Sunday, October 25, 2015

SUNNUNTAI 25.10.15

SUNNUNTAI 25.10.15
1.       SE ON sitten kesä mennyt oikein virallisesti ja alkaa talvi. Viime yön aikana kellon viisareita oli tarkoitus siirtää tunnilla taaksepäin, mikä antoi ihan mukavasti lisäaikaa aamun askareille. Minä olin unohtanut koko asian, mutta vaimo toppuutteli aamulla, mihinkäs sinulla sellainen kiire, nukutaan vain ihan rauhassa tunnin verran.
Hassua vain, että edellisenä aamuna samaan aikaan oli ulkona niin pimeä, että oli sytytettävä ulkovalot, ja tänä aamuna oli jo täysin valoisaa.
Kuin asian vahvistukseksi ennusteet lupaavat sateita koko viikoksi tästä päivästä alkaen. Tänään sunnuntaina on vielä 27 astetta lämmintä, mutta huomisesta alkaen lämpötila putoaa siten, että maanantaiksi ennustetaan 22 asteen lämpötilaa.

LÄMPÖTUILAT tänään: Jerusalem 20 -27; Tiberias 23 -33; Suolameri 26 - 34; Eilat 24 -35 +C-astetta. Kuten edellä viittasin, lämpötilat laskevat pilvisyyden ja sateitten johdosta roimasti, Eilatin lukemat ovat keskiviikkona 22 -28 astetta. Lienee hyväksi itsetunnolle vilvoitella välillä viikkojen helteiden jälkeen.

2.       PAHIN vimma näyttäisi olevan laantumassa puukkosankareitten tantereilla, mutta kysymyksessä voi olla vain taktinen peräytyminen joukkojen uudelleen ryhmittämiseksi. Tappioluvutkin ovat kasvaneet melkoisiksi ilman näyttävää tulosta. Israelilaisia saatiin tapettua vain 10 ja 150 haavoitettua omien tappioitten noustessa ainakin kaksinkertaisiksi. Mutta muutoksia on tulossa, kuten raportit kertovat.

Islamic Jihadin poliittisen toimiston korkea jäsen Muhammad al-Hindi kehottaa n[G1] imittämään yksinäisten susien suorittaman väkivallan intifadaksi, ja toimintojen koordinoimiseksi nimittämään yhteisen johtajiston, jolla tulisi olla realistinen tavoite, johon intifadalla pyritään.
Facebookin sivullaan julkaisemillaan teeseillä hän arvioi, että ”setlementtitoiminnan ja maan varastamisen lopettaminen sekä setlementtien purkaminen Jerusalemissa ja Länsirannalla voisivat olla realistisia tavoitteita, joita voidaan esittää kansainväliselle yhteisölle. Kotirintamalla ne voisivat yhdistää hajanaisia ryhmittymiä”.
Yhteinen johto voisi toimia yksityisten aktivistien koordinoimiseksi yhteiseen ríntamaan, sekä huolehtia marttyyrien perheistä, vangeista sekä henkilöistä, joiden talot on tuhottu. Sen tulisi myös järjestää massamielenosoituksia, kuten hän esitti.

Muhammad al-Hindi sanoi ehdottomasti vastustavansa kansainvälisiä yrityksiä väkivallan lopettamiseksi, ja kehotti mielenosoituksiin YK:n pääsihteerin Ban ki-Moonin ja USA:;n ulkoministeri John Kerryn Israelin vierailuja vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202373#.Vixtw1P4k6s

3.       GAZAN yliopiston dekaani professori tri Sabhi al-Yaziji sanoo internetissä julkaisemassaan ja MEMRI:n kääntämässä artikkelissa, että kaikki Israelin juutalaiset – mukaan lukien naiset ja lapset - ovat vapaata riistaa (fair game).

