Sunday, September 27, 2015

SUNNUNTAI 27.09.15

SUNNUNTAI 27.09.15
1.       PA:N arabit uhkaavat Israelia intifadaan verrattavilla terrori-iskuilla succotin eli lehtimajan juhlien aikana. Uhkauksissa ei sinänsä ole mitään uutta, näin he tekevät toistuvasti, mutta Israelin turvallisuusvirkailijoilla ei varaa ottaa epämääräisiäkään varoituksia kevyesti, sillä rennosti heitetyn retoriikan taustalla voi vaania todellinen peto, jolle ihmishenki ei merkitsen mitään. Tämän vuoksi poliisi ja armeija ovat korkeassa hälytysvalmiudessa ja lisäävät henkilöstöään Jerusalemissa ja etenkin Temppelivuorella. Länsimaisessa puvussa liikkuva terroristi on edelleen terroristi.
Sunnuntaina on muslimien eid Al-Adha uhrijuhlien viimeinen päivä, mikä kunniaksi poliisi lievensi kieltoaan Vuorelle nousseille muslimeille. Ääriaineksia oli kuitenkin jäänyt yöksi Vuorelle ollakseen valmiit hei aamulla vastustamaan juutalaisten nousua pyhälle Vuorelleen.
Poliisin raportin mukaan väkivaltaisuudet ovat levinneet laajalle Jerusalemissa ja sen ympäristössä, mikä sitoo turvallisuusvirkailijoiden käsiä. Tänään on myös lehtimajan juhlien aattopäivä, mikä lisää tilanteen vaarallisuutta.

PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon kehotti poliisia poistamaan estoja muslimien rajoittamiseksi nousta Temppelivuorelle, mutta kielsi kokonaan juutalaisten pääsyn sinne. Tämä on viranomaisten normaaliasenne islamin väkivaltaa vastaan: Rajoittaa tai estää kokonaan juutalaisten pääsy Vuorelle myös heidän juhlapyhinään. Turisteja päästettäneen kuitenkin, mutta tarkkojen rajoitusten ja vartioinnin puitteissa.
Tästä huolimatta juutalaisaktivistit kokoontuivat Vuoren sisäänkäynnin läheisyyteen yrittäen myöhemmin murtautua poliisiketjun läpi, kuten ynetnews.com raportoi.

RAPORTIN mukaan useita tusinoita Murabitoun järjestöön kuuluvia muslimimiehiä olivat viettäneet yönsä Vuorella ja olivat valmiit aamulla vastustamaan juutalais-aktivistien pääsyä sinne. Ilman poliisin väliintuloa verenvuodatusta ei olisi voitu välttää, mutta poliisin yksipuolinen toiminta herättää ärtyisyyttä juutalaisissa. He katsovat, että sotilaitten haltioitunut huuto noustuaan ensimmäisen kerran Temppelivuorelle 1967 sodan aikana: ”Temppelivuori on meidän”! on menettänyt merkityksensä, koska muslimit ovat miehittäneet sen uudelleen. Juutalaisten harras toive on päästä rukoilemaan Temppelivuorelle, mutta sitä ei sallita. Poliisit ja muslimisäätlön virkailijat seuraavat tarkkaan jopa huulten liikkeitä, ettei vain joku uskalla esittää äänettömiä rukouksia. Säännön rikkojat pidätetään ja poliisit hiillostavat heitä tuntikausia lopulta antaen heille määräaikaisen kiellon nousta Vuorelle syytettyinä yleisen rauhan ja tasapainon rikkomisesta. http://www.timesofisrael.com/police-gird-for-unrest-on-jerusalems-temple-mount/

