Friday, October 02, 2015

PERJANTAI 02.10.15

PERJANTAI 02.10.09
1.       PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun valmistellessa puhettaan YK:n yleiskokoukselle New Yorkissa PA:n arabi jatkoivat hyökkäyksiään Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa ja Temppelivuorella.
Verisin hyökkäys tapahtui Itamarin ja Elon Morehin välisellä tiellä, jossa arabit apuivat israelilaisen rabbin ja hänen vaimonsa vähän ennen yhdeksää torstai-iltana. IDF:n sotilaitten tullessa paikalle murhapaikalle he löysivät rabbi Eitam Henkinin ohjaaman auton keskellä tietä lähellä Beit Furikin arabikylää. Rabbi Henkin makasi tiellä auton ulkopuolella, hänen vaimonsa Naama oli edelleen auton sisällä.
He löysivät auton takaistuimilla neljä heidän kuudesta lapsestaan, nuorin 4 kuukautta sekä vanhemmat 4, 7 ja 9-vuotiaat pojat. He olivat joutuneet seuraamaan sivusta terroristin murhatessa heidän vanhempansa, mutta olivat muuten täysin vahingoittumattomia. Paikalle saapunut ensiapupartio totesi lasten molemmat vanhemmat kuolleiksi, eikä heidän hyväkseen voitu tehdä mitään.

Ehkä murhaaja ei kiireissään havainnut takapenkillä istuvia lapsia, sillä heidän murhaamisensa olisi lisännyt runsaasti hänen arvostustaan arabien keskuudessa. Vielä ei tiedetä, ammuttiinko kuolettavat laukaukset ohiajavasta autosta vai tien varrelta, mutta terroristin tai terroristien löytämiseksi on aloitettu laaja ajojahti.
Murhan suorittanut terroristi on luultavasti sama, joka aiemmin ampui ohiajavasta autosta israelilaista autoilijaa JIT:n risteyksessä haavoittaen häntä käteen.

RABBI Eitan Henkin ja hänen vaimonsa Naama, molemmat 30-vuotiaita, asuivat Nerian kylässä. Eitam Henkinin lähisukulaisia asuu Peduelin juutalaisyhteisössä Samariassa, jossa Eitam oli syntynyt, ja orvoiksi jääneet 6 lasta vietiin heidän luoksensa, kunnes löydetään ratkaisu heidän hoitamisekseen.

HAMASIN tiedottaja ylisti ”sankarillista murhaa” ja esitti vaatimuksen uusien ”laadukkaitten murhien” suorittamiseksi. ”Sionistit maksavat Netanyahun rikollisesta politiikasta kaikkialla”, kuten lausunnossa todetaan.
Israelin poliitikot syyttivät Abbasin pitämiä puheita, joista hänen YK:ssa keskiviikkona pitämänsä puhe on yksi. kiihotuksesta, joka rohkaisee arabeja verisiin hyökkäyksiin israelilaisia vastaan. Abbas totesi puheessaan, ettei PA ole enää sitoutunut pitämään 1993 ja 1995 sekä sen jälkeen allekirjoitettuja sopimuksia, koska ”Israel on rikkonut sen kaikkia kohtia”, vaikka John Kerryn vaatimuksesta ei kokonaan mitätöinyt turvallisuus. ja taloussopimuksia Israelin kanssa. Sekä PA:n että Mahmoud Abbasin valta lepää täysin Israelin antaman turvallisuussuojan varassa.

PUILUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon totesi lausunnossaan, että ”murhaava terrori-isku torstai-iltana on osoitus jatkuvasta kiihotuksesta Israelin valtiota ja sen asukkaita vastaan terrorihyökkäysten suorittamiseksi”. Hän sanoi taistelun terroria vastaan vaativan teräksistä tahtoa, päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä. ”Taistelu vaatii uhreja aiheuttaen surua ja menetyksiä, mutta IDF ja Shin Bet jatkavat toimiaan murhaajien saamiseksi vastuuseen teoistaan”, hän selvensi.
IDF lisäsi neljä uutta pataljoonaa Juudean ja Samarian alueille armeijan yleis-esikunnan suositusten mukaisesti torstai-iltana. Ensimmäinen pataljoona asetetaan rabbi Eitamin ja hänen vaimonsa Naaman murhaajan etsintöihin osallistuvien joukkojen tueksi. Israelin poliitikot ovat syystä kauhuissaan murhista kyseenalaistaen arabien todellisen halun suostua suoriin neuvotteluihin, mitä myös pääministeri epäili puhuessaan YK:n yleiskokouksessa kuitenkin luvaten, että hän tekee kaikkensa saadakseen Abbasin ja PA/PLO:n johdon luopuman hylkäämispolitiikastaan ja tulemaan keskustelemaan Israelin kanssa ilman ennakkoehtoja. http://www.timesofisrael.com/israel-parents-gunned-down-in-terror-attack-were-dream-couple/,http://www.jpost.com/Israel-News/IDF-rings-Palestinian-villages-in-search-of-terrorists-who-shot-settler-couple-419732,

2.       NETANTAHUN puhe YK:ssa olisi ennakkotietojen mukaan käsitellyt Abbasin esittämiä väitteitä ja puolitotuuksia, jotka israelilaisten tarkkailijoitten mukaan ovat selkeitä valheita, mutta luultavasti ulkoisen ja kotoisen opposition painostuksen vuoksi hän taipui jättämään tämän puolen pois puheestaan, mikä samalla latisti ja miedonsi sen kärkevyyttä ja ajankohtaisuutta. Hän kyllä viittasi torstai-iltana Israelissa suoritettuun rabbin ja hänen vaimonsa murhaan kysellen PA:n arabien todellista rauhantahtoa, koska se ei useista rauhantarjouksista huolimatta suostu suoriin keskusteluihin.  Israelin johtajien näyttää olevan mahdotonta tunnustaa selviä kirjallisia todisteita, että PA:n ja Gazan arabien tavoitteena on Israelin tuhoaminen, Mikään vähempi ei riitä heille, mutta sitä ei haluta tunnustaa.
PLO:n pääsihteeri, entinen päärauhanneuvottelija, Saeb Erekat torjui Netanyahun tarjouksen suorista neuvotteluista, koska ”Israel jatkaa laittomien setlementtien rakentamista ja hyökkää muslimipalvojia vastaan Temppelivuorella”.

NETANYAHUN puheen, jota jotkut kutsuvat tuliseksi, tähtihetki oli luultavasti se, kun hän esitellessään juutalaisia ja Israelia vastaan tehtyjä murhaavia hyökkäyksiä ja todettuaan YK:n ja kansainvälisen yhteisön kuolettavan hiljaisuuden niiden johdosta, piti 45 sekunnin tauon puheessaan tuijottaen kuulijoitaan syyttävä ilme kasvoillaan yleisön pysyessä täysin vaiti ja liikkumatta. Ehkä se herätti pienoisen syyllisyyden tunteen muuten täysin kovettuneiden valtionjohtajien sydämessä. Tilastojen mukaan YK on tehtaillut enemmän Israelia koskevia päätöslauselmia kuin kaikkia muita maita yhteensä. Voiko tätä millään pitää tasapuolisena suhtautumisena? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201301#.Vg4bGlOnI6s

3.       PA:n alainen terrorijärjestö Al-Aksa Marttyyrien prikaati, jota kutsutaan Fatahin aseelliseksi siiveksi, ja Hamas ovat tunnustaneet suorittaneensa sankarillisen teon murhatessaan israelilaisen pariskunnan torstai-iltana Samariassa.
Al-Aksa Marttyyrien Abdfel al-Khader Priklaatti tunnustaa arabiankielisellä web-sivullaan osallisuutensa sankarilliseen operaation.