TRI Yaziji, joka toimii Islamilaisen yliopiston Koraanin tutkimusten dekaanina, totesi Hamasin AL-AKSA TV:lla antamassaan haastattelussa, että terrorihyökkäyksiä tulisi tehdä kaikissa Israelin laajoissa kaupungeissa, mukaan lukien Tel Aviv ja Haifa.
Hän täsmensi lausuntoaan todeten: Sotilasoperaatiot ja pommitukset tulisi suorittaa Israelin sydämessä, Haifa, Yaffa, Tel Aviv ja Hadera. kuten aiemminkin on tehty, sillä ”sellaiset iskut haavoittavat Israelia eniten”
Islamilaista Yliopistoa pidetään Hamasin vahvana linnakkeena ja Hamas käyttää sitä rakettiensa kehittämiseen.
Hamas johtaja Khaled Mashaal piti luennon Gazan islamilaisessa yliopistossa IDF:n operaatio Defensive Pillar operaation jälkeen. Khaled ylisti Hamasin raketti-iskuja Tel Avivi ja Jerusalemia vastaan. Tel Aviviin ammutut raketit aiheuttivat jonkin verran tuhoa, mutta Jerusalemia kohti ammutut raketit jäivät lyhyiksi tai Iron Dome tuhosi ne ilmassa. Niiden suurin teho on pelkoreaktion nostattaminen ihmisissä.
Kansainvälinen Punainen Risti järjesti Yliopiston tiloissa - huolimatta sen Hamasn-yhteyksistä – kansainvälisen konferenssin humanitaarisesta lainsäädännöstä islamin sharia-lain valossa.

MEMRI on paljastanut useita artikkeleita, joissa kiihotetaan arabeja Israelia vastaan. Viimeisin esimerkki on islamin johtavan oppineen Hamasin virallisessa TV:ssä antama lausunto, jossa hän kehottaa terrorijärjestöjä huolehtimaan siitä, ettei yhtään juutalaista – elävänä tai kuolleena – jää islamin ja muslimien maahan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202383#.Vixy6lP4k6s

4.       TERRORIHYÖKKÄYKSIÄ
Käyn seuraavassa luettelonomaisesti läpi viimeisimpiä terrori-iskuja.

Kiryat Gatissa räjähti pysäköity auto haavoittaen kahta ja saattaen useita muita shokkitilaan. Poliisin arvion mukaan räjähdys voi olla alamaailman teloitusyritys. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202376#.Vix8H1P4k6s

Puukotusyritys estettiin kahdessa erillisessä yrityksessä, yksi Jerusalemissa; toinen Tel Avivissa. Jerusalemin Nablus kadulla kävellyt mies sai häntä puukolla uhanneen arabin pudottamaan puukkonsa ja pakenemaan sen jälkeen. Hän vei arabin pudottaman puukon poliisiasemalle raportoiden tapauksesta.

Yattan arabikylästä kotoisin oleva 17-vuotisa nuorukainen yritti lähellä Hebronia lauantaina iltapäivällä ruuvimeisselillä aseistautuneena hyökkäillä juutalaisia kävelijöitä vastaan. Poliisi kävi hakemassa nuorukaisen kuulusteltavaksi.

Jalamen tarkastuspisteessä katukaupustelijaksi naamioituinut arabi yritti puukottaa turvallisuusvartijaa. 16-vuotias terroristi onnistui hämäämään vartijoita päästäkseen lähelle tarjoten passanger Tembo-pakettia. Päästyään puukoniskemän etäisyydelle hän heitti paketin maahan vetäen puukkonsa esiin. Vartijat olivat kuitenkin varuillaan ja ampuivat hänet kuoliaaksi. Tarkastuspistettä lähellä Jeniniä kutsutaan nimellä Gilboa Crossing, sen vartijat ovat osaksi puolustusministeriön palkkaamia yksityisjärjestön jäseniä, osaksi IDF:n sotilaita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202363#.Vix_-VP4k6s
Lähes 2 vuotta Har Nofin synagoggaan tehdyn terrori-iskun viimeinen kuolonuhri rabbi Haim Yehiel Rotman menehtyi saamiinsa haavoihin. Hän oli 55-vuotias, hänellä oli 10 lasta.

