Friday, November 27, 2015

PERJANTAI 27.11.15

PERJANTAI 27.11 15
1.       KÄVI LÄMMIN HENKÄYS SYYSSÄÄSSÄ sanotaan tai ainakin sinne päin eräässä suositussa joululaulussa – jos nyt uskaltaa puhuakaan joulusta, ettei se vain häiritse matujen mielenrauhaa, musseille kun Jeesuksesta ja joulusta ja kristityistä yleensäkin puhuminen on kuin punaisen vaatteen heiluttaminen vihaisen härän edessä Koraaninsa ja profeettansa solvaamisen ohessa. Jos suukopua syntyy asiasta, heille olisi hyvä muistuttaa, että samalisen mussi-uskonnon eskatologian mukaan Jeesus on tärkeä henkilö islamin mahdin noustessa taistelemaan lännen joukkoja vastaan Jerusalemin valloittamiseksi ja antikristuksen surmaamiseksi. Iranissa vallankumouskaartin ja puolisotilaallisen vapaaehtoisarmeijan Basij sotilaat harjoittelivat Jerusalemin piirittämistä ja Temppelivuoren valtaamista noilta ”apinoitten ja sikojen jälkeläisiltä”, kuten myös Koraanissa juutalaisia kutsutaan. Täytyy tässä tunnustaa, että jos väite on totta, juutalaisten kohdalla omena on pudonnut todella kauas emäpuustaan, paljon kauemmas kuin mussien.

Joka tapauksessa ilma oli ihmeen lämpimän tuntuinen, kun kävin tavanomaisella ulkoilmalenkillä hakemassa päivän lehden porttimme vierestä, jonne lehdenjakaja sen heittää puolihuolimattomasti. Ehkä tuo lämpimän tuntu johtui siitä, että tuuli oli tyyntynyt, tai sitten siitä, että vaimo täyttää tänään vuosia, monia vuosia.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 13 -22; Tiberias 19 -28; Suolameri 23 -29; Eilat 18 -29 +C-astetta. Ennusteet lupaavat aurinkoista säätä täksi päiväksi, huomenna pilvistyy uudelleen ja maanantaina voi sadella paikoittain. Lämpötila pysyttelee tänään ja huomenna 22 asteen kieppeillä, mutta alenevat sen jälkeen siten, että maanantain säälukemat ovat Jerusalemissa 10 -15 +C-astetta. Kinneretin pinta laskee 0.5 sm päivässä. Ruoho alkaa vihertyä kaikkialla sateitten ansiosta.

2.       ISRAELIN hallituksella on vakava ongelma purtavanaan: Miten sitten suu pannaan, jos Palestiinan auktoriteetti todella heittää häränpeppua ja lopulta ilmoittaa rahojen loppuneen ja heittää rukkaset pöytään, eli ilmoittaa lopettavansa.
Mutta ei hätää:
Israelin puolustusministeri Moshe Yaalonilla on pätevä suunnitelma ”d” tai jotain, jonka mukaan PA:lle annetaan kiireesti aseapua – oikein kiväärejä ja konetuliaseita, ettei heidän raukkojen tarvitse käyttää puukkoja ja viimeksi saksia hyökkäyksissään sotilaita ja siviilejä vastaan, Onhan se häpeä USA:n kouluttaman rohkean arabi-sotilaan seistä IDF:n itsensä kouluttamia ja aseistamia sotilaita vastaan pelkällä puukolla ja saksilla aseistautuneina – ne USA:n ja EU:n lahja miljardit kun ovat hävinneet jonnekin, mistä vain Abbas ja hänen lähipiirinsä tietävät. Pankkitilit Sveitsissä tai jollain Tyynenmeren saarella kasvavat mukavasti lamasta huolimatta.

