Wednesday, October 21, 2015

KESKIVIIKKO 21.10.15

KESKIVIIKKO 21.10.15
1.       PA;n arabit jatkavat järjettömän tuntuisi hyökkäyksiään israelilaisia vastaan, olkoot he sotilaita, poliiseja tai siviilejä. Eräs puukkosankari – vai pitäisikö sanoa ”puukkomarttyyri” tai sellaiseksi haluava - totesi journalistille, etteivät he taistele juutalaisia vaan Israelia vastaan. Tämä toteamus kätkee alleen koko villakoiran ytimen: Ei ole kysymys Juudeasta ja Samariasta eikä Jerusalemistakaan ja sen Temppelivuoren Al-Aksa moskeijasta, vaan siitä, että ”Israel perustettiin länsimaiden avulla arabeilta varastamille maille”. Tämän ajatuskuvion mukaan Israel on laiton ja se tulee purkaa. Tämän kuvion mukaan yksikään arabijohtaja ei voi Israelissa eikä muuallakaan suostua mihinkään rauhanratkaisuun, joka ei sisällä Israelin valtion purkamista ja juutalaisten karkottamista sinne mistä tulivatkin.

Tämän vuoksi Abbas hylkäsi Yehud Barakin rauhantarjouksen, jolla PA:lle olisi annettu 95 -98 % Juudean ja Samarian alueista, Jerusalem olisi jaettu ja arabi-pakolaisia olisi sallittu Israeliin sadoin tuhansin. Tarjoukseen sisältyi varmaan myös taloudellisia kompensaatioita arabimielen keventämiseksi, ja tieyhteys Gazaan.
Tämän vuoksi maailman johtajien – kuten YK:n pääsihteeri Ban ki-Moonin viimeinen yritys Israeliin tekemänsä yllätysvierailun yhteydessä – tuntuvat suorastaan hupaisilta, ellei kysymys olisi kuolemanvakavasta asiasta.

Kuvitteleeko YK:n pääsihteeri, joka ei näe juuri työpöytänsä ulkopuolelle, että hän todella olisi oikea henkilö opastamaan vuosituhansia vanhan kansan asettumista vuosisatojen aikana raunioituneeseen ja erämaaksi kehittyneeseen maahansa, jota pidettiin Damaskoksen takamaana, levähdyspaikkana matkalla Mesopotamiasta Kairoon ja josta kukaan ei ollut kiinnostunut? Vasta juutalaisten onnistuessa rakentamaan heitteille jätetystä maastaan kukoistavan ”Edenein puutarhan”, kuten jotkut sitä nimittävät, arabien mielenkiinto heräsi ja he yrittivät useita kertoja pyyhkäistä tuon häpeätahran arabien pyhältä maalta. Viiden arabimaan - monen muun tukemana - vakinaiset armeijat uskottelivat toisilleen ja silloisessa Syyria Palestiinassa asuville arabeille, että sota kestää pari viikkoa ja arabien on parempi muuttaa taistelujen ajaksi kauemmas, että armeijat voisivat rauhassa toteuttaa suunnitelmansa juutalaisten tuhoamiseksi ”ennen näkemättömässä tuhoamisessa ja massamurhassa”, kuten arabiliiton pääsihteeri Azzam Pasha maalaili.

Maailman hämmästellessä raivokkaasti, selkä valtamerta vasten taistelevat, heikosti aseistetut juutalaiset onnistuivat, ei vain kerran, vaan useita kertoja, murskaamaan arabiarmeijoitten hyökkäyssuunnitelmat. Näin syntyi myytti voittamattomasta Israelista, ja näin syntyi myös myytti palestiinalaispakolaisista, joita asuu Israelin rajanaapureissa, ja joiden määrä on kasvanut n. 850 000 viiteen miljoonaan, mikä oikeuttaa otaksumaan, että pakolaisiin on liittynyt runsaasti paikallisia asukkaita saadakseen YK:n pakolaisavun tarjoamat etuisuudet.
Rikkaitten arabimaitten kieltäytyessä järjestämään arabipakolaisten aseman maissa, joissa he asuivat, Israel vastaanotti kolmen ja puolen vuoden kuluessa 685 000 uutta siirtolaista, jotka se sulautti yhteiskuntaansa. Vielä viime vuonna Israeliin muutti n. 30 000 juutalaista siirtolaista, ja sama tendenssi jatkuu ja voi kiihtyä antisemitismin ja Israel-vastaisuuden noustessa hälyttävästi maailmalla.
Miksi maailma ja sen kansainväliset järjestöt eivät voi hyväksyä pientä Israelia? Johtuvatko maailman ongelmat, sen viimeaikaiset pakolaisvirrat ja maailman-laajuiset talousongelmat Israelista? Miksi englantilaisten suosima ”fair play”, oikeudenmukainen pelisääntö ei ole voimassa Israelin suhteen? http://www.timesofisrael.com/un-head-to-brief-security-council-on-israel-visit/,

