Sunday, January 03, 2016

SUNNUNTAI 03.01.2016

SUNNUNTAI 03.01.2016
1.     EI SATANUT Jerusalemissa lunta sapatin aikana, kuten ennustettiin, mutta räntää sateli sen verran, että katoksille oli kertynyt pieniä kosteita räntäpälviä, jotka pian sulivat pois. Pohjoisessa, Golanilla, Galileassa ja Hermonilla sen sijaan oli jo talven tuntua maan ja puitten oksien peittyessä lumiseen vaippaan. Ei silti, että lumimyrskyjä niin kauheasti haluttaisikaan, mutta rannikolla asuvien huvituksiin kuuluu tulla Jerusalemin liepeille näkemään ja kokemaan talven lunta. Etenkin lapsille se on elämys, jotka usein tuovat mukanaan pulkkia ja jopa suksia laskettelua ja hiihtoharjoituksia varten, lumisodasta puhumattakaan.

Vettä sen sijaan satoi paikoin runsaasti; Ein Gediin johtava tie suljettiin vesimassojen runnellessa pahoin tietä, kuten se tekee joka talvi Juudean vuorille sataneitten vesien valuessa rinteitä pitkin kohti Suolamerta, joka hartaasi sitä toivoo.
Viileää ja sumuisen kosteaa sen sijaan on ulkona lämpötilan pysytellessä Jerusalemin ympäristössä yön aikana lähellä nollaa nousten päivällä 8 asteen tienoille, kuten ToI ennustaa; JP vain puolet siitä.  
Taivas pysytellee pilvisenä tai osittain pilvien peitossa keskiviikkoon saakka, jolloin ilman lämpötila alkaa uudelleen nousta siten, että keskiviikon luvut ovat 6 -15 +C-astetta taivaankannen myös selkiytyessä aurinkoiseksi.

SÄÄTILAT tänään; Jerusalem 2 -8; Tiberias 8 -14; Suolameri 12 -19; Eilat 8 -18 +C-astetta.
Kinneretin pinta nousi edellisestä lukemasta 4 sm, ja on nyt -213.00 m merenpinnan alapuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että maa on kostunut tarpeeksi, jotta valtaosa sadevedestä kulkeutuu kanjonien ja puronpohjien kautta Genessaretin järveen.

2.     TEL AVIVISSA perjantaina sattuneen terrori-iskun tekijä on edelleen karkuteillä poliisin ja Shin Betin tiiviistä etsinnöistä huolimatta. Dizenkoff kadulla tapahtuneessa tulituksessa kuoli kaksi ihmistä ja 8 haavoittui, kolme heistä kriittisessä ja yksi hengenvaarallisessa tilassa.
Surmansa saaneista Alon Bakal, 26, Karmielista, kahvilan hoitaja, josta tulitus alkoi, ja Shimon Ruime, 30, Ofakimista, osallistui ystävänsä syntymäpäiväjuhliin, haudataan tänään, Bakal Karmielissa ja Ruime Ofakimissä. Näin elämä jatkuu ja kuten usein toistuu Israelissa. Surmansa saaneet haudataan, ja elävinä säilyneet pyrkivät jatkamaan normaaleja toimintojaan kantaen avoimia haavoja sydämessään ja ikävöiden poisnukkuneita, jotka jättivät tyhjän tilan monen rintaan. 

