Friday, December 11, 2015

PERJANTAI 11.12.15

PERJANTAI 11.12.15
1.       TÄNÄÄN perjantaina on vielä aurinkoista ja suhteellisen lämmintä, joten nauttikaamme siitä. Huomenna ja ylihuomenna sateet alkavat uudelleen – ehkä useimmilla paikkakunnilla vain paikallisina kuuroina, mutta lämpötila alenee tämän päivän lukemista siten, että tiistaiksi ennustetaan vain 5 -14 lukemia, maanantaiksi jopa 11 asteen huippulukemaa. Lumisateita ei ole ennustettu vielä, mutta kokemuksen mukaan ne tulevat yllättäen, joten on syytä varautua siihenkin.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 7 -16; Tiberias 9 -21; Suolameri 12 -21; Eilat 8 -21 +C-astetta. Kinneretin pinta nousee +0.05 sm, mikä huomioidaan tyydytyksellä.

2.       Tulkoon tässä yhteydessä huomioiduksi sekin, että pääministeri Netanyahun suurikokoinen valkoinen Kaia-koira on huomannut, ettei pelkkä haukkuminen riitä. Joskus on turvauduttava järeämpiin painostuskeinoihin – poliitikon koira kun on, joka on tottunut siihen, että politiikka on saastaista peliä, jossa puututaan henkilö-kohtaisuuksiin. Joka tapauksessa oma koira puri itse pääministeriäkin – tietenkin ilman henkilökohtaisuutta, kuten politiikassa on tapana sanoa – ja jopa kutsuttuja vieraitakin, mikä ei ollut ”poliittisesti korrektia”, kuten politiikassa sanotaan.
Sille pitäisi panna lappu kaulaan, jossa lukisi kuten joissakin rekka-autoissa Suomessa aikoinaan: ”Olen isokokoinen, mutta en aina hyvätapainen”.

Varokaa sitä BIBIn isoa valkoista, se voi purra ihan huomion herättämiseksi. Keskiviikon hanukka-tilaisuudessa Bibin kotona se Kaia-rontti puri peräti kahta vierasta, ja oli aiemmin iskenyt hampaansa Bibin ”persuksiin”. Kaialle oli hankittu raivotauti (rabies) rokotukset hyvissä ajoin, joten Bibi pysytellee aisoissaan. Yksi pureman kohteeksi joutunut vieras oli Tzipi Hotovelin puoliso Or Alon ja toinen Sharren Haskel. Mitä outoa lienee havainnut heissä, koirilla kun on tarkka hajuaisti, ilmeisesti myös poliittisissa kysymyksissä. Sharren Haskel on ammattimainen eläin-hoitaja. Hän leikki Kaian kanssa, kunnes se tympääntyi ja puri häntä käteen.
Siitä tulisi mainio parlamenttiryhmän kurinpitäjä, joka ei välitä titteleistä. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-also-bit-by-own-dog-earlier-this-year/,

3.       USA:n republikaanien johtava presidenttiehdokas Donald Trump. jonka piti vierailla Israelissa ja myös Temppelivuorella 28.joulukuuta, ilmoitti siirtävänsä vierailua siihen, kunnes hän voi suorittaa sen Yhdysvaltain arvovaltaisena presidenttinä.
Trump itse sanoi sovitun vierailun siirtämisen johtuneen kahdesta syystä: Ensimmäinen oli se, ettei hän halunnut hämmentää hyvää miestä – kuten hän Bibiä kutsuu – tunkemalla itsensä vierailulle, joka jo etukäteen aiheutti vastalauseita ja varoituksia poliittisesta kiihotuksesta, jollaiseksi nousu Temppelivuorelle katsotaan.

Tuskinpa Trumpin nappaskengät ovat sen saastaisemmat kuin entisen terroristin ja Hamasin jäsenten, jotka pelaavat siellä jalkapalloa ja salakuljettavat moskeijaansa Vuorelle pommeja, kiviä ja puukarttuja hyökätäkseen Vuorelle nousseita pyhiin-vaeltajia vastaan; tai juutalaistenkaan, jotka pyhiinvaellusmatkansa yhteydessä haluavat nousta Vuorelle, jolla lienevät entisten juutalaisten Temppelien rauniot.
Temppelien paikka ei toisten tutkijoitten mukaan ole Vuorella, vaan sen itäpuolella.  

Trumpin toinen syy vierailunsa siirtämiseksi on hänen omien sanojensa mukaan se, että se olisi häirinnyt hänen vaalityötään, mikä 13 %.n johtoasemesta huolimatta seuraavaan kilpailijaan Ted Crueziin, tarvitsee jatkuvaa valvontaa.
Trumpin lausunto koskien maahan Obaman luvalla ilman tarvittavaa valvontaa tunkeutuvia muslimeja herätti melkoista kohua sekä USA:ssa että myös Israelissa, jossa arabikansan-edustajat vaativat vierailun peruuttamista ja vaativat päätöstä, ettei Trump ole tervetullut Knessetiin, mikä ei ollutkaan hänen ohjelmassaan.