Pääministeri Netanyahu kutsui hallituksensa hätäistuntoon, kun kävi ilmeiseksi, ettei maailmankiertäjä John Kerry pystynytkään avaamaan gordionin solmua – tai mikä se lieneekin – eikä hänellä ollut tarjota syyssäässä viilentyneen kätensä lisäksi muuta kuin voivotuksia PA:n kriisistä. ToI:n raportin mukaan Kerryn odotettiin pystyvän rauhoittamaan PA:n kuumakalleja ja vähentämään jännitystä, mutta se toivo valui hiekkaan selvästi pettyneen ja rasittuneen tuntuisen USA:n ulkoministeri John Kerryn pessimistisen lausunnon mukana.
Toisen raportin mukaan PA:n ilman mandaattia – eli kansansa vahvistusta – toimiva PA/PLO:n puheenjohtaja ilmoitti juteltuaan mukavia Kerryn kanssa Mukatan hallinto-keskuksessa Ramallahissa, ettei kukaan pysty lopettamaan puukko-junkkarien väkivaltaa, ei ainakaan PA/PLO, koska ne itse sitä tukevat ja siihen kiihottavat, vaikkei hän sitä Kerrylle kertonut, ei ainakaan tässä muodossa.

Netanyahu jutteli vähemmän mukavia Kerryn kanssa viiden tunnin ajan, jossa ilmeisesti käytiin läpi Israelia uhkaavat uuden vaarat PA/PLO:n taholta. Yksi tällainen on tieto, että PA/PLO suunnittelee uusia Israelin vastaisia toimia YK:n elimissä – ainakin Turvallisuusneuvostossa, jolta Abbas vaati pitävää päivämäärää, mihin mennessä IDF:n sotilaitten tulee poistua arabien pyhältä malta, eli Juudeasta ja Samariasta. Toinen uhkakuva on  TOI:n mukaan se, että PLO peruuttaa Israelin tunnustamisen, jonka Arafat hätäpäissään antoi Oslon sopimusten yhteydessä 1993 - vaikka on epäselvää, mitä se käenpoikanen sillä saavuttaisi. Joku jekku sillä varmaan on piilotettuna kehittymättömien pyrstösulkiensa alle.

ABBAS ilmoitti puhuessaan YK:n yleiskokouksen avajaistilaisuudessa, etteivät Oslon sopimukset sido enää PA/PLO:n toimia, eli sopimus Israelin kanssa on rauennut. Tieto siitä ja sen vaikutuksista vain näyttää tulevan hitaasti hallituksen tietoisuuteen, paksukalloisia ja hidasliikkeisiä kun ovat, ja poikkeaa hallitusohjelmasta. Abbas julisti silloin, että suora seuraus sillä on se, että Israel tulee yksin vastaamaan Juudean ja Samarian arabien hyvinvoinnista PA/PLO:n hallinnon pahoinvoinnin jälkeen.
Hallituksen vastaus Abbasin puheeseen oli tämä: ”Se on petollinen”.

Vasemmistolaisen Ha´aretz lehden toimittaja tapasi muutamia hallituksen ministereitä istunnon jälkeen, ja kertoi useitten heistä todenneen, että Israel tulee hyötymään PA/PLO:n hallinnon romahtamisesta. Asiaa lähemmin tuntemattomana todettakoon, että jos niin käy, suunta on oikea, eli Israelin tulee liittää Juudea ja Samaria Israelin valtioon, vakkei hallitus ole siihen vielä valmis, mutta idea siitä muhii siinä aivolohkossa, joka tällaisia asioita käsittelee.

Matkustettuaan kotiinsa Bostoniin John Kerry antoi lausunnon, jossa hän sanoi pelkäävänsä, että suhteet Israelin ja PA:n arabien välillä kehittyvät korjaamattomiksi ja että väkivalta, jota jotkut kutsuvat ”ntifada kolmeksi”, kasvaa hallitsemattomaksi, ikään kuin sitä joku kontrolloisi.
Lokakuun alusta lähtien puukkojunkkarit ovat murhanneet 20 israelilaista, joukossa sekä siviilejä että sotilaita, nuoria ja vanhoja.  Arabien menetykset ovat 80 hyökkäyksissä surmansa saanutta. Mitenkähän Allahin tummasilmäisten neitsyitten varasto mahtaa olla varustutunut tällaiseen määrään vaatimuksia? – Joku matu ihmetteli päästyään monien varojen kautta Suomen kamaralle: ”Missäs ne neitsyet viipyvät?” Hän kuvitteli tulleensa Islamin Paratiisiin, kuten hänelle luvattiin, eikä ollut vielä ehtinyt tutustua Suomen talven karuun todellisuuteen.  

