Wednesday, December 16, 2015

KESKIVIIKKO 16.12.15

KESKIVIIKKO 16.12.15
1.       ISRAELIN taivas on puolipilvessä tänään ja lähipäivien aikana, mutta huomenna torstaina ja perjantaina on paikallisten sateitten mahdollisuus. Ilma on edelleen viileä ja kostea, mikä lisää kylmän tuntua. Ennusteen mukaan lämpötila on tänään pääkaupungin alueella 11 -15 astetta, mutta laskee siten, että korkein lämpötila huomenna saavuttaa vain 12 astetta, ja lauantaiksi luvataan 7 -15 astetta.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 11 -15; Tiberias 12 -20; Suolameri 12 -22; Eilat 11 -23 +C-astetta. Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee samoissa lukemissa, eli sateet tuovat vettä altaaseen sen, mitä siitä kulutetaan.

2.       TERRORISTIT jatkavat katalia hyökkäyksiään siviilejä vastaan.
Viimeisin hyökkäys tehtiin autolla Jerusalemin ns. ”Bridge of the Strings”, eli vaijerisillan lähellä, jota minä kutsun kalanruotosillaksi.
Terroristi, nimeltään Abed al-Muhsen Hassuna, 2i, on kotoisin Jerusalemin itäosan arabilähiöstä Beit Hanina, mutta hän asui Hebronissa. Hänellä oli Israelin myöntämä ID-kortti, jonka avulla hän saattoi liikkua vapaasti Israelin alueella. Hän ohjasi autionsa tarkoituksellisesti Hertz kadulla bussia odottavaan ihmisjoukkoon haavoittaen 11 ihmistä, heidän joukossaan 18 kuukauden ikäinen poikavauva, joka on vaarassa menettää toisen jalkansa. Toiset uutiset kertovat, että jalka amputoitiin, mutta vauvan perhe ja häntä hoitava sairaala kiistävät huhut.
Osa ihmisistä jäi auton alle, minkä johdosta paikalla olleet miehet nostivat auton ilmaan, jotta sen alle jääneet ihmiset saatiin vedetyiksi turvaan.

POLIISIN kertoman mukaan Hassuna ajoi autollaan Hebronista Jerusalemiin ja ohjasi sen n. 15 00 aikaan lähellä keskusbussiasemaa olevalla pysäkillä odottavaan ihmisjoukkoon, eikä sitä voida mitenkään todistaa liikenneonnettomuudeksi.
Hänen autostaan löydettiin kirves, joten hänen tarkoituksensa oli jatkaa yrityksiään asemansa kohentamiseksi mennessään Allahinsa eteen, joka palkitsee etenkin ne, jotka ovat murhanneet mahdollisimman paljon juutalaisia, kuten heidän saarnaajansa vakuuttavat. Lisäksi pääsyn ”Puutarhaan”, Paratiisiin, jossa virtaa useita virtoja täynnä hyvänmakuista vettä, maitoa, hunajaa tai viiniä kunkin mieltymysten toteuttamiseksi, kaikenlaisia hedelmäpuita, heidät puetaan silkkiin ja brokaadiin, ja heidät naitetaan neitsyiden kanssa, joilla on tummat, suuret silmät, kuten Koraani todistaa (44.51; 47:15).  