TERRORISTIKI epäilty on nimeltään Nashat Milhem, 31, kotoisin Araran arabikylästä Wadi Arassa. Tulituksen silminnäkijät kuvaavat epäillyn arabin toimineen kylmän rauhallisesti ja hymyilleen ennen tulituksen aloittamista puoliautomaattiaseellaan, jonka hän toi paikalle mustassa laukussa. Ammuttuaan yhden lippaan tyhjäksi hän pudotti sen kadulle jatkaen aseineen pakoaan. Hänellä uskotaan olleen ystävä, joka odotti autossa ja kiihdytti välittömästi jonnekin tuntemattomaan mutta ennealta sovittuun piilopaikkaan. Poliisin arvion mukaan hän on edelleen Tel Avivin alueella.
Nashat Milhemilla on aikaisempaa kokemusta toimista poliisin kanssa. Hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen yrityksistä siepata IDF:n sotilaan aseen. Hänet kuvaillaan epäonniseksi nuoreksi mieheksi, yksinäiseksi sudeksi. Perheen asíanajaja Sami Milhem kuvaa häntä mieheksi, jolla oli sisäisiä ongelmia. ”Jos tapaisit hänet kadulla, voisit sanoa, ettei kaikki ollut kohdallaan hänen päässään”. Tämä voi kuulua hänen taktiikkaansa.
Hänen isänsä, joka toimi poliisin vapaaehtoisena avustajana. sanoo, että hänen poikansa oli varastanut hänen aseensa, jota hän säilytti turvallisessa paikassa. . Poliisi takavarikoi aseen perheen jäsenen valituksen johdosta, mutta palautti sen kuukausi sitten.
Epäillyllä Nashat Milhemillä väitetään olleen yhteyksiä IS:n agenttien kanssa, mutta Sami Milhem kiistää tämän.
Poliisi suoritti perjantaina ja uudelleen lauantaina ratsian Milhemin perheen kotiin Ararassa takavarikoiden tietokoneen sekä vei kaksi perheen miesjäsentä kuulusteltaviksi.
Milhemin perhe ja suku sekä koko Arararan kylän asujamisto on yksimielisesti tuominnut tulituksen ja murhat sanoen Nashatin häpäisseen ei vai oman perheensä vaan koko suvun ja kylän asukkaita.  Epäillyn isä kehottaa poliisia pidättämään hänen poikansa ennen kuin hän ehtii tehdä lisää rikoksia.

Erillisenä tapahtumana lienee poliisin Tel Avivin pohjoisosasta löytämä pahoin haavoittunut taksinkuljettaja joka kuoli haavoihinsa lääkintäryhmän ehtiessä paikalle. Poliisi ei halua kertoa, liittyykö tämän edelliseen tapaukseen. http://www.timesofisrael.com/police-swarm-north-tel-aviv-as-hunt-for-shooter-goes-into-second-night/,

Poliisin pelkona on, että epäilty voi ottaa panttivankeja, ja siksi Tel Avivin koulut on asetettu tarkan vartioinnin alaisiksi. Aseistettuja partioita asetettiin koko kaupungin alueelle koko vuorokauden ajaksi. Kouluja ja muita laitoksia kehotetaan kuitenkin jatkamaan toimintojaan entiseen tapaan terroriuhasta huolimatta. http://www.jpost.com/Israel-News/Tel-Aviv-schools-under-heavy-security-amid-searches-for-Dizengoff-gunman-439214

3.     Jewish Press com julkaisi sunnuntaina Frimet ja Arnold Rothin kirjoittaman pitkään artikkelin otsikolla. ”PA Payments Plan? Storms ahead? Not everyone notices”. (“PA:n maksusuunnitelma? Myrskyjä edessä? Eivät kaikki huomanneet”) Artikkeli julkaistiin ensiksi kirjoittajien websivulla “This ongoing war”.
Otan tästä artikkelista muutamia tärkeimpiä huomioita.

