Sunday, September 20, 2015

SUNNUNTAI 20.09.15

SUNNUNTAI 20.09.15
1.       SUNNUNTAIAAMU alkoi pienoisella maajäristyksellä, joka helisteli ikkunoita ja pani lattian aaltoilemaan muutaman sekunnin ajaksi. Uutisraportit eivät ole vielä vahvistaneet havaintoa, mutta tehnevät sen, kun uutisankkurit saavat silmänsä auki.
Olen muutaman päivän ajan valittanut jatkuvaa hellettä, jota pohjoisen säätilojen vaihteluun tottuneen asukkaan on vaikea kestää. Kuin vastauksena moitiskeluuni huomiseksi ennustetaan lämpötilan huomattavaa putoamista. Tämän päivän lämpöarvoiksi ennustetaan 22 -32 +astetta, mutta huomiseksi vain 20 -25 astetta paikallisten sateitten siivittämänä. Tiistaina lämpötilat alkavat uudelleen nousta siten että keskiviikoksi ennustetaan uudelleen 22 -31 asteen lukemia taivaan selkeytyessä.  Sateet ovat aloittaneet kovin aikaisin tänä vuonna, kiitos siitäkin.

Onhan se vaihtelua tämäkin, joten on syytä olla kiitollinen. Lehtien artikkelit kertovat kotimaansa jättäneiden perheiden surkeista olosuhteista pyrkiessään löytämään rauhalisempia oloja perheilleen tietämättä ollenkaan, missä seuraavan yönsä viettää ja missä pysyvä asuinpaikka sijaitsee. Vaarallisin hetki heidän pakomatkallaan näyttää olevan Välimeren ylittäminen, jonka aikana muslimipakolaiset heittävät kristityt kanssamatkustajansa mereen kiikkeristä aluksistaan, jotka usein liikakansoitettuina eivät kestä Välimerellä ajoittain esiintyviä myrskyisiä aaltoja. Raportit kertovat, että Turkin hiekkarannikolle huuhtoutui uusi hukkunut pienokainen muutamaa päivää sitten löydetyn lisäksi. On syytä kiittää siitä, mitä on.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 22 -32; Tiberias 26 -40; Suolameri 30 -39; Eilat 27 -39 +C-astetta. Lämpötilojen tilapäinen romahtaminen tapahtuu koko maan alueella, kuin vetääkseen henkeä, mutta palatakseen sitten kiireesti normaalirutiiniin. Kinneretin vedenpinta laskee edelleen sentin päivävauhtia ollen nyt -212.72m Välimeren pinnan alapuolella.

Ukrainassa pyhiinvaelluksella olleen 28-vuotiaan juutalaisen miehen Amir Ohanan (kotoisin Bat Yamista) ruumis löydettiin Umanin järvestä täysissä vaatteissa, vain kengät ja sukat riisuttuina. Hänen uskotaan riisuneen kenkänsä ja sukkansa vilvoitellakseen jalkojaan järven rannalla, mutta ehkä epileptia-kohtauksen saaneena horjahtaneen veteen. Järvi on lähellä breslav-rabbin Nachmanin hautaa. Israel aloitti viralliset etsinnät hänen löytämisekseen. Hän katosi tiistaina 15. syyskuuta. Hänen ruumiinsa lennätetään Israeliin yhdessä etsijöiden kanssa. Hän oli naimissa, häntä jäivät kaipaamaan vaimo ja kolme lasta. http://www.timesofisrael.com/body-of-israeli-man-missing-in-ukraine-pilgrimage-found/

