Friday, September 11, 2015

PERJANTAI 11.09,15

PERJANTAI 11.09.15
1.       KOLME päivää sitten Syyrian ja Irakin hiekkaerämaista koillistuulten mukana Israeliin saapuneet hienon hienot pölyhiekkaset peittivät koko maan värittäen auringon valon oranssin väriseksi estäen kokonaan auringon suoran valon, mikä aiheutti epätodellisen hämyisen ilmapiirin. Vaikka ikkunat ja muut aukot ulkoilmaan pidettiin tiukasti kiinni, hienoinen pölykerros laskeutui sisätiloissa kaikille pinnoille näkyen erityisesti kiiltävillä, jota sai pyyhkiä toistuvasti.
Tämä epätavallinen hiekkapölyilmiö askarruttaa myös tutkijoita, joiden tilastojen mukaan tällaista ei ole tapahtunut 15 vuoteen tässä laajuudessa ja tähän vuoden aikaan, eikä koko niinä 75 vuoden aikana, jolloin tilastoja alettiin rekisteröidä.
He toteavat, että kyllä hiekkaa on ollut Syyrian erämaissa aina ja koillistuulia on myös ollut silloin tällöin, mutta ilman tätä pölyilmiötä tässä laajuudessa. Yksi selitys on se, että taistelujen ja kuivuuden vuoksi maanviljelijät eivät ole voineet kunnostaa peltojaan eivätkä kastella viljelmiään, minkä vuoksi peltojen maakerrokset ovat kuivuneet rutikuiviksi, mitä voimakkaat tuulet ovat repineet mukaansa.

TÄNÄÄN perjantaina näkymät lännen suunnalla ovat edelleen epäselviä, joskin väri on muuttunut normaalin harmaaksi. Nenässä ja kurkussa tuntuu edelleen kitkuinen haju, mikä voi osaltaan johtua siitä, että hienoa pölyä on sisätiloissa kaikkialla.
Lämpötilat ovat olleet koko ajan epätavallisen korkeita, mikä lisää epämiellyttävää nihkeyden tunnetta. Eräiden arvioiden mukaan tilanne normalisoituu vasta ensi viikolla. Pölykerrosten poistamiseksi luonnosta tarvittaisiin sateita. http://www.timesofisrael.com/sandstorm-to-linger-through-the-weekend/.

Koska tänä aikana kaikki pyrkivät seuraamaan ennusteita voidakseen nähdä, missä ajanjaksossa eletään, voisimme nähdä pölyinvaasion varoittavan Israelia uhkasta, joka lähestyy pohjoisia rajojamme levittäytyäkseen sieltä koko maan alueelle. Erään henkilön näyn mukaan Israel tulee kokemaan maan eteläosasta alkavia ja sieltä pohjoiseen leviäviä verisiä yhteenottoja, joissa kuolee tuhansia ihmisiä.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 24 -34; Tiberias 29 -41; Suolameri 33 -43; Eilat 30 -42 +C-astetta. Times pf Israel ennustaa asteen pari korkeampia lämpötiloja. Huomisesta lähtien huippulämpö alkaa laskea asteen verran päivässä.
Kinneretin vedenpinta laskee sm:n vuorokaudessa.

2.       MAAHANMUUTTAJAT - käytettäköön heistä sitten nimitystä pakolaiset, siirtolaiset, kristittyihin maihin aloitetun valloitusretken ensimmäiseksi aalloksi tai miksi vain – jatkavat invaasiotaan Euroopan maihin, mutta pahaenteisesti välttäen arabimaita.  He pyrkivät Eurooppaan Afrikan pohjoisosista sekä Irakista ja Syyriasta Turkin kautta, josta he useimmiten pyrkivät Kreikkaan ja sen kautta muihin EU-maihin.