2.       Keskiviikkopäivä alkoi tauivaankannen ollessa harvassa puolipilvessä ja ilman tuntuessa kohtalaisen viileältä ja kostealta, vaikka lämpömittari osoittaa 17 astetta.
Sadetta on saatu Jerusalemin alueille heikosti, mutta maanantai-iltana ukkonen jyristeli omilla matkoillaan salamoiden välähdellessä siten, että katsoimme parhaaksi sulkea tietokoneet ja TV:n kaiken varalta.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 17 –27; Tiberías 21 -33; Suolameri 27 -35; Eilat 25 –36 +C-astetta. Lämpötila pysytellee tämän päiväisissä lukemissa vielä huomennakin, mutta Times of Israel ennusteen mukaan se alkaa nousta siten, että lauantaiksi ennustetaan jo 18 -32 +C-astetta. Puolipilvisyys sen sijaan jatkunee toistaiseksi. Kinneretin vedenkorkeus laskee 0.5 sm päivässä ja on nyt -212.89.

3.       AFRIKAN maista Israeliin – useimmat laittomasti – pyrkivät siirtolaiset odottivat tapaavansa Israelissa tulevan onnen maansa, mutta Israelia heille mainostaneet unohtivat kertoa, että kodittomana maailmaa kiertäneet juutalaiset eivät omista kokemuksistaan huolimatta suhtaudu kovin hyväntahtoisesti vieraan uskonnon ja kulttuurin edustajiin eivätkä tervehdi heitä avosylin joukkoonsa.

Syitä lienee useitakin, mutta yksi on se, että Israel on nuori valtio, joka vasta pyrkii hahmottamaan omaa identiteettiään, ja siinä täysin vieraat elementit sekoittavat tilannetta entisestään. Juutalaisissa on voimakkaita, usein täysin vastakkaisia tendenssejä, kuten uskonnolliset ja ei uskonnolliset, joista toiset haluavat pyhittää sapatin, mutta toiset käyttää sen perheen yhteisiin rientoihin, mennä yhdessä elokuviin, joita esittäviä teattereita Jerusalemiinkin nousee uusia. Urheilukilpailujen järjestäminen sapattina on sekin ongelmallinen, etenkin ulkomailla, joissa niitä järjestetään lauanta8iksi ja sunnuntaiksi, ja joissa noudatetaan eri kalenteria ja erilaista käytäntöä.
Euroopassa aikoinaan lapsuusaikoina kokema sunnuntain rauha voidaan kokea uudelleen sapattina, kun vilkas autoliikenne pysähtyy lähes kokonaan, lapset ajelevat pienillä pyörillään kaduilla ja ihmiset pukeutuvat pyhävaatteisiin mennäkseen synagogaan.

Israelin beduiinin suorittama hyökkäys Beersheban linja-autoasemalle, jossa sai surmansa 19-vuotias israelilainen sotilas ja 11 muuta haavoittui, nosti hyökkäyksen seurauksena esiin toisen kipeän kysymyksen vierasmaalaisten asemasta Israelissa.
Eitreasta Israeliin laittomasti muuttanut 29-vuotias Haftom Zarhum oli tullut Beershebaan uusimaan viisuansa, joka salli hänen jatkaa työtään taimitarhassa.