2.       SAUDI ARABIAN entinen tiedustelujohtaja prinssi Turki bin Faisal al-Saud oikoi puheessaan Lontoon Kings Collegen ja Georgtown Yliopiston järjestämässä tilaisuudessa pääministeri Benyamin Netanyahun äskeisissä puheissaan antamia tietoja. Pääministeri on pyrkinyt vakuuttelemaan, että Lähi-Idän arabikeväänä alkaneiden mutta syysmyrskyiksi muuttuneet tilanteet, joissa Iran on nousemassa alueen johtavaksi tekijäksi ja ydinasevaltioksi, ovat pakottaneet alueen sunnivaltiot etsimään uusia turvallisuustakuita tutkien liittoa myös Israelin kanssa. Prinssi Turki toimi Saudi Arabian tiedustelujohtajana vuoteen 2001 saakka ja toimi sen jälkeen lähettiläänä USA:ssa ja Englannissa.
Turki vakuutti, etteivät Saudi Arabian ja Israelin väliset diplomaattiset suhteet ole mahdollisia niin kauan, kuin ”Palestiina” on Israelin miehittämä. Hänen käyttämänsä termi Palestiina on tässä yhteydessä kovin epämääräinen eikä selvitä, mitä alueita hän tarkoitti siihen kuuluviksi.
Turkin puheen otsikkona oli: ”What should the World do about ISIS and the Challenge about violent extremism?” (Mitä maailman tulisi tehdä ISISin ja väkivaltaisen äärisuunnan kanssa?)
Turki puuttui vastauksessaan kysymykseen Netanyahun lausuntoihin ”muutoksen merestä” sunnivaltioissa, että määritelmä on epätarkka, sillä useimmilla arabimailla on suuri shia-vähemmistö, kuten Saudi Arabiallakin.
Toiseksi hän totesi, että niin kauan kuin Israel miehittää Palestiinaa, yhteistoiminta arabi-sunnimaiden ja Israelin kesken ei ole mahdollista. Hän sanoi, että tämä kysymys on keskeisin kaikkien arabimaiden suhteissa Israelin kanssa.

ARABIEN kiihdyttämät väkivaltaísuudet, joita Mahmoud Abbas lietsoo saadakseen maailman huomion kiintymään hänen puheeseensa YK:n yleiskokouksessa kuun loppupuolella, ovat kehittyneet rajuiksi, minkä johdosta Israel määräsi 800 poliisia normaalivahvuuden lisäksi palauttamaan järjestys Temppelivuorella ja Jerusalemin itäosissa. Poliisin kovennetut toimet ovat seurausta arabinuorten hyökkäyksistä poliisia ja Vuorelle nousseita pyhiinvaeltajia vastaan. Arabit ovat ottaneet aseisiinsa kivien lisäksi polttopullot ja putkipommit, joita poliisi löysi Al-Aksan läheltä.

Abbas käänsi tosiasiat päälaelleen syyttäen Israelia ”hyökkäyksistä arabipalvojia vastaan Vuorella” vakuuttaen samalla, että ”muslimit tulevat estämään juutalaisia häpäisemästä islamin ja kristittyjen pyhiä paikkoja saastaisilla kengillään”.  Abbas toisteli tätä kehittämäänsä valheellista versiota soitoissaan arabijohtajille sekä johtaville länsimaille ja YK:lle, mikä näyttää uponneen otolliseen maaperään heidän Israelia tuomitsevista lausunnoistaan päätelleen selvittämättä asian todellisuutta. Abbas lupasi myös paljastaa YK:n puheessaan järisyttävän salaisuuden.

Saudikuningas Salman soitti presidentti Obamalle pyytäen häntä lopettamaan Israelin hyökkäykset muslimipalvojia vastaan Temppelivuorella, sekä esitti YK:n turvallisuusneuvoston kutsumista kokoon suojellakseen arabeja Israelin väkivallalta. Sekä Jordanian kuningas Abdullah II että Egyptin presidentti Abdul Fattah al-Sissi ovat esittäneet samantapaista huolta tilanteesta Temppelivuorella ja Jerusalemin vanhassa kaupungissa ja itäosan arabilähiöissä.

PRINSSI Turki sanoi puheessaan epäilevänsä, että USA:n presidentti Barack Obamalta puuttuu selkärankaa voidakseen puuttua Lähi-Idän alueen huonontuvan tilanteen hoitamiseksi, mistä esimerkkinä on Syyrian sekä Islamin Valtion muodostaman ongelman Syyriassa ja Irakissa ratkaisemisen epäonnistuminen.
Hän selitti, että 300 000 ihmistä on surmattu, heistä 99 % Syyrian armeijan toimesta, mikä on suuri valhe, sillä kyllä Assadia vastaan taistelevat kapinalliset ja alueelle nousseet terrorijärjestöt ovat vähintään yhtä verenhimoisia kuin hallituksen puolesta taisteleva Assadin armeija, joka taistelee maan virallisen hallituksen säilyttämiseksi, kunnes kokonaistilanne on selvitetty neuvottelujen avulla. http://www.timesofisrael.com/saudi-official-we-wont-cooperate-with-israel-as-long-as-palestine-is-occupied/
3.       USA:n ulkoministeri John Kerry sanoi tavattuaan Englannin ulkoministeri Philip Hammondin lauantaina, että Syyrian diktaattorin, presidentti Bashar Assadin on siirryttävä syrjään, mutta että ajankohdasta voidaan neuvotella.
Reutersin mukaan Kerry esittää Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja Iranin johtajille, että nämä neuvottelevat Assadin kanssa yksityiskohdista. Kerry esitti myös huolensa ajankohdan kiireellisyydestä, koska surmattujen ihmisten lukumäärä kasvaa kaiken aikaa, mutta myös siksi, että ISISL-joukkojen harjoittama väkivalta on raakuudessaan saavuttanut mittasuhteet, mitä ei voida hyväksyä länsimaiden moraali- ja eettisten sääntöjen mukaan.

