Wednesday, January 27, 2016

KESKIVIIKKO 27.01.2016

KESKIVIIKKO 27.01.2016
1.     ”VOI maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa jäljellä”. (Ilm.12:12) Lainasin tuon ilmestyskirjan kohdan, koska se kuvaa maailman kaoottista tilaa tällä hetkellä. Eräs tietoviisas selitti tuota kohtaa todeten, että hävittyään taivaassa alkaneen sodan perkele heitettiin taivaasta alas maan päälle, hänet heitettiin lähinnä maailmaa olevaan taivaaseen.
(Ilm.12:7 -9) Häntä kutsutaan ilmavallan hallitsijaksi, jonka vallassa on koko maailma. (1.Joh.5:19)
Olkoon tuon kysymyksen laita miten tahansa, mutta aikamme tilanteita seuratessa maailmanlaajuisesti ei voi välttyä havainnolta, että jotakin on pahasti pielessä.

2.     2 500 maailman johtavaa henkilöä ja virkailijaa tapasivat toisensa äskettäin Davosissa löytääkseen keinoja, joilla uhkaava maailman-laajuinen lama ja taantuma pystyttäisiin estämään. En ole nähnyt loppuraporttia, mutta tarkkailijoiden mukaan ilmapiiri ei ollut positiivinen, vaan pikemmin painostava ja toivoton. Ketkä maailman talouispoliittisia kysymyksiä johtanevatkin – tässä yhteydessä mainitaan illuminati, bildenberg, mystinen 6-7 hengen salaklubi – sen päämääränä näyttäisi olevan tarkoituksellinen kaaos, joka mahdollistaisi YK:n hyväksymän suunnitelman agenda-2030 toteuttamiseksi. Agenda 2030 suunnitelmaa toteutetaan kansainvälisten taloussopimusten kautta, joista Tyynenmeren valtioitten välinen TPPS allekirjoitettiin muutama viikko sitten, jonka väitetään lomauttavan lähes puoli miljoonaa amerikkalaista. Atlantinmeren valtioitten välinen sopimus on tiettävästi vielä vaikeuksissa joittenkin vastustaessa, mutta se runnottaneen läpi.

MAAILMAN media harjoittaa outoa itsesensuuria vaieten lähes kokonaan joistakin tapahtumista. Yksi tällisista on Libyan tilanne. Kuten viime raportissa kerroin viitaten DF:n artikkeliin, Venäjä sekä johtavat länsimaat USA, Englanti, Ranska ja Italia valmistelevat maihinnousua Muammar Gaddafin kotikaupungin Sirten tienoille, ja että 1000 Englannin valiojoukkojen sotilasta kouluttavat libyalaisia joukkoja Tobrukissa ja samalla valmistelevat maihinnousua Sirten kaupunkiin, jossa toimii IS:n paikallinen komento-keskus. Venäläiset ovat tulleet mukaan suunnitelmaan myöhemmin, mutta venäläisiä sotilaita lienee jo Tobrukissa. Libyassa on kaksi hallitusta, yksi Tobrukissa ja toinen maan pääkaupungissa. Länsimaat haluavat yhdistää hallitukset, mikä ei ole helppoa täysin hajallaan olevassa maassa. Niiden tärkein päämäärä on saada valvontaansa Libyan kaasu- ja öljyvarat.

TOINEN median hyljeksimä kysymys on Syyrian ja Irakin tilanne, sekä niiden sotkujen selvittelemiseen osallistuneitten maitten osuus että sotkujen syntymiseen ja niiden hämmentämiseen entistäkin sotkuisemmiksi.
USA halusi aluksi kaataa Syyrian presidentti Bashar Assadin hallituksen, mutta menetti suotuisan tilaisuuden ja myöhemmin alkoi vastahakoisesti hyväksyä Assadin jäämisen valtaan ainakin toistaiseksi: USA:n oletetaan pommittavan IS:n tukikohtia ja joukkoja, mutta käytännössä sen helikopterien on nähty suojelevan IS:n autosaattueita. USA lienee ollut yksi niistä maista, jotka synnyttivät IS:n, toinen lienee Venäjä. Presidentti Putin ei ole halunnut kertoa, mitä suunnitelmia hänellä on Assadin suhteen, todeten vain kerran, ettei Venäjä ole tarjonnut pakopaikkaa Bashar Assadille, kun hän lopulta luopuu vallasta.

TURKKI on toiminut IS:n vapaaehtois-joukkojen läpikulkumaana ja sallinut myös aseitten kuljettamisen kapinallisille ryhmille Syyriassa ja Irakissa. Se on teoriassa mukana liittoutuneitten länsi-maiden joukossa sanoen osallistuvansa Syyriassa IS:n vastaisiin pommituksiin, mutta tarkkailijat panivat merkille, että turkkilaiset koneet keskittyivät pommittamaan IS:n joukkoja vastaan taistelevia kurdijoukkoja Turkin ja Syyrian raja-alueilla.

