Sunday, November 15, 2015

SUNNUNTAI 15.11.15

SUNNUNTAI 15.11.15
1.       PARIISISSA perjantaina tapahtunutta kuutta terrori-iskua kutsutaan ”Ranskan mustaksi perjantaiksi”. Terrori-iskuissa sai tämän hetken tietojen mukaan ainakin 129 ihmistä ja yli 380 haavoittui, osa heistä hengenvaarallisesti. Osa heistä voi menehtyä haavoihinsa nostattaen uhrilukua, ja kymmenet ihmiset ovat menettäneet mahdollisuutensa enää koskaan elää täysipainosti inhimillistä elämää.

Batahlan konserttisalissa terroristit kylmästi surmasivat 88 nuorta ihmistä, jotka olivat tulleet kuuntelemaan amerikkalaista rockyhtyettä, ennen kuin Ranskan poliisi teki rynnäkön saliin eliminoiden terroristit, mutta haavoittaen lisää luodeillaan. Batahlan Konserttisali oli valittu ehkä siksi, että sillä on juutalaisia yhteyksiä.

Stade de Frabce stadionin iskun varsinainen kohde lienee ollut presidentti Hollande, joka oli saapunut seuraamaan Ranskan ja Saksan välistä jalkapallo-ottelua. Hänet kiidätettiin vahingoittumattomana pois stadionilta. Yksi pommivyöllä varustautunut terroristi estettiin pääsemästä stadionille, kaksi pommia laukaistiin stadionin ulkopuolella, mutta ottelu keskeytettiin ihmisten joutuessa paniikkiin.
EIFFEL-torniin pääsy suljettiin toistaiseksi varotoimena, sillä ISIS on aiemmin uhannut tuhota Ranskan ja Pariisin symbolina tunnetun teräsrakenteisen rakennelman.

42 ihmistä sai surmansa edellisten lisäksi eri puolilla Pariisia tapahtuneissa iskuissa,
Islamilainen Tasavalta IS otti vastuun terrorihyökkäyksistä Ranskaa vastaan ehkä siksi, että Ranska on mukana USA:n johtamassa koaliittiossa, joka taistelee IS:n joukkoja vastaan Syyriassa ja Irakissa. Yhdellä surmansa saaneella terroristilla oli mukanaan Syyrian passi. Passimerkintöjen mukaan hän oli tullut maahan 69 pakolaisryhmän mukana kreikkalaisen Lerossaaren kautta lokakuussa, jolloin otettiin hänen sormenjälkensä. Kreikan poliisi ei paljastanut hänen nimeään.  

HYÖKKÄYKSILLÄ tulee olemaan vaikutusta EU:n päätökseen jakaa ns. pakolaisia EU-maihin. Puola on jo ilmoittanut, ettei se voi ottaa sille määrättyä pakolaiskiintiötä, ja monet EU-maat tullevat seuraamaan Puolan esimerkkiä.
Suomen olisi myös syytä harkita uudelleen lepsua suhtautumistaan pakolais- kysymykseen. JP:n aamun numerossa oli pitkä artikkeli, jossa Suomea kutsuttiin ”Euroopan sairaaksi mieheksi”, joka kamppailee ylivoimaisten talousongelmien kanssa. Näin tämä muutamia vuosia sitten mallimaana pidetty valtio on taitamattoman talouspolitiikkansa vuoksi siirretty kehitysmaiden sarjaan.

RANSKAN presidentti Francoise Hollande sanoo Ranskan olevan nyt sodassa fanaattisia muslimijärjestöjä vastaan luvaten ”armottomia vastatoimia” hyökkääjää vastaan. ”Sodan uhatessa Ranskan tulee turvautua tarvittaviin toimiin”.
Turkin presidentti Recep Tayiip Erdogan kehotti Turkkiin lauantaina kokoontuneita maailman johtajia keskittymään terrorismin vastaiseen taisteluun todeten, että ”Pariisin terrori-iskut osoittavat sanojen ajan olevan ohi, nyt on aika toimia”. Ranskan presidentti ilmoitti, ettei hän voi osallistua huippukokoukseen, mutta hän soitti Turkin presidentille luvaten, että Ranskan ulko- ja talousministerit tulevat osallistumaan. ”Ranska tulee toimimaan armottomasti noita Syyriasta tulleita barbaareja vastaan”, henkisen shokin saanut Ranskan presidentti Hollande lupasi.

