Sunday, April 24, 2016

SUNNUNTAI 24.04.2016

SUNNUNTAI 24.04.2016
01. JUUTALAISEN pääsiäisen, pessahin, eli englanniksi passover, toinen päivä on lähes tarkalleen puolivälissä aloitellessani tätä kirjoitelmaa - juutalainen päivä alkaa ja päättyy auringon laskiessa, mikä helposti sekoittaa länsimaiseen järjestelmään tottuneen.
Lämpömittarimme osoitti reilut 20 astetta nousten päivän mittaan 30 asteen tuntumaan taivaankannen ollessa osittain korkean yläpilviverhon peittämä.
Mutta ei tämä mitään, lämpötila nousee edelleen huomenna ja jatkaa nousuaan selviin hellelukemiin tiistaihin saakka alkaen keskiviikkona laskea uudelleen siedettävämpiin lukemiin. Tämä vain muistutuksena siitä, että Israelissa tilanteet vaihtuvat nopeasti ja ilman varoitusta, mikä sopinee laajemminkin Lähi-Idän tapahtumiin.
Piharuusut jatkavat vielä toistaiseksi huumaavaa ja värikylläistä loistoaan, kunnes hellesäät alkavat kuihduttaa niiden parhaimman elin-voiman ja loiston. Kiiltävän mustat eri loistavissa väreissä välkehtivät pikkuruiset kolibrit sujahtelevat parhaita mesimaita etsien riippuvan pesänrakennuksen ohella istahtaen välillä puhelinjohdolle hengähtämään ja nauttimaan pihapuutarhan loistosta. Asiaan kuluu myös raakkuva varisperhe, jonka kookkain yksilö on lentämäisillään suoraan toisen kerroksen terassille, mutta korjaten viime hetkellä korkeus-lukemaa sujahtaen siivenkärjet räystästä hipoen katon yli jonnekin, missä sillä lienee pesä ja poikaset.  
"Ääni sanoo: Julista. Toinen vastaa: Mitä minun pitää julistaman? Kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin kedon kukkanen. Ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, kun Herran henkäys puhaltaa siihen. Totisesti, ruohoa on kansa. Ruoho kuivuu ja kukkanen lakastuu, mutta meidän Jumalalle Sana pysyy iankaikkisesti. (Jes. 40:6 -7)
02. Tarkoitukseni on kirjoittaa taas alkavan viikon huomattavimmista tapahtumista siinä muodossa, kuin ne Israelissa nähdään. Koska osittainen toimintakielto on edelleen voimassa, esitän ne typistetyssä muodossa odotellen voimien palautumista.
·        USA:n presidentti Barack Hussein Obama jatkaa maailman kiertuettaan, jota pidetään samalla hänen jäähyväismatkanaan vuoden vaihteessa tapahtuvaa luopumistaan maailman johtavan valtion johtajuudesta. Hän käväisi Saudi Arabiassa, jonka kuningas Salman toimi epämukavassa asemassa täyttäen vieraan-varaisuuden vaatimukset, mutta pidättyen ylistämästä korkeaa vierastaan olemattomasta ystävyydestä maitten väillä. Seuraavaksi Obama käväisi Gulfmaissa, jossa jatkui sama pidättyväinen rooli, sillä Persianlahden maat katsovat Obaman pettäneen heidät ja heittäneen heidät susien (Iranin) armoille.
·        Seuraavana Obaman kiertomatkakohteena ovat Euroopan maat, joista Englannilla on perinteisesti ollut johtava asema USA:n suhteissa. Nyt näyttää tämäkin yhteys säröilevän Obaman hallituksen epäonnistuneen ulkopolitiikan vuoksi. Obama on pyrkinyt vaikuttamaan Daniel Cameronin hallitukseen, ettei se tukisi Englannin jättäytymistä EU:n ulkopuolelle, mikäli neuvoa antava kansanäänestys niin vaatii.
·        Eräs reportteri esitti Obamalle kärjekkään kysymyksen, mikä oikeus hänellä on sekaantua Englannin ulkopolitiikkaan.