Turkissa on voimakas kurdivähemmistö, etenkin maan kaakkoisosissa, jotka haluavat rajoitettua itsehallintoa, mitä Turkki ehdottomasti vastustaa. Kurdien ja Turkin välistä gerillasotaa on käyty vuosi-kymmenien aikana. Tuhansittain ihmisiä on menehtynyt molemmin puolin, eivätkä pommi-iskut valikoi uhrejaan. Kurdit haaveilevat itsenäisestä Kurdivaltiosta Irakin luoteisosaan, mitä sekä Iran että Turkki kiivaasti vastustavat. Taisteluissa IS:n joukkoja vastaan kurdit ovat ainoita joukko-osastoja, jotka ovat karkottaneet IS:n joukot alueiltaan pysäyttäen niiden etenemisen. USA on lopulta tiedostanut tämän ja alkanut siirtää tukeaan heille. Kurdit sanovat rohkeasti: ”Emme tarvitse koulutusta tai joukkoja, me tarvitsemme uudenaikaisia aseita, joita meiltä puuttuu”.
Kurdien itsenäisyyshaaveet ovat vielä ilmassa, Kurdeja asuu merkittävästi useissa naapurimaissa, Syyrian lisäksi Turkissa, Irakissa, Iranissa sekä Venäjällä. Irakissa kurdien asuttamilla alueilla sijaitsee tuottavia öljylähteitä Kirkukin lähellä.  


EDELLEEN, mitä tapahtuu Jemenissä, mitä EteläKiinan merellä, jossa Kiina valtaa naapuriensa vesialueita ja rakentaa sinne
suurta keinotekoista saarta? Kiina ja Japani kiistelevät edelleen muutamista kalliosaarista, joiden ainoa merkitys on siinä, että niiden lähellä oletetaan sijaitsevan kaasu- ja öljyesiintymiä. Lopulta useimmat kiistakysymykset maitten välillä liittyvät öljyyn. Jospa pian toteutuisivat äskettäin julkisuudessa esitetyt tiedot, joiden mukaan maailman energian tarve voidaan tyydyttää vuosikymmeniksi prosessoimalla soraa ja hiekkaa.

3.     ISRAELIN ja arabimaitten välisten suhteitten kehittyminen  - mahdollisesti jopa diplomaattisuhteisiin saakka - on kokonaan erillinen kysymys, jonka toteutuminen vie parhaimmillaankin vuosia ellei vuosi-kymmeniä. Uutisraportit kuitenkin toistamiseen kertovat, että salaista lähestymistä on havaittu jopa sellaisen Israelin perinteisen vihollismaan kuin Sudanin kanssa. Myös Saudi Arabia on tunnustellut suhteitten lämmittämisen mahdollisuutta.

Vuosikymmenien aikana harjoitettu järjestelmällinen vihankylvö kansan keskuuteen ei kuitenkaan häviä johtajan mahtikäskyllä.
Tämä koskee mitä suurimmassa määrin myös Israelin ja PA:n arabien välisiä suhteita, joista viimeisten viikkojen aikana jatkuneet israelilaisten siviilein puukotukset ovat esimerkkeinä. Puukottajat ovat yhä nuorempia ja useimmiten naisia, mikä ihmetyttää. Onko kyseessä protesti juutalaisia vai naisten syrjintää vastaan arabiyhteisöissä? Vai ovatko miehet loppumassa tai paenneet Eurooppaan tai IS:n joukkoihin?
Poliittiset analyytikot ovat joka tapauksessa kallistuneet siihen suuntaan, että tasapainon palauttaminen Lähi-Itään ei ole mahdollista ilman suuriakin kansojen siirtoja asuma-alueiltaan toiseen. Sykes-Picot sopimus, jolla Lähi-Idän maitten rajoja vedettiin huomioimatta kansallisia, etnisiä tai uskonnollisia piirteitä, on osoittanut mahdottomuutensa. IS poisti Irakin ja Syyrian välisen rajalinjan todeten, ettei sitä enää tarvita.
Joku Eric R Mandel uskoo vielä Oslon toteutumiseen ja kyselee JP:n artikkelissaan, mitä tapahtuu, jos Israel vetäytyy Juudeasta ja Samariasta sekä lopettaisi Gazan kauppasaarron. Oslon sopimukset ovat kuolleet, ja opetusministeri Naftali Bennett lupaa, ettei arabivaltiota tule koskaan syntymään Juudean ja Samarian alueille, Netanyahun kanta on kysymysmerkki. http://www.jpost.com/Opinion/What-would-happen-if-Israel-withdrew-from-the-West-Bank-and-ended-the-siege-of-Gaza-442855, JPost David Newman 26.01.Toward a new Middle-East.

