Friday, January 30, 2015

PERJANTAI 30.01.15

PERJANTAI 30.01.15
1.       AURINKO kultasi viehättävästi Abu Ghoshin rinteet perjantaipäivän alkamisen merkiksi. Ennusteet lupaavat puolipilvistä säätä täksi päiväksi, mutta huomenna sää kirkastuu ja lämpötila nousee selvästi seuraavien päivien aikana. Säätilat tänään: Jerusalem 06 -14; Tiberias 10 -18; Suolameri 15 -21; Eilat 12 -20 +C-astetta. Kuten mainitsin, lämpötila noussee reippaasti ensi viikon alussa siten, että maanantaiksi luvataan 13 -21 +C-asteen lämpötilaa Jerusalemissa.
JP:n ennusteen mukaan maan pohjois- ja länsiosissa sekä Negevissä voi tänään tulla paikallisia sadekuuroja.  Kinneretin vedenkorkeus nousu 1 sm:n päivän kuluessa.
2.       Israelin puolueet tekivät vielä eilen viimeiset mahdolliset päivitykset vaalilistoihinsa ennen edustajaluetteloittensa jättöajan päättymistä torstai-iltana.
Likudilla oli vaikeuksia saada järjestystä aikaan Avi Dichterin ja Tzipi Hotovelin ehdokaspaikkoihin, mutta lopulta sopu löytyi: Hotoveli säilyttää 20. paikkansa ja Dichter siirretään paikalle 26. Netanyahu asetti Benny Beginin sijalle 11, ja antoi terroristiasiantuntijalle Anat Berkolle sijan 23, joka on vielä melkoisen varma sija.
Likudin ehdokkaita on kaikkiaan 120, mikä kiihotti listan jättäneet esittämään toivomuksen, että kaikki tulisivat valituiksi.

Yhdistynyt arabilista halusi käyttää tunnusta ”M” (MEM) listassaan, mutta Likud vastusti sitä todeten, ettei se halua toimia Haneen Zoabin, Jamal Zahalkan eikä Islamin liikkeen edustajien kanssa. Likudin vaalilistassa on sama Machal, joka alkaa kirjaimella ”M” (MEM). Meretz ja Labour (Zionist Union, Emet) hyväksyivät sen. Likudin mukaan tämä voisi aiheuttaa sekaannusta äänestäjissä.

Bait HaYehudi joutui pudottamaan listaltaan entisen jalkapalloilijan Eli Ohanan, koska puolueen rabbit uhkasivat erolla sen vuoksi. Ohana päätti jättäytyä sivuun. Bennett joutui etsimään arvostettua ehdokasta ja valitsi kansanedustaja
Mordechai Yogevin sijalle 8, joka on realistinen sija.

Kulanu nappasi Aradin torstaiaamuna eronneen Tali Ploskovin ennen Bait Yehudia, joka myös halusi hänet. Moldovasta 1991 Israeliin muuttanut kahden lapsen äidillä on psykologin koulutus. Bait Yehudi moitti Ploskovia, avustettuaan häntä voittamaan uudelleen valinnan tammikuussa, että hän muuttaa pois ”kriisien kaupungista” kesken virkakautensa edistääkseen asemaansa politiikassa.

Likud yritti saada yhteisen vaalilistan joko Kulanun tai Bait Yehudan kanssa, mutta neuvottelut kariutuivat ennen määräaikaa. Ainoaksi vaaliliitoiksi Yhdistetyn Arabilistan lisäksi jäi Eli Yishain Yachad-puolueen ja kahanistisen Otzma Yehudit puolueen välille solmittu yhdistetty ehdokaslista.

Shas-puolue joutui uudistamaan ehdokaslistaansa, sillä Eli Yishain perustama puolue Yahad HaAm Yehudit vei mukanaan sen jäseniä, ja jotkut, kuten kansanedustajat Amnon Cohen ja Nissim Zeev sekä Ariel Attias, jotka jättäytyivät pois politiikasta. Monet Shasin jäsenet moittivat puheenjohtajaa Arie Deriä yksinvaltaisuudesta. Shasin taholta vihjaillaan, että se voi liittoutua vaalien jälkeen Yesh Atid puolueen kanssa, vaikkakaan mitään virallista sopimusta siitä ei ole.

United Torah Judaism (UTJ) ehdokaslistassa ei ollut mitään yllätyksiä; nykyiset kansanedustajat ovat potentiaalisten sijojen kärjessä. Puolueeseen kuuluvat alajärjestöt Degel Hatorah ja Agudat Israel.

Yesh Atid puolueen edustajat kehuivat jättäessään edustajalistaansa kirjattavaksi, että se on ainoa puolue, jonka jäsenistä yhtäkään ei epäillä korruptiosta, mikä on hajottanut Israel Beitenu-puolueen. Korruptioepäilyt ja syytökset ovat kohdistuneet erityisen pahasti Israel Beitenuun, joka on vaarassa pudota Knessetistä.
Meretz esitti 120 nimen vaalilistansa kehuen olevansa Knessetin ahkerimmin työskentelevä edustajien joukko. Listan viimeisenä oli symboli-idoli Jossi Sarid.
Yhdistynyt Arabilista koostuu puolueista Balad, Hadash, Ual ja Taal. Entisen Yhdistynyt Arabiasta kansanedustaja Taleb al-Sanaa jätti oman listansa, jota hän kutsuu nimellä ”The Arab List”. Hän ei mahtunut kilpailevaan Arabilistaan.

Israelin parlamenttivaalit pidetään 17.03.2015. 26 puolueen esitettyä viralliset edustajalistansa torstai-iltaan mennessä.  http://www.jpost.com/Israel-Elections/26-parties-submit-final-lists-for-election-389493
3.       Tuoreen gallupin mukaan sotaisten iskujen vaihdot Libanonin Hizbullahin ja Israelin IDF:n välillä ovat nostattaneet Likudin suosiota. Se ohittaisi sionistisen Labour Emet
puolueen ryhmittymän yhdellä ehdokkaalla saaden 25 edustajaa Labour/Hatnua liittoutuman saadessa 24 edustajaa.
Bait HaYehuda puolue näyttää sen sijaan kärsineen entisen jalkapalloilijan Eli Ohanan asettamisesta puolueen vaaliehdokkaaksi. Ohana sittemmin vetäytyi pois ehdokkuudesta ja Bennett poisti hänen nimensä listalta. Puolueelle luvattiin toistuvissa gallupeissa 15 -16 edustajaa, tuore gallup lupaa 14 kansanedustajaa. Raportissa vihjaillaan, että äänestäjät suhtautuivat negatiisisesti puolueen johdon ehdokasasetteluun pyrkiessään saamaan sinne idoleita, joiden meriitit ovat muualla kuin hengellisissä tai uskonnollisissa kysymyksissä.  
Gallupin suoritti Maariv-lehti, se julkaistiin tänään.