Trump selitti lausuntoaan, että kielto olisi tilapäinen, kunnes USA ehtisi kunnolla tutkia tilannetta, koska ilman taustatietojen tutkimista maahan päästettyjen joukossa voi olla vaarallisia terroristeja tai IS:n jäseniä. ”Kielto on puhtaasti turvallisuuteen liittyvä, eikä ole tarkoitettu islamin vastaiseksi”, hän selitti todeten, että kaikkien uskontojen harjoittajilla on samankaltainen oikeus päästä maahan.

Netanyahu ilmoitti puolestaan, että hän haluaa keskustella jokaisen USA:n presidentti-ehdokkaan kanssa, vaikka heidän vaalityösään antamansa lausunnot eivät aina olisivatkaan hänen toiveittensa mukaisia.
TRUMP totesi CNN:n haastattelussa, ettei tapaamista Netanyahun kanssa ollut sovittu, eikä se ollut kynnyskysymys vierailun toteuttamiseksi. Hänen lausuntonsa on kuitenkin saanut 2/3 kannatuksen GOP:n oikeiston parissa, mihin on varmaan vaikuttanut viimeiset terrori-iskut kotona ja Euroopassa, sekä paljastukset islamin rakentamista harjoitusleireistä sekä islamin ääriainesten valvomista moskeijoista Yhdysvaltain alueilla, jotka on strategisesti hajautettu tärkeitten kohteitten läheisyyteen, ja joitten välille on rakennettu langaton tietoliikenneyhteys. Tämä on herättänyt kansalaisten huolta muslimien suunnitelmista väkivaltaisuuksista maassa.  http://www.timesofisrael.com/trump-cancels-israel-trip-will-meet-pm-after-i-become-president/, http://www.newsmax.com/Headline/trump-cancel-israel-trip/2015/12/10/id/705259/?ns_mail_uid=8637072&ns_mail_job=1646026_12102015&s=al&dkt_nbr=fupho8jb, http://allnewspipeline.com/Russia_WW3_Putin_ISIS_Nuclear_War.php,

Fox-news juontaja Bill O Reilly yritti naulita Trumpin lausuntoonsa todeten, ”ettei voida loukata koko islamin uskontoa”. Trump sanoi olevansa eri mieltä ja lisäsi olevansa hyvin tietoinen, ”ettei hänen lausuntonsa ollut poliittisesti korrekti, mutta että jonkun oli sanottava ääneen, mitä kansan enemmistö ajattelee”.  Trump tähdensi vastaukseksi Reillyn inttämiseen, ettei kysymys ole uskonnollinen, vaan se liittyy kansalaisten turvallisuuteen. Trump heitti okaan Hillary Clintonin suuntaan todeten: ”Hillary on hupijuttu. Hän oli huonoin ulkoministeri, mitä USA:lla on koskaan ollut. Hän aiheutti koko tämän ongelman”. Hän sanoi, ettei hän välitä siitä, miten liikeasiat kärsivät hänen presidentin vaalityönsä vuoksi. http://www.theblaze.com/stories/2015/12/10/you-cant-insult-the-whole-religion-bill-oreilly-confronts-donald-trump-on-his-proposed-muslim-ban-and-heres-how-trump-responds/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Firewire%20-%20HORIZON%2012-10-15%20FINAL&utm_term=Firewire,

Valkoinen Talo on aloittanut Trumpin vastaisen kampanjan peljätessään hänen voittavan vaalit. Toiseksi Obaman läheisin neuvonantaja ja USA:n todellinen johtaja, ”Rasputin” kuten häntä nimitetään, Valeri Jarrett, paljasti laittomat e-mailit, jotka nyt näyttävät upottavan Hillary Clintonin presidenttihaaveet. Julkisuudessa liikkuu huhuja, joitten mukaan republikaanit ovat valmiit tukemaan lopullisissa äänestyksissä Hillarya, jos Trump voittaa republikaaninen ehdokasvaalit. Jotkut esittävät suoraan hänen eliminoimistaan, ellei muu auta. Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest meni henkilökohtaisuuksiin Trumpin vastaisuudessaan. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3351604/Vacuous-sloganeering-outright-lies-fake-hair-White-House-launches-unprecedented-personal-attack-Donald-Trump.html, http://www.thecommonsenseshow.com/2015/12/07/the-muslim-brotherhood-has-taken-over-the-white-house/,
Ranskan turvallisuusjoukot ovat tehneet lukuisia ratsioita moskeijoihin ja muihin Islamin laitoksiin ja löytäneet niistä runsaasti aseita, pommeja tai tarvikkeita niiden rakentamiseksi sekä jihadin ja iS:n propagandamateriaalia. Ranska aikoo sulkea 160 moskeijaa siksi, että niissä julistetaan vihaa ja iskuja maata vastaan. http://allnewspipeline.com/France_Raids_Mosques_Finds_ISIS_Propaganda.php