FATAHIN poliittinen johto, joka on edelleen New Yorkissa keräämässä diplomaattisia voittoja Israelin saamattomuudesta johtuen, on luonnollisesti hiiren hiljaa, ettei monilapsisen israelilaisperheen veri tahraa sen rauhanenkelin lumivalkoisia siipiä.
Abu al-Walid, Marttyyrien Prikaatin tiedottaja Gazassa, kertoi libanonilaiselle Al-Akhbar lehdelle elokuussa antamassaan haastattelussa, että Iran tukee varoillaan Al-Aksa Marttyyrien Prikaatin toimintaa ja kouluttaa sen taistelijoita. ”Palestiinan vastarintaliikkeillä on aina ollut yhteydet Hizbullahin ja Iranin kanssa”, hän toteaa lisäten, ettei se ole mikään salaisuus. Kuitenkin Fatah on maailman median silmissä maltillinen järjestö ja sen puheenjohtaja Abbas rauhankyyhky.
Al-Walid sanoo, että luonnollisesti vastarintajärjestöt taistelevat Israelia vastaan. Hänen kertoo yhteistoiminnan Hizbullahin ja Iranin kanssa ilmenevän erilaisissa muodoissa, kuten koulutuksen, aseitten, valmistelujen, kuljetusavun, ja vastarinnan (hyökkäysten) suunnittelun muodoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201330#.Vg4b4lOnI6s, http://www.debka.com/article/24924/An-Israeli-couple-was-shot-dead-by-Palestinian-terrorists-their-four-children-rescued-under-fire,

4.       TERRORISMIN ärsyttämät mutta myös IDF:n ja poliisin turhan helläkätiseen toimintaan kyllästyneet Juudean ja Samarian juutalaisasukkaat tulivat joukolla ulos asunnoistaan osoittaen mieltään tilanteen kestämättömyyttä vastaan. Mielenosoituksia järjestettiin useiden asuinyhteisöjen lähettyvillä, joista marssittiin läheisen arabikylän alueelle kivittäen taloja ja tiellä ajavia arabiautoilijoita sekä huudelleen arabien vastaisia iskulauseita.

Kiryat Arban juutalaiskylästä 150 asukasta kokoontui Harsima-lähiön sisäänkäynnin edustalle sekä tien no 60 varrelle. Osa heistä marssi Hebroniin vanhaan kaupunkiin kivittäen arabien asumia rakennuksia. Poliisi ehätti joukkoineen erottamaan heidät arabeista, ettei tilanne kiihtyisi liikaa.
Sieltä osa aloitti marssin Beit Hanun ja Halhulin arabikyliä kohti.
Myös Givat Assafin sekä Gidon risteyksessä israelilaiset osoittivat mieltään pyrkien estämään arabiautoilijoiden ajamista tiellä.

Myös arabit osoittivat mieltään. 28-vuotias juutalaisnainen haavoittui arabien heittämistä kivistä Yitzharin juutalaiskylän lähellä. Hänet vietiin sairaalaan silmään saamansa kiveniskun vuoiksi.
PA:n Hebronin alueen tiedustelupäällikkö joutui hyökkäyksen kohteeksi Samariassa paikalla, jossa juutalaispariskunta murhattiin. Päällikön auto kärsi pahoja vaurioita ja hän itse jouduttiin viemään sairaalaan hoidattamaan haavojaan.  Vielä ei ole selvää, ketkä oivat syyllistyneet hyökkäykseen häntä vastaan, Poliisi tutkii asiaa. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/furious-israelis-protest-deadly-arab-terror-attacks-in-judea-samaria/2015/10/02/