Useat heidän kyhäämistään lautoista tai veneistä ovat liikakansoitettuja ja kelpaamattomia Välimerellä toistuviin myrskyihin, minkä vuoksi satoja menehtyy Välimeren ylityksen aikana. Tilannetta hyödyntävät erilaiset ihmiskauppiaat, jotka sovittua maksua vastaan lupaavat avustaa heitä Kreikkaan, josta toiset kauppiaat lupaavat kuljettaa heitä Unkariin ja sieltä edelleen Itävaltaan tai Saksaan. Muutamat jatkavat matkaa edelleen Ruotsiin ja Tornion kautta Suomeen.
Itävalta ja Saksa ovat avosylin tervehtimässä heitä maahansa jopa järjestäen eräänlaisia vastanottoseremonioita. Saksan liittokansleri on saanut lisänimen ”Mama Merkel”, joka lupaa, että Saksa ottaa vastaan 800 000 siirtolaista. Joissakin tapauksissa siirtolaiset ovat kieltäytyneet hyväksymästä hyväntekeväisyys- järjestöjen tarjoamia ruokapaketteja ja vesipulloja potkien niitä junavaunujen alle. Eivät he ole tulleet nälkää pakoon eivätkä anelemaan kristittyjen armopaloja.

Tarkkailijoitten huomio on kiinnittynyt siihen, että siirtolaiset ovat lähes kokonaan nuoria vahvakuntoisia nuoria miehiä, naisia ja lapsia näkee harvemmin. Nämä nuoret miehet käyttäytyvät hyvin hyökkäävästi solvaten muita matkustavia ja paikallisia asukkaita kohtaan huudellen omalla kielellään omaa Allahiaan ylistäviä iskulauseita. Raiskauksiakin on tapahtunut. Nämä lienevät islamin aloittaman invaasion tunnustelijoita, joiden aseet kuljetetaan heille avustuskonteissa, kuten Kreikan tullivirkailijat totesivat avattuaan muutaman ”avustuspaketin”.  
Heidän toinen tehtävänsä lienee ottaa yhteyttä kohdemaissa oleviin nukkuviin soluihin niiden aktivoimiseksi.
Kysymys on maahanmuuton pyhästä sodasta (jihad), jolla vuosisatojen aikana on valloitettu laajoja alueita islamille rauhanomaisesti ilman kuumaa sotaa, mutta jota voidaan jouduttaa aseellisten iskujen kautta.

SAKSAAN saapui rajojen avauduttua ensimmäisenä päivänä 20 000 siirtolaista, joiden tuloa saksalaiset juhlivat junalaitureilla ja juna-asemilla. Saksaan on saapunut kaikkiaan 450 000 siirtolaista, kuun alusta lähtien 37 000, kuten varakansleri Sigmar Gavriel totesi torstaina. Liittokansleri Merkel oli suorastaan innoittunut kertoessaan, miten uusia mamuja sijoitetaan vastaanottokeskuksiin ja vanhoihin kouluihin, ja miten rakennetaan uusia kouluja heidän lapsilleen. Armeija osallistuu talkoisiin todeten, että se ottaa vastaan 14 500 mamua 41 kohteessa tarjoten heille jopa omia parakkejaan.
Saksan hallitus venyttää ns. Dublinin sääntöä, jonka mukaan mamut täytyisi palauttaa maahan, jossa heidät ensiksi otettiin vastaan.
Talvi on kuitenkin tulossa Eurooppaankin, ja seuraava suuri haaste on saada teltoissa asuvat mamut kunnollisiin suojiin sadetta ja kylmää vastaan. http://www.timesofisrael.com/mama-merkel-cheered-by-syrians-at-refugee-centre/

3.       Jos Saksa osoittaakin hyvää tahtoa ottaessaan vastaan kymmenet tuhannet mamut, joita yhä suuremmin joukoin kolkuttelee sen rajaportteja – jos niitä enää onkaan – ja Syyrian pakolaiset etsivät juutalaisjärjestöiltä ohjeita yhteiskuntansa järjestelemiseksi oudossa maassa outoine kielineen ja tapoineen, Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei, joka heinäkuun 14. päivänä antoi edustajilleen oikeuden allekirjoittamaan Wienin sopimuksen maailman johtavien valtioitten kanssa, jatkaa USA:n ja Israelin, niiden kahden saatanan, suuren ja pienen, tuhoa ennustavia lausuntojaan. Minkäänlaista ymmärtämistä ja halua yhteistoimintaan ei osoiteta siltä taholta. Khamenei uhoaakin, etteivät sopimukset sido Iranin käsiä, vaan se tulee jatkamaan ydinsuunnitelmansa toteuttamista kuten tähänkin asti.