Puolueiden kannatus olisi sen mukaan seuraava:
Likud 25 edustajaa; Labour/Hatnua 24; Bait HaYehudi 14; Yhdistynyt Arabilista ja Ahmed Taalin lista yhdessä 12; Yesh Atid 11¸ UTJ 8; Kulanu 8; Shas 7; Meretz 6; Israel Beitenu 5 edustajaa Knessetiin, jos vaalit pidettäisiin nyt.
Eli Yishain Yahad HaAm Itanu ei saanut tarpeeksi ääniä ylittääkseen 3.25 % ääni-kynnyksen, mutta vaaliliitto sen ja Otzma-puolueen välillä solmittiin sen jälkeen, minkä vaikutus ei näy tuloksissa.
Gallupin mukaan Yaalon on paras tae Israelin turvallisuudelle saaden 59 % kannatuksen, Netanyahun kannatus oli 53 %.
TV1:n toimesta Telecasterin suorittamassa gallupissa Likudin kannatus oli 27 edustajaa, Beit Yehudin kannatus oli siinäkin 14 kansanedustajaa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190706#.VMs54lMp6PY
4.       ARUTZ-7 kertoo An Yasharin laatimassa artikkelissa, että IDF oli tietoinen tai ainakin odotti Hizbullahin suorittavan kastoiskun PST-ohjusten iskuna ja suoritti joitain valmisteluja sen varalta, mutta ne jäivät keskeneräisiksi. IDF:llä oli tarkastusasema kohteessa ”Tankkiliittymä”, joka oli täysin Hizbullahin tarkkailun alainen rajan takaa, ja siirsi asemaa muutamia satoja metrejä Gharin kylän sisäänkäynnin lähelle, jossa sotilasajoneuvojen liikkeet olivat osittain peitossa.
Armeija antoi yksiköilleen varoituksen potentiaalisesta iskusta PST-asein, mutta Givati-prikaatin Tzabar yksikkö ei jostain syytä perunut autosaattuettaan Har Doviin.

Hizbullah ampui 5 -6 Kornet PST-ohjusta autosaattuetta kohti tuhoten ne täysin ja surmaten kaksi IDF:n sotilasta, majuri Jochai Kalenger, 26, ja vääpeli Dor Chaim Nini, 20, ja haavoittaen seitsemää muuta. TV-10 uutisten mukaan IDF oli tietoinen, että Hizbullah suunnitteli iskuja Har Dov alueelle.
Venäläisvalmisteisen Kornet PST ohjuksen teoreettinen kantomatka on 5.5 km. Se on itseohjautuva, lataa ja unohda periaatteella toimiva. Siitä lienee useita versioita. Se pystyy läpäisemään tankkien normaalisuojauksen, mutta Israelin kehittämää Trophy-suojausjärjestelmää se ei testien mukaan pysty läpäisemään.
Hizbullahin hyökkäys oli kostoisku IAF:n suorittamaan ilmaiskuun kolmen auton saattueeseen sunnuntaina Syyriassa, jossa sai surmansa Hizbullahin korkeita upseereita ja sotilaita sekä Iranin vallankumouskaartin kenraali ja sotilaita, yhteensä 12 sotilas-henkilöä. Puolustusministeri Moshe Yaalon toteaa, että isku kolonnaa vastaan oli välttämätön, teki sen kuka tahansa - väistäen kysymyksen IAF:n osallisuudesta.  
Uutistoimistojen raporttien antamat tiedot poikkeavat toisistaan. http://www.timesofisrael.com/idf-was-warned-of-border-strike-ahead-of-wednesday-attack/
5.       Torstaina n. 15 000 Hamasin nuorta Hamasin miestä, iältään 15 -21-vuotiaita, päättivät viikon kestäneen sotilaallisen kurssin, jossa heille annettiin koulutusta Hamasin sotilassiiven izza din al-Qassam taistelijoitten toimesta. Leirin nimeksi annettiin "vapauttamisen pioneerit”. Leiri pidettiin vain puoli vuotta Gazan kesäsodan jälkeen, joka raunioitti suuren osan Gazan aluetta, ja jonka uudelleen rakentamisen UNRWA päätti lopettaa, koska sitä tukevat maat olivat suorittaneet vain 2 % n. luvatuista 5.4 miljardin avustusvaroista.

Nuorille opetettiin aseitten käsittelyä, IDF:n sotilaitten sieppaamista panttivangiksi, sekä soluttautumista Israelin puolelle suorittamaan erinäisiä tehtäviä käyttäen hyökkäystunneleita, joita Hamas kaivaa uusia ja korjaa IDF:n räjäyttämiä. Hamasin edustajan mukaan leirien korkea suosio pakotti järjestäjät laajentamaan ohjelmia ja majoitustiloja voidakseen vastata vaatimuksiin.