KAOOTTISTA tilannetta hyökkäyspaikalla häiritsi se, että terroristin auto tuhosi palokunnan vesipostin, josta suihkusi vettä aiheuttaen paikallisen tulvan ja kastellen kaikki paikalla olleet. Sekasorron keskellä paikalla olleet turvavartija, poliisiupseeri ja aseistetut siviilit ampuivat terroristin kuoliaaksi tämän yrittäessä ulos autostaan. Poliisi kiittelee nopeaa toimintaa terroristin eliminoimiseksi estäen tilanteen laajenemisen massamurhaksi.
Pääministeri Netanyahu antoi määräyksen turvaesteiden asentamiseksi välittömästi kaikkien Jerusalemin bussipysäkkien eteen vastaavien tilanteiden estämiseksi. Käytännössä operaatio tulee kestämään jonkin aikaa. Poliisi ja turvallisuusjärjestöt jatkavat korkeassa valmiustilassa. Betlehemin joulujuhlalisuudet tulevat tuomaan pyhiinvaeltajia maahan, joiden turvallisuus on valtion vastuulla.
Abbas kehotti Betlehemin virkailijoita ja kirkon johtajia vähentämään joulujuhlien tavanomaisia järjestelyjä jännittyneen tilanteen vuoksi.

Rajapoliisin naisupseeri esti tiistaina potentiaalisen hyökkäyksen siviilejä tai poliiseja vastaan tiistaina. Hän pysäytti epäilyttävän tuntuisen arabinaisen ja kehotti tätä avaamaan käsilaukkunsa, Naisella oli siellä ruuvitaltta, jolla hän suunnitteli tunnustuksensa mukaan iskeä juutalaisia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Terrorist-who-ran-down-infant-wounded-10-others-in-capital-affiliated-with-Hamas-437427

3.       EI OLE mikään yllätys se, että 80 % Gazan, Juudean ja Samarian arabeista kannattaa puukotuksia, autohyökkäyksiä ja muita veritekoja israelilaisia vastaan, kun huomioi, miten PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas jatkaa kiihotuspuheitaan, totesi pääministeri Netanyahu tiistaina vieraillessaan IDF:n eteläisen lohkon komento-keskuksessa puolustusministeri Moshe Yaalonin kanssa. Hän viittasi maanantaina julkistettuihin gallup-tietoihin, jotka osoittavat että 2/3 arabeista kannattaa jatkuvaa väkivalta-aaltoa ja saman verran vastustaa kahden valtion periaatetta.

Pääministeri Netanyahu totesi lisäksi, että on korkea aika kansainvälisen yhteisön huomioida tosiasia, ettei rauhanponnistelujen epäonnistuminen johdu Israelin toimista, vaan siitä, etteivät alueen arabit halua tunnustaa Israelin valtiota.
”Ei se ole yllättävää, koska Abu Mazen jatkaa valheellista propagandaansa Al-Aksasta, valheellista propagandaansa teloituksista torjuen kaikki todelliset kutsut rauhankeskustelujen aloittamiseksi”.

Toisessa uutisessa kerrotaan, että pääministeri Netanyahu lupasi kymmeniä miljoonia NIS Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöille, jotka ovat pahiten kärsineet väkivallasta, kuten armeijan radio kertoi. Pääministeri antoi lupauksen tiistaina tavattuaan Juudean ja Samarian asukasneuvoston johtajan Yossi Daganin. Varat on tarkoitettu käytettäviksi valaistuksen lisäämiseen, käsipuhelimien kuuluvuuden parantamiseksi joillain alueilla, sekä suojaesteiden asentamiseksi bussipysäkeille ja peukalokyytiin pyrkivien suosimilla asemilla. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Netanyahu-Given-Abbas-incitement-no-surprise-majority-of-Palestinians-support-stabbing-attacks-437386

4.       PA:n arabien yritykset iskeä kaikin mahdollisin tavoin sotilaita ja siviilejä vastaan saivat uuden todisteen arabien yrittäessä ohjata autonsa sotilasjoukkoon Qalandian tarkastus-pisteessä Jerusalemin pohjoispuolella Ramallahin suuntaan. Sotilaat joutuivat turvautumaan aseisiinsa eliminoiden hyökkääjän, mutta ei ole varmuutta, osuivatko he samalla omiin miehiinsä. Kaksi sotilasta saivat ampumahaavoja jalkoihinsa ja vietiin sairaalaan. Toinen mahdollisuus on, että arabit tulittivat sotilaita. Qalandia on yksi pahimmista levottomuusalueista, joka aina rähisee sotilaitten kanssa aiheuttaen yhteenottoja, joissa ihmisiä kuolee.