Kerry ei sitä kuitenkaan näin sanonut, koska USA:n ulkoministeriön terminologiassa Assadin hallitus on se paha poika, eivät kristittyjen ja muiden ”vääräuskoisten” lahtaamiset nirhaamalla heidän kaulansa poikki tylsällä puukolla, eivät ruumiin-jäsenten katkomiset eläviltä ihmisiltä, eivätkä myöskään kristittyjen ristiin-naulitsemiset tai naisten raiskaukset, mitä ISIL ja muut terrorijärjestöt harjoittavat.
Muslimisaarnaajien aivopesemä länsimainen johtajisto näyttää alistuneen siihen, että islamin peto on länsimaistuessaan muuttanut täplänsä huomioimatta sitä, ettei täplien peseminen muuta pedon luontoa; peto se on edelleen, vain entistä vaarallisempi, koska sen tunnistaminen on entistä vaikeampi.

Syyrian opiskelijoitten mielenosoitusten lopettamisesta poliisin kovilla otteilla alkaneet rauhattomuudet ovat kehittyneet neljän vuoden aikana sisällissodaksi ja siitä edelleen ulkomaiden suoraksi puuttumiseksi sotaan toimittamalla kapinallisilla aseita ja kouluttamalla heitä sekä toimittamalla ulkomaisia vapaaehtoisia yhä sankemmin joukoin kapinallisten riveihin.  Neljän vuoden aikana Syyriaan on pesiytynyt useita terrori-järjestöjä, jotka sotivat paitsi Assadin armeijaa vastaan, myös keskenään selvitellessään verisesti keskinäisiä valtasuhteitaan. USA:n CIA on ollut salaa leikissä mukana alusta lähtien.
USA tukee Al-Nusra Front järjestöä, joka löysästi kuuluu Al-Qaidaan. Saudi Arabia ja Qatar Gulfmaiden ohella tukevat myös asetoimituksillaan ja rahavaroillaan terrori-järjestöjä Syyriassa ja Irakissa. Sekä Syyriassa että Irakissa toimii voimakas mustan pörssin kauppa, joka myy aseita kenelle tahansa sopivalla hinnalla.

Iran tukee Assadia ja Hizbullahia, joka on myös asettanut voimansa ja asevarikkonsa taisteluihin Assadin joukkojen rinnalla. Iranin taloudelliset mahdollisuudet nousivat kerta heitolla USA:n kanssa tekemänsä Wienin sopimuksen ansiosta, joka vapautti jäädytettyinä olleita Iranin varoja 150 miljardia USD. Suurin osa sanktioista on kuitenkin vielä voimassa odottaen kongressin lopullista antautumista Obaman aloittaman hivutustaktiikan alaisuuteen, ja IAEA:n antamaa lausuntoa, että Iran on omalta puoleltaan toiminut sopimuksen ehtojen mukaan.
Syyrian ja Irakin tilanteen selvittämisessä on kuitenkin pakko huomioida alueen musta hevonen, Islamin valtio, joka valvoo suuria alueita Syyriassa ja Irakissa, ja joka on saanut käsiinsä uudenaikaisia aseita voittamiltaan joukoilta sekä varmistanut taloudellisen asemansa ryöstämällä pankkeja ja öljylähteitä ja jalostamoita, sekä verottamalla valloittamiensa maiden asukkaita ja järjestöjä.

KERRY totesi tavattuaan UAE:n ulkoministerin Abdullah bin Zayedin perjantaina Lontoossa, ettei Syyrian ongelman ratkaisu voi enää odottaa. Hän sanoi YK:n turvallisuusneuvostolle aikanaan esitettävän lausunnon sanamuodon olevan työn alla. Selvitellessä asioita arabien kanssa sanamuodot ovat tärkeitä ja etenkin se, miten arabit niitä tulkitsevat omalla kielellään.
USA:n ja Venäjän armeijan johtajat tapasivat ensimmäistä kertaa yli vuoteen Venäjän aloitteesta selvitelläkseen sotilaallista varustautumista Syyriassa, jota sekä USA että etenkin Venäjä raporttien mukaan harjoittavat. 

