Wednesday, September 16, 2015

KESKIVIIKKO 16.09.15

KESKIVIIKKO 16.09.15
1.       ENNUSTEEN mukaan uuden vuoden 5776 ensimmäisen päivän tuli olla kirkas ja aurinkoinen hiekkapölyn hälvennettyä ja kuurottaisten sateitten huuhtoessa osan siitä maan eteläisissä ja itäisissä osissa. Ennustus ei täyttynyt hiekkapölyn osalta, sillä vielä eilen ilma oli harmaa ja näkymät epämääräiset Jerusalemin alueilla. Avatessani työhuoneeni ikkunan viiden maissa illalla ilmassa oli edelleen selvä kitkun haju.
Olivatko hiekkapölymyrskyt seurausta Jumalan ilmoittamasta rangaistuksesta Mooseksen viidennen kirjan mukaan: ”Ja taivas ylläsi tulee muuttumaan pronssiksi ja maa jalkojesi alla raudaksi. Ja Herra muuttaa maasi sateet tomuksi ja pölyksi: taivaasta se tulee yllesi kunnes sinut tuhotaan”. (5Ms.28:23 -24) Nämä hiekka-ja pölymyrskyt tulivat shmita-vuoden lopulla kuin osoituksena, ettei Jumala ollut tyytyväinen kansan osoittamaan parannuksenteon aitouteen ja anteeksiantoon veljilleen, kuten sitä kehotettiin tekemään.  

Raportit kertovat sen sijaan, että paikoin runsaat ensisateet tulivat maan pohjoisosiin toisena itsenäisyyspäivänä tiistaina iltapäivällä, ja siellä etenkin Galileaan ja Golanin kukkuloille. Tämä on vastoin totuttuja sääntöjä, sillä sateitten on määrä alkaa vasta lehtimajan juhlan`(succotin) ensimmäisen päivän iltana. Mutta Hän joka säät ja ilmat säätää, ei ole sidottu ihmisten laatimiin tilastoihin perustuviin laskelmiin ja ennusteisiin.
Illalla sateet tulivat paikoin runsaina Juudean ja Negevin alueilla saaden Bamim ja Nekorot joet tulvimaan, mikä tuli yllätyksenä monille luonnossa patikoiville.
Poliisi varoitti autoilijoita maanteitten tulvimisesta paikoittaisten sateitten johdosta Mizpe Ramoniin ja Eilatiin johtavilla teillä. Sateitten ennustetaan jatkuvan keskiviikkoyönä. mikä aiheuttaa viikkoja kestäneitten helteitten osittaista helpottamista viikon vaihteeseen mennessä. Jerusalemin alue jäi tällä kertaa osattomaksi sateista, mutta toivossa on hyvä elää. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/israel-drenched-in-early-rain-thunder-and-lightning/2015/09/15/

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 23 -33; Tiberias 27 -39; Suolameri 30 -38; Eilat 30 -39 +C-astetta. Kuten taisin jo mainita, ilman lämpötilassa tapahtuu osittaista alenemista siten, että sapatin aattona perjantaina lämpötila on Jerusalemissa 21 -30 astetta ja muuallakin pari astetta tämän päivän lukuja alhaisemmat. Taivas on puolipilvinen ennusteajan aikana eikä sateita ennusteta, mutta niitä voi silti tulla. Taivas on tällä hetkellä puoli kahdeksan maissa pilvinen ja näkymät utuisen epäselviä.
Kinneretin vedenpinta jatkaa laskuaan senttimetrin päivävauhtia.

2.       VENÄJÄ jatkaa Latakian alueella olevien tukikohtiensa vahvistamista ja muutenkin osoittaen päätöstään tukea Bashar Assadin hallitusta Syyriassa ainakin toistaiseksi. Venäjä päätti lähettää maailman suurimman sukellusveneensä Syyrian rannikon edustalle ja vahvistaa ilma- ja maajoukkojaan Latakin laivastotukikohdan alueilla. Venäjä pitää sotilasharjoituksiaan Syyrian rannikolla julistaen laajoja alueita rannikon edustalla varoittaen muita maita tunkeutumisesta sinne ilman lupaa. Venäjän sijoitukset alueilla nousevat 7 -10 miljardiin USD. Venäjä tarjoaa Israelille Välimerellä olevien kaasulauttojen turvaamista terrorismilta. Syyriaan tuomiensa uudenaikaisten tutkalaitteiden avulla Venäjä pystyy valvomaan Israelin pohjoisosaa
pitkälle maan sisäosiin, mikä asettaa Israelin ilmavoimat uusien haasteiden eteen.