”Meidät koulutetaan Allahin jihad-taistelijoiksi”, kertoi eräs nuori osanottaja. ”Tarkoituksemme on vapauttaa Palestiina Israelin saastutuksesta ja valmistautua Palestiinan itsenäistymiseen, jos se on Allahin tahto”.
Hamasin sotilaallisten joukkojen vahvuus on 20 000 – 30 000 miestä. Gazan kesä-sodassa sai surmansa yli 2 000 gazalaista, yli puolet heistä aseistettuja, mutta tiedot kaatuneitten määristä ovat epätarkkoja perustuen pääosin Hamasin antamiin lukuihin, joissa on havaittu useita epätarkkuuksia ja tarkoituksellisia valheita.  http://www.timesofisrael.com/15000-young-gazans-complete-hamas-terror-training-camps/
6.       ISLAMIN Valtion tiedottajat tunnustavat iskeneensä yli tusinaan Egyptin armeijan ja poliisin tukikohtaan, majoitustiloihin ja tarkastuspisteisiin samanaikaisesti Siinain alueella. He surmasivat ainakin 26 armeijan sotilasta.
Hyökkäyksissä käytettiin pommeja, raketteja ja ohjuksia, lähteet kertovat. Tarkkailijat huomioivat, että iskut oli koordinoitu entistä yhtenäisemmin, pommi-
hyökkäys tehtiin autoa vastaan tukikohdan ulkopuolella ja iskien kranaateilta sen sisään, mikä lisäsi sekasortoa armeijan joukkojen keskuuteen. Hyökkäysten koordinoimisella ja samanaikaisuudella haluttaneen painottaa IS:n joukkojen päämäärää muodostaa Siinaille puoli-itsenäinen alue, jota he itse valvovat Irakiin ja Syyriaan muodostettujen IS:n valvomien alueitten mukaisesti.
Hyökkäysten kohteina olivat Siinain pääkaupunki El-Arish, Sheikh Zuwayid ja sen läheinen kaupunki Rafah Gazan rajan tuntumassa, jossa Egypti raivaa 2 km:n syvyistä puskurivyöhykettä Gazan puolelle tuhoten satoja rakennuksia ja ajaen niiden asukkaat pakolaisiksi voidakseen lopettaa salakuljetuksen Siinain ja Gazan välillä.

IS:n joukot liikkuivat hyökkäyksissään IS:n omaksumien mustien lippujen kanssa. Ilmoitetun 26 surmansa saneen sotilaan lisäksi sairaalat ilmoittavat iskuissa haavoittuneen ainakin 60 ihmistä. Militaristit käyttivät Siinailla aiemmin itsestään nimitystä ”Ansar Beit Al-Maqdis”, mutta ovat nyt siirtyneet avoimesti IS:n joukkoihin. He ovat suorittaneet aiemminkin verisiä iskuja Egyptin turismikohteita sekä armeijan tukikohtia ja saattueita vastaan, mutta viimeisten hyökkäysten suunnitelmallisuus ja samanaikaisuus osoittaa eri ryhmittymien sopineen yhteis-johdosta ehkä Iranin vallankumouskaartin valvonnassa. Egypti syyttää Hamasin olevan vahvasti mukana hyökkäyksissä.   http://www.timesofisrael.com/at-least-20-killed-in-sinai-in-flurry-of-attacks/
7.       UUTISOTSIKOITA
·         Atlantic kertoo Simon Hendersonin artikkelissa, että Saudi Arabian uuden kuninkaan Salmanin ensimmäiset toimet asemansa vahvistamiseksi ovat samalla kylväneet ensimmäiset siemenet valtataistelusta kuningasperheen sisällä. Salman kärsi jokin aika sitten halvauskohtauksen, ja jotkut epäilevät hänen sairastavan alzheimerin sairautta, mikä voi aiheuttaa hänen käyttäytymisensä arvaamattomuuden; muistihäiriöt, ajan ja paikan tajuamisen menetyksen ohella ärtyneisyys, mielialan vaihdokset ja persoonallisuuden muutokset, pelokkuus ja seksuaalisuuden muutokset.
·         Salman hyväksyi henkilökohtaiseksi kruununprinssikseen velipuolensa Muqrinin, mikä ei ratkaise seuraajakysymystä: mikä toisen sukupolven haara perii kuninkuuden hänen jälkeensä. Prinssi Nayefin (MbN) nimittäminen kruununprinssin varamieheksi voi aiheuttaa tyytymättömyyttä muissa toisen sukupolven jäsenissä. MbN:n isä ei ole kuningas, eikä suosio USA:n virkailijoiden keskuudessa herätä luottamusta Saudi Arabiassa. Yksi vahva ehdokas voi olla Salmanin poika Muhammad, jolla on 30-vuotiaaksi selvät ambitiot edetä virassaan. Hän johtaa nyt maansa puolustusministeriötä. Toinen on öljy-ministerin varamies Abdulazis, sekä Sultan, joka kävi avaruudessa nais-astronautin kanssa, vaikka se on vastoin saudien moraalikäsityksiä. Toisaalta eivät saudikuninkaalliset noudata islamin ankaria säädöksiä, nehän koskevat vain tavallista kanssa, eivät kuninkaallisia. Siispä kuninkaalla voi olla kymmeniä vaimoja ja jalkavaimoja puhumattakaan hyvin kosteista matkoista Euroopan tai Persianlahden maiden hotelleihin tilattuine naisineen. Kuningas Abdullahilla oli 30 vaimoa, mutta jää kauas Israelin kuninkaasta Salomonista, jolla oli 700 virallista ja 300 jalkavaimoa. Global Research artikkelin mukaan Salamin neuvonantaja prinssi Mohammed bin Nayef jäi Ranskassa kiinni kokaiinin salakuljetuksesta. Saudien sisäministeriö ilmoitti Ranskalle, että jos asiasta nostetaan meteli, 7 miljardin USD tutkakauppa peruutetaan. Asia painettiin villaisella, mutta kokaiinikauppa jatkui, koska sillä rahoitettiin Afganistanin kapinallisten taisteluja ja Al-Qaidaa. Kysymys oli 20 000 kokaiinikilon erästä, joka kuljetettiin kuninkaallisella koneella.
·         Antisemiittinen poliitikko Panos Kammenos on ehdolla Kreikan puolustus-ministeriksi. Hän väitti viime kuussa, etteivät maan juutalaiset maksa veroja, mikä aiheutt kovia vastalauseita, mutta näyttävät nyt hiljenneen. – Kunpa maailman juutalaiset ajoissa ymmärtäisivät, että ainoa turvallinen paikka juutalaisille on Israelissa, ulkoisesta uhasta huolimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190716#.VMtrHFMp6PY,Wednesday, January 28, 2015