Kansaan oli levinnyt huhu, että hyökkääjiä oli kaksi, ja koska Zarhum ehkä ulkonäöltään muistutti hyökkäyksen tehnyttä beduiinia, ihmiset hyökkäsivät hänen kimppuunsa mukiloiden hänet hengiltä. Tapaus oli tahaton väärän informaation tuotetta, mutta se on nostattanut muiden Afrikasta muuttaneiden, n. 45 000 hengen, suuttumuksen syyttäen valtiota kansan mieliakan nostattamiseksi heitä vastaan. Sekä pääministeri että puolustusministeri tuomitsivat ”lynkkauksen”, kuten Yaalon sitä nimitti, välittömästi, mutta vahinko oli jo päässyt tapahtumaan. Yaalon lupasi metsästää henkilöt, jotka olivat syyllistyneet Zarhumin surmaan. http://jewishstandard.timesofisrael.com/amid-israels-terror-wave-african-migrants-find-danger-where-they-sought-safe-havenafrican-migrants-find-danger-where-they-sought-safe-haven/

4.       TTISTAIN AIKANA PA.n arabit yrittivät neljässä eri kohteessa puukottaa israelilaisia, Lisäksi tiellä no 60 israelilainen autoilija joutui kivityksen kohteeksi, joka murjoi pahoin hänen autoaan. Hän pysäytti autonsa jonkin matkan päässä tutkiakseen kivien aiheuttamia vahinkoja.
Tultuaan tielle autostaan, hän ei tarpeeksi tarkannut ohiajavaa liikennettä, minkä johdosta kuorma-auto törmäsi häneen ruhjoen hänet kuoliaaksi. Paikalle saapunut ensiapuryhmä saattoi todeta, ettei mitään ollut tehtävissä. Kuorma-auton kuljettaja jatkoi matkaansa pysähtymättä, vaikka varmaan oli täysin tietoinen onnettomuudesta. Hän ilmoittautui PA:n poliisille sanoen, että hän ei huomannut autostaan ulos tullutta miestä, ja että se oli pelkkä vahinko. Israelin poliisi tutkii asiaa. Israelilainen autoilija oli kotoin Kiryat Arbasta

Hebronissa juutalaisten omistaman asunnon ulkopuolella vatioivaa sotilasta vastaan tehtiin puukotusyritys kahden arabin toimesta. Sotilas sai haavan päähänsä iskusta, joka ilmeisesti oli tarkoitettu sotilaan niskaan. Paikalla ollut toinen sotilas avasi tulen surmaten molemmat arabit 15-vuotias Bashar Nidal al.Jabari ja 17-vuotias Hussam Ismail Jabari. Tämän seurauksena arabit vierittivät palavia autonrenkaita juutalaisen kaupungin Kiryat Aban sisäänkäynnin edessä ja ulkopuolella.
Tiistaina iltapäivällä yksi sotilas ja siviili haavoittuivat PA:n arabin ajettua autonsa heidän ylitseen lähellä Gush Erzionin yhteisöä Jerusalemista etelään.

Toisessa tilanteessa tiistaina illalla IDF:n sotilaita tulitettiin Dolev-juutalaisyhteisön lähellä. Sotilaat vastasivat tuleen ja aloittivat ampujien etsinnät. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.
Aiemmin tiistaina IDF:n sotilaita vastaan heitettiin petrolipommeja ja putkipommi Beetlehemin läheltä sijaitsevalla tarkastusasemalla. Raakelin hautakammion lähelle kokoontui 400 PA:n arabia, jotka nahistelivat sotilaitten kanssa. Yksi rajapoliisi haavoittui lievästi arabien heittämistä palopommeista.
Jerusalemin itäosassa Issawiyan arabilähiössä rajapoliisi ampui arabinuorukaista jalkaan hänen pitäessä kädessään heittovalmista palopommia. Lääkintämiehet veivät hänet pois, eikä hänen tilastaan ole tietoa.

GAZAN rajaa vartioivat sotilaat havaitsivat arabien valmistelevan sala-ammuntaa sotilaita vastaan. IDF:n omat tarkka-ampujat löysivät heidät tähtäimiinsä surmaten yhden ja haavoittaen useita muita.  Tapaus sattui tiistaina Gazan eteläosassa.
Irrallisia terrorihyökkäyksiä tehdään eri puolilla Juudeaa ja Samariaa, mutta Jerusalemin lähiympäristö osoittaa rauhoittumista. Lieneekö pahin kiihko jo purkautunut, vai onko kysymyksessä vain taktinen tulitauko tilanteen arvioimiseksi ja uusien suunnitelmien toteuttamiseksi? Hamas, Islamic Jihad ja Fatahin äärianekset kuten Al-Aksan Marttyyrit ja Tanzim sanovat aloittavansa kolmannen intifadansa.  