2.       Poliisi pidätti neljä PA:n arabinuorta, kaksi heistä alaikäisiä, epäiltyinä osallisuudesta israelilaisen autoilijan Alexander Levlovichin (64) auton kivittämiseen Jerusalemissa hänen ollessaan palaamassa kotiinsa osallistuttuaan juutalaisten uudenvuoden päivällisiin ystäviensä kanssa. Kivittämisen johdosta Levlovich menetti autonsa hallinnan ja ajoi valopylvääseen. Levolvich menetti henkensä välittömästi, hänen autossaan istuneet kaksi n. 20-vuotiasta tytärtään haavoittuivat lievästi, mutta heidän saamansa psykologinen vamma vaatii aikaa parantuakseen.
POLIISIN raportin mukaan arabinuoret ovat kotoisin Jerusalemin itäosan Sur Bahur arabilähiöstä. Poliisi julkisti kolmen nuoren nimet: Muhammas Salah Muhammad Abu Kaj (18); Walid Faresh Mustafa Atrash (18) ja Abed Muhammad Abed Rabo Dawiat (17). Kolmannen nimeä ei ole kerrottu. Arabiyhteisössä mies saa täysi-ikäisyyden 16-vuotiaana ja voi perustaa oman perheensä. Monet nuoret parit jäävät asumaan vanhempiensa kotiin, jota laajennetaan tarpeen mukaan.

SHIN BET kertoo, että kuulusteluissa arabinuoret ovat tunnustaneet lähteneensä juutalaisten asumaan osaan pääkaupunkia kivittääkseen israelilaisautoilijoita.
Dawiat on tunnistanut, että hänen heittämänsä kiven johdosta kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja ajoi päin valopylvästä. He pakenivat paikalta, mutta sopivat keskenään, mitä kertoisivat kuulusteluissa, jos heidät saadaan kiinni.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu kutsui lisääntyneen terrorismin vuoksi turvallisuuskabinetin koolle, jolle hän esitteli suosituksensa uusista kovennetuista rangaistuksista kivittäjille syyllisen iän ja teon vakavuuden mukaisesti. Rangaistukset ovat 4-6 vuotta vankeutta 14 -18-vuotiaille, mutta 12 -14-vuotiaille aiheutettujen vahinkojen maksatus kuuluu alaikäisen vanhemmille.
Lisäksi turvallisuusviranomaiset voivat käyttää 22 Ruger tarkkuuskivääriä kivittäjiä vastaan. Pääministeri vannoi, etteivät kivitykset ja ihmisten vahingoittaminen jää rankaisematta, vaan lakia, oikeutta ja järjestystä vastaan rikkoneita rangaistaan.  http://www.timesofisrael.com/4-palestinian-youths-arrested-for-fatal-rosh-hashanah-attack/

3.       ISRAELIN turvallisuuskabinetin suosittelemat uudet kovennetut rangaistussäännöt eität tietenkään tyydytä PA:n johtoa, jonka mielestä ”kivittäjät ja polttopullojen heittelijät toimivat oikeutetusti miehittäjän asettamia rajoituksia ja sortotoimia vastaan”. Heidän oman käytäntönsä mukaan rangaistukset toteutettaisiin paljon yksinkertaisemmin ja suoraviivaisemmin.
Israelin ongelmana sekä rauhan että sodan aikana on se, että Israel pyrkii toimimaan inhimillisten ja eettisten sekä demokratian säännösten puitteissa vihamielisessä ympäristössä, jossa nuo arvot eivät merkitse mitään.
Muslimien oma sharia-laki perustaa tuomionsa syyhyn ja seuraukseen, missä epäillyn tunnustus saadaan mutkattomasti usein epäinhimillisen kidutuksen kautta. Monet epäillyt tunnustavat lopulta mitä vain saadakseen kidutuksen loppumaan.  Rangaistukset toteutetaan samoin nopeasti ja tehokkaasti.