KESKIVIIKKO 28.01.15

KESKIVIIKKO 28.01.15
1.       EILEN 27.tamikuuta vietettiin Israelissa ja kaikkialla maailmassa holokaustin muistopäivää, jona päivänä Auschwitzin keskitysleiri vapautettiin 70 vuotta sitten. Israelissa sen muistoksi liikenne pysähtyi hetkeksi kaikilla teillä ja kaduilla ihmisten tullessa ulos auroistaan pyrkien keskittymään juutalaista kansaa kohdanneeseen kansanmurhaan. Päivän kunniaksi annetuissa lausunnoissa ja puheissa vakuutetaan, ettei se tule toistumaan enää koskaan – ei ainakaan juutalaisen kansan kohdalla. Kuitenkin kansanmurhaan verrattavaa ihmisten, erityisesti uskonnollisten tai rodullisten vähemmistöjen, surmaamista tapahtuu kaiken aikaa monin paikoin maailmaa. Joissakin Euroopan maissa, etenkin Saksassa ja Ranskassa, on ihmisten keskuuteen leviämässä vaatimus, että on aika unohtaa menneisyys ja katsoa tulevaisuuteen, mutta holokaustin kauheudet kokeneet sanovat, ettei sitä saa koskaan unohtaa.
Lähihistorian syrjiminen voi helposti johtaa tehtyjen virheiden toistamiseen, mistä maailmalla leviävä ja voimistuva anti-semitismi ja hyökkäykset juutalaisia vastaan ovat varoittavia esimerkkejä, he toteavat.
2.       SÄÄENNUSTEET lupaavat puolipilvistä säätä ainakin perjantaihin saakka lämpötilan hieman laskiessa, mutta lauantaina taivaankannen ennustetaan kirkastuvan lämpötilan noustessa parin asteen verran. Lämpötilat tänään: Jerusalem 06 -12; Tiberias 11 -19; Suolameri 16 -22; Eilat 12 -22 +C-astetta. Kinneretin veden-korkeuden sanotaan nousseen 3 sm:n verran. Ilmeisesti siellä satoi vielä.
3.       Saudi Arabia sai uuden kuninkaan 23. tammikuuta 2015 menehtyneen Abdullahin sijaan. Uuden kuninkaan nimi on Salman ibn Abdulaziz ibn Al-Saud. Hän on 79-vuotias, kuningas Abdullahin velipuoli (tai veli, kuten lähteet sanovat).
Saudien monarkian perusti kuningas Faud syyskuun 22. päivänä 1932 halliten 09.marraskuuta 1953 saakka. Kuninkuuden peri hänen poikansa Faisal. Kaikki hänen jälkeensä valtaistuimelle nousseet kuninkaat – Khalid, Fahd, Abdullah - ovat olleet Saudin poikia, kuten myös nyt valtaan noussut kuningas Salman.
Kuningas Abdullah aloitti maansa varovaisen uudistamisen sallimalla naisille äänestysoikeuden ja osallistumisen julkiseen elämään, mutta nainen ei saa ajaa autoa eikä poistua kodistaan ilman sukulaismiehen seuraa. Hän puuttui myös prinssien ja prinsessojen tuhlailevaan elintyyliin valtion kustannuksella.
Kuningas Salmania pidetään konservatiivisena, joka haluaa tukeutua edellisten kuninkaitten aikana vakiintuneeseen hallitustapaan. Abdullahin kuolema nosti hetkellisesti raakaöljyn hintaa, mutta sen odotetaan laskevan uudelleen.

KUNINGAS Salman on sairaalloinen, hän on kärsinyt ainakin yhden halvaus-kohtauksen, joka rajoittaa hänen vasemman kätensä liikkeitä. Hänellä tulee olemaan vaikeuksia hallita 20 miljoonan kansaansa, josta yli puolet on alle 25-vuotiaita. Heistä monet ovat opiskelleet ulkomailla ja pystyvät seuraamaan internetin kautta ulkomaailman tapahtumia. Toinen ongelma on naisten aktiivisuuden lisääntyminen, mikä muuttaa perinteisiä perhesuhteita. Etenkin beduiiniheimot vastustavat peläten menettävänsä lastensa valvonnan uusien aatteiden myötä.
Samalla kuninkaallisella tiedotteella, jolla ilmoitettiin Salmanin nimittämisestä kuninkaaksi, ilmoitettiin kruununperijäksi 69-vuotias Saudin poika prinssi Muqrin. Kuningasperhe pitää yksinvaltiutta ainoana mahdollisuutena, koska kansa on jakaantunut voimakkaisiin heimoihin. Tämän hallitusjärjestelmän äkillinen muutos voisi saattaa maan sekasortoon ja johtaa Syyrian kaltaiseen tilanteeseen.
Kuningas Saud syytti juutalaisia siitä, että he kehittivät kommunismin ja demokratian, joista kumpikaan ei hänen mukaansa sovi arabimaailmaan.

Salman kuuluu ns. Sudeiri-seitsikkoon, seitsemään veljekseen, jotka synnytti yksi Saudin lempivaimoista Hussa Bint Ahmad Sudeiri. Tämä seitsikko muodostaa perheen voimayksikön, johon kuului myös kuningas Fahd sekä kaksi kruunun-perillistä Sultan ja Fayef, jotka kuolivat 2011 ja 2012 saamatta kruunua. Perheen sisäisten perimysriitojen välttämiseksi kuningas Abdullah perusti uskollisuus-neuvoston, jossa äänestetään perustuen saavutuksiin eikä vain ikään. Salman on osallistunut diplomatiaan 50 vuoden ajan toimien myös perheen sovittelijana. Hän on pystynyt pitämään hyviä suhteita maansa beduiiniväestöön, mitä on lisännyt hänen osuutensa perheen liiketoimiin, kuten arabimaissa yleisesti luettuun ASharg Al-Awsat, joka usein puuttuu Lähi-Idän tilanteisiin. Saudi Arabian varallisuus ja merkitys maailmalla perustuu sen raakaöljyn tuotantoon, joka on maailman suurin.