3.       USA:n ulkoministeriö alkoi huolestua presidentti Vladimir Putinin pitkän aikavälin aikeista Syyriassa, mitkä näyttävät olevan vastakkaisia USA:n suunnitelmille.
USA:n ulkoministeri John Kerry soitti presidentti Putinille - jo kolmannen runsaan viikon aikana – pyytäen selvitystä Venäjän sotilaalliselle voimistumiselle Syyriassa antaen samalla ymmärtää USA:n kannan, että presidentti Assadin hallituksen tukeminen vain viivästyttää Syyrian ongelman ratkaisemista, missä Assad on osa ongelmaa eikä sen ratkaisua. USA:n ulkoministeriön lausunnossa tähdennetään ratkaista Syyrian sisällissota diplomaattisin keinoin ilman sotilaallisia toimia.

KERRYN sanotaan todenneen Putinille, että USA johtaa ISISL-joukkoja vastaan käymää sotaa, eikä hyväksy Assadin liittymistä siihen luotettavana kumppanina. Kerry sen sijaan kutsui Venäjää liittymään koaliittioon, joka tähtää ISIL joukkojen etenemisen estämiseen ja uuden hallituksen muodostamiseen Syyriaan ilman Bashar Assadia. Putin puolusti sotilaallista voimistumistaan Syyriassa eikä usko, että ISIL-joukkoja vastaan voidaan saavuttaa tuloksia ilman Syyrian hallituksen tukea.

KERRY matkustaa Lontooseen loppuviikosta, jossa hän tapaa Englannin ulkoministeri Philip Hammondin ja UAE:n ulkoministerin. Obama lupaa soittaa Putinille lähiaikoina, mutta ulkoministeriön tiedottajan John Kirbyn mukaan Syyrian tilanne on ulkoministeriön ja John Kerryn valvonnassa.
USA:n Valkoinen Talo on tiedottajansa Josh Earnestin mukaan huolestunut Venäjän sotilaallisesta voimistumisesta lennättäen Syyriaan uusia aseitaan ja panssareitaan.
Pentagonin tiedottajan Peter Cookin tietojen mukaan USA:n puolustusministeri Ash Carterilla ei ole aikomuksia ottaa yhteyttä Venäjän puolustusministeriöön, eikä ole suunnitelmia, joilla vastata Venäjän joukkojensa vahvistamiseen Syyriassa. http://www.timesofisrael.com/kerry-demands-answers-on-russias-syria-buildup/

4.       JERUSALEMIN Temppelivuorella arabien mellakat ovat jatkuneet jo kolmatta päivää. Vuorelle yön aikana nousseiden nuorten miesten tarkoituksena on hyökätä sekä poliiseja että Vuorelle nousseita turisteja ja juutalaisasukkaita vastaan. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas syyttää maailmalla, että Israelin poliisit ja sotilaat ovat hyökkäysten takana kehottaen muslimeja puolustamaan Al-Aksa-moskeijaa. Kivien ja polttopullojen ohella poliisit löysivät Vuorelta sekä omatekoisia että tehdasvalmisteisia putkipommeja, mikä osoittaa heidän valmistautumisensa todellisiin taisteluihin Poliiseja ja armeijaa vastaan. Jordanian kuningas Abdullah II tarttui kysymykseen islamin pyhien paikkojen suojelijana tuomiten Israelin toimet Temppelivuodella ja Jerusalemissa varoittaen tilanteen kiihtymisestä. Arabiliitto käsitteli asiaa kokouksessaan samoin varoittaen Israelia tilanteen kärjistämisestä.