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Viime yön aikana puukoilla aseistautuneet terroristit yrittivät soluttautua juutalaisten asuttamaan 4-kerroksiseen Beit HaShalom rakennukseen Hebronissa. Rakennus on H-2 alueella, joka on Israelin täydessä valvonnassa. Yhteisöön sijoitetut sotilaat avasivat tulen hyökkääjiä kohti surmaten heistä kaksi. Yksi sotilas haavoittui lievästi. http://www.jewishpress.com/news/2-terrorists-killed-in-hebron-after-stabbing-attempt/2015/10/20/
·         Puukolla aseistautunut 15-vuotias naisterroristi yritti soluttautua yön aikana Yitzharin juutalaisyhteisöön. Sotilaat kehottivat häntä pysähtymään ennen ylittämistään juutalaisyhteisön rajan, mutta hänen jatkaessa tuloaan sotilaat avasivat tulen haavoittaen häntä käteen, mutta ei vaarallisesti. http://www.timesofisrael.com/palestinian-teen-tries-to-infiltrate-settlement-with-knife-is-shot/
·         UNESCO osoitti lopulta järkevyyttään pitäen PA/PLO:n esitystä Länsimuurin liittämiseksi osaksi Ak-Aksa moskeijaa kiihotuksena, jolla ne olivat voineet esittää loputtomia vaatimuksia ja sääntöjä israelilaisille muurilla. Israel esitti kiivaan vastalauseen PA/PLO:n pyrkimyksestä historian muuttamiseksi.  PA/PLO lopulta veti esityksensä pois ilman jatkotoimia. http://www.timesofisrael.com/israel-slams-unesco-vote-calling-western-wall-muslim/.
Äänestykset Raakelin ja Patriarkkain hautakammioista kuitenkin etenevät äänestyksiin. PA/PLO haluaa saada niille UNESCON vahvistuksen islamin perinnekohteina. Israel vastustaa tallaista historian uudelleenkirjoittamista. http://www.timesofisrael.com/palestinians-drop-bid-to-name-western-wall-part-of-al-aqsa/, http://www.timesofisrael.com/members-of-congress-jewish-groups-rally-against-unesco-resolution/.
·         Jordanialais-palestiinalaisen opettajan pieni tytär nähdään esiintyvän Facebookissa pitkän puukon kanssa todeten:” Haluan tappaa juutalaisia”. Abdel Abuesha opettaa Jordaniassa pakolaisleirissä. Sieltä se lasten aivopesu alkaa, kodeista ja lastentarhoista siirtäen lapset suoraan aikuisten karuun ja armottomaan maailmaan, joka ei tunne sääliä. Videon juontaja vahvisti todeten ”Allahin avulla se voi toteuta”. (Memri) http://www.timesofisrael.com/watch-i-want-to-stab-a-jew-young-girl-tells-her-teacher-father/,
·         Kanada lopettaa Syyrian ilmapommitukset. Israel ja Venäjä sen sijaan ovat sopineet tavoista, joilla lentokoneitten iskut toisiaan vastaan Syyrian ilmatilassa voitaisiin välttää. Venäjän ja Iranin johtamat Syyrian ja Hizbullahin joukot aloittavat pian suuroperaation Aleppon ympärillä olevien Al-Nusran ja Al-Qaidan joukkojen karkottamiseksi. Venäjä on tehnyt samankaltaisen sopimuksen USA:n ilmavoimien kanssa. http://www.debka.com/newsupdatepopup/13258/Russia-and-US-sign-deal-to-avoid-air-clashes-over-Syria,
·         Malmössa Ruotsissa pidetty mielenosoitus muuttui nopeasti rumaksi, sillä siellä päätettiin vaatia juutalaisten lahtaamista. Israelin lähettiläs vaatii, että hallitus hajottaa mielenosoituksen käyttäen kaikkia laillisia keinoja kiihottajia vastaan. Malmö on yksi ”menetetyistä kaupungeista Ruotsissa, jossa muslimit ovat vallanneet osia kaupungeista avoimiksi vain muslimeille.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/202215#.VidLTVP4k6s
Post a Comment