RAYMOND Ibrahim kertoo artikkelissaan, että monet katsovat Pariisin hyökkäysten johtuneen siitä, että muslimien määrän noustessa yli kohtuuden, mistä on osoituksena valvomattomien massojen tunkeutuminen Eurooppaan, se tulee aina toimimaan agressiivisesti vääräuskoisia vastaan, kuten tapahtui Ranskassa.
Ibrahim kuitenkin toteaa, että hyökkäyksen suurin opetus on siinä, että saman-kaltaiset hyökkäykset tulevat toistumaan ja voimistumaan rajuudessaan.

Hän vastaa asettamaansa kysymykseen miksi? viitaten Judith Bermanin kirjoitukseen näin: ”Yksi hämmästyttävimpiä aspekteja perjantain terrori-iskuissa Pariisiin oli se, miten syvästi shokeerattuja Euroopan poliittiset johtajat näyttävät olevan. Angela Merkel, David Cameron ja paavi Francis I kaikki osoittavat osanottonsa, - ja syvän shokkinsa - hyvin organisoitujen ja kaupunginlaajuisten iskujen vuoksi, kuten Bergman kirjoittaa. Todella shokeeraava on se, että monet ovat edelleen shokissa. Sanoessaan olevansa shokissa he itse asiassa sanovat, ettei heillä ole aavistustakaan, miksi perjantain kaltaiset iskut tapahtuivat ja mistä ne saivat alkunsa.
Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tosiasiat, jotka johtivat sellaisiin iskuihin – ennestään laaja muslimiväestö, jota vahvistavat laajat pakolaisvirat ja kyvyttömyys puhua rehellisesti islamin ylivaltaan ja väkivaltaan tähtäävästä opetuksesta – osoittavat hyökkäysten jatkuvan jopa entistä rajumpina. http://www.raymondibrahim.com/islam/shock-the-grand-lesson-of-the-paris-jihad/

2.       MICHAEL Savage kertoo WND:n artikkelissaan, että länsimaat tanssivat kuoleman tanssia ja todellisen kuoleman kanssa Lähi-Idässä islam-fasistien kanssa. ”Samaan aikaan ”Valkoisen Talon keisari” juhlii suljettujen ovien takana tuhannen liehittelijän kanssa ikään kuin islaminfasistien käsi ei ulottuisi häneen. Hän kuvittelee olevansa suojattu radikaalin islamin mustalta surmalta”.
Savage toteaa, että meitä kohtaavat uskonnolliset sodat, joita ei esiintynyt 16. ja 17. vuosisatojen jälkeen. Yhden sodan loputtua ne alkoivat uudelleen toisella paikka-kunnalla, hän kertoo ja ne kestivät yli sata vuotta.

TÄMÄ ilmiö uusiintuu nyt meidän aikanamme, Savage todistaa. Radikaalit muslimit ovat nyt sotajalalla, ja he ovat kaikkia muista vastaan. He taistelevat muslimeja vastaan, jotka eivät ole yhtä fanaattisia kuin he, he taistelevat toisten uskontojen jäseniä vastaan. ”He kuvittelevat johtavansa meidät johonkin ihanteelliseen aika-kauteen, jota ei tosiasiassa koskaan esiintynyt”.
”Tuo kaikki on pelkkää puppua”, Savage laukoo kovilla panoksilla.  ”Nämä uskon-sotilaat ovat alemmalla tasolla kuin siat, joita he sanovat inhoavansa. He sieppaavat 8-vuotiaita tyttölapsia ja raiskaavat heitä sanoen, että Koraani antaa heille valtuudet siihen. He eivät ole uskonsa puhdistajia, he ovat yksinkertaisesti murhaajia, Eivät he ole johtamassa uskonnon uudistumiseen, he johtavat meitä barbarismiin, joka eliminoitiin 1200 vuotta sitten, kuten uskottiin”.
”Tämä on barbaarinen vallankumous, eikä ”Valkoisessa Talossa istuja” myönnä sen olemassa oloa. Mutta hänen reaktioistaan huolimatta se tulee jatkumaan siihen saakka, kunnes joku keskeyttää sen etenemisen”.
”Jonathan Sacks vertasi radikaalia islamia meritähteen, joka menetettyään yhden sakaran kasvattaa sen tilalle uuden. Samoin IS ja Al-Qaida kasvattavat uuden solun tuhotun tilalle, mutta eri nimellä”.