Salman toimi Riadin kuvernöörinä nähden sen nousemisen 4 miljoonan asukkaan suurkaupungiksi pilvenpiirtäjineen ja yliopistoineen tukien kohtuuhintaisten asuntojen rakentamista. Hän sanoo vastustavansa militantteja, mutta pitää yhteyksiä äärisuunnan mullaheihin. Saudi Arabian pääuskonto on Wahhabilainen suunta, joka painottaa palaamista profeetta Muhamedin opetuksiin.
Hän sanoi juutalaisten ja kristittyjen avustaneen islamin äärisuuntien etenemistä varoittaen, että USA joutuu vielä vaikeuksiin maassa toimivien kristittyjen ja juutalaisten radikaalien vuoksi. Tärkein kysymys on Israelin ja PA:n välisten ongelmien ratkaiseminen, sillä Israel on kuin riippakivi USA:n kaulassa. http://timesofindia.indiatimes.com/world/middle-east/Who-is-Saudi-Arabias-new-King-Salman/articleshow/45991382.cms, http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/king-salman-just-five-days-in-saudi-arabias-new-king-has-already-overseen-a-beheading-10005779.html
4.       USA:n presidentti Barack Obama kehotti muutamia viikkoja sitten kaikkia pysyttelemään poissa Israelin vaalitaistelusta. Nyt paljastuneitten tietojen mukaan Obama on valtuuttanut hänen voitollista vaalikampaansa johtaneen ryhmän toimimaan Netanyahun johtamaa oikeistolaista ryhmittymää saamasta vaalivoittoa 17.03. 2015 parlamenttivaaleissa.
Raportin mukaan ryhmää johtaa Obaman vaalitaistelua v. 2012 johtanut Jeremi Bird, jonka amerikkalainen ryhmä on lähes kokonaisuudessaan siirtynyt Israeliin käyttäen itsestään nimitystä V15, jota tulee vasemmistolainen ryhmittymä One Voice.   Haretz lehti raportoi asiasta maanantaina todeten, että ryhmä varoo käyttämästä aiemmin tunnettua iskulausetta ”Kuka tahansa paitsi Netanyahu”. Ryhmän taholta todetaan, ”ettei kampanja ole kohdistettu ketään yksityistä henkilöä vastaan, vaan uuden hallituksen ja muutoksen aikaansaamiseksi, koska monien vuosien oikeistolaisen hallituksen aikana vähän on tapahtunut muutosta”.
One Voice-ryhmittymän uskotaan sulautuvan V15 ryhmittymään ennen vaaleja.  
V15 ryhmittymän tarkoituksen on käydä henkilökohtaisesti lähes jokaisessa
perheessä samaan tapaan kuin Obaman vaalikampanjassa. Jeremi Bird perusti voitollisen Obama-vaalikampanjan jälkeen järjestön 270 Strategies, jolla on tarkoituksena ulottaa toimintansa kaikkialle maailmaan. Bird pitää Israelin ihanteellisena kohteena ja testinä strategiansa hiomiseksi maahan sopivaksi, mihin Israelin pienuus antaa hyvät mahdollisuudet.
Birdin 270 Strategies perustajajäsen Linda Tran vahvisti ”Daily Caller” tiedusteluun toimivansa One Voice kanssa, mutta kieltäytyi paljastamasta yksityiskohtia. Hän korostaa kansalaisten ruohonjuuritason voimistamista ja merkitystä maan kehittämiseksi haluttuun suuntaan. V15 perustajiin kuuluva Nimrod Dweck vakuuttaa, ettei strategia pyri toimimaan yksityishenkilöä vastaan, vaan sillä on suuremmat päämäärät. Tarkoittaneekohan hän uutta maailmanjärjestystä, joka etenee salaa monella rintamalla. Nimrod tarkoittaa petosta, tai kapinaa, jota joku ehdottaa V15 liikkeen liikenimeksi.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190591#.VMiWo1Mp6PY,
5.       UUTISOTSIKOITA
·         IDF uskoi lopulta paikallisia asukkaita Libanonin rajan läheisyydessä ja aloitti poraukset väitettyjen Libanonista Israelin puolelle kaivettujen hyökkäys-tunnelien löytämiseksi. Asukkaat äänittivät porausääniä. Eräs yksityinen tarjoutui rahoittamaan etsinnät, mutta IDF ei suostunut kauppaan. Puolustusministeri Moshe Yaalon kiistää tunnelien olemassa olon, mutta hän ei uskonut niitä olevan Gazasta Israeliin. IDF kuitenkin lopulta uskoi löydettyään niitä yhä lisää tuhoten niistä 30, mutta tunnustaa, että niitä voi olla lisää. Hamas valmistautuu voimallisesti uuteen sotaan ja sanoo kehittäneensä tunnelien kaivamiseen uusia menetelmiä. Se on testannut uusia rakettejaan ampuen kymmeniä raketteja Välimereen. http://www.jpost.com/Israel-News/IDF-drilling-in-northern-Israel-amid-fears-of-Hezbollah-attack-tunnels-389236
·         Syyriasta ammuttiin eilen kaksi rakettia Israelin puolelle. Ne putosivat Hermoinin vuoren juurelle aiheuttamatta vahinkoa, mutta laskettelu Hermonilla keskeytettiin toistaiseksi. IDF vastasi ampumalla tykeillään rakettien oletettua ampumispaikkaa. Tiistai-illan aikana Syyriasta ammuttiin kaksi uutta rakettia, jonka johdosta IAF:n koneet iskivät Syyrian armeijan kohteisiin. Erään arvion mukaan Hizbullah, joka ampui raketit, härnää Israelia maasotaan, jota IDFD ei halua. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/IDF-confirms-additional-strike-on-Syrian-army-targets-389194,
·         USA:n presidentti Obama vei vaimonsa Michellen Riadiin osoittaakseen surun valittelunsa kuningas Abdullahin kuoleman johdosta ja onnitellakseen uutta kuningas Salmania. Michelle oli peittänyt käsivartensa ja säärensä, mutta ei päätään, mikä on vastoin saudien protokollaa, joskaan sitä ei sovelleta täydellisesti länsimaisiin arvovieraisiin. http://www.wnd.com/2015/01/michelle-obama-wont-cover-head-in-saudi-arabia/
·         USA tuo 10 000 Syyrian pakolaista, suurin osa muslimeja, Yhdysvaltoihin asuttaen heidät eri kaupunkeihin. Määrän uskotaan nousevan 75 000 tuhanteen vuoden 2015 aikana. Obama ei halua kristittyjä eikä muidenkaan uskontojen edustajia. sillä muslimina hän suosii muslimeja. http://www.wnd.com/2015/01/secret-planting-of-up-to-75000-syrian-muslims-begins-in-u-s/
·         IDF uhkaa Syyrian presidentti Bashar Assadia, että elleivät hyökkäykset sen alueelta Israeliin lopu, IDF tulee vastaamaan niihin päättäväisesti vihjaisten mahdollisuuteen Assadin hallituksen kaatamiseen. http://www.timesofisrael.com/israel-threatens-assad-after-golan-heights-rocket-fire/
·         Iranilainen websivu Shia-online uhkaa Israelin pääministerien omaisia kohdistetuilla iskuilla. Siinä mainitaan Sharonin ja Olmertin pojat sekä Netanyahun kaksi poikaa. Iran katsoo USA:n edustajalle antamassaan epäsuorassa viestissä, että Israel on ylittänyt punaisen varoitusviivan, mikä oikeuttaa Iranin vastaamaan samalla mitalla. Iranin johtajatason henkilöt uhkaavat Israelia lopullisella tuholla, joka on jo alkanut. http://www.jpost.com/Middle-East/Iranian-website-threatens-top-Israeli-officials-posts-family-pic-of-PM-389204
·         PA/PLO suunnittelee aiemmin YK:n turvallisuusneuvostolle jättämänsä anomuksen omasta valtiosta uusimista pienin muutoksin. USA kehottaa PA/PLO:n johtoa siirtämään anomuksen Israelin vaalien jälkeen, mutta Abbasilla on kiire ennen kuin aika jättää hänet. Netanyahun ja Obaman kiristyneet suhteet voivat vaikuttaa negatiivisesti USA:n veto-oikeuden käyttämiseen, jos anomus menee YK:n turvaneuvoston äänestykseen. Obaman kanslian taholta Netanyahun lupausta puhua USA:n kongressissa maaliskuun ´4. päivänä sopimatta siitä Obaman kanssa on verrattavissa iskuun selkään. Kongressin puheenjohtaja Boehner sanoo kuitenkin, että asiasta kerrottiin Obaman kanslialle. Presidentti Reuven Rivlin halusi myös Yhdysvaltoihin, ja sitten oppositiojohtaja Isaac Herzog halusi myös.  http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Washington-asks-for-PA-delay-in-resubmitting-UN-statehood-bid-389199
·         UNRWA sanoo lopettaneensa Gazan uudelleenrakentamis-ohjelmansa toteuttamisen, koska siihen luvatuista 5.4 miljardin USD varoista on saatu korkeintaan 2 %. Etenkin arabimaat ovat suurista lupauksistaan huolimatta hyvin haluttomia tuhraamaan öljyvarojaan Gazan epävarmaan sijoitukseen. Varojen käytön hallinta PA/PLO:n käsiin oli ehdoton virhe, koska yleisesti tiedetään ja tunnustetaan sen korruptoitunut hallintojärjestelmä. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Gaza-bound-donations-evaporate-as-UN-agency-unable-to-repair-wars-damage-389101, http://www.jpost.com/Opinion/New-Israel-Gaza-war-in-the-cards-388881
·         Erään vanhan profetian mukaan islamin odottama mahdi ilmaantuu Saudi Arabian kuninkaan nimeltä Abdullah kuoleman jälkeen.