Artikkelissa viitataan ensin sään äkillisiin vaihteluihin, mutta vakavoituu pian selvittelemään Israelia uhkaavia vakavia pyörremyrskyjä. JP viittaa maanantaina raportissaan Gal Bergerin Israelin radion Reshet B ohjelmassa julkaistuihin tietoihin, jotka perustuvat hänen keskusteluistaan nimeltä mainitsemattoman PA:n korkean virkailijan kanssa, joista muutamia poimintoja:
·        Fatahin johdossa muutamat vaativat itsemurhaiskujen aloittamista. JP kuitenkin toteaa, että Fatah odottaa ensin, mihin suuntaan tuuli kääntyy.
·        Arabien yli 3 kuukautta sitten aloittama terroriaalto tulee ennen pitkää kiihtymään; Fatahin katsoessa, että ”se on pakotettu osallistumaan meneillään olevaan vastarintaan”.
·        Samat henkilöt, havaitessaan nuorten ihmisten muodostavan vertavaluvan veitsenterän Israelin vastaisessa taistelussa, näkevät PA:n väistämättömän romahduksen ja sen vallan murtumisen, josta syytetään Israelia.
·        Tätä tulee seuraamaan kaduilla harjoitetun Israel-vihan kääntämiseksi PA:n johtoa vastaan. Kun tämä tapahtuu, PS tulee arvioimaan uudelleen Israelin suhteensa (kuitenkaan selittämättä, mitä PA tulee ratkaisemaan lukuisat kysymykset koskien veden, sähkövirran, lääkintäpalvelujen jatkuvuutta ja monia muita ratkaisemattomia ongelmia).
·        Yksinäisten susien tekemiä terrori-iskuja on vaikea tai lähes mahdotonta hallita.
·        On odotettavissa, että PA:n (ja Israelin) arabien sisällä vaikuttavat järjestöt tulevat taistelemaan keskenään johtoasemasta, syyttäen taasen Israelia.
Artikkelissa todetaan seuraavaksi, miten PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin on todettu suoraan kiihottavan nuoria PA:n ja Israelin arabeja hyökkäyksiin.
”Me siunaamme jokaisen veripisaran, joka on vuodatettu Jerusalemin hyväksi, kirkkaan ja puhtaan Allahin hyväksi vuodatetun veren, jos Allah niin tahtoo. Jokainen marttyyri (shahib) pääsee paratiisiin, ja jokainen haavoittunut saa palkkionsa Allahilta. Al Aksa (moskeija) on meidän eikä heillä (juutalaisilla) ole oikeutta häväistä sitä saastaisilla saappaillaan. Me emme salli sitä, ja me tulemme kaikin voimin puolustamaan Jerusalemia. (Abbas 01.12.2015 Terrorista puhuen, kaksimielisyys ja suoranainen teeskentely toimivat).
Kiihotus todella toimii, mistä on osoituksena vähän raportoitu kooste arabien mielipidetiedustelusta 14.12.2015.
·        Väkivaltaa kannatti v.2015 syyskuun gallupissa 57 %, nyt 60 %.
·        Eniten aseellista väkivaltaa ja puukotuksia kannattivat 18 -22 vuotiaat, jotka myös eniten vastustavat kahden valtion periaatetta. V. 2013 israelilaisista 63 % kannatti kahta valtiota (kuten myös Obama, Yk ja EU). Arabien keskuudessa se hylätään, tänään 54 % hylkää sen, syyskuussa 2015 luku oli 51 %.
·        Runsas 2/3 osa PA:n arabeista kannattaa israelilaisten puukotuksia.
·        Suunnilleen sama määrä PA:n arabeista haluaa Abbasin eroa. Hänet valittiin 2005 vaaleissa PA/PLO:n puheenjohtajaksi neljäksi vuodeksi, joten hänen hallintonsa ja hänen muodostamansa hallitus ovat laittomia. Abbas ei uskalla kutsua uusia vaaleja, koska ennakkotietojen mukaan Hamas saisi niissä enemmistön ja tulisi muodostamaan uuden hallituksen. (Abbasilla on täysi syy pelätä omaa henkeään, eikä vain heikon terveytensä vuoksi)
Toinen huonon sään ennuste tulee Hamasin taholta, artikkelissa todetaan. Ynetnews artikkelin mukaan Hamas antoi torstaina käskyn kaadereilleen iskeä kaikkia Israelin sekä siviili- että sotilasjohtajia vastaan vihreän linjan länsipuolella, eli Israelin alueella.
Hamas sanoo, että se on perustanut useita ”nukkuvia” soluja Israelin ja PA:n alueille. Todisteena siitä on Israelin äskettäin paljastama ja pidättämä 17 hengen solu, joka toimi Jerusalemin itäosan Abu Dish arabilähiössä. ynetnews.com raportoi siitä:
·        ”Solun paljastui vain siksi, että yksi solun jäsenistä tuli maininneeksi siitä PA:n viranomaiselle pyytäen erityislupia solun jäsenille liikkumista varten. (toisten solujen jäsenillä ei ole samaa vaaraa, koska heillä ei ole turvallisuuteen liittyviä rikkomuksia. (31.12.2015 ynetnews.com).
Artikkelissa mainitaan edelleen, että Hamas on etsinyt yhteyksiä Fatahin kanssa yhteisen strategian luomiseksi itsemurhaiskuja varten, eikä se ole mikään ihme, sillä PA maksaa palkkaa jokaiselle terroristille Israelin vankiloissa, ja stipendejä surmansa saaneen terroristin perheelle terrori-iskun tehokkuuden mukaan, sekä Fatahin että Hamasin jäsenille, enemmän kuin työssä käyville.
Artikkelissa esitetään lisäksi esimerkkejä palkoista, ja niissä eniten Israelia härnäävät terroristien kuten Sparro-kahvilaan tehdyn terrori-iskun tekijät. Berger sai käsiinsä PA:n laatiman listan terroristeista, joille palkkaa maksetaan, se julkaistiin JP:ssä. PA:n moraalikäsitykset ovat käänteisiä yleisille periaatteille: Mitä suuempi rikos, sitä suurempi palkkio (jonka Allah antaa Abbasin tulkinnan mukaan).
Tämä kaikki tapahtuu länsimaiden antamien tukien varassa, ja samalla Abbas kulkee pitkin maailmaa syyttämässä Israelia, miten se sortaa arabimuslimeja ja kristittyjä estäen sen kehittymästä maksaen samalla kymmeniä miljoonia USD terroristeille ja heidän perheilleen. Lisäksi PA/PLO on velkaa Israelille useita satoja miljoonia USD sen toimittamasta vedestä, sähköstä, polttoaineesta ja muista hyödykkeistä Israelin hallitusten myötävaikutuksella, mikä on mieletöntä julkisten asioitten hoitoa. http://www.jewishpress.com/indepth/analysis/pa-payments-plan-storms-ahead-not-everyone-notices/2016/01/03/