Venäjä pahoitti syvästi mielensä tavasta, millä Obaman hallitus kaatoi Libyan hallituksen pakottaen sen johtajan Muammar Gaddafin luopumaan vallastaan. Venäjällä oli suuria taloudellisia sijoituksia alueella, jotka joutuivat alueella alkaneen kaaoksen jalkoihin. Venäjä ei halua joutua toistamiseen samaan tilanteeseen Syyriassa, jossa Venäjällä on taloudellisia ja sotilaallisia etujaan valvottavanaan. Tarkkailijoitten mukaan Venäjä yksinkertaisesti käytti tilaisuutta hyväkseen täyttääkseen tyhjiön, joka syntyi USA:n kadottaessa yhä enemmän mielenkiintoaan Lähi-Itään.

Venäjän ulkoministeri Lavrov kertoi Kerrylle, että Venäjän ainoa huoli on estää Islamin valtion eteneminen, mikä Kerryn mukaan on vain puolitotuus, ja ”siksi on tärkeää pystyä estämään väärinymmärrykset ennakolta”. USA on huolissaan Venäjän toimittamista kehittyneistä aseista Syyriaan, joita Assadin armeijan sanotaan jo ottaneen käyttöönsä. USA:n ja Venäjän puolustusministerien keskustelun aikana Venäjä siirsi Syyriaan muutamia uudenaikaisia hävittäjiään, jotka voivat uhata USA:n ja sen liittolaisten koneita Syyrian ilmatilassa.
Israel on huolissaan Venäjän toimittamista ilmatorjuntajärjestelmistä, joiden tutka pystyy valvomaan Israelin lentoliikennettä pitkälle sisämaahan. Pääministeri Netanyahu lentää Moskovaan tänään, jossa hän tapaa presidentti Putinin esittääkseen hänelle huolensa voimatasapainon muutoksesta. http://www.timesofisrael.com/kerry-assad-has-to-go-but-timing-can-be-negotiated/,  