SAVAGE hämmästelee, miksi mikään hallitus sallisi valvomattoman maahanmuuton tällaisena aikana Yhdysvalloille. Hän tulee johtopäätökseen, ettei ”Valkoisen Talon faarao” ole tyhmä, hän on vain kivettynyt, kivettynyt ortodoksiselle vasemmistolle ja hänen avustajansa ovat ideologiansa juovuttamia, ja he kuvittelevat pystyttävänsä progressiivisen utopian tuhoamiensa länsimaisten arvojen raunioille.
”Täten muinaiset suurvallat taantuivat ja kaatuivat. He hylkäsivät arvot, jotka tekivät heidän maansa suureksi, ja degeneroituivat narsismiin ja itsekkyyteen. He jatkoivat juhlimista, kunnes he olivat liian heikkoja puolustautuakseen. Sitten tapahtui se, mitä kukaan ei aavistanut: He kaatuivat”.

Onko tässä jotain opetusta oman synnyinmaamme johtajille? Vai ovatko heidänkin aivonsa kalkkiutuneet käyttökelvottomiksi? Degeneroituneet tasolle, josta ei ole paluuta ja jolle ei ole keksitty parannuskeinoa? Ainoa toivo on uudessa sukupolvessa. http://www.wnd.com/2015/11/a-dance-of-death-in-the-west/

3.       EUROOPAN MAAT ja varmaan monet muutkin maat ovat jouduttaneet elintärkeitten kohteittensa suojelutoimia. He ovat havahtuneet kylmään tosiasiaan, että heidän maansa ovat pääosin lähes suojattomia määrätietoisten ja ihmishengistä piittaamattomien terroristien hyökkäyksille.
Ranskan ja Saksan välisen jalkapallomatsin aikana stadionin ulkopuolella räjäytetyt pommit ovat herättäneet aiheellisen kysymyksen: Miten Ranska pystyy varmistamaan EURO16 jalkapallomatsien turvallisuuden?  Kaikkiaan 51 ottelua pelataan vuoden 2016 aikana Ranskan 10 stadionilla.

Kysymys otteluiden turvallisuudesta oli harkinnassa jo aiemminkin, mutta Pariisin pommi-iskut nostivat sen kokonaan uudelle tasolle. Tilannetta ei paranna ollenkaan se, että otteluja seuraamaan tulevien joukossa voi olla fanaattisia terroristeja, jotka on koulutettu ja henkisesti valmennettu toteuttamaan heidän isäntiensä katalat suunnitelmat koko Ranskan saattamiseksi kaaokseen ja sekasortoiseen tilaan. Pariisin Stade France stadionin terrori-iskujen kohteena oli presidentti Hollande, ja on todennäköistä, että ensi vuoden ottelujen aikana monien maiden johtajat tulevat seuraamaan maansa edustajien menestystä otteluissa. Tämä nostaa turvallisuus-kysymykset kokonaan uudelle tasolle.

Ranskan turvallisuusviranomaiset ovat kuitenkin luottavaisia ja vakuuttavat, että kaikki mahdollinen tehdään kisojen onnistumiseksi. Ennen perjantain ottelua 80 000 ihmistä kulki jalan stadionille johtavilla kaduilla. Jos pommit olisi laukaistu silloin, uhrimäärä olisi ollut huomattavasti suurempi. Stadionin ulkopuolella räjähtäneet pommit saivat ihmiset ryntäämään kohti ulosjohtavia portteja, mutta osa pysyi istuimillaan tai ryntäsi keskikentälle kokien olevansa turvassa siellä. Hälyttävät uutiset useista iskuista hämmensivät heidän turvallisuuden tunteitaan. http://www.timesofisrael.com/paris-attacks-raise-security-questions-ahead-of-euro-2016/

4.       SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 16 -22; Tiberias 19 -31; Suolameri 26 -31: Eilat 23 -31 +C-astetta. Ennusteet lupaavat huomiseksi ja seuraaviksi päiviksi ajoittaisia sadekuuroja monin pakoin, ja lämpötilan alenemista parilla asteella, tiistain lukemat ovat 12 -16 astetta.

