Wednesday, July 27, 2016

KESKIVIIKO 27.07.2016

KESKIVIIKKO 27.07.2016
01.EIPÄ tainnut toiveeni toteutua, että tästä viikosta tulisi vähemmän väkivaltainen kuin edellisestä viikosta. Maailma näyttää olevan menossa kohti syvenevää sekasortoa ja kaaosta. Ranskassa tapahtunut 85-vuotiaan roomalaiskatolisen papin isä Jacques Hamelin raaka murha aamurukousten aikana Saint Etienne-Rouvreissa seurakuntansa ja kirkkonsa alttarin edessä ei ole vain hyökkäys kirkkoa vaan koko Ranskaa vastaan, totesi Ranskan presidentti Franois Hollande lisäten, että ISIS järjestö on julistanut sodan Ranskaa vastaan.

Kaksi kirkkoon tunkeutunutta terroristia pakottivat papin polvilleen viiltäen sitten hänen kurkkunsa auki. He ottivat viisi kirkossa ollutta seurakuntalaista panttivangeiksi. Yksi nunna pääsi papin murhan aikana pakenemaan kertoen poliisille tapahtumien yksityiskohdista. Hän sanoi heidän toimintansa alttarin ympärillä muistuttaneen arabian-kielistä uskonnollista rituaalia videoiden tilanteen.

Muslimijärjestön Amaq-uutistoimisto kertoi, että kaksi sen "sotilaista" suorittivat hyökkäyksen vastauksena kehotuksiin iskeä maihin, jotka kuuluvat "ristiretkeläisten koaliittioon". Toinen terroristeista oli vapautettu vankilasta lunnaita vastaan sähköisellä tunnistelaitteella varustettuna. Hänet pidätettiin pyrkiessään Syyriaan liittyäkseen ISIS-joukkoihin. Toinen terroristeista pidätettiin poliisin toimesta.

Presidentti Hollande sanoi kahden terroristin vannoneen uskollisuutta ISIs-järjestölle. "Islamin Valtio on julistanut sodan meitä vastaan, ja meidän tulee taistella kaikin voimin, mutta lakia kunnioittaen, mikä tekee meidät demokraattisiksi". Hän sanoi journalisteille.

Paavi Francis I valitteli murhaa sanoen sen lähettävän shokkiaaltoja pitkin katolista kirkkoa. "Tosiasia, että kaikki tapahtui kirkossa; papin, Herran palvelijan uskollisten läsnä ollessa, surma vaikuttaa meihin syvästi", sanotaan tiedottajan isä Federico Lombardin lausunnossa.

PÄÄMINISTERI Manuel Valls kutsui hyökkäystä kirkkoon barbaariseksi sanoen sen kohdistuneen kaikkia katolisia ja koko ranskaa vastaan. "Meidän tulee kohdata se yhdessä" hän tviittasi sivullaan.  

ISRAELIN presidentti Reuven Rivlin tuomitsi hyökkäyksen kirkkoon Ranskassa tavatessaan Katolisen kirkon äskettäin nimitetyn Pyhän Maan custoksen isä Francesco Pattonin todeten hyökkäyksen paljastavan terrorismin todelliset kasvot ja sen brutaalin luonteen. Hän kehotti koko vapaata maailmaa yhdistymään tämän raakalais-maisen ilmiön kukistamiseksi. "Perinteisessä sodassa uskonnollisia rakennuksia pidetään turvallisina pako-paikkoina, mutta fundamentalistien julistama sota ei tunnusta valistuneen yhteiskunnan sääntöjä. Tämä hyökkäys oli radikaalien ääriterroristien suorittama, jotka iskivät rauhan symbolia vastaan, ja murhasivat kylmä-verisesti Jumalan huoneessa väittäen toimivansa Hänen nimissään", Rivlin sanoi. "Koko maailman tulee tiedostaa, että yhteiset arvomme ovat hyökkäyksen kohteina. Meidän tulee taistella puolustaaksemme niitä, ettemme joutuisi suvaitsemattomuuden ja vihan valtaan."

