan piirityksen. Venäjä on menettänyt Syyrian taisteluissa tähän mennessä 12 sotilasta. USA:n toimittamia uudenaikaisia aseita FSA:lle myydään Syyrian mustassa pörssissä, myös ilmatorjuntaohjuksia.  http://www.timesofisrael.com/islamic-state-shoots-down-russian-helicopter-killing-2-pilots/
·       Dallasin murhaaja Micah Jihbson oli entinen USA:n armeijan veteraani, joka internetin kautta opetteli rakentamaan pommeja ja osallistumaan terrorismiin. Hänet koulutettiin Afganistanissa, josta hänet lähetettiin Yhdysvaltoihin erityistehtävässä ilman taustavoimia, kuten poliisin tähänastisissa tutkimuksissa ilmenee. Tapaus oli harvinainen laatuaan.  http://www.timesofisrael.com/
·       Tony Blairen entinen avustaja sanoo Chilcot-raportin mukaan, että Englanti meni vuossa 2003 USA:n johtamaan Irakin sotaan laittomasti ja väärin perustein. http://www.timesofisrael.com/iraq-war-was-illegal-says-blairs-former-deputy/
·       Pääministeri Netanyahu, "Leijonakuningas", tarjosi Afrikan maille Israelin korkean teknologian ja turvallisuuden osaamistaitoa, minkä johdosta hänelle osoitettiin supervaltion johtajalle kuuluvaa arvostusta. Bibi totesi todeksi Raamatun Sanat. "He olivat nopeampia kuin kotkat; väkevämpiä kuin leijonat. (2.Sam.2:21) Ugandan TV:n juontaja sanoi: "Se oli hývin hyvin korkean tason vierailu". Afrikan vierailu on selvästi poikimassa Israelille uusia ulottuvuuksia useissa maissa, joiden kanssa sillä ei ole diplomaatti- eikä kaupallisia suhteita. Israelille on elintärkeää voittaa kansainvälistä tunnustusta ja tukea etenkin YK:ssa ja sen alaisissa instituuttioissa, ja siksi vierailu oli erittäin tärkeä ja onnistunut.  http://www.timesofisrael.com/in-africa-lion-king-bibi-begins-to-outroar-the-palestinians/

Post a Comment