5.       UUTISOTSIKOITA
·         USA:n ulkoministeriö tuomitsi jyrkästi terrori-iskun, jossa juutalainen pariskunta sai surmansa torstai-iltana. Ministeriön tiedottaja John Kirby valitteli ihmishenkien menettämistä, todeten, että tulitus oli tarkoituksellinen mutta murha ei sitä ollut. Hän yrittää väittää, ettei tarkoitus ollut surmata ketään, vain pelotella, vaikka tosiasiat kertovat aivan muuta. Lähietäisyydeltä ammutut laukaukset eivät jätä jossitteluille sijaa, mutta USA:n arabimyönteisen ulkoministeriön on vaikea tunnustaa PA:n arabien murhanhimoa. Terroristi ilmeisesti valittaa vain sitä, ettei havainnut neljää pientä lasta auton takaistuimella. Huolimaton terroristi! http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/us-state-dept-condemns-terrorist-attack-on-henkins/2015/10/02/
·         Kedumim-juutalaisyhteisöä aloitti mielenosoituksensa rukouksella lähellä paikkaa Samariassa, jossa Henkinin vanhemmat murhattiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201331#.Vg4xllOnI6s
·         Hallituksen ministerit väittävät lähes yhdestä suusta, että PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on syyllinen verisen väkivallan kasvuun, joka viimeksi vaati 30-vuotiaan pariskunnan hengen jättäen Henkinin perheen 6 lasta orvoiksi, nuorin heistä 4-kuukauden ikäinen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201313#.Vg4yT1OnI6s, http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Netanyahu-Palestinian-Temple-Mount-incitement-responsible-for-terror-attack-that-killed-Israeli-couple-419758,
·         New York Times NYT kertoo artikkelissaan, että katkeroitunut Mahmoud Abbas on luopunut rauhanprosessista. Abbas sanoi puheissaan hyllyttävänsä Oslon sopimukset, mutta arabitapaan jätti kuitenkin takaoven auki mahdollista pakoa varten. Abbasille kysymys ei ole - eikä koskaan ole ollutkaan – hänen kansansa hyvinvoinnista, vaan omasta asemastaan historiassa sekä henkilökohtaisesta voitontavoittelustaan. Hän ei ole noussut lähellekään edeltäjänsä Arafatin kansansuosiota ja palvontaa. Hänen kansansuosionsa laskee kaiken aikaa Ismael Haniyehin voitoksi, eikä arabi-mentaliteetti suosi heikkoja ja häviäjiä. http://www.timesofisrael.com/nyt-abbas-acutely-bitter-man-gave-up-on-peace/
·         Oregonissa USA:ssa kiväärillä aseistautunut 26-vuotias mies surmasi 10 opiskelijaa ja haavoitti 7 muuta. Hän itse sai surmansa tulitaistelussa poliisin kanssa. Hänen motiivinsa oli pelkästään uskonsa menettäminen olevaa yhteiskuntaa kohtaan. Hän seuloi uhrejaan kysellen heidän uskoaan ennen surmaamistaan, vaikka ei tiedetä, miksi hän sitä kyseli. http://www.timesofisrael.com/oregon-gunman-asked-victims-to-state-religion-before-opening-fire/
·         Oregonin murhamies kysyi uhreiltaan, oletko kristitty, joita hän ampui päähän. Kieltävän vastauksen antanutta tai ilman vastausta hän ampui jalkaan. http://nypost.com/2015/10/01/oregon-gunman-singled-out-christians-during-rampage/
·         USA:n itärannikkoa lähestyy hurrikaani Joachim, jonka tarkkaa reittiä ei vielä tiedetä. Rannikkokaupungit kuitenkin varustautuivat pahimman varalle, joista Orlando on yksi. Tuulten voima on lähes 130 ml tunnissa, mutta niiden mukanaan tuomat rankkasateet voivat tuoda tulvia ja maanvyörymiä. Ensi viikon alussa rantautuva myrsky Joachim uhkaa Washingtonin ja New Yorkin alueita. Se on vahvistunut 2:n voimakkuudesta neljänteen luokkaan. Nimi Joachim viittaa juutalaisten muinaiseen kuninkaaseen, nimi tarkoittaa Jehova kehitti tai pani alulle. Monet uskovat, että USA:n ja Israelin tilanteet liittyvät kiinteästi yhteen. Se mikä koskee Israelia, koska pian myös USA:ta, hyvässä tai pahassa merkityksessä, riippuen siitä, miten USA:n johto suhtautuu Israeliin. http://www.wnd.com/2015/10/emergency-orders-flood-northeast-as-hurricane-looms/?cat_orig=us
·         Huhut kuiskuttelevat, että USA:n ulkoministeri John kerry ja Iranin ulkoministeri Javad Zarif ovat ehdolla vuoden rauhan Nobelin saajiksi. http://www.wnd.com/2015/10/nobel-prize-rumors-put-focus-on-kerry-iran-coziness/?cat_orig=politics
 LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 20 -29; Tiberias 22 -36; Suolameri 20 -29; Eilat  26 -38 +C-              astetta. Lämpötila noussee pari astetta huomiseksi, mutta laskee sunnuntaina uudelleen.


Post a Comment