Rabbi Abraham Cooper Wiesenthal keskuksen dekaani totesi:
"Kuinka monta hyökkäystä pitää tapahtua ennen kuin USA yhdessä NATO:n kanssa sivistysmaiden kanssa tulevat lopulta poistamaan Islamin Valtion ja muut terrorijärjestöt? Tätä pahaa ei kukisteta pelkin sanoin" Cooper totesi lausunnossaan.
Euroopan juutalaiskongressi EJC tuomitsi murhaiskun hyökkäyksenä samalla tavoin kristittyjä, juutalaisia ja muslimeja vastaan. EJC:n presidentti Moshe Cantor tuomitsi murhan Jumalan miestä kohtaan hyökkäyksenä kaikkia uskontoja ja uskoa itseään vastaan. Hän uskoi tämän vahvistavan niitä, jotka taistelevat terroria vastaan.
Moskovan päärabbi Pinhas Goldsmidt sanoi USA:n muuttuneen WTC:n tuplatornien tuhoamisen jälkeen avoimesta yhteiskunnasta linnoitukseksi. Hän uskoi Euroopan käyvän läpi saman prosessin. "Tämä tulee aiheuttamaan valtavan poliittisen muutoksen uusine intresseineen, etuoikeuksineen ja liittolaisineen", hän uskoo.
Ranskan israelilaisen tutkimuskeskuksen kattojärjestö totesi lausunnossaan, että vaikka terroristit iskivät katolista kirkkoa vastaan, koko Ranska suree. "Taas kerran jihadistit -  Ranskan tasavallan ja demokratian viholliset – pyrkivät horjuttamaan yhteiskunnan perusteita" lausunnossa sanotaan. Ranskan päärabbi Haim Korsia vaati viranomaisia tekemään kaikkensa Ranskan vallankumouksellisten esittämien vaatimusten vaalimiseksi: "vapaus veljeys ja tasa-arvoisuus".  http://www.jpost.com/International/ISIS-slitshttp://www.jpost.com/Opinion/Analysis-Islamic-States-first-act-of-war-on-European-Christianity-462442-throat-of-priest-in-French-church-attack-462465,
Edellistä artikkelia lukiessa tulee mieleen bulgarialaisen naisen ennustus viime vuosisadalta, jossa hän ennustaa muslimien hyökkäävän Eurooppaan. Tätä pidettiin silloin ja koko edellisen vuosisadan aikana mahdottomana, mutta maailma on muuttunut ja muuttuu radikaalisti niistä ajoista. Muslimit rynnistävät nyt suurina massoina tuhoamaan koko länsimaisen kulttuurin ja uskonnon Euroopan maissa ja USA:ssa, kuten muuallakin maailmassa pyrkien toteuttamaan muslimien ikuisen haaveen koko maailman alistamiseksi islamin valtaan länsimaiden seuratessa potentiaalinsa menettäneinä sivusta antiikin aikaisen kulttuurin raiskatessa ja tuhotessa kaiken, mitä pidettiin pyhänä.

02. Israelissa näyttää helteinen ja aurinkoinen sää jatkuvan hetkittäisistä notkahduksista huolimatta.
LÄMPÖTILAT tänään.
Jerusalem 21 -31; Tiberias 26 -39; Suolameri 31 -41; Eilat 28 -42 +C-astetta.
Säätila jatkuu ToI:n ennusteen mukaan samantapaisena kuin tänään ainakin lauantaihin saakka.
Kesä on tullut jäädäkseen, joten nauttikaamme siitä.