4.     UUTISOTSIKOITA
·        Jerusalemin ja Betlehemin välisellä tunneliteillä tulitettiin israelilaisia autoja tänään. Uhriksi joutui Abu Torin arabi-asukas, joka ilmoitti siitä poliisille. Hän sai vähäisä vammoja, mutta autossa havaittiin useita luodinreikiä. http://www.jewishpress.com/news/shots-fired-at-vehicle-driving-through-tunnels-road/2016/01/02/
·        Oikeudessa luettiin syytökset kahta israelilaista nuorta vastaan ns. Duma-polttomurhasta syytettyinä. http://www.timesofisrael.com/two-suspected-jewish-extremists-indicted-for-duma-murders/
·        Egypti kiihdyttää iskujaan islamisteja vastaan Siinain niemimaalla. Egyptin sotilaslähteet toteavat, että Egyptin ilmavoimat ovat surmanneet 60 jihadistia, joita ovat tehneet myös maavoimat. USA:n toimittamat Apache helikopterit olivat ilmaiskujen keskeisimmät suorittajat. http://www.timesofisrael.com/up-to-60-is-militants-said-killed-in-sinai-airstrikes/
·        Saudi Arabian ja Iranin välit nousivat useita pykäliä saudien teloitettua 47 shia-muslimia syyttäen heitä tasapainon järkyttämisestä ja sabotaasista kuningaskuntaa vastaan. Teheranissa järjestettiin saudien vastaisia mielenosoituksia ja Saudi Arabian lähetystö Teheranissa sytytettiin tuleen. Olikohan tämä saudien teloitus harkittu loppuun asti, on kysymys, johon satanen vastaus lähipäivien aikana. Iran kehittelee 5000 km:n kantomatkan ballistisia ohjuksia Wienin sopimuksen vastaisesti, ja Obaman hallituksen mukaan Iran alkaa olla valmis toteuttamaan sen asettamat Irania koskevat säädökset sanktioitten poistamiseksi. http://www.timesofisrael.com/iran-sponsors-terror-has-no-shame-saudi-arabia-says/

Post a Comment