ToI:n kolumnisti Adiv Sterman viittaa Israel Hajom artikkeliin, jossa kerrotaan Ali Khamenein tweet-sivullaan julkistamasta ennustuksesta, ettei Israel tule selviytymään seuraavien 25 vuoden aikana, koska Iran tulee tuhoamaan sen ennen sitä. Tässä ei sinänsä ole mitään uuttaa, hän on uhannut näin ennenkin.
Pääministeri Benyamin Netanyahu köytti tätä Iranin ylimmän yksinvaltiaan tuoretta lausuntoa osoittaakseen pääministeri David Cameronille, miten epäluotettavan maan kanssa länsimaat solmivat Wienin sopimuksen, jonka ulkoministeri John Kerry sanoi perustuvan tosiasioihin eikä uskomuksiin.
Lukiessa lukemattomien asiantuntijoitten lausuntoja, joissa Wienin sopimuksen todetaan olevan täynnä reikiä, ei voi välttyä toteamukselta, että joko länsimaiden neuvottelijat eivät olleet asiansa tasalla, tai että se runnottiin kasaan hyvien tietäen sen puutteet. Presidentti Obamalla oli kiire saada sopimus käsiinsä voidakseen keskittyä esittelemään sitä kongressiin saadakseen vastahakoisten läsenten hyväksymisen. Obama itse vihjaa, ettei kongressin hyväksyminen tai hylkääminen ole lopulta merkittävä, hän pystyisi hoitamaan sopimuksen toteuttamisen USA:n puolelta hallinnollisten päätöstensä kautta, mutta kansan rauhoittamiseksi se on tarpeen. Obama on toisen kautensa aikana hallinnut lähes kokonaan ilman kongressia, mikä on lamauttanut sen toiminnan pelkäksi kumileimasimeksi.

Lehden mukaan Amerikan kansasta 21 % kannattaa Wienin sopimusta, kun 49 % vastustaa sitä. Myös kongressin enemmistö vastustaa sopimusta vaatien, että sen tulee saada tutustua pääsopimukseen liittyvään kahteen rinnakkaissopimukseen ennen kuin se voi tehdä päätöstä siitä. Obama ja Kerry puolestaan väittävät, ettei se ole tarpeen, vaikka niissä selvitetään, miten IAEA tulee valvomaan, että Iran noudattaa sopimusta, ja tarvittaessa suorittamaan tarkastuksia maastossa.
Lehden asiantuntija kutsuu sopimusta mustaksi aukoksi, jonne Obaman hallitus tyrkkii koko Amerikan kansaa rauhoitellen, että kaikki on hyvin. http://www.timesofisrael.com/heres-to-surviving-another-25-years/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200586

4.       VENÄJÄ jatkaa Syyriassa olevien joukkojensa vahvistamista avaten uuden lentoreitin Sevastopolista Iranin kautta sekä Krimille että Latakian lähellä olevaan Jablan lento-kentlle ja tukikohtaan, josta ne puolustavat Venäjän merisatamaa Latakiassa. Venäjä lähetti myös maailman suurimman sukellusveneen Dmitri Donskoyn (TK-208, Typhuun) Syyrian edustalle. Aluksessa on 20 Bulava ISBM ohjusta, kussakin 6 -10 MIRV-ydinkärkeä, jotka voidaan ohjelmoida eri kohteisiin.