Toisessa tilanteessa arabit yrittivät ajaa autollaan sotilasryhmään pakolaisleirissä. Sotilaat ampuivat arabiauton kuljettajan, sotilaat eivät kärsineet vahinkoja. Operaation aikana sotilaat joutuivat vastustamaan kymmeniä mellakoivia arabeja.

ARABITYÖNTEKIJÄ hyökkäsi vasaralla aseistautuneena toisia työntekijöitä vastaan. Hän haavoitti ensin yhtä juutalaista israelilaista ja lisäksi Jerusalemin itäosassa asuvaa arabityöntekijää. Työntekijät saivat arabi taltutetuksi, kunnes poliisi tuli paikalle ja korjasi hänet kuulusteltavaksi. Tämä tapahtui Modiinissa.

Kolme ihmistä haavoittui lievästi arabien heittämistä kivistä Beit Aryehin läjhellä Samarian keskiosissa maanantai-iltana. http://www.timesofisrael.com/three-soldiers-lightly-wounded-in-west-bank-operation/

5.       UUTISTOTSIKOITA
·         Tervehdyspuheessaan uusille maahanmuuttajille Obama vertasi Syyrian pakolaisia holokaustista selvinneisiin. Hän pyrkii saamaan kannatusta suunnitelmalleen kymmenien tuhansien pakolaisten ottamiseksi Yhdysvaltoihin niiden yli miljoonan lisäksi, joita tulee lähes avoimen Meksikon rajan yli. Monet katsovat Obaman toimia suurella epäluulolla, yrittäen ymmärtää, mikä on hänen tarkoituksensa. Hallitus ei paljasta, minne heidät sijoitetaan, ja toiseksi heidän taustojaan ei tutkita. Kukaan ei tiedä, onko heidän joukossaan IS:n – tai ISIL:n jäseniä, kuten Obama heitä kutsuu. Hän on antanut ymmärtää, ettei hän halua kristittyjä, vain muslimeja. http://www.timesofisrael.com/obama-compares-syrian-refugees-to-holocaust-survivors/
·         Egyptin ilmavoimien koneet ovat viimeisten kuukausien aikana useita kertoja ylittäneet Israelin etelärajan. IDF:n mielestä ylitykset ovat vähäisiä, ja ne liittyvät Egyptin pyrkimyksiin saada Siinaille pureutuneet IS:n joukot alistetuiksi. IDF on antanut Egyptille luvan viedä Siinaille armeijan sotilaita ja kalustoa yli sen, mitä 1973 rauhansopimuksessa sallitaan. Israelin viranomaiset eivät reagoineet rajan ylityksiin, mutta nootteja lienee vaihdettu osapuolten kesken, kuten asiaan kuuluu. http://www.timesofisrael.com/egyptian-fighter-jets-penetrated-israeli-airspace/
·         Saudi Arabian kruununprinssi lupaa Egyptille 8 miljardin USD avustuspakettia. Siihen kuuluvat avustukset öljyn tuotannossa, ja muita aloitteita Egyptin sekasortoisen talouden kohottamiseksi. Egyptin rannikon edustalta Välimerellä löydetyt valtavat kaasukentät ovat vielä tutkimusten ja suunnitelmien alaisina, eivätkä niitä päästä hyödyntämään kovin pian. Egyptin Venäjältä tilaama ydinvoimala on myös suunnitelmissa. http://www.timesofisrael.com/saudi-arabia-to-invest-8-billion-in-egypt/
·         Likudin kansanedustajat ovat sormi suussa siksi, että oikeistolainen NGO.järjestö IM TIRZU esitti lakiluonnoksen, jolla ulkomaisen tuen varassa toimivat järjestöt kuten B´Zselem ja vastaavat järjestöt toimivat ulkomaiden agentteina (moles), jotka sabotoivat Israelin terrorin vastaista taistelua. http://www.timesofisrael.com/right-wing-group-accuses-activists-of-being-foreign-agent-moles/