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Ranskan poliisi uskoo löytäneensä Brysselissä vuokratun ja Ranskan stadionin lähelle pysäköidyn auton, jota terroristit ovat käyttäneet ajaakseen iskukohteisiinsa. Muutamat terrori-iskuun osallistuneet terroristit ovat Ranskan poliisin mukaan edelleen karkuteillä, ja voivat suunnitella uusia iskuja eri kohteisiin Euroopassa. Englannissa SAS-joukkoja on asetettu valvomaan potentiaalisia iskukohteita. Artikkelin mukaan iskussa sai surmansa 129 ja kriittisesti haavoittui 99 ihmistä. Haavoittuneita on kaikkiaan 352. FBI avustaa Israelin ohella Ranskan poliisia terrori-iskuun osallistuneitten löytämiseksi. http://www.timesofisrael.com/security-beefed-up-as-world-mourns-victims-of-massive-paris-terror-attacks/
·         Yhden itsemurha pommittajan henkilöllisyys on selvitetty. Hän on Ismael Omar Mostefai, 26-vuotias, joka havaittiin turvallisuusrikiksi jo 2010. Hän on Ranskan kansalainen. Poliisi pidätti hänen veljensä tutkimusten ajaksi. Mostefai matkusti 2013 -2014 talvena Syyriaan liittyäkseen IS:n joukkoihin.  http://www.timesofisrael.com/first-suicide-bomber-in-paris-attacks-identified/
·         Israelissa Shin Bet, polisi ja IDF jatkavat potentiaalisten terroristien pidätyksiä. Viime yön aikana he pidättivät 22 henkilöä tarkempia kuulusteluja ja selvittelyjä varten. 13 heistä syytetään väkivallasta siviilejä vastaan. Pidätettyjen joukossa on myös Hamasin jäseniä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203395#.VkhQS1P4k6s
·         Shin Bet ja iDF pidättivät arabin, jonka epäillään syyllistyneen rabbi Yaacov Litmanin ja hänen 18-vuotiaan poikansa murhaan perjantaina 13,11. Otnielin juutalaisyhteisön lähellä. Pidätyksen aikana pidätettiin myös muita epäiltyjä. Lisäksi murha-ase ja murhan yhteydessä käytetty auto löydettiin myös. Kolmas Litmanin perheen jäsen haavoittui luodeista. He olivat matkalla Kirjat Arbasta juhlimaan Litmanin tyttären avioitumista (nuptiels), mutta sen sijaan heidät haudattiin lauantai-iltana sapatin päätyttyä. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/shin-bet-idf-arrest-arab-murder-suspect-in-otniel-terror-attack/2015/11/15/
·         Israelin ulkoministeriö lähettää vihaisen kirjeen kansainväliselle Punaiselle Ristille siksi, että PA:n punaisen kuunsirpin ambulanssi ajoi rabbi Litmanin ja hänen poikansa Netanelin murhapaikan ohi perjantaina ennen sapatin alkua vain hidastaen voidakseen havaita, että haavoittuneet olivat juutalaisia. Tämä on räikeä loukkaus Punaisen Ristin eettisiä sääntöjä vastaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/israel-protests-red-crescent-behavior-in-otniel-double-murder/2015/11/14/
·         IDF tuhosi neljän arabiterroristin kotitalot, jotka sijaitsivat Sikemissä ja Ramallahin pohjoispuolella korkeimman oikeuden päätöksen mukaan. Yksi tuhotuista taloista kuului rabbi Eitan ja hänen vaimonsa Naaman Henkinin sekä Malachi Rosdenfeldin murhaajalle.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/idf-demolishes-homes-of-4-palestinian-authority-terrorists/2015/11/14/
·         Kiina lahjoittaa PA:lle 4.7 miljoonaa USD ja äskettäin rakennetun uuden ministeriörakennuksen Ramallahissa. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/china-gives-palestinian-authority-4-7m-plus-new-ministry-building-in-ramallah/2015/11/15/
·         Kolme ihmistä haavoitti terroristien yrittäessä ajaa autollaan viattomien sivullisten yli Psagon ja Kochav Yaacovin välillä. Arabit yrittivät ensin ajaa Psagon juutalaiskylään, mutta vartija havaitsi äsken vaihdetut rekisterikilvet oudoiksi eikä päästänyt heitä sisälle. Arabikuski käänsi autonsa ja ajoi suoraan israelilais-autoon. Arabi sai surmansa kolarissa. Hänen autonsa penkin alta löydettiin suuri veitsi.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/ramming-attack-near-psagot/2015/11/14/
·         Kunnioittaakseen perjantain terrori-iskun uhrien muistoa Pariisissa Jerusalemin kaupunki yhdessä Jerusalem kehitysyhtiön kanssa valaisivat Jerusalemin vanhan kaupungin muurit Ranskan värein vihreä-valkoinen-punainen. Myös Knesset valaistiin Ranskan värein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203386#.VkhZn1P4k6s    

Post a Comment