Wednesday, November 25, 2015

PERJANTAI 25.11.15

KESKIVIIKKO 25.11.15
1.       TÄSSÄ sitä taas mennään, voisi sanoa Bibin ja Kerryn tapaamisesta eilen Israelissa. Bibi lupasi jo ennen keskusteluja myönnytyksiä ”amalekilaisille”, mistä on tullut kumma tapa, etteivät herrat voi istua saman pöydän ääreen ilman, että Bibin täytyy sitoutua luovuttamaan jotain noille ”kurkunkatkojille”, jotka tyytyväisinä panevat kaiken luvatun taskuunsa kuten annettuna sitoutumatta itse mihinkään.
Neuvotteluissa Bibi lupasi, että amalekilaiset saavat rakentaa Juudean ja Samarian C-alueilla, jotka ovat Israelin täydessä turvallisuus- ja siviilihallinnossa, jos Israel saa rakentaa ”setlementtiblokkien”, kuten hän sanoi, sisäpuolella. Tämä on puhdasta kamelinkakkaa; Israel saa rakentaa ilman Kerryn lupaa juutalaisyhteisöissä ja muualla Juudeassa ja Samariassa. Lupaus amalekilaisille rakentaa C-alueille on EU:n harjoittaman laittoman rakentamisen laillistamista. Uutiset Bibin oppimisesta näyttävät olleen ennenaikaisia.

Kerry ajoi autollaan – eikä kukaan ampunut matkalla eikä uhannut puukottaa – Ramallahiin, jossa hän keskusteli laittomasti PA:n arabeja hallitsevan entisen terroristin ja holokaustin kieltäjän Abu Mazenin kanssa, jota ´nimeä hänestä käytettiin silloin, kun terroristit murhasivat Mazenin rahoittamassa operaatiossa Israelin olympiajoukkueen lähes kokonaan. Terrorijohtaja Carlos päästettiin pakoon.
Kerry vakuutteli Mazenille, että kyllä se kuolleeksi julistettu ja havaittu ja vain hautausta odottava ”haave kahdesta valtiosta, jotka asuvat onnellisina ja turvattuina rinnakkain”, on edelleen elinkelpoinen. Kerry sanoi tutkituttaneensa ruumiin tunnetulla lekurilla, joka auliisti myöntyi Obaman tarjoukseen, josta ei voi kieltäytyä joutumatta suuriin vaikeuksiin. Chicagossa kasvanut ja Marshal Davisiltä poliittisen marxilaiskoulutuksensa saanut kansanjohtaja haluaa tehdä uudesta terrorivaltiosta uransa huippusaavutuksen, kun muut suuryritykset ovat osoittautuneet vaarallisiksi huitaisuiksi ilmaan, eikä kansa vieläkään huuda hurraata hänelle! Kumma porukkaa nuo usalaiset, kun eivät ymmärrä omaa parastaan, kuten demarit hämmästelevät. http://www.timesofisrael.com/kerry-in-jerusalem-israel-has-right-obligation-to-defend-itself/, http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/netanyahu-to-u-s-green-light-for-settlers-in-return-for-good-will/2015/11/24/,

2.       Leikki sikseen, parasta keskittyä muihin kipeisiin asioihin, joista säätilan arvioiminen kiinnostaa nyt eniten puukkojunkkarietten ohella.

Säätilat tänään: Jerusalem 14 -20, Tiberias 19 -28; Suolameri 23 -30; Eilat 20 -30 +C-astetta.
Taivaankasi oli aamulla harvassa puolipilvessä ja sama tahti näyttää jatkuvan lähipäivien aikana. Lämpötilat sinänsä eivät ole kovin pelottavia, mutta tuuli oli aamulla sopimattoman viileä ja kova. Näin kerrotaan JP:n sääkartassa, Kinneretin vedenkorkeus laskee puoli sm vuorokaudessa ja on nyt -213.90. Vajaa pari viikkoa kestäneet sateet eivät lopultakaan pystyneet kääntämään vääjäämätöntä tosiasiaa, että vedenkulutus ylittää sateitten määrän, eli Luvattu Maa kuivuu.
Time of Israelin antamat luvut ovat selvästi alemmat. Tämän päivän lämpötila Jerusalemissa on sen mukaan 10 -16 +C-astetta, nousten siitä asteen tai pari päivässä, Tuulinen ja puolipilvinen sää jatkuu ToI:n mukaan lähipäivinä.