Sunday, January 25, 2015

SUNNUNTAI 25.01.15

SUNNUNTAI 25.01.15
1.       PUOLIPILVINEN sää tulee ennusteen mukaan vallitsemaan lähipäivien aikana, mutta lämpötila tulee laskemaan tämän päivän lukemista. Sateita ei luvata tällä kertaa, mutta Kinneretin vedenpinta on säilynyt tasaisena. Lämpötilat tänään: Jerusalem 12 -19; Tiberias 11 -23: Suolameri 14 -24; Eilat 16 -26 +C-astetta. Kuten jo mainitsin, n
lämpötila tullee vetämään henkeä muutaman päivän ajan, mutta kukaan ei pystyne arvioimaan, mitä sen jälkeen tapahtuu. Luonnonkukat alkavat jo nousta esiin talven horroksestaan ja jotkut pähkinäpensaat ovat täydessä kukassa.

2.       JÄNNITYS jatkuu edelleen Israelin pohjoisrajan tuntumassa. Hizbullah uhkaa toteuttaa uhkauksensa kostoiskuista valitsemallaan ajalla, ja myös Iranin vallan-kumouskaartin komentaja uhkaa yllättävillä, verisillä salamaniskuilla.
IAF:n koneitten on nähty patioivan Libanonin rajan yläpuolella, mutta niiden tehtävänä on vain havainnoida Hizbullahin ja Syyrian joukkojen liikehdinnät alueella ja raportoida niistä päämajaansa. Lentoja on ulotettu Bekaan laaksoon saakka, missä Hizbullahilla on vahvoja tukiasemia ja asevarikoita.
Puolustusministeri Moshe Yaalon on vierailulla rajan tuntumassa jääden sinne muutaman päivän ajaksi voidakseen paremmin muodostaa käsityksensä tilanteesta, mikä toistaiseksi on rauhallinen mutta jännittynyt.

IDF on koonnut Libanonin rajan tuntumaan suurimmat joukkojen keskitykset Libanonin kakkossodan jälkeen, puolustusministeri Moshe Yaalon totesi armeijan pohjoisen lohkon komentokeskuksessa Tzafissa (Safed), jossa olivat mukana alueen komentaja Aviv Kochavi, operaatiokomentaja kenraali Yoav Har-Even ja muita korkeita sotilasjohtajia. Keskustelujen aiheena oli IDF:n tarvittavan korkea valmiusaste pohjoisesta tulevaa uhkaa vastaan, joko Hizbullahin tai toisten terrori-järjestöjen taholta Libanonista tai Syyriasta.
Yalon kehotti joukkoja pysyttelemään rauhallisina ja kärsivällisinä, mutta ollen valmis vastaamaan mihin tahansa Israelin alueen loukkaukseen. Hän selitti, että rajan takaisia alueita hallitsevien maiden ja ryhmittymien tulee tiedostaa, että Israel tulee vastaamaan lujasti siviiliasukkaitaan tai sotilaitaan vastaan tehtyihin iskuihin.