03.UUTISOTSIKOITA
·       Tyttäremme Hanna on tänään viimesistä päivää vierailulla Israelissa, joten yritän tiivistää artikkelia.
·       Israelin turvallisuusjoukot tekivät ratsian Hebronin pohjoispuolella olevaan Surifin arabikylään viime yön aikana. Syntyneessä tulitaistelussa sotilaat surmasivat yhden Hamasin jäsenen Muhammad al-Fakihin ja pidättäen kolme muuta Hamasin jäsentä. Jotka olivat osallistuneet ja suunnitelleet uusia hyökkäyksiä tiellä no 60. Yksi heidän hyökkäyksensä uhri oli Otnielin rabbi Miki Mark, joka sai surmansa 01.07. terroristien ajaessa hänen autonsa viereen ja avaten tulen häntä kohti. Rabbi sai kuolettavan osuman ja hänen ajamansa auto kieri ympäri haavoittaen hänen vaimoaan, mutta säilyttäen kaksi takapenkillä istuneet kaksi tytärtä. IDF:n yön aikana suorittamaan operaatioon osallistuivat sekä Shin Bet että poliisi. Turvallisuusjoukkojen piiritettyä talon, jossa Fakih piileskeli, talosta avattiin tuli heitä kohti. IDF vastasi ampuen panssariraketteja taloon ja lopulta käytti puskutraktoria talon hajottamiseksi. Fakihin ruumis löydettiin tuhoutuneen talon sisästä. Yksi kolmesta pidätetystä arabeista oli Fakihin veli Sahib. Poliisin tietojen mukaan he olivat Hamasin jäseniä. Operaation jälkeen turvaisuusjoukot joutuivat kylän asukkaitten hyökkäysten kohteiksi yrittäessään estää pidätykset. Kukaan heistä ei haavoittunut operaation aikana . http://www.timesofisrael.com/hamas-terror-cell-that-killed-otniel-rabbi-nabbed-by-idf-1-terrorist-dead/
·       USA:n demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton suostui ottamaan vastaan ehdokkuuden hänen miehensä esitettyä varsin tunnepitoisen vetoomuksen vaimonsa puolesta. Demokraattien puolue-ja valintakonferenssi ei ole sujunut aivan nuottien mukaan Sandersin kannattajien esittäessä eriäviä mielipiteitä, joille Hillary näytti rumasti keskisormeaan. USA:n lippujen puuttuminen kansan joukossa kiinnitti journalistien huomion, kuten myös Israelin lipun polttaminen. PA:n suurikokoinen lippua oli sentään yleisön joukossa osoituksena demokraattien suosiosta, johon USA:n juutalaiset perinteisesti kuuluvat. Konferenssissa kehotettiin myös taivuttamaan Donald Trumpin epävarmoja kannattajia demokraattien leiriin. http://www.timesofisrael.com/after-securing-nomination-clinton-gets-emotional-boost-from-husband-bil/, http://www.timesofisrael.com/protesters-burn-israeli-flag-outside-democratic-convention/,
·       57-vuotias israelilainen haavoitti kohtalaisesti hänen ajaessaan Mapu-kadulla Jerusalemissa keskiviikko –aamuna. Poliisi uskoo räjähdyksen olleen rikollisten aiheuttama, eikä kansallismielisten. Mies ajoi transit autollaan King Davidkadulta kohti Keren Hayesodkatua räjähdyksen sattuessa, Auto tuhoutui pahoin haavoittaen kuljettajaa, joka oli yksin autossa. Muut autot tai talot eivät kärsineet vaurioita. http://www.timesofisrael.com/1-hurt-in-jerusalem-car-blast-police-suspect-criminal-activity/
·       Obama epäilee, että Venäjä voi olla Vikileaks E-mailien vuodon takana, koska se on usein pyrkinyt ja päässytkin tunkeutumaan USA:n tietoliikenne-verkostaan. Tämä vuoto oli tuhoisa demokraattiselle puolueelle, koska siinä kosketeltiin puolueen virkailijoitten keskinäistä keskustelua. http://www.timesofisrael.com/obama-its-possible-russia-trying-to-sway-us-presidential-vote/
·       Gazan vuoden 2014 sodan uhrien omaiset pyrkivät häiritsemään pääministeri Netanyahun puhetta sodan muistotilaisuudessa. Omaiset sanovat, etteivät he antaneet kalleinta uhriaan turhan takia, vaan odottivat positiivisia tuloksia. Netanyahu puolusti hallituksen asemaa todeten, että, Hamasille aiheutettiin suurin isku koko historiansa aikana. Hän väittää hallituksensa olleen tietoinen Hamasin kaivamista hyökkäystunneleista. Etenkin Naftali Bennett syyttää Netanhyahua, ettei hän informoinut hallitusta niistä. IDF tuhosi sodan loppuvaiheessa niistä kolmisen kymmentä, mutta niitä jäi tuhoamatta, joita Hamas esitteli sodan jälkeen journalisteille. Nyt Hamas esittelee uusia kaivamiaan tunneleita turisteille ja lapsiryhmille. http://www.timesofisrael.com/bereaved-parents-heckle-netanyahu-at-gaza-war-memorial/
·       Unkarin oikeistolainen pääministeri Viktor Orban sanoo, että siirtolaiset myrkyttävät koko Euroopan. Hän sanoi, ettei Unkari tarvitse yhtään siirtolaista. Hän puhui lehdistökonferenssissa Itävallan liittokansleri Christian Kernin kanssa Budapestissa. Hän vastustaa EU:n yhteistä siirtolaisuuspolitiikkaa todeten: Joka tarvitsee niitä, ottakoon, Unkari ei tarvitse yhtään uutta siirtolaista. EU haluaa asettaa kiintiöitä EU-maille, mitkä määrätään Brysselissä. Unkari rakensi "razor-blade" aidan rajoilleen ja on uhannut palauttaa luvatta maahan tulleet sinne, mistä tulivat. Siitä huolimatta 18 000 on päässyt livahtamaan tänä vuonna esteistä huolimatta. http://www.timesofisrael.com/migration-is-poison-for-europe-says-hungary-pm/
·       Englannin turvallisuusjoukot varoittavat tiedusteluihinsa perustuen, että terrorihyökkäys Englantiin on erittäin mahdollinen. IPT ivestigary Powers Tribanary tutkii samalla syytöksiä, että tiedustelu on kerännyt tietoja kansalaisista vastoin yksityisyysperiaatteita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/215608,
·       PA ja äärivasemmisto pyrkii karkottamaan Israelin FIFA:sta kansainvälisestä jalkapalloliitosta. Samaan aikaan PA aikoo jättää Englannille syytteen siksi, että sen hallitus hyväksyi Balfourin julistuksen 1917. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/215605, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinians-seeking-to-sue-Britain-over-Balfour-Declaration-462379


Post a Comment