Kaksi merkittävää poliitikkoa, Lontoon pormestari Boris Johnson ja Ukipin puheenjohtaja ke. Niles Farage totesivat, että Obaman toimiin vaikuttavat hänen kenialainen taustansa ja jäänne kolonialistisen siirtomaapolitiikan vastustuksesta, mikä sitoo Englannin itsenäistä päätösvaltaa. BBC:n reportteri heitti lataantuneen kysymyksen Obamalle: "Uskotko, että Englannin kielteinen päätös EU:lle vaikuttaisi ratkaisevan tuhoisasti USA:n ja Englannin erityissuhteisiin, ja jos kyllä, millä tavoin? Lisäksi, onko sinulla sympatiaa ihmisten kanssa, jotka ajattelevat, ettei tämä kuulu sinulle ollenkaan?" Sama BBC:n naisreportteri heitti kysymykset myös Cameronille, jota hän syytti Englannin vetämisestä kansanäänestyksen pyörteisiin, sekä Boris Johnsonille, joka veti Obaman kenialaisen geenitaustan. kysymyksen käsittelyn piiriin. Cameron vastasi, ettei hän voi estää Obamaa jatkamasta kampanjaansa EU:ssa pysymisen puolesta. Obama puhui pitkään Winston Churchillistä puolustellen päätöstään poistaa hänen patsaansa Valkoisesta talosta. Johnson arvioi omassa kirjoituksessaan, että päätökseen vaikutti Churchillin luja tuki Englannin kolonialismille, jota kenialaisen osittaisen taustan omaava presidentti Obama halveksii. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211324#.Vxxfz1RxfhQ
·        Raivostunut antisemitisti hyökkäsi torstaiaamuna Satmar hassidic synagogaan Lee Aveunilla Wiliamsburgissa alkaen tuhota sitä järjestelmällisesti. Seurakunnan jäsenet eivät uskaltaneet puuttua siihen vaan pakenivat paikalta. Hyökkääjä yritti osua löytämillään tikkailla seurakuntalaisiin, mutta epäonnistuttuaan siinä hän raivostui entistä pahemmin. Seurakuntalaiset ilmoittivat hyökkäyksestä paikalliselle suojajoukolle, jotka tulivat nopeasti paikalle poliisien seuraamina, jotka pidättivät miehen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211328#.VxxwilRxfhQ
·        Israelin poliisi asetti 3 500 poliisia tukemaan pääkaupungin ja erityisesti Temppelivuoren rauhaa pessahin lomaviikon alkaessa. Juudean ja Samarian arabiasukkaitten liikkumista rajoitettiin tuntuvasti, koska poliisi epäilee muslimiaktivistien pyrkivän aiheuttamaan väkivaltaisia yhteenottoja juutalaisten kanssa sekä mahdollisesti järjestämään näyttävän terrori-iskun valitsemassaan kohteessa. Sunnuntaiaamuna poliisi poisti viisi juutalaista vierailijaa Temppelivuorelta syyttäen heitä rauhan rikkomisesta. Kaksi heistä olivat alaikäisiä. Poliisi lupasi kuitenkin ennen pessahin alkua, ettei se estä juutalaisia nousemasta Temppeli-vuorelle, mutta seuraavansa tarkasti, etteivät he kiihota muslimeja hyökkäyksiin. Rukousten pitämisen vahtiminen on poliisin keskeinen toimi, jopa huulten liikkeitä äänettömästä rukouksesta seurataan suurennuslasilla. Miksikähän juuri rukoukset ovat heille kuin punainen vaate härälle? Muslimit saavat kuitenkin rukoilla ja kiihottaa vapaasti Vuorella. http://www.timesofisrael.com/police-boost-temple-mount-security-amid-heightened-holiday-tensions/,http://www.timesofisrael.com/police-mks-ministers-banned-from-temple-mount-on-passover/, http://www.timesofisrael.com/3-jewish-men-arrested-for-attempting-passover-goat-sacrifice/,
·        Kohonneen väkivallan seurauksena, jota ovat suorittaneet usein alaikäiset muslimipojat ja tytöt, poliisin suojissa on ennätys-määrä nuoria poikia ja tyttöjä. Raportin mukaan poliisin suojissa on pidätettyinä 103 alaikäistänuorta, viisi heistä alle 14 vuotta.
Nuorin pidätetty on 12-vuotias. Muslimi-nuorten harjoittama väkivalta on levinnyt yhä useammin myös Juudeaan ja Samariaan. Siitä näyttää kehittyneen eräänlainen rohkeuden mitta, koska he varmaan ovat tietoisia antautuvansa kuoleman vaaraan. Se myös  asettaa ennen kokemattoman haasteen nuorille asevelvollisille, jotka joutuvat turvautumaan aseisiinsa pyrkiessään rauhoittamaan tai neutralisoimaan saman ikäisiä tai nuorempia nuoria arabeja.