PA:n pääneuvottelijana tunnettu Saeb Errekat, jonka Abbas nimitti PLO:n pääsihteeriksi annettuaan kenkää edelliselle Abed Rabbolle epäillen hänen vehkeilevän häntä vastaan Mohamed Dahlanin hyväksi, syytti katkerin sanoin Israelin yhteiskunnan muuttumisesta epäinhimilliseksi ja kivittäjiä vastaan säädettyjen kovennettujen rangaistusten voivan aiheuttaa uusia rikoksia. Erekat syyttää Israelia ”vihan kulttuurista”, joka epäinhimillistää (demonisoi) koko kansan.
”Israel jatkaa velvollisuuksiensa välttelemistä ja karkeasti rikkoo vastuutaan kansainvälisen lain vaatimusten vastaisesti”, hän syytti.  
Erekat uhkasi, että PA kääntyy kansainvälisten instituuttien puoleen suojellakseen arabikansaa Israelilta lisäten, että uudet säännöt sallivat tulen avaamisen arabeja vastaan, kun kolmannen osapuolen henki on vaarassa. PA:n johto käyttää termiä kansainvälinen yhteisö tai laki toistuvasti, ikään kuin heillä olisi yksinoikeus siihen.
Hän varoitti että säännös antaa joukoille väljät tulkintamahdollisuudet tilanteissa.
Muutaman kuukauden päästä eroava Israelin oikeuskansleri Yehuda Weinstein vastustaa rangaistusten koventamista kuten myös Ruger-aseen käyttöä todeten, että nykyiset aseet ovat tarpeeksi tehokkaita. Weinstein on omaksunut hallituksen päätösten jarruttamisen kysymyksissä, jotka vaatisivat pikaisia päätöksiä ja toimia, vaikka hänen toimenkuvaansa kuuluu toimia hallituksen edustajana oikeudessa.

Pääministeri Netanyahu ja oikeusministeri Ayelet Shaket aikovat kuitenkin jatkaa sääntöjen ottamista poliisin ja armeijan käyttöön, mikä on herättänyt varoittavia arvioita etenkin Jerusalemin ja Temppelivuoren alueilla, koska tilanteita siellä seuraavat monet maat ja YK paljon tarkemmin kuin muualla maassa. Islamin pyhien kohteiden turvallisuuden valvonta kuluu Jordanialle, joka on viime viikkoina ottanut hyvin kärkevän Israelin vastaisen asenteen.  http://www.timesofisrael.com/erekat-new-israeli-measures-against-stone-throwers-dehumanize-whole-nation/

4.       PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva Mahmoud Abbas - hänen virkakautensa on jo yhdennellätoista vuodella ylittänyt laillisuutensa – esitti julkisuudessa Israelin vastaisen syytöksen, että se ”häpäisee saastaisilla jaloillaan islamin pyhiä kohteita kuten myös Jerusalemin Pyhän Haudan kirkkoa”, jonka suojelijaksi hän esittäytyy. Tämä siitä huolimatta, että kaikki Israelissa tietävät, miten PA painostaa kristittyjä kaikilla alueillaan siten, että kristittyjen määrä pienenee siellä vastakohtana Israelin hallitsemat alueet, joissa se kasvaa ja kukoistaa, ja joiden nuoria arabimiehiä palvelee Israelin Puolustusvoimissa.
Olisi odottanut YK:n johtajisto, johon PA/PLO viittaa kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa tilanteissa termillä ”kansainvälinen yhteisö”, olisi puuttunut tähän Israelia häpäisevään ja alentavaan ja muihin kohtuuttomiin ja vastuuttomiin lausuntoihin, mutta kuten JP:n pääartikkelissa todetaan, ”mikään hävyttömyys ei ole tarpeeksi hävytön herättääkseen YK:n vastuuta kantavan johdon”. YK:n turvallisuusneuvosto ei myöskään nähnyt mitään väärää muslimien väkivaltaisuudessa ja hyökkääväisyydessä Temppelivuorella, vaikka islam tekee voitavansa hävittääkseen kaikki Israelin ja juutalaisuuden merkit kaikkein pyhimmällä kohteella Temppelivuorella.