5.       NETANYAHU vakuuttaa, että hän tulee estämään juutalaisten rukoukset Temppelivuorella. Tämä on ollut yksi kuumista kysymyksistä, mikä sai USA:n ulkoministeri John Kerryn sovittamaan matkan Ammaniin sovittelemaan Israelin ja PA/PLO:n välillä. Juutalaisten keskuudessa alkaa olla pinna kireällä nähdessään, miten Jerusalemin poliisi yhdessä islamin säätiön wagfin kanssa tarkkailevat huolellisesti, etteivät vaan huulet liiku hallitsemattomasti tuulen mukana.,

Heitä myös ärsyttävät musliminuorukaisten toistuvat hyökkäykset kivin ja polttopulloin Vuorelle nousseita turisteja – juutalaisia ja muita -, mistä poliisi syyttää juutalaisia ja poistaa kaikki ei-muslimit Vuorelta, mutta sallii hyökkääjien jäädä sinne.
Toiseksi muslimilapset pelaavat jalkapalloa Vuoren tasanteilla, eikä se häiritse Jerusalemin poliisin rauhaa millään tavoin. Juutalaisille se on pyhäin häväistys. Pääministerin tarkoituksena on palauttaa Vuorella vallinnut tasapainotila, vaikka se onkin juutalaisia sortava ja vastoin tehtyjä sopimuksia.

UNESCO päätti hyväksyä PA/PLO:n tekemän esityksen, jolla Patriarkkain Mausoleumi Hebronissa ja Raakelin hautakammio Betlehemin lähellä tunnustetaan arabien perinnekohteiksi. Olihan Ismail todella Abrahamin poika, mutta syntynyt avioliiton ulkopuolella. Raakel oli Abrahamin pojanpojan Jaakobin vaimo, eikä siten liity mitenkään arabien ja islamin perinteisiin.

Kolmas törmäyskohde on, Jaakobin pojan ja Egyptin pääministeriksi nostetun Josefin hautakammio Nablusin (Sikemin) lähellä, jonka voisi kuvitella kiinnostavan arabeja paljon enemmän. Kuitenkin Nablusin asukkaat ovat toistuvasti pyrkineet tuhoamaan sen, useimmiten sytyttämällä sen tuleen, joitten jäljet Israel käy korjaamassa.
Edellisen vuoksi näyttääkin siltä, etteivät nuo juutalaisille arvokkaat kohteet Temppelivuori, Patriarkkain mausoleumi, Raakelin ja Josefin hautakammiot merkitse arabeille uskonnollisesti juuri mitään – ehkä Al-Aksaa lukuun ottamatta – niitä käytetään vain hyväkseen kansainvälisessä operaatiossa Israelin laillisuuden kieltämiseksi ja juutalaisten historiallisten siteiden Israelin maahan kumoamiseksi.  

Kuukauden alusta 8 israelilaista on kuollut ja tusinoittain haavoittunut yhteenotoissa arabien kanssa. Yksi israelilainen ja yksi eritrealainen surmattiin erehdyksessä.
Perjantaina israelilainen pariskunta ja heidän 3 lastaan haavoittuivat aranien palopommeista lähellä Beit Eliä, jonne oli kokoontunut kymmeniä arabeja.
Kuukauden alusta 52 PA:n arabia on kuollut ja yksi Israelin arabi sai surmansa hyökätessään turvallisuusjoukkoja vastaan.
Perjantaina 80 PA:n arabia haavoittui mellakoidessaan IDF:n ja poliisin joukkoja vastaan Juudeassa ja Samariassa, sekä Gazan kaistalla, josta he pyrkivät tunkeutumaan Israelin puolelle turva-aitaa.

HaBeit HaYehudi, Juutalainen Kotimme, puolueen jäsenet – antaessaan tunnustusta pääministerin ponnisteluille tasapainotílan palauttamiseksi Vuorelle – sanovat etteivät edes Jordanian esittämät ja Kerryn ja Netanyahun hyväksymät 24 tunnin valvontakamerat pysty estämään juutalaisten rukouksia Temppelivuorella. Alkaa tuntua siltä, että Netanyahulla voi olla vaikeaa voittaa seuraavia vaaleja, niin turhautuneita kansalaiset alkavat olla Netanyahun venkoiluun luoviessaan Israelin haavoittuvaa purtta karikkoisessa ja verenhimoisten haitten täyttämällä ulapalla. Israelilla ei ole ystäviä. Kanadan vaihdettua Israelin ystävänä tunnetun Harperin Israeliin epäluuloisesti suhtautuvaan Justin Trydeuhun, jota pidetään Obaman ideologian kannattajana, Israel menetti yhden viimeisitä ystävistään.
Intian pääministerin Israelin vierailun aikana uskottiin, että Intia olisi muuttanut kurssiaan, mutta viimeinen YK:n äänestys osoitti Intian edelleen tuomitsevan Israelin ja suosivan sen sijaan petollisen valheellista PA/PLO:n hallitusta.