3.       ”VEITSI sydämessään poikani Ziv ampui häntä kuolettavasti haavoittaneen terroristin ennen menehtymistään”, valitti Ziv Mizrachin isä Doron haudatessaan 18-vuotiaan poikansa, aivan samoin, kuin hän 12 vuotta aiemmin oli hautaamassa veljeään Zivin setää Allonia, joka esti itsemurhaaja-terroristin aikeet menettäen omansa saman- tapaisessa tilanteessa Jerusalemissa. Ziv haudattiin eilen Mount Herzl hautausmaalle.
Tämä on Israelin raakaa arkea, mitä ulkomaailma ei näytä kunnolla ymmärtävän.

Seuraavana päivänä Zivin murhan jälkeen PA:n arabi haavoitti kolmea sotilasta ja yhtä poliisia tein 443 varrella sijaitsevan Allonin huoltoaseman edessä lähellä Givat Zeeviä, jossa Doronin perhe asuu. Tässä tapauksessa PA;n arabikuljettaja ajoi autollaan tarkoituksellisesti sotilas- ja rajapolisiryhmään haavoittaen kolmea sotilasta ja yhtä rajapoliisia.
Haavoittuneiden sotilaitten joukossa oli yksi eversti ja yksi everstiluutnantti, jotka olivat jalkautuneet tarkastaakseen infrastruktuurin muuttamista Tapuah risteyksessä Samariassa tiistaiaamuna turvallisuuden lisäämiseksi. He ainakin saivat omakohtaisen tuntuman terrorin todellisuuteen.
Paikkaa vartioiva sotilas havaitsi tilanteen ja haavoitti kiväärillään terroristia, joka vietiin sairaalaan hoidettavaksi, toivottavasti ei samaan kuin hänen uhrinsa, Rabin lääkintäkeskus- Beilinson leiri Petha Tikvassa.
Koulubussi täynnä koululapsia ajoi samaan aikaan hyökkäyskohteeseen. Samarian aluekeskus antoi psykologista hoitoa sekä lasille että opettajille. Oli onni onnettomuudessa, ettei terroristi ottanut kohteekseen koulubussia. http://www.timesofisrael.com/thousands-attend-funeral-of-soldier-killed-in-west-bank-stabbing/,

Hebronissa lähellä Patriarkkain Mausoleumia sijaitsevalla paikoitusalueelle toistaiseksi tuntematon arabi ampui kiväärillään turmellen yhtä sinne paikoitettua henkilöautoa. Tapaus sattui 7.15 aikaan keskiviikkoaamuna. Onneksi ketään ei olut autossa eikä kukaan haavoittunut tulituksessa. Ehkä arabi vain harjoitteli? http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/gunfire-in-hebron/2015/11/25/

4.       Hallitus istuu sormi suussa tietämättä, mihin suuntaan pitäisi kohdistaa huomionsa, tai edes ymmärtämättä, miksi PA:n arabit rähisevät ja pyrkivät haavoittamaan ja surmaamaan israelilaisia sekä puukoillaan, että autoillaan ja joskus kivääreilläänkin. Sotilaita ja siviilejä haavoittavien ”terroristien” joukossa on yhä runsaammin ollut naisia, sekä isoäitejä että parhaassa naimaiässä olevia naisia, ja teini-ikäisiä – jos joku vielä muistaa tuon määritelmän, jolla tarkoitettiin 10 -18 ikäisiä varttuvia lapsia.

Kahdelle teini-ikäiselle arabitytölle kävi köpelösti heidän hyökätessään sakseilla varustettuina keski-ikäistä tai vanhempaa arabimiestä vastaan, jolla oli keffie päässään osoittamassa rotuaan. Videoidussa tilanteessa arabityöt jopa ajoivat pakoon pyrkivää arabimiestä takaa onnistuen lievästi haavoittamaan häntä, kunnes joku pistoolilla aseistautunut mies sai ”neutraloitua” vihaiset tytöt. Mikähän heidän tarkoituksensa lienee ollut saksien käyttämiseksi?  Oliko heillä jokin katalampi aie?  Ehkä he olivat feministejä, joilla oli jotain miessukua vastaan, tiedä häntä, vierasta kieltä kun puhuvat, mutta ”suuri peto voi luurata rauhallisissa vesissä”.