IRAN lähetti viikon aikana 1000 valiojoukkojensa sotilasta Syyriaan, Heidät sijoitettiin pieneen Ghorin tukikohtaan Latakian eteläpuolella. Heidän ensimmäinen tehtävänsä on koordinoida toimintansa venäläisten joukkojen kanssa Jablassa.
Venäjä kunnostaa Jablaa siten, että se pystyisi huolehtimaan Venäjän joukkojen huollosta ja vastaanottamaan sen lähettämät avustukset ja täydennykset.
Jablaan on sijoitettu Venäjän meriprikaatit 810 ja 336. Heidän tukenaan on S-300 ilmatorjunta ohjuspatteristo, jonka tutka pystyy valvomaan koko Syyrian eteläosaa ja pitkälle Israelin aluetta.
Venäjän MIG-31 hävittäjälaivue on sijoitettu Mezzan lentokentälle lähellä Damaskosta. Ei vielä tiedetä, osallistuvatko ne ilmaiskuihin kapinallisia vastaan.
DF:n artikkelissa kerrotaan, ettei ole selvää, miten Venäjä reagoi A-Qaidan ja Al-Nusra Front joukkojen viimeaikaisiin voittoihin Syyrian eteläosassa.
Iranilaisten joukkojen tarkoituksena lienee vahvistaa Hizbullahin taistelijoita Syyriassa, jossa he ovat kärsineet suurta mieshukkaa motiivin alkaessa pienetä. http://www.debka.com/article/24883/First-Iranian-marines-land-in-Syria-link-up-with-newly-arrived-Russian-troops
5.       UUTISOTSIKOITA
·         USA:n tiedustelujohtaja James Clapper varoittaa, että USA:n suurin uhka on cyber-hyökkäys, jota hän kutsuu nimellä Harmageddon. Clapper esitti varoituksensa vuosittaisessa turvallisuusjoukkojen jäsenten konferenssissa Washingtonissa torstaina. Hän varoitti, että hyökkäykset ja uhka USA:n kansallisia ja taloudellisia kohteita vastaan ovat lisääntyneet, hän kuitenkin uskoo, että Harmageddon-tason hyökkäystä suurempi uhka tulee keskisuuria kohteita vastaan. Hän varoitti, että uhkausten määrä kasvaa samalla kuin niitten kehittyneisyys, ja iskujen voimakkuus kasvavat. Varautuminen niihin koskee myös yksityissektoria. Esimerkkinä Microsoft, joka tiistaina ilmoitti hankkineensa omistukseensa israelilaisen cyber-security yrityksen Adallam. Clapper mainitsi puheessaan myös Syyriasta ja muista muslimimaista Eurooppaan tunkeutuvat jihadistit, jotka pystyvät soluttautumaan aitojen pakolaisten joukkoon, joiden taustatietoja ei pystytä suuren ryntäyksen puitteissa selvittämään. He voivat aiheuttaa arvaamattoman turvallisuusriksin kohdemaissaan. ttp://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200590#.VfKKu4r7RsU
·         Neuvottelut Israelin suunnitteleman ja USA:n kanssa toteuttaman ohjusten torjuntaan kehitetyn Arrow järjestelmän rakentaminen yhteistyössä israelilaisen yhtiön Rafael Advanced Defense Systems ja amerikkalaisen Raytheon yhtiön kanssa ovat lähes valmiit. Arrow I ja II, jota kutsutaan nimellä Magic Wand tai Davidin linko, on tarkoitettu lyhyen ja keskimatkan rakettien torjuntaan täydentäen Iron Dome järjestelmää. Arrow III on tarkoitettu ballististen ohjusten torjuntaan. Viime aikoina tehdyt testit ovat olleet hyvin rohkaisevia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200588#.VfKPe4r7RsU
·         YK:n yleiskokouksen päätöksen mukaan PA voi nostaa lippunsa YK:n lippurivistöön 193 valtion kanssa. EI puolestaan päätti, että Juudeassa ja Samariassa valmistetut tuotteet tulee merkitä, jotta ostajat voivat harkita, ostaako Israelin alueilla valmistettuja tuotteita. Tämä on selvää rasismia, koska maailmassa on useita muita vastaavia kohteita ilman eri kohtelua. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200570#.VfKTzIr7RsU, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200580#.VfKT8Yr7RsU, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200568#.VfKUDIr7RsU, http://www.jpost.com/International/Prosor-Instead-of-flying-Palestinian-flag-UN-can-wave-white-flag-in-surrender-of-principles-415921,
·         Weizmann instituutti teki laitteen, joka pystyy ottamaan ilmakehän carbon dioxide ja muuttamaan sen polttoaineeksi. Se voisi pelastaa ihmiskunnan, he vakuuttavat. http://www.timesofisrael.com/its-hot-outside-could-this-machine-be-the-answer-to-global-warming/
·         Jerusalemin itäosiin muuttaneet juutalaiset nostavat rohkeasti Israelin lipun salkoon osoitukseksi, että koko Jerusalem on osa Israelia. http://www.timesofisrael.com/in-east-jerusalem-settlers-plant-their-flag-among-arabs/,


Post a Comment