Friday, June 03, 2016

PERJANTAI 03.06.2016

PERJANTAI  03.06.2016
01.Hyvin kuumaa ja kuivaa, lupaa ToI:n sääennuste tästä päivästä sunnuntaihin saakka, mutta maanantaiksi luvataan lämpötilan romahtamista siten, että sunnuntain lukemat 25 -38 muuttuvat silloin lukemiksi 20 -30; ihan miellyttävät lukemat nekin.

Pistäytyessä kuuden maissa aamulla nuuhkaisemassa aamun raikkautta tuntui ihan kotoisalta: Tikka rämpytteli jotain kuivaa puunrunkoa ja naapurin kana piti kovat porinat munittuaan ensimmäisen munansa, eikä 21 asteen kuumuus tuntunut vielä ollenkaan pahalta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 21 -34; Tiberias 22 -40; Suolameri 29 -40; Eilat 27 -43 +C-astetta. Sunnuntaina lämpötila kipuaa Eilatissa 46 ja Suolamerellä 45 C-asteeseen. Se on jo vähän liikaa, mutta "jolla on, sille annetaan" kuten Sana toteaa.
02.TÄNÄÄN maailman johtavia virkailijoita kokoontuu Pariisiin Ranskan järjestämään "Lähi-Idän rauhan-konferenssiin", jonne päätekijät Israel ja PA eivät saaneet kutsua. Tarkkailijoita kuitenkin lähetettäneen seuraamaan, miten Israelia lyödään taas kerran.
Koskahan maailman pakanakansojen johtajat alkaisivat uskoa, että Israelin Jumala, Jehova Sebaot, tarkoitti täyttä totta todetessaan Abrahamille: "Joka sinua siunaa, sitä Minä siunaan; joka sinua kiroaa, sitä Minä kiroan". Kuinka pahoin niitä on vielä lyötävä, ennen kuin ne alkavat uskoa Jumalan Sanaa?

Selvennykseksi todettakoon, että juutalainen sana "goyim" on käännetty sanalla "pakanakansat". Sitä ei ole tarkoitettu halventamaan niitä, vain erotukseksi juutalaisesta kansasta, joka "asuu erillään muista kansoista".

Pariisin tänään pidettävä konferenssi on ensimmäinen osa, jonka toinen osa toteutunee myöhemmin tänä vuonna.
Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault esitti kalsean varoituksen ennen konferenssin alkua: "Elleivät Ranskan ponnistelut saattaa alkuun Israelin ja PA:n arabien välisen rauhanprosessin välitön jatkuminen tuota tulosta, alue on luisumassa kohti katastrofia". Hän sanoi Le Monde lehdelle antamassaan haastattelussa, lisäten että pääministeri Netanyahun usein toistama vaatimus suorista neuvotteluista voidaan toteuttaa, eikä mitään rauhan-keskusteluja ole tällä hetkellä käynnissä.

Ulkoministeri Ayrault viittasi, että maailmassa ja etenkin Euroopassa lisääntyneet terrori-iskut ovat seurausta rauhansopimuksen siirtymisestä. Tämä on varsinkin Euroopan johtajien omaksuma kanta, mikä ei pidä yhtä todellisuuden kanssa. Tunisiassa vuosia sitten alkaneella "arabikeväällä" ei ollut pienintäkään yhteyttä Israelin ja PA:n välisten keskustelujen kanssa. Ne alkoivat protestiksi Tunisian yksinvaltaisen hallituksen kuristavaa sisäpolitiikkaa vastaan ja leviten sieltä useisiin yksinvaltaisesti hallittuihin arabimaihin.