YK:n raportissa ei ollut edes mainintaa Temppelivuoresta, jota muslimit kutsuvat nimellä Haram al-Sharif, pyyhkien pois 3 000 vuotta juutalaisten historiasta edes mainitsematta kristittyjen osuutta samana aikana. Sen asemesta YK:n turvallisuusneuvoston raportissa toistetaan Vuoren arabinimeä Haram al-Sharif, ylevä pyhättö. YK:n raportin mukaan juutalaiset ovat keksineet koko tarinan juutalaisista Temppeleistä väittäen Jasser Arafatin ajoista lähtien, etteivät muslimit ole löytäneet mitään merkkejä niistä. Muslimien läheiseen laaksoon kippaamista lähes 500 rekka-kuormallisesta Vuoren täytemaata täynnä jäänteitä juutalaisten Temppeleistä, mitä vapaa-ehtoiset israelilaiset ovat haravoineet, on löydetty epäämättömiä todisteita molemmista Temppeleistä, viimeksi Davidin sinetti.
Israelissa tätä kutsutaan ”kulttuuriterrorismiksi”, jota voidaan verrata antiikkisten kulttuuriesineitten ja rakennusten estottomaan tuhoamiseen, jota IS:n joukot harjoittavat miehittämillään alueilla Irakissa ja Syyriassa sekä Afrikassa ja Jemenissä tuhoten samalla tutkimattomia historian todisteita muinaisista kulttuureista, joiden historiaan jää korvaamaton aukko. YK:n turvallisuusneuvoston hampaaton tuomio vain kiihdyttää heidän tuhoamisviettiään. Tämä sama joukko tunkeutuu nyt väkisin länteen tuhotakseen sen juutalais-kristillisen kulttuurin korvatakseen sen keskiaikaisella sharia-lain taantumalla YK:n puuttumatta asiaan.

YK:n raportissa vaaditaan, että ”muslimien tulee voida palvoa Allahiaan Haram al-Sharif-vuorella rauhassa ja ilman Israelin häirintää”, huomioimatta ollenkaan, että muslimit ovat muuntaneet Al-Aksa moskeijan asevarastoksi – ikään kuin ”rauhallinen uskontonsa harjoittaminen vaatisi veitsiä, polttopulloja ja putkipommeja”.
Juutalaisten oikeudesta uskontonsa harjoittamiseen ja Jumalansa palvomiseen Pyhällä Vuorella ei ollut edes mainintaa. Onko tämä tasapuolisuutta YK:n taholta?
YK:n raporttien yksipuomisuus ja toisen osapuolen täydellinen huomiotta jättäminen ei ole puolustettavissa mitenkään, sillä Israel on avoin yhteiskunta, jossa YK:n Israelissa asuvilla edustajilla on täydellinen oikeus liikkua missä haluavat voidakseen verifioida muslimien sepittämiä valheita, joita syötetään YK:n nimissä julkaistuihin lausuntoihin tutkimatta niiden todellisuutta. 
Samalla se osoittaa myös Israelin johdon ja ulkomaisten lähettien pelkuruutta esittää tosiasiat tosiasioina, vaikka se ei aina olisikaan diplomaattisesti korrektia. http://www.jpost.com/Opinion/Jerusalem-Post-Editorial-UN-bias-419185

5.       SÄÄTILAT TÄNÄÄN: Jerusalem 19 -29; Tiberias 22 -35; Suolameri 27 -37; Eilat 24 -37 +C-astetta. Lämpötilat näyttävät pysyttelevän suhteellisen tasaisina, taivas on yleensä puolipilvinen eikä sateista ole pelkoa. Kinneretin pinta alenee sm:n vuorokaudessa. Suolameren kohtalosta ei edes uskalla mainita, se näyttää tekevän hidasta kuolemaa vastuullisten virkailijoiden ja hallitusten pyöritellessä peukaloitaan. 