ISRAELIN viranomaiset kuitenkin kieltävät, että kysymys olisi kolmannen intifadan alkamisesta. Sisäisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan haluaa koventaa kiviä heittelevien tuomioita todeten, että heitä voidaan syyttää aiotusta murhasta. Hän kiistää huhuja, että tarkoitus olisi estää määrättyjen tuomarien toimiminen kivittäjiä vastaan nostetuissa oikeusjutuissa, mikä edellyttäisi lain muutoksia. Pääministeri Netanyahu tukee turvallisuusministerin kantaa tuomioiden koventamisesta.  

KYSYMYS on hyvin ajankohtainen, sillä Mevasseretista kotoisin oleva israelilainen mies Levlovitz joutui kivityksen kohteeksi ajaessaan tiistaina kotiinsa uuden vuoden aterialta Armon Hanetzin lähiössä Jerusalemissa. Hän menetti autonsa hallinnan ja ajoi lyhtypylvästä vasten saaden surmansa. Hänen kaksi n. 20-vuotiasta tytärtään haavoittuivat lievästi. Jerusalemin Armon Hanetzi-lähiön vieressä sijaitsee Sur Bahir arabikylä, josta nuoret olivat tulleet.
Poliisin antaman tiedotteen mukaan arabit kivittivät useita muitakin israelilaisia autoja samassa lähiössä noin 23.00 aikoihin. Poliisin mukaan arabit ovat muuttaneet taktiikkaansa levittäen hyökkäyksiään Temppelivuorelta ja pääkaupungin itäosista muuallekin Jerusalemin ja sen ympäristön alueille, mikä osoittaa, että niitä johdetaan keskitetysti jostakin, mitä Shin Bet ja poliisi eivät ole löytäneet.

KORKEIMMAN oikeuden presidentti Miriam Naor vastustaa Erdanin ja pääministerin kantaa vedoten siihen, että se häiritsee oikeuden toimintaa puolueettomana instituuttina. Tämä on kuitenkin juuri sitä, mistä sitä syytetään, eli hyvin puolueellisesta toiminnasta arabeja koskevissa kysymyksissä, etenkin käsitellessään NGO-järjestöjen sponsoroimia kysymyksiä maan omistuksesta Israelissa. http://www.timesofisrael.com/security-minister-no-intifada-but-crackdown-on-rock-throwers-needed/

5.       ISRAELIN poliisi vahvistaa joukkojaan Jerusalemissa kolme päivää kestäneiden poliiseja vastaan tehtyjen hyökkäysten seurauksena. Kysymys on vaikea ja monitahoinen. Toiset varoittavat, että poliisin kovennetut toimet vain lisäävät arabien motiiveja hyökkäyksiin. Heidän mielestään kysymystä ei ratkaista väkivallan vaan neuvottelujen kautta, vaikka eivät tiedä, kenen kanssa pitäisi neuvotella. Poliisi on pyrkinyt maksattamaan mellakoitsijoiden aiheuttamat vauriot niiden tekijöillä, eli alaiäisten aiheuttamat vauriot korvaavat heidän vanhempansa.

TILAPÄINEN poliisikomentaja – uutta komentajaa ei ole vielä valittu entisen jouduttua eroamaan skandaalin vuoksi – Bentzi Sau totesi tiistaina, että poliisin toimet viime päivinä Temppelivuorella perustuvat luotettavaan tiedusteluun vakuuttaen, että syylliset tullaan pidättämään ja asettamaan tuomittaviksi.

Israelin turvallisuusjoukot pidättivät sunnuntain ja tiistain välisenä aikana 26 arabimellakoitsi9jaa. 14 poliisiupseeria haavoittui heidän heittämistään kivistä ja nujakoidessaan heidän kanssaan. http://www.timesofisrael.com/police-beef-up-presence-in-jerusalem-after-days-of-temple-mount-clashes/