UM Aurault selitti esitettyyn kysymykseen: Uskooko Ranska onnistuvansa siinä, missä USA:n johtamat neuvottelut epäonnistuivat vuonna 2014, tähän tapaan: "Kansainvälisen yhteisön on voitava luoda. uusi ilmapiiri kertomalla molemmille osapuolille: Tarkoituksemme ei ole neuvotella puolestanne, se on teidän velvollisuutenne, mutta haluamme avustaa teitä".
"Edellinen kansainvälinen Annapolisin konferenssi pidettiin 9 vuotta sitten, ja me haluamme aktivoida kansainvälisen yhteisön uudelleen", Ayrault selitti.
PA ilmaisee tukevansa Pariisin konferenssia, mutta Israel vastustaa sitä. Ulkoministeriön pääsihteeri Dore Gold selitti asian näin: "Pariisin ponnistelut Israelin ja PA:n arabien välisten neuvottelujen aloittamiseksi tulevat epäonnistumaan. Se muistuttaa vuoden 1916 kolonialististen valtioiden edustajien Sykes ja Picot yritystä muotoilla uusi Lähi-Itä, ja sen maiden rajat. Se epäonnistui surkeasti, ja tämä yritys tulee epäonnistumaan samoin".
Dore Gold jatkoi todeten, että ainoa mahdollisuus saada pysyvä alueellinen järjestelmä, joka sallii meidän luoda todellinen rauha Lähi-Itään, on se, että alueen osapuolet pääsevät keskinäiseen yhteisymmärrykseen.
"Uskomme arabimaiden tukevan pyrkimyksiämme suorista neuvotteluista. Tämän vuoksi haluamme Lähi-Idän rauhanprosessin eikä jotain Pariisissa sovittua".
"Brittidiplomaatti Mark Sykes ja ranskalaisdiplomaatti Francoise Georges-Picot laativat Lähi-Idän maiden rajat Turkin ottomaani-imperiumin kaaduttua 2016, mikä on osoittautunut täysin epäonnistuneeksi, kuten nyt voimme havaita".
"Se oli kolonialismin huippusavutus alueella, ja heidän yrityksensä epäonnistuivat, kuten nyt näemme Irakin ja Syyrian erämaissa", Gold totesi. http://www.timesofisrael.com/french-fm-warns-of-impending-disaster-if-israeli-palestinian-deadlock-not-broken/
03.WASHINGTON POST sanoo pääkirjoituksessaan, että Pariisin kansainvälinen rauhankonferenssi aiheuttaa vakavan diplomaattisen hyökkäyksen Israelia vastaan. Pääkirjoituksessa kerrotaan, että presidentti Obama harkitsee, onko viisasta tukea YK:n turvallisuus-neuvostossa myöhemmin tänä vuonna käsiteltävää päätöslauselmaa, jossa määritellään kriteerit kahden valtion periaatteelle. WP:n artikkelin mukaan Israelissa ounastellaan tilannetta, jossa se voi joutua hylkäämään YKTN.n päätöslauselman, joka on sitova.

WP:n pääartikkelissa todetaan lisäksi, sekä Netanyahu, että Israelin uuden puolustusministeri Avigdor Libermanin vakuuttelut kahden valtion hyväksymisestä eivät ole saaneet kansainvälistä yhteisöä uskomaan heidän vakuutustensa aitoutta.
Pääministeri Netanyahu alkaa olla epätoivoinen seuratessaan kansainvälistä Israelin vastaista kehitystä, mistä antisemitismin nousu on esimerkkinä.
Neuvottelujen rauettua Labourin puheenjohtajan Yitzhak Herzogin kanssa, Netanyahu kosiskelee nyt hallitukseensa Zionistisen Unionin toista puheen-johtajaa, Hatnuan puheenjohtajaa Tzipi Liviä, mikä tuntee ensituntumalta pahalta. Livni tunnetaan hajottajana, joka on vaihtanut puoluettaan kuin kesähattuaan. http://www.timesofisrael.com/washington-post-editorial-paris-summit-is-start-of-diplomatic-pushback-against-israel/

04.UUTISOTSIKOITA
·       Pariisin kv. Rauhankonferenssin päätöslauselma-ehdotukseen on tiettävästi liitetty esitys neuvottelujen aikataulun laatimisesta, mitä PA on vaatinut, kuten myös IDF:n vetäytymisestä. http://www.timesofisrael.com/paris-peace-confab-set-to-end-with-call-for-clear-timetable-for-talks/

·       Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja, opetusministeri Naftali Bennett, uhkaa muodostavansa vahvistetun muurin suunnitelmia vastaan kahdesta valtiosta. Hän vertaa sitä historialliseen virheeseen, mitä palaaminen 1967 sotaa edeltäville linjoille tarkoittaa. Se tarkoittaisi Jerusalemin jakamista uudelleen, kuten se tapahtui 1948 itsenäisyys-sodan jälkeen. Puhuessaan TV-2:n ohjelmassa torstaina Bennett totesi olevansa ainoa puoluejohtaja Bibin hallituksessa, joka vastustaa uuden terrorivaltion perustamista Israelin sydän alueille. Tämä lienee yksi syy, miksi Netanyahu etsii epätoivoisesti uutta hallituskumppania Jewish Home poistamiseksi hallituksesta. Hallituksella on nyt 66 kansanedustaja tuki Knessetissä, mutta Jewish Home eroaminen hallituksesta pudottaisi sen 58:an. http://www.timesofisrael.com/bennett-threatens-to-topple-government-to-prevent-palestinian-state/