ALUENEUVOSTON puheenjohtaja Amir Sapir totesi armeijan radion haastattelussa, että asukkaat tuntevat jännityksen kiristyvän nähdessään vieraiden ajoneuvojen liikkuvan raja-alueella, minkä johdosta päivärutiinin jatkaminen on vaikeaa. Aiempi IDF:n pohjoisen armeijan operaatiokomentaja Meir Levy kehotti etelässä asuvia kansalaisia matkustamaan pohjoiseen ja nauttimaan heräävästä luonnosta jännityksestä huolimatta, mikä olisi omiaan rauhoittamaan paikallisasukkaitten hermostunutta odotusta. Jännitystä on jatkunut viime sunnuntaista lähtien IAF:n koneitten iskettyä 3 auton kolonnaan Syyrian Golanilla surmaten 6 Hizbullahin ja 6 Iranin sotilasta ja korkeaa upseeria, jotka olivat valmistelemassa ohjustukikohdan rakentamista Golanille hyökkäyksiin Israelia vastaan.
IDF sulki joitain kriittisiä teitä ja asensi Iron Dome patteriston Haifan lähelle.
Siviilivaatteissa liikkuvia Hizbullahin lippuja heiluttavia taistelijoita on liikkunut Syyrian ja Libanonin puolella rajaa ampuen ilmaan aseillaan. Juutalaisasukkaat ovat pystyneet tallentamaan kaivausääniä Libanonista Israeliin, vaikka Yaalon kieltää tämän sanoen niitä hevosten kavioitten aiheuttamiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190390#.VMSFu1Mp6PY, http://www.debka.com/article/24350/Israel-braces-for-early-payback-for-deaths-of-Hizballah-officers-Iranian-general-on-Golan

3.       DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että IAF:n ylivalta Libanonin, Syyrian ja Iranin yläpuolella tulee loppumaan ja muuttumaan radikaalisti Iranin ja Venäjän solmittua uuden sotilaallisen yhteistoimintasopimuksen 20. tammikuuta 2015. Iran ja Venäjä sopivat jo 2007 S-300 ilmatorjuntapatteriston toimittamisesta Iraniin 800 miljoonan USD hinnalla, mutta USA:n ja Israelin kovan painostuksen vuoksi S-300 patteristoja ei koskaan toimitettu, minkä vuoksi Venäjä joutui maksamaan korvauksia.

Üuden sotilaallisen sopimuksen ansiosta esteet aseiden toimittamisesta Venäjältä Iranille ovat poistuneet länsimaitten aloitettua Venäjän vastaiset boikottitoimet Ukrainan vuoksi. Sopimuksen mukaan Venäjä toimittaa S-300 torjuntajärjestelmiä sekä Iranille, Egyptille että Syyrialla ja Hizbullahille, mutta sen lisäksi osapuolet sopivat, että Venäjä aloittaa kehittyneimmän versonsa S-400 torjuntapatteriston toimitukset Iranille. DF:n artikkelin mukaan Israel on pystynyt kehittämään järjestelmiä, joilla se pystyy vähentämään torjuntaohjusten uhkaa, joko fyysisten suojajärjestelmien tai cyber- tekniikan avulla.

USA:n ja Venäjän väliset suhteet ovat seuranneet Obaman ja Putinin suhteitten jäätymistä pakkasen puolelle, minkä johdosta Putin valmistautuu sotilaalliseen yhteenottoon USA:n kanssa, jossa voidaan käyttää ydinaseita, joita kummallakin maalla on runsaasti kuten myös ohjuksia niiden kuljettamiseksi kohteisiinsa.
Viisi kuukautta sitten Egypti solmi 3.5 miljardin USD sopimuksen aseitten toimittamisesta Egyptin armeijalla, jotka Saudi Arabia rahoittaa.

IRANIN puolustusministeri Hossein Denghan oli DF:n mukaan erityisen innokas lisäämään maansa sotilaallista yhteistoimintaa Venäjän kanssa, jonka mukaan Venäjä tulee olemaan Iranin tärkein asetoimittaja. Lisätyn sotilaskoulutuksen ja merivoimien vierailujen ansiosta molemmat maat pystyvät eliminoimaan USA:n vaikutusta Lähi-Idän alueilla yhteisen intressin mukaisesti. Sopimuksen mukaan maat lisäävät terrorinvastaista yhteistoimintaansa. Venäjä ja Iran ovat tukeneet Syyrian presidentti Assadin taistelua maassaan toimivia kapinallis-järjestöjä vastaan ja vakuuttavat jatkavansa tukeaan Assadin hallituksen pysyttämiseksi vallassa. Venäjä ei ole mukana USA:n johtamassa ISIS-joukkojen vastaisessa liittoutumassa.

SEKÄ Venäjä että Iran ovat tärkeinä öljyntuottajina kärsineet pahoin raakaöljyn hinnan romahdettua lyhyessä ajassa 50 %, mikä on sekoittanut niiden budjetit. Öljykriisin epäillään saaneen alkunsa Saudi Arabian toimesta, joka halusi sen kautta vaikuttaa Iranin kehittymiseen alueen sotilaalliseksi suurvallaksi. Iranin päämääränä on perustaa valtansa atomipommiin, jonka uskotaan olevan teknisesti valmis, mutta Iranin mullah-hallitus empii vielä käskyn antamiseksi pommin rakentamiseksi.
DF:n mukaan Iranin ja Venäjän välinen sopimus vahvistaa Iranin asemaa P5+1 maiden johtamissa neuvotteluissa Iranin ydinsuunnitelman toteuttamisesta. http://www.debka.com/article/24354/Sophisticated-Russian-S-400-missiles-for-Iran-under-new-military-pact-S-300s-for-Egypt-Syria-Hizballah-

4.       USA:n presidentti Barack Obama leikkasi Intiaan tekemäänsä 3-päivän vierailuaan voidakseen lentää vaimonsa Michellen kanssa Saudi Arabiaan esittääkseen surun-valittelut kuningas Abdullahin kuoleman johdosta ja ojentaakseen onnittelut uudelle kuninkaalle, 79-vuotiaalle kuninkaalle Salman Ibn Abdulazizille. Obama tapaa uuden kuninkaan tiistaina 27.01. Riadissa, mutta ohjelmassa on myös elintärkeitä neuvotteluja kiireisistä kysymyksistä.
Saudi Arabia vastustaa monikansallista P5+1 sopimusta Iranin kanssa epäillen, ettei millään kattavalla sopimuksella pystytä estämään Iranin valtahaaveita ja tunnustamista ydinvallaksi. Toiseksi Obama voi yrittää taivuttaa saudeja vähentämään öljyntuotantoaan, mikä nostaisi raakaöljyn hinnan Obaman mielestä siedettävälle tasolle, koska se haavoittaa USA:n omaa öljykivituotantoa.  
SAUDIEN ajankohtaisin kysymys on kuitenkin Jemenin tilanne, jossa Iranin tukemat Houthi-kapinalliset ovat käytännössä miehittäneet maan pääkaupungin Sanaan ja pakottaneet presidentin jakamaan valtansa kapinallisten kanssa.
Saudit pelkäävät Iranin tukeman vallankumousaallon levittäytyvän Jemenistä Saudi Arabiaan ja sen pyhiin kaupunkeihin Mekkaan ja Medinaan. Ennustukset toteavat, että Saudimonarkian tuhoutuminen alkaa Jemenistä.