Netanyahu esitti ylpeillen äskettäin, etteivät rakennustyöt ole kasvaneet hänen valvontansa aikana Juudeassa ja Samariassa, mutta toisaalta hän vakuuttaa kannattavansa Juudean ja Samarian rakentamista. Vastauksena suoraan kysymykseen, onko rakennuskielto voimassa Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöissä, hän vastasi kierrellen, ettei ole voimassa, mutta lisäten: ”Ei siellä paljon rakenneta”. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-pledges-to-prevent-jewish-prayer-on-temple-mount/

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Ariye Deri tunnustelee mahdollisuutta erota talouden ministeriöstä, koska hän ei voi hyväksyä kaasuteollisuusjärjestöjen kanssa laadittua yhteistyö-sopimusta, jolla niiden ja Israelin valtion väliset suhteet sovittaisiin. Lähinnä on kysymys siitä, paljonko järjestöt joutuvat maksamaan osinkoja valtiolle.  Vuosia kestänyt kinastelu ja sopimuksen viipyminen ovat karkottaneet osan osakkaista toisiin kohteisiin, joita löytyy Iranista ja Egyptistä. http://www.timesofisrael.com/deri-may-quit-economy-ministry-to-allow-gas-deal-through/
·         Nuoria lapsia Gazassa osallistui laisille kohdistettuun TV-ohjelmaan, josta vastaa Al-Gitab Gazassa. Nuoret lapset oli puettu islamin hijab ja keffieh asuihin. He ylistivät nuorten arabien antautumista kuolemaan puolustaessaan Jerusalemia. ”Kunnia ja ikuisuus puhtaille marttyyreillemme. Me tervehdimme heidän perheitään ja kunnioitamme nuoria sankareita, jotka uhrasivat elämänsä Jerusalemin hyväksi ja noita suuria sanakarillisia tekoja”, yksi tytöistä lausui. Me rakastamme heitä ja suutelemme heidän käsiään, koska he ovat todellisia sankareita.”, juontaja lisäsi.
Värikästä rekvisiittaa vasten lapset julistivat kymmenien arabien saaneen surmansa sotilaitten ja poliisien ampuessa heidät kylmäverisesti ja syyttäen ampujia, että he valheellisesti syyttävät arabeja puukotusyrityksistä, vaikka he olivat viattomia. Hän väitti, että IDF:n sotilaat heittävät veitsen näkemänsä arabin lähelle saadakseen aiheen hänen ampumisekseen. ”Israel taistelee tankein ja lentokonein, me taistelemme kivin, mutta emme pelkää. Israelilaiset rakasravat elämää enemmän kuín kuolemaa ja siksi pelkäävät”. http://www.timesofisrael.com/kids-tv-show-in-gaza-hails-palestinian-attackers-as-true-heroes/
·         Israelilainen autoilija joutui kivisateeseen Gush Etzionissa Sair risteyksessä.  Pysäytettyään autonsa mies meni ulos tarkastaakseen vaurioita, mutta arabi puukotti hänta. Hänet vietiin kohtalaisessa kunnossa sairaalaan, Sotilaat etsivät puukottajaa. Tapaus sattui 10. 00 aikaan sunnuntaina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202391#.ViynMVP4k6s
·         Ensimmäiset syysmyrskyt toivat mukanaan raesateita, suurimmat rakeet kämmenen kokoisia Useita henkilöitä haavoittui niistä mutta vielä enemmän myrskyn kuljettamista esineistä ilmassa. Yksi henkilö kuoli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202393#.ViynwFP4k6s
·           [G1]it
Post a Comment