Puolustusministeri Moshe Yaalon vakuuttaa – vastoin Shin Betin kantaa – että IDF on pääministerin myötävaikutuksella kehitellyt toimivan suunnitelman, jossa on useitakin ratkaisumalleja varallisesti nousevan terrorismin kitkemiseksi kokonaan.
Molemmat ministerit otaksuvat väkivallan lopulta kuolevan itsestään.
Debkafile, joka asiasta kertoo, ilmaisee eriävän mielipiteensä. Sen asiantuntijoitten mukaan terrorismi ei ole suinkaan kuolemassa, vaan vetää henkeään aloittaakseen uudella innolla ja entistä laajemmalla rintamalla, eli yksittäisiskut olivat tunnustelua. DF kertoo, että terrorismi on levinnyt Hebronista vihreän linjan yli Tel Aviviin, Afulan pohjoisiin osiin ja Jisreelin laaksoon. DF arvioi edelleen, että tässä vaiheessa Fatahin aseellinen siipi eli Tanzim (ja Al-AKsa) tulevat kuvaan mukaan tuliaseineen.

Israelin sotilas- ja tiedustelujohtajat ovat DF:n mukaan laatineet 7 kohdan suunnitelman terrorin taltuttamiseksi.
Suunnitelmaan kuuluvat Hebronin, Juudean ja Samarian palestiinalaisalueitten eristäminen, mukaan lukien Jerusalemin arabilähiöt; Sulkulinja noudattaa karkeasti turvallisuusaitaa; tiesulkujen asettaminen arabikyliin johtaville teille ei ole osoittautunut tehokkaaksi; terroristien kotitalojen tuhoaminen ei myöskään ole osoittautunut mielekkääksi; tämä jättää enää yhden radikaalin mahdollisuuden: Antaa PA:lle ultimaatumi, jolla uhataan täydellisestä erottamisesta Israelista, ellei terrori lopu, mikä tarkoittaisi Gazan tapaisen terrorialueen muodostamista, eli tosi asiassa Palestiinan valtion perustamista. Ehkäpä tämä onkin tarkoituksena?
Suunnitelman toteuttaminen edellyttäisi reservien massakutsumista aseisiin ja eräänlaisen sotatilan julistamista Israeliin.  

Sivusta katsoen Israelin hallitus ja turvallisuusjärjestöt ovat keskittyneet vain syntyneiden vahinkojen korjaamiseen sen sijaan, että tarttuisivat rohkeasti härkää sarvista ja tekisivät ainoan toimivan ratkaisun liittää Juudea ja Samaria Israeliin, ja antaen arabikaupungeille vapaakaupungin aseman, joiden turvallisuudesta maalla, merellä ja ilmassa vastaisi IDF, ja joiden vesi-viemärijärjestelmät olisivat Israelin valvonnassa; sähkön, kaasun ja polttoöljyn jakelusta vastaisi samoin Israel.

Hamas ja Fatah ovat kumpikin peruskirjassaan todenneet päämääränään olevan Israelin tuhoaminen asteittain. PA ja PLOI eivät koskaan voi hyväksyä suunnitelmaa, jossa Israel valvoisi kymmenien kilometrien levyistä kannasta rannikon talous- ja asutuskeskusten suojaamiseksi, eikä Jordanin laakson liittämistä Israeliin edes tilapäisesti. Lisäksi 560 000 juutalaisen pakkomuuttaminen Juudeasta ja Samariasta on sekä kansainvälisten lakien vastainen että mahdoton toteuttaa käytännössä. Jos arabit eivät haluaisi asua Israelissa, heille annettaisiin riittävä korvaus muuttaa ympäröiviin arabimaihin tai muualle maailmassa. Israelin kaasu- ja öljylöytöjen varoja voitaisiin käyttää käytännön järjestelyjen hoitamiseksi. http://www.debka.com/article/25036/IDF-has-a-plan-to-stem-Palestinian-terror-Netanyahu-Ya%E2%80%99alon-It-will-die-down