SAUDI ARABIAN Syyrian politiikka on sekavaa ja vaikeasti ymmärrettävä. Saudit pahoittivat mielensä Libanonin entisen pääministerin Saad Haririn murhan johdosta v.2005, joka oli saudikuninkaan ystävä. Saudien mukaan Syyria oli syyllistynyt murhaan, ja siksi se haluaa Bashar Assadin syrjäyttämistä. Saudit tukivat ”maltillisiski” uskomiaan Assadín vastaisia järjestöjä Syyriassa, mutta ääri-islamilaisen ISIS ideologian saadessa yhä suurempaa kannatusta se pelkää joutuvansa hyökkäyksen kohteeksi kahdelta suunnalta. Saudit päättivät rakentaa nykyaikaisen turva-aidan 1000 km:n pituiselle Syyrian vastaiselle rajalleen, mutta Jordania on toinen heikko kohta, sillä ISIS on saamassa yhä laajempaa kannatusta Jordanian beduiinien ja arabien keskuudessa.

Ahdingossaan Saudi Arabia etsii uusia tukijoita, joista Egyptin on potentiaalinen, jolla on yhteneväiset intressit Muslimiveljeskunnan ja ISIS:in vaikutuksen eliminoimiseksi. ISIS-joukoilla on jo soluja Gazassa ja Siinailla, ja ne pyrkivät perustamaan niitä myös Israeliin, Juudeaan ja Samariaan, joiden pakolaisleirit ovat hedelmällisiä kohteita.  Egypti ei kuitenkaan pysty korvaamaan USA:n antamaa mutta yhä heikommaksi kehittyvää suojaa. Saudit eivät luota presidentti Obaman lupauksiin, vaikka he luultavasti rahoittivat hänen opintonsa ja nousemisensa USA:n presidentiksi.

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Raportti antisemitismistä kertoo, että Ranska on tämän juutalaisille hetken vaarallisin maa asua. Vuoden 2014 entisemiittiset hyökkäykset lisääntyivät suuresti, kuten myös juutalaisia vastaan tehdyt väkivaltaisuudet. Heinäkuun ja elokuun välisenä aikana hyökkäykset lisääntyivät 400 % vuoteen 2013 verraten. Hyökkäykset ovat lisääntyneet myös Alankomaissa ja Englannissa. Raportin mukaan paikalliset viranomaiset eivät avusta niiden ehkäisemiseksi tarvittavissa määrin, mikä rohkaisee hyökkääjiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190432#.VMS3OlMp6PY
·         EGGED bussiyhtiön kuljettajat aloittavat täydellisen lakon maanantaina vastustaakseen tapaa, millä yhtiö on neuvotellut kuljettajien kanssa heidän palkka – ja muista vaatimuksistaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190436#.VMS5i1Mp6PY
·         Bussinkuljettaja Hertzl Biton kertoi, miten hän taisteli puukottajaa vastaan täydessä bussissa Tel Avivissa Keskiviikkona. Hän kertoi panneensa äkkiä jarrut päälle saadakseen terroristin pois matkustajien kimpusta. Hän haavoittui pahoin taistellessaan terroristin kanssa, joka yritti surmata hänet puukollaan. Hän mutkitteli bussiaan saadakseen terroristoin pois tasapainosta, sekä äkillisellä jarrutuksella terroristin bussin etuosaan. Hän tarttui arabia käteen iskien samalla ja sumuttaen kyynelkaasua, mutta hän liukastui omaan vereensä, jota oli valunut lattialle. Bussin matkustajat pääsivät pakoon saatuaan oven auki. Terroristi meni myös ulos Bitonin yrittäessä seurata häntä, vaikka oli menettänyt paljon verta menettäen lopulta tajuntansa, mistä hän palautui sairaalassa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190417#.VMS6lVMp6PY
·         Poliisi otti kiinni arabin, joka oli aseistautunut puukolla presidentin asunnon ulkopuolella. 18-vuotias arabi on kotoisin Jerusalemin arabilähiöstä. Poliisi epäili miehen tarkoitusta hänen viivytellessään presidentin asunnon lähellä ja löytäessään häneltä veitsen, vei hänen kuulusteltavaksi. Poliisin antamien tietojen mukaan miehen tarkoituksena oli puukottaa jotakin.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190403#.VMS9TFMp6PY
·         Kevyt lentokone syöksyi maahan Rishon Lezion alueella surmaten kaksi henkilöä. Kone syttyi palamaan, mutta henkilöt olivat ilmeisesti saaneet surmansa maahansyöksyssä. http://www.jpost.com/Israel-News/2-casualties-in-light-plane-crash-by-Rishon-Lezion-388836
·         Argentiinan federaation yleisen syyttäjän Alberto Nismanin kuolema on varmistumassa murhaksi. Surmalaukaisu häntä kohti on tutkijoitten mukaan ammuttu ainakin 15 sm:n päästä. Hänen kuolemastaan raportoinut Buenos Airesin Herald journalisti Damian Pachter kertoi tuntemattoman henkilön seuraavan häntä, ja siksi hän pakeni Israeliin. Nismanin aseen hankkinutta miestä estettiin matkustamasta ulos maasta.  http://www.timesofisrael.com/reporter-covering-nismans-death-flees-argentina/
·         PA antoi määräyksen pidättää palkkojen maksun n. 200:lle Mohammed Dahlania kannattavalle virkailijalle, mikä nostattaa tunteita ennestäänkin hehkuvan kuumassa Gazan rannikkokaistaleessa. Taloudellinen tilanne Gazassa pahenee kaiken aikaa Egyptin suljettua lähes kaikki salakuljetus-tunnelit Gazasta Siinaille. Hamasin tärkein taloudellinen tukija Qatar osoittaa kärsivällisyytensä loppuvan, koska tilanteeseen ei ole tullut korjausta eikä Abbas haluaa jakaa pennejään (lue miljooniaan) Gazan kanssa.  http://www.timesofisrael.com/abbass-rivalry-with-ex-strongman-dahlan-heats-up-in-gaza/