6.       UUTISOTSIKOITA

·         Perjantaina syttyi Gush Etzionin alueella kaksi vierekkäistä pensaspaloa, mikä vahvistaa epäluuloja, että ne olivat sytytetyt tahallisesti. Palot olivat Gevaot juutalaisyhteisön lähellä, josta useita perheitä jouduttiin evakuoimaan. Sammutustoimiin osallistuivat kymmenien palokuntien virkailijat, joiden toimesta palot saatiin hallintaan ilman pahempia vaurioita.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201128#.VgeqPlOnI6s
·         Shmita-vuoden jälkeen maanviljelijät ovat palaamassa pelloilleen aloittaen viljelystensä istuttamisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/201117#.VgesfVOnI6s
·         Debkafile kertoo uutisissaan, että Kiina lähettää valmistamansa lentotuki-aluksen Syyrian edustalle liittyäkseen Venäjän johtamaan liittoutumaan, jota kutsutaan nimellä 4 +1, eli Iran, Venäjä, Kiina ja Syyria vahvistettuna Hizbullahilla. USA:n presidentti Obaman tervehtiessä Kiinan presidentti Xi Jinpingin Washingtoniin perjantaina 25.09. Kiinan lentotukialus Liaoning-CV-16 ankkuroi Tartusin satamaan Syyriassa. Alusta suojasi kiinalasinen ohjus-alus.  Kiina lähettää Syyriaan laivueen J-15 Flying Sharks hävittäjiä, Z-15 F sukellusveneiden tuhoamis-helikoptereita sekä Z-18 I ennalta-varoittavia helikoptereita, lisäksi 1000 sotilasta taisteluihin Venäjän joukkojen rinnalla. http://www.debka.com/article/24909/A-Chinese-aircraft-carrier-docks-at-Tartus-to-support-Russian-Iranian-military-buildup-, http://www.timesofisrael.com/russia-iran-iraq-syria-pool-intelligence-on-islamic-state/,
·         USA:n ulkoministeri John Kerry kehotti Mahmoud Abbasia torjumaan pääministeri Netanyahun maanittelut kahdenkeskisiin neuvotteluihin, kunnes YK:n istunnot alkavat kesätauon jälkeen.  Tämä voi olla USA:n taktiikkaa pitää rauhanprosessi USA:n hallinnassa Ranskan ja EU:n aloitteista huolimatta. Ranska ja USA kilpailevat vaikutusvallasta Lähi-Idässä. Abbas pitää puheen YK:ssa huomenna 28,09, kuten myös paavi Francis I. Kerry ja Abbas tapasivat New Yorkissa lauantaina, Netanyahu lentää sinne myös ollakseen mukana YK:n yleiskokouksen aloittaessa maanantaina. Kerry on edelleen kiinni Iranin kysymyksessä, eikä aikaa riitä Lähi-Idän asioihin. http://www.timesofisrael.com/kerry-reportedly-told-abbas-to-hold-off-on-meeting-netanyahu/
·         IAEA:n pääsihteeri Yukiya Amano sanoo, ettei ole tarpeen tehdä uutta tarkastusmatkaa Iraniin Parchin sotilastukikohtaan. Iran otti maanäytteitä Amanolle sanoen niiden olevan Parchin maasta, mutta kukaan IAEA:n edustaja ollut mukana todistamassa tilannetta. http://www.timesofisrael.com/iaea-chief-says-another-parchin-visit-not-necessary/
·         Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli varoittaa EU-maita, että Juudeassa ja Samariassa valmistettujen tavaroiden ja tuotteiden merkitseminen syrjittyihin tuotteiseen on Israelille punainen raja, ja että taloudellinen boikotti voidaan toteuttaa myös Israelia boikottavia EU-maita vastaan, eikä niitä maita voida enää pitää merkittävinä Lähi-Idän asioita käsiteltäessä. Netanyahu ei ole nimennyt uutta ulkoministeriä, vaan pitää sen itsellään. http://www.timesofisrael.com/eu-labeling-of-west-bank-goods-is-a-red-line-israels-top-diplomat-warns/
Post a Comment