·         Nahal prikaati perusti ensimmäisenä Israelissa etnisten druusien varaan rakennetun osaston. Druusit ovat vuosikaudet palvelleet kunnialla IDF:n joukoissa yleten korkeimpiin upseerinarvoihin saakka. Druusiosaston sotilaat palvelevat osittain yhteiskunnallisissa tehtävissä, osittain armeijan ohjesäännön mukaisissa sotilaallisissa tehtävissä. http://www.timesofisrael.com/nahal-brigade-forms-first-druze-nucleus-group/
·         YK:n alainen IAEA sulki Iranin atomiasetta koskevat kansionsa, mikä tarkoittanee sitä, ettei Iranin toimia tarkastella IAEA;n toimesta samalla tarkkuudella kuin tähän asti. Tämä tarkoittanee myös sitä, että Irania vastaan asetetut pakotteet poistetaan kokonaan, mikä vapauttaa miljardeja USD Iranin jäädytettyinä olleita varoja ja vapauttaa liiketoimet ulkomaitten kanssa. IAEA:n päätös herätti katkeraa vastustusta Israelissa. http://www.timesofisrael.com/un-watchdog-closes-probe-into-iranian-nukes-paving-way-for-deal/
·         YK esitti vastalauseen Iranille sen tekemän ballistisen ohjuksen kokeesta lokakuussa 2015, katsoen sen rikkoneen Iranin ja P5+1 maiden kesken tehtyä sopimusta. YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee asiasta tiistaina. http://www.timesofisrael.com/un-iran-missile-test-in-october-violated-resolution/
·         Hizbullah on raporttien mukaan menettänyt Syyrian taisteluissa Assadin armeijan rinnalla kapinallisia vastaan kolmanneksen taistelijoistaan, eli 1300 -1500 miestä. Lisäksi 5000 miestä on haavoittunut. Arabimedian mukaan Hizbullah menetti 14 miestään kaatuneina Baalbekin taisteluissa viime viikolla. Myös IS kärsi kymenien taistelijoittensa menetykset. http://www.timesofisrael.com/a-third-of-hezbollahs-fighters-said-killed-or-injured-in-syria/
·         Israelin Ruotsin lähettiläs Isaac Bachman kehotti Ruotsin hallitusta lisäämään juutalaisten instituutioiden ja synagogien turvallisuusjärjestelyjä viitaten lisääntyneisiin hyökkäyksiin Israelia ja juutalaisia vastaan maassa. Myös maahan tunkeutuvat valvomattomat muslimimassat aiheuttavat uhka-tekijän, joka voi räjähtää yllättävältä suunnalta. http://www.timesofisrael.com/israels-envoy-to-sweden-calls-for-better-protection-of-jewish-sites/
·         Israelissa lääkintäorganisaation tekemä päätös hoitaa ensin haavoittuneita terroristeja ennen muita potilaita on herättänyt kovaa kritiikkiä. Rabbit ovat puolestaan tulkinneet asian siten, että hyökkäysten uhrit on hoidettava ensin.. Myös Magen David Adomin tulkinta terroristien hyväksi arveluttaa.
·         Hamas-johtaja Khaled Madshaal kehottaa lisäämään Israelin vastaisia hyökkäyksiä. Hamas ilmoitti, että Jerusalemin autohyökkääjä kuului Hamasin leiriin. Hamas haluaa aloittaa täyden sodan Israelia vastaan, sillä sen peruskirja kehottaa tuhoamaan Israelin ja karkottamaan tai surmaamaan kaikki Israelissa asuvat miespuoliset juutalaiset, naiset orjuutettaisiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/204984#.VnEgE1PUo6s


Post a Comment