4.     UUTISOTSIKOITA
·        Israelin armeijan korkein johto valmistautuu siihen, että IS:n itsensä valinnut kalifi Abu Bakr al-Bagdadi toteuttaa uhkauksensa ja aloittaa sodan Israelia vastaan. Tähän saakka ID:n pahin vihollinen on ollut Hizbullah, jolla Kerry sanoi olevan 80 000 rakettia; tuntuva pudotus edellisistä arvioista 150 000. IDF:n johdon käsityksen mukaan akuutein uhka tulee kuitenkin Hamasin taholta, joka on v. 2014 kesäsodasta lähtien valmistellut uutta sotaa, rakentanut uusia raketteja ja testannut niitä, sekä kaivanut uusia hyökkäystunneleita Gazasta Israelin puolelle. Viimeisten
päivien sateitten johdosta ainakin 6 kaivajaa on saanut surmansa jäätyään romahtaneitten maamassojen alle. Hamasin suosio pakolaisleireillä on tuntuvasti suurempi kuin Fatahin, mikä enteilee sitä, että pakolaisleireissä valmistaudutaan myös sotaa varten. Siksi se ei osallistunut puukko-intifadaan, mikä olisi vain tuonut sotilaat leiriin.  http://www.timesofisrael.com/idf-officers-islamic-state-will-turn-its-attention-to-israel/
·        Moshe Yaalon valittaa, että Turkki välittää IS:n pumppaamaa öljyä Syyriasta EU:n ja omille markkinoille, sallii vapaaehtoisten kauttakulun IS:n joukkoihin, sekä antaa terroristien kulkea maansa kautta Eurooppaan. Turkki haluaa elvyttää suhteensa Israelin kanssa, mutta Hamasin toimiston sijaitseminen Istanbulissa häiritsee ponnisteluja. Yaalon puhui lehdistötilaisuudessa Kreikan puolustus-ministeri Panos Kamenosin kanssa. http://www.timesofisrael.com/yaalon-islamic-state-has-enjoyed-turkish-oil-money-for-a-long-time/
·        Libyan entinen tiedustelu-upseeri sanoo, että IS:n joukot Libyassa ovat saaneet käsiinsä Muammar Gaddafin varastoissa olleita kemiallisia aseita. Ahmad Qadhaf al-Dam kertoi Egyptin Dream2 TV-kanavalle, ettei kaikkia massa-tuhoaseita tuhottu, ja niitä on joutunut IS:n käsiin. http://www.timesofisrael.com/ex-libyan-intel-official-is-has-gaddafi-era-chemical-weapons/
·        Meir Kahanen pojanpoika Meir Ettingerr aloitti syömälakon saadakseen äänensä kuuluviin, hän on nyt menettänyt tajuntansa. Häntä on pidetty vankilassa Moshe Yaalonille annetun puolen vuoden pidätysoikeuden perusteella ilman asianajajaa tai syytöstä. Alkuviikosta eräs toinen pika, jota Yaalon epäilee - tai vain ei pidä hänen ohimokiharoistaan - liittyi Meir Ettingerin syömälakkoon. He ovat samassa vankilassa arabien kanssa, jotka uhkaavat tappaa heidät. http://www.jewishpress.com/news/kahanes-grandson-on-hunger-strike-lost-consciousness/2016/01/27/
·        Israelin tilastokeskuksen mukaan liikenneonnettomuuksissa kuoli 355 ihmistä, nousua 11 v, 2015. Onnettomuuksia oli kaikkiaan 23 488, niistä 12 661 liikenteessä. http://www.jewishpress.com/news/355-israelis-killed-in-319-fatal-accidents-in-2015-judea-and-samaria-trending-down/2016/01/26/
·        YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon aloitti puheensa aivan oikein
toteamalla väkivallan kasvaneen sietämättömäksi, mutta sen jälkeen hän muutti ilmettään syyttämällä, että israelilaisten siviileihin kohdistetut puukotukset, ampumiset ja muu väkivalta johtuvat arabien toivottomuuden tunteesta Israelin raskaan miehityssaappaan alla. Ei mitään ymmärtämystä tai moitetta, että hyökkäykset ovat olleet yllättäviä ilman varoitusta ja provosointia, ja suoraa seurausta PA:n harjoittamasta kiihotuksesta. Danny Danon, Israelin YK:n lähettiläs, esitti Israelin vastalauseen puheen johdosta, mutta vahinkoa se ei korjaa, ja anteeksipyyntöä on turha odottaa YK:n johdon taholta. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/in-wake-of-arab-terror-spree-un-chief-castigates-israel-but-israel-responds/2016/01/27/
·        PA;n poliisi pidätti arabiperheen Hebronissa, jonka he väittävät myyneen asunnon israelilaisille. Hebronin juutalaisasukkaat vaativat hallitusta puuttumaan asiaan ja vapauttavan perheen Abbasin kynsistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207091#.VqiQL_Z706s
SÄÄTILAT tänään. Jerusalem -1 – 3; Tiberias 6 -12; Suolameri 9 -16; Eilat 6 -16 + C-astetta. Sateita ei enää ennusteta, taivas on puolipilvinen ja lämpötila alkaa nousta siten, että lauantaina luvut ovat 4 -10 astetta..

Post a Comment