KERRY varoitteli molempia osapuolia rauhoittumaan ja odottamaan, miten tästä edetään. Mitään konkreettista hänellä ei ollut tarjota.
Netanyahu lupaili, että Israel voi tarjota toimia PA/PLO:n taloustilanteen kohentamiseksi – vaikka niillä on ennestään miljardien NIS velat Israelille. Hän kuitenkin vakuutti, ettei rakentamisen vähentäminen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisössä onnistu ilman hallituksen kaatumista. Aiemmin hän vihjaili sallivansa PA/PLO:n rakentamisen C-alueilla, joita Israel täysin hallitsee ja valvoo. Se tarkoittaisi, että USA ja EU saisivat rakentaa sinne laillisesti ja laittomasti rakennettujen laitosten laillistammista.
ABBAS ei - enempää kuin PA/PLO - ole tuominnut ensimmäistäkään lukuisista terrori-hyökkäyksistä israelilaisia vastaan, päinvastoin hän kaadereineen kiihottavat niitä. 11 -14 – vuotiaat koululapset Jerusalemin itäosissa sopivat keskenään, missä he tekisivät hyökkäyksensä. Koska toiselta puuttui puukko, he kävivät ostamassa saksit ennen astumistaan kevyen liikenteen junaan odottaen sopivaa tilaisuutta. He olivat aiemmin luopuneet iskeä sotilasta Damaskos-portilla, koska he olivat ryhmässä. Lopulta havaittuaan junan vartijan seisovan yksikseen he hyökkäsivät hänen kimppuunsa sohien häntä yhdessä moneen paikkaan. Vartija sai aseensa esiin ja ampui toista lasta, toisen matkustajat taltuttivat. Tämä tapahtui eilen.

Kerry soitti ennen astumistaan lentokoneeseen Netanyahulle todeten, että hänellä ei ole enempää ideoita, kuten Ha´aretz raportoi. Lukisi Raamattuaan. (Sak.12:2 -3)

3.       TERRORIASIOITA
Kaksi IDF:n sotilasta haavoittui ilmeisessä autoterrorismissa perjantaiaamuna, kuten ToI raportoi. Seitsemän aikaan aamulla Kfar Adumimin ja Jerusalemin itäosan tienristeyksessä tapahtuneen yrityksen tarkoituksena oli ajaa sotilasryhmän yli, joka odotteli bussia pysäkillä. Arabin ajama auto kiihdytti vauhtiaan ennen pysäkkiä ja ajoi tarkoituksellisesti sotilasjoukkoon. Yksi sotilaista lensi iskun seurauksena kaiteen yli tien varteen.
Tien varrella seisonut siviili havaitsi tilanteen, veti pistoolinsa esiin ja juoksi arabin perään, joka oli tullut ulos autostaan ja mennyt kaiteen yli lentäneen haavoittuneen sotilaan luokse ilmeisenä tarkoituksenaan täydentää kesken jäänyt työnsä.
Etsintä- ja pelastuspartioon kuuluva siviili toimi Kfar Adumimin poliisipäällikön Rafi Cohenin mukaan ammattimaisesti, päättäväisesti ja nopeasti eliminoidessaan hyökkääjän.
Paikalle hälytetty ambulanssin MDA:n tiedottaja Zahi Heller kertoi, että tullessaan paikalle hän näki bussipysäkin vieressä kaksi arviolta 20-vuotiasta nuorta miestä makaavan maassa verissään, mutta täysin tajuissaan. Toisella heistä oli haavoja sekä kasvoissaan että jäsenissään, toisella jaloissaan. Heille annettiin ensiapu paikalla, ja lähetettiin sen jälkeen sairaalaan.  
Poliisin mukaan hyökkääjä oli Ramallahista kotoisin oleva 30-vuotias arabi Haziv Vadi. Hänen veljensä ajoi PA:n rekisterilaatoilla varustetulla autollaan samalla pysäkillä jalankulkijoitten yli sunnuntaina. Myös hänet eliminoitiin siviilin toimesta.

65-vuotias israelilainen autoilija haavoittui niskaan ajaessaan tiellä no 443 torstai-iltana. Arabiterroristit heittivät molotovin koktailin hänen autoaan kohti, ja osa petrolista osui israelilaisen niskaan. Hänen autoaan kohti heitetty pommi ei kuitenkaan syttynyt, ja autoilija pystyi jatkamaan matkaansa seuraavalle tiesululle. Hänen vammansa eivät olleet pahoja, hänelle annettiin ensiapua paikalla.