6.       IDF:n sotilaspatio joutui kivittäjien tuleen partioidessaan Nablusin (Sikemin) kaupungin lähellä. Yksi sotilaista sai kiven suoraan kasvoihinsa, minkä johdosta hänet jouduttiin viemään Bailinsoni9n sairaalaan Petah Tivassa. He olivat partioimassa jalan samarialaiskylän lähellä hyökkäyksen tapahduttua. Syyllisten etsiminen aloitettiin välittömästi.  http://www.timesofisrael.com/idf-soldier-hurt-by-stone-thrower-near-nablus/
Kristillisten koulujen opiskelijat osoittavat mieltää kieltäytyen osallistumasta koulu-työskentelyyn jo 16 päivän ajan.
33 000 opiskelijaa protestoivat kristillisille kouluille myönnettyjen varojen niukkuutta vastaan. Keskiviikkona mielenosoituksia järjestettiin Jerusalemissa ja Haifassa, ja niiden uskotaan leviävän entisestään. Mielenosoitukset aloitettiin syyskuun alusta, opiskelijat ovat pääasiassa Rooman kirkon valvomia kristillisiä kouluja, joiden opiskelijat ovat valtaosin arabeja. Syyskuun 6. päivänä muitten koulujen 450 000 opiskelijaa liittyivät tukilakkoon. Myös Ramlessa, Nasaretissa ja Shfaramissa opiskelijat ovat järjestäneet mielenosoituksia. Koulujen viranomaiset sanovat, että kristilliset koulut saavat valtion tukea vain kolmasosan siitä, mitä muut koulut.  http://www.timesofisrael.com/fresh-protests-planned-as-christian-school-strike-grinds-on/

7.       USEAMMAT juutalaisten pyhinä pitämät paikat ovat joutuneet hävityksen ja häväistyksen johteiksi paljon useammin, kuin muslimien, kristittyjen ja muitten uskontojen kohteet yhteensä, mikä voi yllättää monet.
Tutkimuksessa pyrittiin löytämään yhteistä linjaa vuodesta 2011 lähtien koskien uskonnollista väkivaltaa Pyhässä Maassa. Tutkimuksen mukaan 52 % väkivallasta kohdistui juutalaisten pyhinä pitämiin kohteisiin.

Murhapolttoyritys Kinneretin rannalla sijaitsevaa roomalaiskatolisen luostarin omistamaa kirkkorakennusta vastaan, jonka läheisyydessä ruokkimisihmeen arvioidaan tapahtuneen, herätti israelilaiset nousemaan ruususen unestaan, ettei Israelissa sallita eikä tapahdu uskonnolliseen syrjintään perustuvaa väkivaltaa. Polttoisku osoittautui juutalaisten fanaatikkojen suorittamaksi.
Tutkimuksia suorittanut NGO-järjestö on tilastoinut väkivaltaisia hyökkäyksiä vuodesta 2013 lähtien, mutta ulottaen tilastonsa vuoteen 2011 saakka.
Temppelivuorella tapahtuneet uskonnolliset väkivaltaisuudet syrjäytettiin tarkoituksellisesti tutkimuksesta, joka ei erottele niiden väkivalta-astetta.
Vuoden 2011 syyskuusta lähtien väkivaltaisia hyökkäyksiä pyhiä paikkoja vastaan rekisteröítiin 136, joista 52 % kohdistuivat juutalaisiin kohteisiin; 26 % islamin ja 22 % kristittyjen pyhinä pitämiin kohteisiin. http://www.timesofisrael.com/in-israel-more-jewish-holy-sites-desecrated-than-christian-muslim-ones-combined/

8.       IS:n joukot ovat uhanneet Rooman paavin henkeä, mutta USA; viranomaiset pidättivät 15-vuotiaan poikasen, jonka he väittävät suunnitelleen IS:n sponsoroiman iskun paavia vastaan hänen USA:n matkansa aikana. Paavin tulisi ohjelmansa mukaisesti olla Washingtonissa 23. syyskuuta pitääkseen puheen kongressille ja sen jälkeen jatkaakseen ohjelmaansa YK:ssa ja muualla USA:ssa.
Paavi Francis I:n puhetta odotetaan suurella mielenkiinnoilla kaikkien taholta, sillä yhä useampi on vakuuttunut hänen potentiaalista roolistaan lopun ajan tapahtumissa, joita yleisesti uskotaan aikamme elävän.Post a Comment