4.       Siirryttäessä kotoisempiin kysymyksiin on taas koeteltava lukijoitten kärsivällisyyttä, ja käydä läpi viimeksi tapahtuneet väkivaltaisuudet, joita nuo ”amalekilaisiksi” kutsumani serkut suorittavat kohentaakseen omaa asemaansa Allahinsa edessä.
Eilen ehkä ilkein hyökkäys tapahtui maantiellä Samariassa lähellä Beit Aryeh juutalaiskylää. Hyökkäys tallentui videolle. Times of Israel otsikoi hyökkäyksen varovaisesti ”ilmeisesti epäillyksi auto-hyökkäykseksi Samariassa” torstaina iltapäivällä. En tarkoita noilla nimityksillä henkilökohtaista, toiminta on yhtäläinen.
Videon mukaan musta Isuzu henkilöauto ajoi tahallaan sotilasryhmään, joka toimitti jotain maantielle pysäyttämänsä ajoneuvon vierellä, viistäen siten, että koko sotilas-ajoneuvo liikkui paikaltaan sotilaitten jäädessä autojen väliin. Mustan auton kuljettaja pakeni paikalta, mutta auto löydettiin hylättynä läheisen Rantis-kylän läheltä. IDF:n sotilaalle jakama puoliautomaattikivääri löytyi auton sisältä.
Törmäyksessä haavoitu 4 IDF:n sotilasta, yksi heistä hengenvaarallisesti. http://www.timesofisrael.com/four-injured-one-seriously-in-apparent-west-bank-car-ramming-attack/

Shin Bet ilmoitti pidättäneensä aikaisin perjantaina torstain auto-hyökkäykseen epäillyn arabin. Shin Betin ja IDF:n naamioituneiden Duvdevanin erikoisjoukkojen ja poliisin avustamina pidättivät 37-vuotiaan Mehmet Abed al-Halim Abed al-Hadim Salemin lähellä Tel Avivia vain hiukkasen vihreän linjan itäpuolella. ToI:n Judah Ali Gross käyttää artikkelissaan termiä ”väitetty yliajaja” kuvaillessaan tahallista hyökkäystä sotilasryhmän, joka videoitiin eikä antane päilyjä hyökkäyksestä, joskin ajajaa ei näy siinä. Tämä on journalistin tarpeetonta itsesensuuria: lapio ja lapio, ja terroristi on terroristi, vaikka voissa paistaisi.
Terroristi on kotoisin al-Lubban al-Gharbi arabikylästä Samariassa.
Hänellä on yhteyksiä Hamasin kanssa, ja hän kärsi 2001 puolen vuoden vankilatuomion Israelin vankilassa.
Kuulusteluissa Salem tunnusti rikoksensa ja sanoi saaneensa motiivin siitä, mitä Israel suunnittelee Temppelivuorelle, sekä siitä, että IDF teloittaa arabilapsia. Hän syytti myös median kiihotusta rohkaisuksi hyökkäykseen.

Terrorisrtien hyökkäyksiä on tapahtunut koko edellisen viikon aikana. Keskiviikkona israelilaista pariskuntaa kohti ammuttiin laukauksia Avnei Hefetz juutalaiskylän lähellä. Molemmat haavoittuivat, autoa ajanut mies vaikeammin.
Aiemmin keskiviikkona terroristi puukotti kahta ihmistä Hebronissa Abrahamin Mausoleumin lähellä, toinen heistä sotilas, toinen entisen Jewish Home kansanedustajan Orit Strockin poika. http://www.timesofisrael.com/soldier-wounded-in-thursday-car-attack-released-home/

Vauva haavoittui arabien kivisateessa valtatieltä Beitar Illitiin johtavalla tiellä Jerusalemin suuntaan. Muut autossa istuneet eivät haavoittuneet, ja 6-kuukauden ikäiselle vauvalle annettiin ensiapu kadulla. Artikkeli ei anna lisätietoja. Hänet vietiin läheiseen sairaalaan lähempiä tutkimuksia varten. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/baby-hurt-in-arab-rock-attack-near-beitar-illit/2015/12/10/
Ynet.news mukaan vauva oli 3-viikon ikäinen. Hän sai silmiinsä lasinsiruja, jotka poistettiin Shaare Zedek-lääkintäkeskuksessa Jerusalemissa. Avile-vauvan äiti Rachel Mamo ajoi autollaan viiden lapsensa kanssa ulos Beitar Illitistä, kun kivet iskivät hänen autoonsa yllättäen. Ymmärtämättä, mitä hänen pitäisi tehdä, hän painoi jarrut pohjaan pysäyttäen auton, mitä normaalitilanteessa ei saa tehdä, sillä siinä voi joutua terroristien piirittämäksi ja lähihyökkäyksen kohteeksi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4737703,00.html

5.       Israelin arabikansanedustajien liittoutuman johtaja Aayman Odeh kieltäytyi osallistumasta Amerikan juutalaisyhteisöjen presidenttien tilaisuuteen, koska samoissa rakennuksissa toimii Jewish Agency ja muita sionistisi yhdistyksiä. Tuskinpa hänen kieltäytymistään monikaan jäi itkemään, vaikka juutalaiset ovat niin eripuraista porukkaa, että heitä riittää jokaiseen lähtöön, ja he ovat äänekästä joukkoa, joten voihan olla, että joku haikaili Odehia.

Post a Comment