Saman tien 443 varrella olevan bensiiniaseman edessä maanantai-iltana 18-vuotiasta sotilasta Ziv Mizrahia puukotettiin kuolettavasti. Kaksi muuta haavoittui hyökkäyksessä, 20-vuotias naissotilas haavoittui turvallisuusmiesten ampumista luodeista. Hänet vietiin sairaalaan.
Sotilaat surmasivat hyökkääjän aseillaan.
Tie no 443 Tel Avivin ja Jerusalemin välillä on osoittautunut vaaraliseksi. Tein varrella on arabikyliä, jonne hyökkääjät voivat paeta onnistuneen hyökkäyksen jälkeen. http://www.timesofisrael.com/israeli-car-firebombed-on-west-bank-route-443/

4.       Entinen Fatahin virkailija, Gazan alueen entinen turvallisuuspäällikkö Mohammed Dahlan sanoo, ettei PA juuri eroa millään tavoin Hamasista. Abbas karkotti tämän kilpailijansa arabiemiirikuntaan peläten henkeään Samariassa. Dahlan on yksi Abbasin seuraajaehdokkaista Marwan Barghoutin kanssa.
Dahlan sanoi, että PA:n tulee lopettaa turvallisuusyhteistyö Israelin kanssa, mitä myös muutamat PLO:n jäsenet vaativat. Hän sanoi tukevansa Barghoutin valintaa PA:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Barghouti oli entinen Tanzimin johtaja Juudeassa ja Samariassa. Hänet pidätettiin ja tuomittiin viiteen elinkautiseen + 40 vuotta. Hän kärsii tuomiotaan vankilassa yrittäen sieltä antaa ohjeita kannattajilleen.

”Israelin tuhottua rauhanprosessin, PA ei ole sen jälkeen enää pelannut samaa roolia kuin Jasser Arafatin aikana”, Dahlan totesi saksalaiselle German Network TV-yhtiölle. PA toimii nykysin vain IDF:n alaurakoitsijana”, hän väitti. Hän vakuutti, että nuorijoukkojen väkivalta on perustuksiltaan sen kapinaa PA:n tehottomuutta vastaan. Dahlan näyttää kehittyneen Hamasin kannattajaksi, ainakin poliittisesti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/204038#.VlgVsRT4k6s

5.       Negeviläisestä Rahatin kaupungista kotoisin olevan beduiinin epäillään salakuljettaneen arabeja Israelin puolelle. Arabi puukotti neljää israelilaista Kifyat Gatissa ennen kuin hänet eliminoitiin.
Beduiinin epäillään osallistuneen korvausta vastaan aiemminkin arabien salakuljettamiseen Juudean ja Samarian PA:n alueilta Israelin puolelle.

Kiryat Gatissa viime lauantai-iltana tapahtuneessa terrorihyökkäyksessä arabi puukotti neljää israelilaista, nuorin oli 13-vuotias tyttö, toiset 54-, 44- ja 51-vuotiaita miehiä. Heillä oli puukoniskuja yläruumiissaan, mutta sairaalan antaman tiedotteen mukaan heillä ei ole hengenvaaraa. http://www.jpost.com/Israel-News/Beduin-man-arrested-under-suspicion-of-aiding-Palestinian-terrorist-in-Kiryat-Gat-stabbings-435558

6.       16-vuotia arabityttö, joka toisen, 14-vuotiaan arabitytön kanssa uhkasi lähellä olevia saksillaan. sanoo nyt, ettei hänellä ollut aikeita haavoittaa ketään, hän otti saksinsa esiin vain puolustautuakseen nähtyään, miten toinen tyttö ammuttiin kuoliaaksi. Hän kertoi, että häntä haavoitettiin ampumalla, ja joku iski häntä tuolilla päähän, jolloin hän menetti tajuntansa. Turvallisuuskameran videokuvissa heidän nähdään molempien heiluvan saksillaan uhaten lähellä olevia, ja haavoittaen arabia. Vartija ampui toisen 14-vuotiaan tytön kuoliaaksi ja haavoitti toista, joka sairaalassa haavojaan parannellen aikoo nostaa syytteen vartijaa vastaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/teenage-scissor-terrorist-complains-i-was-just-defending-myself-video/2015/11/27/Post a Comment