4.       UUTISOTSIKOITA
·         USA:n kongressi tunnustaa, että Wienin sopimus on toteutumassa kongressin ponnisteluista huolimatta sen torpedoimiseksi, mutta ettei taistelu ole vielä ohi, vaan kongressi pyrkii löytämään keinoja, joilla se saa valvontaansa sopimuksen edellyttämät tarkastustoimet Iranin ydinlaitoksissa. Toiseksi kongressi haluaa varmistaa, että Israelin turvallisuus taataan lisäämällä USA:n ja Israelin sotilaallis-taloudellista yhteistoimintaa. Kongressin koko toiminta on kriisissä Obaman harjoittaman ennen näkemättömän häikäilemättömän hallitustavan vuoksi, jossa lakeja säädetään ja entisiä kumotaan presidentin käskykirjeillä, joita ei edes tarvitse merkitä valtion rekisteriin, ellei presidentti halua. Tutkijoitten mukaan USA on luisumassa diktatuuriin, jota johdetaan salaisten järjestöjen kautta, joilla on loputtomat rahavarat käytettävissään, kuten Newsmaxin julkaisemassa Aaron Brabhamin laatimassa artikkelissa kirjoitetaan otsikolla: ”What Obama is going to do next?”. http://www.timesofisrael.com/iran-nuclear-deal-is-done-but-congress-isnt-finished/,
·         Saudi Arabian YK:n lähettiläs tulee johtamaan UNHRC:n tärkeää paneelia, mikä on herättänyt kärkevää kritiikkiä ja kummastelua, kuin ”pyromaani valittaisiin kaupungin palokunnan johtoon”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200857#.Vf59alOnI6s
·         Pääministeri Netanyhua vastaan esitetään kritiikkiä siksi, ettei hän ole toiminut tarvittavalla voimalla terroristeja vastaan. Israel Beitenun johtaja Avigdor Liberman sanoo, että moni ehdokas pystyy nousemaan pääministeriksi, hän muiden joukossa. ”Netanyahu on heikko” hän sanoo. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200856#.Vf5-ulOnI6s
·         44-vuotias Israelin arabi, 5-lapsen äiti, haluaa liittyä ISIL-joukkoihin. Hänet, Ayman Ahmed Mohamed Kanjou, jolla on filosofian tohtorin arvo islamissa, pidätettiin Turkissa hänen ollessaan menossa Syyriaan liittyäkseen terrori-joukkoihin. Hän on kotoisin Shfaramista lähellä Haifaa. Hänellä oli mukanaan 11 000 USD. Hän matkusti isänsä kanssa Turkkiin hiiskumatta miehelleen tai lapsilleen mitään, kuten poliisin kuulusteluissa selvisi. Hän opiskeli Kairon Al-Azhar yliopistossa, joka on tunnettu ääri-islamilaista tulkinnoistaan. http://www.timesofisrael.com/israeli-arab-mother-of-5-accused-to-seeking-to-join-is/
·         Brasilian presidentti Dilma Rousseff, joka toimi aikoinaan terrorijärjestössä, kieltäytyi hyväksymästä Netanyahun nimittämää lähettilästä Dani Dayania selittäen, ettei hän voi hyväksyä entistä ”setlerijohtajaa”. Netanyahua varoitettiin etukäteen, että nimityksestä voi tulla diplomaattisia ongelmia, mutta hän halusi pysyä päätöksessään. Nimitetyn lähettilään hylkääminen vastaanottajamaan taholta on harvinainen valtioitten mieluummin peruessa nimityksen välttääkseen diplomaattista hämminkiä. Brasilia on voimakkaasti nouseva valtio, jolla on valtavat öljy- ja muut luonnonvarat. Se on strategisesti tärkeä maa Etelä Amerikassa, jolla on mahdollisuudet toimia välittäjänä Israelin ja maanosansa muiden maiden välillä. Brasilia kuuluu BRICS järjestöön, jonka uskotaan nousevan taloudelliseen johtoasemaan maailmassa. Brasilian lisäksi siihen kuuluvat Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä Afrikka. Tapaus ei nostane Netanyahun arvovaltaa maailmalla. http://www.timesofisrael.com/brazilian-president-rejects-settler-leader-as-israeli-envoy/
·         Israelin arabikansanedustajien Joint List ryhmä matkusti Ahmed Tibin johdolla Jordaniaan, jossa he keskustelívat kuningas Abdullah II:n kanssa Temppelivuoren tilanteesta jatkaen sieltä matkaansa Turkkiin. Tibin arvion mukaan tilanne Vuorella on muuttunut ja kaipaa selvittelyä. Kansanedustajat syyttävät delegaation kiihottavan ilmankin tulenarkaa tilannetta, toisten syyttäessä delegaation jäseniä valtiopetoksesta. Toinen ehdotti, että heidän tulee matkustaa Syyriaan ja jäädä sinne. http://www.timesofisrael.com/arab-lawmakers-to-confer-with-jordans-king-about-temple-mount/
·         Turkin ja Israelin välien pysyessä tulehtuneina Israelin lomailijat ovat löytämässä uuden kohteen lomanviettoonsa Georgiasta ja muistakin Kaukasuksen maista kuten Azerbaijan ja Dagestan. http://www.timesofisrael.com/as-relations-with-turkey-worsen-israelis-choose-georgia-for-a-vacay/
·         Puolan entinen presidentti Lech Walesa, jota jotkut pitävät hyvinkin risti-riitaisena henkilönä, ennustaa, että jos muslimit saavat vallan Euroopassa, kuten nyt näyttää käyvän, he tulevat aloittamaan ihmisten ja etenkin aktiivisten kristittyjen surmaamisen katkaisemalla heidän kaulansa, mistä mainitaan myös Ilmestyskirjassa Pedon valtakunnan yhtenä tuntomerkkinä.
Itse asiassa muslimit tekevät sitä jo Euroopan maissa.
·         Gazasta ammuttiin viikonvaihteen aikana muutamia raketteja Israeliin. Yksi niistä räjähti Sderotissa omakotitalon etupihalla vaurioittaen taloa ja bussia kadulla, mutta fyysisiä henkilövahinkoja ei sattunut. Kukaan ei näytä huomioivan asukkaille aiheutuneita psyykkisiä ongelmia. Monet heistä saavat pelkoreaktioita pelkästään kuullessaan hälytyssireenin äänen. IDf kävi kuitenkin tapansa mukaan pommittamassa joitain tyhjiä rakennuksia. http://www.jpost.com/Israel-News/Sirens-sound-in-the-south-of-Israel-416623

Post a Comment