Se ei ole vaikuttamatta yleiseen moraalin alenemiseen, kuten tapahtuu nyt länsimaissa, jossa vuosisatojen takaista moraalia ja etiikkaa edustavat miehet ja naiset hyökkäävät sumeilematta nuoria naisia ja lapsiakin vastaan luottaen pakolaisasemansa suomaan koskemattomuuteen. http://www.timesofisrael.com/israel-jailing-growing-numbers-of-palestinian-teens-report/
·        Maailma on siirtymässä NWO:n vaatimasta rajattomasta yhteiskunnasta muurien suojaamaan. Kaikkiaan 65 maata ovat joko rakentaneet tai suunnittelevat rakentavansa uudenaikaisia hälytyslaitteita sisältäviä muureja ja aitoja kansansa suojaksi yhä pahenevaa siirtolaistulvaa vastaan. On pelättävissä, että uusi tulva-aalto tapahtuu tulevan kesän aikana, jossa nimenomaan Ruotsi mainitaan yhtenä suosikkikohteena. Tämä tarkoittaa, että Svea-mamma patistaa ne edelleen Suomeen, jonka rajan valvonta Ruotsiin on lähes olematon. http://www.jewsnews.co.il/2016/04/20/world-of-walls-how-65-countries-have-erected-fences-on-their-borders-four-times-as-many-as-when-the-berlin-wall-was-toppled-as-governments-try-to-hold-back-the-tide-of-migrants/
·        Etiopiassa vielä muuttoa Israeliin odottavat juutalaiset järjestivät Gondarissa maailman suurimman seder aterian kaikille 3500 juutalaista sukua oleville. Hallitus on viivytellyt heidän siirtoaan Israeliin, syistä, jotka usein ovat poliittisia, eivätkä välttämättä taloudellisia. Hallitusten halu järjestää maahan muuttaneiden juutalaisten sulautuminen olevaan yhteiskuntaan ei ole poliittisesti antoisaa eikä tuo pisteitä vaaleja varten. Siksi osa Gazasta 2005 karkotetuista juutalaisista on edelleen vailla pysyvää asuinpaikkaa, kotia ja yhteisöä, jossa heidät otettaisiin osaksi muuta yhteisöä. Karkeasti puolet maailman juutalaisista asuu edelleen Israelin ulkopuolella, vaikka Israelin Jumala lupaa etsiä viimeisenkin heistä tuodakseen hänet luvattuun maahan. http://www.timesofisrael.com/a-hope-a-plea-a-promise-at-ethiopian-seder-3000-long-for-the-holy-land/
·        175 maalilan valtiota. niiden joukossa PA, joka ei ole valtio, allekirjoittivat Genevessä ympäristön suojelemissopimuksen. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva Mahmoud Abbas käytti tilaisuutta hyväkseen syyttääkseen Israelia ja sen rakentamia kyliä ja kaupunkeja Juudeassa ja Samariassa ympäristön tuhoamisesta. Hän unohti kokonaan, että PA:n alueitten viemäröinti on lähes olematon, vaikka heille on lahjoitettu varat puhdistuslaitosten rakentamiseksi. Siksi puhdistamattomat viemärijätteet virtaavat puroissa ja notkelmissa kohti rannikkoa ja merta. Toiseksi PA:n arabit polttavat suuria kokkotulia hiilen valmistamiseksi Israelin vastalauseista huolimatta pilaten ilman hiilenkatkulla ja pölyllä. Näyttää tulleen tavaksi, että missä PA:n johto syyttää Israelia, siihen he itse ovat syyllistyneet, mikä on hyvä huomioida.  Asiantuntijat ovat varoittaneet, että Gazan alue tulee muuttumaan asumiskelvottomaksi seuraavan vuosikymmenen aikana, johtuen alueen saastumisesta, jota ei edes yritetä estää. http://www.timesofisrael.com/at-climate-deal-signing-abbas-says-settlements-destroying-the-environment/, http://www.timesofisrael.com/at-climate-deal-signing-abbas-says-settlements-destroying-the-environment/, http://www.timesofisrael.com/pm-idf-to-keep-operating-in-west-bank-areas-under-full-pa-control/, http://www.timesofisrael.com/finance-ministry-seeks-to-improve-conditions-at-west-bank-crossings/,
·        Ranskan päärabbi syyttää Ranskan johtoa, että se unohti kokonaan Israelin kiinteät, vuosisataiset suhteet Jerusalemiin ja Temppelivuoreen, koskien UNESCO:n äskeistä päätöstä ja julki-lausumaa, jossa se jätti pois kaikki juutalaisuuteen viittaavat termit puhuen Temppelivuoresta Haram al-Sharif moskeijan vuorena ja länsimuurin edustasta Al-Bural-plaza, viitaten tällä islamin perättömiin taruihin Muhammedin yöllisestä matkasta Jerusalemiin, sitoen Burak-ratsunsa Länsimuuriin ja ratsastaen sillä paratiisiin Allahin vastaanotolle. Unesco syytti Israelia, ettei se ole huomioinut UNESCO:n aiempia päätöksiä Patriarkkain mausoleumin ja Betlehemin Raakelin hautakammion merkitsemiseksi pelkästään Islamin perinnekohteiksi, joihin juutalaisilla ja Israelilla ei ole mitään asiaa. Näiden päätösten ja julkilausumien tarkoituksena on poistaa Israelin ja juutalaisten historiallinen, uskonnollinen ja laillinen oikeus Luvattuun Maahan. http://www.timesofisrael.com/french-chief-rabbi-paris-ignored-jewish-ties-to-jerusalem-in-unesco-vote/


Post a Comment