·       Assimilaation vastainen järjestö Lehama katsoi kristittyjen tarkoituksella liittäneen Immanuel-kirkkonsa Jaffaportin lähellä Jerusalemissa osaksi pääkaupungin valofestivaalia. Lehama asetti omia vartioitaan kirkon eteen estääkseen juutalaisia erehdyksessä astumaan sisään kirkkoon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213214#.V1EtxCGKTIU
·       Jerusalem Investigator ennustaa, että arabit tungeksivat suurin joukoin Temppelivuorelle ensi sunnuntaina vuosittain pidettävän Jerusalem marssin aikana. Artikkelissa ennustetaan, että väkivaltaisuudet ovat mahdolliset mielialojen ollessa jo ennakkoon kiintyneitä. Marssin järjestäjät ovat suostuneet siirtämään marssin reittiä siten, ettei se kulje arabilähiön kautta. Marssiin kuuluu Jerusalemin vapauttamisen 1967 kunniaksi Rikudegalim-lipputanssi. Muslimit aikovat jatkaa ramadan rukouksiaan Temppeli-vuorella lipputanssista huolimatta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213215#.V1EvkCGKTIU, http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/on-jerusalem-day-hebron-residents-recall-historic-return-to-ancient-city/2016/06/03/,
·       Homot ja lesbot sekä muut "poikkeavat" marssivat tänään Tel Avivissa poliisin vahvistaessa rivejään kehottaen äärijärjestöjä pysymään poissa marssista. Poliisi muuttuu KGB:ksi Tel Avivin "häpeämarssin" aikana, kuten INN:n artikkelin kirjoittaja huomioi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213217#.V1EyCCGKTIU
·       PA:n arabi naisterroristi yritti hyökätä sotilaitten kimppuun Einav-juutalaiskylän lähellä Samariassa torstaina iltapäivällä lähestyen sotilasryhmää puukkoaan heilutelleen. Sotilaat pitivät häntä silmällä avaten tulen, koska hän ei kuunnellut pysähtymiskäskyä, eliminoiden hänet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213154#.V1EzcyGKTIU
·       Entinen Palestiinan ihmisoikeusjärjestön äärivasemmistolaisen B´Tzelem arabityöntekijä Bassem Ayyad yllätti Ariel Yliopiston järjestämässä konferenssissa kertomalla kuulijoille, että PA:n arabit tulisivat ihastumaan alueittensa liittämisestä Israeliin. Hän sanoi, että todellinen nagba, katastrofi, joka kohtasi Gazassa, Juudeassa ja Samariassa asuvia arabeja, oli Palestiinan Auktoriteetin perustaminen. Ayyad vakuutti edustavansa arabien yleistä mielialaa, joka vastustaa Abbasin johtamaa korruptoitunutta ja nebotistista hallitusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213190#.V1E0xCGKTIU
·       PA:n laatima alueittensa terveydentilaa koskeva raportti WHO:lle on täynnä vääristeltyjä ja virheellisiä kuvia. Tämä on NGO-järjestöjen ylinen tapa manipuloida agenttiensa heille lahjoittamillaan videokameroilla ottamia videopätkiä, joita syötetään maailman medialle. Näyttää, että mitä syvemmälle PA:n toimia tutkitaan, sitä selvemmin ilmenee sen valheellisuus, jota myös Koraanissa suositellaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/false-pictures-fill-palestinian-authority-report-to-world-health-organization/2016/06/03/
·       Oikeusministeriö listasi 27 NGO-järjestöä, jotka saavat ulkomaista avustusta yli 50 %, mikä uuden lakiesityksen mukaan tulee selvittää valtiolle.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/justice-ministry-issues-list-of-27-ngos-that-must-disclose-they-work-for-foreign-entities/2016/06/02/
·       USA:n republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump pyörsi pyhät sanansa vierailla Israelissa vasta presidenttinä, ja sanoo nyt tulevansa heinäkuussa. Hän haluaa käydä Länsimuurilla, mutta varmaan muissakin vierailukohtei8ssa. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/trump-may-come-to-israel-in-july-to-visit-the-southern-wall/2016/06/02/
·       Jerusalem Post käsittelee pääartikkelissaan Jerusalemin kysymystä pitäen sitä haasteena. Aluksi käydään läpi Jerusalem päivän marssia, keskittyen sitten esittelemään muita ajankohtaisia asioita, etenkin pääkaupungin itäosissa, jotka eivät ole saaneet palveluja siinä määrin kuin odottaisi ja pitäisi. Yleisilme arabilähiöissä on alakuloinen ja jälkeenjäänyt, eikä asuntoja ja kouluja rakenneta tarpeeksi nousevalle väestömäärälle, eikä roskia poisteta. Pääkaupungin väkiluku on nyt 870 00, mistä 37 % on arabeja. Heistä kuitenkin vain 1.5 % äänestää kunnallisvaaleissa, minkä johdosta heillä ei ole heille kuuluvaa edustusta kaupungin hallinnossa.
Viime päivinä on nostettu esiin E1 alueen rakentaminen sekä sen ja 37 000 sukkaan Maal Adumimin liittäminen virallisesti pääkaupunkiin. Tämä on yhdessä Temppelivuoren kanssa yksi kuumimpia kysymyksiä, joihin ei löydetä ratkaisua. EU rakentaa laittomia setlementtejä beduiineille E-1 alueelle ja syyttää Israelin viranomaisia niiden tuhoamisesta. E-1 alue on C-aluetta, jonka turvallisuus- ja siviilihallinnosta vastaa Israel yksin.  


Post a Comment