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Ranskan presidentti Francoise Hollande ja USA:n presidentti Barack Obama tapasivat toisensa Washingtonissa tiistaina 24 11. He pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden, jossa he vakuuttivat yhdessä tekevänsä kaikkensa
”ISIS-joukkojen tuhoamiseksi”. He molemmat totesivat jakavansa yhteisen kulttuurin, johon kuuluvat vapaus kaikille, uskonnon vapaus ja tasa-arvo. Obama sanoi puheessaan, että terroristit hyökkäsivät ranskalaista vapautta ja henkeä vastaan, ja viime kädessä koko maailmaa vastaan. Toimittajat kyselivät kuitenkin Turkin venäläisen koneen alas ampumisesta ja sen vaikutuksesta yhteiseen strategiaan IS:n tuhoamiseksi. Obama ei malttanut olla nälväisemättä Venäjän todellisista aikeista puuttua Syyrian tilanteeseen tuomalla sinne runsaasti sotilaskalustoa ja miehistöä. Kumpikin presidentti sanoi koneen alas-ampumiseen johtaneen tilanteen olevan vielä epäselvän, ja että asiaa tutkitaan. Venäjän presidentti Putin sanoi Turkin ampuneen sitä selkään, mikä osoittaa pelkuruutta. Yksi piloteista joutui kapinallisten käsiin, toisen Venäjän erikoisjoukot pelastivat, kuten DF kertoo. Obama toivotti Venäjän tervetulleeksi, mutta haluaisi sen liittyvän yhteiseen strategiaan. USA:n strategiana on ollut välttää iskuja IS:n joukkoja vastaan. USA:n lentäjien mukaan Obama kieltää kolme neljäsosan niistä. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/obama-and-hollande-commit-to-destroying-radical-terrorism-of-isis/2015/11/25/
·         PA:n arabit alkavat tajuta, että piehtaroiminen kyseenalaisessa PA:n saarnaajien ja puheenjohtajan ylistämässä marttyyrin sädekehässä ei täytä heitä vatsojaan, vaikka Abbas lupaakin jokaisen surmatun tai Israelin linnaan tuomitseman terroristin omaisille suuria korvauksia varoista, joita EU ja USA sinisilmäisesti kauhovat tämän käenpojan (PA/PLO) pesään. Muutamat ovat myös alkaneet kysellä, missä ovat ne miljardit USD PA:n arabien rakennus-ja kehitysvarat, joista Mahmoud Abbas yksin määrää ja tietää? PA:n virallinen media – muita ei taida juuri ollakaan liikenteessä – ylistää edelleen Abbasin käskystä terroristeja, mutta Palestinian Media Watch kertoo Walla uutistoimiston julkaisemista raporteista sen, mitä Walla jättää pois. ”Nadia Abu Jamal, marttyyri Ghassamin vaimo, vastaa kysymykseen, mitä hän tunsi saadessaan tiedon miehensä kuolemasta marttyyrina: ”Uutinen oli shokki ja se hämmästytti minua. Jälkeenpäin tunteeni alkoivat sekoittua, tunteeseen ylpeydestä operaation laatuun liittyi tunne henkisestä haavoittumisesta hänen suorittamansa operaation vuoksi”. Oliko se sen arvoinen? http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/glory-for-har-nof-synagogue-terrorists-no-longer-fills-arab-bellies/2015/11/24/
·         PA:n media juhli Har Nof massamurhan vuosijuhlaa. ”Tänään on ensimmäinen vuosijuhla marttyyrien sankarien Ghassan ja Uday Abu Jamalin suorittamasta sankasillisesta operaatiosta Dir Yassin (Har Nof) lähiössä, joka johti 6 setlerin kuolemaan”. Wattan news agency julkisti 18.11. ilmoituksen, jossa se totesi: ”Ghassan ja Uday Abu Jamal osoittivat esimerkillään, mitä tarkoittaa sankarillísuus kotimaan hyväksi. He asettuivat puolustamaan sitä varastelevan miehityksen saastutuksesta, ja kaatuivat marttyyreina kunnian tiellä”. Näin kunniallisesti sitä Palestiinan valtiota rakennetaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203907#.VlV7lBT4k6s
·         Ministeri Uri Ariel tarttui Netanyahun lupaukseen luovuttaa Juudean ja Samarian C-alueita PA:lle rakentamista varten sitä vastaan, että juutalaiset saavat rakentaa yhteisönsä keskellä. Ariel kyselee vihaisena: Onko Bibi luovuttamassa juutalaista maata arabeille? Hän sanoo, että tällaiset puheet jiohtavat hallituskriisiin, sillä Juutalainen Koti ei voi olla mukana toteuttamassa sellaista suunnitelmaa. Bibi näyttää olevan pahasti sekaantunut ja etsii kaiken aikaa ulospääsytietä ahdingostaan. Häntä painostetaan kaiken aikaa USA:n, YK;n ja EU:n taholta, ja näyttää, että Bibin kantti ei kestä enempää. Hän näyttää ratkeavan liitoksissaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203897#.VlWCuBT4k6s


Post a Comment